Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 18:23 |
Dit topic is er om alles over snackbars, frietkotten en cafetaria's te bespreken. Ik verbaasde me erover dat er wel een topic is over die Amerikaanse ketens die niet eens een behoorlijke frikandel verkopen is maar niet over de snackbar. Een stukje erfgoed waar we trots op mogen zijn ![]() Als ik in Nederland ben is een snackbar opzoeken het eerst wat ik doe als ik de grens over ben. Patat/Friet (kies je voorkeur) met mayo, broodje bal met pindasaus, mexicano met curry, frikandel speciaal. Ik moet altijd goed opletten want ik heb niet zo'n grote maag. Het minst favoriet is toch wel de nasischijf, daar ben ik allergisch voor. Ook zo'n mooie, pindasaus. Een snackbar met echt goede pindasaus is echt moeilijk te vinden. Te zoet, te dun, te dik. De beste pindasaus die ik heb gegeten was in Delft, een snackbar achter het toenmalige gebouw van Exact. De pindasaus was niet te zoet en licht pittig, het geheim was de knoflook volgens de eigenaar. Af en toe proberen de fabrikanten wat nieuwe dingen uit, ik vraag me af wat er door de jaren allemaal geprobeerd is. Welke snacks en sauzen zijn er allemaal langsgekomen. Het vaagste vond ik de picanto, de gehaktstaaf met een andere naam. | |
Ponsai | zaterdag 22 juli 2023 @ 18:27 |
Kwekkeboom kroketten ben ik groot fan van. Die heb je niet overal | |
exelletor | zaterdag 22 juli 2023 @ 18:48 |
Kapsalon is toch niet zo oud en is een van mijn favorieten. | |
borbit | zaterdag 22 juli 2023 @ 18:54 |
Zo'n snackbar met ouderwets interieur waar je je ruime portie friet met stoofvlees op een echt bord krijgt ![]() | |
Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:04 |
Ja, zo eentje. Waar nog een biertap staat zodat je tijdens het wachten wat kan drinken. Toen ik jonger was verbaasde ik me er altijd over dat die gasten al een uur aan de tap stonden en dan pas de bestelling doorgaven ![]() | |
Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:05 |
Kapsalon vind ik meer iets voor een döner/shoarma zaak maar ik weet dat sommige snackbars het ook op het menu hebben staan. Overigens is de kapsalon al 20 jaar oud. [ Bericht 3% gewijzigd door Managarm op 22-07-2023 19:22:25 ] | |
StateOfMind | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:09 |
Echte friettenten ![]() Vele malen lekkerder idd dan de bekende ketens ![]() Favoriet blijft voor mij de friet super en de friet oorlog met ui. Bij de ene friettent is een oorlog automatisch met ui, bij de ander niet, dus ik vermeld het er altijd bij. Lihanboutje ![]() | |
StateOfMind | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:09 |
Nu zin in friet gekregen ![]() | |
Ponsai | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:16 |
Ze zijn nog open ![]() | |
StateOfMind | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:18 |
Maar ik heb al gegeten ![]() | |
anndb | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:18 |
Heerlijk die snackbars die zelf nog (enkele) van hun snacks maken. Worden steeds schaarser maar er zijn er gelukkig nog wel. | |
Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:21 |
Ja, met ballen uit de jus. Ballen uit de frituur zijn ranzig. | |
Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:22 |
En een frikandel speciaal past er niet meer in? | |
StateOfMind | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:25 |
Jawel, maar er lonkt ook een zak chickenwings voor vanavond ![]() | |
Fogel | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:25 |
Ik heb nooit begrepen dat die internationale ketens grip hebben gekregen op Nederland, alwaar de snackcultuur breed is qua aanbod, de kwaliteit beter is, plus dat je meer krijgt voor minder geld. Zijn mensen echt zo weinig bewust? | |
borbit | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:26 |
Kapsalon moet je niet bij de snackbar halen. Is bij shoarma zaak meestal beter. | |
StateOfMind | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:26 |
De friettent een dorpje verderop maakt zelf hun friet van aardappelen van lokale boeren. Van die lekkere dikke friet in schil gefrituurd ![]() ![]() ![]() | |
Ponsai | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:27 |
Ach tis zaterdagavond... Maandag en dinsdag wat minder eten ![]() | |
StateOfMind | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:30 |
Dat ![]() Neem een medium Big Mac menu. Kost in de app als ie in een deal zit tegenwoordig al 8,75 euro. Terwijl ik voor 5 euro ook een grote friet super heb. Wat en lekkerder smaakt, en langer vult. Dan gun ik liever zo'n kleine zelfstandige mijn geld ipv zo'n grote keten. | |
Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 19:38 |
Ik ook niet maar bijvoorbeeld de McDonalds heeft dat heel erg slim gespeeld door speeltjes bij de kindermenu's te doen. Echtscheidingspaleizen waren dat. Het voordeel van die zaken was dat je snel je voer had maar dat is ook al niet meer zo. Ik kies altijd voor de snackbar, meer keuze en lekkerder. | |
Managarm | zaterdag 22 juli 2023 @ 21:02 |
Ik kan me nog herinneren dat ik een keer op de Horecava was en dat daar een demonstratie was van raspatat, ik vond het toen helemaal niets maar is blijkbaar wel aangeslagen in bepaalde delen van het land. | |
marc0871 | zaterdag 22 juli 2023 @ 21:05 |
Al jaren niet meer in een snackbar geweest. Ik denk dat die keer bij Bram Ladage in het Alexandrium de laatste keer is geweest. Iets van 5 jaar geleden of zo. Ik snij mijn eigen patat en maak verschillende snacks en sauzen zelf. Vind ik leuk. | |
DelanoMilano | zaterdag 22 juli 2023 @ 21:34 |
Kom minstens 2 keer per week in de snackbar, stukje cultureel eefgoed voor mijn | |
borisz | zaterdag 22 juli 2023 @ 21:52 |
Bij mijn snackbar hebben ze bijvoorbeeld een hamschijf of kaasballen uit eigen keuken. Friet van Piet sinds 1958 ![]() Hamburgers zijn ook van goede kwaliteit, geen dun schijfje maar een echte burger. Raspatat. Ik kom er gelukkig niet te veel, maar het is er altijd prima. | |
marc0871 | zaterdag 22 juli 2023 @ 22:29 |
Mijn pindasaus; Stukje ui. Heel fijn snipperen, Teentje knoflook. Fijn snipperen, In een steelpannetje met wat neutrale olie. Even fruiten, Schep sambal oelek erbij, naar smaak. Ik doe een eetlepel. Even iets minder rauw laten worden, Afgestreken theelepel gemberpoeder, Half blikje kokosmelk, Opgekopte eetlepel pindakaas, Een scheut A-merk ketjap manis, Ik doe er geen suiker in. De pindakaas en ketjap zijn zoet zat. Eventueel zout. Pas op; de sambal en pindakaas bevatten ook al zout. PROEVEN! Misschien nog een scheutje melk, om de smaken iets milder te maken. Alles al roerend aan de kook brengen, zodat het wat kan binden. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door marc0871 op 22-07-2023 22:34:50 ] | |
realnice11 | zondag 23 juli 2023 @ 00:34 |
Ey ik had geantwoord en uur later is mn post totaaaaal weg? mmmm raar | |
StateOfMind | zondag 23 juli 2023 @ 09:50 |
Vanavond friet ![]() | |
anndb | zondag 23 juli 2023 @ 11:00 |
Ja. Ik vind het af en toe wel eens lekker, maar meer omdat het een keer wat anders is denk ik? Hier in de regio is het niet aangeslagen, daarom wel een keer leuk als afwisseling. Ze verkochten het ook bij AH maar nu niet meer zie ik? | |
Managarm | zondag 23 juli 2023 @ 11:09 |
Ok, dat wist ik niet. Bij de AH, nooit gezien. | |
MadMaster | zondag 23 juli 2023 @ 11:14 |
Raspatat is toch gebaseerd op een beslag van aardappelpoeder dat men 'vloeibaar' vanuit een persvorm in het frituurvet/olie laat vallen? Is dat dan ook via de supermarkt verkrijgbaar? Ik vind raspatat in ieder geval niet te eten. Het heeft geen structuur en smaakt naar niks. Een krokant korstje met niks er in. Sowieso ben ik om die reden geen liefhebber van allerlei aardappelproducten die samengesteld zijn uit o.a. aardappelpoeder/-meel… | |
Managarm | zondag 23 juli 2023 @ 14:51 |
Ja, het werd toen voorgesteld als de vervanger van omdat het veel sneller klaar te maken was. Ze zijn alleen een beetje vergeten dat er ook nog smaak aan moet zitten. | |
DelanoMilano | zondag 23 juli 2023 @ 22:20 |
Niets mis met een raspatat mayo | |
Managarm | zondag 23 juli 2023 @ 22:29 |
Ik vind het niets maar gelukkig heeft iedereen een andere smaak. Als ik een snackbar moest vullen met wat ik lekker vind dan zou de helft van het menu verdwijnen ![]() | |
MadMaster | zondag 23 juli 2023 @ 22:40 |
Mooi bruggetje om het weer enigszins on topic te brengen: Veel snackbar producten zijn voorzien van een saus. Hoeveel mensen eten een frikandel zonder mayo en ketchup of curry, een kroket zonder mosterd, een berenhap zonder pindasaus? En dan hebben we het nog niet over een portie patat/friet waar je allerlei sauzen of combinaties daarvan over heen gooit. Is een snackbar hap zonder saus net zo lekker of interessant als met saus? Ik betwijfel het, zeker als ik uit eigen ervaring spreek. Het enige wat ik graag zonder saus eet van een snackbar is een kaassoufflé… Zoals mijn oma altijd zei: Met een goede saus is zelfs een drol lekker te krijgen… | |
foodlover | zondag 23 juli 2023 @ 22:59 |
Zonder saus ook lekker: kaassouffle, gewone rundvlees kroket (draadjesvlees), smulrol, frikandel, bamihapje, satekroket. Nostalgie, lekker een snack uit de muur eten. | |
DelanoMilano | zondag 23 juli 2023 @ 23:04 |
Kroket zonder saus is prima, patat een beetje eentonig… daar gaat vaak mayo op. Vind wel dat een patatje oorlog weinig meer met patat heeft te maken, dat is meer saus + patat. | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 08:11 |
Broodje frikandel met mayo, los speciaal. Frikandel kan ook zonder saus. Patat met mayo en soms mayo en pindasaus of curry Een gehaktstaaf kan zonder saus ook best lekker zijn (volgens mijn vriendin zijn dat de meest ranzige dingen in de snackbar). Gehaktbal bijna altijd met pindasaus, soms met mayo en ketchup. Mexicano met pindasaus of curry. Picanto met pindasaus (de iets pittigere gehaktstaaf) Kroket altijd zonder saus Eet iemand nog wat anders dan de standaardsauzen? | |
borisz | maandag 24 juli 2023 @ 08:52 |
Bij Heertje Friet aan de Herengracht haal ik wel eens patat met een aparte mayo of saus. ![]() | |
junkiesietze | maandag 24 juli 2023 @ 08:55 |
Ik hou van sauzen afwisselen, Mijn favo's zijn: Belgische mayo Brander mayo (oliehoorn) Zeedijk (mayo?) (oliehoorn) | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 08:55 |
Tartaar saus zie ik op het menu, nog nooit geprobeerd. Al die soorten mayo zijn aan mij niet besteed, mijn smaak is echt ruk (ik denk door het gebrek aan reukvermogen, mee geboren). Het vreemde dat ik wel een voorliefde schijn te hebben voor sterk ruikend eten (bruine bonen ftw). | |
Fok-it | maandag 24 juli 2023 @ 09:00 |
De enige snacks lekker zonder saus zijn een kaassouffle en een satekroket. Voor de rest gaat overal mayo op (Ja, ook de kroket ![]() Patat eigenlijk altijd oorlog zonder uitjes maar mayo/curry als uitzondering Goed topic wel om 9 uur in de ochtend ![]() | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 09:05 |
Het maakt niet uit hoe laat het is, een frikandel speciaal kan altijd. Perfect ontbijt, met superfood ui. | |
Mortaxx | maandag 24 juli 2023 @ 09:42 |
Vind al die snacks zoals pikanto en Mexicano maar matig vergeleken bij een frikandel | |
Fogel | maandag 24 juli 2023 @ 09:46 |
Bitterballen, een van de weinige dingen die ik mis uit Nederland ![]() Dingen die ook zonder saus lekker zijn; bitterballen, kroketten (in verschillende variaties), bamischijf, (ham)kaassouffle, lihanboutje en een sitostick. | |
dimmak | maandag 24 juli 2023 @ 10:05 |
Pikanto met curry van Oliehoorn ![]() Maar.. Mijn standaard bestelling is meestal een patat oorlog met uitjes en een viandel mayo of een patat speciaal en een frikandel speciaal. | |
The_Verve | maandag 24 juli 2023 @ 10:36 |
Berehap met pindasaus of een goede frikandel speciaal (uitjes eerst, dan de sauzen). Niet te versmaden. | |
junkiesietze | maandag 24 juli 2023 @ 10:38 |
![]() | |
StateOfMind | maandag 24 juli 2023 @ 11:09 |
![]() | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 11:17 |
Ik had er ook nog niet van gehoord, en bestaat al sinds de jaren 70.. hahaha. Van de nieuwere snacks vind ik de Vulcano wel lekker, maar of ie nu nog verkocht wordt? | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 16:03 |
De patat van Bram Ladage is wel ernstig lekker overigens, in een puntzak. En de rechthoekige frikandellen vond ik altijd geweldig. | |
No239SquadronRAF | maandag 24 juli 2023 @ 16:56 |
Het concept laat ook wel wat te wensen over:
| |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 17:01 |
Waarom vraag je je dan af, is kip niet goedkoper? | |
Kaneelstokje | maandag 24 juli 2023 @ 17:03 |
Haha, kijk dit @capuchon_jongen Hij maar lachen om jouw ketchup, en dan zelf overal mayo over gooien. | |
Fok-it | maandag 24 juli 2023 @ 17:04 |
Ja, rijst met ketchup of een frikandel met mayo is ook wel vergelijkbaar | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 17:05 |
Als ik ketchup lees moet ik altijd denken aan het jongetje op een school in een aflevering van een van de Engelse topkoks. Dat jongetje at met een boterham ketchup het gezondst van de gehele school. | |
Kaneelstokje | maandag 24 juli 2023 @ 17:07 |
![]() Gebbetje. Moet even opkomen voor mijn vriend capuchon. | |
Fok-it | maandag 24 juli 2023 @ 17:07 |
Een lieve doch smakeloze jongen | |
Sicstus | maandag 24 juli 2023 @ 18:38 |
Nou, dat valt dus best mee. Het zijn in NL vnl McDonalds, Burger King en KFC, die zijn er al sinds de jaren 70/80, en wat later Subway. En daarnaast een paar pizzatenten, Domino's en sinds een paar jaar Papa John. De rest heeft nooit echt een voet aan de grond gekregen. Taco Bell heeft het geloof ik een keer geprobeerd en is toen failliet gegaan, en is nu weer voorzichtig met 1 of 2 (?) filialen aanwezig, maar dat loopt niet echt storm. Five Guys is een jaar of 5 geleden begonnen en had op het hoogtepunt geloof ik zes filialen, maar nu nog maar vier. Voor de rest zijn de amerikaanse ketens hier niet vertegenwoordigd volgens mij, terwijl ze dat in veel andere landen wel zijn. Bv Popeye's, Wendy's, Hardee's. Dus al met al valt het wel mee en ik denk dat de NL snackbarcultuur daareen heeft bijgedragen (lees: de komst van Amerikaanse ketens heeft tegengewerkt). | |
littlemindy | maandag 24 juli 2023 @ 20:07 |
Schaarden ze ketchup dan onder groente ofzo? | |
Managarm | maandag 24 juli 2023 @ 20:58 |
Wat de rest van de school at was allemaal zwaar gezouten gefrituurde troep. Dat krijg je als het budget voor een schoolmaaltijd extreem laag is. Ik weet dat ik een keer ergens gezien heb maar of dat nu in Engeland was of in VS weet ik niet meer, ketchup werd inderdaad als groente gezien. | |
Cheeseburgert | maandag 24 juli 2023 @ 21:45 |
Zou me niks verbazen ![]() Zijn wokschotel met 7 soorten groenten had te weinig groenten. Maar de pizza met patat van de school niet. Dus als hij een bak met patat meegaf bij zijn noedelschotel, dan was het wel goed ![]() 19:58 | |
marc0871 | dinsdag 25 juli 2023 @ 01:37 |
De tomatensaus op pizza iig wel. | |
Managarm | dinsdag 25 juli 2023 @ 08:14 |
Frikandellen maken we tegenwoordig zelf. Combinatie kip en rund (nog bijna bevroren omdat het twee keer door molen heen gaat, anders wordt het te warm), door de gehaktmolen heen gooien. Kruiden en dan nogmaals door de molen met de worstmaker erop (een tuitje). Het vlees wordt in een plastic buis geperst en dan gaan ze een tijdje in kokend water zodat het vlees gaar wordt en de frikandel zijn vorm behoudt als je deze uit de plastic buis haalt. Afbakken doen we in de airfryer, het grappige is dat deze frikandellen wel mooi bruin worden in de airfryer. Frikandellen zijn wat kleiner dan normaal, heeft met de maat van de pan te maken ![]() ![]() We kunnen ze wel via een webshop bestellen maar dit is leuker en een stuk goedkoper. Volgende keer eens kroketten maken. | |
marc0871 | dinsdag 25 juli 2023 @ 10:39 |
Leuk. Moet ik nog steeds eens doen. Kroketten heb ik dan al weleens gedaan, met overgebleven draadjesvlees ![]() ![]() | |
marc0871 | dinsdag 25 juli 2023 @ 10:52 |
Wendy's zou wel willen, maar een snackbareigenaar in Zeeland houdt dat al 30 jaar of zo tegen. Die had zijn zaak ook naar zijn dochter vernoemd en de naam geregistreerd voor de hele Benelux. Tonnen zijn er aan rechtzaken gespendeerd en er zijn tientallen miljoenen geboden voor de naam. Voor de snackbareigenaar is het ondertussen een principeproject om de Amerikanen buiten de deur te houden. | |
anndb | dinsdag 25 juli 2023 @ 11:24 |
Filmpje net gekeken. Wat een gekken he | |
Eightyone | dinsdag 25 juli 2023 @ 11:38 |
Klassieke snackbar-romantiek uit Nijmegen (Vuurens): ![]() | |
Managarm | dinsdag 25 juli 2023 @ 11:56 |
Ziet er goed uit, hier in Portugal worden wel kroketten verkocht maar dat is toch heel anders dan de Nederlandse kroket. De enige overeenkomst is de buitenkant, smaakt totaal niet. Ik heb het gehele assortiment van Mora wel in de Algarve in de supermarkt zien liggen maar in centraal Portugal niet. | |
Managarm | dinsdag 25 juli 2023 @ 12:02 |
Gelukkig toch, we willen toch niet de snackbar vervangen door die zut. Veel Chinese eigenaren van snackbars tegenwoordig trouwens omdat Chinese restaurants minder in trek zijn. Niets mis mee, ze veranderen vaak niet veel. Ik vind de combinatie snackbar en Chinees-Indisch restaurant in een pand altijd leuk. Goede saté en de traditionele snacks. | |
marc0871 | dinsdag 25 juli 2023 @ 13:23 |
Mja. Nasi goreng, met saté (zonder stokjes ![]() ![]() En nog lekkerder ook ![]() | |
Managarm | donderdag 27 juli 2023 @ 18:02 |
Wie heeft er wel eens een Catamaran besteld in de snackbar? | |
Geerd | donderdag 27 juli 2023 @ 18:20 |
Bereklauw sate en grotepatatstoof met extra dtoof blijft toch wel een toppertje | |
rosita1 | donderdag 27 juli 2023 @ 18:38 |
Raspatat! Dol op. | |
StateOfMind | donderdag 27 juli 2023 @ 18:54 |
Ja. Heb daarna een botentrailer moeten regelen ![]() | |
Managarm | donderdag 27 juli 2023 @ 19:04 |
Je moet ook niet met je dronken hoofd een bootdealer binnenlopen ![]() | |
StateOfMind | donderdag 27 juli 2023 @ 19:45 |
Oh ![]() | |
FutureFairytale | donderdag 27 juli 2023 @ 21:02 |
Ik een paar keer. Is voordeliger dan los patat en frikandellen speciaal. Jij ook? | |
marc0871 | vrijdag 28 juli 2023 @ 04:49 |
Een wat ![]() | |
anndb | vrijdag 28 juli 2023 @ 07:29 |
Friet speciaal met 2 frikandellen toch? | |
No239SquadronRAF | vrijdag 28 juli 2023 @ 12:18 |
Frietje waterfiets heet dat bij ons, maar zelf nooit besteld. | |
anndb | vrijdag 28 juli 2023 @ 15:31 |
Misschien anders tijd voor een centraal door Nederland en Belgie beste Fok snackbar overzicht. Per regio verdeeld met de beste lokale adresjes en waarom/wat te bestellen. | |
FlippingCoin | vrijdag 28 juli 2023 @ 15:58 |
Helaas wel ja, wij hadden een hele goede snackbar met de beste pindasaus die ik ooit op heb, helaas gesloten omdat die man met pensioen is gegaan. | |
Managarm | zaterdag 29 juli 2023 @ 19:17 |
Oh, dat is wel een leuk idee. Kan ik als in Nederland ben een rondje rijden langs de diverse zaken. | |
BMW1993 | maandag 31 juli 2023 @ 15:40 |
Ik bestelde dus zoals bijna elke zondag bij de plaatselijke snackbar de 'kapsalon'. Dit keer vroeg de kassamedewerker 'wilt u er kaas op, voor 1,50 extra?' Ik schrok.. Dus ik zei , 'er zit toch al standaard kaas op? ' 'Klopt, maar sinds vorige week dien je daar extra voor te betalen' . Afijn, toch gedaan. Kwam op 11 euro uit, terwijl deze kapsalon in 2017 nog te krijgen was voor 6 euro. Dat toch wel bijna de helft duurder in 6 jaar. ![]() | |
Managarm | maandag 31 juli 2023 @ 16:04 |
Dat is belachelijk, extra betalen voor een ingrediënt wat er vast bij hoort. | |
Magica | maandag 31 juli 2023 @ 16:08 |
Zo overrated die kroketten ![]() | |
Magica | maandag 31 juli 2023 @ 16:09 |
Altijd gedacht dat het lihamboutje was | |
uniekhoorn | dinsdag 1 augustus 2023 @ 19:46 |
Ja ik bestelde een kroketje met een 5 grams mosterd +0,30 cent (dat is 15 euro voor 250 gram mosterd uit de supermarkt) Maar meestal bestel ik raspatat speciaal en een halve kip | |
StateOfMind | dinsdag 1 augustus 2023 @ 19:49 |
Belachelijk idd. Zou voor mij een reden zijn om daar niks meer te halen. Alle ingrediënten voor een bepaald gerecht zitten immers al doorberekend in de prijs. | |
Managarm | dinsdag 1 augustus 2023 @ 20:24 |
Ja, ik zou ook wegblijven. Ik voorzie dit soort taferelen bij die snackbar: Op het menu: Patat met 3,50. Wilt u nog even een euro extra betalen voor de mayo? | |
Hallojo | dinsdag 1 augustus 2023 @ 21:25 |
Wilt u voor een euro extra ook zout op uw patat? | |
anndb | dinsdag 1 augustus 2023 @ 21:31 |
Ongebakken of moeten we ze ook bakken? | |
Prego | dinsdag 1 augustus 2023 @ 21:50 |
Gebakken is 50 cent en doorgebakken 1¤ aub. | |
exelletor | woensdag 2 augustus 2023 @ 03:31 |
Momenteel heb je sws al de taferelen van wij moeten het in een bakje stoppen, dus betaal je een plastic toeslag waarbij elke snackbar houder zijn eigen regels en toeslagen heeft. | |
borbit | woensdag 2 augustus 2023 @ 04:49 |
![]() | |
TargaFlorio | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:40 |
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lihanboutje In mijn jeugd vaak gegeten, daarna nooit meer. Ik wist eigenlijk niet dat het nog te koop was. | |
MadMaster | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:47 |
Afgelopen weekend haalde ik een broodje kroket bij een snackbar en kreeg dat in een kartonnen bakje. Prima, maar de plastic toeslag à ¤0,20 moest ik nog wel betalen, want 'we hebben kosten moeten maken om al het plastic te vervangen'. Euh, ja, dus? ![]() | |
Regilio_ | woensdag 2 augustus 2023 @ 17:56 |
Dit ![]() | |
StateOfMind | woensdag 2 augustus 2023 @ 18:07 |
Grappig weetje ![]() | |
StateOfMind | woensdag 2 augustus 2023 @ 18:09 |
Idioterie ![]() Dat hoort gewoon in de kostprijs te zitten. Of je nou bij je leverancier plastic of karton inkoopt. | |
#ANONIEM | woensdag 2 augustus 2023 @ 18:09 |
Je hebt je laten oplichten | |
Managarm | woensdag 2 augustus 2023 @ 18:40 |
Patatje oorlog iemand? | |
TargaFlorio | woensdag 2 augustus 2023 @ 20:00 |
Is eigenlijk ook maar een rare snack. Rund-varkens gehakt in de vorm van een kippenboutje. ![]() | |
borbit | woensdag 2 augustus 2023 @ 22:01 |
Waarom ook? Kippenvlees is goedkoper als rund/varken. https://www.parool.nl/ps/(...)st-romantische-snack ![]() [ Bericht 27% gewijzigd door borbit op 02-08-2023 22:10:20 ] | |
Discombobulate | woensdag 2 augustus 2023 @ 22:27 |
Zin in een snackje zeg. | |
Managarm | woensdag 11 oktober 2023 @ 20:42 |
Als ik weer eens in Nederland ben, wat is dan de beste snackbar die je kan aanraden? En wat zou ik moeten daar moeten bestellen volgens jou. | |
Id_do_her | woensdag 11 oktober 2023 @ 21:00 |
Gewoon degene die het dichtste bij is? | |
C.L.Werner | donderdag 12 oktober 2023 @ 14:38 |
Lekkere bamischijf hmmmm | |
Managarm | donderdag 12 oktober 2023 @ 16:17 |
Juk, een Picanto pinda daarentegen. | |
C.L.Werner | donderdag 12 oktober 2023 @ 17:13 |
Nasi schijf lekker prakken beresaus eroverheen uitjes en daarna een gemixt met een geprakte kroket hmmm echt een keer proberen xoxo | |
111210 | zondag 22 oktober 2023 @ 22:04 |
Voor kroketten (en bitterballen) moet je bij van Dobben zijn, zit echt tegen het Rembrandtplein aan, maar een toerist vind je er niet (in vergelijking met Holtkamp waar je een half uur in de rij mag staan). Echte ouderwetse Amsterdammers zitten er vaak wel een broodje te lunchen. Prijzen zijn aan de forse kant, maar heb ze nog niet ergens anders lekkerder gegeten. | |
111210 | zondag 22 oktober 2023 @ 22:06 |
Zit nogal een verschil in snackbars. Hier zit een snackbar die echt van alles op de menu kaart heeft staan, van pizza tot pasta tot gyros en shoarma. Daar is letterlijk alles niet te vreten. Een echte snackbar heeft gewoon friet/patat, verschillende snacks en hooguit een broodje hamburger op de kaart. |