abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:19:28 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209672259
Ersin was al in Vietnam voor de haren van de extensies dus gelijk maar door naar de makers van de vissaus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:38:04 #52
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209672485
Leuk om te zien hoe ze die nep-vissaus maken door die man van het fermenteren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:42:30 #53
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672557
Net zoals nep soy die met zoutzuur gemaakt wordt ipv te fermenteren.
In Sappemeer maakt Kikkoman gefermenteerde soy in enorme hoeveelheden trouwens.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:44:08 #54
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672575
Eigelijk rotte vis?
Wat denk je dat kaas of karnemelk is?
  dinsdag 27 juni 2023 @ 21:51:17 #55
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672668
De romeinen maakten dit al, Garum, vissaus, puur, maar ook met kruiden.
  dinsdag 27 juni 2023 @ 22:13:38 #56
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209672896
Heb me net een 30 Liter zuurkoolvat besteld, ga ik vullen met Makreel, Sardines en Ansjovis, en een paar kilo zout, dat gaat de garage in en dan een paar jaar fermenteren. Heb dit idee al een paar jaar in mijn hoofd, waarom niet gedaan, geen idee, maar nu ga ik het doen. Over een jaar of 2-3 een 15-20 liter échte vissaus/garum. Wellicht nog rozemarijn, thijm, knoflook erbij?

[ Bericht 19% gewijzigd door Jan_Onderwater op 27-06-2023 22:28:32 ]
  woensdag 28 juni 2023 @ 09:33:34 #57
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_209675740
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 22:13 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Heb me net een 30 Liter zuurkoolvat besteld, ga ik vullen met Makreel, Sardines en Ansjovis, en een paar kilo zout, dat gaat de garage in en dan een paar jaar fermenteren. Heb dit idee al een paar jaar in mijn hoofd, waarom niet gedaan, geen idee, maar nu ga ik het doen. Over een jaar of 2-3 een 15-20 liter échte vissaus/garum. Wellicht nog rozemarijn, thijm, knoflook erbij?

Kan je daar alsjeblieft een topic over maken? Vele vragen komen in mij op.
Siesta & Fiesta!
  woensdag 28 juni 2023 @ 09:43:37 #58
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209675870
quote:
1s.gif Op woensdag 28 juni 2023 09:33 schreef Bramito het volgende:

[..]
Kan je daar alsjeblieft een topic over maken? Vele vragen komen in mij op.
Ja, maar dat wordt wel een topic waar de updates ver uit elkaar liggen.
pi_209676200
Lekker man
  woensdag 28 juni 2023 @ 10:31:01 #60
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_209676510
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2023 09:43 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Ja, maar dat wordt wel een topic waar de updates ver uit elkaar liggen.
Geen probleem toch? Ik zag laatst een video waar ze worcestershire saus probeerden te maken. Zelfde idee.
Siesta & Fiesta!
pi_209676568
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 juni 2023 21:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Net zoals nep soy die met zoutzuur gemaakt wordt ipv te fermenteren.
In Sappemeer maakt Kikkoman gefermenteerde soy in enorme hoeveelheden trouwens.
Als je Tomasu geproeft hebt (kost je wel wat) dan is kikkoman gewoon zoute bocht.
  woensdag 28 juni 2023 @ 10:37:31 #62
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209676588
quote:
0s.gif Op woensdag 28 juni 2023 10:35 schreef 111210 het volgende:

[..]
Als je Tomasu geproeft hebt (kost je wel wat) dan is kikkoman gewoon zoute bocht.
Klopt, maar het punt is dat Kikkoman nog wel echt fermenteert, hoewel op een industriële schaal en toevallig ook in Nederland.
pi_209714818
Dit programma kan wel een upgrade gebruiken. Traag, vaak weinig schokkends en overdreven/irritante reacties van de cynische presentatoren. (Marijn, Ersin en Pieter vooral)

Matig.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2023 10:41:06 ]
pi_209715474
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juli 2023 10:40 schreef PietjePuk2000 het volgende:
Dit programma kan wel een upgrade gebruiken. Traag, vaak weinig schokkends en overdreven/irritante reacties van de cynische presentatoren. (Marijn, Ersin en Pieter vooral)

Matig.
Fast food komt vast ook wel eens langs.
pi_209776889
Waarom knijpt die ongemakkelijke snuiter die ansjovis tot moes? Afstotelijke teevee.
  woensdag 5 juli 2023 @ 20:44:16 #66
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_209777304
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2023 20:12 schreef Hugo_Treger het volgende:
Waarom knijpt die ongemakkelijke snuiter die ansjovis tot moes? Afstotelijke teevee.
Dan fermenteert ie beter, of beter gezegd, dan kunnen de Enzymen het Eiwit beter afbreken en omzetten in Glutamaten.
pi_209777633
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2023 20:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Dan fermenteert ie beter, of beter gezegd, dan kunnen de Enzymen het Eiwit beter afbreken en omzetten in Glutamaten.
Ik doel op die presentator bij die visboer, Jan. Een terzijde: waartoe die malle hoofdletters? Is Duits je moerstaal?
  woensdag 5 juli 2023 @ 21:22:24 #68
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_209777882
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juli 2023 21:09 schreef Hugo_Treger het volgende:


Ik doel op die presentator bij die visboer, Jan. Een terzijde: waartoe die malle hoofdletters? Is Duits je moerstaal?
Ik weet niet of Jan deze uitzending wel heeft gezien.
Jij bedoelt bij vishandel Tel in IJmuiden dat die visboer beweerde dat vissaus wordt gemaakt van geplette ansjovisjes en die presentator een visje begon uit te knijpen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 september 2023 @ 20:23:19 #69
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210616797
Straks weer!

Pils heet eigenlijk altijd ‘traditioneel gebrouwen’, maar brouwers zijn niet zo heel mededeelzaam over wat dit betekent. Met de ingrediënten heeft het weinig van doen, want die verschillen sterk tussen de merken. Lukt het de onderzoekers van Keuringsdienst van Waarde om dit mysterie te ontrafelen?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 september 2023 @ 20:45:49 #70
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210617063
Wow. Een winkel met meer dan 3.000 verschillende soorten bier.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 12 september 2023 @ 20:57:50 #71
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_210617239
23 november 2017 hadden ze trouwens ook al een aflevering over pils.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_210618656


[ Bericht 100% gewijzigd door zakjapannertje op 12-09-2023 22:48:31 (Vergissing. ) ]
  dinsdag 19 september 2023 @ 21:21:22 #73
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210688113
Bikkerkillen, heb ze een keer gegeten, maar ben er geen fan van, niet omdat het niet lekker is.
pi_210688139
Nooit gegeten en zal dat ook nooit doen, wat een gruwel. :{w
  dinsdag 19 september 2023 @ 21:30:02 #75
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_210688289
Die Kikkerteelt in Vietnam heeft zijn langste tijd gehad, China bouwt dammen in de bovenloop van de Mekong, het water wordt steeds minder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')