FOK!forum / Culinesse à gogo / Dubbel beleg, vlees combinaties
#ANONIEMzondag 20 april 2025 @ 11:27
Hoi,

Ik combineer graag snijworst met ham op een stokbrood of op de boterham. Kreeg daar laatste rare blikken over, sommige deden wel aan dubbel beleg bijvoorbeeld kaas met ham, maar snijworst met ham dat vonden ze niet kunnen.

Ik zei dat een pizza vaak ook salami en ham heeft, of meerdere vleessoorten. Maar ik werd weggezet alsof ik van een andere planeet kwam, dus nu vroeg ik me af.

Hebben jullie combinaties en worden jullie dan wel eens voor raar uitgemaakt? Wellicht kunnen we elkaar helpen hier.
William_Papadinzondag 20 april 2025 @ 11:28
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren.
Molozondag 20 april 2025 @ 11:28
Pekelvlees en lever is een klassieker
Moasszondag 20 april 2025 @ 11:29
Kip bacon
Mikeyttzondag 20 april 2025 @ 11:29
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef William_Papadin het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren.
Het is maar goed dat je geen duimpje omlaag kan geven.

Haten op pb&j... -O-
Mikeyttzondag 20 april 2025 @ 11:32
De beste combinatie ooit _O_

salami-pepperonni-boterhamworst-carpaccio-komijnenkaas _O_
golferzondag 20 april 2025 @ 11:38
Filet americain met een hardgekookt ei erop. :9
heywooduzondag 20 april 2025 @ 11:56
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef William_Papadin het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren.
Heb ik ook nog nooit iemand zien doen behalve in van die Amerikaanse meuk op TV. Maar goed, vrij simpel: als iemand het lekker vindt, lekker doen. Als jij hagelslag op je smeerworst met een lepel gekookte jam er tussen lekker vindt, lekker doen :+
Doug-Heffernanzondag 20 april 2025 @ 11:58
-ga weg-

[ Bericht 100% gewijzigd door miss_sly op 20-04-2025 12:13:53 ]
SoS87zondag 20 april 2025 @ 12:10
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef William_Papadin het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren.
Pindakaas met sambal though :9
Farenjizondag 20 april 2025 @ 12:19
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:32 schreef Mikeytt het volgende:
De beste combinatie ooit _O_

salami-pepperonni-boterhamworst-carpaccio-komijnenkaas _O_
Was jij geen vegan?
Harvest89zondag 20 april 2025 @ 12:26
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef William_Papadin het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren.
Pindakaas, aardbeienjam en hagelslag is een topcombinatie.
Durmadazondag 20 april 2025 @ 12:26
Ik had laatst wat bacon bij een gebakken eitje gedaan. Maar dat is dan toch wat te veel, dubbel beleg valt vaak wat zwaar op de maag. Maar ieder moet doen wat hij lekker vindt hoor.
Harvest89zondag 20 april 2025 @ 12:26
Verder tosti met salami en ham at ik vroeger vaak.

Want kaas is ranzig.
halfwayzondag 20 april 2025 @ 14:39
Ham met honig
Ham met jam
Kaas met mosterd
Kaas met sla
Pindakaas met suiker.
herverwijderdzondag 20 april 2025 @ 14:57
Ham of salami en eiersalade
Tonijnsalade en bacon
Blauwe kaas en honing
SebbeSwensjezondag 20 april 2025 @ 15:00
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef Molo het volgende:
Pekelvlees en lever is een klassieker
En nergens voor nodig. Wat doet het pekelvlees met de lever?
golferzondag 20 april 2025 @ 17:07
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2025 15:00 schreef SebbeSwensje het volgende:

En nergens voor nodig. Wat doet het pekelvlees met de lever?
Dat is een typisch Amsterdams (Joods kosjer) broodje half om.
bastiaan-res.jpg
Jan_Onderwaterzondag 20 april 2025 @ 18:01
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef Molo het volgende:
Pekelvlees en lever is een klassieker
Klopt, maar Pekelvlees is steeds lastiger aan te komen.
Jan_Onderwaterzondag 20 april 2025 @ 18:02
quote:
84s.gif Op zondag 20 april 2025 17:07 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat is een typisch Amsterdams (Joods kosjer) broodje half om.
[ afbeelding ]
Broodje gesmeerd met kippenvet?
golferzondag 20 april 2025 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 18:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:

Broodje gesmeerd met kippenvet?
Dat zou kunnen. In ieder geval mag het volgens de orthodoxe leer absoluut niet met boter gesmeerd worden.
Jan_Onderwaterzondag 20 april 2025 @ 19:41
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2025 18:58 schreef golfer het volgende:

[..]
Dat zou kunnen. In ieder geval mag het volgens de orthodoxe leer absoluut niet met boter gesmeerd worden.
Kippenvet en gehakte kippenlever is ook een klassieker.
KoningWouterzondag 20 april 2025 @ 19:43
FcUnEBH.png

Boterham met leverworst en pindakaas
Bzzzztzondag 20 april 2025 @ 20:50
Boterham met ei/spek/ham/kaas.
Molozondag 20 april 2025 @ 21:15
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 18:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Klopt, maar Pekelvlees is steeds lastiger aan te komen.
Ja zonde, want dat is toch een partij lekker _O_

Lever mogen ze houden van mij, pekelvlees op een broodje met wat mierikswortelsaus en augurk, hmmmm
Jan_Onderwaterzondag 20 april 2025 @ 21:27
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2025 21:15 schreef Molo het volgende:

[..]
Ja zonde, want dat is toch een partij lekker _O_

Lever mogen ze houden van mij, pekelvlees op een broodje met wat mierikswortelsaus en augurk, hmmmm
Een alternatief is Pastrami, alleen is dat iets meer gekruid (meestal). Ik ben gek op een kadetje halfom. Of een dubbele zuurdesem boterham met veeeeeeelPastrami, a la New York Deli. Moet toch eens kijken hoe ik het zelf kan maken, dat scheelt weer een 20 Euro de kilo.
Molozondag 20 april 2025 @ 21:30
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 21:27 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een alternatief is Pastrami, alleen is dat iets meer gekruid (meestal). Ik ben gek op een kadetje halfom. Of een dubbele zuurdesem boterham met veeeeeeelPastrami, a la New York Deli. Moet toch eens kijken hoe ik het zelf kan maken, dat scheelt weer een 20 Euro de kilo.
Heerlijk dat ja
Helaas ook wel vrij lastig te krijgen vind ik

Die 'trend' (ok, al decennia lang ;) ) uit de VS mogen ze hier ook gemeengoed maken :9
Adameszondag 20 april 2025 @ 21:34
Mijn standaard tosti is vaak met twee sneetjes witbrood. Dan smeer ik de beide kanten in met sambal badjak (voorkeur de extra heet variant). Daarna op één kant satésaus en op de andere kant boursin en mosterd. Dan leg ik plakjes bacon en plakjes jonge Beemsterkaas erop. Waarna ik er nog uitjes (bij voorkeur rode uitjes) opgooi en daarna nog wat provencaalse kruiden en peper en zout erbij.

Daarna in het tostiapparaat waarna ik het consumeer met een dot Zaanse mayo en een dot Heinz Ketchup.
Bart2002zondag 20 april 2025 @ 21:38
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2025 11:38 schreef golfer het volgende:
Filet americain met een hardgekookt ei erop. :9
En een beetje mayo en veel zwarte peper. Dat maakt het helemaal af.
Bart2002zondag 20 april 2025 @ 21:39
quote:
1s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef Molo het volgende:
Pekelvlees en lever is een klassieker
Is het befaamde broodje halfom. Misschien al genoemd. :)
Jan_Onderwaterzondag 20 april 2025 @ 21:42
quote:
14s.gif Op zondag 20 april 2025 11:38 schreef golfer het volgende:
Filet americain met een hardgekookt ei erop. :9
Smullen
Filet moet ik ook eens zelf maken.
MadMasterzondag 20 april 2025 @ 21:45
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:28 schreef William_Papadin het volgende:
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren.
Hier gaat het al mis, gezien de TT: Dubbel beleg, vlees combinaties
Molozondag 20 april 2025 @ 21:47
quote:
7s.gif Op zondag 20 april 2025 21:45 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Hier gaat het al mis, gezien de TT: Dubbel beleg, vlees combinaties
Het is ook zeer complex
Kanaroezondag 20 april 2025 @ 21:59
Het is geen vlees-vlees combinatie, maar pindakaas met crispy chili olie en een drupje honing, of pindakaas met geprakte avocado, lekker
Curiositywoensdag 23 april 2025 @ 00:08
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 18:01 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Klopt, maar Pekelvlees is steeds lastiger aan te komen.
Bij de Hema en bij AH.
Curiositywoensdag 23 april 2025 @ 00:16
Een witte boterham met Eru smeerkaas en salami.
Vincent_studentwoensdag 23 april 2025 @ 00:25
quote:
0s.gif Op zondag 20 april 2025 11:56 schreef heywoodu het volgende:
vrij simpel: als iemand het lekker vindt, lekker doen.
Dit.
phpmystylevrijdag 25 april 2025 @ 00:43
Lijkt mij niet gezond om zoveel beleg op je boterham te doen. In beleg zit veel suiker, zout, en calorieën.
Molovrijdag 25 april 2025 @ 01:03
quote:
7s.gif Op vrijdag 25 april 2025 00:43 schreef phpmystyle het volgende:
Lijkt mij niet gezond om zoveel beleg op je boterham te doen. In beleg zit veel suiker, zout, en calorieën.
In brood ook

Weet je waar pas veel zout in zit?
SPOILER
je moeder
phpmystylevrijdag 25 april 2025 @ 10:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 april 2025 01:03 schreef Molo het volgende:

[..]
In brood ook

Weet je waar pas veel zout in zit?
SPOILER
je moeder
:|W
butz0rsvrijdag 25 april 2025 @ 10:42
Filet americain met hagelslag :9
Doedezemaarvrijdag 25 april 2025 @ 11:13
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2025 00:08 schreef Curiosity het volgende:

[..]
Bij de Hema en bij AH.
Vomar heeft het ook, toevallig deze week meegenomen
Jan_Onderwatervrijdag 25 april 2025 @ 11:40
FF afgezien van dubbel beleg, liefhebbers hier van “kornet bief” ?
herverwijderdvrijdag 25 april 2025 @ 11:44
Pindakaas, sambal en plakjes komkommer.
Molovrijdag 25 april 2025 @ 11:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2025 11:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
FF afgezien van dubbel beleg, liefhebbers hier van “kornet bief” ?
Zeker. Op vers tijgerbolletje met boter :9
fluitbekzeenaald2.0vrijdag 25 april 2025 @ 12:55
Sowieso is alles te combineren met bacon.
Gunnervrijdag 25 april 2025 @ 13:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2025 11:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
FF afgezien van dubbel beleg, liefhebbers hier van “kornet bief” ?
Mn vader had een recept, waarvan ie zei dat het bij de marine vandaan kwam.

Corned beef opbakken met ketjap manis, ui en sambal. En dat dan op een wit broodje. wordt een beetje paperig maar wel een beetje een guilty pleasure

Heel af en toe maak ik het nog wel eens. maar 1x per jaar hooguit

Oh het bestaat ook echt onder de naam waar ik het van ken Gebakken marinier
Jan_Onderwatervrijdag 25 april 2025 @ 14:43
quote:
2s.gif Op vrijdag 25 april 2025 13:00 schreef Gunner het volgende:

[..]
Mn vader had een recept, waarvan ie zei dat het bij de marine vandaan kwam.

Corned beef opbakken met ketjap manis, ui en sambal. En dat dan op een wit broodje. wordt een beetje paperig maar wel een beetje een guilty pleasure

Heel af en toe maak ik het nog wel eens. maar 1x per jaar hooguit

Oh het bestaat ook echt onder de naam waar ik het van ken Gebakken marinier
Jep ken het.
Curiosityvrijdag 25 april 2025 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2025 11:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
FF afgezien van dubbel beleg, liefhebbers hier van “kornet bief” ?
Ik heb een blikje Corned Beef van Hereford in de kast staan.
Altijd handig.
Bart2002vrijdag 25 april 2025 @ 19:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 april 2025 01:03 schreef Molo het volgende:
Weet je waar pas veel zout in zit?
Dat is meer zuur toch?
Jan_Onderwatervrijdag 25 april 2025 @ 21:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 april 2025 19:04 schreef Curiosity het volgende:

[..]
Ik heb een blikje Corned Beef van Hereford in de kast staan.
Altijd handig.
Ik eentje in de koelkast en paar in de voorraadkast, uit de koelkast is het gemakkelijker te snijden.
Weltschmerzzaterdag 26 april 2025 @ 17:09
Ham en kaas
Ham en camambert
Ham en ei
Chorizo en kaas
Filet Americain en halfzacht gekookt ei
Halfzacht gekookt ei en mayonaise
Tonijnsalade en kabeljauwlever
Sardientjes en kabeljauwlever
Sardientjes, kabeljauwlever en ansjovis
Hongaarse salami en kaas
Gerookte makreel en mayonaise
Gelderse kookworst en smeerkaas
Grillworst en smeerkaas

Ik doe eigenlijk zelden maar één ding op brood of het moet bijzonder lekkere kaas zijn.
Whiskers2009zaterdag 26 april 2025 @ 17:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2025 17:09 schreef Weltschmerz het volgende:
Ham en kaas
Ham en camambert
Ham en ei
Chorizo en kaas
Filet Americain en halfzacht gekookt ei
Halfzacht gekookt ei en mayonaise
Tonijnsalade en kabeljauwlever
Sardientjes en kabeljauwlever
Sardientjes, kabeljauwlever en ansjovis
Hongaarse salami en kaas
Gerookte makreel en mayonaise
Gelderse kookworst en smeerkaas
Grillworst en smeerkaas

Ik doe eigenlijk zelden maar één ding op brood of het moet bijzonder lekkere kaas zijn.
0 vleescombinaties, best knap :P
Weltschmerzzaterdag 26 april 2025 @ 17:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 april 2025 17:10 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
0 vleescombinaties, best knap :P
Ja, maar worst is al een vleescombinatie.
Jan_Onderwaterzaterdag 26 april 2025 @ 17:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 april 2025 17:10 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]
0 vleescombinaties, best knap :P
Een combinatie van kaas en ham is nog steeds een vleescombinatie.
Whiskers2009zaterdag 26 april 2025 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2025 17:18 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Een combinatie van kaas en ham is nog steeds een vleescombinatie.
Niet zoals bedoeld in de OP ;)
111210zaterdag 26 april 2025 @ 17:38
Op werk zag ik er laatst een die filet americain, rookvlees en kipfilet op zn broodje deed.

Ieder zn ding maar het lijkt mij niet te nassen
SoS87zaterdag 26 april 2025 @ 17:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2025 17:38 schreef 111210 het volgende:
Op werk zag ik er laatst een die filet americain, rookvlees en kipfilet op zn broodje deed.

Ieder zn ding maar het lijkt mij niet te nassen
Zonder rookvlees wel denk ik
FutureFairytalezaterdag 26 april 2025 @ 18:42
Weleens een uitsmijter met spek, ham en rosbief op.
En een burger met bacon is heel gangbaar.
obligatairezaterdag 26 april 2025 @ 18:52
Ik mis in de opsomming nog (jonge) kaas en jam, dat eet ik m'n hele leven al.
golferzaterdag 26 april 2025 @ 19:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 april 2025 18:52 schreef obligataire het volgende:
Ik mis in de opsomming nog (jonge) kaas en jam, dat eet ik m'n hele leven al.
Goede dubbele vleescombinatie inderdaad. :')
SoS87zaterdag 26 april 2025 @ 19:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 april 2025 19:04 schreef golfer het volgende:

[..]
Goede dubbele vleescombinatie inderdaad. :')
De filet americain met ei die jij postte is ook geen dubbele vlees combinatie, ouwe zuurpruim ;)
obligatairezaterdag 26 april 2025 @ 22:45
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 april 2025 19:04 schreef golfer het volgende:

[..]
Goede dubbele vleescombinatie inderdaad. :')
Zei ik dat dan?
Nieuwschierigzaterdag 26 april 2025 @ 22:55
Cervelaat met appelstroop (enkele vleescombinatie)