Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 19:55 |
Ik haal vaak nog wel 'kale' bami bij de afhaalchinees. Daarmee bedoel ik gewoon bami zonder groente/vlees... maar hoe maken ze dat precies? Het zijn gewoon normale spaghettislierten, maar hebben een wat donkere kleur, sojasaus ofzo? Maar die heeft echt extreem veel smaak. Hoe doen ze dat? Dacht gewoon spaghetti met sojasaus, maar dat smaakt totaal niet hetzelfde. Deze kleur zeg maar: ![]() Hoe maak je dat?? | |
SoS87 | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:00 |
Ketjap, soja, vetsin. | |
Divje | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:02 |
Surinaamse bami ![]() ![]() | |
Farenji | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:05 |
Bami goreng, dus gebakken in de wok met wat saus. | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:08 |
Gewoon echt alleen deze ingrediënten na het koken erdoorheen roeren? ![]() | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:09 |
Oei, ik google dit nu. Wist niet dat het Surinaams is, want ze hebben het hier bij alle afhaalchinezen ![]() | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:10 |
Kut, heb geen ketjap manis meer. ![]() ![]() | |
Divje | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:13 |
Goede afhaalchinezen dan! ![]() We hadden (of hebben) hier in Groningen ook ergens zo'n Antilliaanse 'afhaalchinees'. ![]() Het stond ook in de naam van de foto in je OP btw ![]() | |
SoS87 | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:16 |
Nee, na koken en af laten koelen moet je het daarmee opbakken. | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:20 |
Ik kijk even op het menu en het staat er gewoon op indd. ![]() ![]() | |
Frozen-assassin | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:31 |
Omdat je bij een afhaalchinees geen surinaamse bami gaat krijgen jezus... | |
SoS87 | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:34 |
Hier krijg je die bruine bami bij de Indo bij je rames, daar heb ik opeens wel zin in | |
SebbeSwensje | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:41 |
Chinese bami is superieur aan alle andere bami's. | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 20:58 |
Spaghetti nu aan de kook en de ui en selderijsteeltjes roerbakken. denk dat ik ook een eitje doe... | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 21:16 |
Paar spaghetti's zijn verbrand ![]() | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 21:18 |
![]() Smaakt best prima. Niet precies hetzelfde, maar wel echt lekker ![]() Denk volgende keer iets meer ajinomoto erbij | |
dimmak | dinsdag 27 mei 2025 @ 21:35 |
Dit recept gebruik ik ook altijd. Top recept. | |
Divje | dinsdag 27 mei 2025 @ 21:57 |
Same, doe er vaak ook 1 of 2 kerrie eieren bij ![]() En een goede goede peper er door ![]() | |
Curiosity | dinsdag 27 mei 2025 @ 22:14 |
150 gr spaghetti 1 ui 1 teen knoflook verse selderij 1 maggiblokje 1 tl gemalen gember 3 el sojasaus 1 el tomatenpuree 1 el ketjap manis snufje zwarte peper | |
matigeuser | dinsdag 27 mei 2025 @ 23:06 |
Sowieso zit er MSG in. En die smaak krijg je er thuis niet in zonder. Daarom smaakt alles bij de Chinees een beetje hetzelfde, dat hartige 'umami' effect. Komt van de MSG. | |
Mikeytt | dinsdag 27 mei 2025 @ 23:36 |
Nouja, ik doe bijna overal ook gewoon ajinomoto/vetsin in. Dat is MSG. Versterkt gewoon de smaak van de andere ingrediënten flink |