Ik heb gister bij een Japans restaurant gegeten. Heel lekker vond ik. Alleen de sushi had wat mij betreft niet gehoeven. De rest was echt heerlijk. En het was ook prachtig om te zien hoe ze het allemaal maakten.
quote:Ligt eraan wat je gaat wokken, ik lust namelijk niet zoveel. Maar ik doe graag mee.
Op 21 december 2000 20:35 schreef the-O het volgende:
karin
ik ga morgen weer wokken
kook je gezellig mee?
Heb eerst geborreld met Bistroworst, camambert en toastjes met zalm
Koud voorafje: Garnalencocktail in Whiskeysaus op een bedje van sla
Warm vooraf: Rundvleessoep met uienringen
Diner: Kogelbiefstuk met kruidenboter, gebakken gekruide aardappeltjes en peultjes
Toetje: een groot, dun flensje belegd met: Slagroomsoesjes, Chocolade soesjes, kiwi, banaan, kersen en ananas (al het fruit vers uiteraard) amarettoijs en slagroom, bestrooid met een beetje cacao poeder.
En daarna koffie (voor mij thee) met Sheridan's en chocolaatjes.
Dit alles vergezeld met een goeie wijn en aangezien ik zelf geen wijn drink heb ik nu bijzonder veel Douglas Scotch Highland ale op. Ben nu aardig gaar want ik ben de hele middag bezig geweest dit alles in mekaar te draaien, maar m'n buik zit dan nu ook lekker vol en het smaakte allemaal fantastisch!
Benieuwd wat ik morgen in Dordt bij Vonnie te eten krijgen
[Dit bericht is gewijzigd door DIGGER op 22-12-2000 01:51]
Vandaag zie ik nog wel, dat wordt was de pot schaft, ben benieuwd
maar ik moet weer even wokken
lamsnek met lenteuitjes
nodig:
2 schijven lamsnek
bos lenteuitjes
knoflook
rijstwijn
sojasaus
cajennepeper
suiker
rijst
1)snij de lamsnek van het bot in dunne schijfjes (dit is verreweg het meest tijdrovende karweitje van deze simpele maaltijd) heb je hier geen zin in kop dan kant en klaar shoarmavlees in kleine stukjes, iets minder maar nog steeds lekker
2)kook de rijst
3)snij de lenteui in schuine, dunne ringetjesen was deze
4)hak de knoflook in groffe stukjes
5)wok op het hoge vuur en het vlees erin tot het mooi bruin gebrand is
6)slok rijstwijn in de wok, daarna wat sojasaus (zoete)
7)meng de suiker (een flinke schep) en de cayennepeper (een theelepeltje) door het vlees, 2 minuten doorbakken
8)rijst in diepe borden met in het midden een kuil
9)een minuut de lenteuitjes en de knoflook in de wok bakken (eigenlijk alleen een paar keer omscheppen)
10)vul de kuilen in de rijst, + het sap van de wok
hoeveelheden even mee experimenteren, ik doe het een beetje op gevoel
pittige maaltijd, een frisse salade kan geen kwaad
smakelijk
quote:Het was dan ook een speciaal etentje hoor, ik eet dit echt niet elke dag (wat zeg ik, vrijwel nooit). Zou ook niet elke dag de halve dag met het avondeten bezig willen zijn
Op 22 december 2000 11:23 schreef the-O het volgende:
digger
je neemt het er wel van
valt me op dat je behoorlijk prijzig eet, maar het klinkt altijd lekker
pasta carbonara voor 2 personen
er zijn wat verschillende manieren om het te maken, ik doe het zo:
nodig
pasta (ik gebruik de schelpen hiervoor)
2 eieren
kleintje slagroom
1 zakje parmazaanse kaas (fijn)
extra fijne doperwtjes (klein blikje)
150 gram bacon in een dikke plak
peper
zout
kook de pasta
intussen, snij de bacon in kleine blokjes
meng de eieren, room, parmazaanse kaas, peper en zout en zet apart (niet verwarmen!)
bak de bacon en verwarm de erwtjes met een schepje suiker
als de pasta klaar is meng de erwtjes (afgieten natuurlijk) en de bacon hier doorheen
vlak voor het opdienen de saus eroverheen gieten
smakelijk
weer een makkie huh?
hier mag een wat pittiger salade bij
Vandaag: kerstavonddiner bij mij thuis voor 6 personen:
knoflook kip
pomme anna
peultjes
groentekoekjes
chocolademousse
Morgen kerst met zijn twee;
Voorgerecht: carpaccio (van ossehaas) met mosterddressing
Hoofdgerecht: kipreepjes in roomsaus met madeira en paddestoelen.
Boontjes.
Aardappelrösti.
Nagerecht: witte chocolademousse.
Tweede Kerstdag: bij de ouders van Erwin
Gourmet of fondue, een van de twee zal het waarschijnlijk worden.
Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.
Was errug lekker
quote:Het was inderdaad enorm lekker
Op 26 december 2000 09:44 schreef Lois het volgende:
Gisteravond kerstmenu gemaakt ( en het was nog gelukt ook)
Vooraf : toast met gerookte zalm en gerookte paling
hoofdgerecht : Gegrilde varkensmedaillons met diverse groenten en diverse gebakken aardappeltjes
toetje: 2 soorten ijs met slagroom en versiering.Was errug lekker
deze is weer makkelijk
the-O's aubergine a la provence
voor 2 personen (een frieze kanjer en the-O)
1 aubergine
1 rode ui
knoflook
3 trostomaten
200 gram rundergehakt
basilicum
rijst
was de aubergine, snij hem doormidden en strooi flink wat zout op beide helften (de binnenkant uiteraard) leg ze op de kop op een snijplank en zet deze even schuin ergens weg
kook water voor de rijst (nog niet de rijst erin doen)
dompel de tomaten 10 seconden in het kokende water en ontvel ze
kook de rijst
snij de ui niet te fijn
bak de ui + knoflook in olijfolie en doe hier het (gezouten) gehakt bij, neem een pan met deksel hiervoor
snij de aubergine in blokjes, bij het gehakt doen en deksel op de pan
rijst afgieten en apart zetten
tomaten in blokjes snijden en in de stoofpan doen
basilicum knippen of uit een diepvriespotje erover strooien
nog 5 minuten laten sudderen
bolletje rijst in het midden van het bord, de rest eromheen
over de rijst wat loempiasaus gieten
jummie
(hoop dat poepiescheetje het kan waarderen)
het muziekje van vandaag bij de maaltijd is:
calexico: the black light
Ik ga zo even boodschapjes doen, moet ik nog wat meenemen?
oja, en neem wat tiramisu mee van de italiaan
na de maaltijd snel weer terug naar die andere plek, anders denken ze hier dat we gek zijn
zijn we natuurlijk ook
xxx
4 personen
20-30 minuten
2 uien
150 g chorizo
2 el olijfolie
600 g varkenslapjes
peper, zout
2 el chilipoeder
2 tl tijm
1 dl rode wijn
1 blikje tomaatstukjes (400 g)
1 groene paprika
100 g groene olijven gevuld met piment
Pel en snipper de uien en snijd de chorizo in stukjes. Verhit de olie in de pan en bak de chorizo zachtjes uit. Wrijf het vlees in met peper en zout. Schep de chorizo op het bordje. Bak het vlees bruin in het braadvet. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes mee. Strooi chili en tijm erover en voeg wijn en tomaatstukjes toe. Breng aan de kook en stoof het met deksel schuin op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar. Maak paprika schoon en snijd in blokjes. Olijven in plakjes snijden en voeg dit alles aan het vlees toe. Zachtjes nog 15 minuten laten stoven. Lekker met rijst en een frisse salade.
eindelijk recepten
straks doe ik er ook weer eentje, voor mijn digi-babe
sjanghaikip voor 2
wat hebben we nodig:
pijnboompitten
2 kipfiletjes
een kleine rode paprika
stukje gember
5 grote bladeren van een chineze kool
wat tauge
eventueel lenteuitjes
rijstwijn en sojasaus
rijst
wok de pijnboompitten in wat olie en haal ze eruit
reepjes kip bakken, eruithalen als het bruin is
bak de gember met de paprika, daarna de kool en de tauge
maak een sausje van kippebouillon (ik pak dan zo'n drinkbouillonzakje) en doe er een beetje maizena bij, daarna rijstwijn (of droge sherry) en sojasaus en een schepje suiker
in de wok ermee, daarna de kip er weer bij
op het laatst de pijnboompitten erover
als altijd met wat sesamolie erover druppelen en klaar
lijkt een heel verhaal maar is iessie
met rijst dus
smakelijk eten
Het vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi
* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten
quote:Back!!
Op 08 januari 2001 19:38 schreef Lot het volgende:
Geen idee nog wat ik eet straks. Ben uitgenodigd door mijn vriend die zegt dattie zich onwijs gaat uitslofen. Ben wel benieuwd, want ik heb nog nooit iets gegeten wat door hem is klaargemaakt
Dus....als ik ut overleef meld ik me wel weer om te vertellen wat ik gegeten heb...zoniet...tja, dan vrees ik dat er een requiem geschreven kan wordenHet vervolg van dit eet-avondje kunnen jullie in sexualiteit lezen...hihi
* Lot had dit ws beter in onzin kunnen posten
Ik werd vanavond opgewacht door vriendje-lief met me favo vooraf-drankje: campari/jus.
Om de ergste honger wat te stillen kreeg ik gevulde champignons in een bedje van veldsla....jammie!
En toen aan tafel...feestelijk gedekt ter gelegenheid van....? geen idee...maar tzag er wel onwijs leuk uit!
Als voorgerechtje werd me een zalmmootje in whisky/vermouthsaus voorgeschoteld...
Daarna een champignon/cremesoeppie...vers gemaakt!
Hoofdgerecht: gebakken poon met knoflooksaus, champignonnetjes, gebakken krieltjes en ijsbergsla....smullen!!
Toetje: oma-pudding (das gewoon saromapudding met daar doorheen stijfgeklopte slagroom....onwijs lekker!!!)
Tussendoor natuurlijk de nodige drankjes en nu....nu zit ik thuis uit te buiken.
Ik keek na het toetje met een half oog de keuken van Bart in en dacht:"Nu moek maken dak wegkom hier!!!(geen vaatwasser in tha house"
Neehoor...zo gemeen ben ik niet, maar ut was MIJN avond, dus Bart vond dat de afwas ook voor hem was...yeah!
Dus nu ben ik net thuis en zit nog wat na te genieten met een klein "schwieps" - gevoel in me lijffie...
Tnx Bartjuh!!!
quote:Kweetut
Op 09 januari 2001 00:59 schreef the-O het volgende:
volgens mij mis ik een stuk van het verhaal lot
Heerlijk eenvoudig maar o zo lekker.
quote:Die dag waren het Spare Ribs van de Texas Rib Expres of zo, maar als ik ze zelf maak: insmeren met honing en een poosje laten staan alvorens te grillen/bakken of hie je ze ook klaar wilt maken
Op 19 januari 2001 11:25 schreef CrazyWitch het volgende:
strooi je er dan gewoon honing over heen ?
lijkt me namlijk erg lekker om eens te maken
* DIGGER heeft vanavond erg simpel gegeten
Broccoli met een sausje, Aardappelkroketjes en een bieflapje.
Na maandenlang vet-arm te hebben moeten eten mag ik nu langzamerhand weer wat normaler voedsel tot me nemen en daar ga ik van genieten, reken maar!
Zusje staat zich uit te sloven in de keuken nu en ik verheug me.....
Ingredienten:
4 stronken witlof
4 enkele kipfilets
1 ui
1 bekertje creme fraiche
witte wijn
paar druppels citroensap
peper/zout/kipkruiden/nootmuskaat
geraspte kaas
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze ca. 10 minuten met de kruiden tot ze bruin gebakken zijn, bak ook het uitje mee.
Blus de kip af met een scheutje witte wijn en laat het nog even pruttelen
Vet een ovenschaal in en leg hierin de gesneden rauwe witlof
Meng in een kom de creme fraiche met een half glas witte wijn, nootmuskaat en scheutje citroensap en doe hier de geraspte kaas doorheen (hoeveelheid kaas naar eigen smaak, wij gebruiken meestal een heel zakje)
Verdeel de kipstukjes over de witlof en daar overheen het kaasmengsel.
Zet de schaal ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).
Serveren met rosti of rostirondjes uit de oven
1 verse brocoli, wat restanten aardappelschijfjes, een halfvol kuipje biogarde (2 dagen over datum...), 2 kiwi's, een sinasappel en in de vriezer een aangevreten pak kaassoufflé's.
Uit de kast van een huisgenoot heb ik een fles witte wijn gejat (Is er toch niet)
Bon appetit
Heerlijk
koken voor mijn uppie vind ik niks en eten in mijn uppie eigenlijk ook niet.
* Rosa Evita zal blij zijn als de familie eindelijk weer thuis is, zelfs een brouwsel van haar mams zal dan wel smaken...
[Dit bericht is gewijzigd door Rosa Evita op 07-03-2001 14:03]
1 patat met en een frikadel speciaal dus
Het idee dat te maken werd daarnet met errug veel enthousiasme door Swets ontvangen
Vandaag maar eens iets eten wat bij het weer past (de thermometer achter in de tuin geeft 22 graden aan), dus iig iets fris, met een lekkere salade of zo...
Hmm.. mio amore komt straks langs, misschien moet ik hem maar eens lief aankijken zodat we naar een gezellig restaurantje gaan..
* paladin houdt van extra's bij zijn eten
Menü 1
Vegetarischen Getreidebällchen (f)
mit Paprikasauce
u. 2 Beilagen n.Wahl
Menü 2
Chinesisches Schweine-
geschnetzeltes (s)
in Sojasauce
u. 2 Beilagen n.Wahl
Menü3
Großes Putenschnitzel
"Hessisch"
mit Schmandsauce
u. 2 Beilagen n.Wahl
Menü 4
Tagliatelle mit Broccoli und Karotten in Fetakäsesauce
ger. Parmesan (f)
u. 2 Beilagen n.Wahl
Beilagen:
Salzkartoffeln (ö)
Pellkartoffeln (ö)
Reis
Pommes frites
Ik denk dat het menu 3 wordt, Schnitzel is altijd wel weg te happen...
Ik ga vanavond voor een salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer, ei, mais, geitenkaas en wat ik nog meer in de koelkast vind!
Ik ga een salade maken (ijsbergsla, paprika, tomaten, komkommer, geraspte kaas en tuinkruidendressing)
Een aardappel-anders-schotel (knoflook-kruiden) met kaas
Voor m'n vader + moi tartaar en voor m'n vriend gepaneerde hamburgers (want die zeur zegt dat ie geen tartaar lust) --> van de slager
Toetje: Bavarois Cappuccino
quote:Wel voldoende krachtvoer eten he, voor de grote wandeling binnenkort.
Op woensdag 26 juni 2002 16:32 schreef Liejannuh het volgende:
Wat leuk!Weer een topic uit de oude doos!
Ik ga vanavond voor een salade met ijsbergsla, tomaat, komkommer, ei, mais, geitenkaas en wat ik nog meer in de koelkast vind!
nou ... dat iig
quote:Karbonade?
Op woensdag 26 juni 2002 16:50 schreef Sheriff2 het volgende:
FRIET, zoals iedere woensdag, alleen dit keer gaan we halen ipv zelf bakken ....
met lekkere eeh... fok, hoe heten die dingen.... ze lijken op spare ribs.... smaken errug lekker....nou ... dat iig
quote:Ja, dat gaat helemaal goedkomen!
Op woensdag 26 juni 2002 16:47 schreef Lucille het volgende:[..]
Wel voldoende krachtvoer eten he, voor de grote wandeling binnenkort.
Wat eet jij vanavond? om toch nog een beetje ontopic te blijven
quote:Eh, geen idee eigenlijk. Er ligt in de koelkast volgens mij nog zuurkool en een rookworst.
Op woensdag 26 juni 2002 16:54 schreef Liejannuh het volgende:[..]
Ja, dat gaat helemaal goedkomen!
Tegen die tijd leef ik waarschijnlijk op Pasta en snack ik alleen nog maar chocolade en noten!
Alles voor de energie natuurlijk!
Wat eet jij vanavond?
om toch nog een beetje ontopic te blijven
quote:Ziet er wel lekker uit..
Op woensdag 26 juni 2002 17:02 schreef DuchessX het volgende:
Kip Palava. Nog nooit gehad dus of het lekker is...?
Even vraagje.. wanneer weet je nou of kip goed gaar is.. ik kook het nooit omdat ik gewoon bang ben dat er nog bacteriën ofzo inzit...
quote:Niet gaar: kip is roze, je ziet nog bloederige stukjes.
Op woensdag 26 juni 2002 17:04 schreef Qarinx het volgende:[..]
Ziet er wel lekker uit..
Even vraagje.. wanneer weet je nou of kip goed gaar is.. ik kook het nooit omdat ik gewoon bang ben dat er nog bacteriën ofzo inzit...
quote:Dat was best wel lekker. Aparte combinatie van spinazie met nootjes.
Op woensdag 26 juni 2002 17:02 schreef DuchessX het volgende:
Kip Palava. Nog nooit gehad dus of het lekker is...?
quote:Thanx chef!
Op woensdag 26 juni 2002 17:09 schreef Lucille het volgende:[..]
Niet gaar: kip is roze, je ziet nog bloederige stukjes.
Bijna gaar: vlees is wit, mals en sappig
Goed gaar: zie boven, maar dan bruin.
Overdone: vlees is nog steeds bruin, maar keihard en gortdroog. Goed genoeg om je zolen mee te vervangen.
Beyond repair: kleur neigt naar het zwarte toe, en zit compleet vast aan de pan.
quote:Volgens mij moeten wij eens een keertje samen in de keuken gaan staan.
Op woensdag 26 juni 2002 17:11 schreef Qarinx het volgende:[..]
Thanx chef!
quote:
Op woensdag 26 juni 2002 17:13 schreef Lucille het volgende:[..]
Volgens mij moeten wij eens een keertje samen in de keuken gaan staan.
Ik hoop dat je een goede rookmelder hebt dan..
quote:LOL
Op woensdag 26 juni 2002 17:09 schreef Lucille het volgende:[..]
Niet gaar: kip is roze, je ziet nog bloederige stukjes.
Bijna gaar: vlees is wit, mals en sappig
Goed gaar: zie boven, maar dan bruin.
Overdone: vlees is nog steeds bruin, maar keihard en gortdroog. Goed genoeg om je zolen mee te vervangen.
Beyond repair: kleur neigt naar het zwarte toe, en zit compleet vast aan de pan.
quote:Lijkt mij ook erg apart
Op woensdag 26 juni 2002 17:10 schreef Lucille het volgende:[..]
Dat was best wel lekker. Aparte combinatie van spinazie met nootjes.
quote:Ach, ik sta er naast. Moet goed gaan.
Op woensdag 26 juni 2002 17:14 schreef Qarinx het volgende:[..]
Ik hoop dat je een goede rookmelder hebt dan..
-Macaroni
-Zonnebloemolie en olijfolie
-Klein beetje hete peper
-5 teentjes knoflook
-Blikje gepelde tomaten
-Pakje gezeefde tomaten
Een pan opzetten met water en zout, ongeveer 5 teentjes knoflook fijn maken.
Een andere pan met een laagje zonnebloemolie en olijfolie (pan voor de saus) opzetten,
Een klein beetje hete peper toevoegen, en de knoflookteentjes erbij. Als de knoflookteentjes
Lichtbruin zijn geworden de tomatensaus (een blikje gepelde tomaten en een pakje gezeefde
Tomaten) .
Als het water kookt, macaroni erin gooien, niet te zacht laten worden (El dente} , afgieten.
Mengen met de saus en peterselie toevoegen.
Gepaneerde kipfilet
-Kipfilet, 1 ons per persoon
-Paneermeel
-Ei, zout, peper
Kipfilet wassen en in blokjes snijden, zout en peper toevoegen, door het geklutste ei halen,
En daarna door de paneermeel. In plantaardige olie bakken, tot het lichtbruin is.
Op een bord met tissues laten uitlekken.
Mjammie
Wolkje
Toetje:
Optimel perzik yoghurt en stukjes verse rode grapefruit.
Mjam!
De kids en ik kwamen er niet uit wat we zouden eten. De een wilde pizza, de ander friet en ik geen van beide.
Dus nou gaan we fonduen, met ons drietjes.
Lekker met bouillon. En als het vlees op is, gooi ik er soepgroente in en eten we nog een bord soep met brood.
Dan als toetje nog ananas met kwark.
Ja, wel jummie eigenlijk.
quote:Kan ik hierop abonneren?
Op zaterdag 28 juni 2003 15:53 schreef shmoopy het volgende:
Salade met tonijn, olijven, tomaat en feta, gebakken aardappeltjes en ongepaneerde schnitzels met Cajunkruiden.
Simpel en toch lekker.
Met recept?
quote:Wacht maar tot ik echt culi ga doen.
Op zaterdag 28 juni 2003 15:55 schreef PrivateRyan het volgende:[..]
Kan ik hierop abonneren?
Met recept?
quote:Oeh!
Op zaterdag 28 juni 2003 15:56 schreef shmoopy het volgende:[..]
Wacht maar tot ik echt culi ga doen.
Ontopic: vanavond, geen idee, ligt aan le menu du jour.
Ben veel te moe om culi te doen.
quote:dat was mijn maaltje van gisteren.
Op zaterdag 28 juni 2003 16:09 schreef Noayla_ het volgende:
Sla, krieltjes, vissticks.Ben veel te moe om culi te doen.
quote:Mijn sla wordt alleen wel wat saaier dan die van jou.
Op zaterdag 28 juni 2003 16:13 schreef shmoopy het volgende:[..]
dat was mijn maaltje van gisteren.
Vanavond Vietnamese citroenkip met pandangrijst en sambal gebakken boontjes..
en als toetje soja vla
Tagliatelle met zalm en peultjes. Daar overheen een vis/dillesausje. Over de peultjes heb ik op het laatste moment een beetje suiker gegooid en daarna meteen op het bord geserveerd. Dit is echt een aanrader
Smullen!
quote:ia dat de nieuwe burger van de MAC
Op vrijdag 4 juli 2003 17:33 schreef D.Rose het volgende:
[afbeelding]
quote:
Op vrijdag 4 juli 2003 17:52 schreef Riann het volgende:[..]
ia dat de nieuwe burger van de MAC
En kan je vertellen dat ie prima smaakte.
Ik kijk al uit naar volgende weken
McSpecial 1 - McChevy
Donderdag 3 juli t/m woensdag 9 juli 2003
Quarter Pounder-brood met Quarter Pounder-patty, bacon, kaas en Western saus
McSpecial 2 - McCorvette
Donderdag 10 juli t/m woensdag 16 juli 2003
McRib broodje, grilled Chicken-patty, honing-mosterd saus, sla, kaas, komkommer en gebakken uitjes.
McSpecial 3 - McCaprice Classic
Donderdag 17 juli t/m woensdag 23 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Quarter Pounder-patty, tomaat, uien, ketchup en mosterd
McSpecial 4 - McBel Air
Donderdag 24 juli t/m woensdag 30 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Chicken-patty, verse uien, gefrituurde uitjes en satésaus
McSpecial 5 - McFiftynine Special
Donderdag 31 juli t/m woensdag 6 augustus 2003
Maïs-broodje, 2 Hamburger-patties, kaas, ui en chilisaus
quote:dat word weer elke week naar de mac
Op vrijdag 4 juli 2003 19:57 schreef D.Rose het volgende:[..]
En kan je vertellen dat ie prima smaakte.
Ik kijk al uit naar volgende wekenMcSpecial 1 - McChevy
Donderdag 3 juli t/m woensdag 9 juli 2003
Quarter Pounder-brood met Quarter Pounder-patty, bacon, kaas en Western sausMcSpecial 2 - McCorvette
Donderdag 10 juli t/m woensdag 16 juli 2003
McRib broodje, grilled Chicken-patty, honing-mosterd saus, sla, kaas, komkommer en gebakken uitjes.McSpecial 3 - McCaprice Classic
Donderdag 17 juli t/m woensdag 23 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Quarter Pounder-patty, tomaat, uien, ketchup en mosterdMcSpecial 4 - McBel Air
Donderdag 24 juli t/m woensdag 30 juli 2003
Quarter Pounder-brood, Chicken-patty, verse uien, gefrituurde uitjes en satésausMcSpecial 5 - McFiftynine Special
Donderdag 31 juli t/m woensdag 6 augustus 2003
Maïs-broodje, 2 Hamburger-patties, kaas, ui en chilisaus
quote:wat toevallig
Op zondag 6 juli 2003 00:40 schreef D.Rose het volgende:[..]
ook gehad, nu pringles
en vanavond word het macaroni
quote:kippesoep
Op zondag 6 juli 2003 10:49 schreef Riann het volgende:[..]
watvoor soep
quote:dan doe mij maar liever goulash soep of groentensoep
Op zondag 6 juli 2003 10:51 schreef mat_herben het volgende:[..]
kippesoep
quote:
Op zondag 6 juli 2003 18:01 schreef Najra het volgende:
Pizza uit de diepvries van een bezorgservice
pizza funghi dus
en thuis ook nog rode kool met vlees en aardappels
[Dit bericht is gewijzigd door Alte_Weintradition op 07-07-2003 16:36]
Daarbij een tomatensausje met verse tomaten/knoflook en veel verse kruiden..
Simpel, goedkoop en errug lekker
quote:Ik kan me voorstellen dat je niet elke dag kookt ja......
Op maandag 7 juli 2003 21:01 schreef Jetset het volgende:
Ik heb voor de verandering een keer zelf gekookt vandaag (waar ik nogmaal dus te lui voor ben). Crèpes met spinazie, gegratineerd met kaas, uit de oven, tomatensalade met feta, olijfolie en natuurazijn, zalmforelfilet gebakken met een beetje dille en koffie met likeur toe. Niet te moeilijk en toch lekker.
Wij eten trouwens italiaanse bollen gezond.
quote:Wat is daar zo gek aan?
Op woensdag 9 juli 2003 16:25 schreef Kyara het volgende:Ik kan me voorstellen dat je niet elke dag kookt ja......
Is dat een gewone doordeweekse maaltijd voor jou????
en een zakje trek curry
quote:Okee, dit klinkt zo lekker, hier wil ik een recept van.
Op woensdag 9 juli 2003 16:01 schreef Noayla_ het volgende:
Vanavond maak ik gember-lemon rijstsalade met sugar snaps.
*lief kijkt* <---
quote:
Op donderdag 10 juli 2003 16:08 schreef PBateman1978 het volgende:
Ga een dubbel belegd broodje Mario halen vanavond
Ik eet vanavond oven-pasta..
quote:Optie 1 klinkt lekker!
Op donderdag 10 juli 2003 16:51 schreef Ils het volgende:
optie 1 : ovenschotel: roerbakgroenten, vega gehakt en aardappelpuree
optie 2 : pitabroodjes met vega roerbakreepjes, rauwkost en saus
Vandaag: Frisse salade, aardappeltjes en hamburger
quote:gheghe ehmm *denk*
Op donderdag 10 juli 2003 17:03 schreef Pandorah het volgende:[..]
Optie 1 klinkt lekker!
Heb je daar een receptje van??
Neem een zak roerbakgroenten, in de pan gooien, wat kruiden erbij ( chilipoeder, peper enz, bakken tot t bijna gaar is.
Ondertussen het gehakt ook ff bakken.
Puree ( ik neem het uit een zakje, van dat oven-puree) maken.
Ovenschaal invetten, groenten erin, gehakt erop, en pureen erover
ongeveer 20 minuten op 200 graden
Oja je kunt ook nog wat geraspte kaas door de puree doen
quote:Dank!
Op donderdag 10 juli 2003 22:19 schreef Ils het volgende:
Neem een zak roerbakgroenten, in de pan gooien, wat kruiden erbij ( chilipoeder, peper enz, bakken tot t bijna gaar is.
Ondertussen het gehakt ook ff bakken.
Puree ( ik neem het uit een zakje, van dat oven-puree) maken.
Ovenschaal invetten, groenten erin, gehakt erop, en pureen erover
ongeveer 20 minuten op 200 graden
Oja je kunt ook nog wat geraspte kaas door de puree doen
Ga ik zeker binnenkort maken!
quote:Dat klinkt idd erg lekker en zoooo makkelijk.
Op donderdag 10 juli 2003 22:19 schreef Ils het volgende:[..]
Recept..
quote:Nou, klinkt behoorlijk uitgebreid voor een normale weekdag.
Op woensdag 9 juli 2003 21:07 schreef Jetset het volgende:
Wat is daar zo gek aan?
Even on topic. Ik ben vandaag zaaalig uit eten geweest met een vriendinnetje. Een voorafje van 6 escargots, als hoofdgerecht open ravioli met langoustines en als dessert tarte tatin van mango. Daarna nog even heerlijk koffie met cognac gedronken.
quote:Sorry, zag je post nu pas
Op woensdag 9 juli 2003 21:27 schreef shmoopy het volgende:[..]
Okee, dit klinkt zo lekker, hier wil ik een recept van.
Wij schijnen toch dezelfde smaak te hebben.*lief kijkt*
<---
' T is echt een heel erg snel + simpel receptje:
- Woksaus gember-lemon (Conimex)
- 300 gr. Pandanrijst
- 500 gr. Peultjes of sugar snaps
- 1 rode spaanse peper
- 125 gr tauge
Was de peultjes/sugarsnaps
Snijd de peper in ringetjes en verwijder de zaadjes
Kook de pandan rijst en laat deze vervolgens koud worden
Zet een grote wok op het vuur, voeg een flinke scheut olie toe en roerbak de peultjes+ peperringetjes 2 minuten. Schep de afgekoelde rijst erdoor en roerbak nog 3 minuten. Voeg dan ca. 8 eetlepels woksaus en de taugé toe en schep, alles nog een keer goed door elkaar. Af laten koelen.
Echt heel erg simpel. Zelf eet ik geen vlees, maar een vriendin van mij eet er bijv. kipsaté bij.
Bon appetito
quote:Die ga ik snel eens proberen, tnx!
Op vrijdag 11 juli 2003 10:07 schreef Noayla_ het volgende:
Recept.
Ik maak vanavond lof met ham en kaas in de oven, gegratineerde aardappeltjes en een lekker gevulde salade.
maar goed... vandaag dus een nieuwe kans... eerst maar eens slapen en dan daarna eens bedenken waar ik me tegoed aan zal doen...
ik denk dat het misschien inderdaad maar weer eens een culinair verantwoord hoogstandje moet worden.... en dan eens kijken of dat dus ook very low budget kan
Ik vind het nog altijd erg leuk om voor 4 man te koken en dan minder dan 5 euro (dus 1 euro 25 per persoon) aan ingrediënten kwijt te zijn (het kan.... goed zoeken... maar het kan)
[Dit bericht is gewijzigd door WpuntNL op 14-07-2003 01:36]
quote:damn dat eet je wel vaak
Op woensdag 16 juli 2003 17:39 schreef Riann het volgende:
buritos
zon dieet wil ik ook
quote:buritos is zo lekker
Op woensdag 16 juli 2003 17:47 schreef Marjoow het volgende:[..]
damn dat eet je wel vaak
ik las ff snel dit door
buritos buritos en nog eens buritos, en mac donalds..
en dan nóg afvallenzon dieet wil ik ook
nou wij eten ook gezond hoor maar bij dit dieet eet je maar 1 keer per dag en daar moet je ook van genieten en als je zonder dit kunt afvallen moet je dat doen echt waar
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |