abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 woensdag 15 maart 2023 @ 15:59:17 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_208387651


Erling Braut Haaland (geboren Erling Braut Håland; Leeds, 21 juli 2000) is een Noors voetballer die doorgaans speelt als aanvaller. In juli 2022 verruilde hij Borussia Dortmund voor Manchester City. Haaland maakte in 2019 zijn debuut in het Noors voetbalelftal. Hij is de zoon van oud-voetballer Alf-Inge Håland.



Noorwegen
Haaland werd geboren in de Engelse plaats Leeds, waar zijn vader Alf-Inge op dat moment als speler actief was voor Leeds United. Zoon Haaland speelde in de jeugd van Bryne FK en brak ook door bij die club. In zestien wedstrijden kwam hij niet tot scoren. In februari 2017 vertrok Haaland naar Molde FK. Hij tekende een contract voor drie jaar. Zijn debuut voor Molde maakte hij op 4 juni 2017, toen met 1–0 werd verloren van Sarpsborg 08. Haaland mocht van coach Ole Gunnar Solskjær in de eenenzeventigste minuut invallen voor Fredrik Brustad. Op 6 augustus 2017 tekende de aanvaller voor zijn eerste doelpunt. Nadat Thomas Lehne Olsen de score had geopend voor Tromsø IL en Sander Svendsen gelijk had gemaakt, zorgde Haaland in de zevenenzeventigste minuut voor de winnende 1–2.

In de zomer van 2018 werd Håland vastgelegd door Red Bull Salzburg. Hij tekende een contract voor vierenhalf jaar dat per januari 2019 in zou gaan. Dat seizoen pakte Salzburg de titel, al zou het aandeel van Håland hierin beperkt blijven tot één doelpunt in twee competitiewedstrijden. In de eerste helft van het seizoen 2019/20 kwam Håland tot achtentwintig doelpunten in tweeëntwintig wedstrijden. Met name in de Champions League trok hij de aandacht: in zes wedstrijden wist hij acht keer te scoren, waaronder een hattrick tegen KRC Genk. Salzburg eindigde achter Liverpool en Napoli op de derde plaats met zeven punten en verzekerde zo een plaatsje in de Europa League.



In de winterstop van het seizoen 2019/20 nam Borussia Dortmund Haaland over. Hiervoor maakte de Duitse club circa twintig miljoen euro over aan Red Bull Salzburg. Tegen FC Augsburg maakte hij als invaller zijn debuut. Hierna maakte hij drie doelpunten, waardoor hij mede zorgde voor een 3–5 zege. Ook in de wedstrijden hierna scoorde Haaland regelmatig. In de achtste finale van de Champions League trof Dortmund Paris Saint-Germain. In de heenwedstrijd verzekerde Haaland met twee doelpunten de overwinning (2–1), maar in de terugwedstrijd won PSG met 2–0 en was Dortmund alsnog uitgeschakeld.

Vanaf maart 2020 lag zowat alle voetbal in Europa stil omwille van het coronavirus. Op zaterdag 16 mei werd de Bundesliga hervat, zonder publiek weliswaar. Dortmund trof Schalke en won met 4–0. Het was Haaland die de score opende en zo voor het eerste Bundesliga-doelpunt in zo'n twee maanden tekende. Op 26 mei trof Dortmund Bayern München. Bayern won met 0–1, Haaland geraakte die wedstrijd licht geblesseerd en werd naar de kant gehaald. Drie speeldagen later maakte de spits zijn rentree. Hij viel in tegen Fortuna Düsseldorf en scoorde in de allerlaatste minuut meteen het winnende doelpunt, waardoor Bayern, dat op een nederlaag van Dortmund hoopte, de titel nog niet kon vieren. Uiteindelijk zou Bayern München toch kampioen worden, voor de achtste keer op een rij. Dortmund verloor op de slotspeeldag met 0–4 van Hoffenheim na vier doelpunten van Andrej Kramarić. De tweede plaats in de Bundesliga was echter al veiliggesteld.

Op 21 november 2020 werd Haaland verkozen tot Golden Boy, oftewel de beste jonge (onder 21) speler in Europa. Diezelfde dag nog liet hij zien waarom hij de prijs verdiende. Hij scoorde liefst vier keer in een competitiewedstrijd tegen Hertha BSC. Dortmund won de wedstrijd met 5-2. Op 20 december 2020 kreeg hij voor het eerst in zijn thuisland de prijs voor beste speler, hij volgde op de lijst Martin Ødegaard op. Op 17 februari 2021 scoorde Haaland twee keer in een met 2-3 gewonnen wedstrijd op Sevilla in de Champions League. Zo kwam hij tot tien doelpunten in slechts zeven Champions League-wedstrijden voor Dortmund, waarmee hij het record brak van Roy Makaay. De Nederlander had bij Bayern München immers tien wedstrijden nodig om tot tien Champions League-doelpunten te komen voor een bepaalde club. In de terugwedstrijd tegen Sevilla scoorde Haaland opnieuw twee keer. Kwalificatie voor de volgende ronde was zo veiliggesteld, en Haaland werd de snelste speler die twintig Champions League-doelpunten achter zijn naam wist te zetten. Op 13 mei won Dortmund de DFB-Pokal. In de finale werd met ruime 1-4-cijfers gewonnen van RB Leipzig. Haaland en Sancho scoorden allebei twee keer. Het was tevens Haalands eerste prijs sinds zijn komst naar Dortmund. Op 7 augustus 2021 zette Dortmund het nieuwe seizoen goed in met een 0-3-overwinning tegen SV Wehen. Haaland nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening. Het was de eerste wedstrijd zonder zijn maatje Sancho, die naar Manchester United verkast was. Ook omtrent de Noor zelf heerste heel wat speculatie.



Manchester City
Op 10 mei 2022 bereikte Manchester City een principeakkoord met Borussia Dortmund over de overgang van Haaland. Manchester City betaalt, naast heel veel commissies, een transferclausule van zestig miljoen euro aan Borussia Dortmund. Een persoonlijk akkoord tussen City en Haaland was er toen nog niet. Medio juni kwam dat akkoord er wel en werd de aankoop van Haaland bevestigd door Manchester City. Vanaf 1 juli 2022 zou hij naar de club komen, met een contract voor vijf seizoenen. In zijn eerste vijf wedstrijden voor de Citizens wist hij negen keer tot scoren te komen, waaronder twee zuivere hattricks in achtereenvolgende wedstrijden tegen Crystal Palace (4–2 winst) en Notthingham Forest (6–0 winst). Nooit eerder had een speler zo vaak gescoord in zijn eerste vijf wedstrijden in de Premier League.

Op 6 september 2022 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Citizens in de UEFA Champions League. Hij kwam twee keer tot scoren tegen Sevilla (0–4 winst). Dankzij deze doelpunten werd hij de eerste speler in de geschiedenis van het toernooi die vijfentwintig doelpunten wist te behalen in slechts twintig wedstrijden. Op 2 oktober scoorde hij een hattrick in de met 6-3 gewonnen derby tegen Manchester United. Hij werd zo de eerste speler die in drie opeenvolgende thuiswedstrijden een hattrick wist te scoren, en bovendien brak hij het record voor minste Premier League-wedstrijden (acht) om tot drie hattricks te komen.



Interlandcarrière
Haaland maakte deel uit van alle Noorse nationale jeugdelftallen vanaf Noorwegen –15. Hij behoorde tot de Noorse selecties op het EK –17 van 2017, het EK –19 van 2018 en het WK –20 van 2019. Haaland scoorde op 30 mei 2019 negen keer in een met 12–0 gewonnen wedstrijd op het WK –20, tegen Honduras –20. Hiermee verbrak hij het record van de Braziliaan Adaílton, die op het WK –20 van 1997 zes keer scoorde in één wedstrijd, tegen Zuid-Korea –20. Haaland werd topscorer van het toernooi met negen goals.

Op 5 september 2019 maakte Haaland zijn debuut in het Noors voetbalelftal, toen met 2–0 gewonnen werd van Malta. De doelpunten kwamen van Sander Berge en Joshua King. Haaland mocht van bondscoach Lars Lagerbäck in de basis starten en twintig minuten na rust werd hij gewisseld ten faveure van Tarik Elyounoussi. De andere debutant dit duel was Mathias Normann (FK Rostov). Zijn eerste doelpunt maakte hij exact een jaar later, op 5 september 2020 tegen Oostenrijk. Ondanks zijn goal verloor Noorwegen de wedstrijd met 1-2. Ruim een maand later maakte hij zijn eerste internationale hattrick, tegen Roemenië in de Nations League. Zijn doelpunten en de overwinning die hij hiermee bezegelde volstonden echter niet voor promotie naar divisie A: Oostenrijk telde drie punten meer in het klassement en won zo groep 1. Toch was het toernooi een persoonlijk succes voor Haaland, met zes goals was hij immers topschutter van de groepsfase.



Erling Haaland verpulverde dinsdagavond hoogstpersoonlijk RB Leipzig, door vijf doelpunten voor zijn rekening te nemen in de 7-0 overwinning van Manchester City in de Champions League. Het Noorse wonderkind brak legio records en werd in de Engelse media bewierookt na zijn glansoptreden.

‘Hij is niet te stoppen’, schrijft Daily Mail met een open mond. ‘Manchester City is een listige ploeg met een kanonskogel in de punt van de aanval. Als hij vuurt, blijven er nauwelijks tegenstanders overeind’, doelt de krant op Haaland. De spits werd na een uur spelen gewisseld. ‘Toen hij eruit ging, moeten de nederige, verbrijzelde spelers van Leipzig het gevoel hebben gehad om mee te doen aan het applaus. Dat was pure opluchting bij hen.’

‘De speciale krachten van de grote Noor kwamen volledig tot uiting in deze almachtige uitvoering’, schrijft The Sun. ‘Hij stak met kop en schouders boven de rest uit met een vijfsterrenshow op weer een recordavond voor hem.

Ook The Guardian was diep onder de indruk van het Noorse fenomeen. ‘Geweldige Haaland sloopt RB Leipzig’, schreef de Engelse kwaliteitskrant. ‘Wat deze masterclass van intimiderende kracht, hard rennen en dodelijk schieten deed, was een boodschap aan heel Europa sturen. Manager Pep Guardiola kwam de afgelopen twee seizoenen steeds dichter bij de heilige graal van een Champions League-zege met City. Nu Haaland aan boord is, zijn de mogelijkheden alleen maar groter.’

Manchester Evening News noemde het optreden van Haaland in de achtste finales van de Champions League ‘belachelijk’. De krant beoordeelde het optreden van de aanvaller met een 10. ‘Elke 12 minuten maakte hij een doelpunt. Haaland liet een moeilijk spel domweg eenvoudig lijken.’

Ook The Telegraph stak de loftrompet. ‘Het leek wel alsof er een tweede Erling Haaland op het veld stond. Nóg een Haaland die de rebounds kon binnenwerken, beide kanten van het zestienmetergebied kon bespelen en elke twaalf minuten kon scoren.’

Ook in andere landen werd met bewondering gekeken naar de prestatie van de Noor. ‘De meest gevreesde spits ter wereld’, zo noemde het Spaanse Mundo Deportivo hem. Het Franse L’Équipe constateerde dat ‘cyborg’ Haaland ‘uit een ander sterrenstelsel komt’. Het Duitse Bild was eveneens lyrisch. ‘De Champions League-horror van Leipzig heeft een naam: Erling Haaland.’ Marca kopte: ‘Haaland, wat een beest!!’. In Spanje was er sowieso veel lof. ‘Erling Haaland is van een andere planeet’, schreef AS.

Mede dankzij het indrukwekkende optreden van Haaland bereikte Manchester City probleemloos de kwartfinales van de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola boekte een 7-0 overwinning en won over twee duels met 8-1. Naast Haaland waren Ilkay Gündogan en Kevin De Bruyne trefzeker.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 15 maart 2023 @ 16:04:39 #2
206164 Gibson88
Beste debater aldus tong80
pi_208387734
Erling Tongland80 topic _O_
Aan het typen...
  woensdag 15 maart 2023 @ 16:56:15 #3
268045 Boezeidekoe
Ik ben een tong80 fan,jij ook?
pi_208388938
Te vroeg gewisseld gisteren. Een applauswissel doe je niet in de 63e minuut. Kans ontnomen om geschiedenis te schrijven door er minstens 6 te maken.
  Trouwste user 2022 woensdag 22 maart 2023 @ 18:15:07 #4
7889 tong80
Spleenheup
pi_208497203
Phil Foden kijkt met veel bewondering naar de prestaties van zijn Manchester City-ploeggenoot Erling Haaland. De Engels international is enorm onder de indruk van doelpuntendrift van de Noorse aanvaller.



Haaland staat na 37 officiële wedstrijden voor City op 42 doelpunten en rijgt de records aan elkaar in het shirt van The Citizens. In de week voor de interlandperiode scoorde de spits acht keer in twee optredens. 'Het is een voorrecht om met Erling te spelen', aldus Foden tegen TalkSPORT. 'Ik weet niet altijd hoe hij het doet. Iets in zijn brein zorgt ervoor dat hij altijd op de juiste plaats staat.'

'Wanneer we met Erling spelen, geeft dat het team een enorme boost. Ook in wedstrijden waarin het lang 0-0 staat en er weinig kansen zijn, dan kun je erop vertrouwen dat hij toch scoort', zei de international van Engeland. Haaland meldde zich dinsdag met een liesblessure af bij de Noorse nationale ploeg voor de komende interlands.

De komst van Haaland heeft veel invloed gehad op City, stelt Foden. 'Hij heeft ervoor gezorgd dat we op een andere manier zijn gaan spelen. In voorgaande seizoenen hadden we niet zo'n spits als hij. Voor ons was het ook een beetje wennen. Maar Erling zal ons alleen maar verder gaan helpen in de komende tijd. Zijn aanwezigheid maakt het voor mij ook makkelijker voetballen.'

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_208499975
Het is koud, het is guur....
  donderdag 23 maart 2023 @ 21:52:35 #6
444376 BaksteenMongool
Baksteen op je bek
pi_208511688
quote:
0s.gif Op woensdag 15 maart 2023 16:56 schreef Boezeidekoe het volgende:
Te vroeg gewisseld gisteren. Een applauswissel doe je niet in de 63e minuut. Kans ontnomen om geschiedenis te schrijven door er minstens 6 te maken.
Ik weet niet hoe Haaland hier zelf naar kijkt maar ik zou zelf toch best pissig zijn dat mijn trainer mij niet de kans zou geven om er nog eentje in te schieten en zo een record over te nemen.

Er komen denk ik nog wel meer kansen voor hem met dit team maar goed dit wordt geen maandelijkse mogelijkheid natuurlijk.
  Trouwste user 2022 zondag 26 maart 2023 @ 11:55:13 #7
7889 tong80
Spleenheup
pi_208541701
Hij werd gemist gisteren bij Noorwegen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 5 april 2023 @ 19:00:30 #8
7889 tong80
Spleenheup
pi_208671051
Erling Haaland heeft woensdag de groepstraining bij Manchester City hervat. De Noorse aanvaller stond de laatste paar weken aan de kant met een liesblessure en miste zaterdag de competitiewedstrijd tegen Liverpool en daarvoor ook twee EK-kwalificatiewedstrijden met zijn land.

Haaland (22) zou komend weekeinde in de Premier League zijn rentree kunnen maken tegen het laaggeklasseerde Southampton. Mogelijk dat trainer Pep Guardiola geen risico met de topscorer wil nemen met het oog op de ontmoeting kort daarna met Bayern München in de kwartfinales van de Champions League.

Sinds hij in de zomer overkwam van Borussia Dortmund, maakte Haaland 42 doelpunten voor Manchester City.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 5 april 2023 @ 19:12:12 #9
458878 -XOR-
highbrow marxist
pi_208671219
https://www.footyheadline(...)-nike-boot-deal.html

Aardig sponsordealtje heeft hij getekend bij de Nike voor naar verluidt 10 jaar a 22 miljoen euro per jaar en ieder jaar een paar verse patta's.
We have always been at war with Eastasia.
  Trouwste user 2022 woensdag 12 april 2023 @ 14:50:41 #10
7889 tong80
Spleenheup
pi_208748604
Elf nu in de CL _O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_208755389
quote:
0s.gif Op woensdag 5 april 2023 19:12 schreef -XOR- het volgende:
https://www.footyheadline(...)-nike-boot-deal.html

Aardig sponsordealtje heeft hij getekend bij de Nike voor naar verluidt 10 jaar a 22 miljoen euro per jaar en ieder jaar een paar verse patta's.
Lekker heur
  Trouwste user 2022 donderdag 27 april 2023 @ 08:00:28 #12
7889 tong80
Spleenheup
pi_208918279
Recent nog gespeeld ?

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 14 mei 2023 @ 15:45:30 #13
7889 tong80
Spleenheup
pi_209150299
En weer ééntje. :)

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zondag 14 mei 2023 @ 15:59:56 #14
7889 tong80
Spleenheup
pi_209150440
Alleen Dixie Dean, die 63 scoorde in het seizoen 1927/28, heeft meer doelpunten in het Engelse voetbal tijdens een enkele topcampagne.



Haaland's Premier League-telling, die vier hattricks omvat, is een competitierecord voor één seizoen en breekt het vorige record dat gezamenlijk in handen was van Alan Shearer en Andy Cole.

Shearer en Cole noteerden hun 34-doelpuntenseizoenen in een tijd dat Premier League-teams 42 wedstrijden speelden, in plaats van de huidige 38; Haaland heeft momenteel nog vier wedstrijden om aan zijn palmares toe te voegen, waaronder als City het zondag opneemt tegen Everton.

Met middenvelder Kevin De Bruyne – misschien wel de beste passer van de bal in het Europese voetbal – heeft Haaland meteen indruk gemaakt bij City.

Maar de laserachtige passing van De Bruyne is niet de enige reden geweest voor zijn succes, noch de uitmuntendheid van ploegmaats Jack Grealish, Rodri of Bernardo Silva, om er maar een paar te noemen. Haaland, merkt Addo op, heeft zijn spel sinds zijn aankomst in de Premier League verwoestend aangepast, waardoor zijn tempo, kracht en dodelijke afwerking naar een ander niveau zijn getild.

"Ik denk dat hij heeft geleerd om geduldig te zijn, om te wachten op de situatie in de doos en om de juiste runs in de doos te nemen," zegt Addo.

"Ook al waren er wedstrijden waarin je hem niet te veel aan de bal zag, je kon zien dat hij altijd klaar stond. Zelfs als het in de laatste minuut is, is hij altijd klaar om te scoren, altijd klaar om de juiste run te maken in de juiste situatie."

Addo, een voormalig speler van Dortmund en Ghanees international, houdt toezicht op de ontwikkeling van de getalenteerde jonge spelers van de Bundesliga-club. Hij gelooft dat Haaland een completere speler in Duitsland is geworden, met een groter aantal rechtsvoetige en kopgoals, evenals het verbeteren van zijn beweging van de bal in verdediging en aanval.

Het tweetal heeft elkaar het afgelopen jaar af en toe aangeschreven en Haaland gaf cadeautjes aan enkele van zijn voormalige trainers nadat Dortmund en City eerder dit seizoen tegen elkaar speelden in de Champions League.

"Als mens ben ik blij voor hem", zegt Addo. "Hij heeft de mindset, hij heeft het vermogen om te scoren, om te rennen, om de juiste posities te hebben, om hongerig te zijn. Als hij die honger houdt, wat ik denk dat hij zal doen, dan zal hij zeker de beste spits ooit zijn."

Addo herinnert zich tijden dat Haaland twee of drie doelpunten maakte in een wedstrijd voor Dortmund, om vervolgens boos te zijn op de coaches toen hij werd gewisseld.

"Dit is de mentaliteit die je elke speler toewenst - dat hij nooit tevreden is, dat hij niet ontspant, dat hij zich niet op zijn gemak voelt, ook al scoort hij veel doelpunten", zegt Addo. "Hij wil altijd meer."

De afwerking van Haaland is dit seizoen op zijn dodelijkst geweest wanneer hij zich binnen het strafschopgebied bevindt, volgens gegevens van The Analyst, onderdeel van Stats Perform, waaruit blijkt dat 11 van zijn 35 competitiedoelpunten afkomstig zijn van binnen de zes-yard box.

Het scoren van doelpunten is altijd de kern van Haalands spel geweest, sinds hij een jonge jongen was die in Bryne speelde - een stad van ongeveer 12.000 mensen op het zuidwestelijke puntje van Noorwegen.

Op 16-jarige leeftijd verhuisde hij van Bryne naar Molde FK om in de hoogste klasse van het Noorse voetbal te spelen onder leiding van voormalig Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer; van daaruit maakte hij naam bij Salzburg, Dortmund en nu Man City.



"Erling heeft een ongelooflijke reis gemaakt in de zin dat hij perfect naar het volgende niveau is gegaan", vertelt Alf Ingve Berntsen, die Haaland acht en een half jaar coachte als jeugdspeler bij Bryne, aan CNN Sport. "In zekere zin is het natuurlijk voor hem om gewoon te blijven doen wat hij altijd heeft gedaan."

Berntsen zorgt ervoor dat hij alle wedstrijden van Haaland bekijkt, zolang ze niet botsen met het schema van zijn geliefde Liverpool-team. Hij vindt een zekere nieuwigheid in het kijken naar de krachtige aanvaller - nu zes-voet-vier en naar verluidt met 12 kilogram spieren in vergelijking met 15 maanden geleden - dezelfde kwaliteiten vertoont als toen hij een jonge soort was.

"In de praktijk heeft hij, net als nu, veel doelpunten gemaakt. Hij lachte veel en trainde veel, dus op een grappige manier is het net als nu", zegt Berntsen.

"Als je nu de wedstrijden ziet, zijn veel van zijn bewegingen bekend ... Hij heeft vrijwel dezelfde speelstijl als voorheen. Het belangrijkste met Erling was dat hij veel doelpunten maakte en een grappige en lieve kerel was."

Met zijn overstap naar Man City trad Haaland in de voetsporen van zijn vader, Alf Inge – een voormalig verdediger en middenvelder die ook stints had bij Nottingham Forest en Leeds. Zijn moeder, Gry Marita Braut, was een Noorse zevenkampkampioene.

Alf Inge, een figuur van invloed op de professionele carrière van zijn zoon, veroorzaakte zelfs opschudding op de tribunes tijdens de halve finale van de Champions League van deze week toen hij naar een andere stoel werd verplaatst na het beschimpen van Real Madrid-fans in het Bernabéu.

Maar toen Haaland jeugdspeler was bij Bryne, was het zeldzaam om zijn vader aan de zijlijn te zien op trainingen.

"Hij liet Erling alleen achter omdat hij kon zien dat Erling plezier had, zich ontwikkelde, steeds beter en beter werd in een goede, veilige omgeving met vrienden", zegt Berntsen.

"Toen duidelijk werd dat Erling iets speciaals is en hij van Bryne naar Molde moest verhuizen ... Toen werd zijn vader natuurlijk heel belangrijk en moest hij Erling voorbereiden op hoe hij een nieuwe baan moest vinden, hoe hij geaccepteerd kon worden in de wereld, hoe hij een professional moest zijn."

De professionaliteit van Haaland is een kwaliteit die regelmatig door teamgenoten en coaches wordt genoemd als reden voor zijn succes.

Manchester City-middenvelder İlkay Gündoğan zei dat hij de eerste is die op het trainingsveld arriveert, terwijl Grealish Haaland "de beste professional die ik ooit heb gezien" heeft genoemd als het gaat om dieet, behandeling en herstel.

Bij Dortmund zegt Addo dat Haaland zijn eigen personal trainer had om te helpen met fysieke conditie, en legde uit hoe "zelfs als hij buiten het veld is, hij veel aan zijn lichaam doet."

Zijn toegewijde aanpak heeft al vruchten afgeworpen, want hij werd vrijdag uitgeroepen tot voetballer van het jaar van de Football Writers ' Association met 82% van de stemmen - de grootste winstmarge in het Premier League-tijdperk.

Meer doelpunten, records en onderscheidingen zullen waarschijnlijk een steunpilaar van Haaland's carrière zijn als hij in staat is om gezond te blijven.

"Hij is nog jong en hij zal nog meer verbeteren", zegt Addo. "Hij zal op een dag de beste speler op deze planeet zijn. Hij is nu heel dichtbij – misschien wel de beste speler al."

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 17 mei 2023 @ 13:14:52 #15
7889 tong80
Spleenheup
pi_209184169
Vanavond weer genieten.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 17 mei 2023 @ 20:38:10 #16
7889 tong80
Spleenheup
pi_209189289
Het besef, dat vanavond een eerdaagse TOP-10 speler allertijden zijn zegetocht gaat voortzetten, moet bij menigeen nog doordringen. Wat een fenomeen.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_209189577
quote:
0s.gif Op woensdag 17 mei 2023 20:38 schreef tong80 het volgende:
Het besef, dat vanavond een eerdaagse TOP-10 speler allertijden zijn zegetocht gaat voortzetten, moet bij menigeen nog doordringen. Wat een fenomeen.

:T
Ja en nee,

Ik gun die geschifte, overschatte Guardiola de cl-wint niet. Ik wil weer 400 miljoen aan nieuwe verdedigers zien die wel ik zijn "visie" passen @Ajacied422

6-7 dan maar met 6x Haaland
  Trouwste user 2022 woensdag 17 mei 2023 @ 21:15:11 #18
7889 tong80
Spleenheup
pi_209189784
quote:
1s.gif Op woensdag 17 mei 2023 21:02 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]
Ja en nee,

Ik gun die geschifte, overschatte Guardiola de cl-wint niet. Ik wil weer 400 miljoen aan nieuwe verdedigers zien die wel ik zijn "visie" passen @:ajacied422

6-7 dan maar met 6x Haaland
Serieus. Haaland is pas 22 en nu al zoveel records gebroken.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 woensdag 17 mei 2023 @ 21:22:48 #19
7889 tong80
Spleenheup
pi_209189907
De doelman is in vorm. Al twee keer zo dicht bij.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 donderdag 18 mei 2023 @ 07:46:04 #20
7889 tong80
Spleenheup
pi_209192678
Op naar de finale. _O_

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 vrijdag 9 juni 2023 @ 17:11:33 #21
7889 tong80
Spleenheup
pi_209454536
quote:
0s.gif Op donderdag 18 mei 2023 07:46 schreef tong80 het volgende:
Op naar de finale. _O_

:T
En nog één.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Trouwste user 2022 zaterdag 10 juni 2023 @ 15:00:38 #22
7889 tong80
Spleenheup
pi_209464150
Erling Haaland is vol lof over de kwaliteiten van Virgil van Dijk. Volgens de superspits van Manchester City was de Nederlandse verdediger van Liverpool zijn moeilijkste tegenstander dit seizoen.



Haaland breekt tijdens zijn debuutseizoen bij The Citizens het ene na het andere record. Zo scoorde hij liefst 36 keer in de Premier League en twaalf keer in de Champions League. In zijn drie optredens tegen Liverpool verloor hij echter twee keer en was hij slechts één keer trefzeker. En toen was Van Dijk bovendien afwezig.

"Mijn lastigste tegenstander? Ik weet nog dat we het moeilijk hadden op Anfield. Van Dijk, ik zeg het altijd, ik vind dat hij zó goed is. Ik heb het voordeel dat ik elke dag op de training tegenover Ruben Dias, Manuel Akanji en Nathan Aké sta, dat is niet makkelijk. Maar ik ben onder de indruk van Van Dijk. Hij is slim, snel en ook in de lucht is hij ongelooflijk", vertelt Haaland aan BT Sport.

De 22-jarige Noor speelt zaterdagavond de Champions League-finale met Manchester City, dat het in Istanbul opneemt tegen Internazionale.

https://www.voetbalprimeu(...)r-hij-is-z-goed.html

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator zaterdag 10 juni 2023 @ 23:03:40 #23
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_209470678
CL binnen.
What can change the nature of a man?
pi_209470804
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 juni 2023 23:03 schreef Coco het volgende:
CL binnen.
GROOTHEID
  zondag 11 juni 2023 @ 09:47:26 #25
462731 TheVoice4ever
Dilano de Kleijn superfan
pi_209473332
wat een prestatie bij een club van 500 miljard _O- NOT

met zijn 250 miljoen per jaar salaris waarschijnlijk :+
Big Brother Favo: Ronahi, Jimmy, Sabeau, Tom
Verraders Favo: Ihsane, Tom
pi_209473615
Jammer dat hij bij die kut club speelt
pi_209473626
Dit topic is mede mogelijk gemaakt door de beste voetballer ooit.

twitter
  zondag 11 juni 2023 @ 10:15:44 #28
462731 TheVoice4ever
Dilano de Kleijn superfan
pi_209473634
ben blij dat ie bij Dortmund tenminste weg is

:D
Big Brother Favo: Ronahi, Jimmy, Sabeau, Tom
Verraders Favo: Ihsane, Tom
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')