De regeling is waarschijnlijk zo ruim vanuit het idee dat er toch praktisch niemand gebruik van maakt. Nu hebben ze waarschijnlijk geconcludeerd dat iets te veel slimme grijsrijders dat wel doen en willen ze dat aanpakken.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 08:48 schreef De_Hertog het volgende:
Ik heb die regeling eigenlijk altijd verrassend ruim gevonden.. voor (momenteel) 30 euro per jaar kun je met vier mensen tegelijk met 40% korting reizen buiten de spits. Ik vind het bijzonderder dat dit überhaupt bestaat dan dat er nu extra voorwaarden aan komen
Er zijn ook niet-bejaarden zonder smartphone hè, slimmerik. Ik ken er in elk geval een aantal.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 08:35 schreef GerryDV het volgende:
Anders ga je gewoon met je tijd mee. Bestaan er anno 2024 uberhaupt nog bejaarden zonder smartphone? Volgens mij is die generatie al overleden toch?
Minder dan 2% van de reizigers gebruikt samenreiskorting.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 09:30 schreef PiyeReloaded het volgende:
[..]
De regeling is waarschijnlijk zo ruim vanuit het idee dat er toch praktisch niemand gebruik van maakt. Nu hebben ze waarschijnlijk geconcludeerd dat iets te veel slimme grijsrijders dat wel doen en willen ze dat aanpakken.
* Jor_Dii checkt usernamequote:Op dinsdag 20 februari 2024 10:00 schreef trein2000 het volgende:
Wat een ontiegelijk complex systeem.
Ja, niet dat ik hem zelf nodig heb maar volgens mij zijn er in heel Nederland nog maar iets van 11 servicebalies open. Niet eens 1 per provincie. Waren er trouwens wel meer dan ik dacht.quote:
En iedereen moet dus een smartphone met die kut app hebben.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 10:20 schreef ieniminimuis het volgende:
Samenreiskorting is natuurlijk bedoeld voor gezinnen of bekenden die met elkaar mee reizen. Dan zit er vast wel iemand tussen die dit snapt.
Ja, ze bestaan. Binnen m'n familie sowieso een aantal.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 08:35 schreef GerryDV het volgende:
Anders ga je gewoon met je tijd mee. Bestaan er anno 2024 uberhaupt nog bejaarden zonder smartphone? Volgens mij is die generatie al overleden toch?
Handig wel voor bijvoorbeeld een gezin met kinderen.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 10:38 schreef Fleischmeister het volgende:
[..]
En iedereen moet dus een smartphone met die kut app hebben.
Dan neem je zelf een kortingsabo.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 10:38 schreef Fleischmeister het volgende:
[..]
En iedereen moet dus een smartphone met die kut app hebben.
Zeg je nou dat bejaarden imbeciel zijn ?quote:Op dinsdag 20 februari 2024 09:21 schreef damsco het volgende:
We kunnen niet constant rekening houden met bejaarden en andere imbecielen. Dan betalen ze maar de volle mep, of gaan ze maar met een mongolenbusje op pad.
Samenreiskorting is een onderdeel van het reisproduct wat ze aanbieden, daar betaal je ook gewoon voor en ze adverteren er mee. Niks "extra service" aan.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 10:44 schreef ieniminimuis het volgende:
[..]
Dan neem je zelf een kortingsabo.
Samenreiskorting is een service van de NS dus mag NS de voorwaarden bepalen dus.
Het is ook niet zo dat je niet 25+ jaar hebt kunnen wennen aan de opkomst van mobiele telefonie en internet. :’)quote:Op dinsdag 20 februari 2024 08:43 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Dat percentage zal inderdaad laag zijn, maar ik ken genoeg 60 plussers die echt niet om kunnen gaan met dit soort ingewikkelde manieren van codes, apps en het aanschaffen van een e-ticket via een app.
Dat zal voor de een makkelijker gaan dan voor de ander. Neemt niet weg dat dergelijke technologie best gecompliceerd kunnen zijn voor ouderen. Nieuwere generaties zullen minder moeite hebben met het digitale leven en innovaties die daarbij horen.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 11:08 schreef GerryDV het volgende:
[..]
Het is ook niet zo dat je niet 25+ jaar hebt kunnen wennen aan de opkomst van mobiele telefonie en internet. :’)
Ja en dus? Dan is NS nog steeds diegene die de voorwaarden van het product mag bepalen. Je hoeft geen samenreiskorting af te nemen om met de trein te gaan. Sterker nog je hoeft helemaal niet met de trein te gaan als je het niet eens bent met de voorwaarden.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 11:06 schreef MichaelScott het volgende:
[..]
Samenreiskorting is een onderdeel van het reisproduct wat ze aanbieden, daar betaal je ook gewoon voor en ze adverteren er mee. Niks "extra service" aan.
Mijn ouders (65 en 69) hebben zich nooit geïnteresseerd in de omslag naar het digitale tijdperk. Kunnen met moeite een whatsapp berichtje sturen sinds enkele jaren en de iPad gebruiken. Er wordt heel makkelijk gedaan over de oudere generatie "en dat ze zich maar aan moeten passen", maar de grootste vergrijzingsgolf komt er nog aan en de mate waarin technologische ontwikkelingen zich opstapelen en versnellen is voor die groep echt onnavolgbaar (het is zelfs voor mij persoonlijk als 37 jarige soms al niet meer bij te houden).quote:Op dinsdag 20 februari 2024 11:08 schreef GerryDV het volgende:
[..]
Het is ook niet zo dat je niet 25+ jaar hebt kunnen wennen aan de opkomst van mobiele telefonie en internet. :’)
Geldt ook voor kinderen (boven de 11). Die moeten dan verplicht een mobiel hebben ofzo?quote:Op dinsdag 20 februari 2024 08:43 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Dat percentage zal inderdaad laag zijn, maar ik ken genoeg 60 plussers die echt niet om kunnen gaan met dit soort ingewikkelde manieren van codes, apps en het aanschaffen van een e-ticket via een app.
Dat is natuurlijk wel vrij kort door de bocht voor openbaar vervoer door een staatsbedrijf. Daar mag je van verwachten dat het algemeen belang meespeelt in de overwegingen.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 11:14 schreef ieniminimuis het volgende:
[..]
Ja en dus? Dan is NS nog steeds diegene die de voorwaarden van het product mag bepalen. Je hoeft geen samenreiskorting af te nemen om met de trein te gaan. Sterker nog je hoeft helemaal niet met de trein te gaan als je het niet eens bent met de voorwaarden.
Of ben jij ook iemand die gaat janken dat je geen korting krijgt bij AH omdat je een bonuskaart moet scannen?
Ik kan het vet omslachtig vinden en niet eerlijk, maar NS levert korting aan als een product en mag voorwaarden bepalen dat is nu eenmaal het recht van een bedrijf. NS mag bij wijze van spreken aan je vragen of je een dansje wilt doen voordat je de trein in mag.
De supermarkt mag eisen dat je alleen maar sokken draagt die een maatje te groot zijn.
Niet realistische voorbeelden, maar toch.
NS is geen staatsbedrijf, de staat is wel de grootste aandeelhouder. Ergo NS moet aan bepaalde voorbeelden voldoen en voor iedereen toegankelijk zijn. Volgens mij kun je nog steeds een kaartje kopen en reizen zonder een samenreiskortingscode en zonder app. Dus NS is openbaar toegankelijk.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 11:15 schreef trein2000 het volgende:
[..]
Dat is natuurlijk wel vrij kort door de bocht voor openbaar vervoer door een staatsbedrijf. Daar mag je van verwachten dat het algemeen belang meespeelt in de overwegingen.
De staats is 100% aandeelhouder zelfs. Dan ben je dus gewoon een staatsbedrijf. Daar mag je echt wel wat van verwachten.quote:Op dinsdag 20 februari 2024 11:17 schreef ieniminimuis het volgende:
[..]
NS is geen staatsbedrijf, de staat is wel de grootste aandeelhouder. Ergo NS moet aan bepaalde voorbeelden voldoen en voor iedereen toegankelijk zijn. Volgens mij kun je nog steeds een kaartje kopen en reizen zonder een samenreiskortingscode en zonder app. Dus NS is openbaar toegankelijk.
Nogmaals: korting krijgen geen voorwaarde om met de trein te reizen, een geldig kaartje is. Hoe je aan het geldige kaartje komt, moet jij weten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |