Een heel apart dipje, super simpel, erg lekker en iedereen vraagt wat het is. Creme fraiche mixen met een zakje cup a soup franse ui (voor grotere gezelschappen bakje van 125 gr en een bakje van 200 gr met 3 zakjes, minstens een uurtje laten intrekken)quote:Op maandag 25 augustus 2025 22:43 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben over een paar weken verjaardag van onze kleuter. Aan beide kanten van de familie zitten er maar 2 avonturiers qua eten dus we gaan voor de veilige borrelplank. Ik zit hier aan te denken:
Wortel
Komkommer
Olijf (eigenlijk ben ik de enige die dit eet)
Brie
Oude kaas blokjes
Cashewnoten
Honingpinda's
Aardbei
Druif
Hummus
Yoghurtdip
Lu crackertjes
Stokbroodje
Crème fraiche met chilisaus is ook zo een.quote:Op maandag 25 augustus 2025 22:59 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Een heel apart dipje, super simpel, erg lekker en iedereen vraagt wat het is. Creme fraiche mixen met een zakje cup a soup franse ui (voor grotere gezelschappen bakje van 125 gr en een bakje van 200 gr met 3 zakjes, minstens een uurtje laten intrekken)
Amerikaanse collega had laatst een chipotle raspberry sausje meegenomen. Dat druppel je over een crackertjes met Philadelphia. Ik dacht eerst echt 'wtf is deze' maar na één hapje was ik om.quote:Op maandag 25 augustus 2025 23:07 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Crème fraiche met chilisaus is ook zo een.
(Vind ik dan)
Yep die komt uit dezelfde “stal”. Was indertijd een stuk goedkoper dan sweet pepper dipquote:Op maandag 25 augustus 2025 23:07 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Crème fraiche met chilisaus is ook zo een.
(Vind ik dan)
Dit maakte mijn volkse familie altijd in de jaren 90 als dip. Echt àltijdquote:Op maandag 25 augustus 2025 22:59 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Een heel apart dipje, super simpel, erg lekker en iedereen vraagt wat het is. Creme fraiche mixen met een zakje cup a soup franse ui (voor grotere gezelschappen bakje van 125 gr en een bakje van 200 gr met 3 zakjes, minstens een uurtje laten intrekken)
Tzatziki? Godenspijs, 10% vette joghurt, knoflook, hele goede olijfolie, Julien van komkommer, wat zwarte peper,quote:Op maandag 25 augustus 2025 23:40 schreef Molo het volgende:
Over het algemeen ben ik geen fan van dips. Als het dan toch moet, dan aioli of fetadip. Dat laatste is feta, room, zwarte peper, oregano en munt samen romig kloppen en klaar.
Maar liefste een lik goeie gerijpte boter
in de jaren 80 of zelfs 70 had je van die kleine zakjes poeder die je met mayo kon mengen om chips in te dippen.quote:Op maandag 25 augustus 2025 23:38 schreef Molo het volgende:
[..]
Dit maakte mijn volkse familie altijd in de jaren 90 als dip. Echt àltijd
Ik wil dat echt nooit meer eten![]()
Brrrrrr
Die zijn er nog, maar jaar geleden uit sentiment gekocht, 1 hap en weggegooid. Duyvis volgens mijquote:Op dinsdag 26 augustus 2025 00:36 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
in de jaren 80 of zelfs 70 had je van die kleine zakjes poeder die je met mayo kon mengen om chips in te dippen.
Gruwel
Oh goede tipquote:Op maandag 25 augustus 2025 23:40 schreef Molo het volgende:
Over het algemeen ben ik geen fan van dips. Als het dan toch moet, dan aioli of fetadip. Dat laatste is feta, room, zwarte peper, oregano en munt samen romig kloppen en klaar.
Maar liefste een lik goeie gerijpte boter
Lekkere lijst hoor. Niets mis met veiligquote:Op maandag 25 augustus 2025 22:43 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben over een paar weken verjaardag van onze kleuter. Aan beide kanten van de familie zitten er maar 2 avonturiers qua eten dus we gaan voor de veilige borrelplank. Ik zit hier aan te denken:
Wortel
Komkommer
Olijf (eigenlijk ben ik de enige die dit eet)
Brie
Oude kaas blokjes
Cashewnoten
Honingpinda's
Aardbei
Druif
Hummus
Yoghurtdip
Lu crackertjes
Stokbroodje
Ah zo, tja, vond het destijds al niet lekker.quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 09:01 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Die zijn er nog, maar jaar geleden uit sentiment gekocht, 1 hap en weggegooid. Duyvis volgens mij
Opgeklopte boter met wat grof zeezout lust ook bijna iedereen.quote:Op maandag 25 augustus 2025 22:43 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben over een paar weken verjaardag van onze kleuter. Aan beide kanten van de familie zitten er maar 2 avonturiers qua eten dus we gaan voor de veilige borrelplank. Ik zit hier aan te denken:
Wortel
Komkommer
Olijf (eigenlijk ben ik de enige die dit eet)
Brie
Oude kaas blokjes
Cashewnoten
Honingpinda's
Aardbei
Druif
Hummus
Yoghurtdip
Lu crackertjes
Stokbroodje
Ohhh hou op, met stokbrood.quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 19:54 schreef Bucketlist het volgende:
[..]
Opgeklopte boter met wat grof zeezout lust ook bijna iedereen.
Ohhhh, mag ik ook komen?quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 10:02 schreef Lucky_Strike het volgende:
Over 2 weken geven we een feest voor 25 man. We beginnen met een soort borrelplank. Dit is de voorlopige lijst:
Vleeswaren (6 soorten, al in huis)
Druiven
Noten
Kaasjes
Hummus
Afbak Turks brood
Paprika
Komkommer
Tomaatjes
Olijven
Vijgenjam
Rode pesto
Aioli
Moinkballs van de bbq
Camembert van de bbq
Daarna volgt een barbecue (spareribs, pulled pork, shortribs, porchetta, allerlei bijgerechten). Als dat klaar is geef ik namens de groep het kado inclusief zo'n egel met prikkers en wat jaren 70 hapjes. Tegen die tijd is iedereen zo beschonken dat men vast wil roken dus rookwaar komt ook op tafel.
Tip; zet je stappenteller aanquote:Op dinsdag 26 augustus 2025 20:19 schreef Seven. het volgende:
Ik heb een beetje spijt dat ik dit topic geopend heb, doorlopend aan het watertanden hier.
Als je geen zin hebt om te koken; niks mis mee.quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 21:34 schreef kwiwi het volgende:
Eten jullie ook wel eens borrelplanken (nou ja het eten erop dan) als avondeten? Wij doen dan in de zomer vaak, borrelplank met goed brood is dan avondeten
Ik overweeg de opties voor deze week, nu het nog zomer is.quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 21:34 schreef kwiwi het volgende:
Eten jullie ook wel eens borrelplanken (nou ja het eten erop dan) als avondeten? Wij doen dat in de zomer vaak, borrelplank met goed brood is dan avondeten
Jazeker.quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 21:34 schreef kwiwi het volgende:
Eten jullie ook wel eens borrelplanken (nou ja het eten erop dan) als avondeten? Wij doen dat in de zomer vaak, borrelplank met goed brood is dan avondeten
Ja hoor, heerlijkquote:Op dinsdag 26 augustus 2025 21:34 schreef kwiwi het volgende:
Eten jullie ook wel eens borrelplanken (nou ja het eten erop dan) als avondeten? Wij doen dat in de zomer vaak, borrelplank met goed brood is dan avondeten
Ja hoor. Ook wel om restjes kaas/worst en andere lekkere ding op te maken. In de vriezer heb ik altijd wel zelfgemaakte pesto en muhammarahquote:Op dinsdag 26 augustus 2025 21:34 schreef kwiwi het volgende:
Eten jullie ook wel eens borrelplanken (nou ja het eten erop dan) als avondeten? Wij doen dat in de zomer vaak, borrelplank met goed brood is dan avondeten
Ik hou alleen van de 'carnaval' versie en dan met zaanse mayo. De rest lustte ik ook niet. Nog steeds verkrijgbaar trouwens.quote:Op dinsdag 26 augustus 2025 09:01 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Die zijn er nog, maar jaar geleden uit sentiment gekocht, 1 hap en weggegooid. Duyvis volgens mij
Ja, die had ik ook, kregen we vroeger met zoute chipsquote:Op maandag 1 september 2025 15:29 schreef oppiedoppie het volgende:
[..]
Ik hou alleen van de 'carnaval' versie en dan met zaanse mayo. De rest lustte ik ook niet. Nog steeds verkrijgbaar trouwens.
? ik heb nog nooit kruiden op sushi gezien?quote:Op maandag 25 augustus 2025 15:47 schreef oppiedoppie het volgende:
En stukjes zalm met saus en sushi kruiden erop was ook een succes.
Furikake ofzoquote:Op donderdag 4 september 2025 19:33 schreef No239SquadronRAF het volgende:
[..]
? ik heb nog nooit kruiden op sushi gezien?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |