Mikeytt | zondag 4 mei 2025 @ 09:11 |
Kan je knakworsten uit blik invriezen? Er zitten er 10 in een blik en merk dat ik altijd de helft weggooi omdat ik er niet op tijd aan toe kom... Die in plastic verpakking kan je invriezen, maar op de blikvarianten staat niks. Kan dit gewoon veilig? | |
Cupfighter | zondag 4 mei 2025 @ 09:13 |
Vries je eigen knakworst maar in | |
Metalfrost | zondag 4 mei 2025 @ 09:24 |
Nee dat kan niet. De knakworsten zitten in vocht. Water zet uit, heel het blik en de houdbaarheidsdatum naar de gallemiezen als het water (dan ijs) uitzet. Beter open je het blik en vries je de knakworsten apart van elkaar in, of de porties waarvan je zeker weet dat je ze in één keer neemt, dan hoef je de rest ook niet weg te gooien. | |
heywoodu | zondag 4 mei 2025 @ 09:26 |
Uit de OP kunnen we afleiden dat hij ze niet in blik wil invriezen ![]() Je kunt ook gewoon die twee hapjes knakworst, namelijk een half blik, gewoon even oppeuzelen. | |
Jordy-B | zondag 4 mei 2025 @ 09:26 |
ja, kan. Hoe je er niet aan kan toekomen, begrijp ik niet zo. | |
Mikeytt | zondag 4 mei 2025 @ 09:43 |
Ja, dat bedoel ik ook! In blik zijn ze al houdbaar, dus dan hoef je ze niet in te vriezen ![]() Dus gewoon droogdeppen en in de vrieskist in ee. Bakje ofzo? | |
Mikeytt | zondag 4 mei 2025 @ 09:44 |
Heb geen zin om 4 dagen achter mekaar knakworst te eten meestal. Ik doe er vaak gewoon 2 of 3 in een stoofschoteltje en dan houd je de rest over.. | |
heywoodu | zondag 4 mei 2025 @ 09:47 |
Het zijn 10 worstjes in een blikje, die heb je in 3 minuten op joh. Pureer ze desnoods met een wortel, aardappelpuree en een handje doperwten. | |
Mikeytt | zondag 4 mei 2025 @ 09:49 |
Knakworst vind ik vies als t niet in een stoofschoteltje zit, of ergens langgekookt in een bouillon/saus ![]() Ik doe het altijd in een budae jjigae stoofschotel, maar omdat er al veel andere dingen in zitten, heb je maar 2 knakworstjes ofzo nodig per persoon. ![]() | |
Jordy-B | zondag 4 mei 2025 @ 10:21 |
zoveel vragen ineens. Heb je overwogen om de rest van de knakworst te eten bij, noem eens iets geks, een bolletje? Als lunch? Waarom maak je een stoofschoteltje waar slechts 2-3 knakworsten ingaan? Als je er dan toch de tijd en kookenergie in stopt om een stoofschotel te maken, waarom dan niet de hoeveelheden verdrie-, -viervoudigen zodat je het hele blik kan gebruiken. Als je dan toch gaat invriezen, vries dan een maaltijd in in plaats van een ingrediënt. Sowieso... knakworst in een stoofschotel? En als je zoveel vlees gebruikt, wat is dan nog de meerwaarde van knakworst? | |
Doug-Heffernan | zondag 4 mei 2025 @ 10:34 |
de versie die een paar maanden later gewoon is verdwenen | |
Cupfighter | zondag 4 mei 2025 @ 10:52 |
Je kunt ze ook in je hol stoppen | |
Jordy-B | zondag 4 mei 2025 @ 10:54 |
Ah, een ervaringsdeskundige. Vertel meer. | |
Cupfighter | zondag 4 mei 2025 @ 10:55 |
Nou nee, ik zeg alleen dat de mogelijkheid er is | |
SnodeSnuiter | zondag 4 mei 2025 @ 11:00 |
Vegameuk kun je gewoon invriezen, smaak die er niet is kan niet verloren gaan | |
Jordy-B | zondag 4 mei 2025 @ 11:31 |
Niet zo verlegen... Het was niet eens in me opgekomen dat dat een optie zou zijn, maar gelukkig weet jij er alles van. | |
halfway | zondag 4 mei 2025 @ 11:37 |
De Knakworst UNOX dus zitten er 12 in een blik, 10minuten dan zijn ze wel op ja | |
Gibson88 | zondag 4 mei 2025 @ 12:00 |
Moet je even op het blik kijken. Daar staat een datum op. Pas NA die datum kan je ze invriezen.![]() | |
Wantie | dinsdag 6 mei 2025 @ 14:04 |
Invriezen is nooit onveilig. Ik zou geen reden kunnen bedenken wat invriezen onveilig maakt. Invriezen zorgt wèl voor kwaliteitsverlies. Dat kun je zoveel mogelijk voorkomen door het zo luchtdicht mogelijk te verpakken en zo snel mogelijk bevriezen. Dan heb je de minste kans op kristallen in het product, of uitdroging op de langere termijn. Probeer het gewoon uit. Laat de worstjes bij voorkeur niet ontdooien, maar bevroren in het gerecht verwerken. | |
Invisibli | dinsdag 6 mei 2025 @ 15:46 |
Ik gooi de knakworsten weg en vries het blik in. Het blik is veel langer houdbaar, zelfs buiten de vriezer. Blik wel met saus, of met een stoofschotel erin oppeuzelen. Of Dick schoof erin, voldoende vlees. Etiket bak ik op met olijfolie. |