FOK!forum / Culinesse à gogo / Kesbeke - overrated of niet
de_boswachtermaandag 17 juni 2024 @ 22:30
Mooie Nederlandse term vind ik dat ‘overrated’.
Enfin. Naar aanleiding van het daverende succes van de TV formule ‘de Augurkenkoning’ heb ik me maar eens een pot augurken (godenvoer) van Kesbeke gekocht en zojuist open gedraaid. Ik ben vrij duidelijk: Niet te vreten gewoon. Hoe smerig dat ‘zuur’ waar die augurken in zitten :') Ik blijf team Kühne, Duitse goden.

En jullie?

POLL
Quyxz_maandag 17 juni 2024 @ 22:45
%5B1013780%5D%20KOELEMAN%20-%20AUGURKEN%20MIDDEL%20:%20720%20ML?unique=b3f8353
Duvelmaandag 17 juni 2024 @ 22:50
Kesbeke is te zoet.
de_boswachtermaandag 17 juni 2024 @ 22:52
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:45 schreef Quyxz_ het volgende:
[ afbeelding ]
Mot je C-merk stemmen.
boriszmaandag 17 juni 2024 @ 22:54
Die van De Leeuw natuurlijk.
mscholmaandag 17 juni 2024 @ 22:56
kesbeske is niet zuur maar suikerzoet :{
mscholmaandag 17 juni 2024 @ 22:59
kuhne heeft qua voedingswaarde nog veel meer suiker erin.. kan ook niet lekker zijn
de_boswachtermaandag 17 juni 2024 @ 23:02
quote:
2s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:56 schreef mschol het volgende:
kesbeske is niet zuur maar suikerzoet :{
Dan had je de suikerzoete variant? Wat ik net uit die pot haalde was gewoon echt niet lekker. Niet zuur, niet zoet. Kan het niet omschrijven, maar het was niet zoetzuur ;(
de_boswachtermaandag 17 juni 2024 @ 23:02
quote:
2s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:59 schreef mschol het volgende:
kuhne heeft qua voedingswaarde nog veel meer suiker erin.. kan ook niet lekker zijn
Jawel dat kan wel.
PzKpfwmaandag 17 juni 2024 @ 23:08
De goedkoopste.
mailymaandag 17 juni 2024 @ 23:11
Hier augurken van ah; zoetzure variant. :Y)

Piccalilly wel van Kesbeke. :9~
de_boswachtermaandag 17 juni 2024 @ 23:21
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 23:11 schreef maily het volgende:
Hier augurken van ah; zoetzure variant. :Y)

Piccalilly wel van Kesbeke. :9~
Er is maar één fatsoenlijke Piccalilly en dat is die van Kühne. Geen discussie mogelijk ook.
FvanSmaandag 17 juni 2024 @ 23:34
Dit topic gaat over augurken, maar die vreet ik niet. Echter de zilveruitjes van Kesbeke vind ik wel zwaar tegenvallend. Lidl bijvoorbeeld heeft al beter spul.
sturmpiemaandag 17 juni 2024 @ 23:41
huismerk, altijd goed
derLudolfdinsdag 18 juni 2024 @ 08:53
quote:
2s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:59 schreef mschol het volgende:
kuhne heeft qua voedingswaarde nog veel meer suiker erin.. kan ook niet lekker zijn
Vooropgesteld, ik ben niet echt van de ingelegde zaken zoals augurken - maar heb hier wel es gelezen dat Kesbeke veel zoetstof gebruikt, dus misschien zit in Kühne meer suiker maar is Kesbeke dus veel zoeter.

Jammer wel, ik vind het wel een mooi bedrijf. Als ik hun producten zou lusten zou ik het graag steunen :)
junkiesietzedinsdag 18 juni 2024 @ 10:10
weet ik veel welke ik heb, iig al in plakjes want dat is lekker makkelijk op de hamburgers gooien :)
De_Hertogdinsdag 18 juni 2024 @ 11:06
Team
cornichons-maille-extra-fins.jpg

Helaas lijkt de handige groene uitpakhulp inmiddels wegbezuinigd ;(
de_boswachterdinsdag 18 juni 2024 @ 11:46
quote:
16s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 11:06 schreef De_Hertog het volgende:
Team
[ afbeelding ]

Helaas lijkt de handige groene uitpakhulp inmiddels wegbezuinigd ;(
Stem maar C merk dan. Met je uitpakhulp. Wtf.
Hydrogenydinsdag 18 juni 2024 @ 12:30
Eigen ingemaakte augurken!
Sorelladinsdag 18 juni 2024 @ 13:12
Kuhne want daar zit geen zoetstof in *O* ^O^
111210dinsdag 18 juni 2024 @ 15:38
quote:
2s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:50 schreef Duvel het volgende:
Kesbeke is te zoet.
Die stoppen er ook zoetstoffen in, hun azijn is ook azijnzuur met water ipv echt natuurazijn.

Zal allemaal wel met kosten te maken hebben, mij in iedergeval niet gezien met die rommel
111210dinsdag 18 juni 2024 @ 15:39
quote:
6s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:54 schreef borisz het volgende:
Die van De Leeuw natuurlijk.
Wil ik ooit nog eens heen, de enige echt ouderwetse zuurwinkel in nederland denk ik toch zeker.

Helaas ben ik nooit in de buurt
Kanaroedinsdag 18 juni 2024 @ 16:52
Ik koop al jaren Kesbeke, ook omdat ik die potten fijn vind om te bewaren voor allerhande zooi.
Maar nu ik eens goed heb gelezen zie ik dat zij sacharine gebruiken als zoetstof, vind ik toch een soort tegenvaller.

Laatst eens een huismerk augurken gekocht (Jumbo denk ik) die vond ik erg zoet en te dillerig.
Misschien ga ik n.a.v. dit topic ook eens Kuhne kopen ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door Kanaroe op 18-06-2024 21:48:34 ]
nostradinsdag 18 juni 2024 @ 16:53
Gewoon zure bommen van de visboer. :9~
golferdinsdag 18 juni 2024 @ 17:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 16:53 schreef nostra het volgende:
Gewoon zure bommen van de visboer. :9~
Die ze ook inkoopt bij Kesbeke. :+
derLudolfdinsdag 18 juni 2024 @ 18:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 16:53 schreef nostra het volgende:
Gewoon zure bommen van de visboer. :9~
Die zie ik altijd in zo'n grote pot zitten. Er naast staat een pot leverworst - nog nooit iemand gezien die dat kocht.
nostradinsdag 18 juni 2024 @ 18:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 17:07 schreef golfer het volgende:

[..]
Die ze ook inkoopt bij Kesbeke. :+
Oh, dat zou goed kunnen, voor mijn gevoel smaken ze wat zuurder. Plus een pot van die kanjers vult mijn hele koelkast en van die laffe schijfjes hoef ik niet. :+
De_Hertogdinsdag 18 juni 2024 @ 18:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 13:12 schreef Sorella het volgende:
Kuhne want daar zit geen zoetstof in *O* ^O^
Maar wel glucose-fructose siroop en suiker.. mij ook veel te zoet
Nielojram75dinsdag 18 juni 2024 @ 19:40
quote:
81s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:30 schreef de_boswachter het volgende:
Mooie Nederlandse term vind ik dat ‘overrated’.
Enfin. Naar aanleiding van het daverende succes van de TV formule ‘de Augurkenkoning’ heb ik me maar eens een pot augurken (godenvoer) van Kesbeke gekocht en zojuist open gedraaid. Ik ben vrij duidelijk: Niet te vreten gewoon. Hoe smerig dat ‘zuur’ waar die augurken in zitten :') Ik blijf team Kühne, Duitse goden.

En jullie?

[poll=7397]
Zo eens, hier ook team Kühne.

Gun de Nederlandse ondernemer alles, tov de buitenlandse, maar Kesbeke vind ik niet lekkor.

Gurken-viertel van Kühne _O_

Suiker, zoetstof, whatever, blijkbaar weet deze fabrikant het lekkerder te maken dan die uit Holland..
MadMasterdinsdag 18 juni 2024 @ 19:53
Gewoon vers halen bij De Leeuw in Amsterdam:

1511539743758-Familie-de-Leeuw-in-hun-winkel.jpeg?crop=0.562xw:1xh;center,center

https://deleeuwzuur.nl/
derLudolfdinsdag 18 juni 2024 @ 20:01
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 19:53 schreef MadMaster het volgende:
Gewoon vers halen bij De Leeuw in Amsterdam:

[ afbeelding ]

https://deleeuwzuur.nl/
Wel dapper dat ze in Amsterdam anno 2024 nog durven te melden dat ze joodse wortels hebben :+
MadMasterdinsdag 18 juni 2024 @ 20:02
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 20:01 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Wel dapper dat ze in Amsterdam anno 2024 nog durven te melden dat ze joodse wortels hebben :+
:wtf:
mailydinsdag 18 juni 2024 @ 20:02
quote:
10s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 20:01 schreef derLudolf het volgende:

[..]
Wel dapper dat ze in Amsterdam anno 2024 nog durven te melden dat ze joodse wortels hebben :+
Ook in 't zuur?
PzKpfwwoensdag 19 juni 2024 @ 02:23
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 19:53 schreef MadMaster het volgende:
Gewoon vers halen bij De Leeuw in Amsterdam:

[ afbeelding ]

https://deleeuwzuur.nl/
Leuk om te zien dat Gert-Jan Segers tegenwoordig een eigen zaak heeft.
marc0871woensdag 19 juni 2024 @ 02:33
quote:
1s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:45 schreef Quyxz_ het volgende:
[ afbeelding ]
Weten _O_
Sorellawoensdag 19 juni 2024 @ 17:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 18:47 schreef De_Hertog het volgende:

[..]
Maar wel glucose-fructose siroop en suiker.. mij ook veel te zoet
Zolang ze er geen zoetstof ingooien zal het mij een biet zijn wat er nog meer inzit :).
Discombobulatewoensdag 19 juni 2024 @ 18:16
Vind Kesbeke wel echt een beetje overrated hoor.
golferwoensdag 19 juni 2024 @ 18:29
quote:
0s.gif Op woensdag 19 juni 2024 17:04 schreef Sorella het volgende:


Zolang ze er geen zoetstof ingooien zal het mij een biet zijn wat er nog meer inzit :).
Daar hebben ze ook een variant van: met rode biet. :+
Wereldgozerwoensdag 19 juni 2024 @ 18:33
Pak hier meestal huismerkie
FlippingCoinwoensdag 19 juni 2024 @ 18:38
Ik eet helemaal geen augurken
marc0871woensdag 19 juni 2024 @ 19:02
quote:
1s.gif Op woensdag 19 juni 2024 18:33 schreef Wereldgozer het volgende:
Pak hier meestal huismerkie
Die van de Jumbo zijn niet lekker :N :r
No239SquadronRAFdonderdag 20 juni 2024 @ 14:43
quote:
81s.gif Op maandag 17 juni 2024 22:30 schreef de_boswachter het volgende:
Mooie Nederlandse term vind ik dat ‘overrated’.
Waarom zeg je dan niet gewoon overgewaardeerd?
No239SquadronRAFdonderdag 20 juni 2024 @ 16:08
Bij dat tafelzuur kun je overigens het beste gewoon de goedkoopste nemen. Dat is echt helemaal prima.
Zdonderdag 20 juni 2024 @ 16:29
Ik vind het een mooi merk. Maar meestal niet lekker. Er zit een bepaalde bloemigheid in de smaken van Kesbeke die ik niet trek. Proef je ook bijvoorbeeld in hun kimchi. Niet lekker. Uienketchup: niet te pruimen. Van de samenwerking met Johnny Boer heb ik nog niks geproefd.
Nielojram75donderdag 20 juni 2024 @ 20:26
quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2024 16:08 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Bij dat tafelzuur kun je overigens het beste gewoon de goedkoopste nemen. Dat is echt helemaal prima.
Als je smaak hebt ontwikkeld, koop je dat niet.
Mocht je in een recept vinden dat je zo'n product erbij moet voegen, en je kiest voor het goedkoopste, zonde van je (bereiding) tijd.
Forbrydonderdag 20 juni 2024 @ 21:14
Dat ik weet, één keer (bewust) iets van gegeten en dat vond ik niet lekker, dus ik ga vooralsnog voor 'overrated'.

quote:
0s.gif Op donderdag 20 juni 2024 16:08 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Bij dat tafelzuur kun je overigens het beste gewoon de goedkoopste nemen. Dat is echt helemaal prima.
Eens, al verschilt het wel per (huis)merk.
golferdonderdag 20 juni 2024 @ 21:16
Jammer dat de potten met de echte handgeschilde grote Amsterdamse uien zo beperkt verkrijgbaar zijn.
Jan_Onderwatervrijdag 21 juni 2024 @ 13:34
Kesbeke, vreselijk overschat, met de smaak van zoetstof
Jan_Onderwatervrijdag 21 juni 2024 @ 13:36
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2024 21:16 schreef golfer het volgende:
Jammer dat de potten met de echte handgeschilde grote Amsterdamse uien zo beperkt verkrijgbaar zijn.
Gemakkelijk zelf te maken en smaakt dan veel beter, wat suiker ipv zoetstof en saffraan ipv kleurstof
MadMastervrijdag 21 juni 2024 @ 13:48
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2024 21:16 schreef golfer het volgende:
Jammer dat de potten met de echte handgeschilde grote Amsterdamse uien zo beperkt verkrijgbaar zijn.
Om eerlijk te zijn vind ik de Amsterdamse uien, ongeacht van welke producent, de laatste jaren veel te hard.
Vroegâh waren ze zachter en kon je de diverse lagen van de ui makkelijk afpellen totdat je aan de kern van de ui kwam.
Tegenwoordig scheuren/breken de lagen, bij het afpellen er van, bij het minste geringste, zo stug en hard zijn ze.
Ik koop ze daarom niet meer...
Jan_Onderwatervrijdag 21 juni 2024 @ 14:57
CUL / Amsterdam huilt
JeMoedervrijdag 21 juni 2024 @ 15:11
De enige echte augurken zijn het gevolg van lacto-fermentatie: 6 maanden gefermenteerd in een zoutwateroplossing met bijvoorbeeld dille, mierikswortel en mosterdzaad. Niet die neppe zooi op zoetzuur suikerwater.
JeMoedervrijdag 21 juni 2024 @ 15:31
quote:
7s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 13:48 schreef MadMaster het volgende:

[..]
Om eerlijk te zijn vind ik de Amsterdamse uien, ongeacht van welke producent, de laatste jaren veel te hard.
Vroegâh waren ze zachter en kon je de diverse lagen van de ui makkelijk afpellen totdat je aan de kern van de ui kwam.
Tegenwoordig scheuren/breken de lagen, bij het afpellen er van, bij het minste geringste, zo stug en hard zijn ze.
Ik koop ze daarom niet meer...
Dan zijn ze te kort gefermenteerd. Korter fermenteren is natuurlijk goedkoper, dat ga je aan de kwaliteit merken helaas. Zelf fermenteren is altijd nog een optie... Niet heel moeilijk.
MadMastervrijdag 21 juni 2024 @ 15:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 15:31 schreef JeMoeder het volgende:

[..]
Dan zijn ze te kort gefermenteerd. Korter fermenteren is natuurlijk goedkoper, dat ga je aan de kwaliteit merken helaas.
Dat kan, ik beoordeel alleen het eindresultaat en heb geen idee of er in de voorbereiding ergens wat anders is gedaan dan voorheen.
Ook van De Leeuw, waarvan ik weet dat ze geen concessies doen aan hun receptuur en bereidingswijze, vind ik de Amsterdamse uien de laatste jaren minder lekker vanwege de stugheid ervan....

quote:
Zelf fermenteren is altijd nog een optie... Niet heel moeilijk.
Ik ben consument/smulpaap/Bourgondiër, geen kok of augurkenkoning.
Mij zie je niet snel achter de pannen...
TargaFloriovrijdag 21 juni 2024 @ 16:55
Team Kühne (en dan heb ik het over augurken).
Kanaroevrijdag 21 juni 2024 @ 17:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 juni 2024 15:11 schreef JeMoeder het volgende:
De enige echte augurken zijn het gevolg van lacto-fermentatie: 6 maanden gefermenteerd in een zoutwateroplossing met bijvoorbeeld dille, mierikswortel en mosterdzaad. Niet die neppe zooi op zoetzuur suikerwater.
Ja! Zo maakte mijn vroegere Turkse buuf augurken in. Augurken uit mijn moestuin trouwens O-)

Zo lekker! Zoutig èn pittig want ze stopte er ook rode pepertjes bij :9
Rick-Astleyvrijdag 21 juni 2024 @ 19:06
Vanzelfsprekend #teamkühne. Ik geef het liefst al m'n geld uit in Duitsland, behalve voor tabak. Dat haal ik in Luxemburg.
Jan_Onderwatervrijdag 21 juni 2024 @ 19:21
Augurken-720-ml.jpg

Ingredienten
Augurk, water, azijn, zout, mosterdzaad, zoetstof: sacharine, kleurstof: riboflavine (vitamine B), aroma.

https://www.kesbeke.nl/product/augurken-720ml/

Zooo smerig
Curiosityzaterdag 22 juni 2024 @ 00:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2024 16:53 schreef nostra het volgende:
Gewoon zure bommen van de visboer. :9~
Uit zo'n groot blik. Heerlijk zijn die.
golferzaterdag 22 juni 2024 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 juni 2024 00:18 schreef Curiosity het volgende:


Uit zo'n groot blik. Heerlijk zijn die.
Ja. Alleen staat er op die grote blikken...Kesbeke. _O-
Curiosityzaterdag 22 juni 2024 @ 00:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 juni 2024 00:22 schreef golfer het volgende:

[..]
Ja. Alleen staat er op die grote blikken...Kesbeke. _O-
Screenshot-20240622-002307-Google.jpg

Hahaha
golferzaterdag 22 juni 2024 @ 00:26
Blik-grote-augurken-10kg-TinyJPG-scaled.jpg
Curiosityzaterdag 22 juni 2024 @ 00:50
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2024 23:21 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Er is maar één fatsoenlijke Piccalilly en dat is die van Kühne. Geen discussie mogelijk ook.
Of van Uyttewaal 😉
HannahVredezaterdag 22 juni 2024 @ 01:43
quote:
1s.gif Op donderdag 20 juni 2024 21:16 schreef golfer het volgende:
Jammer dat de potten met de echte handgeschilde grote Amsterdamse uien zo beperkt verkrijgbaar zijn.
Wat een beetje in de buurt komt zijn de ingelegde (grote) uien op de zaterdagmarkt op de Grote Markt bij de Turk. Ze hebben ze niet altijd (lees: kennelijk zelden) maar de voorliefde is kennelijk een niche. :)

Ook staat er soms kraam dicht bij de soepmaker die ook ingemaakte blikken verkoopt: heerlijke spullen en allemaal (als we de dame mogen geloven) op natuurlijke manier ingemaakt.

Laat mij weten of ze nog te vinden zijn: ze zouden zeker op mijn 'te doen lijstje' staan! O+
Curiosityzondag 23 juni 2024 @ 11:01
20240623-105750.jpg

Ik zit net even regionale tv te kijken.
En kijk eens op de Achtergrond.
golferzondag 23 juni 2024 @ 11:21
quote:
0s.gif Op zondag 23 juni 2024 11:01 schreef Curiosity het volgende:
[ link | afbeelding ]

Ik zit net even regionale tv te kijken.
En kijk eens op de Achtergrond.
Bij jullie zenden ze TV-beelden van 1979 uit? :D
Jan_Onderwaterzaterdag 29 juni 2024 @ 16:51
Tafelzuur in Amsterdam, 1930