de_boswachter | maandag 17 juni 2024 @ 22:30 |
Mooie Nederlandse term vind ik dat ‘overrated’. Enfin. Naar aanleiding van het daverende succes van de TV formule ‘de Augurkenkoning’ heb ik me maar eens een pot augurken (godenvoer) van Kesbeke gekocht en zojuist open gedraaid. Ik ben vrij duidelijk: Niet te vreten gewoon. Hoe smerig dat ‘zuur’ waar die augurken in zitten ![]() En jullie? POLL | |
Quyxz_ | maandag 17 juni 2024 @ 22:45 |
Duvel | maandag 17 juni 2024 @ 22:50 |
Kesbeke is te zoet. | |
de_boswachter | maandag 17 juni 2024 @ 22:52 |
Mot je C-merk stemmen. | |
borisz | maandag 17 juni 2024 @ 22:54 |
Die van De Leeuw natuurlijk. | |
mschol | maandag 17 juni 2024 @ 22:56 |
kesbeske is niet zuur maar suikerzoet ![]() | |
mschol | maandag 17 juni 2024 @ 22:59 |
kuhne heeft qua voedingswaarde nog veel meer suiker erin.. kan ook niet lekker zijn | |
de_boswachter | maandag 17 juni 2024 @ 23:02 |
Dan had je de suikerzoete variant? Wat ik net uit die pot haalde was gewoon echt niet lekker. Niet zuur, niet zoet. Kan het niet omschrijven, maar het was niet zoetzuur ![]() | |
de_boswachter | maandag 17 juni 2024 @ 23:02 |
Jawel dat kan wel. | |
PzKpfw | maandag 17 juni 2024 @ 23:08 |
De goedkoopste. | |
maily | maandag 17 juni 2024 @ 23:11 |
Hier augurken van ah; zoetzure variant. ![]() Piccalilly wel van Kesbeke. ![]() | |
de_boswachter | maandag 17 juni 2024 @ 23:21 |
Er is maar één fatsoenlijke Piccalilly en dat is die van Kühne. Geen discussie mogelijk ook. | |
FvanS | maandag 17 juni 2024 @ 23:34 |
Dit topic gaat over augurken, maar die vreet ik niet. Echter de zilveruitjes van Kesbeke vind ik wel zwaar tegenvallend. Lidl bijvoorbeeld heeft al beter spul. | |
sturmpie | maandag 17 juni 2024 @ 23:41 |
huismerk, altijd goed | |
derLudolf | dinsdag 18 juni 2024 @ 08:53 |
Vooropgesteld, ik ben niet echt van de ingelegde zaken zoals augurken - maar heb hier wel es gelezen dat Kesbeke veel zoetstof gebruikt, dus misschien zit in Kühne meer suiker maar is Kesbeke dus veel zoeter. Jammer wel, ik vind het wel een mooi bedrijf. Als ik hun producten zou lusten zou ik het graag steunen ![]() | |
junkiesietze | dinsdag 18 juni 2024 @ 10:10 |
weet ik veel welke ik heb, iig al in plakjes want dat is lekker makkelijk op de hamburgers gooien ![]() | |
De_Hertog | dinsdag 18 juni 2024 @ 11:06 |
Team![]() Helaas lijkt de handige groene uitpakhulp inmiddels wegbezuinigd ![]() | |
de_boswachter | dinsdag 18 juni 2024 @ 11:46 |
Stem maar C merk dan. Met je uitpakhulp. Wtf. | |
Hydrogeny | dinsdag 18 juni 2024 @ 12:30 |
Eigen ingemaakte augurken! | |
Sorella | dinsdag 18 juni 2024 @ 13:12 |
Kuhne want daar zit geen zoetstof in ![]() ![]() | |
111210 | dinsdag 18 juni 2024 @ 15:38 |
Die stoppen er ook zoetstoffen in, hun azijn is ook azijnzuur met water ipv echt natuurazijn. Zal allemaal wel met kosten te maken hebben, mij in iedergeval niet gezien met die rommel | |
111210 | dinsdag 18 juni 2024 @ 15:39 |
Wil ik ooit nog eens heen, de enige echt ouderwetse zuurwinkel in nederland denk ik toch zeker. Helaas ben ik nooit in de buurt | |
Kanaroe | dinsdag 18 juni 2024 @ 16:52 |
Ik koop al jaren Kesbeke, ook omdat ik die potten fijn vind om te bewaren voor allerhande zooi. Maar nu ik eens goed heb gelezen zie ik dat zij sacharine gebruiken als zoetstof, vind ik toch een soort tegenvaller. Laatst eens een huismerk augurken gekocht (Jumbo denk ik) die vond ik erg zoet en te dillerig. Misschien ga ik n.a.v. dit topic ook eens Kuhne kopen ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Kanaroe op 18-06-2024 21:48:34 ] | |
nostra | dinsdag 18 juni 2024 @ 16:53 |
Gewoon zure bommen van de visboer. ![]() | |
golfer | dinsdag 18 juni 2024 @ 17:07 |
Die ze ook inkoopt bij Kesbeke. ![]() | |
derLudolf | dinsdag 18 juni 2024 @ 18:09 |
Die zie ik altijd in zo'n grote pot zitten. Er naast staat een pot leverworst - nog nooit iemand gezien die dat kocht. | |
nostra | dinsdag 18 juni 2024 @ 18:30 |
Oh, dat zou goed kunnen, voor mijn gevoel smaken ze wat zuurder. Plus een pot van die kanjers vult mijn hele koelkast en van die laffe schijfjes hoef ik niet. ![]() | |
De_Hertog | dinsdag 18 juni 2024 @ 18:47 |
Maar wel glucose-fructose siroop en suiker.. mij ook veel te zoet | |
Nielojram75 | dinsdag 18 juni 2024 @ 19:40 |
Zo eens, hier ook team Kühne. Gun de Nederlandse ondernemer alles, tov de buitenlandse, maar Kesbeke vind ik niet lekkor. Gurken-viertel van Kühne ![]() Suiker, zoetstof, whatever, blijkbaar weet deze fabrikant het lekkerder te maken dan die uit Holland.. | |
MadMaster | dinsdag 18 juni 2024 @ 19:53 |
Gewoon vers halen bij De Leeuw in Amsterdam:![]() https://deleeuwzuur.nl/ | |
derLudolf | dinsdag 18 juni 2024 @ 20:01 |
Wel dapper dat ze in Amsterdam anno 2024 nog durven te melden dat ze joodse wortels hebben ![]() | |
MadMaster | dinsdag 18 juni 2024 @ 20:02 |
![]() | |
maily | dinsdag 18 juni 2024 @ 20:02 |
Ook in 't zuur? | |
PzKpfw | woensdag 19 juni 2024 @ 02:23 |
Leuk om te zien dat Gert-Jan Segers tegenwoordig een eigen zaak heeft. | |
marc0871 | woensdag 19 juni 2024 @ 02:33 |
Weten ![]() | |
Sorella | woensdag 19 juni 2024 @ 17:04 |
Zolang ze er geen zoetstof ingooien zal het mij een biet zijn wat er nog meer inzit ![]() | |
Discombobulate | woensdag 19 juni 2024 @ 18:16 |
Vind Kesbeke wel echt een beetje overrated hoor. | |
golfer | woensdag 19 juni 2024 @ 18:29 |
Daar hebben ze ook een variant van: met rode biet. ![]() | |
Wereldgozer | woensdag 19 juni 2024 @ 18:33 |
Pak hier meestal huismerkie | |
FlippingCoin | woensdag 19 juni 2024 @ 18:38 |
Ik eet helemaal geen augurken | |
marc0871 | woensdag 19 juni 2024 @ 19:02 |
Die van de Jumbo zijn niet lekker ![]() ![]() | |
No239SquadronRAF | donderdag 20 juni 2024 @ 14:43 |
Waarom zeg je dan niet gewoon overgewaardeerd? | |
No239SquadronRAF | donderdag 20 juni 2024 @ 16:08 |
Bij dat tafelzuur kun je overigens het beste gewoon de goedkoopste nemen. Dat is echt helemaal prima. | |
Z | donderdag 20 juni 2024 @ 16:29 |
Ik vind het een mooi merk. Maar meestal niet lekker. Er zit een bepaalde bloemigheid in de smaken van Kesbeke die ik niet trek. Proef je ook bijvoorbeeld in hun kimchi. Niet lekker. Uienketchup: niet te pruimen. Van de samenwerking met Johnny Boer heb ik nog niks geproefd. | |
Nielojram75 | donderdag 20 juni 2024 @ 20:26 |
Als je smaak hebt ontwikkeld, koop je dat niet. Mocht je in een recept vinden dat je zo'n product erbij moet voegen, en je kiest voor het goedkoopste, zonde van je (bereiding) tijd. | |
Forbry | donderdag 20 juni 2024 @ 21:14 |
Dat ik weet, één keer (bewust) iets van gegeten en dat vond ik niet lekker, dus ik ga vooralsnog voor 'overrated'.Eens, al verschilt het wel per (huis)merk. | |
golfer | donderdag 20 juni 2024 @ 21:16 |
Jammer dat de potten met de echte handgeschilde grote Amsterdamse uien zo beperkt verkrijgbaar zijn. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 juni 2024 @ 13:34 |
Kesbeke, vreselijk overschat, met de smaak van zoetstof | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 juni 2024 @ 13:36 |
Gemakkelijk zelf te maken en smaakt dan veel beter, wat suiker ipv zoetstof en saffraan ipv kleurstof | |
MadMaster | vrijdag 21 juni 2024 @ 13:48 |
Om eerlijk te zijn vind ik de Amsterdamse uien, ongeacht van welke producent, de laatste jaren veel te hard. Vroegâh waren ze zachter en kon je de diverse lagen van de ui makkelijk afpellen totdat je aan de kern van de ui kwam. Tegenwoordig scheuren/breken de lagen, bij het afpellen er van, bij het minste geringste, zo stug en hard zijn ze. Ik koop ze daarom niet meer... | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 juni 2024 @ 14:57 |
CUL / Amsterdam huilt | |
JeMoeder | vrijdag 21 juni 2024 @ 15:11 |
De enige echte augurken zijn het gevolg van lacto-fermentatie: 6 maanden gefermenteerd in een zoutwateroplossing met bijvoorbeeld dille, mierikswortel en mosterdzaad. Niet die neppe zooi op zoetzuur suikerwater. | |
JeMoeder | vrijdag 21 juni 2024 @ 15:31 |
Dan zijn ze te kort gefermenteerd. Korter fermenteren is natuurlijk goedkoper, dat ga je aan de kwaliteit merken helaas. Zelf fermenteren is altijd nog een optie... Niet heel moeilijk. | |
MadMaster | vrijdag 21 juni 2024 @ 15:42 |
Dat kan, ik beoordeel alleen het eindresultaat en heb geen idee of er in de voorbereiding ergens wat anders is gedaan dan voorheen. Ook van De Leeuw, waarvan ik weet dat ze geen concessies doen aan hun receptuur en bereidingswijze, vind ik de Amsterdamse uien de laatste jaren minder lekker vanwege de stugheid ervan.... Ik ben consument/smulpaap/Bourgondiër, geen kok of augurkenkoning. Mij zie je niet snel achter de pannen... | |
TargaFlorio | vrijdag 21 juni 2024 @ 16:55 |
Team Kühne (en dan heb ik het over augurken). | |
Kanaroe | vrijdag 21 juni 2024 @ 17:57 |
Ja! Zo maakte mijn vroegere Turkse buuf augurken in. Augurken uit mijn moestuin trouwens ![]() Zo lekker! Zoutig èn pittig want ze stopte er ook rode pepertjes bij ![]() | |
Rick-Astley | vrijdag 21 juni 2024 @ 19:06 |
Vanzelfsprekend #teamkühne. Ik geef het liefst al m'n geld uit in Duitsland, behalve voor tabak. Dat haal ik in Luxemburg. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 21 juni 2024 @ 19:21 |
![]() Ingredienten Augurk, water, azijn, zout, mosterdzaad, zoetstof: sacharine, kleurstof: riboflavine (vitamine B), aroma. https://www.kesbeke.nl/product/augurken-720ml/ Zooo smerig | |
Curiosity | zaterdag 22 juni 2024 @ 00:18 |
Uit zo'n groot blik. Heerlijk zijn die. | |
golfer | zaterdag 22 juni 2024 @ 00:22 |
Ja. Alleen staat er op die grote blikken...Kesbeke. ![]() | |
Curiosity | zaterdag 22 juni 2024 @ 00:24 |
![]() Hahaha | |
golfer | zaterdag 22 juni 2024 @ 00:26 |
![]() | |
Curiosity | zaterdag 22 juni 2024 @ 00:50 |
Of van Uyttewaal 😉 | |
HannahVrede | zaterdag 22 juni 2024 @ 01:43 |
Wat een beetje in de buurt komt zijn de ingelegde (grote) uien op de zaterdagmarkt op de Grote Markt bij de Turk. Ze hebben ze niet altijd (lees: kennelijk zelden) maar de voorliefde is kennelijk een niche. ![]() Ook staat er soms kraam dicht bij de soepmaker die ook ingemaakte blikken verkoopt: heerlijke spullen en allemaal (als we de dame mogen geloven) op natuurlijke manier ingemaakt. Laat mij weten of ze nog te vinden zijn: ze zouden zeker op mijn 'te doen lijstje' staan! ![]() | |
Curiosity | zondag 23 juni 2024 @ 11:01 |
![]() Ik zit net even regionale tv te kijken. En kijk eens op de Achtergrond. | |
golfer | zondag 23 juni 2024 @ 11:21 |
Bij jullie zenden ze TV-beelden van 1979 uit? ![]() | |
Jan_Onderwater | zaterdag 29 juni 2024 @ 16:51 |
Tafelzuur in Amsterdam, 1930 |