Ik heb laatst de barista bio van Levelt getest, ik vind het een aanrader. Heb jij misschien ook aanraders voor me?quote:Op donderdag 6 februari 2025 11:17 schreef Gripper het volgende:
Na het eten kun je rustig een wat stevige donker gebrande koffie drinken, met tonen van chcolade en caramel enzo. Vraag bijvoorbeeld bij een Simon Levelt of Kaldi naar hun espresso brandingen.
Bij Simon zou je dan bijv voor de Corleone of Barista branding kunnen gaan.
Bij een goede winkel zullen ze ook vragen of je m als espresso of als gewone koffie wilt zetten
En dan ook nog de maalgraad en temperatuur van het water. De ene maakt goede koffie met bepaalde bonen en de ander niet te drinken koffie.quote:Op donderdag 6 februari 2025 11:14 schreef Farenji het volgende:
Minstens even bepalend is hoe je de koffie zet. Met een espresso-machine, snelfilter, moka potje, french press?
Een proefpakket klinkt inderdaad als een slim plan! Heb jij misschien al ervaringen met proefpakketten?quote:Op donderdag 6 februari 2025 11:50 schreef kwiwi het volgende:
[..]
En dan ook nog de maalgraad en temperatuur van het water. De ene maakt goede koffie met bepaalde bonen en de ander niet te drinken koffie.
Vind die proefpakketjes die werden genoemd geen slecht idee om nieuwe bonen te vinden
Dat valt behoorlijk tegen. In een ristretto zit in verhouding meer cafeïne dan in een espresso.quote:Op donderdag 6 februari 2025 18:04 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Een ristretto van 100% arabica. Dat is een (in een heet kopje) espresso dat ongeveer 1/5 gevuld wordt. Je hebt dan heel intense smaak, maar nauwelijks cafeïne
Dan ga je naar de verkeerde horeca.quote:Op donderdag 6 februari 2025 18:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Koffie in de NL horeca is echter meestal een grote teleurstelling. Slap, goedkope bonen, bij je Cappuchino krijg je warme melk ipv schuim. Espresso laten ze te lang doorlopen, Ristretto kennen ze niet. Prutsers.
Niet mee eens. Je bent gewoon een snobje.quote:Op donderdag 6 februari 2025 18:06 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Koffie in de NL horeca is echter meestal een grote teleurstelling. Slap, goedkope bonen, bij je Cappuchino krijg je warme melk ipv schuim. Espresso laten ze te lang doorlopen, Ristretto kennen ze niet. Prutsers.
Qua smaakprofiel zitten die allemaal wel een beetje in dezelfde hoek volgens mij.quote:Op donderdag 6 februari 2025 13:45 schreef mhofstede95 het volgende:
Bedankt voor de tip om een proefpakket te bestellen! Ik heb nu dit proefpakket besteld. Ik zal mijn ervaring delen zodra ik ze getest heb!
En jij een reden waarom men wegkomt met slechte tot matige koffiequote:Op donderdag 6 februari 2025 19:20 schreef Boca_Raton het volgende:
[..]
Niet mee eens. Je bent gewoon een snobje.
Cafeïne komt niet snel vrij, hoe korter de doorloop hoe minder cafeïne.quote:Op donderdag 6 februari 2025 19:16 schreef brother52 het volgende:
[..]
Dat valt behoorlijk tegen. In een ristretto zit in verhouding meer cafeïne dan in een espresso.
Er zal in een kopje ristretto wel wat minder cafeïne zitten maar dat is niet eens zo heel erg veel minder dan in een kopje espresso.
[..]
Dan ga je naar de verkeerde horeca.
Heb je überhaupt wel enig idee waar je het over hebt?quote:Op donderdag 6 februari 2025 20:46 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Cafeïne komt niet snel vrij, hoe korter de doorloop hoe minder cafeïne.
Jaren geleden was ik in nieuw Zeeland, werkelijk echt overal excellente koffie. In NL is dat zelden en hier in Duitsland helemaal een ramp. Bij mensen thuis ook, alsof ze het van verbrande takken zetten.
Volgende keer je neus in je koffie steken, dan klink je beter.quote:Op donderdag 6 februari 2025 20:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
En jij een reden waarom men wegkomt met slechte tot matige koffie
Dus eigenlijk ben je het met me eens, je moet naar gespecialiseerde koffie tenten om een behoorlijke koffie te krijgen. Nogmaals, gros van de horeca heeft KUT koffie.quote:Op donderdag 6 februari 2025 21:16 schreef brother52 het volgende:
En nogmaals, je komt in de verkeerde horeca. Er zijn tegenwoordig genoeg plekken waar je behoorlijk goede koffie kunt drinken en er komen nog steeds nieuwe koffiebars bij.
Nee want jij roept gewoon maar wat over iets waar je duidelijk geen verstand van hebt.quote:Op donderdag 6 februari 2025 21:24 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Dus eigenlijk ben je het met me eens, je moet naar gespecialiseerde koffie tenten om een behoorlijke koffie te krijgen. Nogmaals, gros van de horeca heeft KUT koffie.
Bedank mij later na vele bonen getest te hebben is dit toch wel mn favoriet van de aromatische koffiebonen....quote:De Yellow Bourbon is een prachtige Single Estate koffie van de Fazendas Dutra uit Brazilië. De koffiestruiken van Yellow Bourbon koffiebonen groeien in harmonie met de natuur en vind je bij bergen, bossen en watervallen. Het beboste land van Brazilië biedt volop ruimte voor een rijke biodiversiteit in planten, landdieren, vogels en insecten. Het is een mild zoete en volle koffie met een heerlijke bite. Proef deze toegankelijke Braziliaanse koffie en ontdek lichte tonen van cacao, hazelnoot en walnoot met een hintje tabak in de nasmaak.
Door het speciale productieproces heeft de Yellow Bourbon een unieke smaak. Het is een Pulp Natural Koffie, ook wel Honey Coffee genoemd. Dit is een variant binnen de gewassen koffies. Net als bij gewassen koffies, wordt de boon door een wals in een waterbassin uit de bes geknepen. Het zoete suikerlaagje dat achterblijft, wordt bij Honey Coffee mee opgedroogd en later verwijderd. Dit zorgt voor een wat vollere mondgevoel en een zoetere en minder zure smaak. Ontdek het in deze prachtige Yellow Bourbon.
Ontdek meer over de Yellow Bourbon op simonlevelt.nl/blog/in-harmonie-met-de-natuur-yellow-bourbon en onze andere bijzondere projecten op simonlevelt.nl/premiumbiologisch.
Ah, nu is het best redelijk, volgens jou standaard.quote:Op donderdag 6 februari 2025 21:49 schreef brother52 het volgende:
[..]
Nee want jij roept gewoon maar wat over iets waar je duidelijk geen verstand van hebt.
De gangbare horeca in Nederland heeft best redelijke koffie. Zo’n 25/30 jaar geleden was het een ander verhaal maar het is er wat koffie betreft behoorlijk op vooruit gegaan. Maar wil je echt goede koffie, dan ga je naar een specialist.
Het is hetzelfde als een pizza bij een shoarmatent of domino’s bestellen… het is rond, er zit kaas en zo op en smaakt soms best aardig maar wil je een echte pizza, dan ga je naar een goede Italiaan… en voor goede koffie ga je dan juist weer niet naar een Italiaan.
Bij Simon Lévelt een van mijn favorieten samen met Red Honey. Indien gezet in een espressomachine liefst niet te lang laten doorlopen want dan raak je de mooie volle smaak een beetje kwijt.quote:Op donderdag 6 februari 2025 21:53 schreef cosmosis het volgende:
https://www.simonlevelt.n(...)029df6b43ba30a279fea
De Yellow Bourbon is een prachtige Single Estate koffie van de Fazendas Dutra uit Brazilië.
Red Honey ken ik nog niet, ga ik volgende keer eens proberen!quote:Op donderdag 6 februari 2025 21:58 schreef recursief het volgende:
[..]
Bij Simon Lévelt een van mijn favorieten samen met Red Honey.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |