Zit je dan met je verantwoorde stukje nepvlees, verwekt door hetzelfde bedrijf dat aan het Braziliaanse regenwoud leeg kapt, miljoenen stuks vee heeft en die op beestachtige wijze behandeld en slacht. koekkoekquote:De Vegetarische Slager, producent van plantaardige vleesvervangers, blijkt in handen te zijn gekomen van een omstreden vleesverwerkingsbedrijf. Het Braziliaanse JBS wordt gelinkt aan omkoping, ontbossing van het Amazonegebied én dierenleed.
quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:00 schreef Moonversion het volgende:
https://www.parool.nl/ned(...)arde-types~b769056f/
[..]
Zit je dan met je verantwoorde stukje nepvlees, verwekt door hetzelfde bedrijf dat aan het Braziliaanse regenwoud leeg kapt, miljoenen stuks vee heeft en die op beestachtige wijze behandeld en slacht. koekkoek
Oh ja joh? Heb je daar ook een bron voor?quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:02 schreef SuperNeger het volgende:
Het is volgens mij vaak genoeg bewezen dat vegetarische alternatieven helemaal niet zo gezond zijn voor mens, dier en milieu en het inderdaad soms dus nog slechter is voor de planeet dan gewoon normaal vlees te eten.
Niet direct bij de hand maar meen me te herinneren dat ik vaak zulke dingen tegenkom. Ook de hoeveelheid water die ervoor gebruikt wordt en zo.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:04 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Oh ja joh? Heb je daar ook een bron voor?
heb jij weleens gezien hoe een wolf een schaap opentrekt??quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:00 schreef Moonversion het volgende:
https://www.parool.nl/ned(...)arde-types~b769056f/
die op beestachtige wijze behandeld en slacht.
Ik denk dat je in de war bent met de gigantische hoeveelheden water die nodig zijn om vlees te produceren.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:04 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Niet direct bij de hand maar meen me te herinneren dat ik vaak zulke dingen tegenkom. Ook de hoeveelheid water die ervoor gebruikt wordt en zo.
Die website van de Vegetarische Slager.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:00 schreef Moonversion het volgende:
https://www.parool.nl/ned(...)arde-types~b769056f/
[..]
Zit je dan met je verantwoorde stukje nepvlees, verwekt door hetzelfde bedrijf dat aan het Braziliaanse regenwoud leeg kapt, miljoenen stuks vee heeft en die op beestachtige wijze behandeld en slacht. koekkoek
De vegetarische schlager is nooit een idealistisch bedrijf geweest, gewoon een bedrijf dat vegetarische schapen als verdienmodel ziet. Industrieel hoogverwerkte troep verkopen aan mensen met een groen diervriendelijk sausje.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:00 schreef Moonversion het volgende:
https://www.parool.nl/ned(...)arde-types~b769056f/
[..]
Zit je dan met je verantwoorde stukje nepvlees, verwekt door hetzelfde bedrijf dat aan het Braziliaanse regenwoud leeg kapt, miljoenen stuks vee heeft en die op beestachtige wijze behandeld en slacht. koekkoek
Je doet net of 10 kilo rundvlees 15.000 liter water bevat, het zal net 3000cc zijnquote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:09 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ik denk dat je in de war bent met de gigantische hoeveelheden water die nodig zijn om vlees te produceren.
Een kilo rundvlees kost al gauw tien kilo droogvoer en gemiddeld zo'n 15.000 liter water om te produceren.
Dat je het vaakt tegenkomt in je bubbel maakt het nog niet waar. Zowel op het gebied water, grondgebruik co2 doen vleesvervangers het beter dan dan vlees. Dat is ook logisch omdat dieren een heel stuk minder efficient plantaardige eiwitten omzetten dan een fabriek dat kan.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:04 schreef SuperNeger het volgende:
[..]
Niet direct bij de hand maar meen me te herinneren dat ik vaak zulke dingen tegenkom. Ook de hoeveelheid water die ervoor gebruikt wordt en zo.
quote:"A Hearty Debate" Concludes Plant-Based Meat Alternatives Are Healthier for Your Heart than Meat
June 26, 2024
Review article in the Canadian Journal of Cardiology analyzes the impact of PBMAs on cardiovascular disease risk factors, such as cholesterol levels and blood pressure.
Even though there is substantial variability in the contents and nutritional profiles of plant-based meat alternatives (PBMAs), the nutritional profiles tend to reflect a heart-healthy dietary pattern. A review article appearing in the Canadian Journal of Cardiology, published by Elsevier, of the available studies directly comparing the impact of plant-based and animal-based meats consistently suggests that the plant-based alternatives improve cardiovascular risk factors. PBMAs are highly processed plant-based food products that typically replace meat in the diet. In Canada, the growing demand for PBMAs coincides with public health recommendations to reduce ultra-processed food consumption, which prompts the need to investigate the long-term health implications of PBMAs. Lead author Matthew Nagra, ND, Vancouver, BC, Canada, says, "While the plant-based meat market has experienced significant growth in recent years and more and more Canadians are enjoying plant-based burgers, surprisingly little is known about how these meat alternatives may impact health and in particular cardiovascular disease risk. Thus, we sought to review the available literature on the topic to identify what is currently known and to provide direction for future research." The authors of the article reviewed the research published from 1970 to 2023 on PBMAs, their contents, nutritional profiles, and impact on cardiovascular disease risk factors, such as cholesterol levels and blood pressure. Their analysis shows:
There is substantial variability in the contents and nutritional profiles of PBMAs.
On average, PBMAs tend to have a more heart-healthy nutritional profile than meat, although the high sodium content of some products may be of concern.
PBMAs have been shown to improve some cardiovascular risk factors, including cholesterol levels, in several randomized controlled trials.
PBMAs have not been shown to raise blood pressure, despite the high sodium content of some products.
There is currently a lack of long-term research evaluating how these alternatives may affect the risk of developing a heart attack or stroke.
There is currently little research on the healthfulness of some common components of PBMAs, such as vital wheat gluten (seitan).
Alles komt terug in de kringloop, maar dat betekent niet dat er op plek 'A' droogte kan ontstaan door de hoeveelheid water die de landbouw en veeteelt gebruikt.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:33 schreef halfway het volgende:
[..]
Je doet net of 10 kilo rundvlees 15.000 liter water bevat, het zal net 3000cc zijn![]()
de rest komt weer terug in de kringloop.
Het is volgens mij vaak genoeg bewezen dat SuperNeger zomaar uit zijn nek kletst. Zoals nu dus.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:02 schreef SuperNeger het volgende:
Het is volgens mij vaak genoeg bewezen dat vegetarische alternatieven helemaal niet zo gezond zijn voor mens, dier en milieu en het inderdaad soms dus nog slechter is voor de planeet dan gewoon normaal vlees te eten.
Nederland produceert per jaar 158 miljoen kilo rundvlees. Per kilo 15 Kuub water betekend 2,4 Miljard kuub water. dat is het halve IJsselmeer dat dus ieder jaar zou verdwijnen, ofwel 2 keer het totale verbruik van Drinkwater van heel Nederland (Huishoudens en bedrijven)quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:09 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Ik denk dat je in de war bent met de gigantische hoeveelheden water die nodig zijn om vlees te produceren.
Een kilo rundvlees kost al gauw tien kilo droogvoer en gemiddeld zo'n 15.000 liter water om te produceren.
En wat eten koeien voor jouw biefstukje?quote:Op zaterdag 14 juni 2025 12:05 schreef Cruzinats het volgende:
Gewoon nog een paar hectare regenwoud kappen zodat mikeytt z'n sojaschitnzels kan blijven vreten.
Het gaat om deugen. Kende een eigenaar/chef kok die een vegetarisch restaurant runde. Maar hij at zelf wel eens vlees. Daar waren veel deugende klanten zeer gepikeerd over.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 12:07 schreef Korenfok het volgende:
wat is het erg aan? wanneer het bedrijf vegetarische slager winstgevend is, dan maakt het toch niks uit, wie er eigenaar is.
Je wil toch je vegaburgertje kopen?
Het gaat uiteraard om zoetwater, en het is niet alleen de consumptie van de dieren, maar ook het water dat gebruikt wordt om het veevoer mee te produceren. De helft van het veevoer wordt geimporteerd van buiten Europa, ook uit gebieden waar zoetwater beperkt is.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 12:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nederland produceert per jaar 158 miljoen kilo rundvlees. Per kilo 15 Kuub water betekend 2,4 Miljard kuub water. dat is het halve IJsselmeer dat dus ieder jaar zou verdwijnen, ofwel 2 keer het totale verbruik van Drinkwater van heel Nederland (Huishoudens en bedrijven)
Je kan wel heel stoer met getallen smijten, maar als je geen idee hebt wat je zegt, doet dat je stelling geen goed.
Je krijgt een 2 voor de moeite, en ga nu maar weer zitten.
Je schreefquote:Op zaterdag 14 juni 2025 12:20 schreef Jordy-B het volgende:
[..]
Het gaat uiteraard om zoetwater, en het is niet alleen de consumptie van de dieren, maar ook het water dat gebruikt wordt om het veevoer mee te produceren. De helft van het veevoer wordt geimporteerd van buiten Europa, ook uit gebieden waar zoetwater beperkt is.
Als je nagaat dat rundvlees zo'n tien kilo voer per kilo vlees vergt, en veel van de bronnen voor veevoer ook bronnen kunnen zijn voor vleesvervangers, dan snap je ook wel dat vlees niet snel monder belastend zal zijn dan vleesvervangers.
Wat natuurlijk niet wegneemt dat niet ieder fruit/groente even weinig water nodig heeft. Zo gebruiken avocado's erg veel water en worden ze vooral geproduceerd in droge gebieden als Chili en Californië
Je bent dus dingen dubbel aan het rekenen.quote:Op zaterdag 14 juni 2025 11:09 schreef Jordy-B het volgende:
Een kilo rundvlees kost al gauw tien kilo droogvoer en gemiddeld zo'n 15.000 liter water om te produceren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |