Altijd maar weer die Webers als het over kamados gaat…zucht.quote:Op maandag 7 juli 2025 16:17 schreef Red_85 het volgende:
@:yvette1982
Een Weber 57cm misschien een optie voor de helft van de prijs?
Heb m nu ruim een jaar naast mn 47cm staan
Voor het roken meerdere malen spareribs, shortribs, pulled pork, shredded chicken, smoked brats.
Voor oven gebruikt voor oa kippen, aardappelschotels en lasagne en bij grillen onnoembare andere dingen. Ik vind het misschien nog wel veelzijdiger dan een kamado.
Ook heel makkelijk op temperatuur te brengen en houden. Je moet ffies uitvogelen, maar op YT staan zoveel tutorials.
De kleurquote:Op maandag 7 juli 2025 15:53 schreef yvette1982 het volgende:
En wat is het verschil tussen de Bastard urban en de Bastard classic eigenlijk?
Ik heb geen idee waar je het over hebt.quote:Op maandag 7 juli 2025 17:15 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Altijd maar weer die Webers als het over kamados gaat…zucht.
Als het ergens over kamados gaat zijn er altijd meerdere die beginnen over Weber! Maar Weber dan! Weber kan je ook mee slowcoocken.quote:Op maandag 7 juli 2025 22:31 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ik heb geen idee waar je het over hebt.
Is dit een 'ding' ofso? Vanwaar je reactie?
Blijkbaar irriteer jij je er het meeste aan.quote:Op maandag 7 juli 2025 22:37 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Als het ergens over kamados gaat zijn er altijd meerdere die beginnen over Weber! Maar Weber dan! Weber kan je ook mee slowcoocken.
Zo duur zijn ze niet.quote:Op maandag 7 juli 2025 22:41 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Blijkbaar irriteer jij je er het meeste aan.
Ik bbq om het bbq'en en omdat het lekker is. Niet om de buren de ogen mee uit te steken en te kunnen laten zien dat je 1500 euro of meer hebt uitgegeven voor een pronkstuk.
Heb je ook zoiets met de pelletsmokers?
Zo ver zit ik er dan ook niet in. Wat ik verder wel weet is dat ik geen beef heb tegen kamadobbqers, of deel wil uitmaken van die klaarblijkelijke discussie die jij ziet. Vond ze alleen wat duur dus ben voor een 57cm gegaan en heb 'm ingebouwd in een zelf ontworpen en gemaakte buitenkeuken. Ik vind 'm vet, ik vind 'm handig ik ben er blij mee.quote:Op maandag 7 juli 2025 22:47 schreef Lospedrosa het volgende:
[..]
Zo duur zijn ze niet.
Overigens heeft Weber ook een kamado. Maar dan niet van keramiek. Deze heeft vlg mij een dubbelwandig geissoleerde stalen schaal.
Een kamado is een kamado en niet een stalen keteltje.
Alleen met een geissoleerde ketel maakt het een kamado.quote:Op dinsdag 8 juli 2025 01:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Zo ver zit ik er dan ook niet in. Wat ik verder wel weet is dat ik geen beef heb tegen kamadobbqers, of deel wil uitmaken van die klaarblijkelijke discussie die jij ziet. Vond ze alleen wat duur dus ben voor een 57cm gegaan en heb 'm ingebouwd in een zelf ontworpen en gemaakte buitenkeuken. Ik vind 'm vet, ik vind 'm handig ik ben er blij mee.
En daarom opper ik het hier als idee.
2 opmerkingen:quote:Op dinsdag 1 juli 2025 15:44 schreef Gripper het volgende:
[..]
Voor "gewoon" bbq-en heb je niet perse een kamado nodig, al zal je wel merken dat allerlei gerechten er sappiger en minder uitgedroogd vanaf komen wanneer je met het deksel dicht werkt. Zeker voor grote stukken vlees traag bereid is het echt een meerwaarde!
Pizza op het ei is een van de dingen die bij mij nooit echt lukken. Er komt niet genoeg hitte bovenin om de ingredienten goed te garen, terwijl de bodem al wel heel snel krokant is.
ik heb een bastard (large) en ze gewoon zijn heel goed. Toen die markt 10 jaar geleden net een beetje begon, waren de big green egg en de black bastard zo ongeveer de enige merken die je in Nederland kon vinden, daarna kwamen er in hoog tempo allerlei andere bij.
De coating / glazuur is heel bestendig en vertoont ook na 10 jaar buiten gebruik (wel overdekt onder een veranda) amper barstjes. De mijne had nog 3 veren om het deksel te openen, en is net niet in evenwicht, het deksel valt best zwaar dicht. Bij een update een paar jaar geleden hebben ze dat aangepast en een extra veer geplaatst, en ook de margrietschijf bovenop werkt nu veel slimmer dan voorheen. Bijna jammer dat die van ons nog zo goed is, en ik dus niet een nieuwere kan kopen....
Hou met een medium wel rekening met de grootte van de koepel, en daarmee de begrenzing aan wat er op het rooster of onder de koepel past - ook als je bijvoorbeeld een keer iets hoogs als een kip op een bierblikje wil maken.
Op een large van 57 cm past een hele zalmzijde - en dan moet ik het staartje zelfs nog opvouwen - , op een medium van 47 cm kan je geen hele zalm kwijt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |