abonnement Unibet Coolblue
pi_10879511
Hoi, Ik weet niet of er veel behoefte is naar een flesvoeding topic maar dat merken we vanzelf wel
Tis misschien wel leuk om hier ervaringen, gevoelens, vragen en tips (oid) te delen qua flesvoeding.

Kick off : Waarom bewaar ik in hemelsnaam mijn flessen als ze niet in gebruik zijn in de koelkast . De kraamverzorgster deed dit standaard en daar heb ik geen verandering in gebracht. Is hier een speciale reden voor?

Tips voor het uitkoken van flessen daar heb ik er maar 1 van. Gooi een scheutje azijn bij het kokende water want dan blijven je flessen mooi glimmend.

Moeders die flesvoeding geven, voelen jullie je niet schuldig over het feit dat je geen borstvoeding geeft? Mijn mening is dat ze ook door die fles wel groot worden en ik mis er eik niets aan, maar ik kan me wel voorstellen dat er mensen zijn die vinden dat je je kind absoluut iets te kort doet... ben wel nieuwsgierig...


Duncan, mijn zoontje van twee maanden zit nu op nutrilon 1 en krijgt om de 4 uur een fles van 150 cc water en 5 schepjes voeding. Omdat meneer een hongerlap is doe ik er ook nog een twee kleine schepjes rijstebloempap doorheen zodat de voeding wat dikker is.
Voor hij de pap er bij kreeg kwam hij om de twee uur voor een fles dus het helpt enorm.

[Dit bericht is gewijzigd door Angel22 op 04-06-2003 16:20]

pi_10879663
quote:
Moeders die flesvoeding geven, voelen jullie je niet schuldig over het feit dat je geen borstvoeding geeft?
Niet geheel onterecht overigens. Een onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die borstvoeding hebben gehad een hoger IQ hebben dan kinderen die gewone melk kregen (geen moedermelk dus). Ik zag dit niet zo heel lang geleden op Discovery Channel
ships are safe in the harbor, but that is not what ships are meant for
pi_10879824
Er zijn nog steeds discussies gaande over wat nou beter is voor je kind.
Ik las laatst weer ergens dat borstvoeding astma en andere longaandoeningen zou verergeren dan flesvoeding... astma en borstvoeding
Ook weet ik dat je met BV vitamine D en K bij moet geven terwijl dit al lang en breed in flesvoeding zit.
  woensdag 4 juni 2003 @ 15:30:28 #4
29421 The-Chosen1
take your shirt off
pi_10880099
quote:
Op woensdag 4 juni 2003 15:10 schreef Angel22 het volgende:
Hoi, Ik weet niet of er veel behoefte is naar een felsvoeding
wtf
raise up !!
  woensdag 4 juni 2003 @ 16:13:21 #5
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_10881460
quote:
Op woensdag 4 juni 2003 15:17 schreef Mr.Spock het volgende:

[..]

Niet geheel onterecht overigens. Een onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die borstvoeding hebben gehad een hoger IQ hebben dan kinderen die gewone melk kregen (geen moedermelk dus). Ik zag dit niet zo heel lang geleden op Discovery Channel


Nou, leuk om te weten dat ik misschien een hoger IQ had gehad als ik borstvoeding had gehad... Ik heb een prima IQ (nooit getest) en ben er tevreden mee.
Eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo belangrijk, hoewel ik me wel ontzettend kon opwinden over dit soort berichten toen ik overgestapt was op flesvoeding voor mijn zoontje (inmiddels bijna 2,5 jaar). Ik heb me ontzettend schuldig gevoeld dat de borstvoeding niet gelukt was.
Ikzelf ben met flesvoeding grootgebracht, mijn man ook en mijn zoontje dus ook. We zijn allemaal gezond en misschien zouden we nog gezonder kunnen zijn met borstvoeding, maar ik zou niet weten in welk opzicht.

Toen ik trouwens overging op flesvoeding, viel het me tegen hoe weinig informatie daarover te vinden is. De kraamhulp was inmiddels weg en ik had me nooit verdiept in flesvoeding, omdat ik borstvoeding wilde geven.
Alle informatie is gericht op borstvoeding, of op flesvoeding voor baby's vanaf 6 maanden. Nou kwam ik erachter dat ik die informatie voor baby's vanaf 6 maanden prima kon gebruiken voor jongere baby's, maar dat wordt nergens verteld.

"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
pi_10881749
quote:
Op woensdag 4 juni 2003 15:30 schreef The-Chosen1 het volgende:

[..]

wtf


gewijzigd
pi_10904681
Ik heb 2 dochtertjes, de oudste wordt morgen 1,5 en de jongste is 11 weken. De jongste krijgt nog volledige borstvoeding. Ik probeer het zo lang mogelijk vol te houden maar op het cb zijn ze niet zo juichend over haar groei. Het kan dus zijn dat ik binnenkort het advies krijg om op de fles over te gaan.

Maar nu heb ik kortgeleden gehoord en gelezen dat de voeding niet meer voor 24 uur in het voren klaargemaakt mag worden, ik kan hier echter niets over terugvinden. Iemand anders misschien?

(Wel vind ik op heel veel plaatsen info waarin nog wel staat dat het 24 uur bewaard kan worden in de koelkast enz. )

Zolang er was is, is er leven.
pi_10906874
Dinus, mijn kraamverzorgende wilde juist dat ik voor 24 uur voeding klaarmaakte omdat je dan (naar het schijnt) een betere verdeling per fles hebt en niet iedere keer een paar cc wisselend. Nu maak ik wel gewoon per voeding 1 fles klaar omdat ik dat handiger vind.
Ik heb er verders nog nix over gehoord bij het cb ofzow. Anders moet je die ff bellen.
  donderdag 5 juni 2003 @ 16:13:37 #9
47203 -Lies-
Onwijs trotse mama
pi_10908272
Al voordat ik zwanger was wist ik voor mezelf al dat ik geen borstvoeding wil geven. Toch merk ik dat als ik dit aan iemand vertel ik mezelf direct ga verdedigen waarom ik kies voor flesvoeding. Ik heb sterk het gevoel dat toch het algemene idee is dat je met borstvoeding enkel het alllerbeste geeft aan je kind.
Ik ga me soms schuldig voelen omdat ik er echt geen gevoel bij heb.
pi_10908847
Heel herkenbaar Lies...

Ik heb ook steeds maar het gevoel mezelf te moeten "verdedigen" om het feit dat ik geen borstvoeding geef.
Vooral om de reden... Ik heb het nl bij beide kinderen wel geprobeerd maar bij de eerste kreeg ik een fikse borstontsteking na een week alleen maar ellende te hebben gehad dus met de tweede had ik na dag twee al zoiets van..."dit gaat niet lukken, ik geef je de fles wel"
Dan krijg kje nog als verwijt naar je hoofd dat je niet lang genoeg hebt doorgezet!!!
Ik heb zoiets van ik wil die frustraties niet van het niet lukken en krijgt die kleine wel genoeg... met een fles weet ik 100% zeker dat ie genoeg voeding binnen krijgt en als ie meer wil dan maak ik ook meteen meer... hoeft mijn lichaam niets voor aan te maken.

  donderdag 5 juni 2003 @ 17:08:07 #11
8885 moralia
Grip op je zak
pi_10909510
Ik heb zes weken zelf gevoed en ben daarna overgegaan op flesvoeding. Waarom? Zoë kwam op het laatst om het uur, ik kon geen kant op, ik werd er moe van en mn tepels heelden niet. Toen zijn we met een avondflesje begonnen en Zoë dronk dat heerlijk leeg en sliep gewoon een paar uur als een roos.

Ik vind ook dat er slecht info te vinden is over flesvoeding. Ik moest alles zelf uitzoeken of naar de website van nutricia gaan. ( Die overigens erg duidelijk er over is.) Ook kun je slecht voedingen vergelijken daardoor waardoor je door van horen zeggen 9 van de 10 keer op nutrilon uitkomt.

Ook vertelt niemand dat het slim is te weten welke flessen en voeding op de creche van je kind worden gebruikt. Dan hoef je het nl niet mee te nemen als dat hetzelfde is.

Ik kreeg zelf overigens geen tegenwerking van het CB, maar een vriendin van me wel. Vroeg flesseninfo en kreeg een preek over borstvoeding waardoor ze dus eigenlijk niet hoorde wat ze wilde weten.

Natuurlijk moet borstvoeding worden gestimuleerd, maar een beetje meer info over de fles zou best mogen, je voelt je echt een beetje aan de kant gezet zodra je overstapt. Zo van "ah, ja..nou zoek t maar uit"

I want to be young and wild, and then I want to be
middle-aged and rich, and then I want to be old and annoy people by
pretending that I'm deaf
pi_10909881
Ik heb met Damey meegmaakt dat flink doorvragen over die flesvoeding echt noodzakelijk is bij het CB (was ook een ander CB de eerste twee maanden) anders wordt je idd aan de kant gezet.
Ik merk nu met Duncan dat ik ineens veel meer info krijg dan ik eigenlijk wil want het meeste weet ik nog wel.
Dit CB is gewoon heel anders daarin gelukkig.
  † In Memoriam † donderdag 5 juni 2003 @ 18:54:09 #13
7074 moussy
kuttekop
pi_10911515
Ik had een klapper van nutricia over -flessen-voeding gekregen in 1 of ander gratis pakket en ik met zeggen dat ik daar ontzettend veel aan heb gehad
Je zou er haast een boek over schrijven!
  Jubileum moderator donderdag 5 juni 2003 @ 21:12:26 #14
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_10914707
quote:
Op woensdag 4 juni 2003 15:10 schreef Angel22 het volgende:

Kick off : Waarom bewaar ik in hemelsnaam mijn flessen als ze niet in gebruik zijn in de koelkast . De kraamverzorgster deed dit standaard en daar heb ik geen verandering in gebracht. Is hier een speciale reden voor?


In de koelkast krijgen bacterien minder kans om snel te groeien. Vandaar dat flessen, spenen etc. in de koelkast bewaard worden. Ik bewaar nog steeds Eva's uitgekookte spenen in de koelkast, flessen echter niet meer wegens plaatsgebrek.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  donderdag 5 juni 2003 @ 21:21:58 #15
5177 Leah
I'm going to Graceland
pi_10914935
Oe, ik heb nooit Freeks flessen in de koelkast bewaard....

Na 4 maanden ben ik met de borstvoeding gestopt en deed ik de flessen en spenen gewoon in de vaatwasser.

Losing love is like a window in your hart,
everybody sees you're blown apart, everbody sees the wind blow.
  vrijdag 6 juni 2003 @ 14:35:54 #16
22740 Grijs
en eigenwijs
pi_10930454
quote:
Op donderdag 5 juni 2003 17:08 schreef moralia het volgende:
Ik kreeg zelf overigens geen tegenwerking van het CB, maar een vriendin van me wel. Vroeg flesseninfo en kreeg een preek over borstvoeding waardoor ze dus eigenlijk niet hoorde wat ze wilde weten.
Toen ik het CB belde om te vragen hoe ik het beste de borstvoeding kon afbouwen kreeg ik in eerste instantie ook het standaard verhaaltje van: "borstvoeding is het beste voor je kind, bla bla bla". Ik heb mijn situatie uitgelegd en sindsdien kreeg ik alle medewerking en vroegen ze ook regelmatig hoe het met mij ging.
quote:
Natuurlijk moet borstvoeding worden gestimuleerd, maar een beetje meer info over de fles zou best mogen, je voelt je echt een beetje aan de kant gezet zodra je overstapt. Zo van "ah, ja..nou zoek t maar uit"
Daan spuugde nogal veel als baby en het CB adviseerde aangepaste voeding (Omneo i.c.m. Nutriton, of Frisolac Comfort). Ik heb beide uitgeprobeerd (hoewel Omneo volgens mij niet i.c.m. Nutriton hoeft, omdat dat volgens mij er al inzit) en Frisolac Comfort beviel het beste. Dit is dus dikkere melk, zodat de melk niet zo snel meer eruit komt. Door evt. te combineren met gewone Frisolac kun je de voeding weer iets dunner maken (maar Daan begon dan gelijk weer meer te spugen, dus dat deed ik niet).
Ook had ik speciale flessen aangeschaft tegen het spugen (Difrax Optimal o.i.d.) en ik kon duidelijk verschil merken. Voor Daan wel positief, maar ik vond het wel wat jammer, omdat die flessen lastiger schoon te maken en uit te koken zijn, omdat ze uit meerdere onderdelen bestaan.
Overigens was het spugen niet over na deze 'aanpassingen', maar wel een stuk minder. Ook lieten we Daan regelmatig tussentijds boeren.
Veel dingen heb ik toch een beetje zelf moeten uitzoeken (bijv. die Difrax fles), maar het is uiteindelijk wel goedgekomen .
"Het meeste werk is onbegonnen werk
...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
- [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
  vrijdag 6 juni 2003 @ 15:35:14 #17
16245 CarOnline
met lange O
pi_10932363
Ben ook een vrolijke flessemoeder waar ik mezelf echt niet voor ga verdedigen
Geen discussie over mogelijk, borstvoeding is niets voor mij. Bij B&R was het heel normaal dat ik dat niet deed want dat was immers een tweeling, dus dat doe je niet. Terwijl ook een tweeling heel goed borstgevoed kan worden. Bij Lara voelde ik hetzelfde maar toch maar eens in een gratis boekje van Ouders van Nu gelezen, maar hoe meer ik las, hoe meer het me tegen ging staan. Ze heeft 9 maand in mijn lichaam gezeten, heb er veel voor moeten laten (met alle plezier hoor!) maar nu wil ik het graag weer terug. Mijn vriendin (allebei tegelijk zwanger) vond het belachelijk dat ik geen borstvoeding ging geven zei ze, terwijl ze de zoveelste peuk opstak. Nu geeft ze nog bv en rookt ze als nooit tevoren. Volgens mij is flesvoeding dan beter. Maar dat mag je niet zeggen want ze kan niet stoppen. Ben zelf zware roker geweest maar ben toch echt gestopt! Maar goed, ik geef de fles en Lara groeit als een tierelier!
Screw them.
We're going home.
  vrijdag 6 juni 2003 @ 19:41:27 #18
47203 -Lies-
Onwijs trotse mama
pi_10937296
De reden dat ik flesvoeding wil gaan geven is ook gewoon een beetje uit zorg voor mezelf. Ik heb nooit zoveel energie, ik ben vaak en snel moe.
Ik zie daarom ook al op tegen de nachten als straks de baby er is.
Ik vind het dan een prettig idee dat mijn man ook een voeding kan en wil overnemen op momenten dat ik even rust nodig heb.
Ook vind ik het gewoon erg praktisch. Fles is overal zo opwarmd en ik ben niet iemand die zomaar overal de borst zou gaan geven.
Ook vind ik, heel raar, het gevoel en het idee niet prettig om een baby aan de borst te hebben. Hoewel ik van zoveel mensen hoor dat het een heel bijzondere ervaring is.
Ik zou er nu gewoon tegenop zien en ik denk dat iedereen moet doen waar zij zich het prettigst bij voelt, want dan voelt je kind zich ook het prettigst denk ik!
  FOK!fossiel vrijdag 6 juni 2003 @ 21:09:33 #19
2628 Karin
pi_10938721
quote:
Op vrijdag 6 juni 2003 19:41 schreef -Lies- het volgende:
ik denk dat iedereen moet doen waar zij zich het prettigst bij voelt, want dan voelt je kind zich ook het prettigst denk ik!
Dat weet ik wel zeker! Gewoon doen waarbij jij je het lekkerst voelt. Je kindje heeft meer aan een relaxte moeder dan aan wel borstvoeding maar dan hele gestresste moeder.

En wat je ook doet, je krijgt toch wel commentaar van je omgeving. Nu Bram naar het kdv gaat vind iedereen maar dat ik moet stoppen met de bv. Dus zo zie je maar, als je bv geeft is het ook niet goed hoor.

  vrijdag 6 juni 2003 @ 21:11:21 #20
22637 Sweej
TiepMiep
pi_10938751
quote:
Op vrijdag 6 juni 2003 21:09 schreef Karin het volgende:

En wat je ook doet, je krijgt toch wel commentaar van je omgeving. Nu Bram naar het kdv gaat vind iedereen maar dat ik moet stoppen met de bv. Dus zo zie je maar, als je bv geeft is het ook niet goed hoor.


Ik krijg ook van die opmerkingen: wanneer mag ie van de tiet af?? Of: wanneer krijgt hij een flesje?

Maar inderdaad, doe waar je je prettig bij voelt!

  vrijdag 6 juni 2003 @ 22:39:21 #21
16245 CarOnline
met lange O
pi_10940373
Weet je wat het allerbeste is? Als iedereen er zich lekker niet mee bemoeide. Fles is niet goed, waarom geef je geen borst, flessemelk is voor kalfjes (!), strax staat ie stijf van het eczeem en is het een trage leerling, borst duurt te lang, hij groeit niet goed, hij huilt dus krijgt te weinig, wat is er mis met je voeding en wanner krijgt ie een flesje. Dat is helemaal aan de moeder zelf, en daar hoeft niemand zich in te mengen
En een verklaring te moeten afleggen is toch helemaaaal van de zotte!

Zo. Dat wou ik ff kwijt

Screw them.
We're going home.
pi_10945074
CarOnline Je haalt de woorden uit me mond!!!!
pi_10983704
Ik heb ook van begin af aan flesvoeding gegeven, om dat ik me niet prettig voelde bij het idee borstvoeding geven.
Andy is nu 7 en zo gezond als een vis.
Voor mij een goede keus dus.
pi_11168352
quote:
Op donderdag 5 juni 2003 14:15 schreef Dinus het volgende:
Maar nu heb ik kortgeleden gehoord en gelezen dat de voeding niet meer voor 24 uur in het voren klaargemaakt mag worden, ik kan hier echter niets over terugvinden. Iemand anders misschien?
Dit vond ik vandaag op OudersOnline:
"I.v.m. de enterobacter sakazakii, die bij babies een dodelijke darminfectie kan veroorzaken, adviseren de producenten van kunstmatige zuigelingenvoeding tegenwoordig de voeding per keer klaar te maken en niet voor een hele dag. "

Verder kan ik hier dus helemaal niets over vinden.... is er misschien iemand anders die intussen wel iets meer hierover gelezen heeft?

Zolang er was is, is er leven.
  † In Memoriam † dinsdag 17 juni 2003 @ 14:39:49 #25
7074 moussy
kuttekop
pi_11168871
quote:
Op dinsdag 17 juni 2003 14:24 schreef Dinus het volgende:

[..]

Dit vond ik vandaag op OudersOnline:
"I.v.m. de enterobacter sakazakii, die bij babies een dodelijke darminfectie kan veroorzaken, adviseren de producenten van kunstmatige zuigelingenvoeding tegenwoordig de voeding per keer klaar te maken en niet voor een hele dag. "

Verder kan ik hier dus helemaal niets over vinden.... is er misschien iemand anders die intussen wel iets meer hierover gelezen heeft?


Dit vond ik

Voedingscentrum: "Gekoelde flesvoeding wèl veilig"

Fabrikanten van zuigelingenvoeding gaan de tekst op de verpakking van volledige zuigelingenvoeding aanpassen. Er zal niet langer op vermeld staan dat de flesvoeding 24 uur van te voren kan worden bereid. Deze maatregel heeft te maken met een erg zeldzame bacterie die in het buitenland tot problemen heeft geleid. Het Voedingscentrum ziet echter geen reden om haar advies over flesvoeding te wijzigen. "Er is geen enkel risico als de bereide zuigelingenvoeding maximaal 24 uur in de koelkast wordt bewaard bij een temperatuur van ongeveer 4°C."

In het buitenland zijn volgens het Voedingscentrum kinderen ziek geworden van de bacterie Enterobacter sakazakii; een vrij onschuldige bacterie die alleen in uitzonderlijke gevallen ziekmakend is. De bacterie kan alleen groeien als bereide flesvoeding langdurig buiten de koelkast wordt bewaard.

http://www.kring-apotheek.nl/headlines/hl1319.html

Je zou er haast een boek over schrijven!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')