abonnement Unibet Coolblue
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 02:19:29 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209284008
Tappa 19: Longarone - Tre Cime di Lavaredo, 183 km

Door omstandigheden heb ik de rit niet kunnen zien en ik ben ook niet direct in staat geweest om de boel terug te kijken, dus zit een uitgebreide terugblik er ook niet direct in. Ik heb in ieder geval begrepen dat de ritzege een prooi werd voor de vluchters. In de kopgroep zaten enkel sterke klimmers, met vooral één klimmer die ook heel erg graag wilde laten zien dat hij sterk was. Thibaut Pinot reed zo'n beetje de hele rit op kop en ging de sprint op 200 meter van het eind al aan, waardoor hij op de streep werd geklopt door de Italiaanse kampioen, Filippo Zana. Je gunt Pinot best een mooi afscheid, maar niet als hij zo koerst. De bergtrui is in ieder geval weer in zijn bezit en die trui gaat hij waarschijnlijk ook niet meer verliezen. Dat is natuurlijk mooi, maar met enig intellect had ie toch ook nog een rit kunnen winnen. In de strijd om het algemeen klassement leek het er vroeg op de dag even op alsof Roglic heel slecht was, maar in de finale van de rit bleek daar geen sprake van te zijn. Wel kon blijkbaar waargenomen worden dat Joao Almeida een mindere dag had. Roglic zag er dan uiteindelijk juist weer wat beter uit dan op dinsdag. Thomas lijkt voorlopig ongenaakbaar, maar de koers is nog niet gedaan. Dat is een prettig vooruitzicht richting de volgende twee ritten. Alles kan nog, misschien. Tevens is Jay Vine een gevaar voor zichzelf en de rest van het peloton. Als je niet meer op de buis mag afdalen want gevaarlijk, niet meer je voorarmen op het stuur mag leggen want gevaarlijk, dan mag Jay Vine nooit meer buiten fietsen want ontzettend gevaarlijk. Dit even terzijde, we gaan snel door met de volgende rit. Weer een bergrit, een ontzettend zware bergrit zelfs. Leuk, met wat mazzel.




De laatste bergrit in lijn gaat van start in Longarone, een plaats in de provincie Belluno en de regio Veneto waar ongeveer 5000 mensen wonen. Longarone is een plaats met een duistere geschiedenis, het ging hier ooit namelijk helemaal mis. De plaats is bekend geworden door een ramp met de Vajontdam. Deze stuwdam, gebouwd ten noorden van de berg Monte Toc, was in 1960 nabij het dorp in gebruik genomen. Op 9 oktober 1963 stortte 350 miljoen kubieke meter rots in het door de dam opgestuwde reservoir, waardoor een enkele honderden meters hoge vloedgolf over de rand het dal instroomde en Longarone compleet verwoestte. 1.917 mensen kwamen bij deze ramp om het leven. De bouw van deze dam werd gestart in 1956 en vijf jaar later voltooid. De dam is met 262 meter hoogte de op vier na hoogste dam ter wereld. Hij werd aangelegd door de Società Adriatica di Elettricità, de Adriatische elektriciteitsmaatschappij, ter opwekking van elektriciteit. In 1959 werden er verschillende aardverschuivingen waargenomen toen men een weg wilde aanleggen langs de Monte Toc. Drie verschillende deskundigen verklaarden na onderzoek dat de hele zijkant van Monte Toc instabiel was en dat deze mogelijk zou instorten in het bassin als het vullen van het stuwmeer eenmaal zou zijn voltooid. De SADE legde de uitkomsten van het onderzoek echter naast zich neer. Twee jaar na bouw, in de nacht van 9 oktober 1963, ontstond er na een aardverschuiving een enorme golf die over de rand van de dam sloeg en daarbij de dichtstbijzijnde dorpjes wegvaagde en bedekte onder een dikke laag modder. Door deze ramp vielen er dus bijna 2000 doden en sindsdien wordt het stuwmeer niet meer gebruikt. De laatste jaren zijn er rondleidingen over de dam. Dat vind ik typisch Italiaans, een rondleiding geven op zo'n plaats waar door je eigen incompetentie zoveel mensen om het leven zijn gekomen. Italië is en blijft een ultiem shithole. In het huidige Longarone, vinden we een kerk ter ere van de slachtoffers van de ramp met de dam. De begraafplaats die bij de kerk hoort is sinds 2003 een nationaal monument. Er is ook een museum waar je alles kunt leren over de Italiaanse corrupte incompetentie, het Museo Longarone Vajont Attimi di Storia. In Longarone ging in de Giro van 2013 ook al eens een rit van start, dat zou een vlakke rit worden die werd gewonnen door Mark Cavendish. In 1976 kwam hier dan, vrij snel na de ramp, een rit aan, gewonnen door Simone Fraccaro.



De rit begint met een aanloop die niet al te best is. Ik heb een beetje haast, dus ik zal het kort houden. In de eerste kilometer van de rit rijden de renners rechtdoor over een brede weg in licht dalende lijn naar Ponte nelle Alpi toe, een dorp waar de renners gisteren ook al doorheen zijn gereden. Een paar kilometer over bekend terrein, voor zover het wat uitmaakt. In Ponte nelle Alpi slaan de renners bij een rotonde rechtsaf, daarna rijden ze zo goed als rechtdoor richting Belluno. In Belluno ging vorig jaar nog de beslissende bergrit richting de Fedaia van start. Die rit werd uiteindelijk gewonnen door Alessandro Covi, terwijl Jai Hindley Richard Carapaz overboord kieperde op weg naar de roze trui. Uit Belluno is Giovanni Knapp afkomstig, die won in de Giro van 1966 een rit in Viareggio, een stad die tijdens deze Giro ook al voorbij kwam. Andrea Pietrobon, een renner van Eolo, is ook uit deze stad afkomstig. Bon, in Belluno slaan de renners rechtsaf en dan rijden ze een tijd over een weg die niet volledig vlak is. Een paar kilometer gaat het vals plat omhoog, wat voorlopig toch echt het terrein is waar de renners het van moeten hebben. Deze aanloop is niet echt ideaal voor de vluchters, eerlijk gezegd ideaal voor niemand. Nou, stukkie vals plat omhoog, dan ook een stukkie vals plat omlaag over een brede weg die wel wat bochten kent. De renners komen uit in Mas en van Mas volgen ze steeds dezelfde weg in de vallei tot in Agordo. Als we dit plaatsje bereiken hebben we al 41 kilometer afgewerkt en zijn we nog niet meer dan vals plat werk tegenkomen. In de vallei gaat het continu een beetje omhoog, maar dat gaan ze niet merken. In Agordo volgen we heel even niet de hoofdweg door de vallei, maar heel snel gaan we wel weer terug naar die weg en die blijft een beetje vals plat omhoog lopen tot in Cencenighe Agordino. Hier slaan de renners rechtsaf en dan gaat het een aantal kilometer omhoog op een niet al te spannende manier. Een stuk aan 5%, dat is het meest heftige. Boven komen we uit in de buurt van het Lago di Alleghe, waarna we door het dorpje Alleghe fietsen. Van Alleghe rijden de renners een kilometer of vier rechtdoor richting Caprile over een brede en vlakke weg. Geen gekke capriolen. In Caprile volgt na 64 kilometer de eerste tussensprint van de dag.




In Caprile ligt de voet van de Fedaia, als we hier linksaf slaan beginnen we aan een van de mooiste beklimmingen van Italië. Deden we vorig jaar, doen we nu niet. Na de tussensprint in Caprile beginnen we aan een tocht van een kleine 20 kilometer richting Arabba. De tocht naar dit dorp begint met een klimmetje van drie kilometer. Het gaat twee kilometer omhoog aan 3%, met tussendoor een kilometer aan 8%. Daarna is het drie kilometer zo goed als vlak, waarna er een klim van vier kilometer aan 7% volgt richting Salasei di Sotto. Paar stevige haarspeldbochten hier, terwijl de weg net een tikkie smaller is geworden. Na dit klimmetje gaat het wat meer rechtdoor verder richting Arabba. Een kilometer of vijf is het zo goed als vlak, een beetje lichtjes bergop en lichtjes bergaf. Paar bochten erbij, maar vooral een heel simpele tocht. Wel een mooie omgeving, dat scheelt altijd in de Dolomieten. Na het vlakkere stuk gaat het richting Arabba nog eens drie kilometer omhoog aan 3% en een kilometertje aan 5%, waarna we in het centrum van het dorp rechtsaf slaan om vervolgens te beginnen aan een officiële klim. In de vier kilometer buiten Arabba gaat het gemiddeld aan 7% omhoog naar de top van de Passo Campolongo. Een brede weg omhoog, redelijk gelijkmatig. In het begin gaat het even een halve kilometer aan 4,5% omhoog en aan het eind volgt er een makkelijkere kilometer aan 4,5%. De drie kilometer daartussen gaat het vooral aan 8% omhoog. Best lastig, maar ook weer niet buitenaards. Na 87 kilometer bereiken de renners de top van de Passo Campolongo, een klim van de tweede categorie. Nog minder dan 100 kilometer te gaan, heel interessant. Na de klim volgt er een afdaling van zes kilometer aan 6% richting Corvara. De afdaling is in zekere zin lastiger dan de klim, want vooral als de renners bijna beneden zijn komen ze in een kluwen van haarspeldbochten terecht. De weg is goed en breed genoeg, dus in principe mag het ook weer geen problemen opleveren. Behalve voor Jay Vine en Marco Frigo dan.





Na 93 kilometer rijden de renners door Corvara in Badia, een plaats die we kunnen kennen van de Giro van 2016. Steven Kruijswijk veroverde hier de roze trui. Op de Passo Valparola, waar we zometeen van de andere kant aan gaan beginnen, fladderde hij weg van de tegenstand. Alleen Esteban Chaves kon nog aansluiten, uiteraard klopte Chaves Kruijswijk in de sprint. Die sprint vond plaats in Corvara, een plaatsje dat toch speciaal voor ONS zal blijven. Georg 'Aderlass' Preidler werd toen overigens derde, als laatste overlevende vluchter. Never forget. Beneden in Corvara zijn we niet helemaal beneden, de weg loopt nog een aantal kilometer wat meer rechtdoor vals plat omlaag richting La Villa, waar de voet van de Passo Valparola ligt. Een klim van 14 kilometer aan 5,6%. Een onregelmatig ding, vooral de eerste zes kilometer stellen relatief gezien weinig voor. Een keer een halve kilometer aan 8%, maar ook een halve kilometer aan precies 0%. De klim is voorzien van een brede en in het begin vrij rechte weg, terwijl we vooral door de bossen fietsen. Als we na zes kilometer het dorpje Sarè passeren komen we de eerste bochten tegen en dan begint de klim pas ergens op te lijken. Kilometer aan 6%, twee kilometer aan 7,5%, half kilometertje aan 7%, halve kilometer aan 8,5%, twee kilometer aan 9% en dan na nog een half kilometertje aan 9% afsluiten met een vals plat stukkie richting de top. Niet direct de meest bepalende klim van de dag, we bouwen het vandaag rustig op. Vanaf nu wordt het ontzettend spectaculair. Wellicht. De top van deze klim van eerste categorie bereiken de renners na 112 kilometer, op 70 kilometer van het eind. Voorbij de top van de klim slaan we rechtsaf en dan dalen we de Passo Falzarego af richting Caprile, het dorp waar de renners een paar kilometer geleden al eens doorheen zijn gefietst. Dat dorp halen we alleen net niet, want net voor die tijd slaan we linksaf een ander weggetje in. Maar goed, in de tussentijd gaat het wel een kilometer of 13 omlaag over een bochtige weg dwars door een adembenemend mooie omgeving. Redelijk wat haarspeldbochten, terwijl het redelijk stabiel aan 6% naar beneden zal gaan. Een donker tunneltje, met bocht, in het begin van de afdaling, daarna vooral veel haarspeldbochten zonder tunnels. Een doenbare afdaling, tenzij je wordt afgeleid door het uitzicht.




In de buurt van het dorpje Cernadoi wordt de afdaling wat makkelijker. De weg loopt voorbij het dorp nog een kilometer of vijf lichtjes naar beneden. Het gaat ook een tijdje wat meer rechtdoor, wel fijn na al die haarspeldbochten, maar dan komen we even later toch weer een paar verraderlijke bochten tegen. Die fase duurt niet lang, het loopt al snel weer rechtdoor, dan is het weer even bochtiger en dan slaan we linksaf een andere weg in, waarna we gaan klimmen richting Colle Santa Lucia. Richting dit fraaie dorpje gaat het twee kilometer omhoog aan 6,7%, terwijl we ondertussen een werkelijk schitterend uitzicht krijgen aangeboden. Klimmetje is in het begin even heel erg steil, maar vlakt richting het dorp af. Na de twee kilometer klimmen gaat het nog even een paar meter vals plat omhoog, waarna we boven zijn in het dorp. Daar zien we de kerk trots op de heuvel staan, maar veel tijd om te genieten is er niet. De volgende klim komt er nu snel aan. Na dwars door het centrum van Colle Santa Lucia gereden te zijn begint een afdaling van een kleine vier kilometer. Ziet er niet heel spannend uit, de renners komen wel wat bochten tegen maar erg lastig zouden die bochten niet moeten zijn. De lastigste bocht volgt misschien wel aan het eind, dan slaan we linkaf en beginnen we aan de Passo Giau. De lastigste klim van de dag, volgens de organisatie 9,9 kilometer aan 9,3%, een klim van de eerste categorie. Het zwaarste deel van de klim zit meteen in het begin, na de bocht naar links loopt het na een halve kilometer aan 8% ineens omhoog aan 11%, met een steilste strook tot 14%. De brede weg door het bos gaat daarna omhoog aan 10%, een kilometer lang. Na een stukje aan 8% volgt er vervolgens weer een kilometer aan 10%, terwijl we ondertussen leren dat de Giau veel haarspeldbochten kent. Even verderop zien we dat de Giau ook een paar gekke tunneltjes kent, terwijl het gewoon weer een kilometer omhoog gaat aan 9%. Daarna volgt zelfs een halve kilometer aan 11%, ik geloof dat deze klim wel lastig genoeg is. Leuke klim ook wel echt, we rijden dwars door een mooie bosrijke omgeving. In de vele haarspeldbochten zie je goed hoe lastig het is, als de klim tenminste de uitzending haalt. Af en toe zien we ook een verlaten houten hutje op de berg, niet de makkelijkste plek op aarde om te wonen. Na die lastige halve kilometer aan 11% gaat het een kilometer omhoog aan 9,5%, de Giau is een wreed beest. We rijden weer door een tunneltje en een haarspeldbocht later hebben we ineens een prachtig uitzicht op de prachtige bergtoppen van de Monte Averau. Na een wat eenvoudigere halve kilometer aan 8% gaat het in de buurt van de Rifugio Fedare nog eens een halve kilometer omhoog aan 10,5%, de Giau weet van geen ophouden. Hoewel, hierna volgt een kilometer aan 8,4%. Eitje, stelt niets voor joh. Na deze kilometer is het nog twee kilometer klimmen tot de top van de Passo Giau, in het slot van deze Dolomietenreus gaat het toch weer een halve kilometer omhoog aan 10%, met daarna een kilometer aan 9%. Richting de top wordt het terrein wat meer open, het uitzicht op de bergen wordt ook steeds duidelijker. In de laatste meters van deze loodzware klim gaat het aan 9,5% omhoog, waarna we de top na 143,5 kilometer bereiken. In de Giro van 2021 zat de Giau voor het laatst in het parcours, vrij recent dus nog. Dat was een gedrocht van een rit, de Pordoi en de Fedaia werden geschrapt en van de Giau kregen we geen beelden te zien. Bernal kwam als eerste boven, zonder dat we er ooit bewijs voor hebben gezien. Hopelijk nu wel beelden, het weer zou alvast iets beter moeten zijn dan twee jaar geleden.





De top van de Giau is helemaal een schitterende plaats. Het maakt niet uit welke kant je opkijkt, je ziet overal de meest fascinerende bergen liggen. De Giro heeft deze klim relatief weinig in het parcours opgenomen, de teller staat volgens Steef op zeven en volgens Wikipedia op negen. In 2007 zat ie in ieder geval in een rit, met aankomst op Tre Cime di Lavaredo, hey, daar gaan we nu ook naartoe. Ricco zou daar winnen, automatisch legendarisch. Ook in de rit van 2008 die zou aankomen op de Fedaia zat de Giau, Sella won daar en dus is ook die etappe legendarisch. In de Giro van 2011 zat de Giau dan weer in een rit waar ik het al eerder over heb gehad, de epische rit met aankomst in Gardeccia. Eerst de Giau, dan de Fedaia en dan nog ergens op een gravelpad eindigen, wat een etappe was dat. Prachtige overwinning voor Mikel Nieve, mag ik graag aan terugdenken. In die jaren kwam de Giau sowieso vaak voor, want in 2012 was het weer zo ver. Toen was de Giau de laatste klim van de dag en zou de finish in Cortina d'Ampezzo liggen. Dat viel dan weer te vergelijken met de rit in 2021, want ook toen zouden we finishen in Cortina d'Ampezzo, een stad waar we ook nu naartoe gaan. Tijdens de magische rit waar Kruijswijk het roze veroverde figureerde de Giau ook al, vooral in recente tijden is de Giau een vaste klant in de Giro. Het klinkt als een naam die je al 100 jaar hoort, maar eigenlijk is het pas relatief recent een hot item geworden. Maar goed, we gaan maar eens dalen richting Cortina d'Ampezzo. Het is na de top een kleine 20 kilometer fietsen tot die plaats, om precies te zijn 17,5 kilometer. De afdaling is toch al snel 16 kilometer lang, met tussendoor wel een korte onderbreking. In eerste instantie gaat het negen kilometer naar beneden. De eerste kilometers door een weidse omgeving, waar de renners wellicht kunnen genieten van het indrukwekkende natuurschoon dat deze omgeving rijk is. De bochten vallen aan het begin wel mee, het wordt pas iets technischer als we het bos bereiken. Toch redelijk wat haarspeldbochten hier, vaak kort na elkaar. Haarspeldbocht de ene kant op en dan meteen weer terug de andere kant op, dat gaat het wel technisch maken. Ook wat losse bochten, een goede daler kan hier wel z'n ding doen. Buitengewoon lastig vind ik het ook weer niet, maar wel technisch genoeg om mindere dalers onder druk te zetten. Deze kant van de Giau is sowieso minder lastig dan de andere kant, al gaat het alsnog een paar kilometer aan 9% naar beneden. Maar goed, het zou weer kunnen gaan regenen en als dat het geval is moet je alsnog stellen dat het een lastige en technische afdaling is, vooral die eerste negen kilometer. In het bos bocht na bocht, draaien en keren om helemaal tureluurs van te worden. Na negen kilometer dalen gaat het anderhalve kilometer omhoog, zonder schokkende percentages. Vooral vals plat omhoog, waarna we nog eens vijf kilometer naar beneden gaan. Het tweede deel van de afdaling rijden de renners over een bredere weg, met mooier asfalt. In de eerste negen kilometer is de weg toch net iets smaller en zien we af en toe een scheur in het asfalt, om de afdaling nog maar wat lastiger te maken. Tegelijkertijd is het laatste deel van de afdaling daardoor niet meer zo lastig, het verschil zal aan het begin gemaakt moeten worden. We rijden het dorpje Pocol binnen, buiten dit dorp komen we nog een haarspeldbocht of vijf tegen. Stuk beter te doen door die bredere weg, maar alsnog bochtig natuurlijk. Tegen deze tijd gaat het aan 6% naar beneden, scheelt ook weer. Na de zone vol haarspeldbochten komen we nog wat andere bochtjes tegen, daarna rijden we door een kort tunneltje en vervolgens komt Cortina d'Ampezzo in beeld. Kilometer of vijf te gaan tot de plek waar in 2021 de finish lag, de afdaling mag nu geen naam meer hebben. Wel nog wat bochtenwerk, maar de lastigste van die bochten volgt pas op 2,5 kilometer van de toenmalige finish, waar nu de bonussprint van de dag zal volgen. Een haarspeldbocht naar rechts, waarna het behoorlijk rechtdoor gaat tot op 1,5 kilometer van de sprint. Het blijft dalen, dat wel. Op anderhalve kilometer van het tussensprint volgt er een bocht naar links, via een brug rijden we over de Boite. Aan de andere kant van de rivier slaan we rechtsaf, waarna het tot een kilometer voor de sprint omhoog zal lopen aan een procentje of vijf. Eenmaal voorbij de vod gaat het naar beneden, op 750 meter van het sprint komen we een lange en eindeloos doorlopende bocht naar links tegen. Na deze bocht begint het weer wat vals plat omhoog te lopen, waarna we op 500 meter van de sprint door een chicane gaan. Links en dan meteen weer rechts, waarna de percentages toe beginnen te nemen. In de laatste meters van de rit gaat het aan 5% omhoog. Op 250 meter van de sprint slaan we linksaf de lokale winkelstraat in, waar steentjes liggen. Sprinten op die steentjes, stijgend aan 5%. Een ideale gelegenheid om wat bonificaties te grijpen, zou je zeggen. Ik heb even mijn stukje van 2021 gekopieerd en lichtelijk aangepast, we volgen blijkbaar doodleuk dezelfde route. Met het verschil dat we na de tussensprint, die overigens na 161 kilometer volgt, nog een stukje verder moeten fietsen.



Waar we nu gaan tussensprinten zagen we in 2021 Jody Bernal als eerste over de finish komen. Veel meer dan dat zagen we ook niet, pas op het moment dat Bernal in de buurt kwam van de vaste camera's konden wij hem zien. Zijn hele aanval op de Giau hadden we gemist, net als de afdaling van die klim. Topdag was dat. De Italianen kunnen echt letterlijk helemaal niets, bij drie druppels regen verdwenen alle beelden. Het is goed dat ze de productie uit handen hebben gegeven, nu zien we tenminste wel nog iets als het slecht weer is. Enfin, in Cortina d'Ampezzo, waar Joaquim Rodriguez ook nog eens won, slaan we voorbij de tussensprint twee keer rechtsaf en dan begint meteen de volgende klim. De komende acht kilometer gaat het aan 7,2% gemiddeld omhoog naar de top van de Passo Tre Croci. In Cortina d'Ampezzo zelf is de weg al meteen bochtig, het gaat tussen de huizen door aan 7,5% omhoog. Na een halve kilometer aan 6% verlaten we de stad en dan komen we een kilometer aan 9% tegen. De Tre Croci is dus ook weer niet al te makkelijk, al lijkt dat in vergelijking met wat hiervoor kwam en hierna kwam wel zo. We fietsen een bos in en daar gaat het een kilometer aan 6,5% omhoog, waarna het na een stukje aan 7% dan toch weer aan 8% omhoog zal gaan. De brede weg blijft wel vrij onregelmatig tot de top, we gaan in het slot van 6% naar 8%, naar 5%, naar 9%, weer naar 8% en dan komen we na 169,5 kilometer koers uit op top van de Tre Croci. Op de top staat een hotel. Niet zomaar een hotel, een B&B hotel. Wat mis ik die ploeg niet, zeg. Nog iets meer dan 13 kilometer te gaan nu, gekke kilometers.




Voorbij de Tre Croci loopt de weg een kilometer of drie naar beneden, maar het is toch niet echt een echte afdaling. In de eerste kilometer gaat het wel iets steviger naar beneden, maar de weg is breed en we komen geen gekke bochten tegen. Wel wat bochtjes, maar dat ziet er heel simpel uit. Na die eerste kilometer in dalende lijn is het een kilometer zo goed als vlak, voordat we nog wat verder afdalen. Ook dit stelt weinig voor, heel weinig. Aan het eind van het afdalinkje slaan de renners linksaf, na deze bocht volgt er een kort klimmetje van anderhalve kilometer. Het gaat een kilometer aan vijf procent omhoog, met tussendoor een halve kilometer aan 8%. Een kort, venijnig knikje omhoog, waarna we vervolgens rechtdoor langs Misurina en het Lago di Misurina rijden naar de voet van de slotklim. Met 7,2 kilometer te gaan slaan de renners voorbij het toeristische meer van Misurina rechtsaf een weg in, hierna begint die slotklim. De laatste zeven kilometer van de etappe gaat het gemiddeld aan 7,6% omhoog, maar dat gemiddelde kun je meteen weggooien. Na de bocht naar rechts wordt de weg iets smaller, na een paar wat makkelijkere meters gaat het een halve kilometer aan 12,5% omhoog, gevolgd door een halve kilometer aan 9%. Door een bochtig bos rijden we naar het Lago Antorno, het volgende meertje. Langs het meer is het weer even wat vlakker, sterker nog, een paar meter voorbij het meer gaan we zelfs een kleine kilometer afdalen. Dit afdalinkje kent wat bochten, maar deze afdaling is behalve voor Jay Vine absoluut niet gevaarlijk. Na dit afdalinkje volgt er een halve kilometer waar het wat vals plat omhoog gaat, voor het absolute slotstuk van de rit. Er komt een knallend einde aan, in de laatste vier kilometer van de etappe gaat het gemiddeld aan 12% omhoog. Na een halve kilometer aan 7% volgt er een halve kilometer aan 12%, terwijl we weer over een bochtige weg omhoog fietsen, vooral door de bossen. Half kilometertje aan 10%, een moment van verpozing, waarna het een hele kilometer omhoog gaat aan 13,5%, met een piek tot 18%. Na de Fedaia als laatste klim vorig jaar, een klim die het steilste stuk helemaal aan het eind heeft zitten, heeft de organisatie nu weer voor zo'n klim gekozen. Dom, maar goed. Dit wordt natuurlijk wachten, wachten, wachten, tot dit moment. In de voorlaatste kilometer gaat het doodleuk aan 13% omhoog en dan gaat het in de slotkilometer aan 12% omhoog. Zwaar, loodzwaar, niet makkelijk. Een klim van de eerste categorie, waarvan we de top na 183 kilometer bereiken. Gekkenhuis.




De Drei Zinnen (Italiaans: Tre Cime di Lavaredo) zijn drie indrukwekkende bergtoppen, gegroepeerd op de grens tussen de Italiaanse regio's Trentino-Zuid-Tirol en Veneto, tussen de provincies Bozen-Zuid-Tirol en Belluno en tussen de gemeenten Toblach en Auronzo di Cadore. De pieken zijn gelegen in de Sextener Dolomieten (Dolomiti di Sesto). De Drei Zinnen of Tre Cime di Lavaredo zijn drie kolossale rotstorens vlak naast elkaar. Ze zijn scherp en hoog, en bestaan uit gelaagd Dolomietengesteente (genoemd naar het gebergte waar de toppen zich in bevinden). Ze zijn voornamelijk bruin van kleur, maar er komen ook rode en gele tinten in voor; en het puin aan de voet zorgt voor een sterk contrast met de bergen. De Drei Zinnen zijn bereikbaar via een tolweg die tot vlak onder de puinhelling van de drie rotstorens loopt. Enkele malen per dag stopt hier ook een bus, zodat de Drei Zinnen ook bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Ja, we fietsen inderdaad langs een tolpoort, met slagboom. Die slagboom zal voor de gelegenheid een keer omhoog staan, wel zo handig. Kunnen we daarna mooi op een parkeerplaats finishen, altijd romantisch. De omgeving is schitterend, maar we hebben natuurlijk geen tijd om van de beelden te genieten, de Giro moet hier mogelijk beslist worden. In de directe nabijheid van de Tre Cime bevinden zich meerdere berghutten, vindt Wikipedia belangrijk om te melden. Ze beschrijven ook de drie toppen, helemaal top: De Westliche Zinne (Cima Ovest) is de middelste qua grootte. Hij is 2973 m hoog. De Grosse Zinne (Cima Grande) is de grootste van de drie, met een hoogte van 2999 meters. De Kleine Zinne (Piccola Cima) in het oosten ten slotte is de kleinste, met een hoogte van 2856 meter. Stukje geologie erbij: De Drei Zinnen bestaan uit dolomiet die ontstond in het Trias, zo'n 200 miljoen jaar geleden. In het ondiepe water van de Thetysoceaan ontstond een dik kalkrijk pakket door doordat vele zeedieren, zoals de Megalodonten en de gastropoden afstierven maar ook omdat de oceanabodem zakte en er dus meer plaats was voor koraalriffen. De wisselende zeespiegel en de dagelijkse getijden zorgen voor verschillende lagen die op elkaar worden afgezet. Tussen de dolomietlagen zien we regelmatig een dunne kleilaag. Het geheel werd tijdens de alpiene orogenese omhoog gestuwd waardoor de erosie kon beginnen. Tijdens de laatste ijstijd hebben gletsjers heel het gebied uitgeschuurd. Naast deze horizontale gelaagdheid zien we ook verticale breuken. Hierdoor ontstaan rechthoekige blokken. De vorst is de belangrijkste oorzaak van erosie, op deze grote hoogte bevriest het water tussen de lagen of in de breuken sneller. In 1948 was er een grote aardverschuiving aan de zuidelijke kant van de grootste top (Cima Grande). Het geërodeerde materiaal blijft liggen aan de voet van de pieken. Dit moesten we zonder meer weten. Zeven keer eerder kwam er een rit aan op deze plek, zeven keer won er een grote naam. In 1965 won Felice Gimondi, in 1968 was Eddy Merckx aan de beurt, in 1974 won José Manuel Fuente, de dwerg uit Asturië. Beat Breu werd in 1981 de minst indrukwekkende winnaar hier, na hem won Lucho Herrera in 1989 en in 2007 mochten we genieten van een formidabele Riccardo Ricco. Samen met Leonardo Piepoli kwam hij over de streep, het was een van de vele iconische Saunier Duval een-tweetjes. Normaliter komen nu Jay Vine en Joao Almeida hand in hand over de streep, en Gianetti en Matxin zagen dat het goed was. De voorlopig laatste aankomst op Tre Cime di Lavaredo dateert van tien jaar geleden, Vincenzo Nibali won toen in de roze trui. De laatste bergrit van de Giro van 2013 werd verreden in de sneeuw, we zagen uiteraard weer geen hand voor ogen. Nibali maakte hier het karwei resoluut af. Hij ging al bijzonder royaal aan de leiding, maar onderweg naar Tre Cime deed hij er nog een schepje bovenop. Als we die traditie vasthouden droogt Thomas dan weer de boel af. Hopelijk niet in de sneeuw.



Het zou best wel eens kunnen gaan regenen in Longarone. Geen feest, met alle beklimmingen en vooral alle afdalingen die vandaag de revue gaan passeren. Graadje of 22 in de vallei, met weinig wind. In Cortina d'Ampezzo wordt het 21 graden, met ook behoorlijk veel kans op regen, vooral later in de middag is de kans op een nat pak enorm groot. Klein beetje tegenwind op de Giau en de Tre Croci, en ook niet direct meewind op de Tre Cime. Amper wind, maar alsnog, alle kleine beetjes tegenwind helpen nooit mee. Natte dag, hadden we nog niet gehad deze Giro. Om 11:35 gaan de renners beginnen aan de neutralisatie, een kwartier later gaan ze echt van start. Eurosport op de afspraak. Finish tussen 16:52 en 17:36. Joe.



Ik vind dat dit een gevecht tussen de klassementsrenners moet worden. De kans is natuurlijk groot dat dit niet het geval gaat zijn, maar ik vind alsnog van wel.
1. Thomas. Winnen in het roze, het gaat tien jaar later weer gebeuren.
2. Roglic. Roglic wint nooit meer een grote ronde.
3. Almeida. Die gaat vanaf de Giau continu 10 meter achter die andere twee fietsen, zin in.
4. Dunbar. Ja, nee, ja, lachwekkend.
5. Caruso. Valt tegen, Interpol houdt Bahrein blijkbaar nog steeds heel kort.

Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209284457
Pinot gaat zijn laatste poging tot winst doen :P
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_209284690
Il Cobra genoemd _O_
Jack does it in real time...
pi_209285270
Dit kan alleen maar tegen gaan vallen vrees ik. Maar laten we op het beste hopen _O_
pi_209285287
Wat een rit!

Hopelijk gaat er wel wat gebeuren op de Passo Giau.
pi_209285321
Ii zie niks meer in het programma bij VTM staan. Ik meende dat de koninginnenrit live zou worden uitgezonden.
Maar zendt VTM nu meer uit, omdat Remco afgehaakt is?
  vrijdag 26 mei 2023 @ 09:27:01 #7
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209285330
Mooie bergrit, hopelijk gooit de regen geen roet in het eten.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 09:35:22 #8
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209285392
Veel te lange vlakke aanloop. Wie gaat dat controleren dan...

Healy in aanval wellicht met FDJ erachteraan
pi_209285425
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 09:26 schreef Idisrom het volgende:
Ii zie niks meer in het programma bij VTM staan. Ik meende dat de koninginnenrit live zou worden uitgezonden.
Maar zendt VTM nu meer uit, omdat Remco afgehaakt is?
Er is geen leven na Remco.

En blijkbaar geen vertrouwen in Van Wilder.
pi_209285975
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 09:37 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]
Er is geen leven na Remco.

En blijkbaar geen vertrouwen in Van Wilder.
Als de andere renners niet zo hard zouden fietsen, had Ilan alle etappes gewonnen, aldus Ilan
Jack does it in real time...
pi_209286041
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 09:26 schreef Idisrom het volgende:
Ii zie niks meer in het programma bij VTM staan. Ik meende dat de koninginnenrit live zou worden uitgezonden.
Maar zendt VTM nu meer uit, omdat Remco afgehaakt is?
Ze moeten kiezen tussen deze rit of de tijdrit van morgen. Blijkbaar is het de tijdrit van morgen geworden, want die zenden ze dan vanaf 16.00 uur uit.

quote:
*Ter info: VTM kan in sublicentie met Eurosport de eerste vier ritten en de slotrit van de Giro D’Italia live uitzenden, en kan in de laatste week van de ronde de zesde ‘bepalende’ etappe kiezen. Mogelijk wordt dat de bergrit die op vrijdag 26 mei aankomt op de Tre Cime di Lavaredo ofwel de laatste tijdrit op zaterdag 27 mei.
https://communicatie.vtm.(...)de-giro-op-zijn-naam
leven zoals het leven is
  vrijdag 26 mei 2023 @ 10:56:22 #12
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_209286247
Roglic met een aanval in de afdaling van de Giau in de regen?
  vrijdag 26 mei 2023 @ 10:57:01 #13
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209286261
Met regen wel dé etappe om anderen onder druk te zetten.

Nou wil dat Roglic er ook wel eens bij ligt.
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 10:59:32 #14
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209286307
twitter
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209286310
twitter
pi_209286325
Hugh was al opvallend matig gisteren. Blijft altijd triest om zo vlak voor het einde op te moeten geven.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:01:40 #17
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209286340
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 10:56 schreef hhh38 het volgende:
Roglic met een aanval in de afdaling van de Giau in de regen?
In principe hoeft dat niet. De slotklim is zwaar genoeg om het verschil te maken. Hij hoeft maar 20 seconde ofzo te pakken om morgen weer een goede kans te maken.
pi_209286476
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 10:57 schreef Frozen-assassin het volgende:
Met regen wel dé etappe om anderen onder druk te zetten.

Nou wil dat Roglic er ook wel eens bij ligt.
Hele top 3 valt, Dunbar wint de Giro.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_209286667
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:11 schreef Felagund het volgende:

[..]
Hele top 3 valt, Dunbar wint de Giro.
Deze Giro verdient een Dunbar als winnaar ja. Boek dicht en nooit meer over praten
pi_209286806
De vraag van de dag is natuurlijk of Lenni Kämna voor de 17e keer top 24 kan rijden zonder ook maar 1 keer de top 10 te halen.
pi_209286808
Karsten Kroon met een Wu-Tang shirt aan _O_
pi_209286819
Jeroen trekt niet elke dag een nieuw shirt aan
pi_209286822
Popcorn
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:42:14 #24
279824 Mansjester
City>United
pi_209286924
Karsten en Jeroen _O_
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:44:38 #25
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_209286964
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:42 schreef Mansjester het volgende:
Karsten en Jeroen _O_
Jij hebt gestudeeerd toch !??
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 11:46:21 #26
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209286988
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:34 schreef Columbiafan het volgende:
De vraag van de dag is natuurlijk of Lenni Kämna voor de 17e keer top 24 kan rijden zonder ook maar 1 keer de top 10 te halen.
Die gaat morgen top 10 rijden denk ik.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 11:47:09 #27
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209287003
Daar gaat iets fout.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:51:17 #28
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_209287070
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:34 schreef Columbiafan het volgende:
De vraag van de dag is natuurlijk of Lenni Kämna voor de 17e keer top 24 kan rijden zonder ook maar 1 keer de top 10 te halen.
Zolang hij 6e kan blijven in het klassement vind ik alles best.
pi_209287073
Bertje in het Spaans op de motor, daar hebben we wat aan
  vrijdag 26 mei 2023 @ 11:52:10 #30
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_209287088
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:51 schreef Marcoss het volgende:
Bertje in het Spaans op de motor, daar hebben we wat aan
Ja geen problemen mee
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:00:30 #31
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209287210
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 11:51 schreef Marcoss het volgende:
Bertje in het Spaans op de motor, daar hebben we wat aan
Zeker! :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:01:08 #32
333483 Aguero
oooooooo
pi_209287226
Jumbo en UAE met een droomplan
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 12:01:10 #33
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209287227
Ik zie nu al een droomplan van Jumbo ontstaan.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:01:51 #34
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209287238
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:01 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik zie nu al een droomplan van Jumbo ontstaan.
#samenwinnen
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:04:34 #35
333483 Aguero
oooooooo
pi_209287270
Fucking SRAM
Citius, Altius, Fortius.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:08:40 #36
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209287340
Dan heb je wel lef als je over zo'n brug gaat in Italië
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:08:57 #37
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209287344
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:08 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Dan heb je wel lef als je over zo'n brug gaat in Italië
:')
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:11:13 #38
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209287387
Flopgroep.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209287396
Lekker klimmen vandaag.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:12:31 #40
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209287401
Voor een goede groep had er een bergje in begin gemoeten
pi_209287639
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 12:11 schreef Mexicanobakker het volgende:
Flopgroep.
Je hoeft niet bang te zijn dat Warbasse en Stojnic het vandaag gaan uitmaken.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:35:28 #42
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209287781
Jumbo wil heel graag mee
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 12:45:02 #43
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209287950
Derek Gee.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209287951
Gee, hou op met me _O-
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:45:23 #45
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209287960
Gee snuift elke avond een kilo bakpoeder op
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:45:31 #46
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209287963
Blijf het verwarrend vinden Gee en G.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:45:45 #47
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_209287969
Gee gloeit.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_209287984
Derek heeft blijkbaar nog wat enerGee over na bijna 3 weken Giro.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:47:07 #49
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288000
Dat blauw staat Pino wel
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:48:01 #50
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288011
Dit zou echt een flopgroep zijn.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:50:31 #51
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209288051
Straks nog met recordtempo Giau op graag
  vrijdag 26 mei 2023 @ 12:51:17 #52
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209288062
Dit is gespeeld, enige vraag is nog of Gee 2de of 4de wordt.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 12:52:56 #53
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288103
Dit is voor de hoge heren.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209288178
Kuss Kuss zit weer lekker achterin te chillen.
pi_209288229
Maunus Kohd ook mee
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:01:08 #56
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288243
Nog steeds een matige groep.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209288270
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
Nog steeds een matige groep.
Ik denk niet dat je in deze aanloop veel anders had kunnen verwachten.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:03:53 #58
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288290
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:02 schreef Chiappucci het volgende:

[..]
Ik denk niet dat je in deze aanloop veel anders had kunnen verwachten.
Zeker waar. Dit is wel makkelijk te controleren denk ik, buiten Konrad en Gee weinig sterke klimmers.

Tevens: Ach, Movistar
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:04:15 #59
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209288298
INEOS is er wel klaar mee
pi_209288367
Santiago Sanchez in de achtervolging
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:12:58 #61
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209288488
Als internationale zender een expert op de motor zetten die geen kut Engels spreekt (of wil spreken of mag spreken of wat dan ook), doe dat maar niet meer.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:13:23 #62
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288498
Buitrago wint hier de rit.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:16:57 #63
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209288546
Jumbo gaat dit controleren.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:19:02 #64
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209288579
Het is wel Contador he _O-
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:19:35 #65
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288590
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:16 schreef Van_Poppel het volgende:
Jumbo gaat dit controleren.
Dit is wel de beste kans op de rit denk ik.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:19:44 #66
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209288594
Wat is de overweging om in aanval te gaan als je toch al weet dat je straks keihard gelost wordt
pi_209288605
We feliciteren Santiago Buitrago met de ritzege.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:21:05 #68
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288612
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:20 schreef Columbiafan het volgende:
We feliciteren Santiago Buitrago met de ritzege.
Het lijkt erop dat er geen controle in het peloton is inderdaad.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209288614
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:12 schreef heywoodu het volgende:
Als internationale zender een expert op de motor zetten die geen kut Engels spreekt (of wil spreken of mag spreken of wat dan ook), doe dat maar niet meer.
Ik vind zijn engels aardig kut anders..
pi_209288639
Van Wilder is goed op weg voor een mooi Maxime Monfort klassement.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:23:39 #71
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288645
Heeft de kopgroep al 10 minuten?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209288753
Zelden een grote ronde gezien waarin de klassementsrijders zo weinig interesse hebben in ritzege. Het haalt mijns inziens de waarde van een ritzege flink naar beneden en getuigt ook van weinig achting voor de wedstrijd. Buitengewoon jammer.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:33:17 #73
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288777
Ach Healy
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:33:22 #74
333483 Aguero
oooooooo
pi_209288780
Haha, wat gaat die doen _O-
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 13:34:00 #75
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209288799
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:32 schreef Columbiafan het volgende:
Zelden een grote ronde gezien waarin de klassementsrijders zo weinig interesse hebben in ritzege. Het haalt mijns inziens de waarde van een ritzege flink naar beneden en getuigt ook van weinig achting voor de wedstrijd. Buitengewoon jammer.
Voor vandaag lijkt die conclusie me nog te vroeg.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:34:03 #76
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209288802
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:33 schreef Aguero het volgende:
Haha, wat gaat die doen _O-
Healy moet als eerste komen op Valparola en Giau voor trui

Wel onzin om nu nog te gaan
pi_209288810
Healy zorgt in elk geval voor wat leven in de brouwerij.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:35:17 #78
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288830
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:34 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Healy moet als eerste komen op Valparola en Giau voor trui

Wel onzin om nu nog te gaan
Healy probeert het tempo wat op te hogen, maar EF had beter op 2-3 minuten kunnen gaan achtervolgen.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:38:40 #79
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288889
Er zit al geen hond meer in die groep joh
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:39:36 #80
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_209288908
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:32 schreef Columbiafan het volgende:
Zelden een grote ronde gezien waarin de klassementsrijders zo weinig interesse hebben in ritzege. Het haalt mijns inziens de waarde van een ritzege flink naar beneden en getuigt ook van weinig achting voor de wedstrijd. Buitengewoon jammer.
Mee eens dat het erg matig is, maar het is niet uniek. Dit is echt wel vaker voorgekomen in grote rondes hoor. Ik zou ook het liefste in >50% van de bergritten de klassementsrenners voor de zege zien strijden, maar ja...
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:40:45 #81
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209288931
Mooie poging van Healy
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:41:27 #82
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209288945
Helpt niet mee dat Gran Sasso een matige klim is, Crans Montana ingekort is en andere zware ritten in derde week zitten.

Met meer klassementsmannen had je wellicht meer strijd gehad, er zijn nogal wat uitgevallen
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:41:56 #83
62913 Blik
The one and Only!
pi_209288953
Peloton nog mannetje of 40
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 13:42:20 #84
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209288959
Pinot kan er niet mee lachen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209288961
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:40 schreef Van_Poppel het volgende:
Mooie poging van Healy
Hij is wel weer lekker op z'n Brommer Ben's aan het door kachelen in elk geval.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:42:28 #86
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288963
Pinot is een zure oude man geworden.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:42:32 #87
279824 Mansjester
City>United
pi_209288964
_O_
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:42:41 #88
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209288967
Mooi _O_
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:42:52 #89
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209288972
Is Ilan weer bij dde grote groep?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:43:01 #90
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209288975
Healy tuft ook nog even Pinot bijna in z'n bek.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:43:32 #91
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209288981
Ik zie Tibo Pino niet terugkeren in wielrennen hierna
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:44:16 #92
279824 Mansjester
City>United
pi_209288993
quote:
10s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:43 schreef heywoodu het volgende:
Healy tuft ook nog even Pinot bijna in z'n bek.
Svein is al een paar jaar gestopt!
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 13:44:18 #93
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209288994
Als Healy echt een held is demarreert ie zometeen nog een keer.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:44:28 #94
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209288995
Een jaar waarin de Tour niet de saaiste grote ronde is van het jaar gaat zijn, dan weet je als organisatie van de Giro wel dat je het zwaar verkloot hebt.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:44:44 #95
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209288999
Puccio, viesmad
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:44:48 #96
333483 Aguero
oooooooo
pi_209289000
Leuk tussendoortje
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:45:40 #97
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289010
Healy gaat straks gewoon nog een keer hoor.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209289012
Pino is met de jaren dommer geworden, maar scoort er nog wat sympathiepunten mee.
pi_209289015
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Als Healy echt een held is demarreert ie zometeen nog een keer.
Als iemand in staat is dat te doen is hij het.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:48:07 #100
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209289043
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:44 schreef Wienerschnitzels het volgende:
Een jaar waarin de Tour niet de saaiste grote ronde is van het jaar gaat zijn, dan weet je als organisatie van de Giro wel dat je het zwaar verkloot hebt.
Sinds 2019 vind ik de Tour al niet meer per definitie saaier dan de Giro.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:48:33 #101
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209289049
Healy weer _O_
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:48:43 #102
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209289051
Healy _O_
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 13:48:58 #103
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209289058
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:44 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Als Healy echt een held is demarreert ie zometeen nog een keer.
Chapeau.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:48:59 #104
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289059
Daar zijn de daltons weer.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:49:06 #105
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209289063
Ik dacht dat we naar een herhaling aan het kijken waren.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:49:08 #106
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209289065
Healy _O-
pi_209289068
Pinot noir blijft het proberen. *O*
"The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind." - William Blake, The Marriage of Heaven and Hell.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:49:32 #108
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209289073
Puccio duwt hem zo de berg af.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:49:54 #109
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289078
De robots van INEOS snappen dit niet.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:49:54 #110
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209289079
Puccio vindt dit niet leuk.
pi_209289080
HealyGod _O_
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 13:50:00 #112
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209289082
De massale valpartijen veroorzakende Puccio mag zijn fascistische smoel wel even houden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 13:50:13 #113
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209289084
Alleen al om Puccio en z'n INEOS-kompanen verder over de zeik te helpen zou ik gewoon nóg een keer gaan.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:50:15 #114
62913 Blik
The one and Only!
pi_209289086
Gewoon nog een keer gaan zo :D
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:50:58 #115
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289099
Dit is wel ongunstig voor de kopgroep. Sowieso is Cort daar nu een stoorzender.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:50:59 #116
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_209289101
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:48 schreef Chiappucci het volgende:

[..]
Sinds 2019 vind ik de Tour al niet meer per definitie saaier dan de Giro.
Eens, die zware valpartij toen van Froome was echt een geschenk uit de hemel. Sindsdien is de Tour weer leuk.
pi_209289104
Deze Giro verdiend Ben Healy niet _O_
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 13:51:42 #118
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289111
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:50 schreef DecoAoreste het volgende:

[..]
Eens, die zware valpartij toen van Froome was echt een geschenk uit de hemel. Sindsdien is de Tour weer leuk.
Dat jaar dat Froome komisch ging doen in waaierritten en afdalingen was wel geinig.

(tevens: nounounounounou)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:52:38 #119
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289122
Puccio :') Denken dat jij mag bepalen wie wat wanneer mag doen
pi_209289124
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:50 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De massale valpartijen veroorzakende Puccio mag zijn fascistische smoel wel even houden.
Dennis dan weer uiterst sympathiek er de lol van inzien.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 13:53:06 #121
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_209289129
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:51 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Dat jaar dat Froome komisch ging doen in waaierritten en afdalingen was wel geinig.
Mwah, de koers in die jaren werd alsnog volledig lamgelegd door de dominantie van Sky, wat voor capriolen Froome zelf ook uithaalde om het nog enigszins verteerbaar te maken.

Het blijft ook bizar dat ze nooit gestraft zijn voor dopingovertredingen, kennelijk hadden ze de autoriteiten nóg beter onder de duim dan Armstrong.
pi_209289140
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:52 schreef Frozen-assassin het volgende:
Puccio :') Denken dat jij mag bepalen wie wat wanneer mag doen
Ook echt. Dat zo'n nietszeggende knecht het lef heeft om het enige vermaak van de etappe een halt toe te roepen.
pi_209289279
Karsten geeft ondertussen slaapcursus
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 14:03:55 #124
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209289315
Maar Karsten, wat nou als je door je neus bijna permanent maar zo'n 70 procent van de normale hoeveelheid zuurstof binnen krijgt?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 14:04:45 #125
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209289331
Ketchup met rijst :{

Pasta met ketchup in sommige gevallen :9~ (zoals ovenschotel macaroni met spinazie)
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:05:30 #126
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289345
Regels voor tijdrit morgen:

Na de finish moeten renners en stafleden via een kabel terug naar de parkeerplaats voor de ploegen. Die kabelbaan is altijd beschikbaar voor de ploegen. Zij hebben daarbij altijd voorrang op het publiek.

De parcoursverkenning begint om 09.00 uur en het gedeelte na de wisselzone kan alleen tot 09.45 uur verkend worden.

De wisselzone is 25 meter lang en wordt afgebakend met lijnen op de grond en met borden. Volgens de reglementen is het na de wisselzone verboden om te rijden op een tijdritfiets. Renners mogen alleen hun weg vervolgen op een wegfiets.

De tijdrit wordt ingedeeld in drie heats, te beginnen vanaf 11.30 uur. Het interval tussen de heats wordt 50 minuten na binnenkomst van de laatste renner.

Het panel van commissarissen in de Giro d’Italia heeft speciale regels ingesteld, waardoor het verboden is om een tijdritfiets te gebruiken na de wisselzone.

Het wisselen van de tijdritfiets naar de wegfiets mag alleen gebeuren in de daarvoor aangewezen fietswisselzone, die is afgebakend door de organisatie.

Alle wegfietsen, inclusief de reservefietsen, worden gecontroleerd in de wisselzone. Deze moeten 15 minuten voor de passage van de renner beschikbaar zijn voor de controle. (De wegfietsen staan dus al klaar bij de wisselzone, red.)

Twee mensen per ploeg, specifiek aangewezen en voorzien van een accreditatie, zijn toegestaan in de wisselzone.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:05:40 #127
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289349
Toch weer 5-6 minuten. Al is dat niet genoeg als er ploegen gewoon gaan rijden met dit loodzware parcours.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:09:44 #128
62913 Blik
The one and Only!
pi_209289433
Voegt zo weinig toe, interviews in het Spaans
pi_209289434
Bedankt Alberto. Versta er geen snars van
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:10:08 #130
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:13:20 #131
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289489
Leuke meid
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:25:15 #132
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289634
6 minuten al #droomplan #samenwinnen
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:25:36 #133
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209289641
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:05 schreef Frozen-assassin het volgende:
Het panel van commissarissen in de Giro d’Italia heeft speciale regels ingesteld, waardoor het verboden is om een tijdritfiets te gebruiken na de wisselzone.
Beetje jammer dit.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:26:08 #134
333483 Aguero
oooooooo
pi_209289646
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
6 minuten al #droomplan #samenwinnen
Tijd voor het laatste kunststukje van Rohan Dennis.
Citius, Altius, Fortius.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:27:28 #135
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289675
Tijd voor een versnelling van UAE en Jumbo.

Dit is toeristentempo van INEOS
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:28:33 #136
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289692
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:27 schreef Frozen-assassin het volgende:
Tijd voor een versnelling van UAE en Jumbo.

Dit is toeristentempo van INEOS
Dit wordt voor de floplopers zo.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209289697
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:26 schreef Aguero het volgende:

[..]
Tijd voor het laatste kunststukje van Rohan Dennis.
* Dennis Rohan
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:29:34 #138
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289700
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:28 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Dit wordt voor de floplopers zo.
Nog even en Cavendish keert terug in peloton ;(
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:29:59 #139
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209289712
Tijd dat Healy weer een demarrage plaatst.
pi_209289713
Nou we feliciteren de vluchters weer. Irritant pulleton
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:30:23 #141
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289718
G. is schijten of zo
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:31:57 #142
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289740
Het pleoton gaat er niet meer voor koersen. Ja, jammer. Had gehoopt dat Jumbo nog wel kans zag om hier 1x alles te geven.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:32:33 #143
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_209289751
Ik schakel net in, waarom gaan ze langzamer dan een bejaarde naar beneden?
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:32:44 #144
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289754
7 minuten kan nog wel als er op Giau wordt doorgetrokken maar ik betwijfel het. Matige Giro
pi_209289764
Met pijn in mijn hart moeten concluderen dat de giro voor het 2e jaar op rij niet geweldig is. Ik vond de giro toch altijd de tofste ronde. Zelfs de Vuelta zet ik nog vaak boven de altijd overschatte Tour.
pi_209289767
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:30 schreef Frozen-assassin het volgende:
G. is schijten of zo
Eerbetoon aan Dumoulin
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:34:42 #147
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209289779
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:33 schreef TommyL0204 het volgende:
Met pijn in mijn hart moeten concluderen dat de giro voor het 2e jaar op rij niet geweldig is. Ik vond de giro toch altijd de tofste ronde. Zelfs de Vuelta zet ik nog vaak boven de altijd overschatte Tour.
Vorig jaar was buiten de roze trui om een prima Giro met VDP en Girmay, Blauwman.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:35:14 #148
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289788
Denkend aan de etappezege.

Ik zie het niet.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:35:43 #149
279824 Mansjester
City>United
pi_209289796
Je kunt een etappe nog zo zwaar maken, maar als het peloton een wandeltempo aanhoudt is er alsnog geen reet aan
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:36:56 #150
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289819
INEOS gaat het liefst met Puccio en Swift over Giau heen...
pi_209289824
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:33 schreef TommyL0204 het volgende:
Met pijn in mijn hart moeten concluderen dat de giro voor het 2e jaar op rij niet geweldig is. Ik vond de giro toch altijd de tofste ronde. Zelfs de Vuelta zet ik nog vaak boven de altijd overschatte Tour.
Vorig jaar was de Tour wel veruit de mooiste qua grote rondes
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:39:03 #152
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209289841
Primoz Leipheimer en Cadel Almeida.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_209289842
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:37 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Vorig jaar was de Tour wel veruit de mooiste qua grote rondes
Sowieso de laatste jaren wel.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_209289855
De Giro is dood
pi_209289861
Treurig
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:40:49 #156
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209289871
De wielersport leeft en sterft met Remco.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:41:42 #157
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_209289884
Wandeletappe tijdens de koninginnenrit
pi_209289891
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:37 schreef Marcoss het volgende:

[..]
Vorig jaar was de Tour wel veruit de mooiste qua grote rondes
Eens. En het jaar daarvoor ook wel. Tijden veranderen. Einde tijdperk Giro ;(
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:42:52 #159
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_209289904
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:33 schreef TommyL0204 het volgende:
Met pijn in mijn hart moeten concluderen dat de giro voor het 2e jaar op rij niet geweldig is. Ik vond de giro toch altijd de tofste ronde. Zelfs de Vuelta zet ik nog vaak boven de altijd overschatte Tour.
Ik denk wel dat veel mensen de Giro teveel romantiseren. Er zijn wel meer saaie Giro's geweest.

2012 was niet om aan te gluren, de zogenaamd spannende tweestrijd tussen Hesjedal en Rodriguez waarbij Rodriguez elke keer tot de laatste 500 meter wachtte om een aanval te plaatsen. Alleen de raid van De Gendt was nog wel geinig.

2013 was ook een grote deceptie, met een veel te sterke Nibali en diverse ingekorte/afgelaste etappes vanwege slecht weer.

2014 was eigenlijk ook wel een redelijke shitshow, weliswaar iets meer boeiende etappes maar ook dat gelazer met die rode vlag in de afdaling waar Quintana maximaal van profiteerde. Daarna was het wel gedaan met de spanning.

Daarna kwamen een aantal mooie/spannende edities, al heb ik in de jaren 2016-2020 wel echt tandenknarsend gekeken vaak naar het feit dat er vrijwel ieder jaar een Nederlander de sterkste man in koers was maar dat er altijd omstandigheden waren waardoor hij niet won. Behalve in 2017, maar dat ging ook nog bijna mis door het poepincident.

En dan de editie van vorig jaar die idd ook vrij saai was met veel klassementsrenners die wachtten tot de laatste paar kilometers.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:43:25 #160
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209289913
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:40 schreef Koffieplanter het volgende:
De wielersport leeft en sterft met Remco.
Remco in het roze had hoogstwaarschijnlijk ook vooral verdedigend gereden.
pi_209289931
Zoals de grote Mart ooit eens vertelde: de Giro is het zwaarste, de Tour de grootste en de Vuelta de gezelligste
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:46:33 #162
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209289949
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:45 schreef TommyL0204 het volgende:
Zoals de grote Mart ooit eens vertelde: de Giro is het zwaarste, de Tour de grootste en de Vuelta de gezelligste
Dat slaat alleen helemaal nergens op.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:49:25 #163
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289974
:Z :Z :Z
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:50:07 #164
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209289982
Acht minuten

Wielrennen is dood
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:51:28 #165
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209289999
Ik snap niet waarom UAE, Jumbo niks doen, maar goed, blijkbaar zijn ze bang dat dat morgen terugkomt ofzo.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:51:39 #166
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290000
Ik begrijp het wel, ze moeten knechten sparen voor morgen.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 14:53:10 #167
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290019
Da's rosbief.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:56:16 #168
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_209290053
Iemand een livestream van de Boucles de la Mayenne? Daar schijnt het wel koers te zijn.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 14:59:15 #169
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209290084
Gelukkig hebben we de mooie landschappen nog.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 14:59:58 #170
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290092
Het loopt allemaal niet zo lekker met de interviews bij Eurosport vandaag _O-

Jeroen zit lekker in het luchtledige te praten tegen 'Breukink'.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_209290099
Goed gesprek dit
pi_209290103
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 14:59 schreef heywoodu het volgende:
Het loopt allemaal niet zo lekker met de interviews bij Eurosport vandaag _O-

Jeroen zit lekker in het luchtledige te praten tegen 'Breukink'.
Ik denk een Kabelbreuk(ink)
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:01:05 #173
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290106
We gaan richting de 10 minuten.

Buitre als winnaar van deze Giero *O*
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 15:01:24 #174
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290111
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:00 schreef TommyL0204 het volgende:

[..]
Ik denk een Kabelbreuk(ink)
Eerder ook al een opgenomen gesprek met Bouwman zonder Bouwman.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_209290117
Jayco mag ook wel gaan rijden als ze Buitrago achter Dunbar willen houden
pi_209290121
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
We gaan richting de 10 minuten.

Buitre als winnaar van deze Giero *O*
Ze hadden toch Kuss mee moeten sturen :D
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:04:43 #177
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209290141
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:01 schreef Mexicanobakker het volgende:
We gaan richting de 10 minuten.

Buitre als winnaar van deze Giero *O*
Zou wel een mooie en verdiende winnaar zijn van deze Giro.
pi_209290155
Is de passo Giau al met al de zwaarste klim deze giro?
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:06:48 #179
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209290168
Hey Breuk weet je nog hoe zwaar de klim was die je 35 jaar geleden hebt beklommen :')
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 15:06:50 #180
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290170
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:05 schreef Faraday01 het volgende:
Is de passo Giau al met al de zwaarste klim deze giro?
Ik kan me indenken dat de slotklim van vandaag nog een heel stuk vervelender is. Korter, maar die laatste paar kilometer...au.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:07:13 #181
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290172
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Ik kan me indenken dat de slotklim van vandaag nog een heel stuk vervelender is. Korter, maar die laatste paar kilometer...au.
Daarom gaat alles tot aan die laatste 3 km een muis baren.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209290194
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:07 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]
Daarom gaat alles tot aan die laatste 3 km een muis baren.
Dat zou weer een deceptie zijn
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 15:09:11 #183
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290199
Er is ook gewoon echt niemand die Jeroentje even verteld dat we de Breuk niet horen?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_209290207
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:09 schreef heywoodu het volgende:
Er is ook gewoon echt niemand die Jeroentje even verteld dat we de Breuk niet horen?
Ik kon hem prima verstaan na de onderbreking :@
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 15:10:43 #185
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290215
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:09 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Ik kon hem prima verstaan na de onderbreking :@
Huh? Ik heb hem echt überhaupt niet gehoord :o

Alsof zijn audio er gewoon niet was en Jeroen dingen vroeg aan het luchtledige.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:10:51 #186
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290218
Ah, we gaan rijden voor de top 4-klassering van Dunbar!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 15:11:03 #187
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290219
Gaat Jayco rijden om de plek van Dunbar te beschermen. _O-

Parodie op een koers.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209290224
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Huh? Ik heb hem echt überhaupt niet gehoord :o

Alsof zijn audio er gewoon niet was en Jeroen dingen vroeg aan het luchtledige.
Ik hoorde hem ook prima
pi_209290227
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Huh? Ik heb hem echt überhaupt niet gehoord :o

Alsof zijn audio er gewoon niet was en Jeroen dingen vroeg aan het luchtledige.
Op de Veluwe is alles mono _O-
pi_209290236
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:09 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Ik kon hem prima verstaan na de onderbreking :@
Hier ook prima ja
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:12:45 #191
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290240
Ah, we gaan er aan beginnen. Alleen waarom dan die 3 minuten extra geven?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:13:23 #192
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209290244
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]
Huh? Ik heb hem echt überhaupt niet gehoord :o

Alsof zijn audio er gewoon niet was en Jeroen dingen vroeg aan het luchtledige.
Op de TV was het prima te horen. PLAYER probleempje denk ik.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:14:57 #193
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_209290262
Oke ik kan zo eindelijk kijken, zijn ze al op de Passo Giau?
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:18 #194
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290264
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:14 schreef hhh38 het volgende:
Oke ik kan zo eindelijk kijken, zijn ze al op de Passo Giau?
In dit tempo over 3 uur.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:22 #195
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290266
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:13 schreef Wienerschnitzels het volgende:

[..]
Op de TV was het prima te horen. PLAYER probleempje denk ik.
Ah, dat zal het dan zijn denk ik inderdaad.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:29 #196
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290271
Ackermann. Ackermann...... ACKERMANN rijdt op kop in een Dolomietenrit.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:40 #197
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290275
De altijd overgewaardeerde player.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:41 #198
842 Zorro
Z
pi_209290276
Ik kijk nu ook :)

8 minuten voorsprong, dat ziet er spannend uit!
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:57 #199
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209290281
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:14 schreef hhh38 het volgende:
Oke ik kan zo eindelijk kijken, zijn ze al op de Passo Giau?
Over 15km zijn we bij de voet van de Giau.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:15:58 #200
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290282
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:15 schreef Koffieplanter het volgende:
Ackermann. Ackermann...... ACKERMANN rijdt op kop in een Dolomietenrit.
Wel in de afdaling!
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209290294
quote:
6s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:15 schreef Zorro het volgende:
Ik kijk nu ook :)

8 minuten voorsprong, dat ziet er spannend uit!
Gas geven op de Giau en de minuten vliegen er af
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:17:05 #202
180073 superniger
90+3 Ramos
pi_209290299
Gaan ze voor 17:00 finishen?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 26 mei 2023 @ 15:17:20 #203
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_209290301
Was dat een busje Alpecin?
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:17:32 #204
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290307
Op die laatste 3 km kunnen ze al 2 minuten op een vermoeide Buitre goed maken.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 15:18:44 #205
842 Zorro
Z
pi_209290317
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:16 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Gas geven op de Giau en de minuten vliegen er af
Maar gaan ze dat doen?
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_209290327
quote:
6s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:18 schreef Zorro het volgende:

[..]
Maar gaan ze dat doen?
Wat moet Jumbo anders met alle knechten?
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 15:20:00 #207
842 Zorro
Z
pi_209290335
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:19 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Wat moet Jumbo anders met alle knechten?
Dat heb ik me al vaker afgevraagd :P
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:20:04 #208
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209290336
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:19 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Wat moet Jumbo anders met alle knechten?
Sparen voor de rit naar Rome.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:20:11 #209
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290339
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:19 schreef Faraday01 het volgende:

[..]
Wat moet Jumbo anders met alle knechten?
Sparen voor de laatste 3 km.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209290341
Zelfs Cavendish hangt nog aan het peloton vast..
pi_209290342
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:17 schreef superniger het volgende:
Gaan ze voor 17:00 finishen?
Dat vermoed ik niet
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:21:20 #212
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290356
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:20 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]
Sparen voor de rit naar Rome.
Waaiers trekken ;(
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:22:44 #213
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290367
Gaan ze voor Buren finishen?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 15:23:09 #214
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290370
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:22 schreef Mexicanobakker het volgende:
Gaan ze voor Buren finishen?
Buren komt helaas te vervallen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:23:49 #215
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290377
Laatste kilometer loopt lichtjes op, dat zou Matthews het beste moeten liggen bij een massasprint.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_209290381
Bijzonder matig tempo.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:24:07 #217
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290382
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:23 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
Buren komt helaas te vervallen.
Doeme, kutwielrenners weer
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:24:35 #218
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290389
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:23 schreef Koffieplanter het volgende:
Laatste kilometer loopt lichtjes op, dat zou Matthews het beste moeten liggen bij een massasprint.
Volgens de Wet van Herbert gaat de kopgroep niet bijgehaald kunnen worden, dus die mag sprinten voor plek 28.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209290408
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 13:43 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik zie Tibo Pino niet terugkeren in wielrennen hierna
Die wordt gewoon NK en dan moet hij nog een jaar door.
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 15:28:39 #220
842 Zorro
Z
pi_209290426
Bedankt voor de herhaling Jan.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_209290430
Jan, dit weten we allemaal al
pi_209290435
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:17 schreef Mexicanobakker het volgende:
Op die laatste 3 km kunnen ze al 2 minuten op een vermoeide Buitre goed maken.
Die heeft met een toeristentempo 8 minuten gekregen, inclusief knechtende Movistars en Ag2r's. Die heeft een WHOOP strain van 0,1 ofzo.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:29:50 #223
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290438
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:29 schreef wimderon het volgende:

[..]
Die heeft met een toeristentempo 8 minuten gekregen, inclusief knechtende Movistars en Ag2r's. Die heeft een WHOOP strain van 0,1 ofzo.
Mja, als die durft te wachten wordt het een ander verhaal.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 26 mei 2023 @ 15:30:39 #224
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_209290449
Sneeuwgenot
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:32:14 #225
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209290465
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:29 schreef wimderon het volgende:

[..]
Die heeft met een toeristentempo 8 minuten gekregen, inclusief knechtende Movistars en Ag2r's. Die heeft een WHOOP strain van 0,1 ofzo.
WHOOP strain? Die term zie ik voor het eerst.
pi_209290489
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:32 schreef Chiappucci het volgende:

[..]
WHOOP strain? Die term zie ik voor het eerst.
2 jaar geleden geen Giro op ES gekeken?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_209290492
Top, zo iemand op motor die alleen Spaans spreekt.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:34:58 #228
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_209290493
Giau, zwaarste klim die ik gedaan heb. Lekke band op de Pordoi, op omslagpunt racen om de cutoff te halen, Dumoulinetje in het dorpje en dan dat kloteding
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_209290518
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:34 schreef Steven184 het volgende:

[..]
2 jaar geleden geen Giro op ES gekeken?
Of dit jaar.
pi_209290521
Buitrago lijkt me wel duidelijk favoriet voor de ritwinst
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:37:37 #231
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290523
Nou UAE en Jumbo. Gashendel vol open
pi_209290525
Ja, dit is wel binnen voor Boetrieko.
pi_209290526
Regisseur zijnde zou ik het peloton uit protest de hele Giau niet in beeld nemen.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:39:10 #234
279824 Mansjester
City>United
pi_209290537
DOE IETS
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:39:46 #235
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290543
Gloag er al af. Die hebben ze dus mooi opgespaard voor, ja, geen idee.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:39:49 #236
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290545
Dit peloton mist een type Healy.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 15:39:53 #237
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290546
Hallo Jumbo?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209290554
Daar gaat de bus
pi_209290556
Al die UAE's en Zjumbo's die er nu afwapperen: bedankt. Voor niets.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 26 mei 2023 @ 15:40:39 #240
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_209290558
Ach de AG2R-ploegoto
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 26 mei 2023 @ 15:40:56 #241
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_209290562
Opbokken met je oto
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:40:57 #242
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290563
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:40 schreef wimderon het volgende:
Al die UAE's en Zjumbo's die er nu afwapperen: bedankt. Voor niets.
Er was ook niet echt een vallei natuurlijk.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:41:49 #243
498835 Wienerschnitzels
mit kartoffelsalat
pi_209290577
Minimaal het halve peloton deze giro heeft echt helemaal niets gedaan.
pi_209290587
Ackerfrans weet niet wat hem overkomt dat hij op de Giau nog bij de mensen rond rijdt
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:43:00 #245
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290590


Wie kent hem nog?
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:44:40 #246
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290607
Kom op he

TAK TAK TAK
pi_209290618
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:36 schreef wimderon het volgende:

[..]
Of dit jaar.
Dat heb ik dan weer nauwelijks gedaan
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 26 mei 2023 @ 15:46:28 #248
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_209290623
Heek kan er niks van
pi_209290631
pi_209290632
Meer dan de helft van het peloton kraakt onder de werken van Puccio en Swift, dan mag je terug naar niveau pro conti behalve als je een sprinter bent.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:49:14 #251
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290649
Thomas, Roglic, Almeida is objectief een veel minder indrukwekkend podium dan Hesjedal, Purito, De Gendt.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:50:00 #252
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290654
Hepburn :D :D
pi_209290655
Dunbar, Zana, Matthews, De Marrekie, 'Heppie' Hepburn

Jayco heeft obscure dingen uitgespookt in de voorbereiding.
pi_209290656
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:49 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas, Roglic, Almeida is objectief een veel minder indrukwekkend podium dan Hesjedal, Purito, De Gendt.
Wat heb jij gesnoven?
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 15:50:43 #255
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290659
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:49 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas, Roglic, Almeida is objectief een veel minder indrukwekkend podium dan Hesjedal, Purito, De Gendt.
_O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:51:11 #256
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290663
Extreem goedkope bait
pi_209290667
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:43 schreef Koffieplanter het volgende:
[ afbeelding ]

Wie kent hem nog?
Cunego?
pi_209290668
Gee.. dat kan helemaal niet deze Giro hè?
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:52:07 #259
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290675
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:49 schreef Koffieplanter het volgende:
Thomas, Roglic, Almeida is objectief een veel minder indrukwekkend podium dan Hesjedal, Purito, De Gendt.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:52:57 #260
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290685
Kunnen we Corratec aub nooit meer uitnodigen
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:53:21 #261
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290689
Oomen dreigt te lossen. Fijn dat Jumbo hem gespaard heeft.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 15:53:47 #262
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290696
Kan iemand alsjeblieft iets doen?

Al was het maar doorgeven aan de ploegen dat er mensen kijken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:55:03 #263
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290709
UAE doe iets aub

Almeida gaat lossen op laatste col, dat weten jullie.

Wat een belediging voor Giau dit
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 15:57:04 #264
842 Zorro
Z
pi_209290734
De Giro mist een type Pantani
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_209290737
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Kan iemand alsjeblieft iets doen?

Al was het maar doorgeven aan de ploegen dat er mensen kijken.
Ik vind dit minachting voor de Passo Giau. Dit is net zoiets als niet aangaan op de Redoute of de Poggio au grand complete over rijden.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:57:19 #266
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290740
Ik krijg Ayolt Kloosterboer-gedachten van deze rit.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 15:57:35 #267
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_209290742
Kan de constante lofzang over Gee misschien ook maar een heel klein beetje kritisch beschouwd worden? Bijkans 26 jaren oud en nog nooit ergens vooraan gereden. Totaal lachwekkond.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_209290745
Slaapverwekkend. Baloise Belgium Tour, kom er maar in
pi_209290750
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:57 schreef TommyL0204 het volgende:
Slaapverwekkend. Baloise Belgium Tour, kom er maar in
Mathieu maakt tenminste wel koers :D
pi_209290761
Stelling: Dit is de matigste Giro van de 21e eeuw.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 15:59:29 #271
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290763
Wat is het nut van UAE en Jumbo?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:00:11 #272
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290769
7 minuten :')

Weerzinwekkend
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:00:24 #273
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290770
Bij nader inzien was Hindley een prachtige eindwinnaar.
Put these foolish ambitions to rest.
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 16:00:25 #274
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290771
Jack moet nog 40 km alleen op deze manier. Maar goed, 7 minuten op een wandelend peloton lijkt me meer dan genoeg.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:00:29 #275
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209290772
Sinds wanneer kan Hepburn klimmen? :')
pi_209290776
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 15:57 schreef Mani89 het volgende:
Kan de constante lofzang over Gee misschien ook maar een heel klein beetje kritisch beschouwd worden? Bijkans 26 jaren oud en nog nooit ergens vooraan gereden. Totaal lachwekkond.
Ach het is tenminste iemand die nog een beetje koers maakt. Ben ik 'm allang dankbaar voor.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:00:52 #277
62913 Blik
The one and Only!
pi_209290779
Kopgroep wint zelfs tijd op de Giau :D
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:01:00 #278
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_209290781
Ben Swift lost, jammer.
Put these foolish ambitions to rest.
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:01:02 #279
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290782
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:00 schreef Chiappucci het volgende:
Sinds wanneer kan Hepburn klimmen? :')
Niet. Dit gaat gewoon vreselijk traag
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:01:32 #280
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209290786
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:01 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]
Niet. Dit gaat gewoon vreselijk traag
Naja, hij kan wel gewoon Buitrago volgen.
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 16:01:49 #281
842 Zorro
Z
pi_209290788
Ik weet nog altijd niet wat Jumbo met alle knechten moet.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:02:34 #282
465903 Hamlapjes
Niet voor op de BBQ
pi_209290799
Diskwalificeer dat hele peloton maar, voor minachting van de koers :{w
pi_209290802
quote:
6s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:01 schreef Zorro het volgende:
Ik weet nog altijd niet wat Jumbo met alle knechten moet.
Fuik opzetten en weg achter Roglic dicht zetten _O-
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 16:03:47 #284
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290815
We hebben drie weken lang naar helemaal niets lopen te kijken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209290816
Jumbo zal wel denken dat Roglic meer gebaat is bij een explosieve finale. Maar UAE schreeuwde van alle daken dat Zjwa het juist van een zware slopende dag moest hebben.
  FOK!fotograaf vrijdag 26 mei 2023 @ 16:04:25 #286
842 Zorro
Z
pi_209290825
Ze zijn zich natuurlijk aan het voorbereiden op de VERSCHRIKKELIJKE weerstomstandigheden straks.
Wellicht kunnen ze een deel van de rit schrappen. Dit is toch niet te doen.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:04:55 #287
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290833
Kijken naar groeiend gras was interessanter dan deze Giro
  Moderator vrijdag 26 mei 2023 @ 16:05:54 #288
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_209290843
Hepburn, doe even normaal vriend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_209290844
Ik ben blij dat ik niet veel heb kunnen kijken deze Giro. m
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 16:06:18 #290
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290850
Kunnen ze Contador niet van die motor af halen en op een fiets zetten?
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209290855
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:04 schreef Frozen-assassin het volgende:
Kijken naar groeiend gras was interessanter dan deze Giro
Zojuist gedaan, bleek het kunstgras te zijn.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:07:02 #292
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_209290861
Als Puccio in zo'n 'zware' bergrit nog op kop fietst gaat er iets mis
pi_209290869
UAE gaat zo vol de afdaling in met Vine op kop, dat moet het droomplan zijn.
  Redactie Sport / Supervogel vrijdag 26 mei 2023 @ 16:07:59 #294
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_209290873
Prachtige beelden
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:08:14 #295
220624 Chiappucci
Il Diavolo
pi_209290877
Ik kom er net pas achter dat Jungels meedoet deze Giro.
pi_209290883
Zooo mooi zeg daarboven op de top :D
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_209290889
Zojuist mijn highscore in Tetris verbeterd :) .
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 16:09:57 #298
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290890
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:08 schreef Chiappucci het volgende:
Ik kom er net pas achter dat Jungels meedoet deze Giro.
Ik had hem 3x in CM. Je kunt raden dat ik hem vrij nutteloos vind.
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 26 mei 2023 @ 16:10:05 #299
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_209290893
Het zonnetje schijnt bij Hannah
  Redactie Sport vrijdag 26 mei 2023 @ 16:10:10 #300
274204 crew  Mexicanobakker
pi_209290895
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 mei 2023 16:09 schreef WAvanBuren het volgende:
Zojuist mijn highscore in Tetris verbeterd :) .
Ik ben bezig met Rollercoaster tycoon
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_209290898
Hannah Walker is niet verkeerd
Het beste adres voor al uw primeurs!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')