Maar dan heb je nog steeds een fiscale claim, maar dan op basis van relatief inflatiecijfer van huizen t.o.v. het mindere deel op de algehele inflatie.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:04 schreef freak1 het volgende:
inflatie + marktwerking. dat is eventueel nog te compenseren door verkoopprijs minus inflatie minus aankoopprijs = belastbaar inkomen. dat zijn allemaal openbare cijfers.
Met je verkeerde been uit bed gestapt?quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:02 schreef ludovico het volgende:
[..]
Hij maakt erven in zijn comment gerelateerd aan inkomen. Dat had je kunnen weten natuurlijk als je de comment had gelezen die je had gequote.
Ik ga in die comment er veel dieper op in en stel de vraag hoe jij het voortbestaan van dat bedrijf gaat garanderen.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:10 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Ik vind het krom inderdaad dat als ik ¤ 1.600.000 erf ik meer erfbelasting betaal dan mijn buurman die op precies hetzelfde moment een bedrijf van ¤ 10.000.000 erft. Ik vind dat krom ja.
Is mijn erfenis nog groter, bijvoorbeeld ook ¤ 10.000.000 dan betaal ik geen ¤ 300.000 successierecht maar bijna ¤ 2.000.000. Dat is 6 keer meer. Zes!
Iedereen begrijpt dat dit scheef is. Jij bent het er vast en zeker weet mee oneens, goed voor jou
ja hoor. maar ik ben het simpelweg niet eens dat investeren in huizen en aandelen altijd maar gestaafd is op slimheid. daar zit een factor geluk/gokken bij.quote:
dat is niet krom.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:10 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Ik vind het krom inderdaad dat als ik ¤ 1.600.000 erf ik meer erfbelasting betaal dan mijn buurman die op precies hetzelfde moment een bedrijf van ¤ 10.000.000 erft. Ik vind dat krom ja.
Is mijn erfenis nog groter, bijvoorbeeld ook ¤ 10.000.000 dan betaal ik geen ¤ 300.000 successierecht maar bijna ¤ 2.000.000. Dat is 6 keer meer. Zes!
Iedereen begrijpt dat dit scheef is. Jij bent het er vast en zeker weet mee oneens, goed voor jou
Mensen maken de uitkomst van het gokken weleens contingent aan de uitkomst van het gokken.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:16 schreef freak1 het volgende:
[..]
ja hoor. maar ik ben het simpelweg niet eens dat investeren in huizen en aandelen altijd maar gestaafd is op slimheid. daar zit een factor geluk/gokken bij.
Werkt dat nu wel zo overigens? Ik denk dat die claim via de BOR wel verdwijnt na voortzetting bedrijf x jaar?quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:19 schreef freak1 het volgende:
en als dat bedrijf ooit ten gelde gemaakt wordt, zijn het inkomsten. en moet er belasting over betaald wordne.
Ik weet niet wat de oplossing is, jij? Als in 75% van de gevallen er na het overlijden toch voldoende financiële middelen beschikbaar is, dan vraag ik mij oprecht af hoeveel toegevoegde waarde er is om het huidige systeem in stand te houden. Misschien is zoiets wat jij zegt, een belastingclaim van enkele jaren, zoals die corona steun, een goed idee. Zoals ik al zei, ik weet het niet, ik vind het nogmaals oneerlijk dat de een veel meer betaalt dan de ander.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:12 schreef ludovico het volgende:
[..]
Ik ga in die comment er veel dieper op in en stel de vraag hoe jij het voortbestaan van dat bedrijf gaat garanderen.
Moet de belastingdienst dan (preferente) aandelen verkrijgen in het bedrijf?
Zonder overige oplossingen is de algehele erfbelasting juist op het punt dat jij maakt echt een gedrocht van een belasting. Omdat het oneerlijk zou zijn, om er selectief mee om te gaan, doch is dat selectieve wel nodig als je geen verrotte dingen wilt creëren voor de continuïteit van familiebedrijven.
Er is natuurlijk wel een reden dat die BOR bestaat.
Voor mij is dat meer een reden om de belasting dan maar helemaal niet te heffen tot bedragen die aannemelijk en reeel benodigd zijn voor een normale gang van zaken bij een familiebedrijf.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:25 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Ik weet niet wat de oplossing is, jij? Als in 75% van de gevallen er na het overlijden toch voldoende financiële middelen beschikbaar is, dan vraag ik mij oprecht af hoeveel toegevoegde waarde er is om het huidige systeem in stand te houden. Misschien is zoiets wat jij zegt, een belastingclaim van enkele jaren, zoals die corona steun, een goed idee. Zoals ik al zei, ik weet het niet, ik vind het nogmaals oneerlijk dat de een veel meer betaalt dan de ander.
quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:04 schreef freak1 het volgende:
exactly my point. @:blomke beweerde dat investeren gestoeld is op slimheid, ik noem het gefundeerd gokken.
[..]
Om vermogen te behouden.quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:46 schreef blomke het volgende:
[..]nergens. Investeren is een middel om vermogen te vergaren. Slim is een karaktereigenschap.
Miss bitcoin :pquote:Op zaterdag 21 december 2024 11:48 schreef capricia het volgende:
[..]
Om vermogen te behouden.
Met de bizarre ontwaarding van ons fiat-geld.
quote:Op zaterdag 21 december 2024 11:48 schreef capricia het volgende:
Met de bizarre ontwaarding van ons fiat-geld.
Ik kan geen uitspraak over je beleggingen doen. Want ik weet je rendement niet.quote:Op zaterdag 21 december 2024 12:27 schreef blomke het volgende:
[..]![]()
Heb nergens last van:
1) Beleggingen gaan prima,
2) De huiswaarde eveneens.
Dat laatste heb ik overigens niet veel aan en ik kan er ook niet veel mee doen. Wel beïnvloeden.
Snap niet waar je je druk over maakt. Heb allang in de gaten dat je met "out-of-the-box" en kritisch denken, voor de meute uitloopt.quote:Op zaterdag 21 december 2024 13:16 schreef capricia het volgende:
Ik vind het een groot drama.
Het enige wat je kunt doen is diversifiëren. En hopen dat je de inflatie en alle andere kosten eruit haalt.
En belasting betalen over ongerealiseerde winsten.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |