Weet je dat wel zeker?quote:Op zaterdag 24 juni 2023 15:43 schreef Nober het volgende:
De nieuwe haringen komen pas als de ingevroren voorraad van vorig jaar op is.
Donderdag kon volgens mij nog geen nieuwe zijn. De nieuwe mocht pas vanaf 23 juni verkocht worden.quote:Op zaterdag 24 juni 2023 15:50 schreef PS. het volgende:
Mij is donderdag nieuwe haring verkocht, nou mn reet dat dat nieuwe haring was
Volgens de visboer wel, en hierin stelde hij me ook wat teleur, want inderdaad een dag later zou het pas verkocht mogen worden, en het was ook duidelijk geen nieuwe.quote:Op zaterdag 24 juni 2023 15:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Donderdag kon volgens mij nog geen nieuwe zijn. De nieuwe mocht pas vanaf 23 juni verkocht worden.
quote:De ‘Hollandse Nieuwe’ draagt het EU-predicaat ‘Gegarandeerde Traditionele Specialiteit’ en mag uitsluitend worden gebruikt voor haring die in de periode van mei van het lopende kalenderjaar wordt gevangen en vanaf de startdatum in datzelfde kalenderjaar tot en met 30 september onder die benaming wordt verkocht. Na deze periode mag alleen nog de naam ‘Hollandse maatjesharing’ worden gevoerd.
Zou het een verbetering vinden wanneer ze de definitie uitbreiden met dat hij niet langer dan 10 minuten voor de verkoop mag worden schoongemaakt.quote:
In jouw woonland worden trouwens vooral maatjesharingen verkocht.quote:Op zaterdag 24 juni 2023 16:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Zou het een verbetering vinden wanneer ze de definitie uitbreiden met dat hij niet langer dan 10 minuten voor de verkoop mag worden schoongemaakt.
quote:Niet alleen in Nederland is de haring in trek, jaarlijks vinden veel maatjesharingen ook hun weg naar Duitse en Belgische consumenten. De visserij op Noordzeevisharing wordt sinds 2006 succesvol getoetst aan de criteria van het duurzaamheidslabel MSC. Van het jaarlijkse haringquotum (dit jaar bijna 400.000 ton, voor 2024 is het onafhankelijk wetenschappelijk advies bijna 520.000 ton) wordt slechts een klein deel, zo’n 25.000 ton gevangen die geschikt is te worden verwerkt tot ‘Hollandse Nieuwe’. Het gaat in totaal om zo’n 180 miljoen haringen, waarvan 90 miljoen in Duitsland worden geconsumeerd en van de andere helft zo’n 75 miljoen in Nederland en 15 miljoen door onze Zuiderburen (België).
Ter plekke voor je schoongemaakt?quote:
Waarom ga je niet gewoon in op wat ik post?quote:Op zaterdag 24 juni 2023 16:34 schreef golfer het volgende:
[..]
In jouw woonland worden trouwens vooral maatjesharingen verkocht.
[..]
Welk van jouw al 10-tallen keren geposte stokpaardjes bedoel je?quote:Op zaterdag 24 juni 2023 17:46 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Waarom ga je niet gewoon in op wat ik post?
Nou ga ik niet meer reviewen natuurlijk na deze opmerking, want dan wordt het ter plekke de grond in geslagen.quote:
De post die je quote, maar goed, je gaat het toch draaien, laat ook maar.quote:Op zaterdag 24 juni 2023 18:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Welk van jouw al 10-tallen keren geposte stokpaardjes bedoel je?
Ik zou zeggen: neem met jouw idee contact op met de branche-organisatie en de EU die over die regels gaat.quote:Op zaterdag 24 juni 2023 16:02 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Zou het een verbetering vinden wanneer ze de definitie uitbreiden met dat hij niet langer dan 10 minuten voor de verkoop mag worden schoongemaakt.
QEDquote:Op zaterdag 24 juni 2023 20:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: neem met jouw idee contact op met de branche-organisatie en de EU die over die regels gaat.
Te kort gepekelt?quote:Op dinsdag 27 juni 2023 22:34 schreef praadje het volgende:
Ik haalde vandaag de eerste nieuwe haringen van dit jaar. Mooi van kleur, mals en vettig. Maar er zat totaal geen smaak aan. Niets, nada, noppes
Heb ik dit verhaal nou ook al talloze keren van ene Pietverdriet gelezen?quote:Op donderdag 22 juni 2023 19:50 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Als het over de Haring gaat kan er niet hard genoeg geklaagd worden. Het goddelijke gerecht wordt stiefmoederlijk behandeld, bij de allermeeste viskramen en viswinkels liggen ze schoongemaakt (In Polen?) in stalen gamellen al uren te oxideren. Zelden worden ze nog goed voor je neus schoongemaakt.
Oh, en begin nu niet over, maar bij mijn viskraam.... Jaja, daar is de wereld nog in orde.
In plaats van al die lul en marketingverhalen van de industrieele vishandel heb ik veel veel liever dat ze die energie steken in de haring uit het slob te halen en de aandacht geven die het verdient.
En het echte schandaal is, dat mensen het gewoon pikken, het prima vinden, geen idee hebben dat ze meuk verkocht worden.
Gaat de EU over hoe een vis schoongemaakt wordt?quote:Op zaterdag 24 juni 2023 20:20 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou zeggen: neem met jouw idee contact op met de branche-organisatie en de EU die over die regels gaat.
Zelfde hier.quote:Op dinsdag 27 juni 2023 22:34 schreef praadje het volgende:
Ik haalde vandaag de eerste nieuwe haringen van dit jaar. Mooi van kleur, mals en vettig. Maar er zat totaal geen smaak aan. Niets, nada, noppes
Nee, dat schrijf ik ook nergens.quote:Op woensdag 28 juni 2023 22:10 schreef Jeroboam het volgende:
Gaat de EU over hoe een vis schoongemaakt wordt?
Mooi.quote:
Daar dacht ik ook aan. Te jong. Over een week of twee nog eens proberen.quote:Op woensdag 28 juni 2023 22:12 schreef capricia het volgende:
[..]
Zelfde hier.
Bij een goede vishandel gekocht. Heerlijke haring qua vet en structuur. Maar weinig echte smaak.
Misschien is ie gewoon nog te jong qua rijpheid, en verwachtte ik een rijkere smaak?
In elk geval geen uitjes of pickels erbij gegeten, want dan valt de smaak helemaal weg.
Dus ja. Ik snap wat je bedoelt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |