Als je melk verzuurd met melkzuur bacteriën is het daarna in de koeling sowieso lang houdbaar. Het is immers al "bedorven"quote:Op zaterdag 27 januari 2024 12:15 schreef Farenji het volgende:
Ik dacht dus eigenlijk dat karnemelk gepasteuriseerd is, en daardoor geen gunstige bacterien meer bevat. Dat klopt wel maar daarna wordt het pas gefermenteerd, met toegevoegde bacterien dus is het inderdaad goed voor de darmflora. Dat wist ik niet. Misschien toch weer eens proberen.
Ja als je maar karnemelk uit de koeling koopt. Campina heeft ook langlekker maar daar zit nix levends meer in. Is ook niet te zuipen. Alsof je hele jonge kaas aan het drinken bentquote:Op zaterdag 27 januari 2024 12:15 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik dacht dus eigenlijk dat karnemelk gepasteuriseerd is, en daardoor geen gunstige bacterien meer bevat. Dat klopt wel maar daarna wordt het pas gefermenteerd, met toegevoegde bacterien dus is het inderdaad goed voor de darmflora. Dat wist ik niet. Misschien toch weer eens proberen.
Langer houdbare melk is net zo smerig als UHT melk, ik drink het niet, gelukkig verkoop de Aldi-Sued hier biologische melk die minimaal bewerkt is, alleen gepasteuriseerd, niet langer houdbaar, niet gehomogeniseerd. Smaakt echt stukken beter.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 13:35 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Ja als je maar karnemelk uit de koeling koopt. Campina heeft ook langlekker maar daar zit nix levends meer in. Is ook niet te zuipen. Alsof je hele jonge kaas aan het drinken bent
Die goede tijd dat mensen reuzel nog waardeerden.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 15:05 schreef praadje het volgende:
Toen ik jong was zat er altijd een oudere bij mij aan tafel die de overgebleven aardappels prakte met karnemelk en daar dan heerlijk van smulde
Verschil tussen 3 dagen houdbare melk en langdurig houdbaar is bizar groot. Om switchen is en blijft even wennen.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 13:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Langer houdbare melk is net zo smerig als UHT melk, ik drink het niet, gelukkig verkoop de Aldi-Sued hier biologische melk die minimaal bewerkt is, alleen gepasteuriseerd, niet langer houdbaar, niet gehomogeniseerd. Smaakt echt stukken beter.
Langer houdbaar geeft zo een kooksmaak er aan (carameliseren van de melksuikers), en homogeniseren een karton smaak (Eiwitten worden beschadigd).
Ja nou ja dat is kwestie van smaak. Maar er zijn mensen die langer houdbare melk willen. Daarom bestaat er UHT melkquote:Op zaterdag 27 januari 2024 13:59 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Langer houdbare melk is net zo smerig als UHT melk, ik drink het niet, gelukkig verkoop de Aldi-Sued hier biologische melk die minimaal bewerkt is, alleen gepasteuriseerd, niet langer houdbaar, niet gehomogeniseerd. Smaakt echt stukken beter.
Langer houdbaar geeft zo een kooksmaak er aan (carameliseren van de melksuikers), en homogeniseren een karton smaak (Eiwitten worden beschadigd).
Moeten ze lekker zelf weten. Maar langer houdbare melk en UHT zijn 2 verschillende producten. Wat mij vooral stoort is dat vrijwel niet bewerkte, ouderwetse alleen gepasteuriseerde melk tot voor kort eigenlijk alleen nog direct bij de boer te krijgen was of in sommige Biowinkels. Heb jarenlang geen melk gedronken omdat het allemaal "Lekker lang houdbaar" troep was.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 17:43 schreef OxygeneFRL het volgende:
[..]
Ja nou ja dat is kwestie van smaak. Maar er zijn mensen die langer houdbare melk willen. Daarom bestaat er UHT melk
Wat spekvet, ganzenvet, eendenvet of kippenvet op een goed stuk brood, goddelijk!quote:Op zaterdag 27 januari 2024 15:47 schreef DrTokkie het volgende:
[..]
Die goede tijd dat mensen reuzel nog waardeerden.
Met Zuster Bloedwijn erbij.quote:Op zaterdag 27 januari 2024 17:56 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat spekvet, ganzenvet, eendenvet of kippenvet op een goed stuk brood, goddelijk!
Tsja omdat de meerderheid van de consumenten, melk wil hebben die langer dan 3 dagen houdbaar is. Anders moet je idd naar bio winkels toegaan. Zo werkt vraag en aanbod nou eenmaal. En wat bedoel je trouwens met "verschillende producten"?quote:Op zaterdag 27 januari 2024 17:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Moeten ze lekker zelf weten. Maar langer houdbare melk en UHT zijn 2 verschillende producten. Wat mij vooral stoort is dat vrijwel niet bewerkte, ouderwetse alleen gepasteuriseerde melk tot voor kort eigenlijk alleen nog direct bij de boer te krijgen was of in sommige Biowinkels. Heb jarenlang geen melk gedronken omdat het allemaal "Lekker lang houdbaar" troep was.
Heerlijk met een beetje bruine suiker!quote:Op zaterdag 27 januari 2024 15:47 schreef DrTokkie het volgende:
[..]
Die goede tijd dat mensen reuzel nog waardeerden.
Dit is dus waar ik het voor gebruik af en toe.quote:Op maandag 22 januari 2024 10:40 schreef junkiesietze het volgende:
Je moet toch kip een nachtje in de karnemelk laten zwemmen voordat je fried chicken maakt?
quote:Karnemelk heeft ook verschillende toepassingen voor het koken.
Omdat het een bedwelmende mix van zuren, calcium en verschillende enzymen heeft, is het effectief en kan het ook worden gebruikt om vlees mals te maken.
Het kan ook worden gebruikt voor het aromatiseren van gevogelte en verschillende soorten vis. Het voegt een speciale smaak en aroma toe aan gerechten waarin het wordt gebruikt.
Het is onmisbaar bij het maken van cakes en lichte, sappige koekjes en het kan zelfs worden gebruikt om wafels en pannenkoeken mee te maken.
Maïsbrood dat is bereid met karnemelk blijft vochtig en droogt niet uit zoals ander maïsbrood dat is gemaakt volgens normale recepten.
Wanneer kip wordt gedrenkt in karnemelk en dan gebakken, is het sappiger en zacht. Veel recepten uit de oosterse en mediterrane regio's raden aan om geiten- en lamsvlees te marineren in karnemelk om de smaak en de textuur te verbeteren.
Het is in de jachtgemeenschappen ook een bekend feit dat karnemelkpekel de rauwe smaak van wilde kalkoen en wildbraad onderdrukt, waardoor het smakelijker wordt. Het calcium in dit zuivelproduct activeert de enzymen van de spieren en het bindweefsel, waardoor eiwitten worden afgebroken en het vlees zachter en minder vezelig wordt.
Fermenteer karnemelk en gebruik het tijdens het zomerseizoen in koude soepen. Je zult genieten van de smaak die het geeft en je zult ook de voedingsstoffen aanvullen, die je verliest door te zweten. Jam, bessen en zelfs groentenpurees zoals spinazie en broccoli kunnen aan karnemelk worden toegevoegd om je eigen speciale drankje met verschillende smaken te maken.
Ik blijf het wel drinken. Het lijkt wel een superfood product.quote:Tot slot...
Karnemelk is een gezonde, verfrissende drank die vooral wanneer de temperatuur hoog oploopt en de zon meedogenloos schijnt de lichaamstemperatuur verlaagt. Je zal je zelfs op de heetste zomerdag verkoeling bieden.
Melkzuur, het hoofdbestanddeel van deze drank, verbetert het immuunsysteem van het menselijk lichaam en houdt het bestand tegen ziekten en bacteriële infecties. Karnemelk is ook een belangrijk voedingsmiddel voor gewichtsverlies omdat het zonder calorieën alle essentiële voedingsstoffen en vitamines bevat. Het bevordert de spijsvertering en het helpt de vochtbalans op peil te houden en zorgt voor een goede gezondheid van het maagdarmkanaal.
Ik drink eigenlijk maar eens per jaar melk, als ik bij een kameraad op bezoek ben die een melkveehouderij heeft. Direct uit de tank, >4,5% vetquote:Op zaterdag 27 januari 2024 17:54 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Moeten ze lekker zelf weten. Maar langer houdbare melk en UHT zijn 2 verschillende producten. Wat mij vooral stoort is dat vrijwel niet bewerkte, ouderwetse alleen gepasteuriseerde melk tot voor kort eigenlijk alleen nog direct bij de boer te krijgen was of in sommige Biowinkels. Heb jarenlang geen melk gedronken omdat het allemaal "Lekker lang houdbaar" troep was.
homoquote:Op zaterdag 24 februari 2024 19:53 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik drink eigenlijk maar eens per jaar melk, als ik bij een kameraad op bezoek ben. Direct uit de tank, >4,5% vet
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |