abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_26225994
Wat dacht je van een abortus? Als je dat niet wilt, dan moet je niet zo zeuren vind ik.
Power perceived is power achieved.
pi_26231998
quote:
Op zondag 24 augustus 2003 23:09 schreef _Draven_ het volgende:

[..]

Ik zoek ook een alternatief voor de pil, na deze verhalen hoef ik geen implantaat meer
Misschien toch maar de prikpil...
Met de prikpil moet je oppassen hoor. Veel hormonen in een keer, van zeer onregelmatige menstruatie tot maanden niet ongesteld worden.
Als je een alternatief zoekt voor de pil zou ik nog veel eerder aan de nuvaring gaan. Dat is een ring die hormonen afgeeft in je vagina. Je hoeft hem maar 1 keer per maand in te brengen en 1 keer in de maand weer te verwijderen. Daarna stopweek, en dan dus weer inbrengen. Geeft veel minder hormonen af en je hoeft er eigenlijk nooit aan te denken.
Is wel ietsje minder betrouwbaar doordat sommige vrouwen de ring kunnen verliezen, maar dat is ook een kwestie van regelmatig controleren.
Meer info op www.nuvaring.nl
Ik had er iig wel goede ervaringen mee. Zit nu aan een gewoon spiraaltje. Bevalt mij tot nu toe het beste. Ik zou nooit zo'n staafje in mijn arm willen hebben. Door de hormonen, maar ook gewoon omdat je er zoveel verschillende, vaak niet positieve, verhalen over hoort.
quote:
Over t spiraaltje las ik dat je menstruatie kan uitvallen, maar ook juist heviger kan worden, en dat is wel het laatste waar ik op zit te wachten.
Het koperspiraaltje maakt de menstruatie veel heviger. Ik hem 'm nu bijna 2 maanden en ik ben niet erg blij met al dat bloedverlies en krampen. Tegen die laatste zijn goede middeltjes te krijgen, dus ik kan wel leven met zo'n lange en heftige menstruatie.
Ik ben zelf ooit begonnen met de pil. Beviel goed, maar ik vergat hem nogal eens en dat bezorgde me veel stress. Vorig jaar ben ik aan de nuvaring gegaan, maar door de hormonen ben ik in een flinke depressie terecht gekomen en gelukkig ben ik er nou weer voor het grootste gedeelte bovenop. Zonder hormonen gaat 't echt veel beter. Het was wel ideaal dat ik maar licht ongesteld was, dus nou is 't even wennen.
Het spiraaltje bevalt me best wel goed. Moet dinsdag terug voor controle. Inbrengen doet een beetje pijn, maar dan heb je ook wel wat. Geen hormonen in je lijf, dus geen bijwerkingen en een natuurlijke menstruatie. Nadeel is dat die heel erg is, maar ja...Je hoeft er niet aan te denken, alleen regelmatig even checken of 't nog goed zit.
Is niet aan te raden als je al heftig menstrueert trouwens. Als je dan een spiraaltje wilt kun je beter een hormoonspiraal nemen, die is helemaal handig. Lichtere menstruatie, en geen pilletjes, staafjes of ringen te bekennen.
Ik wil zelf alleen voorlopig effe niet aan die hormonen, dus vandaar dat ik een koperspiraaltje draag. Best ideaal en beter dan die implanon hoor!

[ Bericht 36% gewijzigd door Pixie op 14-04-2005 21:10:23 ]
pi_26370165
quote:
Op donderdag 14 april 2005 17:13 schreef Modwire het volgende:
Wat dacht je van een abortus? Als je dat niet wilt, dan moet je niet zo zeuren vind ik.
Over wat ik van een abortus denk kunnen we een hele nieuwe topic beginnen. Maar het komt erop neer dat het voor veel vrouwen een principe kwestie is. Voor hen is abortus gewoon brute moord. Dus je kunt echt niet zomaar zeggen 'dan hadden ze maar een abortus moeten laten plegen'. Ik zou echt niet zomaar een abortus laten doen, alleen als er echt iets mis was met het kind, of als mijn eigen leven door de zwangerschap in gevaar was oid. Er zitten ook zoveel risico's aan verbonden, bijvoorbeeld dat je daarna nooit meer kinderen kunt krijgen, of dat je depressief word.
pi_26370312
Nuvaring gebruik ik nu, hij valt er echt niet zomaar uit! Ik heb ook een mirena spiraal gehad, dat was bij mij niet bepaald een succes.
Maarja, de rare verhalen over Implanon blijven binnenstromen... ik denk dat ik dat voorlopig niet aandurf! Ben wel benieuwd of de dames die Organon aanklagen een vergoeding zullen krijgen!
pi_26377448
Als dat jouw principes zijn is dat prima, maar dan moet je niet iemand anders proberen op te schepen met de negatieve gevolgen daarvan(van je principes, dus).
Power perceived is power achieved.
pi_26396354
( aangezien mijn reactie net in mijn compeutertje bleef steken, probeer ik het nog eens. excuses als ik nu per ongeluk dubbelpost.. ) Ik heb mycrogynon 30 geprobeerd en het beviel me niets die hormoonboost..Ik was van plan iets nieuws te proberen, maar heb het er maar bij gelaten. Condooms doen het voor mij ook prima. En misschien stuiten we ooit nog eens op een leuke verrassing
Deze user werd mede mogelijk gemaakt door Yvonne. Bedankt!
Like does the man say 'Is now the time to take of my pants?' ...'Yes.', I said.
pi_26564508
quote:
Op woensdag 20 april 2005 15:57 schreef Modwire het volgende:
Als dat jouw principes zijn is dat prima, maar dan moet je niet iemand anders proberen op te schepen met de negatieve gevolgen daarvan(van je principes, dus).
Dan kun je net zo goed zeggen - als jouw product foutief is of je plaatst het verkeerd, moet je niet proberen iemand anders op te schepen met de negatieve gevolgen daarvan.
pi_26571261
Inderdaad, en die negatieve gevolgen bestaan dan uit een abortus, als je dat niet wilt is dat prima, maar dat is niet de schuld van het verkeerd plaatsen van zo'n Implanon.
Power perceived is power achieved.
pi_26571638
quote:
Op donderdag 28 april 2005 15:12 schreef Modwire het volgende:
Inderdaad, en die negatieve gevolgen bestaan dan uit een abortus, als je dat niet wilt is dat prima, maar dat is niet de schuld van het verkeerd plaatsen van zo'n Implanon.
Dit is wel een beetje de wereld op z'n kop. De normale gang van zaken in de natuur is dat als je zwanger bent dat er dan een kind komt. Een zwangerschap voortijdig beëindigen is in principe onnatuurlijk en daarom vind ik het nogal raar om dat als de norm te zien en iemand met de gevolgen van een ongewenste zwangerschap op te laten zadelen onder het mom van, moet je maar een abortus willen. Het plegen van abortus is niet zomaar iets, afgezien van het principe dat je het als het beëindigen van een nieuw leven kunt beschouwen (m.a.w. dat je het ziet als moord) zijn er nog een heleboel andere - en zeker voor een vrouw heel legitieme - redenen om nooit een abortus te willen.
pi_26574093
De 'normale' gang van zaken in de natuur is op mensen natuurlijk allang niet meer van toepassing. Als je zo'n fan bent van de normale gang van zaken in de natuur, waarom begin je dan uberhaupt met voorbehoedsmiddelen?


Als jij kunt kiezen voor een abortus, dan hebben zij gedaan wat jij in de eerste plaats verwacht. Namelijk, jij kunt neuken zonder kinderen te krijgen. Wil jij het kind dan toch behouden, ja sorry, maar dan vind ik dat toch echt je eigen verantwoordelijkheid.
Power perceived is power achieved.
pi_26576785
Nou, ik dus niet, dan verschillen we daarin nogal van mening.
pi_26665634
Ik denk niet dat er hier veel de mening van Modwire delen.
pi_26682940
Ik denk van wel, bovendien maakt dat me niet echt uit.

(Edit: over het woordje "hier" heengelezen, hier misschien niet, inderdaad)
Power perceived is power achieved.
pi_26683082
Ik heb niet alles doorgelezen, dus weet niet of het al naar voren is gekomen
Onze huisarts is geen voorstander van Implanon, met als belangrijkste reden, het verwijderen ervan.
Na al die jaren moet dat waarschijnlijk behoorlijk ingecapseld zitten.

Mvg P
  dinsdag 3 mei 2005 @ 01:49:22 #65
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_26685029
quote:
Op donderdag 27 februari 2003 11:47 schreef Asyniur het volgende:
er zijn hieraan nog wel risico's verbonden
het verkeerd inbrengen van het staafje kan tot gevolg hebben dat er te weinig van het werkende stofje wordt opgenomen.
met als gevolg dat het staafje niet of niet voldoende werkt en je nog steeds zwanger kan worden (dit was toch alleen voor vrouwen?)
Ik meen mij wat te herinneren van een rechtszaak waarbij een aantal vrouwen de fabrikant en/of de arts aangeklaagd hadden vanwege een zwangerschap (met een geboorte als gevolg ) terwijl zij implanon hadden gebruikt.

edit: op pagina 1 staat het berichtje wat in het AD staat hierover
Neerkomen wel!
pi_28834364
Ik wil wel heel kort mijn verhaal vertellen. Gebruik vanaf mijn 16e de diane 35, ben nu 22 en wilde graag een alternatief, omdat ik van mening ben dat iedere avond een hormonenshot niet goed voor je kan zijn. (Ik ben ooit begonnen aan de diane 35, omdat ik erg last van acne had en een erg onregelmatige cyclus had, tussendoor ook nog de yasmin geprobeerd, maar vond ik niet echt een succes)
Gynaecoloog adviseerde mij Mirena... was ideaal volgens haar, niet meer ongesteld, geen hormonenshot etc etc. (Implanon was volgens haar niks --> onbetrouwbaar) Ding in huis gehaald, maar ik zag zo op tegen het plaatsen dat ik met een andere gyn. over het staafje heb gesproken. Zij was hartstikke enthousiast over het staafje en vond Mirena niks, omdat ik vaak last had van buikpijnen en krampen. Vorig jaar augustus implanon laten zetten. Verdoving viel mee, ingreep was zo gebeurt. De volgende dag een stijve arm, maar dat was geen ramp. Ik zou de eerste week ongesteld worden en daarna zouden de bloedingen verminderen.(volgens gyn) De bloedingen verdwenen niet. Ik heb tot vanochtend met het staafje in mijn arm gelopen... in totaal misschien maar 2 weken NIET ongesteld geweest. Tussendoor nog een extra pil gebruikt om de werking van het staafje te versterken, werkte dus ook niet. Vanochtend is het ding eruit gehaald. Toen ik mijn klachten vertelde (dat ik een jaar lang bloedingen heb gehad) zei ze dat dit heel veel voor kwam Het eruit halen viel ook altijd tegen
Met volle moed toch maar in de stoel gaan liggen...
Verdoving viel weer mee, klein sneetje (heb niet gekeken hoor) en daarna begon ze met pielen... na 10 minuten wilde ze dat een ervaren gyn (die mijn implanon had geadviseerd) toch maar even kwam helpen. Samen pielen, uiteindelijk lukte het dan. Hechting erin, drukverband erom. Ben heel benieuwd hoe blauw en stijf mijn arm morgen zal zijn.

Nu moest ik natuurlijk weer voor iets nieuws kiezen... Mirena heeft ze mij afgeraden. Omdat ik een onregelmatige cyclus heb, is een combinatie-pil beter voor mij dan een progestogeen-alleen product. Nu de nuvaring in huis gehaald, vanavond het ding erin zetten. Ben heel benieuwd.

Ohja, toen de ervaren gyn. (die mij dus implanon aanraadde!!!) erbij kwam zei zei "het eruit halen is altijd een probleem, nuvaring is geweldig" Hoezo wordt zij gesponsoord door Organon??? Heb geen vertrouwen meer in haar.

Nu ga ik dus het topic over de nuvaring bestuderen
pi_28906764
Ook ik heb twee jaar implanon gebruikt. Ik ben er eigenlijk gedurende de twee jaar heel tevreden over geweest, alleen had ik de laatste tijd last van een heel zwakke arm, en ik dacht dat het door Implanon kwam. Dus liet ik het eruit halen (wat ook op vijf minuten was klaargespeeld, er waren geen moeilijkheden bij het verwijderen. Het is normaal dat het vast is gegroeid, wat is er nu niet vast gegroeid wat twee jaar in je lichaam op dezelfde plaats zit)

Ik wilde Implanon om verschillende redenen. Voor mij was de belangrijkste reden dat mijn vriend een zekerheid had die hij niet heeft bij de pil. Het staafje zit er in, ik kan het niet zelf verwijderen en moest ik het laten verwijderen zou hij het zien. Ik ben niet het type vrouw dat haar pil gaat laten zonder de partner te verwittigen, maar ik vind dat de man best een zekerheid in zijn handen mag liggen hebben op dat vlak.
En ik moest er ook niet meer voor zorgen dat ik elke dag mijn pil nam, ik had de slechte gewoonte van ze wel eens bijna te vergeten.

Mijn regels heb ik gedurende die twee jaar ongeveer zes keer gekregen. Ze duurde wel iets langer als toen ik de pil nam, maar toch, zes keer op een jaar, dat is zo goed als niks.
Mijn ervaring met Implanon is dus overwegend goed, buiten die slappe arm.

Wat ik nog even kwijt wil over vrouwen die zwanger raken terwijl ze Implanon gebruiken... Ik begrijp het niet goed waar het probleem zit. Kijk naar al die vrouwen die toch zwanger worden terwijl ze een ander voorbehoedsmiddel nemen... Dat aantal loopt veel hoger op. En tot nu toe is het algemeen geweten dat geen enkel voorbehoedsmiddel 100 % veilig is.
Don't give a damn 'cause i'm proud of what I am!
pi_28907679
bijna 3 jaar implanon, hij moet er bijna uit nu! de hamvraag nu is wat nu? nog een implanon nemen? heeft iemand hier wel eens voor de 2e keer een staafje laten plaatsen? het is me goed bevallen dus why not denk ik...
Carpe diem
  dinsdag 19 juli 2005 @ 15:12:15 #69
120251 thaMoon
ja nee....!
pi_28945135
Ik heb dat ding zelf niet, heb er wel eens aan gedacht omdat je 3 jaar onder de pannen zit.
Maar mn huisarts raadde het me af.
Ik ben doktersassistente, en op mn laatste stage heb ik gezien hoe zown ding verwijderd en erin gezet wordt.
Best interessant Het sneetje valt wel mee, maar het was echt een geklooi hoor, om dat ding eruit te frunniken
En die injectienaald is ook niet van het maatje dwerg! Het is dan wel verdoofd, maar het ziet niet zo lekker uit vinnik.

Ik heb nu een lichtere pil genomen ivm hoofdpijn en stemmingswisselingen.
Dit bevalt me perfect (bijna) geen hoofdpijn meer, meer zin in sex (en ik had al een vrij groot/hoog libido, hulde!!) en ik voel me gewoon beter in mn vel zitten.
Stress: the confusion created when the mind must override the body's basic desire to choke the living daylights out of some idiot who desperately deserves it.
pi_28948166
wat ik raar blijf vinden is dat het 3 jaar geldig is, hoe kun je zo'n ding nou voor 3 jaar voorprogrammeren? zal vast wel een gemiddelde zijn maar toch... vraag me nu dan ook echt af, nu het nog maar een kwestie van maanden is voor die 3 jaar voorbij zijn, of het nu nog wel veilg is...
Carpe diem
pi_28948187
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 15:12 schreef thaMoon het volgende:
Ik heb dat ding zelf niet, heb er wel eens aan gedacht omdat je 3 jaar onder de pannen zit.
Maar mn huisarts raadde het me af.
Ik ben doktersassistente, en op mn laatste stage heb ik gezien hoe zown ding verwijderd en erin gezet wordt.
Best interessant Het sneetje valt wel mee, maar het was echt een geklooi hoor, om dat ding eruit te frunniken
En die injectienaald is ook niet van het maatje dwerg! Het is dan wel verdoofd, maar het ziet niet zo lekker uit vinnik.

Ik heb nu een lichtere pil genomen ivm hoofdpijn en stemmingswisselingen.
Dit bevalt me perfect (bijna) geen hoofdpijn meer, meer zin in sex (en ik had al een vrij groot/hoog libido, hulde!!) en ik voel me gewoon beter in mn vel zitten.
weet jij dan ook niet of als ze toch in je arm aan frunniken zijn, ze een wissel doen van oud staafje naar nieuw staafje? tijdens een zelfde behandeling?
Carpe diem
  dinsdag 19 juli 2005 @ 21:49:12 #72
120251 thaMoon
ja nee....!
pi_28957524
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 16:45 schreef klossie het volgende:

[..]

weet jij dan ook niet of als ze toch in je arm aan frunniken zijn, ze een wissel doen van oud staafje naar nieuw staafje? tijdens een zelfde behandeling?
Dat doen ze inderdaad meteen in één behandeling. Dan is het nog verdoofd en hoeven ze geen nieuw sneetje te maken En geen gezeik dat je misschien te laat bent ofzo.
Stress: the confusion created when the mind must override the body's basic desire to choke the living daylights out of some idiot who desperately deserves it.
pi_28966822
quote:
Op dinsdag 19 juli 2005 21:49 schreef thaMoon het volgende:

[..]

Dat doen ze inderdaad meteen in één behandeling. Dan is het nog verdoofd en hoeven ze geen nieuw sneetje te maken En geen gezeik dat je misschien te laat bent ofzo.
ok dan, dan is de keuze eigenlijk wel gemaakt...!
Carpe diem
pi_28967410
ik heb de implanon nu 5 maanden, op een paar nadeeltjes na bevalt hij prima, menstruatie duurt wel lang maar is haast niks een paar druppen per dag, ik moet mij in princiepe gewoon een paar keer p/d verschonen. mijn voorkeur gaat wel naar de mirena spiraal maar helaas ben ik die verloren en zwanger geworden, en omdat ik een baarmoederverzakking heb mag ik (voorlopig) de mirena niet meer hebben, sterellisatie wil ziekenhuis nog niet doen omdat ik te jong ben.(heb verdorie 4 kinderen) maar be bezig met een zaak tegen het ziekenhuis dat ze het alsnog doen.
pi_28967418
ben trouwens nog maar 25 jaartjes
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')