FOK!forum / Culinesse à gogo / [Kerstdiner 2024] Inspiratie-, voorpret en adviestopic
Lucky_Strikedinsdag 10 december 2024 @ 13:08
~:) Over een paar weken is het Kerst ~:)

>:O Deel hier je ideeën, plannen en recepten, of vraag en geef advies >:O

Delicious-Christmas-Meal-Recipe-Ideas-for-the-Whole-Family-1440x1153.jpg
Lucky_Strikedinsdag 10 december 2024 @ 13:10
Ik ga deze week uitzoeken wat ons plan is voor dit jaar. Meestal maken we een dag of 5 een kerstdiner. Het Ottolenghi diner van vorig jaar kan wel in de herhaling. En we hebben net een nieuwe barbecue dus die willen we veel gaan gebruiken.
AnneXdinsdag 10 december 2024 @ 14:57
Voor eerste én tweede kerstdag zorg ik op de eerste dag voor borrelhap.
Viel vorig jaar enorm in de smaak. https://ottolenghi.co.uk/(...)n-butter-burnt-lemon
De groene asperges kunnen prima op jullie nieuwe bbq.
En voor de toet: cheesecake cranberry https://therecipecritic.com/cranberry-curd-tart/ Van het eiwit maak ik meringue witte toefjes, steekt mooi af tegen het frisse rood.
Zwager maakt ws zijn overheerlijke tomatensaus met spaghetti.

Voor tweede dag maak ik weer eens limoncello tiramisu. Een eigen recept inmiddels. Als iemand wil, kan ik het tuurlijk posten.
Wij zijn elders uitgenodigd voor een kaasfondue.

Edit: een waardeloze site om ‘even’ te lezen. Nu recept cheesecake onder spoiler.
SPOILER
Biscoff Crust ( ofwel koek Bastogne)
* Biscoff Cookie Crumbs: Spiced, nutty, with hints of caramel, Biscoff cookies pair perfectly with tart cranberry. I like to pop my cookies in a food processor to get them finely milled.
* Brown Sugar: I add brown sugar for a deeper sweetness.
* Unsalted Butter: Melted, unsalted butter will give your crust a richer flavor. It also helps it to solidify.

Cranberry Curd Filling
* Fresh Cranberries: I find that fresh cranberries give the curd the best flavor, but you can use frozen cranberries as well. Fresh cranberries can be difficult to find, especially around the holidays when they’re in high demand.
* Lemon and Orange Zest: I love the aromatics that citrus zest adds

* Lemon and Orange Juice: Adds a complex fruity flavor to the curd.
* Granulated Sugar: Keeps the curd from being too sour. You can adjust the sweetness to your preference!
* Large Eggs: Eggs help the curd to keep its shape and set in place.
* Large Egg Yolks: Egg yolks alone add richness and moisture to the tart.
* Unsalted Butter: I like mine to be at room temperature before I add it to the mix. This helps the curd consistency be as smooth as possible.
* Salt: Just a dash is needed to enhance the overall flavor of your cranberry curd tart!

Making Your Cranberry Curd Tart
Don’t be intimidated if you’ve never made a curd tart before! It’s actually really easy. Follow these straightforward steps and you’ll have the perfect Christmas dessert baking in no time!
Preparing the Crust
1. Preheat: First, preheat the oven to 375° F.
2. Blend and Mix: Use a food processor or blender to pulse whole cookies into crumbs. Once you have 2 cups of fine crumbs, add the brown sugar and melted butter to the food processor and mix together until fully combined.
3. Press Into Pan: Next, press the crumb mixture into the bottom and sides of a 9-inch tart pan. Bake for about 7-8 minutes, until it just barely begins to brown. Allow to cool completely before adding the filling.

Making Curd Filling
1. Cook Cranberries: In a medium saucepan, combine the cranberries, both zests, both juices, and sugar. Cook over medium-low heat until simmering. Continue until the cranberries have burst and the sugar has fully dissolved, about 10 minutes. Remove from the heat.
2. Puree: Use an immersion blender or a regular blender to puree the mixture and press through a fine mesh sieve. Return strained liquid to the pot.
3. Temper Eggs: In a small bowl, combine the whole eggs and egg yolks. Next, temper the eggs by slowly whisking in a cup of the warm cranberry mixture. Once the eggs are warmed, add the egg mixture into the pot and whisk until combined.
4. Add Remaining Ingredients: Cook over low heat for about 10 minutes, until the mixture has thickened and is bubbling. Remove from the heat and whisk in the softened butter and a dash of salt.
5. Transfer: Pour the curd into a bowl and cover with plastic wrap touching the surface of the curd so it doesn’t create a film as it cools.
6. Chill: Let the curd chill in the fridge at least 3 hours before pouring into the chilled crust. Smooth the top and garnish with sugared cranberries and fresh rosemary before serving

Hoeveelheden staan omgerekend in post # 10.


[ Bericht 34% gewijzigd door AnneX op 15-12-2024 20:43:35 ]
Karzaiwoensdag 11 december 2024 @ 05:46
1e kerstdag eet ik een visschotel bij mijn vader
2e kerstdag ben ik alleen en haal ik een goede biologisch kip nog even bedenken met wat voor groente erbij, denk een traybake met rozemarijn, aardappeltjes, wortel, knoflook, ui en paprika

dus niet al te uitgebreid, maar wel lekker ~:)

[ Bericht 27% gewijzigd door Karzai op 11-12-2024 06:04:30 ]
Barreltjezondag 15 december 2024 @ 12:53
ja ik heb inspiratie nodig!
wij verzorgen 2 kerstdagen het diner voor 12 personen O+

nu staat het hoofdgerecht al vast, maar ik ben op zoek naar 2 x een voorgerecht en 1 x een nagerecht.
onze kerstdagen zijn vrij rustiek en daar ligt dan ook het probleem
we hebben 2 vegetariers en 1 persoon die geen vis eet, dus daar moet wel rekening mee gehouden worden. en liever gebruiken we geen koemelk ivm allergie..

1e kerstdag :
voor: ? iets met een grote plank met hapjes is wel een optie. . een kaasplank is al onderdeel van de borrel vooraf..

hoofd: een volledige gans, een volledige eend en een stuk buikspek . en een vegetarische optie. we denken aan knolselderij in zout

na: risalamande.

2e kerstdag
voor: ?
hoofd : een "heel" lam
na: ?

dus. hulp is zeker welkom!!
FlyingFishzondag 15 december 2024 @ 17:15
Ik moet dit jaar het toetje verzorgen voor 20 man. Ik heb besloten dat ik voor ijstaart, tiramisu, cheesecake en chocolade mousse-iets ga.

Ik heb nog nooit cheesecake gemaakt, maar dit lijkt me ideaal omdat je dat ruim vooraf kunt maken (net als de rest). Wie heeft er een succesvol, niet al te ingewikkeld cheesecake recept? Ik heb wel ervaring met gewone kwarktaart btw, maar dat lijkt toch net anders te zijn dan cheesecake die je in restaurants krijgt. (gewoon googelen kan ik prima, dus gaat vooral om iets dat bewezen een succes was en niet zo moeilijk is).
AnneXzondag 15 december 2024 @ 17:25
Onder de spoiler in post #3 staat een recept voor cheese cake, die vorig jaar een succes was qua frisse smaak en aanblik.
Met het resterende eiwit had ik merengue witte bolletjes gemaakt.
Het is leuk, omdat het een mooie rode kleur heeft.
Op de foto is links een tiramisu limoncello (smullen) en rechts een choco muffin met caramelsaus.
SPOILER
B5-EDD7-F0-06-AB-4-D77-A100-46235504-AC9-F.jpg
AnneXzondag 15 december 2024 @ 17:40
@Barreltje een emmer griekse yoghurt 10% is uitgelekt toch voldoende voor 12 pp. Anders 2 emmers. Allemaal twee dagen van tevoren te doen en apart van elkaar bewaren tot opdienen.
Zonder asperges en dan met platbrood of plukbrood?
Maak je 2/3 platte schalen op tafel en kan ieder voor zich ervan nemen.

Wel lastig voor degene met koemelkallergie. Wat ik veel zie tegenwoordig is tartaar van biet. Dan daarop even kunnen googlen.
FlyingFishzondag 15 december 2024 @ 20:14
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2024 17:25 schreef AnneX het volgende:
Onder de spoiler in post #3 staat een recept voor cheese cake, die vorig jaar een succes was qua frisse smaak en aanblik.
Met het resterende eiwit had ik merengue witte bolletjes gemaakt.
Het is leuk, omdat het een mooie rode kleur heeft.
Op de foto is links een tiramisu limoncello (smullen) en rechts een choco muffin met caramelsaus.
SPOILER
Ziet er goed uit! Alleen een beetje onhandig dat ze bij de ingrediënten geen hoeveelheden noemen. Voor de gevorderde kok vast geen probleem, maar voor de jaarlijkse kok wat lastiger :D
AnneXzondag 15 december 2024 @ 20:40
@Barreltje Deze kwam ik zojuist tegen: misschien heb je er iets aan?
https://www.volkskrant.nl(...)tps://www.google.nl/

quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2024 20:14 schreef FlyingFish het volgende:

[..]
Ziet er goed uit! Alleen een beetje onhandig dat ze bij de ingrediënten geen hoeveelheden noemen. Voor de gevorderde kok vast geen probleem, maar voor de jaarlijkse kok wat lastiger :D
Ha, niet gepost, wèl opgeschreven en omgerekend:
SPOILER
0-E8-A9402-289-C-48-F8-B868-A91-F1913619-E.jpg
Nog: 1/3 cup bruine basterd = 60 gram
FlyingFishzondag 15 december 2024 @ 22:33
quote:
1s.gif Op zondag 15 december 2024 20:40 schreef AnneX het volgende:
@:Barreltje Deze kwam ik zojuist tegen: misschien heb je er iets aan?
https://www.volkskrant.nl(...)tps://www.google.nl/
[..]
Ha, niet gepost, wèl opgeschreven en omgerekend:
SPOILER
Nog: 1/3 cup bruine basterd = 60 gram
Super! Dankjewel!
AnneXzondag 15 december 2024 @ 23:12
Geheugen begint te werken: volgens mij heb ik die schuimpjes kant en klaar gekocht bij ah >:O
No way, dat ik zo mooi kan opspuiten. Op transport en ter plekke opgemaakt.
UitStralingwoensdag 18 december 2024 @ 11:13
Ik heb een sausje voor bij een (kerst)voorgerecht, ik kan alleen het voorgerecht zelf niet bedacht krijgen, wie van jullie kan me helpen aan een match?

Normaal zou ik zeggen, een stevige witvis (tongrolletjes) of coquilles maar er zitten wat non-viseters bij, zucht.

50 gr gedroogde porcini (plus het welwater)
25 g ongezouten roomboter
1 sjalotje
1 teentje knoflook
200 gr cantharellen
70 ml witte wijn
250 ml slagroom
1 takje tijm
1 laurierblaadje
30 ml Noily Pratt
brother52woensdag 18 december 2024 @ 11:53
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2024 17:15 schreef FlyingFish het volgende:
Ik moet dit jaar het toetje verzorgen voor 20 man. Ik heb besloten dat ik voor ijstaart, tiramisu, cheesecake en chocolade mousse-iets ga.

Ik heb nog nooit cheesecake gemaakt, maar dit lijkt me ideaal omdat je dat ruim vooraf kunt maken (net als de rest). Wie heeft er een succesvol, niet al te ingewikkeld cheesecake recept? Ik heb wel ervaring met gewone kwarktaart btw, maar dat lijkt toch net anders te zijn dan cheesecake die je in restaurants krijgt. (gewoon googelen kan ik prima, dus gaat vooral om iets dat bewezen een succes was en niet zo moeilijk is).
Ik heb deze een aantal jaar geleden gemaakt. Recept was niet al te lastig en viel goed in de smaak.
https://www.receptenvanda(...)/cranberrycheesecake
Sarabiwoensdag 18 december 2024 @ 18:51
Ik wil ipv een garnalencocktail een pulled chickencocktail maken als voorgerecht.
Nu vond ik een recept met als 'sausje' geprakte avocado, mayo en limoensap/rasp. Ik wil alles graag een middag van te voren maken maar nu is de grote vraag blijft de avocado dan wel een beetje groen? Zou de limoen daar genoeg voor zijn?
golferwoensdag 18 december 2024 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2024 11:13 schreef UitStraling het volgende:
Ik heb een sausje voor bij een (kerst)voorgerecht, ik kan alleen het voorgerecht zelf niet bedacht krijgen, wie van jullie kan me helpen aan een match?

Normaal zou ik zeggen, een stevige witvis (tongrolletjes) of coquilles maar er zitten wat non-viseters bij, zucht.

50 gr gedroogde porcini (plus het welwater)
25 g ongezouten roomboter
1 sjalotje
1 teentje knoflook
200 gr cantharellen
70 ml witte wijn
250 ml slagroom
1 takje tijm
1 laurierblaadje
30 ml Noily Pratt
Een mooi stukje vlees, zoals picanha?
foodloverzaterdag 21 december 2024 @ 04:52
Dit jaar onder het motto: houd het eenvoudig en niet thuis maar in ons appartement aan de kust met in totaal 4 personen.

25 december
Goed biefstukje, champignons, pepersaus, pan gebakken aardappelen, salade, broccoli. Ijstaart toe.

26 december (op deze locatie in ES wordt dat eigenlijk niet gevierd)
Kip champignon ragout in bladerdeeg pasteitje
Sate pannetje kip met stokbrood
Huzarensalade
Zalmsalade met ei
Pate, kaasjes, smeersels
Stokbrood

Op de huzarensalade na alle gerechten huisgemaakt maar wordt wel nog thuis voorbereid vooraf.
golferzaterdag 21 december 2024 @ 11:54
In het kader van 'gemak dient de mens' halen we op eerste kerstdag een maaltijd op bij onze vrienden van Truffels in Haarlem.
Alles is door hen voorbereid en kunnen wij thuis zelf eenvoudig afmaken:

Menu:

Brood
Beurre noisette
Ras el hanout piri piri mayo
Truffel spread

Amuses
Hoorntje van krokant zeewier, met tobiko crème
Eitje gevuld met tartaar van rund rillette van eend

Tartaar van zeebaars
Crème van limoen, crumble van zeewier

Coquille & gyoza
Pastinaak, rettich, garnalen boter

Gegrild hert
X.o van paddestoel, pulled pork, herfst truffel

Mango & passievrucht
Thaise basilicum, kokos, citrus

:9
AnneXzaterdag 21 december 2024 @ 11:57
:Y)
Lucky_Strikemaandag 23 december 2024 @ 12:55
Mijn menu is klaar, ik heb zelfs een menu voor alle 16 dagen vakantie gemaakt _O- :') We gaan de nieuwe barbecue optimaal gebruiken.

Eerste kerstdag wordt het fondue bij mijn schoonmoeder. Tweede kerstdag maken we gerechtjes van Ottolenghi:
- Fattoush
- Parelcouscous met rozijnen
- Bloemkool tabouleh
- Spruiten met citroen en olijven
- Gekonfijte prei met linzen
- Gegrilde paprika met ansjovis
- Baba ganoush
- Ezme dip (tomaat en yoghurt)
- Boerenkooldip

Verder maken we deze vakantie shortribs, spareribs, Aziatische kip, Indiaas, pulled pork, porchetta, eierballen en groentetempura, scones, wentelteefjes van desem en oliebol, oliebollen, brioche, pizza, broodje hamburger en meer.

Ik heb ook een aantal mooie bijgerechten op het menu staan:
- Raita, Bombay potatoe en flatbread voor bij een Indiase BBQ
- Tomatensalade met sumakuien en knolselderij met gorgonzolapuree voor bij beef ribs
- Wortel met dukkah en asperge met ansjoviskruim voor bij porchetta
- Sticky bloemkool
- Smashed potatoe
- Salade van gegrilde romaine en paddenstoelen
AnneXmaandag 23 december 2024 @ 12:59
_O_ goede planning :Y)
Aoibhinmaandag 23 december 2024 @ 18:00
Kerstavond (morgen) hebben we Mexicaanse soep met tortillachipjes om in te dippen.

Eerste kerstdag vieren we het bij mijn ouders. Wij doen meestal een landenthema om de gerechten op te baseren. Dit jaar doen we Frans. Dit zijn we van plan te gaan koken:

Amuse: "Escargot", slakkenhuisje gevuld met paddenstoel en kruidenboter
Voor: Franse uiensoep met kaascrouton. Vriend maakt voor hem en mijn vader er ook nog een stukje zalm bij.
Hoofd: Quiche met groene asperges en geitenkaas, pommes duchesse en haricot verts met kastanje
Na: Bûche de Noël

Ik wil er ook nog wel zelf een baguette bij bakken, maar weet niet of ik daar nog tijd voor ga hebben. Anders haal ik op de dag zelf nog een verse.

Tweede kerstdag is het diner met de schoonfamilie. Iedereen maakt een gerechtje en dat wordt dan een groot lopend buffet waar iedereen wat van kan pakken. Vriend en ik gaan wraps maken met halloumi, roomkaas/pesto spread en allemaal groentes.
Magicamaandag 23 december 2024 @ 19:58
Ik moet elke dag werken dus hou het simpel :P
Kerstavond: tomatensoep en pinsa
1e kerstdag: kaasfondue
2e kerstdag borrelplank
Zaterdag: gourmetten met familie
Magicamaandag 23 december 2024 @ 19:59
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2024 12:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn menu is klaar, ik heb zelfs een menu voor alle 16 dagen vakantie gemaakt _O- :') We gaan de nieuwe barbecue optimaal gebruiken.

Eerste kerstdag wordt het fondue bij mijn schoonmoeder. Tweede kerstdag maken we gerechtjes van Ottolenghi:
- Fattoush
- Parelcouscous met rozijnen
- Bloemkool tabouleh
- Spruiten met citroen en olijven
- Gekonfijte prei met linzen
- Gegrilde paprika met ansjovis
- Baba ganoush
- Ezme dip (tomaat en yoghurt)
- Boerenkooldip

Verder maken we deze vakantie shortribs, spareribs, Aziatische kip, Indiaas, pulled pork, porchetta, eierballen en groentetempura, scones, wentelteefjes van desem en oliebol, oliebollen, brioche, pizza, broodje hamburger en meer.

Ik heb ook een aantal mooie bijgerechten op het menu staan:
- Raita, Bombay potatoe en flatbread voor bij een Indiase BBQ
- Tomatensalade met sumakuien en knolselderij met gorgonzolapuree voor bij beef ribs
- Wortel met dukkah en asperge met ansjoviskruim voor bij porchetta
- Sticky bloemkool
- Smashed potatoe
- Salade van gegrilde romaine en paddenstoelen
Heb pas kookboek van ottolenghi gehad, nog niks gemaakt :o
Lucky_Strikemaandag 23 december 2024 @ 21:00
quote:
0s.gif Op maandag 23 december 2024 18:00 schreef Aoibhin het volgende:
Kerstavond (morgen) hebben we Mexicaanse soep met tortillachipjes om in te dippen.

Eerste kerstdag vieren we het bij mijn ouders. Wij doen meestal een landenthema om de gerechten op te baseren. Dit jaar doen we Frans. Dit zijn we van plan te gaan koken:

Amuse: "Escargot", slakkenhuisje gevuld met paddenstoel en kruidenboter
Voor: Franse uiensoep met kaascrouton. Vriend maakt voor hem en mijn vader er ook nog een stukje zalm bij.
Hoofd: Quiche met groene asperges en geitenkaas, pommes duchesse en haricot verts met kastanje
Na: Bûche de Noël

Ik wil er ook nog wel zelf een baguette bij bakken, maar weet niet of ik daar nog tijd voor ga hebben. Anders haal ik op de dag zelf nog een verse.

Tweede kerstdag is het diner met de schoonfamilie. Iedereen maakt een gerechtje en dat wordt dan een groot lopend buffet waar iedereen wat van kan pakken. Vriend en ik gaan wraps maken met halloumi, roomkaas/pesto spread en allemaal groentes.
Dat klinkt hartstikke lekker allemaal :9

quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2024 19:58 schreef Magica het volgende:
Ik moet elke dag werken dus hou het simpel :P
Kerstavond: tomatensoep en pinsa
1e kerstdag: kaasfondue
2e kerstdag borrelplank
Zaterdag: gourmetten met familie
Niets mis met simpel. Kaasfondue en borrelplank zijn hartstikke lekker.

Je hebt vast snel tijd om weer lekker de koken :Y
Aoibhinmaandag 23 december 2024 @ 21:26
quote:
1s.gif Op maandag 23 december 2024 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]
Dat klinkt hartstikke lekker allemaal :9
Dankje! Dat van jou klinkt ook heerlijk allemaal :9~ Ottolenghi _O_
Aoibhindinsdag 24 december 2024 @ 13:28
Bûche de Noël is af!

RIssyq0.jpeg
Domnivoordinsdag 24 december 2024 @ 13:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2024 13:28 schreef Aoibhin het volgende:
Bûche de Noël is af!

[ afbeelding ]
Wow! ^O^ :Y)
AnneXdinsdag 24 december 2024 @ 13:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2024 13:28 schreef Aoibhin het volgende:
Bûche de Noël is af!

[ afbeelding ]
_O_
golferdinsdag 24 december 2024 @ 13:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2024 13:28 schreef Aoibhin het volgende:
Bûche de Noël is af!

[ afbeelding ]
Zijn die kersttakken ook eetbaar?
Lucky_Strikedinsdag 24 december 2024 @ 14:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2024 13:28 schreef Aoibhin het volgende:
Bûche de Noël is af!

[ afbeelding ]
_O_
Aoibhindinsdag 24 december 2024 @ 14:12
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 december 2024 13:59 schreef golfer het volgende:

[..]
Zijn die kersttakken ook eetbaar?
Het zijn takjes rozemarijn, dus ja, zijn eetbaar :Y Al ligt het er meer voor de garnering
AnneXdinsdag 24 december 2024 @ 16:49
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2024 11:53 schreef brother52 het volgende:

[..]
Ik heb deze een aantal jaar geleden gemaakt. Recept was niet al te lastig en viel goed in de smaak.
https://www.receptenvanda(...)/cranberrycheesecake
Het spijt mij…de cranberrie compote in port is geen succes.
Inmiddels nog een scheut port, een glas verse sin.sap en veel fijne kristalsuiker toegevoegd.
Ms komt de smaak beter tot zijn recht na afkoelen.
De cheesecake zelf staat nu in de oven.
Het wordt ook gescheiden vervoerd en ter plekke - na proeven - erop gelegd.
Molodinsdag 24 december 2024 @ 19:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 december 2024 13:28 schreef Aoibhin het volgende:
Bûche de Noël is af!

[ afbeelding ]
Oh wow!!! Supermooi èn klassiek dit O+
Domnivoorwoensdag 25 december 2024 @ 17:23
Zalmamuse :Y)

afNUV9y.jpeg
AnneXdonderdag 26 december 2024 @ 02:56
quote:
1s.gif Op woensdag 18 december 2024 11:53 schreef brother52 het volgende:

[..]
Ik heb deze een aantal jaar geleden gemaakt. Recept was niet al te lastig en viel goed in de smaak.
https://www.receptenvanda(...)/cranberrycheesecake
Excuses @brother52 Uiteindelijk bleek het samenvoegen van cranberry en cheesecake prima te combineren.
Men vond het heerlijk op smaak :Y)
IMG-8511.jpg
Nog in de keuken:

[ Bericht 9% gewijzigd door AnneX op 26-12-2024 14:11:57 ]
Aoibhindonderdag 26 december 2024 @ 11:34
Het zit er weer op!

Amuse (vegetarische "escargot"):

CL4XAnM.jpeg

Franse uiensoep met kaascrouton:

8soEIRp.jpeg

Quiche, pommes duchesses, haricot verts en kastanje:

U7HFV8j.jpeg
R37OlJo.jpeg

De Bûche de Noël en de zalmause van Domni staan hierboven al :P
brother52donderdag 26 december 2024 @ 15:02
quote:
1s.gif Op donderdag 26 december 2024 02:56 schreef AnneX het volgende:

[..]
Excuses @:brother52 Uiteindelijk bleek het samenvoegen van cranberry en cheesecake prima te combineren.
Men vond het heerlijk op smaak :Y)
[ link | afbeelding ]
Nog in de keuken:
Gelukkig. De compote zo los is inderdaad niet echt super maar het werkt erg goed in combinatie met andere dingen. Past ook prima bij hert.

Cheesecake niet gescheurd in de oven?
AnneXdonderdag 26 december 2024 @ 15:28
Ging goed.
Deze labne dip van Ottolenghi is - ook zonder groene asperges - een blijvertje.
https://ottolenghi.co.uk/(...)n-butter-burnt-lemon

IMG-8505.jpg
P.S. op het kerstservies van schoonma!
Bluesdonderdag 26 december 2024 @ 17:16
Mooi servies O+
Domnivoordonderdag 26 december 2024 @ 17:45
Vandaag kerstdiner met Aoibhin en mijn familie :Y)

IFLik5u.jpeg

Pandora Pesto
Boca_Ratondonderdag 26 december 2024 @ 18:25
Meestal neemt bij ons iedereen een voor-, hoofd- of nagerecht mee maar dit keer was voor gourmetten gekozen. Wat mij betreft een hele verbetering, de kans op pompoensoep is dan nihil. Ik heb echt lekker gegeten. Toe had mijn neef ijs meegenomen en bij de koffie waren er bonbons. Vooraf hadden we nog een pittige soep gehad. Dit was voor herhaling vatbaar. :Y)