Wat denk je zelf?quote:Op dinsdag 30 april 2024 17:11 schreef Za het volgende:
[..]
Kan er wellicht iemand on topic reageren?
Is dit een goede zaak, met oog op het milieu, kosten besparen en dierenleed?
TS begintquote:Op dinsdag 30 april 2024 17:11 schreef Za het volgende:
[..]
Kan er wellicht iemand on topic reageren?
Is dit een goede zaak, met oog op het milieu, kosten besparen en dierenleed?
Ik eet het zelf niet, maar wanneer voor tal van producten tot 20% minder vlees nodig is, misschien wel al het verwerkte vlees, scheelt dat enorm.quote:
quote:Op dinsdag 30 april 2024 17:27 schreef Za het volgende:
en mensen zijn misschien minder kwijt voor hun aankopen.
Daar moest ik ook aandenken, ik heb het opgezocht, en daarvan is het percentage ook 20%. Ik lees dat het ook zeer eiwitrijk is; 18/100 gram, mogelijk het plasma nog veel hoger.quote:Op dinsdag 30 april 2024 17:36 schreef qajariaq het volgende:
Bloedworst maken kan ook natuurlijk maar daar zitten regels aan waardoor het niet meer een smakelijk product is. Als AH zich aan alle regels houdt en op de hamburger(verpakking) vermeld dat er bloedeiwit is toegevoegd zie ik het bezwaar niet.
Dat zijn die slierten gehakt die er uit zien als wormpjes. Die heb je in zowat elke supermarkt. Is inderdaad vreselijk.quote:Op dinsdag 30 april 2024 17:19 schreef FvanS het volgende:
Gister al lag hier het halve schap met 300gram verpakkingen vol met kortingsstickers, die waren kennelijk al vernieuwd, en zou vandaag over datum gaan. Lijkt nog niet zo'n succes dus.
Gehakt van de AH was sowieso al niet te vreten, veel te grof gemalen waardoor je het maar in weinig gerechten echt kan toepassen.
Bron?quote:Op dinsdag 30 april 2024 16:59 schreef Lichtloper het volgende:
Ze spuiten het nu vol met water, gaan ze daar mee stoppen dan?
Bron is de plas water in mijn koekenpan, een paar minuten nadat ik er wat gehakt in gegooid heb.quote:
Echt niemand interesseert dit.quote:Op woensdag 1 mei 2024 11:11 schreef Za het volgende:
Ik zal het onderzoek nog ff opzoeken en hier posten.
Dit dus en niet veel duurderquote:Op woensdag 1 mei 2024 12:10 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik vind het erg onsmakelijk klinken. Ik wil als in gehakt koop gemalen vlees en niks anders.
Ik zie dit eens temeer als een bevestiging dat het een goede keus was om geen vlees meer in de supermarkt te kopen maar rechtstreeks van de boer.
In feite is het nog steeds vlees. Bij de slacht ontstaat een restproduct, bloed(plasma), dat tot nu toe werd weggegooid. In dat bloed(plasma) zitten eiwitten die nu worden teruggewonnen. De rest wordt nog steeds weggegooid. Minder afval, dus minder beesten die geslacht moeten worden maar er wordt niets vreemds toegevoegd.quote:Op woensdag 1 mei 2024 12:10 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Ik vind het erg onsmakelijk klinken. Ik wil als in gehakt koop gemalen vlees en niks anders.
Ik zie dit eens temeer als een bevestiging dat het een goede keus was om geen vlees meer in de supermarkt te kopen maar rechtstreeks van de boer.
Succes met je GMO's.quote:Op woensdag 1 mei 2024 11:16 schreef Isdatzo het volgende:
"MAAR PLANTEN ZIJN VIES EN VLEES IS GEZOND![]()
!!!!!"
Prima.quote:Op woensdag 1 mei 2024 13:27 schreef recursief het volgende:
[..]
In feite is het nog steeds vlees. Bij de slacht ontstaat een restproduct, bloed(plasma), dat tot nu toe werd weggegooid. In dat bloed(plasma) zitten eiwitten die nu worden teruggewonnen. De rest wordt nog steeds weggegooid. Minder afval, dus minder beesten die geslacht moeten worden maar er wordt niets vreemds toegevoegd.
Overigens bestaat vlees uit spieren die rood zijn door het bloed dat er in zit. Haal je het bloed volledig weg dan is het wit, vandaar de term "spierwit". Je vleesje bevatte dus altijd al de eiwitten die AH nu weer terugstopt, alleen ietsje minder.
Waarom wil je dat?quote:Op woensdag 1 mei 2024 14:25 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Prima.
Als ik gehakt eet wil ik vlees dat door de gehaktmolen is gehaald en verder niks. Ik wil geen restproducten die later weer toegevoegd worden. Ik wil een gemalen lapje vlees. Restproducten mogen ze houden, die gooien ze maar door jouw gehakt.
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.quote:
Zie de sticker met ingrediënten op de achterkant van het product. Het is verplicht te melden als er water is toegevoegd en hoeveel. En inderdaad, doen ze dat overal, tot soms wel 15 of 20%. Let er maar eens op. Ook suiker stoppen ze nu overal in, ook in vleesproducten. Ik haal daarom steeds vaker bij een poolse of turkse slager, die doen tenminste nog wel normaal met hun producten.quote:
Klopt. Het staat ook op de verpakking, want dat is verplicht.quote:Op dinsdag 30 april 2024 19:16 schreef Lichtloper het volgende:
[..]
Bron is de plas water in mijn koekenpan, een paar minuten nadat ik er wat gehakt in gegooid heb.
Hoe onze voorouders eten zegt niet over de gezondheid van dat dieet.quote:Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
Nee dit is gewoon greenwashing. En uiteindelijk krijg je minder voor hetzelfde geld of meer.quote:Op dinsdag 30 april 2024 16:54 schreef Za het volgende:
Albert Heyn stopt bloedplasma in gehakt
Albert Heijn gaat bij onder meer hamburgers, chipolata’s en gehakt ook rundereiwit toevoegen. Dit eiwit wordt gewonnen uit bloedplasma, dat normaal gesproken wordt weggegooid tijdens het slachtproces. ,,We voegen dit toe waardoor je voor een hamburger minder vlees van de koe nodig hebt.’’
https://www.destentor.nl/(...)hamburgers~a383b998/
Vindt men dit een goede zaak?
Zo is er minder vlees nodig voor een hamburger, worstjes etc, en kost het minder dierenlevens, en zoveel klimaat vriendelijker gelijk.
In sommige gevallen bedraagt de toevoeging van bloedplasma 20%.
Goede zaak?
inderdaad.quote:Op woensdag 1 mei 2024 11:16 schreef Isdatzo het volgende:
"MAAR PLANTEN ZIJN VIES EN VLEES IS GEZOND![]()
!!!!!"
Minder voor je geld!quote:Op dinsdag 30 april 2024 17:27 schreef Za het volgende:
[..]
Ik eet het zelf niet, maar wanneer voor tal van producten tot 20% minder vlees nodig is, misschien wel al het verwerkte vlees, scheelt dat enorm.
Dat komt het klimaat ten goede, en mensen zijn misschien minder kwijt voor hun aankopen.
Persoonlijk denk ik, het dierenleed blijft, maar minder is altijd beter.
Gatver. vieze zooi.quote:Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef ieniminimuis het volgende:
Ik gooi vanavond nog wat extra tofu mijn bakkes in
4,50 voor een halve kilo water/gehaktquote:Op woensdag 1 mei 2024 03:33 schreef Za het volgende:
Nu nieuw in de winkel:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
https://www.ah.nl/product(...)egevoegd-rundereiwit
Vandaar de nieuwsberichten gisteren. Overigens is het percentage eiwitten vreemd genoeg lager.
Een pond gehakt met toegevoegde eiwitten uit plasma is 0,20 cent goedkoper dan de reguliere variant.
Een echte man! En een die zich niet laat beflikkeren.quote:Op woensdag 1 mei 2024 15:02 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
[..]
Omdat ik mijzelf al een tijd geleden heb voorgenomen om te eten zoals onze voorouders dat deden. Dus met zo min mogelijk hoogbewerkt voedsel, geen potjes en zakjes etc en dus ook geen gehakt waar met allerlei kunstgrepen 20% minder vlees in zit zonder dat je het proeft. Ik wil gehakt zoals gehakt bedoeld is: gemalen vlees. Niks meer en niks minder.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |