Vorige week met het biefstukonderzoek vond ik het ook erg leerzaam:
"Als je ergens 'verse biefstuk te koop' ziet staan loop dan maar door. Goede biefstuk is minstens drie weken oud"
En gisteren was ook weer heel verassend. Ze gingen op zoek naar het bos waar de bosvruchten uit onze bosvruchtenyoghurt geplukt werden.
En dan kom je dus uiteindelijk uit in een koelcel in Servië-Montenegro waar vrouwen 40 uur per week, bij -10 graden frambozen staan te sorteren voor 200 Euro per maand.....
![]()
.
Bovendien worden deze frambozen gewoon gekweekt in kassen.
Kortom, in onze bosvruchtenyoghurt zitten soms bosvruchten. Als ze er in zitten zijn het er heel weinig en puur om het gevoel te hebben dat er vruchten in je yoghurt zitten (pitje en stukjes wil je namelijk voelen in je mond). Soms zitten er niet eens bosvruchten in, maar bosvruchtenconcentraat, ingedikt sap van rotte en beschadigde frambozen. De smaak komt van een vloeistof die toegevoegd wordt uit een flesje met doorzichtige vloeistof: bosvruchtenaroma.
De bosvruchtenyoghurt van Zuivelhoeve bevatte overigens meerdere soorten vruchten (afkomstig uit Polen, Turkije, voormalig Joegoslavië) en is trouwens gewoon van Hero.
We worden echt structureel genaaid door de levensmiddelen industrie.
Volgende week: de gezonde tussendoortjes. Liga maak je borst maar nat!