De opleiding heeft klachten gehad van studenten dat ze zowel python als java moeten leren, en van bovenaf hebben ze besloten dat alles in python gegeven moest worden. Wij hebben dus onze hele module moeten omzetten van java naar python.quote:Op maandag 10 februari 2025 11:07 schreef MisterFox het volgende:
[..]
Hoezo forceren? Was Java gebruiken in dit geval niet mogelijk?
Echt verschrikkelijk. Is het onderwijs tegenwoordig ook al hippe hipster?quote:Op maandag 10 februari 2025 11:11 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
De opleiding heeft klachten gehad van studenten dat ze zowel python als java moeten leren, en van bovenaf hebben ze besloten dat alles in python gegeven moest worden. Wij hebben dus onze hele module moeten omzetten van java naar python.
(vanaf nu gaan de studenten klagen dat ze maar 1 taal hebben gehad)
Uhuh de hoofd reden voor python was omdat iedereen python.quote:Op maandag 10 februari 2025 11:13 schreef MisterFox het volgende:
[..]
Echt verschrikkelijk. Is het onderwijs tegenwoordig ook al hippe hipster?![]()
Had dan gekozen voor een normaal ecosysteem...
Vraagje; Python kun je niet compileren toch? Zit er JIT compilatie op? Zitten er features in zoals asynchroon programmeren of gebruik maken van meerdere cores? Volgens mij is het veel te high level.quote:Op maandag 10 februari 2025 11:15 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Uhuh de hoofd reden voor python was omdat iedereen python.En daar zit wel wat in, maar als je rondvraagt waarom iedereen in de biomedische hoek tegenwoordig python gebruikt is het antwoord ook al snel omdat iedereen in biomedische hoek python gebruikt.
Ik vermoed dat tensorflow etc de grootste driver achter python is tegenwoordig.
Is een interpreter inderdaad al zijn er wel standalone runtimes. (Maar ik ben dan geen Python expert)quote:Op maandag 10 februari 2025 11:17 schreef MisterFox het volgende:
[..]
Vraagje; Python kun je niet compileren toch? Zit er JIT compilatie op? Zitten er features in zoals asynchroon programmeren of gebruik maken van meerdere cores? Volgens mij is het veel te high level.
Wij leren de studenten dan ook basis programmeren, als ze willen multithreaden etc zullen ze vanzelf bij een andere taal komen.quote:Op maandag 10 februari 2025 11:17 schreef MisterFox het volgende:
[..]
Vraagje; Python kun je niet compileren toch? Zit er JIT compilatie op? Zitten er features in zoals asynchroon programmeren of gebruik maken van meerdere cores? Volgens mij is het veel te high level.
Ja ik werk inmiddels met dask arrays en daar zit wel een leuke truckendoos in.quote:Op maandag 10 februari 2025 11:45 schreef KoningWouter het volgende:
edit: even gegoogled en zowel multicore als async is mogelijk in Python
Wat voor data? Waarvoor?quote:Op maandag 14 april 2025 19:30 schreef Pinuts het volgende:
Zijn hier meer mensen die met data aan het stoeien zijn en regelmatig datasets zoeken? Ik hoor van verschillende kanten dat je voor portfolioprojecten wellicht niet kaggle moet gebruiken omdat dit al redelijk 'schone' data is, en je ook wil laten zien dat je dit zelf kan. Waar halen jullie datasets vandaan?
Data die ik kan gebruiken voor mijn portfolioproject (ik wil er nu 2 voor powerbi maken). Dus qua onderwerken kan het vrij breed zijn. Ik wil er 1 maken die meer op sales/kpi gericht is (dus meer bedrijfsdata) en 1 die wat meer een infographic is (informatief).quote:Op maandag 14 april 2025 19:54 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wat voor data? Waarvoor?
Ik heb regelmatig anonieme testdata nodig voor bijv unit tests, die genereer ik dan zelf met een faker.
Ik heb wel eens het eea gescraped, maar dat is niet altijd helemaal de bedoeling.quote:Op maandag 14 april 2025 19:30 schreef Pinuts het volgende:
Zijn hier meer mensen die met data aan het stoeien zijn en regelmatig datasets zoeken? Ik hoor van verschillende kanten dat je voor portfolioprojecten wellicht niet kaggle moet gebruiken omdat dit al redelijk 'schone' data is, en je ook wil laten zien dat je dit zelf kan. Waar halen jullie datasets vandaan?
Ik vind het bij tijd en wijlen echt omslachtig. Where clauses zijn irritant:quote:Op zaterdag 21 juni 2025 23:51 schreef Masberum het volgende:
Eloquent is juist gemakkelijk.. Wat het je hiervoor gedaan?
->where()->where()ipv
->where(foo: bar, this: that). Nested where syntax voor en/of dingen. Waarbij je gebruik van vars moet scopen.
->where(fn(q) use(bar) { ...} ipv ->where(and => [ ..... ])
attach()als je de return value wilt. Je moet dan alsnog het eigenlijke object kennen. Omslachtig.
Snap wat je bedoelt. Als je direct met SQL werkt of een ORM als Doctrine gewend bent, voelt Eloquent soms omslachtig aan kan ik me voorstellen.quote:Op donderdag 26 juni 2025 04:10 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Ik vind het bij tijd en wijlen echt omslachtig. Where clauses zijn irritant:->where()->where()ipv->where(foo: bar, this: that). Nested where syntax voor en/of dingen. Waarbij je gebruik van vars moet scopen.->where(fn(q) use(bar) { ...} ipv ->where(and => [ ..... ])
Associates of pivot tables en de bijbehorende syntax. Het valt m.i. buiten de sql syntax en het kost me moeite om dat te onthouden. Het laat nietb duidelijk zien met wat je bezig bent. En je kan niet een related iets aanmaken metattach()als je de return value wilt. Je moet dan alsnog het eigenlijke object kennen. Omslachtig.
ik doelde niet op jouquote:
Thanks voor de suggestie. Voor hetgeen waar ik over klaagde is een view wat overkill. Vooral omdat ik in de view alsnog joins moet gaan lopen hebben. Of.. with() statements en zulks omdat ik bij andere objecten moet zijn.quote:Op vrijdag 4 juli 2025 13:17 schreef raptorix het volgende:
Ik werk niet met PHP maar als je dat soort Syntax lastig vind is het wellicht een idee om een database view te maken waardoor je je meeste logica op de database houd, qua performance is het ook nog eens beter.
Perl staat zeker niet stil. Elke versie komen er weer leuke dingen bij. En ik verdien mn geld ermee. Nouja, technisch gezien verdien ik mn geld met diverse talen.quote:Op vrijdag 4 juli 2025 19:36 schreef Farenji het volgende:
Als je even een tijdje met modern php werkt wil je echt niet meer terug naar perl. Perl is al minstens twintig jaar hetzelfde, php heeft zich zo enorm ontwikkeld. Al is laravel echt niet altijd ideaal, en eloquent zeker niet met die nare overloading magic, en dat vermengen van model en query builder.
Ik heb zo'n 15 jaar lang mijn geld met perl verdiend (ook nooit bij booking overigens), was een erg leuke tijd en heb het altijd een geweldige taal gevonden. Met ook mooie libraries en frameworks, favoriet was Dancer2 waar ik veel mee heb gedaan. Ik mis af en toe nog steeds bepaalde perl features, zoals hashes die je in list context kan benaderen of andersom. En dat flexibele OO systeem met blessed variabelen (en al die custom implementaties) vond ik ook best geniaal.quote:Op zaterdag 5 juli 2025 22:26 schreef slacker_nl het volgende:
[..]
Perl staat zeker niet stil. Elke versie komen er weer leuke dingen bij. En ik verdien mn geld ermee. Nouja, technisch gezien verdien ik mn geld met diverse talen.
En nee, ik heb nooit bij booking.com gewerkt. Ik heb jaren voor internet providers gewerkt en mn laatste grote klanten zaten in de overheidswereld. Waar ik t/m maart dit jaar met Perl/Python/Javascript mn doekoe verdiende.
Ik vind livewire/laravel niet onaardig hoor. Er zitten wat quircks in die je moet weten. Ben er wel enigsinds door gecharmeerd dat ik geen JS hoef te tikken maar wel leuke pagina's kan neerzetten. Alleen dat ORM gedeelte is me soms wat dubieus. Maar goed, het begint te wennen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |