Heftig hoor, overleden aan de nare heftige rotziekte alvleesklierkanker en dan is de droom die je opbouwde ook verdwenen. Bij ons in de slagerij hangt een foto van Joop met de vader van de eigenaar (de vorige slager) iedere keer als ik daar kom en zijn foto zie denk ik terug aan die flamboyante manquote:Restaurant Le Garage van wijlen Joop Braakhekke failliet
Het Amsterdamse restaurant Le Garage is failliet verklaard, meldt NH Nieuws. Ruim dertig jaar geleden opende het etablissement zijn deuren onder leiding van de in 2016 overleden tv-kok Joop Braakhekke.
Op de website van Le Garage staat weliswaar dat de zaak is gesloten vanwege vakantie, maar het faillissementsregister heeft een andere boodschap: het restaurant is failliet.
Zien en gezien worden
Curator Karin van Boekel kan er ook nog geen duidelijkheid over scheppen en zegt tegen Quote dat ze "nog bezig zijn met het achterhalen van de oorzaken en altijd zullen kijken naar mogelijkheden voor een doorstart".
Le Garage was sinds de opening in 1990 een plek van zien en gezien worden en werd volgens de website door vele beroemde Nederlanders en wereldburgers bezocht.
Oprichter Joop Braakhekke overleed op 8 december 2016 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Erwin Walthaus nam toen de zaak over. Volgens Quote heeft hij het faillissement aangevraagd.
Dat valt reuze mee hoor, wie heeft je dat wijsgemaaktquote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:01 schreef ZanneG het volgende:
Gelukkig hoeft die arme Joop dit allemaal niet meer mee te maken.
Het zijn moeilijke tijden voor de horeca, om het hoofd boven water te houden.
Oa de media, banken, KHN, met geklaag over oa corona, energiecrisis, en de nog steeds immer stijgende prijzen?quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:06 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Dat valt reuze mee hoor, wie heeft je dat wijsgemaakt
Inderdaadquote:
Als het geld tegen de plinten klotst, kan iedereen een horecaondernemer zijn. Als je een slechte horecaondernemer bent, ga je op de fles.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:16 schreef probeer het volgende:
[..]
Oa de media, banken, KHN, met geklaag over oa corona, energiecrisis, en de nog steeds immer stijgende prijzen?
Logisch, hij was kelner.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:32 schreef golfer het volgende:
Matig eten voor veel te hoge prijzen. Alleen maar omdat Braakhekke (die zelf nauwelijks kon koken) zijn naam er aan verbonden had en waar het Amsterdamse PC Hooftpubliek vooral kwam om te kijken en bekeken te worden.
Geen groot verlies op restaurantgebied.
Het is inderdaad te hopen dat Joop deze tweede klap kan incasseren.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 17:57 schreef SnodeSnuiter het volgende:
https://nos.nl/l/2486041
[..]
Heftig hoor, overleden aan de nare heftige rotziekte alvleesklierkanker en dan is de droom die je opbouwde ook verdwenen. Bij ons in de slagerij hangt een foto van Joop met de vader van de eigenaar (de vorige slager) iedere keer als ik daar kom en zijn foto zie denk ik terug aan die flamboyante man
Tja, toen Mulisch van ons heen was gegaan, was Joop natuurlijk zijn wekelijkse clubje kwijt.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:32 schreef golfer het volgende:
Matig eten voor veel te hoge prijzen. Alleen maar omdat Braakhekke (die zelf nauwelijks kon koken) zijn naam er aan verbonden had en waar het Amsterdamse PC Hooftpubliek vooral kwam om te kijken en bekeken te worden.
Geen groot verlies op restaurantgebied.
Dus ik neem aan dat je er wel meerdere keren gegeten hebt ? en dan is de vraag : waarom kom je er dan terug als het eten niet goed is ?quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:43 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoezo geen persoonlijke ervaring?
Hoe vaak heb jij zelf bij Braakhekke gegeten?
Golfer heeft gelijk, Braakhekke was een entertainer, een gastheer, maar koken kon ie voor geen meter. Zijn TV Programma was een slechte kloon van Keith Floyd (die uitstekend kon koken). Amicale en aardige man, maar, koken kon ie niet.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:40 schreef SnodeSnuiter het volgende:
[..]
Heb je die zure strontbroek ook weer met zijn op geen enkele persoonlijke ervaring gebaseerde ongefundeerde mening
quote:Op woensdag 9 augustus 2023 19:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
* Jan_Onderwater moet aan de keer denken dat ie neerkeek op Joop en zei, "Heeft het gesmaakt?"
Hij kookte niet zelf in zijn restaurant.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 19:15 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Golfer heeft gelijk, Braakhekke was een entertainer, een gastheer, maar koken kon ie voor geen meter. Zijn TV Programma was een slechte kloon van Keith Floyd (die uitstekend kon koken). Amicale en aardige man, maar, koken kon ie niet.
Heerlijk filmpjequote:
quote:
Wilde m net posten, heerlijk om te kijken.quote:
Nee, maar bijna iedereen kent die tent toch vanwege hem?quote:Op woensdag 9 augustus 2023 22:43 schreef golfer het volgende:
Leuk verder al die Braakhekke herinneringen, maar sinds 2016 is hij dood en heeft hij verder niks meer te maken met de nu failliete Garage.
quote:Op woensdag 9 augustus 2023 22:37 schreef Harvest89 het volgende:
Ik vergeet nooit dat die kerel dronken een poging deed om een aangebrande croque madame te maken.
jezus duurt dat lang zegquote:
Dit is het begin van de moeilijke tijd. Herfst is begonnen.quote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:47 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Als het geld tegen de plinten klotst, kan iedereen een horecaondernemer zijn. Als je een slechte horecaondernemer bent, ga je op de fles.
De slechte horecaondernemers hadden voor corona geen buffer, hadden met corona veel meer omzetverlies opgegeven om meer steun te ontvangen en krijgen nu de deksel op de neus als ze hun eigen falen terug krijgen.
De overheidsteun tijdens de coronaperiode was hard nodig, maar heeft ook veel zaken verbloemd. Die rekening wordt nu betaald. Goede ondernemers houden met gemak het hoofd boven water, want de consument blijft ondanks de naderende economische malaise nog komen dus het geld blijft nog binnenkomen.
De klap en de moeilijke tijden moeten nog komen
Volgens mij valt dat wel mee als je inmiddels overal tegen de 4 euro voor een biertje durft te vragen en alles rammetje vol zitquote:Op woensdag 9 augustus 2023 18:01 schreef ZanneG het volgende:
Gelukkig hoeft die arme Joop dit allemaal niet meer mee te maken.
Het zijn moeilijke tijden voor de horeca, om het hoofd boven water te houden.
Nu breekt de tijd aan voor het aflossen van de coronaschulden.quote:Op donderdag 10 augustus 2023 06:22 schreef 111210 het volgende:
[..]
Volgens mij valt dat wel mee als je inmiddels overal tegen de 4 euro voor een biertje durft te vragen en alles rammetje vol zit
Heb je wel enig idee hoe coronaschulden werken? Je begrijpt dat de meeste horecabedrijven geen coronaschuld hebben he? Dat heb je alleen als je het toen helemaal verkeerd hebt aangepakt, want in principe was het overheidsgeld 'gratis'quote:Op donderdag 10 augustus 2023 06:41 schreef Wantie het volgende:
[..]
Nu breekt de tijd aan voor het aflossen van de coronaschulden.
En dan is de vraag of ramvol met de huidige prijzen voldoende is om dat op te vangen.
Da's behalve voor seizoensbedrijven niet per se een moeilijke tijd hè. met een café in de stad ben je blij met het terrasseizoen en de echte seizoensbedrijven hebben de moeilijke tijd met het slechte weer juist net gehad. Voor de andere horecabedrijven ben je juist blij als de vakantie er weer op zit, dat is de rustige periodequote:Op donderdag 10 augustus 2023 05:45 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Dit is het begin van de moeilijke tijd. Herfst is begonnen.
Als je doelt op terugbetaling overheidssteun, dat is alleen van toepassing als dat achteraf onterecht blijkt.quote:Op donderdag 10 augustus 2023 07:45 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Heb je wel enig idee hoe coronaschulden werken? Je begrijpt dat de meeste horecabedrijven geen coronaschuld hebben he? Dat heb je alleen als je het toen helemaal verkeerd hebt aangepakt, want in principe was het overheidsgeld 'gratis'
Dus dat nu een horecazaak vol zit zegt eigenlijk niets over de financiële gezondheid over langere tijdquote:Op donderdag 10 augustus 2023 07:54 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Da's behalve voor seizoensbedrijven niet per se een moeilijke tijd hè. met een café in de stad ben je blij met het terrasseizoen en de echte seizoensbedrijven hebben de moeilijke tijd met het slechte weer juist net gehad. Voor de andere horecabedrijven ben je juist blij als de vakantie er weer op zit, dat is de rustige periode
De coronasteun dekte wel een heel groot deel van de kosten af hoor in de horeca hoor. Hoeveel procent omzetverlies werd vergoed?quote:Op donderdag 10 augustus 2023 07:57 schreef Wantie het volgende:
[..]
Als je doelt op terugbetaling overheidssteun, dat is alleen van toepassing als dat achteraf onterecht blijkt.
Maar het gaat ook om uitstel van betalen van belastingen dat afloopt, uitstel van huur betalen dat moet worden ingehaald, aanvullende leningen die afgesloten zijn, die terug betaald moeten worden.
Het is niet zo dat de coronasteun 100% alle kosten dekte.
Wat niet gedekt werd is op een andere manier gefinancierd.
Dat is altijd zo, in elke bedrijfstak. Een hoge afzet op zich maakt je niet financieel gezond.quote:Op donderdag 10 augustus 2023 07:58 schreef Wantie het volgende:
[..]
Dus dat nu een horecazaak vol zit zegt eigenlijk niets over de financiële gezondheid over langere tijd
Ja, die ken ik nog.quote:Op donderdag 10 augustus 2023 08:08 schreef herverwijderd het volgende:
Tot bubbels!
Jammer voor de restauranthouder en het personeel enzo.
edit: dit heeft verder ook geen moer met het faillissement te maken, maar herinner me ook nog een of ander programma waarin ze gingen vergelijken hoe een standaard westers gezin vs .een standaard Moslim gezin (met moeder met een hoofddoek enzovoorts) behandeld werden in diverse horecazaken in Amsterdam.
"Vol! We zijn vol!"
Percentage ken ik niet, maar dat werd gebaseerd op het verleden.quote:Op donderdag 10 augustus 2023 08:01 schreef timmmmm het volgende:
[..]
De coronasteun dekte wel een heel groot deel van de kosten af hoor in de horeca hoor. Hoeveel procent omzetverlies werd vergoed?
Dat is bijna altijd zo met kookboekenquote:Op donderdag 10 augustus 2023 08:33 schreef Hexagon het volgende:
Overigens heeft mijn moeder ooit dat kookboek van hem gekocht. Maar vraag me af of ze er ooit een recept uit heeft gemaakt.
Klopt,quote:Op donderdag 10 augustus 2023 08:35 schreef Wantie het volgende:
[..]
Dat is bijna altijd zo met kookboeken
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |