abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_213373110
Albert Heyn stopt bloedplasma in gehakt
Albert Heijn gaat bij onder meer hamburgers, chipolata’s en gehakt ook rundereiwit toevoegen. Dit eiwit wordt gewonnen uit bloedplasma, dat normaal gesproken wordt weggegooid tijdens het slachtproces. ,,We voegen dit toe waardoor je voor een hamburger minder vlees van de koe nodig hebt.’’

https://www.destentor.nl/(...)hamburgers~a383b998/

Vindt men dit een goede zaak?
Zo is er minder vlees nodig voor een hamburger, worstjes etc, en kost het minder dierenlevens, en zoveel klimaat vriendelijker gelijk.
In sommige gevallen bedraagt de toevoeging van bloedplasma 20%.

Goede zaak?

[ Bericht 7% gewijzigd door Jippie op 01-05-2024 08:11:47 ]
pi_213373136
meer gebruiken van een geslacht beest is altijd goed
pi_213373151
Za z'n obsessie met worsten begint wel op te vallen :')
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_213373158
Ze spuiten het nu vol met water, gaan ze daar mee stoppen dan?
pi_213373177
Dat is geen bloedplasma. Clickbait.
pi_213373319
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:11 schreef Za het volgende:

[..]
Kan er wellicht iemand on topic reageren?

Is dit een goede zaak, met oog op het milieu, kosten besparen en dierenleed?
Wat denk je zelf?
pi_213373396
Gister al lag hier het halve schap met 300gram verpakkingen vol met kortingsstickers, die waren kennelijk al vernieuwd, en zou vandaag over datum gaan. Lijkt nog niet zo'n succes dus.

Gehakt van de AH was sowieso al niet te vreten, veel te grof gemalen waardoor je het maar in weinig gerechten echt kan toepassen.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 april 2024 @ 17:24:37 #8
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_213373440
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:11 schreef Za het volgende:

[..]
Kan er wellicht iemand on topic reageren?

Is dit een goede zaak, met oog op het milieu, kosten besparen en dierenleed?
TS begint
100.000 katjes
Fuck the EBU!
pi_213373472
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:13 schreef Hiddendoe het volgende:

Wat denk je zelf?
Ik eet het zelf niet, maar wanneer voor tal van producten tot 20% minder vlees nodig is, misschien wel al het verwerkte vlees, scheelt dat enorm.
Dat komt het klimaat ten goede, en mensen zijn misschien minder kwijt voor hun aankopen.
Persoonlijk denk ik, het dierenleed blijft, maar minder is altijd beter.
pi_213373528
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:27 schreef Za het volgende:
en mensen zijn misschien minder kwijt voor hun aankopen.
:D
pi_213373548
Bloedworst maken kan ook natuurlijk maar daar zitten regels aan waardoor het niet meer een smakelijk product is. Als AH zich aan alle regels houdt en op de hamburger(verpakking) vermeld dat er bloedeiwit is toegevoegd zie ik het bezwaar niet.
  dinsdag 30 april 2024 @ 17:50:54 #12
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_213373696
20% minder vlees in een product. Daar kunnen ze dus 20% extra winst op maken. Dat heeft niets met het beperken van dierenleed te maken maar met kapitalisme.
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
pi_213373958
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:36 schreef qajariaq het volgende:
Bloedworst maken kan ook natuurlijk maar daar zitten regels aan waardoor het niet meer een smakelijk product is. Als AH zich aan alle regels houdt en op de hamburger(verpakking) vermeld dat er bloedeiwit is toegevoegd zie ik het bezwaar niet.
Daar moest ik ook aandenken, ik heb het opgezocht, en daarvan is het percentage ook 20%. Ik lees dat het ook zeer eiwitrijk is; 18/100 gram, mogelijk het plasma nog veel hoger.
Ik denk wel dat het cortisol bevat.
pi_213374074
Nog even en het vlees op je kapsalon is gezonder dan wat je in de winkels koopt .

Tegenwoordig loop ik al voorbij de vleeswaren van de winkels.
En ga naar de Turkse slager toe voor een stuk vlees .




[ Bericht 8% gewijzigd door suijkerbuijk op 30-04-2024 18:44:19 ]
  dinsdag 30 april 2024 @ 18:45:03 #15
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_213374141
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:19 schreef FvanS het volgende:
Gister al lag hier het halve schap met 300gram verpakkingen vol met kortingsstickers, die waren kennelijk al vernieuwd, en zou vandaag over datum gaan. Lijkt nog niet zo'n succes dus.

Gehakt van de AH was sowieso al niet te vreten, veel te grof gemalen waardoor je het maar in weinig gerechten echt kan toepassen.
Dat zijn die slierten gehakt die er uit zien als wormpjes. Die heb je in zowat elke supermarkt. Is inderdaad vreselijk.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
pi_213374150
TS dacht ook weer een scoop te hebben :')
  dinsdag 30 april 2024 @ 18:54:55 #17
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_213374250
Meat
Is
Murder

Met of zonder plasma
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_213374283
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 16:59 schreef Lichtloper het volgende:
Ze spuiten het nu vol met water, gaan ze daar mee stoppen dan?
Bron?
  Spellchecker dinsdag 30 april 2024 @ 19:00:30 #19
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_213374316
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 18:58 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Bron?
Bronwater?
pi_213374480
Had iemand al vermeld dat dit topic ook in CUL staat? Want dat is kennelijk erg belangrijk.
pi_213374517
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 18:58 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Bron?
Bron is de plas water in mijn koekenpan, een paar minuten nadat ik er wat gehakt in gegooid heb.
pi_213375747
Aanvulling van foodinspiration:

We voegen dit toe waardoor je voor een hamburger minder vlees van de koe nodig hebt”, aldus Anita Scholte op Reimer, directeur Duurzaamheid & Kwaliteit bij Albert Heijn.

Ik ben trots op deze technologische ontwikkeling die we samen met onze ketenpartners hebben gerealiseerd. Deze producten hebben een lagere klimaatimpact, de klant betaalt minder en qua smaak proef je geen verschil.”


Het gaat dus ook goedkoper worden, voor velen belangrijk naast de lagere klimaat impact van deze infused producten. En, er hoeven 10 tot 20 procent minder dieren te worden geslacht.

In principe zou een dier ook niet hoeven te worden geslacht, een koe kan makkelijk een liter bloed doneren, en dat schept ook weer mogelijkheden, bv half vegetarisch.

[ Bericht 11% gewijzigd door Za op 01-05-2024 03:38:42 ]
pi_213378189
Nu nieuw in de winkel:




https://www.ah.nl/product(...)egevoegd-rundereiwit

Vandaar de nieuwsberichten gisteren. Overigens is het percentage eiwitten vreemd genoeg lager.

Een pond gehakt met toegevoegde eiwitten uit plasma is 0,20 cent goedkoper dan de reguliere variant.
pi_213378212
Ook nieuw:
Deze zijn wel een flink stuk goedkoper, bevatten 20% toevoegde eiwitten uit plasma, maar ook deze bevatten vreemd genoeg minder eiwitten dan de reguliere variant:



https://www.ah.nl/product(...)lata-met-rundereiwit

ETA: Allen voorzien van een groen CO2 wolkje!

[ Bericht 2% gewijzigd door Za op 01-05-2024 04:19:00 ]
pi_213378238
Heerlijk man dat pulpvlees. Straks even een kar vol inslaan en dan vanmiddag alles in één keer in de fik steken op de barbecue _O_
pi_213380359
Ik las dat er twijfel is of dit product geschikt is voor gebruik op langere termijn. Ik zal het onderzoek nog ff opzoeken en hier posten.

Iig, zodra er "verrijkt met rundereiwit" opstaat, betreft het runderplasma 10/20%, en het bevat niet meer eiwitten, maar minder.
  woensdag 1 mei 2024 @ 11:16:37 #27
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_213380448
"MAAR PLANTEN ZIJN VIES EN VLEES IS GEZOND :'( :( !!!!!"
Huilen dan.
pi_213380525
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 18:58 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Bron?
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  woensdag 1 mei 2024 @ 11:57:14 #29
3542 Gia
User under construction
pi_213380898
Ik hou sowieso al niet van gehakt vlees. Doe mij maar hele brokken vlees. Liefst op de BBQ.
Als ik vanavond niet weg zou moeten, zou ik weer gaan stoken, hoor.
pi_213380969
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 11:11 schreef Za het volgende:
Ik zal het onderzoek nog ff opzoeken en hier posten.
Echt niemand interesseert dit.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_213381042
Ik vind het erg onsmakelijk klinken. Ik wil als in gehakt koop gemalen vlees en niks anders.

Ik zie dit eens temeer als een bevestiging dat het een goede keus was om geen vlees meer in de supermarkt te kopen maar rechtstreeks van de boer.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_213381125
Daar gaan de gezonde opbouwstoffen.
pi_213381128
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 12:10 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik vind het erg onsmakelijk klinken. Ik wil als in gehakt koop gemalen vlees en niks anders.

Ik zie dit eens temeer als een bevestiging dat het een goede keus was om geen vlees meer in de supermarkt te kopen maar rechtstreeks van de boer.
Dit dus en niet veel duurder
pi_213381850
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 12:10 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik vind het erg onsmakelijk klinken. Ik wil als in gehakt koop gemalen vlees en niks anders.

Ik zie dit eens temeer als een bevestiging dat het een goede keus was om geen vlees meer in de supermarkt te kopen maar rechtstreeks van de boer.
In feite is het nog steeds vlees. Bij de slacht ontstaat een restproduct, bloed(plasma), dat tot nu toe werd weggegooid. In dat bloed(plasma) zitten eiwitten die nu worden teruggewonnen. De rest wordt nog steeds weggegooid. Minder afval, dus minder beesten die geslacht moeten worden maar er wordt niets vreemds toegevoegd.

Overigens bestaat vlees uit spieren die rood zijn door het bloed dat er in zit. Haal je het bloed volledig weg dan is het wit, vandaar de term "spierwit". Je vleesje bevatte dus altijd al de eiwitten die AH nu weer terugstopt, alleen ietsje minder.

[ Bericht 2% gewijzigd door recursief op 01-05-2024 13:34:13 ]
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_213381961
quote:
7s.gif Op woensdag 1 mei 2024 11:16 schreef Isdatzo het volgende:
"MAAR PLANTEN ZIJN VIES EN VLEES IS GEZOND :'( :( !!!!!"
Succes met je GMO's.
  woensdag 1 mei 2024 @ 13:46:51 #36
168739 Red_85
'echt wel'
pi_213381988
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 11:57 schreef Gia het volgende:
Doe mij maar hele brokken vlees.
Alstu
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_213382256
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 13:27 schreef recursief het volgende:

[..]
In feite is het nog steeds vlees. Bij de slacht ontstaat een restproduct, bloed(plasma), dat tot nu toe werd weggegooid. In dat bloed(plasma) zitten eiwitten die nu worden teruggewonnen. De rest wordt nog steeds weggegooid. Minder afval, dus minder beesten die geslacht moeten worden maar er wordt niets vreemds toegevoegd.

Overigens bestaat vlees uit spieren die rood zijn door het bloed dat er in zit. Haal je het bloed volledig weg dan is het wit, vandaar de term "spierwit". Je vleesje bevatte dus altijd al de eiwitten die AH nu weer terugstopt, alleen ietsje minder.
Prima.

Als ik gehakt eet wil ik vlees dat door de gehaktmolen is gehaald en verder niks. Ik wil geen restproducten die later weer toegevoegd worden. Ik wil een gemalen lapje vlees. Restproducten mogen ze houden, die gooien ze maar door jouw gehakt.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_213382401
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 14:25 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
Prima.

Als ik gehakt eet wil ik vlees dat door de gehaktmolen is gehaald en verder niks. Ik wil geen restproducten die later weer toegevoegd worden. Ik wil een gemalen lapje vlees. Restproducten mogen ze houden, die gooien ze maar door jouw gehakt.
Waarom wil je dat?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_213382508
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 14:40 schreef recursief het volgende:

[..]
Waarom wil je dat?
Omdat jij toch niet durft te klagen B-)
pi_213382593
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 14:40 schreef recursief het volgende:

[..]
Waarom wil je dat?
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:02:53 #41
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_213382602
Ik gooi vanavond nog wat extra tofu mijn bakkes in
Trotste mama van Ambar
Het officiële liefje van @Monitor O+
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:10:49 #42
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_213382662
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 18:58 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Bron?
Zie de sticker met ingrediënten op de achterkant van het product. Het is verplicht te melden als er water is toegevoegd en hoeveel. En inderdaad, doen ze dat overal, tot soms wel 15 of 20%. Let er maar eens op. Ook suiker stoppen ze nu overal in, ook in vleesproducten. Ik haal daarom steeds vaker bij een poolse of turkse slager, die doen tenminste nog wel normaal met hun producten.
Gevaccineerd.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:11:35 #43
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_213382673
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 19:16 schreef Lichtloper het volgende:

[..]
Bron is de plas water in mijn koekenpan, een paar minuten nadat ik er wat gehakt in gegooid heb.
Klopt. Het staat ook op de verpakking, want dat is verplicht.
Gevaccineerd.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:12:08 #44
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_213382677
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Hoe onze voorouders eten zegt niet over de gezondheid van dat dieet.

Los daarvan: onze voorouders aten slechts een fractie van de hoeveelheid vlees dat wij nu eten. Daarnaast zijn veedieren dusdanig geselecteerd dat vlees een veel hoger percentage vet bevat dan vroeger. En onze voorouders gooide het plasma ook niet weg, maar aten het in de vorm van bloedworst of bloedsoep. Daar wilt de gemiddelde Albert Heijn consjment ook niet aan vrees ik.
I am a black hole shitting into the void
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:13:04 #45
505619 Origami94
#FreeKlopkoek
pi_213382687
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 16:54 schreef Za het volgende:

Albert Heyn stopt bloedplasma in gehakt
Albert Heijn gaat bij onder meer hamburgers, chipolata’s en gehakt ook rundereiwit toevoegen. Dit eiwit wordt gewonnen uit bloedplasma, dat normaal gesproken wordt weggegooid tijdens het slachtproces. ,,We voegen dit toe waardoor je voor een hamburger minder vlees van de koe nodig hebt.’’

https://www.destentor.nl/(...)hamburgers~a383b998/

Vindt men dit een goede zaak?
Zo is er minder vlees nodig voor een hamburger, worstjes etc, en kost het minder dierenlevens, en zoveel klimaat vriendelijker gelijk.
In sommige gevallen bedraagt de toevoeging van bloedplasma 20%.

Goede zaak?
Nee dit is gewoon greenwashing. En uiteindelijk krijg je minder voor hetzelfde geld of meer.

Wat was ook alweer de nieuwe term voor deze graaiinflatie?
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:13:09 #46
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_213382689
quote:
7s.gif Op woensdag 1 mei 2024 11:16 schreef Isdatzo het volgende:
"MAAR PLANTEN ZIJN VIES EN VLEES IS GEZOND :'( :( !!!!!"
inderdaad.
Gevaccineerd.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:13:52 #47
505619 Origami94
#FreeKlopkoek
pi_213382696
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 17:27 schreef Za het volgende:

[..]
Ik eet het zelf niet, maar wanneer voor tal van producten tot 20% minder vlees nodig is, misschien wel al het verwerkte vlees, scheelt dat enorm.
Dat komt het klimaat ten goede, en mensen zijn misschien minder kwijt voor hun aankopen.
Persoonlijk denk ik, het dierenleed blijft, maar minder is altijd beter.
Minder voor je geld!

Zolang de grootbedrijven en aandeelhouders maar aan het klimaat denken (lol doen ze niet)
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:14:56 #48
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_213382704
quote:
10s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef ieniminimuis het volgende:
Ik gooi vanavond nog wat extra tofu mijn bakkes in
Gatver. vieze zooi. :r
Gevaccineerd.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:15:00 #49
505619 Origami94
#FreeKlopkoek
pi_213382706
quote:
4s.gif Op woensdag 1 mei 2024 03:33 schreef Za het volgende:
Nu nieuw in de winkel:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
https://www.ah.nl/product(...)egevoegd-rundereiwit

Vandaar de nieuwsberichten gisteren. Overigens is het percentage eiwitten vreemd genoeg lager.

Een pond gehakt met toegevoegde eiwitten uit plasma is 0,20 cent goedkoper dan de reguliere variant.
4,50 voor een halve kilo water/gehakt :')____!!!!!
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:16:03 #50
505619 Origami94
#FreeKlopkoek
pi_213382716
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Een echte man! En een die zich niet laat beflikkeren.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:17:18 #51
505619 Origami94
#FreeKlopkoek
pi_213382724
Misschien kan Shell ook zoiets doen. 20% minder brandstof aan de tank zolang het niet uit Rusland komt (of Gaza :D)
pi_213382757
Slachtafval verwerken, maar wel dezelfde prijs per kilo als het normale gehakt. Maar we doen het voor het milieu hoor, zei Albert Heijn lachend onderweg naar de bank.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:27:56 #53
3542 Gia
User under construction
pi_213382812
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 13:46 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Alstu
[ afbeelding ]
Da's ook geperst gemalen vlees. Ik wil heel vlees.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:44:17 #54
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_213382957
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Wil je ook leven zoals onze voorouders dat deden wanneer we het over zaken zoals sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, en mobiliteit hebben?
Huilen dan.
  woensdag 1 mei 2024 @ 15:45:10 #55
140043 Isdatzo
Born in the echoes.
pi_213382969
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:27 schreef Gia het volgende:

[..]
Da's ook geperst gemalen vlees. Ik wil heel vlees.
IK :( !
WIL :( !
HEEL :( !
VLEES :( !

Nou meid, dan koop je toch 'heel vlees'. Wat is het probleem :? .
Huilen dan.
  woensdag 1 mei 2024 @ 16:06:22 #56
403820 Aberkullie
Sicker than your average.
pi_213383207
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:27 schreef Gia het volgende:

[..]
Da's ook geperst gemalen vlees. Ik wil heel vlees.
Dan koop je een paar koeien en slacht je ze zelf. Je hebt toch tijd zat
Looked so alive, turns out I'm not real
Just something you paid for
pi_213383238
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:12 schreef Gimmick het volgende:

[..]
Hoe onze voorouders eten zegt niet over de gezondheid van dat dieet.

Los daarvan: onze voorouders aten slechts een fractie van de hoeveelheid vlees dat wij nu eten. Daarnaast zijn veedieren dusdanig geselecteerd dat vlees een veel hoger percentage vet bevat dan vroeger. En onze voorouders gooide het plasma ook niet weg, maar aten het in de vorm van bloedworst of bloedsoep. Daar wilt de gemiddelde Albert Heijn consjment ook niet aan vrees ik.
Dat klopt. Maar ik denk dat dat toch gezonder is dan een dieet van hoogbewerkt voedsel. Onze stofwisseling is namelijk op een bepaalde manier geëvolueerd en we eten pas een jaar of 50 industrieel geproduceerd bewerkt voedsel.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_213383244
quote:
10s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:44 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Wil je ook leven zoals onze voorouders dat deden wanneer we het over zaken zoals sanitaire voorzieningen, gezondheidszorg, en mobiliteit hebben?
Nee.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 1 mei 2024 @ 16:31:01 #59
476022 PzKpfw
Devon 'No Limits'
pi_213383411
Als het er nog goed om smaakt en niet nadelig is voor de gezondheid lijkt me dat alleen maar goed. Uiteraard kan deze 'besparing' dan ook weer ten goede komen van de consument...of niet.
Als iedereen aan zichzelf denkt wordt er aan iedereen gedacht.
Op 't randje en erover.
Op fietsen zonder bende kwam'm zie schooieren um spek
pi_213383609
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Ik zou wel eens willen zien in hoeverre het terugbrengen van uitgebloed eiwit nou leidt tot "hoogbewerkt" product. Als er emulgatoren, antiklontermiddelen, conserveermiddelen, smaakverbeteraars, zuurteregelaars, etc worden toegevoegd dan snap ik je punt nog enigzins. Hier worden eiwitten die eerst uit misschien wel datzelfde stukje vlees zijn gebloed, weer teruggestopt. Tenzij daar allerlei andere hulpstoffen op meeliften begrijp ik je bezwaar niet.

Verder betekent eten zoals onze voorouders aten niet per se dat je ook gezonder eet. Vlees en vis werd in vroeger tijden nog weleens sterk gekruid om de geur en smaak van bederf te maskeren. Vis kwam soms uit de grachten waar ook de poepemmers in geleegd werden. Datzelfde grachtenwater werd dan ook nog een keer gebruikt om bier van te brouwen, want als water was het niet te hachelen. Ik neem aan dat je die gewoontes dan weer niet wil overnemen.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
  woensdag 1 mei 2024 @ 16:50:23 #61
403820 Aberkullie
Sicker than your average.
pi_213383641
Ik flikker nog een extra everzwijn aan het spit vanavond. Mij krijgen ze niet
Looked so alive, turns out I'm not real
Just something you paid for
  woensdag 1 mei 2024 @ 16:51:04 #62
165264 Puzzie
#freepalestine
pi_213383648
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 16:58 schreef Jor_Dii het volgende:
Za z'n obsessie met worsten begint wel op te vallen :')
:D
My age is very
Inappropriate
for my behavior
  woensdag 1 mei 2024 @ 16:51:44 #63
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_213383653
Prima als je bloed gebruikt om wat moois mee te maken, en dat kan ook gewoon, maar als ik vlees koop wil ik vlees, geen eiwit uit bloedplasma
pi_213383678
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:23 schreef Sapstengel het volgende:
Slachtafval verwerken, maar wel dezelfde prijs per kilo als het normale gehakt. Maar we doen het voor het milieu hoor, zei Albert Heijn lachend onderweg naar de bank.
20 cent goedkoper per pond, terwijl 10-20% minder vlees.
  woensdag 1 mei 2024 @ 16:56:55 #65
39333 Zelva
Fortunate observer of time
pi_213383714
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 april 2024 16:57 schreef mschol het volgende:
meer gebruiken van een geslacht beest is altijd goed
Dat wordt al allemaal gebruikt, dat er hierdoor minder beest gebruikt gaat worden is een fabeltje.
pi_213383773
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2024 16:58 schreef Jor_Dii het volgende:
Za z'n obsessie met worsten begint wel op te vallen :')
Za z/n...
Jouw obsessie mag er ook zijn.
Go hard or go home
pi_213383797
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 16:06 schreef Aberkullie het volgende:

[..]
Dan koop je een paar koeien en slacht je ze zelf. Je hebt toch tijd zat
Maar vanavond even niet dus de koe moet nog even grazen.
Go hard or go home
pi_213383848
Kip-rundergehakt? Dat lijkt me nou echt niet lekker.
  woensdag 1 mei 2024 @ 17:41:47 #69
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_213384108
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 16:56 schreef Zelva het volgende:

[..]
Dat wordt al allemaal gebruikt, dat er hierdoor minder beest gebruikt gaat worden is een fabeltje.
Er zit wel een verschil tussen 'hoogwaardige verwerking' (menselijke consumptie) en 'laagwaardige verwerking' (dierenvoeding of bemesting).

Gezien de extreme inefficiënte van rundvlees lijkt het mij goed om in te zetten op hoogwaardig gebruik. Aan de bloedworst dus, vleeseters.
I am a black hole shitting into the void
pi_213386076
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 16:47 schreef recursief het volgende:

[..]
Ik zou wel eens willen zien in hoeverre het terugbrengen van uitgebloed eiwit nou leidt tot "hoogbewerkt" product. Als er emulgatoren, antiklontermiddelen, conserveermiddelen, smaakverbeteraars, zuurteregelaars, etc worden toegevoegd dan snap ik je punt nog enigzins. Hier worden eiwitten die eerst uit misschien wel datzelfde stukje vlees zijn gebloed, weer teruggestopt. Tenzij daar allerlei andere hulpstoffen op meeliften begrijp ik je bezwaar niet.

Verder betekent eten zoals onze voorouders aten niet per se dat je ook gezonder eet. Vlees en vis werd in vroeger tijden nog weleens sterk gekruid om de geur en smaak van bederf te maskeren. Vis kwam soms uit de grachten waar ook de poepemmers in geleegd werden. Datzelfde grachtenwater werd dan ook nog een keer gebruikt om bier van te brouwen, want als water was het niet te hachelen. Ik neem aan dat je die gewoontes dan weer niet wil overnemen.
Volgens mij ben ik vrij duidelijk geweest welke gewoontes ik over wil nemen en hoort in de gracht schijten en daar vervolgens bier van brouwen daar niet bij.

Ik kan niet zeggen of het toevoegen van eiwit leidt tot een hoogbewerkt product of waar je de grens legt tussen bewerkt of hoogbewerkt. Ik zie het alleen als een extra stap waar ik niet om gevraagd heb en die het product dus nog verder wegbrengen van het oorspronkelijke product.

Ik ben verder een totale leek op het gebied van voedingsmiddelentechnologie dus ik heb geen idee of er nog hulpstoffen nodig zijn om dit uitgebloede eiwit terug in het vlees te brengen. Ik vermoed van wel want het is er niet voor niks uitgebloed, hoe voorkom je dat na het terug stoppen het er niet direct weer uit bloedt?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_213386402
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 20:45 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

Ik ben verder een totale leek op het gebied van voedingsmiddelentechnologie dus ik heb geen idee of er nog hulpstoffen nodig zijn om dit uitgebloede eiwit terug in het vlees te brengen. Ik vermoed van wel want het is er niet voor niks uitgebloed, hoe voorkom je dat na het terug stoppen het er niet direct weer uit bloedt?
Wanneer na de slacht het bloed overblijft vangen ze dat op en wordt het verwerkt; de vezels worden uit het bloed gefilterd, waardoor de eiwitten meekomen. Deze vezels worden in grote, donkerrode blokken ingevroren (eerst verhit meen ik opdat het stolt) en daarna ontdooid en gemengd met het normale vlees.

Maar het proces moet meer inhouden, omdat de hoeveelheid proteïne in betreffende verrijkt vlees omlaag gaat ipv omhoog.
Er zijn allerlei veiligheidsvoorschriften/processen, misschien daardoor.
pi_213386503
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 21:11 schreef Za het volgende:

[..]
Wanneer na de slacht het bloed overblijft vangen ze dat op en wordt het verwerkt; de vezels worden uit het bloed gefilterd, waardoor de eiwitten meekomen. Deze vezels worden in grote, donkerrode blokken ingevroren (eerst verhit meen ik opdat het stolt) en daarna ontdooid en gemengd met het normale vlees.

Maar het proces moet meer inhouden, omdat de hoeveelheid proteïne in betreffende verrijkt vlees omlaag gaat ipv omhoog.
Er zijn allerlei veiligheidsvoorschriften/processen, misschien daardoor.
Waar kan ik daar meer over lezen?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_213386974
quote:
1s.gif Op woensdag 1 mei 2024 21:11 schreef Za het volgende:

[..]
Wanneer na de slacht het bloed overblijft vangen ze dat op en wordt het verwerkt; de vezels worden uit het bloed gefilterd, waardoor de eiwitten meekomen. Deze vezels worden in grote, donkerrode blokken ingevroren (eerst verhit meen ik opdat het stolt) en daarna ontdooid en gemengd met het normale vlees.

Maar het proces moet meer inhouden, omdat de hoeveelheid proteïne in betreffende verrijkt vlees omlaag gaat ipv omhoog.
Er zijn allerlei veiligheidsvoorschriften/processen, misschien daardoor.
Klinkt allemaal vrij bewerkelijk voor iets wat een heel eenvoudig product zou moeten zijn. Maar goed, je zal er heus niet dood aan gaan maar mijn voorkeur heeft het niet. Gelukkig is er keuze.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_213387302
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:16 schreef Origami94 het volgende:

[..]
Een echte man! En een die zich niet laat beflikkeren.
Zo hee idd
Op dinsdag 25 februari 2020 12:55 schreef Pumpalov het volgende:
een beetje zo'n lichtgetinte inteeltkop als dat filosoofert heeft.
pi_213387367
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:10 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
Zie de sticker met ingrediënten op de achterkant van het product. Het is verplicht te melden als er water is toegevoegd en hoeveel. En inderdaad, doen ze dat overal, tot soms wel 15 of 20%. Let er maar eens op. Ook suiker stoppen ze nu overal in, ook in vleesproducten. Ik haal daarom steeds vaker bij een poolse of turkse slager, die doen tenminste nog wel normaal met hun producten.
Nog nooit water op de ingrediëntenlijst zien staan bij gehakt.
pi_213387459
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:10 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
Zie de sticker met ingrediënten op de achterkant van het product. Het is verplicht te melden als er water is toegevoegd en hoeveel. En inderdaad, doen ze dat overal, tot soms wel 15 of 20%. Let er maar eens op. Ook suiker stoppen ze nu overal in, ook in vleesproducten. Ik haal daarom steeds vaker bij een poolse of turkse slager, die doen tenminste nog wel normaal met hun producten.
quote:
Ingrediënten: 98% rundvlees, natuurlijk aroma, antioxidant (natriumascorbaat [E301], natriumcitraten [E331]).
Waarvan toegevoegde suikers 0.00g per 100 gram en waarvan toegevoegd zout 0.00g per 100 gram
geen toegevoegde suikers of water aldus de ingredienten lijst van AH prijsfavoriet gehakt
  donderdag 2 mei 2024 @ 02:11:13 #77
472044 Ghost_Buster
I aint 'fraid of no ghost
pi_213388020
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 22:54 schreef VaderVanJezus het volgende:

[..]
Nog nooit water op de ingrediëntenlijst zien staan bij gehakt.
Ik wel. Ook bij andere vleeswaren zoals ham, beenham, rollade, enz.
Gevaccineerd.
pi_213395714
quote:
0s.gif Op donderdag 2 mei 2024 02:11 schreef Ghost_Buster het volgende:

[..]
Ik wel. Ook bij andere vleeswaren zoals ham, beenham, rollade, enz.
Vleeswaren wel inderdaad, maar dat is algemeen bekend dacht ik.
pi_213398708
Over 5 jaar is al het eten uit de supermarkt alleen nog karton in een papje met zoetstoffen en kruiden. Dan kun je je volstoppen en toch heel dun blijven. Zolang je ook andere dingen eet om niet dood te gaan, maar dat is de prijs van vooruitgang.
  vrijdag 3 mei 2024 @ 16:19:05 #80
403820 Aberkullie
Sicker than your average.
pi_213404758
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Onze voorouders aten anders een stuk minder gehakt dan je denkt

https://www.nature.com/ar(...)11ef82f565f60a18ba74
Looked so alive, turns out I'm not real
Just something you paid for
pi_213416513
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
pi_213416852
quote:
Dat zou heden niet meer kunnen dit soort commercials.
pi_213416999
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 16:51 schreef Za het volgende:

[..]
Dat zou heden niet meer kunnen dit soort commercials.
Ja, dan gaat de winst wel snel verdwijnen denk ik. Afgezien van de prijzen zie ik geen bezwaar om een dergelijke campagne te starten.
  zaterdag 4 mei 2024 @ 17:16:38 #84
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_213417152
Vraag voor de ouderen onder jullie: Wie kan zich het product E.E.T. nog herinneren? Dat was gehakt met soja aangelengd, te koop bij Albert Heijn ergens in de jaren 70. Wij hadden het een paar keer op tafel staan, ik vond het best lekker. Vooral het idee dat het beter was voor het milieu gaf een extra smaakbeleving.
Het product sloeg kennelijk niet aan, het stierf een stille dood.

Wie kent het nog?
Non possumus non loqui
  zaterdag 4 mei 2024 @ 20:08:40 #85
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_213419807
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 mei 2024 17:16 schreef Knip het volgende:
Vraag voor de ouderen onder jullie: Wie kan zich het product E.E.T. nog herinneren? Dat was gehakt met soja aangelengd, te koop bij Albert Heijn ergens in de jaren 70. Wij hadden het een paar keer op tafel staan, ik vond het best lekker. Vooral het idee dat het beter was voor het milieu gaf een extra smaakbeleving.
Het product sloeg kennelijk niet aan, het stierf een stille dood.

Wie kent het nog?
Nooit van gehoord. Dat product liep waarschijnlijk iets te ver voor.

Bij veel bewerkte producten is dit een prima mogelijkheid. Frikandellen, nuggets, worsten enzovoorts.
I am a black hole shitting into the void
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')