Lucky_Strike | dinsdag 10 december 2024 @ 13:08 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 10 december 2024 @ 13:10 |
Ik ga deze week uitzoeken wat ons plan is voor dit jaar. Meestal maken we een dag of 5 een kerstdiner. Het Ottolenghi diner van vorig jaar kan wel in de herhaling. En we hebben net een nieuwe barbecue dus die willen we veel gaan gebruiken. | |
AnneX | dinsdag 10 december 2024 @ 14:57 |
Voor eerste én tweede kerstdag zorg ik op de eerste dag voor borrelhap. Viel vorig jaar enorm in de smaak. https://ottolenghi.co.uk/(...)n-butter-burnt-lemon De groene asperges kunnen prima op jullie nieuwe bbq. En voor de toet: cheesecake cranberry https://therecipecritic.com/cranberry-curd-tart/ Van het eiwit maak ik meringue witte toefjes, steekt mooi af tegen het frisse rood. Zwager maakt ws zijn overheerlijke tomatensaus met spaghetti. Voor tweede dag maak ik weer eens limoncello tiramisu. Een eigen recept inmiddels. Als iemand wil, kan ik het tuurlijk posten. Wij zijn elders uitgenodigd voor een kaasfondue. Edit: een waardeloze site om ‘even’ te lezen. Nu recept cheesecake onder spoiler.
[ Bericht 34% gewijzigd door AnneX op 15-12-2024 20:43:35 ] | |
Karzai | woensdag 11 december 2024 @ 05:46 |
1e kerstdag eet ik een visschotel bij mijn vader 2e kerstdag ben ik alleen en haal ik een goede biologisch kip nog even bedenken met wat voor groente erbij, denk een traybake met rozemarijn, aardappeltjes, wortel, knoflook, ui en paprika dus niet al te uitgebreid, maar wel lekker ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door Karzai op 11-12-2024 06:04:30 ] | |
Barreltje | zondag 15 december 2024 @ 12:53 |
ja ik heb inspiratie nodig! wij verzorgen 2 kerstdagen het diner voor 12 personen ![]() nu staat het hoofdgerecht al vast, maar ik ben op zoek naar 2 x een voorgerecht en 1 x een nagerecht. onze kerstdagen zijn vrij rustiek en daar ligt dan ook het probleem we hebben 2 vegetariers en 1 persoon die geen vis eet, dus daar moet wel rekening mee gehouden worden. en liever gebruiken we geen koemelk ivm allergie.. 1e kerstdag : voor: ? iets met een grote plank met hapjes is wel een optie. . een kaasplank is al onderdeel van de borrel vooraf.. hoofd: een volledige gans, een volledige eend en een stuk buikspek . en een vegetarische optie. we denken aan knolselderij in zout na: risalamande. 2e kerstdag voor: ? hoofd : een "heel" lam na: ? dus. hulp is zeker welkom!! | |
FlyingFish | zondag 15 december 2024 @ 17:15 |
Ik moet dit jaar het toetje verzorgen voor 20 man. Ik heb besloten dat ik voor ijstaart, tiramisu, cheesecake en chocolade mousse-iets ga. Ik heb nog nooit cheesecake gemaakt, maar dit lijkt me ideaal omdat je dat ruim vooraf kunt maken (net als de rest). Wie heeft er een succesvol, niet al te ingewikkeld cheesecake recept? Ik heb wel ervaring met gewone kwarktaart btw, maar dat lijkt toch net anders te zijn dan cheesecake die je in restaurants krijgt. (gewoon googelen kan ik prima, dus gaat vooral om iets dat bewezen een succes was en niet zo moeilijk is). | |
AnneX | zondag 15 december 2024 @ 17:25 |
Onder de spoiler in post #3 staat een recept voor cheese cake, die vorig jaar een succes was qua frisse smaak en aanblik. Met het resterende eiwit had ik merengue witte bolletjes gemaakt. Het is leuk, omdat het een mooie rode kleur heeft. Op de foto is links een tiramisu limoncello (smullen) en rechts een choco muffin met caramelsaus.
| |
AnneX | zondag 15 december 2024 @ 17:40 |
@Barreltje een emmer griekse yoghurt 10% is uitgelekt toch voldoende voor 12 pp. Anders 2 emmers. Allemaal twee dagen van tevoren te doen en apart van elkaar bewaren tot opdienen. Zonder asperges en dan met platbrood of plukbrood? Maak je 2/3 platte schalen op tafel en kan ieder voor zich ervan nemen. Wel lastig voor degene met koemelkallergie. Wat ik veel zie tegenwoordig is tartaar van biet. Dan daarop even kunnen googlen. | |
FlyingFish | zondag 15 december 2024 @ 20:14 |
Ziet er goed uit! Alleen een beetje onhandig dat ze bij de ingrediënten geen hoeveelheden noemen. Voor de gevorderde kok vast geen probleem, maar voor de jaarlijkse kok wat lastiger ![]() | |
AnneX | zondag 15 december 2024 @ 20:40 |
@Barreltje Deze kwam ik zojuist tegen: misschien heb je er iets aan? https://www.volkskrant.nl(...)tps://www.google.nl/ Ha, niet gepost, wèl opgeschreven en omgerekend: Nog: 1/3 cup bruine basterd = 60 gram | |
FlyingFish | zondag 15 december 2024 @ 22:33 |
Super! Dankjewel! | |
AnneX | zondag 15 december 2024 @ 23:12 |
Geheugen begint te werken: volgens mij heb ik die schuimpjes kant en klaar gekocht bij ah ![]() No way, dat ik zo mooi kan opspuiten. Op transport en ter plekke opgemaakt. | |
UitStraling | woensdag 18 december 2024 @ 11:13 |
Ik heb een sausje voor bij een (kerst)voorgerecht, ik kan alleen het voorgerecht zelf niet bedacht krijgen, wie van jullie kan me helpen aan een match? Normaal zou ik zeggen, een stevige witvis (tongrolletjes) of coquilles maar er zitten wat non-viseters bij, zucht. 50 gr gedroogde porcini (plus het welwater) 25 g ongezouten roomboter 1 sjalotje 1 teentje knoflook 200 gr cantharellen 70 ml witte wijn 250 ml slagroom 1 takje tijm 1 laurierblaadje 30 ml Noily Pratt | |
brother52 | woensdag 18 december 2024 @ 11:53 |
Ik heb deze een aantal jaar geleden gemaakt. Recept was niet al te lastig en viel goed in de smaak. https://www.receptenvanda(...)/cranberrycheesecake | |
Sarabi | woensdag 18 december 2024 @ 18:51 |
Ik wil ipv een garnalencocktail een pulled chickencocktail maken als voorgerecht. Nu vond ik een recept met als 'sausje' geprakte avocado, mayo en limoensap/rasp. Ik wil alles graag een middag van te voren maken maar nu is de grote vraag blijft de avocado dan wel een beetje groen? Zou de limoen daar genoeg voor zijn? | |
golfer | woensdag 18 december 2024 @ 20:22 |
Een mooi stukje vlees, zoals picanha? | |
foodlover | zaterdag 21 december 2024 @ 04:52 |
Dit jaar onder het motto: houd het eenvoudig en niet thuis maar in ons appartement aan de kust met in totaal 4 personen. 25 december Goed biefstukje, champignons, pepersaus, pan gebakken aardappelen, salade, broccoli. Ijstaart toe. 26 december (op deze locatie in ES wordt dat eigenlijk niet gevierd) Kip champignon ragout in bladerdeeg pasteitje Sate pannetje kip met stokbrood Huzarensalade Zalmsalade met ei Pate, kaasjes, smeersels Stokbrood Op de huzarensalade na alle gerechten huisgemaakt maar wordt wel nog thuis voorbereid vooraf. | |
golfer | zaterdag 21 december 2024 @ 11:54 |
In het kader van 'gemak dient de mens' halen we op eerste kerstdag een maaltijd op bij onze vrienden van Truffels in Haarlem. Alles is door hen voorbereid en kunnen wij thuis zelf eenvoudig afmaken: Menu: Brood Beurre noisette Ras el hanout piri piri mayo Truffel spread Amuses Hoorntje van krokant zeewier, met tobiko crème Eitje gevuld met tartaar van rund rillette van eend Tartaar van zeebaars Crème van limoen, crumble van zeewier Coquille & gyoza Pastinaak, rettich, garnalen boter Gegrild hert X.o van paddestoel, pulled pork, herfst truffel Mango & passievrucht Thaise basilicum, kokos, citrus ![]() | |
AnneX | zaterdag 21 december 2024 @ 11:57 |
![]() | |
Lucky_Strike | maandag 23 december 2024 @ 12:55 |
Mijn menu is klaar, ik heb zelfs een menu voor alle 16 dagen vakantie gemaakt ![]() ![]() Eerste kerstdag wordt het fondue bij mijn schoonmoeder. Tweede kerstdag maken we gerechtjes van Ottolenghi: - Fattoush - Parelcouscous met rozijnen - Bloemkool tabouleh - Spruiten met citroen en olijven - Gekonfijte prei met linzen - Gegrilde paprika met ansjovis - Baba ganoush - Ezme dip (tomaat en yoghurt) - Boerenkooldip Verder maken we deze vakantie shortribs, spareribs, Aziatische kip, Indiaas, pulled pork, porchetta, eierballen en groentetempura, scones, wentelteefjes van desem en oliebol, oliebollen, brioche, pizza, broodje hamburger en meer. Ik heb ook een aantal mooie bijgerechten op het menu staan: - Raita, Bombay potatoe en flatbread voor bij een Indiase BBQ - Tomatensalade met sumakuien en knolselderij met gorgonzolapuree voor bij beef ribs - Wortel met dukkah en asperge met ansjoviskruim voor bij porchetta - Sticky bloemkool - Smashed potatoe - Salade van gegrilde romaine en paddenstoelen | |
AnneX | maandag 23 december 2024 @ 12:59 |
![]() ![]() | |
Aoibhin | maandag 23 december 2024 @ 18:00 |
Kerstavond (morgen) hebben we Mexicaanse soep met tortillachipjes om in te dippen. Eerste kerstdag vieren we het bij mijn ouders. Wij doen meestal een landenthema om de gerechten op te baseren. Dit jaar doen we Frans. Dit zijn we van plan te gaan koken: Amuse: "Escargot", slakkenhuisje gevuld met paddenstoel en kruidenboter Voor: Franse uiensoep met kaascrouton. Vriend maakt voor hem en mijn vader er ook nog een stukje zalm bij. Hoofd: Quiche met groene asperges en geitenkaas, pommes duchesse en haricot verts met kastanje Na: Bûche de Noël Ik wil er ook nog wel zelf een baguette bij bakken, maar weet niet of ik daar nog tijd voor ga hebben. Anders haal ik op de dag zelf nog een verse. Tweede kerstdag is het diner met de schoonfamilie. Iedereen maakt een gerechtje en dat wordt dan een groot lopend buffet waar iedereen wat van kan pakken. Vriend en ik gaan wraps maken met halloumi, roomkaas/pesto spread en allemaal groentes. | |
Magica | maandag 23 december 2024 @ 19:58 |
Ik moet elke dag werken dus hou het simpel ![]() Kerstavond: tomatensoep en pinsa 1e kerstdag: kaasfondue 2e kerstdag borrelplank Zaterdag: gourmetten met familie | |
Magica | maandag 23 december 2024 @ 19:59 |
Heb pas kookboek van ottolenghi gehad, nog niks gemaakt ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 23 december 2024 @ 21:00 |
Dat klinkt hartstikke lekker allemaal ![]() Niets mis met simpel. Kaasfondue en borrelplank zijn hartstikke lekker. Je hebt vast snel tijd om weer lekker de koken ![]() | |
Aoibhin | maandag 23 december 2024 @ 21:26 |
Dankje! Dat van jou klinkt ook heerlijk allemaal ![]() ![]() | |
Aoibhin | dinsdag 24 december 2024 @ 13:28 |
Bûche de Noël is af!![]() | |
Domnivoor | dinsdag 24 december 2024 @ 13:37 |
Wow! ![]() ![]() | |
AnneX | dinsdag 24 december 2024 @ 13:39 |
![]() | |
golfer | dinsdag 24 december 2024 @ 13:59 |
Zijn die kersttakken ook eetbaar? | |
Lucky_Strike | dinsdag 24 december 2024 @ 14:03 |
![]() | |
Aoibhin | dinsdag 24 december 2024 @ 14:12 |
Het zijn takjes rozemarijn, dus ja, zijn eetbaar ![]() | |
AnneX | dinsdag 24 december 2024 @ 16:49 |
Het spijt mij…de cranberrie compote in port is geen succes. Inmiddels nog een scheut port, een glas verse sin.sap en veel fijne kristalsuiker toegevoegd. Ms komt de smaak beter tot zijn recht na afkoelen. De cheesecake zelf staat nu in de oven. Het wordt ook gescheiden vervoerd en ter plekke - na proeven - erop gelegd. | |
Molo | dinsdag 24 december 2024 @ 19:32 |
Oh wow!!! Supermooi èn klassiek dit ![]() | |
Domnivoor | woensdag 25 december 2024 @ 17:23 |
Zalmamuse ![]() ![]() | |
AnneX | donderdag 26 december 2024 @ 02:56 |
Excuses @brother52 Uiteindelijk bleek het samenvoegen van cranberry en cheesecake prima te combineren. Men vond het heerlijk op smaak ![]() ![]() Nog in de keuken: [ Bericht 9% gewijzigd door AnneX op 26-12-2024 14:11:57 ] | |
Aoibhin | donderdag 26 december 2024 @ 11:34 |
Het zit er weer op! Amuse (vegetarische "escargot"): ![]() Franse uiensoep met kaascrouton: ![]() Quiche, pommes duchesses, haricot verts en kastanje: ![]() ![]() De Bûche de Noël en de zalmause van Domni staan hierboven al ![]() | |
brother52 | donderdag 26 december 2024 @ 15:02 |
Gelukkig. De compote zo los is inderdaad niet echt super maar het werkt erg goed in combinatie met andere dingen. Past ook prima bij hert. Cheesecake niet gescheurd in de oven? | |
AnneX | donderdag 26 december 2024 @ 15:28 |
Ging goed. Deze labne dip van Ottolenghi is - ook zonder groene asperges - een blijvertje. https://ottolenghi.co.uk/(...)n-butter-burnt-lemon ![]() P.S. op het kerstservies van schoonma! | |
Blues | donderdag 26 december 2024 @ 17:16 |
Mooi servies ![]() | |
Domnivoor | donderdag 26 december 2024 @ 17:45 |
Vandaag kerstdiner met Aoibhin en mijn familie ![]() ![]() Pandora Pesto | |
Boca_Raton | donderdag 26 december 2024 @ 18:25 |
Meestal neemt bij ons iedereen een voor-, hoofd- of nagerecht mee maar dit keer was voor gourmetten gekozen. Wat mij betreft een hele verbetering, de kans op pompoensoep is dan nihil. Ik heb echt lekker gegeten. Toe had mijn neef ijs meegenomen en bij de koffie waren er bonbons. Vooraf hadden we nog een pittige soep gehad. Dit was voor herhaling vatbaar. ![]() |