Alleen als betrokkene een volledige 13e maand krijgt. Dat is niet altijd het geval als men het over een dertiende maand heeft.quote:Op donderdag 7 november 2024 11:33 schreef Niz het volgende:
Normaal gesproken:
12 x bruto maandsalaris + vakantiegeld is berekening: bruto maandsalaris x 12.96
12 x bruto maandsalaris + vakantiegeld + 13e maand is berekening: bruto maandsalaris x 13.96
Lijkt mij: bonus erbij optellen en dan delen door 12.
Voorbeeld bij bruto maandsalaris ad 4000 euro per maand
4000
13,96 incl.vakabtiegeld en 13e maand
55840 totaal bruto per jaar
5000 (stel: bedrag bonus)
60840 nieuw totaal
12
5070 = nieuw all-in bruto per maand
Hoezo? Dat verreken je in het nieuwe jaar tegen je nieuwe uurloon?quote:Op donderdag 7 november 2024 12:27 schreef Ridocar het volgende:
Je zou ook je overuren ÷ 12 mee moeten nemen van het afgelopen jaar.
Dat is gewoon inkomen, is niet heel relevant toch?quote:Op donderdag 7 november 2024 18:32 schreef halfway het volgende:
En hoe gaat dat dan met bijzondere beloningen zoals vakantiegeld, 13e maand etc?
Is dat ook een goed idee als je dikke aftrekposten hebt?quote:Op donderdag 7 november 2024 18:51 schreef freak1 het volgende:
of je gaat naar uwv.nl en download daar je verzamelinkomen.. dat delen door 12..
Het UWV gebruikt het SV loon. Dat is niet hetzelfde als wat TS hier probeert te berekenen.quote:Op donderdag 7 november 2024 18:51 schreef freak1 het volgende:
of je gaat naar uwv.nl en download daar je verzamelinkomen.. dat delen door 12..
Dit is alleen relevant voor het moment van uitbetalen, niet voor je jaarsalaris.quote:Op donderdag 7 november 2024 18:32 schreef halfway het volgende:
En hoe gaat dat dan met bijzondere beloningen zoals vakantiegeld, 13e maand etc?
als je jaarsalaris boven de 75k ligt, dan wordt ie met 49.5% belast op het moment van uitbetalen, onder de 75k is dat 36,97%.quote:Op vrijdag 8 november 2024 07:31 schreef raptorix het volgende:
Dat hangt sterk van je salaris af, ik heb een jaarsalaris van 70K, naast mijn vakantiegeld krijg ik ook een bonus van 5000 euro als ik 1700 factureerbare uren maak, echter die bonus wordt naar mijn weten met 52% belast omdat ik al vrij hoog zit.
het UWV gebruikt al het loon wat je klrijgt. inclusief bonussen, overtijd, aandelen, whatever. alles wat je aan geld hebt gekregen van je werkgever en wat opgegeven is aan de belastingdienst.quote:Op donderdag 7 november 2024 22:00 schreef laziness het volgende:
[..]
Het UWV gebruikt het SV loon. Dat is niet hetzelfde als wat TS hier probeert te berekenen.
die snap ik niet. aftrekposten of niet, je SV loon zoals bij het UWV is simpelweg alles waar je werkgever belasting over betaald voor jje. dus alles, inclusief bonussen, overtijd, 13e maand, vakantiegeld alles maar dan ook alles wat wit aan je betaald wordt.quote:Op donderdag 7 november 2024 21:53 schreef investeerdertje het volgende:
[..]
Is dat ook een goed idee als je dikke aftrekposten hebt?
ja - er is grosso-modo geen verschil tussen de eerste 2 reacties in dit topic en jouw conclusie. Misschien is alle bedragen opnoemen makkelijker te begrijpen als je toch niet in dit onderwerp thuis bent en ook net iets zuiverder (maar minder makkelijk). Maar het is zo simpel als dat en TS heeft dat gelukkig ook begrepen.quote:Op vrijdag 8 november 2024 07:45 schreef freak1 het volgende:
ik snap niet waarom we allemaal zo moeilijk doen.
...
dan is dat toch gewoon je SV loon delen door 12?
Nee de belastingdienst wil je heffingsloon weten en het UWV je SV loon. Beiden zijn onderhevig aan aftrekposten zoals pensioen of bijtelling posten als je lease auto bijtelling. Daarom niet de juiste basis om een all-in loon te berekenen.quote:Op vrijdag 8 november 2024 07:40 schreef freak1 het volgende:
[..]
het UWV gebruikt al het loon wat je klrijgt. inclusief bonussen, overtijd, aandelen, whatever. alles wat je aan geld hebt gekregen van je werkgever en wat opgegeven is aan de belastingdienst.
. TS kan 2 dingen proberen te berekenen;
1)het potentieele salaris, dus wat hij mogelijkerwijs kan verdienen en daarop gebaseerd een nieuw salaris eisen.
2)het werkelijke salaris, inclusief alles wat TS omschrijft dus alle bonussen vakantiegeld e.d. en dan is dat UWV overzicht gewoon correct.
Bij ons hebben ze een bonus van max. 8% standaard in het salaris gestopt. Was ik wel blij mee, want de max. bonus haalden we nooit eigenlijk. Nu minder belasting, meer pensioenopbouw, etc.quote:Op donderdag 7 november 2024 11:48 schreef Ynske het volgende:
Maar hoe kun je een bonus meenemen in een all in salaris, die bonus is toch nooit elke maand laat staan elk jaar gelijk?
Een Sales Incentive is normaal gesproken op basis van je sales prestaties en is dus wisselend. De incentive om je best te doen is met een all-in salaris wel weg.quote:Op vrijdag 8 november 2024 07:56 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Bij ons hebben ze een bonus van max. 8% standaard in het salaris gestopt. Was ik wel blij mee, want de max. bonus haalden we nooit eigenlijk. Nu minder belasting, meer pensioenopbouw, etc.
I know right.quote:Op vrijdag 8 november 2024 08:00 schreef laziness het volgende:
[..]
Een Sales Incentive is normaal gesproken op basis van je sales prestaties en is dus wisselend. De incentive om je best te doen is met een all-in salaris wel weg.
dit moet een hiaat in mijn kennis zijn, maar nog altijd zie cq begrijp ik het verschil niet in de casus van TS.quote:Op vrijdag 8 november 2024 07:54 schreef laziness het volgende:
[..]
Nee de belastingdienst wil je heffingsloon weten en het UWV je SV loon. Beiden zijn onderhevig aan aftrekposten zoals pensioen of bijtelling posten als je lease auto bijtelling. Daarom niet de juiste basis om een all-in loon te berekenen.
Ja daar zitten je bijzondere beloningen wel in maar je pensioenafdracht is er af en bij bijv een ABP gaat het dan om honderden euro’s per maand en dan reken je je dus rijk met een te laag loon en doe je jezelf tekort. En dan noem ik nog geen andere bruto inhoudingen voor een wga verzekering etc.quote:Op vrijdag 8 november 2024 08:20 schreef freak1 het volgende:
[..]
dit moet een hiaat in mijn kennis zijn, maar nog altijd zie cq begrijp ik het verschil niet in de casus van TS.
casus:
IPV variabel salaris gedurende het jaar gebaseerd op bonussen en vakantiegeld wil werkgever over op een systeem waarbij er een vast salaris per maand is. prima.
ik begrijp dat je over een bonus geen pensioenafdracht doet en deze niet meeteld voor je ziektewet uitkering e.,d. maar dat is voor TS niet heel relevant. als de werkgever het gaat zien als een vast salaris component zie ik niet waarom dat dan ineens maar niet moet gaan meetellen voor pensioen e.d.
vandaar mijn suggestie om SV loon te gebruiken.. dat is fair en correct en daar zitten ook je bonussen bij.
tenminste dit baseer ik op mijn (Beperkte) kennis en hoe het bij mij werkt.. in mijn SV loon zitten mijn bonussen, aandelen e.d. gewoon verwerkt..
dank! het bijzondere is dus, want heb mijn salarisstroken er even bijgepakt, dat dat bij mij niet het geval is.quote:Op vrijdag 8 november 2024 08:34 schreef laziness het volgende:
[..]
Ja daar zitten je bijzondere beloningen wel in maar je pensioenafdracht is er af en bij bijv een ABP gaat het dan om honderden euro’s per maand en dan reken je je dus rijk met een te laag loon en doe je jezelf tekort. En dan noem ik nog geen andere bruto inhoudingen voor een wga verzekering etc.
Dus de basis van je sv loon / 12 is lager dan alle bruto componenten bij elkaar opgeteld / 12. Het is niet dezelfde uitkomst maar jij zegt van wel.
Als de werkgever de bonussen af wil schaffen ten faveure van een vast all in salaris, zou ik dat als TS wel in mijn salaris verdisconteerd willen zien. Een gemiddelde over de afgelopen x jaar lijkt me redelijk als indicatie.quote:Op donderdag 7 november 2024 11:48 schreef Ynske het volgende:
Maar hoe kun je een bonus meenemen in een all in salaris, die bonus is toch nooit elke maand laat staan elk jaar gelijk?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |