Marsenal | maandag 16 juni 2025 @ 13:23 |
In Volkskrant magazine lees ik zojuist een vernietigende recensie over De Beren, vestiging in Almere. Een 3,5. Alles was kut. Zoals ik het lees, is De Beren het culinair equivalent van een midweekje boeken op een terrein van Peter Gillis. Ik moet er gewoon hardop van lachen. Maar ik ken het eigenlijk niet. Ik woon vlakbij Utrecht, is de dichtheid van deze franchise daar toevallig gewoon een beetje dun? Wie eet er bij De Beren? Wel eens geweest? Zo'n vreetschuur waar je carpaccio's en Dame Blanches naar binnen tikt in een menu van drie tientjes, daar heb je van tevoren toch al geen zin meer in? Dat hebben we in de jaren '90 toch wel een beetje uitgespeeld? Maar goed, nu klink ik wat hautain, en daar wilde de recensent ook al (niet succesvol) voor waken. Is dit echt zo kut? Ik heb hier vlakbij een Zusje zitten, ook zo'n franchise, maar dit is best oke, als je voorbereid bent op een fantasieloos concept. Ik ga die recensie nog eens lezen, genieten. | |
maily | maandag 16 juni 2025 @ 13:28 |
100 keer liever naar 't Zusje dan naar de Beren. ![]() | |
capricia | maandag 16 juni 2025 @ 13:32 |
Ja het is er echt heel slecht. | |
KareldeStoute | maandag 16 juni 2025 @ 13:36 |
Van de lokale vestiging (die niet meer bestaat) van een personeelslid gehoord dat het ook achter de schermen een drama was. Een sateetje kan best even onder de kraan afgespoeld worden als de klant die zonder saus besteld had ![]() | |
SebbeSwensje | maandag 16 juni 2025 @ 13:36 |
Volgens mij zit/zat er eentje bij de Food Spot op de Wetering. | |
nattermann | maandag 16 juni 2025 @ 13:37 |
Nooit van gehoord | |
Mikeytt | maandag 16 juni 2025 @ 13:37 |
'T Zusje is voor mensen die denken dat ze chique bezig zijn, maar gewoon fastfood aan het eten zijn. | |
Cupfighter | maandag 16 juni 2025 @ 13:42 |
Onzin | |
Vliegbaard | maandag 16 juni 2025 @ 13:45 |
Vroeger een aantal keer bij een van de eerste vestigingen van ‘t zusje geweest toen het concept nog relatief nieuw was, althans hier in de regio dan toch. Eten was prima al blijft het een soort verkapte vreetschuur zonder het ordinaire lopend buffet. De Beren. 2 keer in mijn leven geweest. Goedkoop maar daar is ook alles wat er positief aan is wel mee gezegd. | |
Fok-it | maandag 16 juni 2025 @ 13:48 |
De Beren is wel echt een fenomeen. Maar wel alleen als je in de Randstad bent opgegroeid. Al zitten ze nu ook op een paar steden er buiten. Zal nu wel flink achteruit zijn gegaan maar vroegah daar een sateetje eten was gewoon prima. Niet hoogstaand natuurlijk maar wel prima. | |
Mikeytt | maandag 16 juni 2025 @ 13:51 |
Elders in de randstad dan, want tegenwoordig is het er in Roffa totaal seksloos. ![]() ![]() | |
koffiekoekjes | maandag 16 juni 2025 @ 13:52 |
Vorig jaar een keer gegeten maar was niet echt top. Had iig niet weer de behoefte om er te gaan eten terwijl ik er wel iedere keer langs kom na het werk. Voorgerecht met kip (iets van Korean BBQ chicken dus vrij simpel ![]() Toetje en koffie was gewoon standaard. Met een paar colatjes was het 65 euro voor 1 persoon ![]() | |
Marsenal | maandag 16 juni 2025 @ 13:55 |
Daarentegen hebben jullie op de Coolsingel blijkbaar wel de mooiste McDonalds van de wereld, las ik deze week. | |
junkiesietze | maandag 16 juni 2025 @ 14:05 |
plaats een link naar die recentie dan | |
capricia | maandag 16 juni 2025 @ 14:06 |
https://www.volkskrant.nl(...)toort-ons~b7d9df666/ | |
nelaeryn | maandag 16 juni 2025 @ 14:09 |
"Dit artikel is exclusief voor abonnees." ![]() | |
Fok-it | maandag 16 juni 2025 @ 14:10 |
Haal je hem door archive.ph | |
nelaeryn | maandag 16 juni 2025 @ 14:15 |
Thanks! Wel een leuke recensie om te lezen trouwens. ![]() | |
RotatoR | maandag 16 juni 2025 @ 14:34 |
Prijs/kwaliteit: 8,5 | |
SEMTEX | maandag 16 juni 2025 @ 14:36 |
Ik herinner me die in Houten als zijnde best ok. | |
Doedezemaar | maandag 16 juni 2025 @ 14:56 |
Die in Woerden was ruim 9 jaar geleden echt om te janken, maar de enige zaak die op maandag open was. Symph vond z’n spareribs wel prima, ik heb me echt rot zitten ergeren aan het eten en de bediening. | |
Gripper | maandag 16 juni 2025 @ 14:58 |
Ik was vorige week nog bij een Beer (in Valkenburg) en ben inderdaad voor de komende 3 jaar wel weer ff genezen ![]() Wat me vooral opviel waren de liefdeloze handelingen waarmee de koks in de keuken alles op de borden flikkerden. Elke actie van de koks was gejaagd, zonder aandacht, liefdeloos. Voorgegaarde spareribs die ff in de oven opgepiept worden, overal een handje van die "bejaardenhuis groenten" bij - roosje bloemkool, brocoli, worteltje, en een enorme schep friet. En inderdaad het personeel wat inderdaad niet al te geinspireerd rondsloft. Maar t restaurant zat vol en iedereen had het naar zn zin dus ze doen kennelijk toch iets waar veel publiek op afkomt. | |
SEMTEX | maandag 16 juni 2025 @ 15:20 |
![]() | |
ToT | maandag 16 juni 2025 @ 15:23 |
Ik ken iemand die in een andere vestiging er van gewerkt heeft. Voorgebakken spareribs worden 's ochtends naast de koeling bij de spoelbak neergezet. 's Avonds wordt daar gerust nog wat van af gehaald om ff op te warmen voor de klanten. De koks? Iedere lamlul die er wel voor open staat het te leren, mag daar aan het fornuis komen te staan; de opleiding krijg je ter plekke wel. Of je nou Nederlands kan praten of niet boeit niet. En zo was er nog veel meer mis. | |
Frozen-assassin | maandag 16 juni 2025 @ 15:25 |
Ik vind een 3,5 nog veel te hoog als ik de recensie lees ![]() | |
Mikeytt | maandag 16 juni 2025 @ 15:35 |
Snap echt niet dat die elke keer als mooiste wordt gestemd. ![]() Is gewoon een blok glas. ![]() | |
De-iets-tedikkewielrenner | maandag 16 juni 2025 @ 15:38 |
Het was niet te beren | |
golfer | maandag 16 juni 2025 @ 16:24 |
Had ik vorige week vrijdag al geplaatst:
| |
golfer | maandag 16 juni 2025 @ 16:26 |
Dat is het cijfer van het wijnartikel van naast het artikel over de Beren. | |
thabit | maandag 16 juni 2025 @ 16:34 |
Vooral kinderen vinden het lekker, dus dan weet je al dat het vrij smaakloos is, net als de McDonald's. | |
mvdejong | maandag 16 juni 2025 @ 16:42 |
Zoals de meeste bedrijven die met franchises werken : kwaliteit en sfeer worden heel erg bepaald door de uitbater. Als die zich richt op een terugkerende clientele krijg je een heel ander bedrijf dan wanneer het iemand is met een snel-rijk mentaliteit. | |
MadMaster | maandag 16 juni 2025 @ 16:49 |
Bekijk deze YouTube-video Beregoed! | |
Jan_Onderwater | maandag 16 juni 2025 @ 17:41 |
Waar haal je dat vandaan? | |
Fietsertje70 | maandag 16 juni 2025 @ 19:46 |
Als er toch zo'n bordje op tafel staat om een dessert aan te prijzen en je ziet wat de keuken er uiteindelijk van maakt dan gaat er toch ergens iets heels erg fout | |
Molo | maandag 16 juni 2025 @ 19:54 |
'de keuken'. Vind dat een grove overdrijving voor laagbegaafden die pakken en zakken opentrekken en over een bord heen storten | |
Jan_Onderwater | maandag 16 juni 2025 @ 20:36 |
Lang geleden was de bediening in de horeca nog een vak waar je voor opgeleid werd. Al lang vervangen door scholieren en moeilijk inzetbaren. In de afgelopen 10-20 jaar is dit ook gebeurd in de keuken, niet alleen in NL trouwens, en staat veel (keten) horeca bol van de opgewarmde prefab. Jammer hoor, mooi vak, en er zijn nog steeds gedreven mensen en freaks die hun gillende best doen. Ondersteun daarom de zelfstandigen die nog echt koken. | |
Gunner | maandag 16 juni 2025 @ 20:42 |
Begin 2000 wel regelmatig aan de Blaak gelunched daar. Herinner me dat als erg goed. (Als ik me dat 25 jaar later herinner moet dat wel) | |
No239SquadronRAF | woensdag 18 juni 2025 @ 12:06 |
Hoe is 3,5 ster 'vernietigend'? Van de 10 of zo? [ Bericht 100% gewijzigd door No239SquadronRAF op 18-06-2025 14:13:26 ] | |
nostra | woensdag 18 juni 2025 @ 12:09 |
De Beren ga je heen voor een zakenlunch die niets mag kosten, maar er op het oog wel redelijk uit ziet. Bestellen is way overpriced voor het equivalent van vier stokjes AH-eigenmerksaté. | |
golfer | woensdag 18 juni 2025 @ 12:10 |
Ja. Heb jij niet op school dat soort cijfers gekregen? | |
Lienekien | woensdag 18 juni 2025 @ 12:24 |
Jij maakt er ster van. Het is gewoon een rapportcijfer. | |
capricia | donderdag 19 juni 2025 @ 17:59 |
N.a.v de vernietigende recentie (en het feit dat we wat zomerkleding moesten shoppen) vanmiddag naar De Beren geweest in Houten met het gezin. Lunch was average. Niet slecht, gewoon simpel qua smaak, zoals De Beren is. Dochter gaf het een 7. Bediening was vriendelijk en attent. Porties waren prima. Mayonaise te zoet. Kroketten niet bijzonder heet van binnen. Besteld: Frappucino, tonic, cola 🥟 Gyoza 🍔 Beren burger met friet °Twee broodjes met kroket °Pinsa geitenkaas, walnoot, honing, spek °Dame Blanche Schade: 65 euro. Daarna lekker gewinkeld bij De Bever. Waarbij de prijzen een klacht op zichzelf zijn. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door capricia op 19-06-2025 18:12:15 ] | |
Jan_Onderwater | donderdag 19 juni 2025 @ 18:45 |
Waarschijnlijk voor begrijpend lezen. | |
Knipoogje | donderdag 19 juni 2025 @ 19:31 |
Raakte een keer in gesprek met iemand over restaurantjes in mijn woonplaats. "Alleen de Beren, die vind ik echt verschrikkelijk. Tenminste, als ik er ben gaat er altijd wat mis met mijn eten...zalm rauw, sate te droog, slakje in de sla" ![]() Hij moest lachen. "Ik ben de eigenaar van dat restaurant" ![]() Maar hij vond dat ik mijn mening mocht hebben. Dacht later dat ie me in het ootje had genomen, maar kwam 'm alsnog tegen met zijn laptop bij een afhaalbeer achter de toonbank. |