Ik hoop dat ie nog lukt..
quote:Hmm twee eierdooiers..
Op vrijdag 25 april 2003 16:13 schreef Guppi het volgende:
Hallo!
Ik ben Aioli aan het maken, met olijfolie (1/4 liter), 2 teentjes knoflook, twee eierdooiers, citroensap en wat zout.
En nou moest ik het kloppen maar ik heb de mixer gebruikt, en nu blijft het een soort aioli-sap!! Het moet een saus worden.
Kan ik het nog redden, en komt het doordat ik de mixer heb gebruikt?Ik hoop dat ie nog lukt..
(maar voor de rest geen IDEE wat aioli is ..
wil proeven
Ik zal even een receptje opgraven en kijken of je het kan redden.
Dit mengseltje kan je dus weggooien, want dat wordt niks meer.
quote:Aioli moeten 2 voetjes in
Op vrijdag 25 april 2003 16:16 schreef MUUS het volgende:
Aioli met maar 2 teentjes knoflook???!! Je maakt aioli, hoor, geen mayonaise..
Ik zal even een receptje opgraven en kijken of je het kan redden.
quote:Als alles bij elkaar gegooid is is het mislukt
Op vrijdag 25 april 2003 16:19 schreef MUUS het volgende:
Je had de knoflook in een vijzel moeten fijnmalen dan de eierdooiers en het zout erbij en dan de olie er DRUPPEL VOOR DRUPPEL erbij moeten doen.Dit mengseltje kan je dus weggooien, want dat wordt niks meer.
quote:Precies, meuren moet je van die zooi!
Op vrijdag 25 april 2003 16:19 schreef dice het volgende:[..]
Aioli moeten 2 voetjes in
Dus minimaal 10 teentjes ... en assut ff kan, een heel bolletje ...
En dan wel een nacht laten staan.
Beste tip is om de smaakmakers pas als laatste toe te voegen als je basis (ei & olie) af is. Succes!
quote:Yup, wel als je de olie er in 1 keer bij gooit.
Op vrijdag 25 april 2003 16:20 schreef yvonne het volgende:[..]
Als alles bij elkaar gegooid is is het mislukt
quote:Druppelen!!!
Op vrijdag 25 april 2003 16:22 schreef MUUS het volgende:[..]
Yup, wel als je de olie er in 1 keer bij gooit.
quote:Brood, aardappeltjes etc. gewoon een pittige soort mayo. (understatement btw)
Op vrijdag 25 april 2003 16:23 schreef Joene het volgende:
mag ik weten waar je dat opdoet of bij eet ?
quote:Anders herhaal je ff alles wat ik al 5 keer heb gezegd.
Op vrijdag 25 april 2003 16:23 schreef yvonne het volgende:[..]
Druppelen!!!
Net als eigen gemaakte mayonaise
Enne 2 teentjes
VEEL MEER!!!!
quote:Nou dat is precies wat ik heb gedaan. Ei met knoflook gemengd (megatenen maar ik zal er nog wat bij doen dan ;-)
Op vrijdag 25 april 2003 16:22 schreef Esk het volgende:
Heb je de eieredooiers eerst gedaan en dan steeds een beetje olie, mixen tot het opgenomen is enzovoort? Ik heb op die manier nog nooit problemen gehad (ook niet met een mixer) met dit soort sausjes maken (mayo etc). Maar als het echt een grote soep is geworden, kan je beter ff opnieuw beginnen of de boel een beetje opwarmen. Het ei gaat dan een beetje stollen en je krijgt toch nog een samenhangende saus.Beste tip is om de smaakmakers pas als laatste toe te voegen als je basis (ei & olie) af is. Succes!
quote:Was ik net mee bezig jah
Op vrijdag 25 april 2003 16:24 schreef MUUS het volgende:[..]
Anders herhaal je ff alles wat ik al 5 keer heb gezegd.
.
quote:vaag. Dit is echt iets totaal anders als wat mijn ouders precies zo noemen. Dat is nl een soort van saus voor over de pasta.
Op vrijdag 25 april 2003 16:24 schreef Esk het volgende:[..]
Brood, aardappeltjes etc. gewoon een pittige soort mayo. (understatement btw)
quote:Wat jij beschrijft klinkt meer als een carbonara saus (ei met kaas, spek, ui en room)
Op vrijdag 25 april 2003 16:26 schreef Fio het volgende:[..]
vaag. Dit is echt iets totaal anders als wat mijn ouders precies zo noemen. Dat is nl een soort van saus voor over de pasta.
quote:alleen dan zonder ei, kaas, ui en room. Het stelt ook echt niets voor, maar het is toch wel lekker.
Op vrijdag 25 april 2003 16:27 schreef Esk het volgende:[..]
Wat jij beschrijft klinkt meer als een carbonara saus (ei met kaas, spek, ui en room)
Kartoffeln mit der Schale in Salzwasser kochen. Kartoffeln dann schälen und zu Brei zerkleinern. Knoblauch auspressen. Aus dem Eigelb, dem Öl sowie dem Olivenöl eine Mayonnaise herstellen. Kartoffeln und Knoblauch in die Mayonnaise einrühren. Mit Salz, Cayennepfeffer und Zitronensaft abschmecken.
75 g Kartoffeln
3 Eigelb
4 Knoblauchzehen
150 ml Öl
50 ml Olivenöl
1 Esslöffel Zitronensaft
Salz
Cayennepfeffer
quote:Ik zeg niks meer
Op vrijdag 25 april 2003 16:30 schreef MUUS het volgende:
Ja, cayennepeper was ik nog vergeten! Da's ook lekker erin..
quote:Olijfolie en eierdooiers geeft mayonaise
Op vrijdag 25 april 2003 16:36 schreef navvy het volgende:
er moet mayonaise bij!!!!!!
Aioli
Doe de knoflook in de vijzel en doe wat zout en peper erbij. Wrijf alles tot een gladde puree (dit kost wel wat moeite!). Eierdooiers erdoor mengen en dan druppel voor druppel de olie er door roeren.
Breng op smaak met tabasco en citroensap. Goed roeren.
Uit mijn persoonlijke, handgeschreven kookboek. .
quote:Alleen als je er mosterd bij doet, en een beetje peper, zout en azijn.
Op vrijdag 25 april 2003 16:44 schreef yvonne het volgende:[..]
Olijfolie en eierdooiers geeft mayonaise
Is de verhouding nu wel goed: 1/4 liter olijfolie, op 1 eidooier?
En hoe lang moet ik kloppen? (op het moment dat ik dit typ heeft mijn moeder het overgenomen )
quote:Heb je daar ook een kopietje van
Op vrijdag 25 april 2003 16:48 schreef MUUS het volgende:
Let op.Aioli
6 tenen knoflook (of zoveel als je wilt) 2 eierdooiers 1 3/4 liter olijfolie cayennepeper druppels tabasco druppels citroensap zout en peper Doe de knoflook in de vijzel en doe wat zout en peper erbij. Wrijf alles tot een gladde puree (dit kost wel wat moeite!). Eierdooiers erdoor mengen en dan druppel voor druppel de olie er door roeren.
Breng op smaak met tabasco en citroensap. Goed roeren.Uit mijn persoonlijke, handgeschreven kookboek.
.
quote:Kijk even naar mijn recept, dat is nog nooit mislukt dus dat moet lukken.
Op vrijdag 25 april 2003 16:49 schreef Guppi het volgende:
Nou ben ik opnieuw begonnen, drupje voor drupje verdorie en weer is het sap gewordenIs de verhouding nu wel goed: 1/4 liter olijfolie, op 1 eidooier?
En hoe lang moet ik kloppen? (op het moment dat ik dit typ heeft mijn moeder het overgenomen)
quote:1/4 liter, dat lijkt me erg veel. Dan zou je na 4 keer je fles leeg hebben.
Op vrijdag 25 april 2003 16:49 schreef Guppi het volgende:
Nou ben ik opnieuw begonnen, drupje voor drupje verdorie en weer is het sap gewordenIs de verhouding nu wel goed: 1/4 liter olijfolie, op 1 eidooier?
En hoe lang moet ik kloppen? (op het moment dat ik dit typ heeft mijn moeder het overgenomen)
Toen ben ik naar de culinaire winkel gegaan, waar ik Aioli heb gekocht die smaakte naar biologische zure mayo (die ik niet vies vind maar dat was niet echt wat ik had willen eten).
4 teentjes knoflook fijnstampen in een vijzel. hierdoorheen een eierdooier roeren met een mespuntje zout. schenk vervolgens onder voortdurend wrijven met de stamper van de vijzel druppelsgewijs 2 tot 3 dl olie bij de knoflook. breng op smaak met citroensap.
mocht je nog een keer een poging wagen, veel succes.
quote:recept?
Op vrijdag 25 april 2003 22:24 schreef Joene het volgende:
Zonet remouladesaus gemaakt perfect gelukt
quote:Mayo --> 3 of 4 eetlepels .
Op vrijdag 25 april 2003 23:20 schreef pos het volgende:[..]
recept?
Zonnebloem olie
Zout
gewoon 1 hele ei
klein beetje mosterd erbij doen
en that's it zo'n beetje ...
owja en een trucje om het snel dik te krijgen is,, je flikkerd alles in bij elkaar, dan zet je de (hand staaf mixer or what ever) op de bodem en zet je em aan, en dan geen lucht erbij laten komen, dan word ie dik en naar een tijdje pas flink heen en weer gaan sjorren met dat ding
quote:heb je het met een handklopper gedaan?
Op dinsdag 29 april 2003 15:49 schreef Guppi het volgende:
Alles was op kamertemperatuur..
Ik bewaar eieren nooit in de koelkast, en olijfolie al helemaal niet.
Ben denk ik een kook kneus
quote:
Op vrijdag 25 april 2003 16:48 schreef MUUS het volgende:
1 3/4 liter olijfolie
quote:Weet je dat zeker
en dan druppel voor druppel de olie er door roeren.
quote:
Op zaterdag 26 april 2003 14:21 schreef DAMH het volgende:
(hand staaf mixer )
quote:Ziet Aioli er ook nog eens toevallig wit uit?
dan word ie dik en naar een tijdje pas flink heen en weer gaan sjorren met dat ding
quote:Face it, dan wordt het niks
Op dinsdag 29 april 2003 19:44 schreef Guppi het volgende:
Intussen heb ik het met de mixer, de handklopper, en met een vork gedaan..
quote:yeb
Op dinsdag 29 april 2003 18:15 schreef Furby het volgende:[..]
[..]Ziet Aioli er ook nog eens toevallig wit uit?
quote:In een aardenwerken kom, en daarna maar gewoon in de maatbeker. Wel droog enzo.
Op dinsdag 29 april 2003 19:45 schreef yvonne het volgende:[..]
Face it, dan wordt het niks
O, wat voor kom, kan ook nog schelen misschien
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |