abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator zaterdag 29 juli 2023 @ 12:05:20 #1
358144 crew  capuchon_jongen
Belg
pi_210079227


Wat doe ik verkeerd :@ onlangs een simpel recept gekregen van iemand om "gezonde" pannekoeken te maken

2 eieren
2 bananen
100gram bloem

Het probleem is dat de pannekoeken erg dik zijn (het beslag) waardoor er aan de binnenkant nog deeg is.


Of heb ik te hoog vuur gebruikt? of moet ik minder bloem in doen?
Ik ben een man met een onverklaarbare fascinatie voor capuchons. Ze zijn mijn tweede huid—altijd om me heen, altijd vertrouwd. Ik draag ze niet alleen, ik lééf erin. Het voelt magisch als iemand er zachtjes aan trekt, een speels moment vol onverwachte connectie. En als mijn capuchon ergens blijft haken? Pure vreugde! Een klein avontuur in het alledaagse, alsof de wereld me even vasthoudt. Capuchons en ik? Een onafscheidelijk duo
pi_210079293
Dun laagje deeg in pan, dunne schijfjes banaan erop en daarna beetje deeg over de schijfjes. Tot slot pannenkoek omdraaien tot die gaar is.
pi_210079308
Anders snij je ze eens open om te zien wat je precies bedoelt. Ik zie alleen pannenkoeken die je sowieso al te lang in de pan hebt gedaan.
U MAD?
pi_210079340
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:05 schreef capuchon_jongen het volgende:
[ afbeelding ]

Wat doe ik verkeerd :@ onlangs een simpel recept gekregen van iemand om "gezonde" pannekoeken te maken

2 eieren
2 bananen
100gram bloem

Het probleem is dat de pannekoeken erg dik zijn (het beslag) waardoor er aan de binnenkant nog deeg is.


Of heb ik te hoog vuur gebruikt? of moet ik minder bloem in doen?
Waren ze wel lekker? Alleen als t niet lekker is/was is het mislukt natuurlijk
pi_210079401
Dit is gewoon hoe bananenpannenkoeken horen te zijn. Je krijgt natuurlijk geen pannenkoek waar we mee opgegroeid zijn als je er veel banaan en geen melk doorheen doet.

Je kunt ze wat gezonder maken met volkorenbloem of havermout in plaats van witte bloem. Dat geeft ook wat extra smaak waardoor het minder weeïg is.
Spoilers!
pi_210079434
Waarom is dit gezonder? Alleen vanwege geen melk?

Als het dan ook nog niet (super) smaakt…
pi_210079458
Ik verving een deel bloem door amandelmeel, dat gaf het net wat meer smaak. En ja, zo horen ze te zijn. Lang niet meer gemaakt, goed idee om weer eens te doen. Ik maakte ze meestal met overrijpe bananen uit de diepvries, die ontdooien vanzelf al tot een soort moes, lekker makkelijk.
pi_210079489
Zijn dit de eerste modellen?
Die mislukken vaker is mijn ervaring

Ook niet teveel boter of te lang in de pan
  Moderator zaterdag 29 juli 2023 @ 12:22:13 #9
5428 crew  miss_sly
pi_210079492
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:20 schreef Doedezemaar het volgende:
Ik verving een deel bloem door amandelmeel, dat gaf het net wat meer smaak. En ja, zo horen ze te zijn. Lang niet meer gemaakt, goed idee om weer eens te doen. Ik maakte ze meestal met overrijpe bananen uit de diepvries, die ontdooien vanzelf al tot een soort moes, lekker makkelijk.
Doe je dan bananen als ze te rijp zijn zonder schil in de vriezer?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_210079526
quote:
7s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:22 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Doe je dan bananen als ze te rijp zijn zonder schil in de vriezer?
Met of zonder maakt eigenlijk niet uit, meestal lui gewoon met schil en daar heb ik dan weer spijt van bij het ontdooien vanwege het geklieder
pi_210079535
Je kunt een beetje water door het beslag doen, dan spreidt het makkelijker door de pan heen. Ik mix het trouwens gewoon in een blender. Veel sneller, makkelijker en gladder.
pi_210079547
Werkt het beste met erg rijpe bananen, anders wordt het beslag een stuk dikker.
  zaterdag 29 juli 2023 @ 12:30:21 #13
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_210079587
Van buiten verbrand, van binnen niet gaar ? Dan heb je inderdaad een te hoog vuur gebruikt. Iets minder hitte, en dan wat langer zou het probleem moeten oplossen. Maar het is trial and error, met deze ingredienten heb je weinig aan eerdere ervaringen met normale pannekoeken.
Sam the American Eagle : You, sir, are a demented, sick, degenerate, barbaric, naughty freako!
Alice Cooper : Why, thank you!
Sam the American Eagle : Freakos: One. Civilization: Zero.
pi_210079706
Tip voor TS, koop kant-en-klare pannenkoekenmix waar alleen nog water bij hoeft.
Gegarandeerd succes! Eerst mislukte ook altijd 80% van m'n pannenkoeken, sinds ik deze mix gebruik gaat het gewoon altijd goed _O_
  Spellchecker zaterdag 29 juli 2023 @ 12:50:47 #15
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_210079898
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:39 schreef Centenbak het volgende:
Tip voor TS, koop kant-en-klare pannenkoekenmix waar alleen nog water bij hoeft.
Gegarandeerd succes! Eerst mislukte ook altijd 80% van m'n pannenkoeken, sinds ik deze mix gebruik gaat het gewoon altijd goed _O_
Het is hier CUL ....
pi_210079996
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:39 schreef Centenbak het volgende:
Tip voor TS, koop kant-en-klare pannenkoekenmix waar alleen nog water bij hoeft.
Gegarandeerd succes! Eerst mislukte ook altijd 80% van m'n pannenkoeken, sinds ik deze mix gebruik gaat het gewoon altijd goed _O_
Dat de eerste mislukt, ligt er meer aan dat de pan nog niet heet genoeg is.
Gewoon eerst kneiterheet laten worden. Niet eigenwijs beslag in een lauwwarme pan gooien.

Ik maak ze van tarwemeel met een beetje bakpoeder (of zelfrijzend bakmeel) en eieren, vanillesuiker, kaneel, melk en een snufje zout en dat gaat meestal ook van de eerste goed.
Ervaring doet ook een hoop ;)

Verder geen ervaring met pannenkoeken á la capu.
pi_210080021
Oh ja, kaneel door het beslag heen is ook een goed idee
pi_210080038
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:58 schreef Doedezemaar het volgende:
Oh ja, kaneel door het beslag heen is ook een goed idee
:Y)
pi_210080165
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:50 schreef maily het volgende:

[..]
Het is hier CUL ....
Toch proef ik geen verschil tussen deze mix en mix waar verse eieren en melk bij moet. Terwijl ik toch best wel een fijnproever ben die vaak A-merk koopt omdat B-merk smerig is. En ze zien er een stuk beter uit dan de pannenkoeken uit de OP :D
pi_210080228
Minder hoog vuur, maar ik mis een rijsmiddel zoals bakpoeder als je zulke dikke pannenkoeken maakt.

Nederlandse pannenkoeken gebruiken een dunner beslag, dus dan zou ik een scheutje melk of water toevoegen.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_210080365
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 13:07 schreef Centenbak het volgende:

[..]
Toch proef ik geen verschil tussen deze mix en mix waar verse eieren en melk bij moet. Terwijl ik toch best wel een fijnproever ben die vaak A-merk koopt omdat B-merk smerig is. En ze zien er een stuk beter uit dan de pannenkoeken uit de OP :D
Daar zit, anders dan de eieren en bananen, geen vocht bij.
pi_210080394
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 13:19 schreef marc0871 het volgende:

[..]
Daar zit, anders dan de eieren en bananen, geen vocht bij.
Dat is ook het probleem, er moet melk bij.
pi_210080723
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 12:39 schreef Centenbak het volgende:
Tip voor TS, koop kant-en-klare pannenkoekenmix waar alleen nog water bij hoeft.
Gegarandeerd succes! Eerst mislukte ook altijd 80% van m'n pannenkoeken, sinds ik deze mix gebruik gaat het gewoon altijd goed _O_
Waarom zou je dat halen? Meer betalen voor hetzelfde.

Meel
Ei
Melk
Zout
Suiker optioneel
pi_210080755
Er is echt wel een verschil tussen bananenpannenkoekjes en gewone pannenkoeken hoor. Ik vind allebei lekker! Maar wel heel anders. Bananenpannenkoekjes maak ik inderdaad met ei, banaan en een soort ‘meel’. Ik doe meestal havermout of amandelmeel of half-half. En dan 1 banaan op 2 eieren en iets van 60-80 gram meel. En een snufje zout. Vaak doe ik er nog wat andere nootjes zoals walnoten in, en wat rozijntjes. Dan minder meel. Of ik blender er nog wat andere dingen doorheen zoals een stukje avocado of wat groene bladgroente. Als ik ze luchtiger wil doe ik er een halve theelepel bakpoeder in. Omdat er geen gluten in gaan en geen extra vocht worden ze wat dikker dan Nederlandse pannenkoeken en hebben ze wat minder samenhang dus maak je kleine dikkerds. Dan het vuur niet te hoog zodat de binnenkant kan garen zonder dat de buitenkant verbrandt.

Je kunt het ook met 1 banaan, 2 eieren, halve theelepel bakpoeder en een grote eetlepel boekweitmeel maken voor poffertjes O+
pi_210080778
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 juli 2023 13:38 schreef Azula2.0 het volgende:

[..]
Waarom zou je dat halen? Meer betalen voor hetzelfde.

Meel
Ei
Melk
Zout
Suiker optioneel
Als ik speciaal melk en eieren moet kopen voor die pannenkoeken ben ik veel duurder uit.
En het is nog meer werk ook. Zo'n pak kost 1,50 kan ik 2x van eten. Doe er dan nog vaak stroop op.
Heb ik een prima maaltijd voor minder dan een euro, veel goedkoper gaat het niet worden.
Een half pak melk + een ei + meel is duurder dan die 75 cent.

Met je grote mond...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')