Ja, als je de arbeidskorting verhoogt naar 100% elimineer je meteen alle uitkeringenquote:Op dinsdag 9 april 2024 23:36 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Met een modaal inkomen vervalt bijv de huurtoeslag, dus dan subsidieer je daarmee geen bedrijven. Vanwege de toeslagen is en blijft de beste weg imo voor netto hoger inkomens van werkende minima het verhogen van de arbeidskorting. Je kan zelfs de belasting voor hoger inkomens dan modaal exact zoveel verhogen dat alleen de minima werkenden daarvan profiteren
Dat gaat niet, er zal voorlopig behoefte blijven aan uitkeringen voor mensen die tijdelijk of langdurig niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Het verschil tussen werken en een uitkering in netto inkomen moet echter aanzienlijk zijn zodat mensen gemotiveerd zijn en blijven om aan de slag te gaan. Dat evenwicht zal de politiek steeds terug moeten vinden. Nu trekken vooral modaal en hoger aan het langste eind vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, dat gaat vooral ten koste van de winst van bedrijven, wat eerder vooral naar de aandeelhouders of bedrijfseigenaren verdween. Die werknemers eisen nu een groter stuk van die taart. De arbeidsmarkt voor minima is waarschijnlijk veel minder krap en dan vind ik het terecht dat de overheid ingrijpt en dmv een hogere arbeidskorting juist die groep gaat ondersteunen.quote:Op dinsdag 9 april 2024 23:38 schreef SymbolicFrank het volgende:
[..]
Ja, als je de arbeidskorting verhoogt naar 100% elimineer je meteen alle uitkeringen
Een bedrijf dat alleen kan bestaan door z'n medewerkers uit te buiten heeft sowieso geen bestaansrecht.quote:
"Ja, er is werk zat, als je een uitkering hebt, wil je gewoon niet werken en ben je een parasiet!"quote:Op dinsdag 9 april 2024 23:50 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Dat gaat niet, er zal voorlopig behoefte blijven aan uitkeringen voor mensen die tijdelijk of langdurig niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Het verschil tussen werken en een uitkering in netto inkomen moet echter aanzienlijk zijn zodat mensen gemotiveerd zijn en blijven om aan de slag te gaan. Dat evenwicht zal de politiek steeds terug moeten vinden. Nu trekken vooral modaal en hoger aan het langste eind vanwege de krapte op de arbeidsmarkt, dat gaat vooral ten koste van de winst van bedrijven, wat eerder vooral naar de aandeelhouders of bedrijfseigenaren verdween. Die werknemers eisen nu een groter stuk van die taart. De arbeidsmarkt voor minima is waarschijnlijk veel minder krap en dan vind ik het terecht dat de overheid ingrijpt en dmv een hogere arbeidskorting juist die groep gaat ondersteunen.
Ik heb een broer, een vriend en een neef met bijstand en wajong dus ik weet dat het sociaal stelsel nog steeds ruimhartig is in vergelijking met veel andere landen. Er zijn ook regelingen getroffen voor hen tijdens de energiecrisis. De pech is dat de huidige economische omstandigheden het vrijwel onmogelijk maken vanwege een al eerder toegelicht mechanisme de koopkracht van uitkeringen te verhogen omdat dan het door oplopende inflatie al snel in een loon/prijs spiraal zal overgaan. Er kunnen echter omstandigheden komen met hogere werkloosheid onder de beter betaalde banen door bijv A.I. waardoor dat veranderd.quote:Op woensdag 10 april 2024 00:01 schreef SymbolicFrank het volgende:
[..]
"Ja, er is werk zat, als je een uitkering hebt, wil je gewoon niet werken en ben je een parasiet!"
Ok, je zegt het wat genuanceerder en met veel maren en alsen, maar daar komt het wel op neer.
Ik zit niet in de bijstand omdat ik dat leuk vind, maar omdat ik zonder diploma niet op een positie terecht kom waar sommige van mijn collega's en bazen me niet uitkotsen. En niet omdat ik niet heel aardig ben of mijn werk niet uitstekend doe, want dat doe ik wel. Ik heb ook meer dan 100 baantjes gehad, dus je kunt me niet verwijten dat ik het niet blijf proberen.
Dus ik ben er niet blij mee, als mensen vinden dat ik nog harder aangepakt moet worden omdat ik duidelijk een profiteur ben. "Maak ze het leven onmogelijk, dan rotten ze wel op." De andere kant van de vreemdelingenhaat.
Ok. Ik heb een eigen huis (appartement), wel met een hypotheek voor de volle waarde. Ik krijg dus geen huursubsidie. Of kwijtschelding van de (hier 1000 Euro per jaar) gemeentebelasting. Maar "sorry, jij hebt een eigen huis, dus ik kan je niet helpen als je dat niet verkoopt" is iets wat ik van bijna alle instanties hoor. Mijn bijstandsuitkering was er initieel door afgewezen. Ik moest praten als Brugman om daar toch voor in aanmerking te komen. En als je geen belasting betaalt, krijg je ook geen hypotheekrenteaftrek.quote:Op woensdag 10 april 2024 00:14 schreef Digi2 het volgende:
[..]
Ik heb een broer, een vriend en een neef met bijstand en wajong dus ik weet dat het sociaal stelsel nog steeds ruimhartig is in vergelijking met veel andere landen. Er zijn ook regelingen getroffen voor hen tijdens de energiecrisis. De pech is dat de huidige economische omstandigheden het vrijwel onmogelijk maken vanwege een al eerder toegelicht mechanisme de koopkracht van uitkeringen te verhogen omdat dan het door oplopende inflatie al snel in een loon/prijs spiraal zal overgaan. Er kunnen echter omstandigheden komen met hogere werkloosheid onder de beter betaalde banen door bijv A.I. waardoor dat veranderd.
Tsja, voor zover ik het begreep van een kennis met een eigen huis kreeg hij een half jaar bijstand en moest hij binnen die tijd zijn huis verkopen. Of daarna moest hij het 'opeten' waarbij hij dan een schuld opbouwde bij de sociale dienst van de gemeente. Gelukkig vond hij weer werk maar hij heeft wel in de zenuwen gezeten.quote:Op woensdag 10 april 2024 00:34 schreef SymbolicFrank het volgende:
[..]
Ok. Ik heb een eigen huis (appartement), wel met een hypotheek voor de volle waarde. Ik krijg dus geen huursubsidie. Of kwijtschelding van de (hier 1000 Euro per jaar) gemeentebelasting. Maar "sorry, jij hebt een eigen huis, dus ik kan je niet helpen als je dat niet verkoopt" is iets wat ik van bijna alle instanties hoor. Mijn bijstandsuitkering was er initieel door afgewezen. Ik moest praten als Brugman om daar toch voor in aanmerking te komen. En als je geen belasting betaalt, krijg je ook geen hypotheekrenteaftrek.
Die energiesubsidie hebben ze geprivatiseerd en die krijg je alleen als je alles afneemt bij 1 energieleverancier. Mijn warmte is centraal geregeld (stadswarmte) en dat is dus een andere leverancier dan mijn elektriciteit. Waardoor ik dus niets krijg.
Bij de sociale dienst hebben ze een werkplaats, waar je getest wordt. Ik was heel proactief en was dus in no-time leuk werk aan het doen. Dat waren heel erg veel minpunten. Je wordt namelijk getest op je onderdanigheid. Als je baas zegt: "spring!", dan moet je niet slim proberen te zijn door te vragen: "hoe hoog?", maar je moet gewoon je mond dichthouden en springen! "Kop dicht en werken!" Dus ik kom maar met veel kunst en vliegwerk voorkomen dat ik tewerkgesteld werd, "met behoud van uitkering". Ze hebben me wel meerdere keren verteld, dat weigering resulteerde in een korting van 30% van mijn uitkering.
Ik kan zo nog even doorgaan.
Men stemt al tien jaar achterlijk stemmen ze eindelijk goed blokkeren andere partijen deze meneer.quote:Op dinsdag 9 april 2024 19:16 schreef koffiekoekjes het volgende:
Mooi,
Tijd dat men consequenties gaat voelen voor achterlijk stemgedrag. En direct in de portemonnee, dat is gelijk de mooiste manier.
Hoe dan? Mensen met een minimumloon betalen door de algemene heffingskorting en arbeidskorting al nauwelijks belasting.quote:Op dinsdag 9 april 2024 22:01 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:
Het is een tyfus partij dat BBB, maar enige nuance is wel op zijn plaats. De BBB wil de koopkracht van de laagste inkomens (werkende) laten stijgen door de belasting op arbeid te verlagen.
Dat is niet eens zo'n heel gek idee als je dat op zo'n manier uitwerkt dat niet alle uitkeringen meestijgen. Ik vrees alleen dat de BBB dat deel niet doordacht heeft.
Neemt niet weg dat het verhogen van het minimumloon niet perse de beste weg is om de koopkracht van mensen met een minimumloon te verhogen. Ook al lijkt dat de simpelste weg.
Bron?quote:Op woensdag 10 april 2024 00:14 schreef Digi2 het volgende:
omdat dan het door oplopende inflatie al snel in een loon/prijs spiraal zal overgaan.
Ze schrijven 'lijkt geweken', erg zeker zijn ze er niet van. Dat valt te begrijpen uit imo o.a. 2 oorzaken. Blijvende krapte op de arbeidsmarkt en de recent weer stijgende prijs van aardolie.quote:Op woensdag 10 april 2024 07:09 schreef probeer het volgende:
[..]
Bron?
https://www.accountant.nl(...)t-door-naar-prijzen/
De DNB is het er iig niet mee eens.
De burger voor de boer beweging.quote:Op woensdag 10 april 2024 08:48 schreef Ulx het volgende:
Boer Burger Beweging, dus ja, Boer komt eerst.
Door de AOW los te koppelen van de minimum loonquote:Op woensdag 10 april 2024 06:55 schreef Jaeger85 het volgende:
[..]
Hoe dan? Mensen met een minimumloon betalen door de algemene heffingskorting en arbeidskorting al nauwelijks belasting.
Lagere huren en lagere energie kosten daar stemde de partij van de gravin van slachthuis tot stalbrand ook tegen.quote:Op dinsdag 9 april 2024 19:32 schreef Cruzinats het volgende:
Het minimumloon zou prima omlaag kunnen als de vaste lasten niet zo absurd hoog waren.
Mensen hebben behoefte aan lagere huren, lagere energielasten en lagere zorglasten, geen tien euro meer in de maand.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |