#ANONIEM | zondag 20 april 2025 @ 11:27 |
Hoi, Ik combineer graag snijworst met ham op een stokbrood of op de boterham. Kreeg daar laatste rare blikken over, sommige deden wel aan dubbel beleg bijvoorbeeld kaas met ham, maar snijworst met ham dat vonden ze niet kunnen. Ik zei dat een pizza vaak ook salami en ham heeft, of meerdere vleessoorten. Maar ik werd weggezet alsof ik van een andere planeet kwam, dus nu vroeg ik me af. Hebben jullie combinaties en worden jullie dan wel eens voor raar uitgemaakt? Wellicht kunnen we elkaar helpen hier. | |
William_Papadin | zondag 20 april 2025 @ 11:28 |
Ik heb nooit begrepen waarom mensen pindakaas met jam combineren. | |
Molo | zondag 20 april 2025 @ 11:28 |
Pekelvlees en lever is een klassieker | |
Moass | zondag 20 april 2025 @ 11:29 |
Kip bacon | |
Mikeytt | zondag 20 april 2025 @ 11:29 |
Het is maar goed dat je geen duimpje omlaag kan geven. Haten op pb&j... ![]() | |
Mikeytt | zondag 20 april 2025 @ 11:32 |
De beste combinatie ooit ![]() salami-pepperonni-boterhamworst-carpaccio-komijnenkaas ![]() | |
golfer | zondag 20 april 2025 @ 11:38 |
Filet americain met een hardgekookt ei erop. ![]() | |
heywoodu | zondag 20 april 2025 @ 11:56 |
Heb ik ook nog nooit iemand zien doen behalve in van die Amerikaanse meuk op TV. Maar goed, vrij simpel: als iemand het lekker vindt, lekker doen. Als jij hagelslag op je smeerworst met een lepel gekookte jam er tussen lekker vindt, lekker doen ![]() | |
Doug-Heffernan | zondag 20 april 2025 @ 11:58 |
-ga weg- [ Bericht 100% gewijzigd door miss_sly op 20-04-2025 12:13:53 ] | |
SoS87 | zondag 20 april 2025 @ 12:10 |
Pindakaas met sambal though ![]() | |
Farenji | zondag 20 april 2025 @ 12:19 |
Was jij geen vegan? | |
Harvest89 | zondag 20 april 2025 @ 12:26 |
Pindakaas, aardbeienjam en hagelslag is een topcombinatie. | |
Durmada | zondag 20 april 2025 @ 12:26 |
Ik had laatst wat bacon bij een gebakken eitje gedaan. Maar dat is dan toch wat te veel, dubbel beleg valt vaak wat zwaar op de maag. Maar ieder moet doen wat hij lekker vindt hoor. | |
Harvest89 | zondag 20 april 2025 @ 12:26 |
Verder tosti met salami en ham at ik vroeger vaak. Want kaas is ranzig. | |
halfway | zondag 20 april 2025 @ 14:39 |
Ham met honig Ham met jam Kaas met mosterd Kaas met sla Pindakaas met suiker. | |
herverwijderd | zondag 20 april 2025 @ 14:57 |
Ham of salami en eiersalade Tonijnsalade en bacon Blauwe kaas en honing | |
SebbeSwensje | zondag 20 april 2025 @ 15:00 |
En nergens voor nodig. Wat doet het pekelvlees met de lever? | |
golfer | zondag 20 april 2025 @ 17:07 |
Dat is een typisch Amsterdams (Joods kosjer) broodje half om. ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 20 april 2025 @ 18:01 |
Klopt, maar Pekelvlees is steeds lastiger aan te komen. | |
Jan_Onderwater | zondag 20 april 2025 @ 18:02 |
Broodje gesmeerd met kippenvet? | |
golfer | zondag 20 april 2025 @ 18:58 |
Dat zou kunnen. In ieder geval mag het volgens de orthodoxe leer absoluut niet met boter gesmeerd worden. | |
Jan_Onderwater | zondag 20 april 2025 @ 19:41 |
Kippenvet en gehakte kippenlever is ook een klassieker. | |
KoningWouter | zondag 20 april 2025 @ 19:43 |
![]() Boterham met leverworst en pindakaas | |
Bzzzzt | zondag 20 april 2025 @ 20:50 |
Boterham met ei/spek/ham/kaas. | |
Molo | zondag 20 april 2025 @ 21:15 |
Ja zonde, want dat is toch een partij lekker ![]() Lever mogen ze houden van mij, pekelvlees op een broodje met wat mierikswortelsaus en augurk, hmmmm | |
Jan_Onderwater | zondag 20 april 2025 @ 21:27 |
Een alternatief is Pastrami, alleen is dat iets meer gekruid (meestal). Ik ben gek op een kadetje halfom. Of een dubbele zuurdesem boterham met veeeeeeelPastrami, a la New York Deli. Moet toch eens kijken hoe ik het zelf kan maken, dat scheelt weer een 20 Euro de kilo. | |
Molo | zondag 20 april 2025 @ 21:30 |
Heerlijk dat ja Helaas ook wel vrij lastig te krijgen vind ik Die 'trend' (ok, al decennia lang ![]() ![]() | |
Adames | zondag 20 april 2025 @ 21:34 |
Mijn standaard tosti is vaak met twee sneetjes witbrood. Dan smeer ik de beide kanten in met sambal badjak (voorkeur de extra heet variant). Daarna op één kant satésaus en op de andere kant boursin en mosterd. Dan leg ik plakjes bacon en plakjes jonge Beemsterkaas erop. Waarna ik er nog uitjes (bij voorkeur rode uitjes) opgooi en daarna nog wat provencaalse kruiden en peper en zout erbij. Daarna in het tostiapparaat waarna ik het consumeer met een dot Zaanse mayo en een dot Heinz Ketchup. | |
Bart2002 | zondag 20 april 2025 @ 21:38 |
En een beetje mayo en veel zwarte peper. Dat maakt het helemaal af. | |
Bart2002 | zondag 20 april 2025 @ 21:39 |
Is het befaamde broodje halfom. Misschien al genoemd. ![]() | |
Jan_Onderwater | zondag 20 april 2025 @ 21:42 |
Smullen Filet moet ik ook eens zelf maken. | |
MadMaster | zondag 20 april 2025 @ 21:45 |
Hier gaat het al mis, gezien de TT: Dubbel beleg, vlees combinaties | |
Molo | zondag 20 april 2025 @ 21:47 |
Het is ook zeer complex | |
Kanaroe | zondag 20 april 2025 @ 21:59 |
Het is geen vlees-vlees combinatie, maar pindakaas met crispy chili olie en een drupje honing, of pindakaas met geprakte avocado, lekker | |
Curiosity | woensdag 23 april 2025 @ 00:08 |
Bij de Hema en bij AH. | |
Curiosity | woensdag 23 april 2025 @ 00:16 |
Een witte boterham met Eru smeerkaas en salami. | |
Vincent_student | woensdag 23 april 2025 @ 00:25 |
Dit. | |
phpmystyle | vrijdag 25 april 2025 @ 00:43 |
Lijkt mij niet gezond om zoveel beleg op je boterham te doen. In beleg zit veel suiker, zout, en calorieën. | |
Molo | vrijdag 25 april 2025 @ 01:03 |
In brood ook Weet je waar pas veel zout in zit?
| |
phpmystyle | vrijdag 25 april 2025 @ 10:16 |
![]() | |
butz0rs | vrijdag 25 april 2025 @ 10:42 |
Filet americain met hagelslag ![]() | |
Doedezemaar | vrijdag 25 april 2025 @ 11:13 |
Vomar heeft het ook, toevallig deze week meegenomen | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 april 2025 @ 11:40 |
FF afgezien van dubbel beleg, liefhebbers hier van “kornet bief” ? | |
herverwijderd | vrijdag 25 april 2025 @ 11:44 |
Pindakaas, sambal en plakjes komkommer. | |
Molo | vrijdag 25 april 2025 @ 11:51 |
Zeker. Op vers tijgerbolletje met boter ![]() | |
fluitbekzeenaald2.0 | vrijdag 25 april 2025 @ 12:55 |
Sowieso is alles te combineren met bacon. | |
Gunner | vrijdag 25 april 2025 @ 13:00 |
Mn vader had een recept, waarvan ie zei dat het bij de marine vandaan kwam. Corned beef opbakken met ketjap manis, ui en sambal. En dat dan op een wit broodje. wordt een beetje paperig maar wel een beetje een guilty pleasure Heel af en toe maak ik het nog wel eens. maar 1x per jaar hooguit Oh het bestaat ook echt onder de naam waar ik het van ken Gebakken marinier | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 april 2025 @ 14:43 |
Jep ken het. | |
Curiosity | vrijdag 25 april 2025 @ 19:04 |
Ik heb een blikje Corned Beef van Hereford in de kast staan. Altijd handig. | |
Bart2002 | vrijdag 25 april 2025 @ 19:15 |
Dat is meer zuur toch? | |
Jan_Onderwater | vrijdag 25 april 2025 @ 21:05 |
Ik eentje in de koelkast en paar in de voorraadkast, uit de koelkast is het gemakkelijker te snijden. | |
Weltschmerz | zaterdag 26 april 2025 @ 17:09 |
Ham en kaas Ham en camambert Ham en ei Chorizo en kaas Filet Americain en halfzacht gekookt ei Halfzacht gekookt ei en mayonaise Tonijnsalade en kabeljauwlever Sardientjes en kabeljauwlever Sardientjes, kabeljauwlever en ansjovis Hongaarse salami en kaas Gerookte makreel en mayonaise Gelderse kookworst en smeerkaas Grillworst en smeerkaas Ik doe eigenlijk zelden maar één ding op brood of het moet bijzonder lekkere kaas zijn. | |
Whiskers2009 | zaterdag 26 april 2025 @ 17:10 |
0 vleescombinaties, best knap ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 26 april 2025 @ 17:12 |
Ja, maar worst is al een vleescombinatie. | |
Jan_Onderwater | zaterdag 26 april 2025 @ 17:18 |
Een combinatie van kaas en ham is nog steeds een vleescombinatie. | |
Whiskers2009 | zaterdag 26 april 2025 @ 17:19 |
Niet zoals bedoeld in de OP ![]() | |
111210 | zaterdag 26 april 2025 @ 17:38 |
Op werk zag ik er laatst een die filet americain, rookvlees en kipfilet op zn broodje deed. Ieder zn ding maar het lijkt mij niet te nassen | |
SoS87 | zaterdag 26 april 2025 @ 17:49 |
Zonder rookvlees wel denk ik | |
FutureFairytale | zaterdag 26 april 2025 @ 18:42 |
Weleens een uitsmijter met spek, ham en rosbief op. En een burger met bacon is heel gangbaar. | |
obligataire | zaterdag 26 april 2025 @ 18:52 |
Ik mis in de opsomming nog (jonge) kaas en jam, dat eet ik m'n hele leven al. | |
golfer | zaterdag 26 april 2025 @ 19:04 |
Goede dubbele vleescombinatie inderdaad. ![]() | |
SoS87 | zaterdag 26 april 2025 @ 19:31 |
De filet americain met ei die jij postte is ook geen dubbele vlees combinatie, ouwe zuurpruim ![]() | |
obligataire | zaterdag 26 april 2025 @ 22:45 |
Zei ik dat dan? | |
Nieuwschierig | zaterdag 26 april 2025 @ 22:55 |
Cervelaat met appelstroop (enkele vleescombinatie) |