Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:08 |
Opeens overal, heeft iemand hier hem gegeten, zo ja welk merk?![]() (Is hier al een thread over ergens? Dan excuses) | |
de_boswachter | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:13 |
Gevuld met de smegma van Gordon? Viel me ook al op ja de Dubai reep. Ineens ligt ie overal. Marketingfiguurtjes hebben de karamel zeezout uitgemolken en moeten nu op zoek naar wat anders… | |
FvanS | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:13 |
Is deze hype niet al voorbij? Net zoals de crompouche zat dit in elk geval niet lang standhouden. | |
Mutsaers__78 | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:16 |
Is dit lekker? Ik heb er nog nooit 1 op, dus zelf geen idee. | |
maily | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:26 |
Weleens van gehoord maar verder niet. Boeit me ook niks. | |
ToT | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:27 |
Beetje gechocolateerde baklava of zo? | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:35 |
Een soort Big Mac van chocolade, met knafeh achtige vulling. | |
Socios | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:43 |
Nooit van gehoord. | |
ZombieQueen | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:51 |
Ik heb die van de Jumbo gekocht. Wel lekker, maar had er meer van verwacht. Viel me tegen. Chocolade is ook niet getempereerd. Ik vind die van de Jumbo in ieder geval geen aanrader voor dat geld. Die kost trouwens 9,99 | |
arvensis | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:52 |
Jaaa, heerlijk. ![]() | |
FlippingCoin | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:53 |
10 euro ![]() ![]() | |
arvensis | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:53 |
Geen knafe maar kadayif. Het is gevuld met pistachepasta en kadayif (engelenhaar). Je moet hem niet halen bij de Jaminn etc. maar bij een echte chocolaterie. | |
Kaneelstokje | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:56 |
Voor 10 euro klinkt dit niet zo bijzonder. Ik pas. | |
herverwijderd | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:56 |
Is dit extreem zoet? Ik hou van chocolade in combi met pistache, maar te zoet trek ik niet. Overigens geschokt dat dit de eerste keer is dat ik ervan hoor want ik ben echt zo'n sukkel die alles koopt waar 'nieuw' op staat ![]() | |
koffiekoekjes | vrijdag 19 juli 2024 @ 19:56 |
Jammer dat het zo warm weer is, anders had ik er 1 gekocht. Nu is die zooi al gesmolten voordat je een hap neemt gok ik | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:02 |
Dit is de officiële (Fix) ![]() | |
Momo | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:04 |
Ik zag ze bij een snoepwinkel/chocolatier liggen voor 22 euro per reep... | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:04 |
Die van Jumbo heeft een slechte recensie, maar die van Fix ook. Het is idioot groot, van buiten wel mooi. | |
miss_sly | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:05 |
De dochter van @Vicky heeft het zelf gemaakt. | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:06 |
Is er dan toch al een thread over? | |
golfer | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:08 |
Nooit van gehoord,maar lijkt mij ook niet lekker. | |
Vicky | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:11 |
Vicky in CUL / Het grote Baktopic (voor bakfoto's, -vragen en -tips) #40 Zie dit topic | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:14 |
Ziet er mooi uit zeg! | |
Vicky | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:20 |
Ze waren ook erg lekker. Nu speelt mijn dochter een beetje vals. Ze is afgestudeerd zelfstandig werkend bakker en gaat specialiseren op patisserie en later ook nog chocolaterie. Ze loopt stage bij een van de beste truffelspefialisten in onze regio. | |
Evangelion | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:24 |
Pistaches zijn conjo duur, wel godenvoer. (naast de hype natuurlijk) | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:25 |
Wat een leuke keuze, ook een beroep waar altijd vraag naar zal zijn, en lekker creatief. Heeft ze weleens de echte Knafeh (met kaas) gemaakt? Er stond hier een poosje een Syrische man met waanzinnige Knafeh op de markt, heel bijzonder. | |
Vicky | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:25 |
Je moet er van houden. Op zich is het best lekker. De knapperigheid van de kadayif is echt lekker. Ik vind de vulling van het recept van mijn dochter iets aan de zoete kant | |
de_boswachter | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:29 |
Wat is knafeh | |
Vicky | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:35 |
Het is geen knafeh maar kadayif https://www.bazaaro.nl/Tel-kadayif | |
potjecreme | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:45 |
Bijenkorf verkoop het ook. Zie reel hoe de reep wordt gemaakt. https://www.instagram.com(...)MXRhMWN2bjUycmJlYg== | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:49 |
Gebak uit het Midden Oosten: ![]() https://www.fufuskitchen.com/knafeh-naameh/ | |
lojanda | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:51 |
Ik heb zelf een reep gemaakt.. was echt heel lekker maar was niet zo mooi gelukt. Gelukkig was de smaak er niet minder om. Het is juist zo lekker door het knapperige van de Knafeh. Je kan het nu ook bij Jumbo kopen en daar kost de reep 9,95.. belachelijk duur ![]() Ik ga het binnenkort nog een keer proberen en dan ga ik het proberen in een muffin bakblik. | |
lojanda | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:52 |
Het is ook van filodeeg.. | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:54 |
Waarom deze correctie steeds, terwijl de originele makers het zo noemen? ![]() | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:57 |
Wat tof, veel creatieve mensen hier! Is het niet ontzettend machtig? Op YT zie ik mensen zomaar een halve reep weg happen. | |
lojanda | vrijdag 19 juli 2024 @ 20:58 |
Het is idd wel erg machtig maar als je dol bent op pistache en chocolade ![]() | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:04 |
Niet om er veel van te eten. Proberen lijkt me wel leuk itt de crompouce. ![]() | |
lojanda | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:08 |
Ik heb er een dure mall voor aangeschaft maar het lukt ook als je een bakje van de Chinees gebruikt ![]() Je doet er een beetje gesmolten chocolade in en laat het een een stukje langs de kantjes lopen en laat je wat hard worden en dat herhaal je een paar keer tot je een echt stevig laagje krijgt. Daar doe je de gemengde knafeh in en vul je op. Daarna laat je er een laagje gesmolten chocolade weer overheen lopen. Ik had op de bodem nog wat witte gesmolten chocolade swirls gedaan en wat verkruimelde pistachenootjes. Ziet er mooi uit ook ![]() | |
lojanda | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:09 |
Zeker iets om te proberen want het is echt lekker. Als je het recept wil laat het maar weten ![]() | |
arvensis | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:29 |
Knafe is een lekkernij waarin kadayif wordt gebruikt. In het Nederlands heet het engelenhaar. Ik weet niet of dat de ‘bedenkers’ zijn, maar ze zitten fout met de benaming. Knafe/künefe is ook heerlijk, maar is heel iets anders. | |
arvensis | vrijdag 19 juli 2024 @ 21:33 |
Bij de chocolaterie hier is er een max van 2 repen per persoon. Ik eet altijd een reep al op in de auto en de andere reep gaat de volgende dag op. ![]() Ik ga kijken of ik het morgen ook zelf kan maken. https://kookmutsjes.com/recept/dubai-pistache-bonbons/ ![]() | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 22:46 |
De reep is geïnspireerd op het gerecht knafeh. Daarbij wordt griesmeel, kaas, kadayif (niet in elk land) pistache, en wat kaneel (niet in elk land) gebruikt. De makers zitten niet fout, ze komen uit die regio, ze noemen het specifieke ingrediënt niet knafeh, maar de reep met deze vulling als verwijzing naar het dessert. Daarom had het ook mijn interesse gewekt. | |
Molo | vrijdag 19 juli 2024 @ 22:47 |
Klinkt fucking lekker, ga ik eens kopen bij De Bonte Koe ofzo ![]() | |
Za | vrijdag 19 juli 2024 @ 22:55 |
Ik had niet verwacht op CUL ook bronnen te moeten leveren, maar bij deze: https://edition.cnn.com/t(...)x-hnk-spc/index.html | |
arvensis | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:04 |
Je hoeft een Arabier niet uit te leggen wat knafe is. ![]() Linksom of rechtsom: het is super lekker. | |
Pendule | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:14 |
Exploderend lekker | |
Mylene | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:17 |
Ik vind baklava ranzig, mierzoet. | |
arvensis | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:26 |
Wat heeft baklava te maken met de dubaireep? | |
Molo | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:27 |
Dat filmpje in dit artikel ziet er super smerig uit, net een kwijlende dronken mongool die net leert te eten. Maar klinkt als harde porno joh ![]() | |
Molo | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:27 |
Niks | |
capricia | vrijdag 19 juli 2024 @ 23:30 |
Druipende guacamole. ![]() | |
marc0871 | zaterdag 20 juli 2024 @ 00:01 |
Ik zag van de week een short van Cooking with Shereen, waarin ze er één maakte | |
Mylene | zaterdag 20 juli 2024 @ 00:25 |
De reep is vooral bijzonder door de crunch zegt ze, die te danken is aan de kunefe. Dat zijn boterige sliertjes deeg, waar ook baklava van gemaakt wordt, vermengd met pistache pasta uit Sicilië en witte chocolade. En dat als vulling in een melkchocolade reep.3 Dubai Baklava (100% Handmade) Deze heerlijke reep is gevuld met baklava vulling. De bovenkant bevat pistache in witte chocolade, dan komt de heerlijke baklava vulling en vervolgens de onderkant van melkchocolade. 'Dubai-reep' niet aan te slepen na viral op TikTok (met dank aan Monica Geuze) 13 jun 2024 — De Dubai-reep bevat pistache en kunefe, bekend van baklava. Naast een smaaksensatie ook een geluidssensatie, en precies daarom doet hij het ... Dubai-reep opeens superpopulair 19 jun 2024 — De Dubai-reep bestaat uit onder andere pistache-creme, kadayif (een soort deegslierten bekend van baklava) en natuurlijk chocola. Hier zie ... Dus wat lul je nou met wat heeft te maken met de Dubai reep? | |
arvensis | zaterdag 20 juli 2024 @ 00:57 |
Friet en aardappelpuree zijn beiden (gemaakt van) aardappelen maar hebben geen fuck met elkaar te maken. Net zoals de dubaireep en baklava. En de quote neem ik niet eens serieus. | |
koffiekoekjes | zaterdag 20 juli 2024 @ 00:58 |
Men rekent zo'n beetje alle Turkse bladerdeeg toetjes onder baklava. Men weet hier echt niet wat de verschillen zijn tussen alle soorten | |
arvensis | zaterdag 20 juli 2024 @ 00:59 |
Maar wel de betweter uithangen. Aandoenlijk altijd. ![]() | |
capricia | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:02 |
Het klinkt voornamelijk heel erg zoet. Die reep en vooral de vulling. Dat het glazuur zo ongeveer van je tanden afspringt. ![]() Of is dat niet zo? | |
Mylene | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:02 |
Je weet niet waar je over praat. Slechte vergelijking ook, hou op hoor. Maar goed, maakt niet, misschien dat ik toch maar eens proberen ![]() | |
capricia | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:03 |
Maar wat ga je dan proberen? Ik lees dus dat er verschillende soorten repen verkocht worden in dit topic. ![]() Dus je moet er een paar proberen. En dat kost je per reep minimaal 10 euro, lees ik hier. Schrijf aub een review op fok. | |
Mylene | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:05 |
Daar ben ik eigenlijk ook bang voor. | |
koffiekoekjes | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:07 |
Het zoete van de baklava komt door de flinke hoeveelheid siroop die er in zit, gok dat het bij deze reep een stuk minder is ![]() ![]() Heb het zelf niet geprobeerd maar denk dat het met name gewoom een mix is van lekkere chocolade en pistache, iets wat sowieso al lekker is, gemixed met een (zoete?) crunchy kadayif. Kadayif op zichzelf is sowieso erg lekker, ook iets minder zoet dan de gemiddelde baklava naar mijn gevoel maar dat kan aan mij liggen ![]() | |
capricia | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:11 |
Met jouw username ligt wellicht je grens wat anders. ![]() Een chocoladereep met pistachenoten lijkt me overigens best lekker. Ook even afhankelijk van de kwaliteit chocolade, maar dat spreekt voor zich. ![]() | |
capricia | zaterdag 20 juli 2024 @ 01:13 |
Ik lees graag alle reviews mee, maar 10 euro plus voor 1 reep ga ik niet betalen. | |
FlippingCoin | zaterdag 20 juli 2024 @ 09:06 |
Ik kijk meestal niet zo naar de prijs van dingen in de supermarkt maar 10 euro voor een reep chocolade vind ik ook te veel van het goede. | |
Vicky | zaterdag 20 juli 2024 @ 09:15 |
https://detruffelspecialist.nl/product-categorie/repen/ ¤ 7,50 | |
Molo | zaterdag 20 juli 2024 @ 09:20 |
Ik wilde in Italië een pot pistachepasta meenemen, keek toch nog even gauw wat het kostte. ¤18,- Snel teruggezet in het schap. Maar de ingrediënten hiervan zijn idioot duur, zeker als je de vulling zo'n groot gedeelte pistache is. Over de baklava opmerking eerder, goede pistachevulling hierin is juist verre van zoet om de notige smaak er optimaal uit te laten komen. Dus de zoetvergelijking lijkt me niet per definitie terecht. Zeker bij een toptent als De Bonte Koe in Schiedam (die ik hoog heb staan) verwacht ik geen mierzoete reep | |
Sapstengel | zaterdag 20 juli 2024 @ 09:25 |
Ach noem het Dubai en de wannabe influencers betalen wel. Want in hun ogen staat Dubai gelijk aan luxe en rijkdom. | |
Nober | zaterdag 20 juli 2024 @ 10:18 |
Tenzij het een reep van een kilo is. | |
maily | zaterdag 20 juli 2024 @ 10:26 |
Zo'n toblerone van 1,5 meter ![]() ![]() | |
junkiesietze | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:03 |
Lijkt wel of ze wiet proberen te smokkelen. Maar tering, wat een prijzen voor wat chocolade. denk niet dat ik het ooit ga proeven dan | |
potjecreme | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:18 |
Niet alles kan de prijs van een koetjesreep hebben . | |
Doedezemaar | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:22 |
Het lijkt me heerlijk en die crunch van die sliertjes kataifi (ja, ik ga voor de Griekse benaming omdat ik het in Griekenland leerde kennen)voegt volgens mij echt wat toe aan de smaakbeleving. | |
Za | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:30 |
Registreer maar snel een merknaam voor een dergelijke chocolate bar, want deze is next, eventueel ook in croissant. | |
capricia | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:32 |
Gatver. Lijkt me helemaal niets. ![]() | |
FlippingCoin | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:33 |
Ja dan wel. ![]() | |
FlippingCoin | zaterdag 20 juli 2024 @ 13:34 |
Nee maar deze prijs is puur op basis van hype, daar bedank ik vriendelijk voor. | |
StateOfMind | zaterdag 20 juli 2024 @ 14:08 |
Ik vind het er op de foto jou niet heel erg appetijtelijk uit zien eigenlijk. | |
lojanda | zaterdag 20 juli 2024 @ 14:47 |
De pistache maakt het zo duur.. | |
FlippingCoin | zaterdag 20 juli 2024 @ 14:56 |
Denk het niet ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 20 juli 2024 @ 21:52 |
Heb ze nog nooit gegeten, maar lijkt mij mierzoet. | |
arvensis | zaterdag 20 juli 2024 @ 22:20 |
Het is niet persé zoet maar wel erg machtig. | |
lojanda | zondag 21 juli 2024 @ 10:06 |
De pistache crème van Dille & Kamille is erg lekker maar ook prijzig.. 7,50 voor 180 gram. Het zou bij Lidl ook te koop zijn maar nog niet gezien daar. Waarschijnlijk zijn de potjes bij de ook een stuk goedkoper. Toch maar eens proberen om de pistache crème zelf te maken want dan zal het een stuk goedkoper zijn. | |
Molo | zondag 21 juli 2024 @ 10:31 |
Ik zou daar niet al teveel op rekenen, pistachenoten zijn gewoon enorm aan de prijs heden ten dage, ook als je ze zelf tot pasta gaat malen | |
lojanda | zondag 21 juli 2024 @ 10:37 |
Duur maar nog altijd een stuk goedkoper. Ik bestel ze online bij een notenwinkel waar ze elke dag vers worden gebrand en die kosten 6,25 voor 350 gr. Dat is toch wel een heel stuk goedkoper ![]() | |
Vicky | zondag 21 juli 2024 @ 10:40 |
Mijn dochter maakt het ook zelf | |
lojanda | zondag 21 juli 2024 @ 10:44 |
Ik las het hier en werd nieuwsgierig dus opgezocht en die zag er ook echt heel lekker uit en goed gelukt ook ![]() Heb je het ook geproefd en wat vond je ervan? | |
Vicky | zondag 21 juli 2024 @ 10:50 |
Mijn dochter maakt het ook zelf Ik vond het aan de Zoete kant. Misschien dat er iets minder suiker in kan. De smaak zelf was lekker en bijzonder. Zeker de crunch die erin zit. | |
lojanda | zondag 21 juli 2024 @ 10:52 |
Je kan het zo zoet maken als je wil natuurlijk maar ik heb het ook liever iets minder zoet. | |
quirina | maandag 29 juli 2024 @ 12:37 |
Zelf zo gemaakt hoor. Pistachepasta en kadayif ( of Grieks kataifi) bij Turkse of Griekse winkel verkrijgbaar Ik was er niet super van onder de indruk. Vond het veels te zoet. | |
FvanS | maandag 29 juli 2024 @ 17:28 |
| |
stokj | maandag 29 juli 2024 @ 19:21 |
Schijnt ook behoorlijk prijziger te zijn dan de cronut of crompouche ![]() | |
LastRequest | vrijdag 2 augustus 2024 @ 10:37 |
Ik heb die van chocoladna besteld en vond het heel erg lekker, niet te zoet, wel machtig. Die van de Jumbo toevallig ook geproefd, dat had er niets mee te maken wat mij betreft. Geen goed voorbeeld! Heb het ook eens zelf gemaakt en dat was ook erg lekker, maar niet zo lekker als de bestelde. Jammer van de hoge prijs. Maar misschien ook beter ![]() | |
Curiosity | dinsdag 6 augustus 2024 @ 09:57 |
Filodeeg. | |
Curiosity | dinsdag 6 augustus 2024 @ 10:04 |
https://www.gelderlander.(...)-straatwaarde-449952 |