Ach ja, dat toont maar weer proefondervindelijk aan dat glutamaat echt verschrikkelijk is. Een keertje bruinebonensoep en een paar bammetjes Linera is natuurlijk de ultieme proef. Hét bewijs is daar.quote:Op donderdag 10 november 2005 17:25 schreef Gootje het volgende:
Ik ben dus van alles gaan uitproberen met mijn voeding. Dingen weglaten en kijken wat het effect is. Het haalde allemaal niets uit tot ik stopte met het eten van suikervrije producten waar aspartaam (is dit ook een E-nummer?) in zat. Ik ben ze gewoon gaan vervangen voor producten waar WEL suiker in zit. Al vrij snel waren mijn klachten grotendeels weg. Het voelde alsof ik na een storm in rustig vaarwater terecht kwam. Na een aantal weken blijdschap had ik ineens een terugval. Ik had de avond tevoren bruine bonensoep gegeten en overdag veel boterhammen met Linera Pate. In beide producten zit E621. Vervolgens ben ik deze stof ook gaan vermijden.
Pas toen ben ik me een beetje gaan oriënteren op internet en ontdekte welke mij overigens niet onbekende stoffen in E621 en aspartaam zaten. En nu ben ik weer een maand verder en heb de klachten niet meer terug gehad, hoewel ik daar wel doodsbang voor was.
Ik eet precies hetzelfde als vroeger. Ik haal een paar spullen bij de natuurvoedingswinkel (o.a. bouillon), eet naturelchips i.p.v. paprika, etc.
.
Ach nee, natuurlijk niet. Ieder mens is verschillend, maar zelfs mensen die beweren van glutamaat ziek te worden, zijn uitvoerig getest. Resultaat: nul.quote:Het interesseert me totaal niet dat de schadelijke werking van glutamaat en aspartaam niet is aangetoond.
quote:Op zondag 4 februari 2007 20:30 schreef Maeghan het volgende:
Tja, we willen graag goedkoop en snel eten, in plaats van zelf fatsoenlijke kwaliteitsproducten maken. Dan krijg je dat gezeik. Maar we doen er toch (bijna) allemaal aan mee...
jajaquote:Op dinsdag 6 februari 2007 14:36 schreef Zelva het volgende:
[..]
Júíst als je veel tijd uittrekt om producten te laten rijpen, of uren in de keuken staat, vormt zich MSG in die producten.
Waarom niet?quote:Op dinsdag 6 februari 2007 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
eigenlijk is het veel simpeler: je moet het gewoon niet WILLEN eten
neequote:je zult ook merken als je zonder smaakversterkers kookt alles veel lekkerder is omdat het echt smaak heeft en niet gemaakte smaak.
Neequote:Met smaakversterker maak je een hap stront nog "lekker". Ik bedank vriendelijk, heb er totaal geen last van maar eet het gewoon niet.
Leg uit, wat is het verschil tussen natuurlijke en de gesynthetiseerde smaakversterkers?quote:Natuurlijke vorm is ook heel iets anders dan de chemische hoor...
quote:Op dinsdag 6 februari 2007 15:48 schreef djkoelkast het volgende:
eigenlijk is het veel simpeler: je moet het gewoon niet WILLEN eten
je zult ook merken als je zonder smaakversterkers kookt alles veel lekkerder is omdat het echt smaak heeft en niet gemaakte smaak.
Met smaakversterker maak je een hap stront nog "lekker". Ik bedank vriendelijk, heb er totaal geen last van maar eet het gewoon niet.
Natuurlijke vorm is ook heel iets anders dan de chemische hoor...
Natuurlijke smaakversterkers zijn rechtsdraaiend!quote:Op dinsdag 6 februari 2007 16:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Leg uit, wat is het verschil tussen natuurlijke en de gesynthetiseerde smaakversterkers?
Ik heb het thuis ook staan en aangezien ik gek ben op proeven moest ik het de eerste keer ook maar even 'kaal' proevenquote:Op zondag 4 februari 2007 18:11 schreef Ringo het volgende:
Ik heb maar eens een potje ve-tsin gekocht bij de toko, gebruik het nu regelmatig, maar met mate. Goed spul!![]()
Ik vroeg me af of iemand het ook wel eens gebruikt in niet-Aziatische gerechten, pastaschotels ofzo; of is het in bepaalde combi's juist niet lekker? Voorbeelden?
Je schijnt er ook je wijn mee te kunnen pimpen: een heel klein snufje in je glas en de wijn smaakt veel voller en rijper.
Tja, ik zou niet weten waar het spul in zit, maar goed. Ik weet ook niet wat voor dingen jij eet die moeten rijpen en uren moeten pruttelen? Afgezien van een enkele keer een glas wijn of een plak kaas op brood eet ik geen dingen die lang liggen.quote:Op dinsdag 6 februari 2007 14:36 schreef Zelva het volgende:
[..]
Júíst als je veel tijd uittrekt om producten te laten rijpen, of uren in de keuken staat, vormt zich MSG in die producten.
Een smaakversterker is volgens mij heel iets anders als een smaakmakerquote:Op donderdag 15 februari 2007 18:24 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Tja, ik zou niet weten waar het spul in zit, maar goed. Ik weet ook niet wat voor dingen jij eet die moeten rijpen en uren moeten pruttelen? Afgezien van een enkele keer een glas wijn of een plak kaas op brood eet ik geen dingen die lang liggen.
Hoe dan ook, ve-tsin wordt toegevoegd om iets lekkerder te laten smaken. Als je producten hebt van goede kwaliteit hoef je geen smaakversterkers toe te voegen.
Waarom heeft keukenzout eigenlijk geen E-nummer? Werd dit overbodig geacht, of is het te gevaarlijk?quote:Op donderdag 10 november 2005 14:30 schreef NT-T.BartMan het volgende:
De E in E-stoffen houdt in dat deze stof onderzocht is en bij 'normaal' gebruik geen gevaar levert voor de gezondheid. Uiteraard zijn er altijd mensen die anders reageren of anders dénken te reageren dan de onderzochte populatie.
Zoals ik al hierboven postte,quote:Op donderdag 15 februari 2007 23:19 schreef NT-T.BartMan het volgende:
E621 heeft vanzichzelf geen/weinig smaak. Lees dit artikel even.
Ach! Een feitenfetisjist!quote:Op donderdag 15 februari 2007 23:50 schreef freako het volgende:
[..]
Waarom heeft keukenzout eigenlijk geen E-nummer? Werd dit overbodig geacht, of is het te gevaarlijk?
Kijk ook hier evenquote:Op vrijdag 16 februari 2007 00:03 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Zoals ik al hierboven postte,
het is ronduit ranzig![]()
Bedankt.quote:Op vrijdag 16 februari 2007 00:14 schreef NT-T.BartMan het volgende:
Keukenzout wordt niet als additief gezien.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |