Merk daar niets van. (Het blijft dan bij de super hangen of de producent.)quote:Op donderdag 14 september 2023 18:59 schreef Het_Bokje het volgende:
waarom niet? (maar dan moet het wel substantieel goedkoper zijn)
quote:Op donderdag 14 september 2023 19:04 schreef stavromulabeta het volgende:
In basis is er weinig mis met separatorvlees. Niet culinair maar wel voedzaam en minder verspilling. Het probleem zit hem meer in de hoeveelheid zout en andere toeslagstoffen die gebruikt worden om er iets toonbaars van te maken. Maar dat geldt voor een vegaburger net zo.
https://mens-en-gezondhei(...)-seperatorvlees.htmlquote:De goedkopere varianten kunnen enkel zo goedkoop zijn omdat het niet om vlees gaat, maar om veredeld afval. Je leest dus beter de ingrediëntenlijst in kleine letters op de verpakking, voor je achteloos de goedkoopste verwerkte vleesproducten in je winkelkar laadt. Want bij de goedkoopste varianten eet je geen vlees meer, enkel verwerkte “dierlijke eiwitten” die werden vermengd met emulgatoren en andere additieven om het product ietwat eetbaar te maken.
Te veel vlees eten is sowieso niet gezond, meer dan 200 gram per dag heeft een mens echt niet nodig. Ook als je erg prijsbewust koopt, koop je beter enkel vlees zonder seperatorvlees of dierlijke eiwitten als belangrijkste ingrediënten. Je eet beter één echt worstje, dan tien worstjes die gemaakt werden van roze smurrie.
Jazeker, knakworstjes, kip en kalkoen separaatquote:Op donderdag 14 september 2023 18:49 schreef Bocaj het volgende:
Met name de kipschnitzels en kipburgers etc.
Ik merk bij de Jumbo en Dirk dat het bijna alleen maar separatorvlees is.
Bij de AH echter helemaal geen separatorvlees.
Het kan dus wel gewoon om zonder separatorvlees producten te maken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Separatorvlees
Heb de klantenservice gemaild van Jumbo en Dirk, maar die geven aan dat het gewoon prima vlees en duurzaam is.
Eten jullie het gewoon?
Hoi is er nog een verschil tussen iemand van 1 meter 60 en een van 2 meter?quote:Op donderdag 14 september 2023 19:32 schreef Bocaj het volgende:
Te veel vlees eten is sowieso niet gezond, meer dan 200 gram per dag heeft een mens echt niet nodig
Gaat vaak om gemiddelden.quote:Op donderdag 14 september 2023 20:11 schreef realnice11 het volgende:
[..]
Hoi is er nog een verschil tussen iemand van 1 meter 60 en een van 2 meter?
Ik haal het wel.quote:Op donderdag 14 september 2023 20:33 schreef exelletor het volgende:
200gr vlees per dag, excl. water, paneermeel en andere toevoegingen, vind ik anders best veel. Ik eet veel vlees, maar denk niet dat ik het haal...
Is het ook. Het advies van het voedingscentrum is maximaal 500 gram per week (70 gram per dag).quote:Op donderdag 14 september 2023 20:33 schreef exelletor het volgende:
200gr vlees per dag, excl. water, paneermeel en andere toevoegingen, vind ik anders best veel. Ik eet veel vlees, maar denk niet dat ik het haal...
quote:Op basis van de voedselconsumptiecijfers uit 2019-2021 blijkt dat de consumptie van vlees de afgelopen jaren is gedaald. Per dag eten we gemiddeld 87 gram vlees. Dat is 18 procent minder dan in de periode 2007-2010. De consumptie is nog het hoogst onder mannen (115 gram per dag). Bijna de helft van het vlees dat we eten is bewerkt vlees.
(...)
Wat is het voedingsadvies voor vlees?
Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees, zoals rundvlees en varkensvlees. Dit is inclusief vleeswaren. Onbewerkt mager vlees staat in de Schijf van Vijf. Het advies is om een keer per week vis te eten en een of meerdere dagen per week vegetarisch te eten. Als vleesvervanger kun je peulvruchten, tofu, tempé of ei nemen of ongezouten noten.
https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vlees.aspx
Dat is nog niet eens een halve kipfilet... Das nix man!quote:Op maandag 18 september 2023 16:48 schreef Gimmick het volgende:
Is het ook. Het advies van het voedingscentrum is maximaal 500 gram per week (70 gram per dag).
Ik zie het probleem niet. Maar bedankt dat je het leren van een nieuw woordje met ons gedeeld hebt.quote:Op donderdag 14 september 2023 18:49 schreef Bocaj het volgende:
Met name de kipschnitzels en kipburgers etc.
Ik merk bij de Jumbo en Dirk dat het bijna alleen maar separatorvlees is.
Kipfilet is droog, of het nou van de slager komt of van de supermarkt. Kippenborst met geïnjecteerd water is minder droog (tenzij je het te lang laat garen). Dus kippenborst met geïnjecteerd water is goed.quote:Op donderdag 14 september 2023 18:59 schreef Het_Bokje het volgende:
Maarja, alle kip in de super lijkt wel oplichterij ofzo. (dat gezanik met injecten van vocht)
Vooral de hoeveelheid zout is echt een probleem. Die toeslagstoffen zijn volgens mij meestal gewoon tarwebloem of maiszetmeel. Niks mis mee, tenzij je een glutenallergie hebt.quote:Op donderdag 14 september 2023 19:04 schreef stavromulabeta het volgende:
In basis is er weinig mis met separatorvlees. Niet culinair maar wel voedzaam en minder verspilling. Het probleem zit hem meer in de hoeveelheid zout en andere toeslagstoffen die gebruikt worden om er iets toonbaars van te maken. Maar dat geldt voor een vegaburger net zo.
Eet jij die hele maaltijd in je eentje, op één dag???quote:Op donderdag 14 september 2023 20:53 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ik haal het wel.
300gr mager rundergehakt gaat gewoon mee in één maaltijd.
Als ik dat door roerbak groente (400gr) doe dan haal ik daar 2 borden uit en dan zijn die borden nog niet eens helemaal gevuld.quote:Op dinsdag 19 september 2023 11:19 schreef RetepV het volgende:
[..]
Eet jij die hele maaltijd in je eentje, op één dag???
Als ik een pasta maak met 300 gram gehakt, dan eet ik daar met twee personen minstens twee dagen van!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |