Want ze schillen de uien...
Naar aanleiding van het
Kesbeke is overrated topic
Amsterdamse uien
1. Neem voor de voorbereiding een grote afsluitbare kunststof, glazen of RVS container. Krimpfolie afsluiter doet het ook.
2. Zorg dat je een of meerdere glazen potten hebt met deksel
Schil zoveel witte uien (formaat tussen golfbal en flinke mandarijn) als er in 1 passen. Meng een kop suiker met een kop zout. Meng dit met de uien in 1 en stel dit koud weg. ca 2 keer per dag omschudden.
Het zout en suiker pekelen de uien, ze garen daarin en verliezen vocht.
Na een 7-10 dagen de uien goed afspoelen (zet een raam open, het zal aromatisch zijn). Enzymen hebben hun werk gedaan.
Stop de uien in 2, Het volume gevuld door de uien zal een 50% zijn dus je moet het volume tot 100% gaan aanvullen met het volgende.
Hier voorbeeld voor 1,5 liter
750 cc Witte wijn azijn.
750 cc Water.
50-100 gram suiker als je het zoet-zuur wilt hebben,
Eetlepel pimentzaad
4 blaadjes laurier
10-15 draadjes saffraan
Theelepel Esdragon
paar dillebloemen
Eetlepel mosterdzaad
Doe dit allemaal (zonder de uien) in een pan en breng aan de kook. Giet dit over de uien in de potten en sluit ze af. Zet ze weg in een donkere en koele plek
Laat ze een paar maanden, half jaar is beter, staan.
Genieten. Heb je deze gegeten, dan weet je wat voor een meuk Kesbeke je aandraait