abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_215601171
Hoi :)

Ik heb wat teveel pasta gekookt, pastasaus zit er ook door gemengd, kan ik de pan in de koelkast zetten en de volgende dag nog veilig opeten? Ik las eens iets dat je met pasta bewaren moet oppassen, maar 1 dagje kan wel toch?
  zaterdag 16 november 2024 @ 18:40:54 #2
364924 CommissarisMissionaris
Keizerlijk uitzonderlijk.
pi_215601187
Wat bedoel je met pastasaus precies m.a.w. zit er iets van zuivel, vlees of vis in?

Lijkt mij niet dat je een Arrabbiata oid hebt gebruikt? (wat heel veel zou uitmaken)
pi_215601191
Waarom zou dat niet mogen?
In de supermarkt zie ik vaak schaaltjes gekookte pasta en lasagne in de koeling staan.
Ik bewaar regelmatig pasta in de koelkast en vriezer. Nog nooit ziek van geworden.
  zaterdag 16 november 2024 @ 18:43:37 #4
364924 CommissarisMissionaris
Keizerlijk uitzonderlijk.
pi_215601211
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 18:41 schreef Moederenkind het volgende:
Waarom zou dat niet mogen?
In de supermarkt zie ik vaak schaaltjes gekookte pasta en lasagne in de koeling staan.
Ik bewaar regelmatig pasta in de koelkast en vriezer. Nog nooit ziek van geworden.
Die van de supermarkt bederft minder snel door de vacuümverpakking, e-nummers etc. etc.

Niet te vergelijken met een pasta wat je thuis bereidt (mag ik hopen tenminste).
pi_215601212
Ik zou het wel in een luchtdicht bakje doen en niet in de pan in de koelkast zetten maar 2 dagen moet sowieso geen probleem zijn.

Waarom zou het niet kunnen bij pasta?
  zaterdag 16 november 2024 @ 18:44:49 #6
364924 CommissarisMissionaris
Keizerlijk uitzonderlijk.
pi_215601218
2 dagen moet sowieso geen probleem zijn.

Altijd ruiken voor het eten en dan komt dat meestal wel goed :)
pi_215601263
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2024 18:44 schreef CommissarisInjeanus het volgende:
2 dagen moet sowieso geen probleem zijn.

Altijd ruiken voor het eten en dan komt dat meestal wel goed :)
Jij ruikt werkelijk overal aan.
pi_215601264
Tuurlijk kan dat. In de pan met deksel is ook prima voor een dagje.
gr gr
pi_215601318
Nee man die wordt toch helemaal koud. En 2de keer opwarmen is smerig.
pindazakje
  zaterdag 16 november 2024 @ 18:58:43 #10
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215601355
Kan prima tot 3 dagen in je koelkast. :Y

Zorg er wel voor dat je koelkast op 4 graden staat. Daarboven kunnen ziekmakende bacteriën groeien
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zaterdag 16 november 2024 @ 18:59:26 #11
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_215601362
Ik zou het morgen in een ovenschotel doen, kaas erover en dan minstens 20 minuten op 180 graden in de oven.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 16 november 2024 @ 19:01:53 #12
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_215601389
Ja dat kan. Deed ik in mijn studententijd ook.
Voor de volgende keer zou ik de saus apart bewaren.

Als je hem door elkaar met saus bewaart droogt de saus op.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  zaterdag 16 november 2024 @ 19:02:07 #13
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215601392
quote:
7s.gif Op zaterdag 16 november 2024 18:43 schreef Serinde het volgende:
Waarom zou het niet kunnen bij pasta?
Bij pasta is het helaas zo dat de pasta papperig wordt als je het met saus erdoorheen gaat bewaren. Goede oplossing is invriezen i.p.v. in de koelkast
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zaterdag 16 november 2024 @ 19:02:31 #14
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_215601397
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 18:55 schreef Hyaenidae het volgende:
En 2de keer opwarmen is smerig.
Je kunt daar ook een spiegelei overheen gooien.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_215601530
Er zit pastasaus in van het merk Grand'Italia: Bolognese met rundvlees.
De pasta is idd gekocht in supermarkt.
Ga de pan in koelkast doen afgedekt met folie voor zekerheid, dagje zal wel kunnen idd. :) Was wel van plan om het de volgende dag opnieuw op te warmen, hoop dat het dan nog smaakt.
Ik las eens iets over een gevaarlijke bacterie bij pasta's, maar dat is pas na 2 dagen volgens mij.
pi_215601591
Gatver.
Saus en pasta altijd vanelkaar apart houden. En pasta die overblijft kan je beter weggooien, gekookte pasta die weer opgewarmd wordt is niet lekker. Pasta is zo gekookt,
pi_215601622
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:19 schreef KV7blue het volgende:
Er zit pastasaus in van het merk Grand'Italia: Bolognese met rundvlees.
De pasta is idd gekocht in supermarkt.
Ga de pan in koelkast doen afgedekt met folie voor zekerheid, dagje zal wel kunnen idd. :) Was wel van plan om het de volgende dag opnieuw op te warmen, hoop dat het dan nog smaakt.
Ik las eens iets over een gevaarlijke bacterie bij pasta's, maar dat is pas na 2 dagen volgens mij.
Bacillus cereus inderdaad, ook bekend van gekookte rijst.
Niet te lang bewaren, maar paar dagen kan.

En goed (snel) laten afkoelen.
  Spellchecker zaterdag 16 november 2024 @ 19:30:39 #18
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_215601634
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:19 schreef KV7blue het volgende:
Er zit pastasaus in van het merk Grand'Italia: Bolognese met rundvlees.
De pasta is idd gekocht in supermarkt.
Ga de pan in koelkast doen afgedekt met folie voor zekerheid, dagje zal wel kunnen idd. :) Was wel van plan om het de volgende dag opnieuw op te warmen, hoop dat het dan nog smaakt.
Ik las eens iets over een gevaarlijke bacterie bij pasta's, maar dat is pas na 2 dagen volgens mij.
Kan makkelijk joh.


Kijk, ruik, proef.
pi_215601648
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:27 schreef quirina het volgende:
Gatver.
Saus en pasta altijd vanelkaar apart houden. En pasta die overblijft kan je beter weggooien, gekookte pasta die weer opgewarmd wordt is niet lekker. Pasta is zo gekookt,
Daar is het wat laat voor en ook onzin, ligt nogal aan je pasta, je saus en hoe je deze gekookt hebt.
Een gedroogde stevige pasta die je al dente hebt gekookt, wordt echt niet papperig van een dagje in een sausje staan.
pi_215601655
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:30 schreef maily het volgende:

[..]
Kan makkelijk joh.

Kijk, ruik, proef.
In principe eens, maar niet elke bacterie zie of ruik je.
  zaterdag 16 november 2024 @ 19:37:53 #21
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_215601717
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:19 schreef KV7blue het volgende:
Er zit pastasaus in van het merk Grand'Italia: Bolognese met rundvlees.
De pasta is idd gekocht in supermarkt.
Ga de pan in koelkast doen afgedekt met folie voor zekerheid, dagje zal wel kunnen idd. :) Was wel van plan om het de volgende dag opnieuw op te warmen, hoop dat het dan nog smaakt.
Ik las eens iets over een gevaarlijke bacterie bij pasta's, maar dat is pas na 2 dagen volgens mij.
Ja, maar heel belangrijk: Check de temperatuur van je koelkast.

Het voedingscentrum geeft een advies af van 4 graden. Veel mensen hebben de koelkast minder koud staan.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  Spellchecker zaterdag 16 november 2024 @ 19:39:11 #22
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_215601732
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:32 schreef Adames het volgende:

[..]
In principe eens, maar niet elke bacterie zie of ruik je.
Nee.


Maar die zitten overal.
pi_215601836
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:27 schreef quirina het volgende:
Gatver.
Saus en pasta altijd vanelkaar apart houden. En pasta die overblijft kan je beter weggooien, gekookte pasta die weer opgewarmd wordt is niet lekker. Pasta is zo gekookt,
Dit dus!
Gewoon iedere dag vers en de rest wegflikkeren.
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
  Spellchecker zaterdag 16 november 2024 @ 19:49:37 #24
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_215601870
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:27 schreef quirina het volgende:
Gatver.
Saus en pasta altijd vanelkaar apart houden. En pasta die overblijft kan je beter weggooien, gekookte pasta die weer opgewarmd wordt is niet lekker. Pasta is zo gekookt,
Wij koken zo vaak voor 2 dagen.
En dan gaat alles gewoon in één magnetronschaal.

En dan doen wij zelf gehakt doorde saus.
pi_215604291
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 november 2024 19:47 schreef halfway het volgende:

[..]
Dit dus!
Gewoon iedere dag vers en de rest wegflikkeren.
Wat deze man zegt. Hoe smerig kun je zijn!
Dit is net zoiets als friet de volgende dag weer opwarmen in de magnetron inclusief de satésaus die er al op zat.
pindazakje
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')