DrDarwin | vrijdag 17 maart 2023 @ 08:28 |
Bij onze favoriete Griek vroeger kreeg je meestal standaard Griekse gebakken aardappeltjes. Tegenwoordig krijg je overal friet, friet en nog eens friet. Ik begrijp dat wel, friet is gemakkelijker te maken dan die aardappeltjes. Die Griek is er niet meer, dus maak ik die aardappeltjes zelf als we weer eens Stifado eten. Kook flink wat geschilde kruimige aardappelen tot ze net niet gaar zijn. Afgieten en en een tijdje af laten koelen. Snij ze in enigszins gelijke vierkante blokjes, het komt niet zo nauw. Boter in de pan en bruin laten worden, dan de aardappeltjes erin en even beginnen met opbakken. Omscheppen, als de aardappeltjes bruin beginnen te worden en blijven omscheppen en keren en in de pan heen en weer bewegen. Vlak voor ze klaar zijn zout erover en nog een paar keer omschudden om het zout te verdelen. Zet citroensap en Oregano klaar, haal de hete pan van het vuur en spuit wat citroensap over de aardappels, en bestrooi ze met de Oregano. Opschudden en meteen serveren. Smakelijk eten. | |
Dven | vrijdag 17 maart 2023 @ 11:33 |
Beter doe je het koken alvast in wat meer dan water en zout. Bij voorkeur allemaal al in de oven, niet op een kookplaat. Pleur gerust drie boillionblokjes in een halve liter water. Oregano mag er dan ook al bij. Citroensap ook. Olijfolie ook Wat je ook doet, absoluut geen knoflook! (Grapje, er mag ook een berg geperste knoflook bij). Na enige tijd koken verdeel je wat olijfolie over een bakplaat en smijt je de aardappeltjes erbij. Uiteraard mag er wederom wat oregano en citroensap bij. Echte bazen strooien er zelfs nog wat gerookte paprikapoeder over. Afbakken tot ze krokant zijn. | |
golfer | vrijdag 17 maart 2023 @ 13:44 |
CUL / [FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2 | |
Knipoogje | donderdag 30 maart 2023 @ 17:56 |
Boter + olijfolie in de pan en de boter net niet bruin laten worden (dus zodra de bubbeltjes ophouden) is volgens mij gezonder. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 31 maart 2023 @ 08:30 |
Begrijp nu eindelijk wat men bedoeld met ouder en wijzer | |
Kaizen_ | vrijdag 31 maart 2023 @ 08:50 |
Al jaren probeer ik m'n sociale kring te overtuigen om te kappen met die 'mixed grill' als ze gaan Grieken. Stifado is verrukkelijk Zal deze er ook eens bij maken. Kleine moeite, wel lekker bijgerecht. | |
Jan_Onderwater | vrijdag 31 maart 2023 @ 10:00 |
Bij de Griek bestellen wij meestal een stuk of 3-4 voorgerechten PP en laten die tegelijk komen, en dan met zijn allen van alle voorgerechten smikkelen. Soms ook een hoofdgerecht erbij. Veel beter dan alleen 1 voorgerecht en een hoofdgerecht PP. | |
Prego | vrijdag 31 maart 2023 @ 11:05 |
Precies dit. Ik word altijd zielsgelukkig van een tafel gevuld met van alles en nog wat en iedereen proeft alles | |
Jan_Onderwater | vrijdag 31 maart 2023 @ 11:06 |
De bediening vind het ook leuk, net als in Griekenland zeggen ze. | |
foodlover | zaterdag 1 april 2023 @ 21:06 |
Ik kom in mei waarschijnlijk in de buurt van (of in Kleve) houd me aanbevolen voor een tip voor goed Grieks restaurant in die omgeving. | |
Jan_Onderwater | zondag 2 april 2023 @ 08:09 |
Korfu, Oraniendeich 408, 47533 Kleve Klassiek Duitse Griek met goed bereid eten. Mythos Langenbergstraße 44, 46397 Bocholt Modern Grieks restaurant | |
Weltschmerz | zondag 2 april 2023 @ 15:02 |
Het is doorgaans ook missed grill wat je krijgt. Je moet je vlees wel zo achterlijk goed kennen en snijden om een goede mixed grill te kunnen maken dat 99% van de restaurants daar niet aan zou moeten beginnen. | |
No239SquadronRAF | maandag 3 april 2023 @ 03:02 |
Huh? Hoezo? Het is toch gewoon een combinatie van de andere vleesgerechten die ze op de kaart hebben staan? En wat maakt snijden uit? Een lamskotelletje is toch gewoon een lamskotelletje? bifteki is gewoon gehakt? etc? |