Paul | maandag 14 juli 2025 @ 16:44 |
Die lust toch echt niemand Zo vies zijn die Antiklacht: de rode/oranje/gele zijn wel lekker ![]() | |
Fok-it | maandag 14 juli 2025 @ 16:47 |
Paprika is sowieso ranzig. Wanstaltige groente die in Nederland in letterlijk elk gerecht gedonderd wordt | |
Hyaenidae | maandag 14 juli 2025 @ 16:53 |
Lul niet, als je paprika niet lekker vindt dan ben je het niet waard om in Nederland te wonen ![]() Nou ja de groene telt niet mee want die is ranzig idd. | |
Paul | maandag 14 juli 2025 @ 16:56 |
![]() | |
Fok-it | maandag 14 juli 2025 @ 16:57 |
Ohja paprikachips zit ook paprika in natuurlijk. Ik herzie mijn mening | |
Doug-Heffernan | maandag 14 juli 2025 @ 16:57 |
zojuist groene paprika gesneden | |
Hyaenidae | maandag 14 juli 2025 @ 17:08 |
Maar paprikachips vind ik dan weer niet zo lekker ![]() Heeft weinig met de paprikasmaak van de groente te maken imo. Dan nog liever de gewone chips. | |
YoopY | maandag 14 juli 2025 @ 17:11 |
O ja? En waarom zijn er dan geen groene paprika chips? ![]() | |
Doug-Heffernan | maandag 14 juli 2025 @ 17:28 |
ik mis saté chips van Groky | |
koffiekoekjes | maandag 14 juli 2025 @ 17:30 |
Groene paprika's zijn heerlijk als je ze vult met gekruid rijst ![]() Dolma ![]() ![]() | |
SoS87 | maandag 14 juli 2025 @ 17:34 |
Ik vind die groene juist wel lekker. | |
Kaneelstokje | maandag 14 juli 2025 @ 17:48 |
Bijzonder wel in hoeveel gerechten het verwerkt zit. Het is niet alsof een paprika erg goedkoop is. Maar ze zijn wel erg gezond, en veelzijdig. | |
augurk2025 | maandag 14 juli 2025 @ 17:48 |
Groene is vies ja Rode en gele prima | |
Fok-it | maandag 14 juli 2025 @ 17:54 |
Denk dat hoop mensen het een hele makkelijke vinden om nog even wat extra groente toe te voegen, maar daar vind ik het qua smaak toch wel iets te overheersend voor | |
Fok-it | maandag 14 juli 2025 @ 17:55 |
tenzij fijngemalen, dan vind ik het oke | |
Kaneelstokje | maandag 14 juli 2025 @ 17:57 |
Vind er niet zo veel smaak aan zitten, eerlijk gezegd. Hoe vind je het in een chili? | |
Fok-it | maandag 14 juli 2025 @ 17:59 |
Ja in een chili gaat het nog wel. En mijn ouders maakte vroeger vaak een soort sportschotel (zo noemde ze dat dan) met gehakt, aardappel en huttekase en dat is echt het enige gerecht waar ik het goed vind bij passen ![]() Maar bij pasta's, rijst, wraps, nah | |
FlippingCoin | maandag 14 juli 2025 @ 17:59 |
ik vind die groene de lekkerste ![]() | |
Kaneelstokje | maandag 14 juli 2025 @ 18:00 |
Wtf, klinkt echt walgelijk. | |
Fok-it | maandag 14 juli 2025 @ 18:04 |
![]() Ovengerecht was dat. Echt best wel lekker hoor ![]() | |
SoS87 | maandag 14 juli 2025 @ 18:13 |
![]() | |
tesssssssss | maandag 14 juli 2025 @ 18:19 |
Oranje vind ik de lekkerste. | |
Mikeytt | maandag 14 juli 2025 @ 18:27 |
De paprika is een fruitsoort ![]() | |
Mikeytt | maandag 14 juli 2025 @ 18:28 |
...zei niemand op deze aarbol ooit. | |
Mikeytt | maandag 14 juli 2025 @ 18:29 |
Verder terechte klacht. Ik gebruik t alleen soms ter vervanging van de rode paprika als mijn gerecht al te rood is en ik wat contrast nodig heb... | |
Kaneelstokje | maandag 14 juli 2025 @ 19:58 |
Het is een vrucht. Dat is niet helemaal hetzelfde als fruit. | |
ToT | maandag 14 juli 2025 @ 20:13 |
Goh, dat ik het een keer met Paultjuhhhhh eens ben. | |
Klik | maandag 14 juli 2025 @ 21:16 |
![]() | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 21:19 |
Ik heb chatgpt gevraagd en online gezocht. De consensus lijkt te zijn dat groene paprika, net als bijvoorbeeld bloemkool, zuurkool, erwtjes, iets is voor volwassenen, en kinderen het vies vinden. | |
Immerdebestebob | maandag 14 juli 2025 @ 21:24 |
Groene voor warm eten en rode voor koud eten. | |
Raw85 | maandag 14 juli 2025 @ 21:25 |
opkankeren met die paprika’s | |
Kip_Frites_Appelmoes | maandag 14 juli 2025 @ 21:26 |
Smaakt de groene paprika werkelijk anders dan de rode of de gele? Of komt het op een of andere manier door de kleur dat hij anders smaakt? | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 21:33 |
Het heeft een meer complexe structuur en aroma. Moet je aan wennen, net als mensen soms moeten leren om koffie te drinken. het smaakpalet moet nog ontwikkeld worden voordat je o.a. groene paprika's gaat waarderen | |
Kip_Frites_Appelmoes | maandag 14 juli 2025 @ 21:36 |
Ik zou hen die zeggen dat groene paprika ranzig smaakt, wel eens aan een paprika smaaktest willen onderwerpen. Dus gewoon met een blinddoek om stukjes paprika proeven en dan zeggen wat voor kleur paprika het is. Ik zou erg benieuwd zijn naar de resultaten. | |
Immerdebestebob | maandag 14 juli 2025 @ 21:42 |
Je kan dat heel goed proeven. De groene is bitterder en de rode is zoeter. De oranje en gele zijn ook zoet, maar niet zo zoet. | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 22:14 |
Een beetje net zoals wijnkenners die geblinddoekt geen enkele wijn kunnen raden maar ook zo zeker weten wat voor smaak elk heeft.. | |
Immerdebestebob | maandag 14 juli 2025 @ 22:15 |
Nee. Het verschil tussen een rode en groene is behoorlijk groot. | |
Hallojo | maandag 14 juli 2025 @ 22:25 |
Groene paprika is best okee. Die bruine zijn pas smerig ![]() | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 22:27 |
Dat denken die wijnkenners ook. Heb je het ooit geblinddoekt geprobeerd? | |
Immerdebestebob | maandag 14 juli 2025 @ 22:28 |
Nee, maar 100% dat ik het verschil proef tussen die 2. De groene is echt afwijkend. | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 22:29 |
Nee maar ik weet het zeker, ik hoef het niet te testen want ik heb gelijk en ben niet zoals die anderen die zeggen dat ze het verschil weten te herkennen maar het in de praktijk niet herkennen. Ik ben uniek | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 22:29 |
Ow, je was me voor | |
Immerdebestebob | maandag 14 juli 2025 @ 22:31 |
Het is echt een extreem verschil hoor. De textuur is hetzelfde, maar de groene is bitter en niet zoet, en de rode is zoet en niet bitter. Snap niet als je dat niet kan proeven. | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 22:35 |
Ik zou zeggen, probeer het eens uit en geef hier eerlijk de uitslag. Visueel en geur maken heel veel uit van hoe je iets herkent. Dus doe een blinddoek om morgen, koop verschillende paprika's (dan nog niet de blinddoek om) en doe de test. Als je gelijk hebt en dat meldt dan geloof ik je want erover liegen zou juist een extra nederlaag zijn niet waar? Ik geloof in het goede van mensen, ik ben benieuwd.. | |
Lenny77 | maandag 14 juli 2025 @ 22:41 |
Als je gerecht al te rood is ![]() Mensen in armoede zouden je een pak rammel geven voor dit soort uitspraken ![]() | |
capuchon_jongen | maandag 14 juli 2025 @ 22:56 |
Hmm wat zegt onze eet expert @Mikeytt ? Graag mening Edit: je hebt al gereageerd zie ik | |
Mikeytt | maandag 14 juli 2025 @ 23:09 |
Is toch best normaal bij Italiaane en Franse gerechten? Veel tomaat, dus dan wil je contrast. Je gaat natuurlijk niet tomaat, rode paprika, rode ui en rode kool in 1 gerecht verwerken zonder andere groentes. | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 23:10 |
Ja als ze dat zouden kunnen.. maar hun spieren zijn extreem verzwakt.. dus ja dat is dat.. | |
Immerdebestebob | maandag 14 juli 2025 @ 23:11 |
Als het er uit ziet als kots, dan is het vaak lekker. | |
Mikeytt | maandag 14 juli 2025 @ 23:14 |
Zo'n pastasaus:![]() ziet er natuurlijker lekkerder uit dan dit: ![]() Contrast van kleuren doet er toe | |
Masberum | maandag 14 juli 2025 @ 23:18 |
Lijkt alsof ik uit een ongestelde kut eet | |
Whiskers2009 | dinsdag 15 juli 2025 @ 00:41 |
Groene paprika is héérlijk in een Griekse salade ![]() | |
PzKpfw | dinsdag 15 juli 2025 @ 00:57 |
Die zijn geel.. | |
koffiekoekjes | dinsdag 15 juli 2025 @ 01:00 |
Nee. Stel je beeldscherm beter in ![]() Of vergelijk de citroen met de paprika's | |
Niels0Kurovski | dinsdag 15 juli 2025 @ 01:03 |
Hij lust niet eens kaas. ![]() | |
Radegast | dinsdag 15 juli 2025 @ 01:38 |
Groene paprika is wel lekker als je een wat complexere diepere smaak wil in je gerecht dan alleen maar het zoete. | |
mschol | dinsdag 15 juli 2025 @ 02:03 |
ik proef geen verschil tusen de kleuren, zijn allemaal prima | |
RotatoR | dinsdag 15 juli 2025 @ 02:48 |
![]() | |
SebbeSwensje | dinsdag 15 juli 2025 @ 05:38 |
Hoef het tegenwoordig niet meer uit mijn eten te vissen, maar ik zal nooit enthousiast worden van paprika. Geef mij maar het broertje de peper ![]() | |
Horzula | dinsdag 15 juli 2025 @ 07:49 |
De groene zijn vooral goed voor de Cajun-keuken, gaar en bij vis/ varken, en al of niet met rijst en/of uien. Het zijn juist die gele die het minst indrukwekkend zijn: minste smaak, bitter of zoet. | |
capuchon_jongen | dinsdag 15 juli 2025 @ 11:56 |
Schopje VER. | |
Paul | dinsdag 15 juli 2025 @ 11:57 |
![]() |