abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_212199028
Wij hadden laatst via Picnic het Nachoschotel verspakket, lekker!
Al vind ik persoonlijk het nachoschotel Wereldgerecht van Knorr nog beter...

Morgen (ook van Picnic) deze Bloemkool Mac&cheese eens uitproberen, het klinkt wel lekker

pi_212240959
quote:
1s.gif Op zondag 28 januari 2024 10:51 schreef Poppejans1.4 het volgende:
Wij hadden laatst via Picnic het Nachoschotel verspakket, lekker!
Al vind ik persoonlijk het nachoschotel Wereldgerecht van Knorr nog beter...

Morgen (ook van Picnic) deze Bloemkool Mac&cheese eens uitproberen, het klinkt wel lekker

[ link | afbeelding ]
Gisteren gegeten, hoewel ik dól op pasta ben vond ik dit niet voor herhaling vatbaar.
  maandag 5 februari 2024 @ 18:08:27 #78
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_212309170
Paar weken geleden Tomaat pastinaaksoep (AH) gemaakt, was erg lekker.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_212328509
Dadelijk de pompoensoep van de AH maken. Paar keer al gemaakt maar blijft lekker.
pi_213683343
Heeft iemand de mosterdsoep al eens gemaakt?
pi_213688936
Bij mijn appies staat dat de prei soep wordt vervangen voor een ander product!
pi_213790354
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2024 21:33 schreef potjecreme het volgende:
Heeft iemand de mosterdsoep al eens gemaakt?
Yes heb die van de appie een keer gemaakt. Maar vond de mosterdsmaak zo matig dat ik er zelf nog zowat een hele pot mosterd doorheen heb gegooid.
pi_213790503
Ik ben ook fan van de pureersoepen van de Appie. Ik koop ze altijd met korting. Al heel lang geen Unox soep in zak gekocht (die vond ik ook duur de laatste tijd).
  maandag 19 augustus 2024 @ 19:38:08 #84
475804 1inamelon
Je mag wel meloentje zeggen
pi_214755986
Wij hadden laatst het pasta pesto pakket van de AH gekregen. Zonder pasta en met een of andere vage kruidenmix waar je pesto van moest maken. Smaakte vooral zout. Zo’n beetje alles wat pasta pesto, pasta pesto maakt moest je zelf nog toevoegen :')

Daarnet het gyros pakket van de AH. Die was wel lekker. Wel met vega gyros. Hierbij hoefde je alleen maar gyros zelf toe te voegen en een beetje olie en azijn om de salade aan te maken. Prima.
pi_214757898
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2024 19:38 schreef 1inamelon het volgende:
Wij hadden laatst het pasta pesto pakket van de AH gekregen. Zonder pasta en met een of andere vage kruidenmix waar je pesto van moest maken. Smaakte vooral zout. Zo’n beetje alles wat pasta pesto, pasta pesto maakt moest je zelf nog toevoegen :')

Daarnet het gyros pakket van de AH. Die was wel lekker. Wel met vega gyros. Hierbij hoefde je alleen maar gyros zelf toe te voegen en een beetje olie en azijn om de salade aan te maken. Prima.
Ik had vorige week ook die pasta pesto, echt bizar dat ze er dan geen pasta en geen pesto bij leveren.

Dat is ook met de gele rijst met kipsaté trouwens, daar moet je zelf rijst, kip en satésaus toevoegen :')
Maar van de gele rijst is de gele kruidenmix iig nog wel lekker. De pesto kruidenmix vond ik idd ook veel te zout.
pi_214758271
Ik probeer de vers pakketten van de Appie uit als ik er een 40% sticker op zie zitten. De meesten zijn geloof ik rond de zes euro, dan 3,60. Het is alleen niet echt vier personen, het is meer twee volwassenen en twee kinderen. (en dat is voor veel mensen denk ik ook juist wat ze zoeken) maar ik leuk het zelf vaak wat op (verse tuinkruiden e.d.)

De recepten zijn erg simpel, en eigenlijk te simpel. Je zit met vers, en dat elke keer anders. Je moet een beetje inschatten wat de bedoeling is. Als je de ui, knoflook, tomaat en paprika moet bakken, doe ik eerst de ui en de knoflook. (Ze gooien vaak veel ingrediënten in eens in een pan, waardoor bakken overgaat op koken) Eerst de dingen die je wil bakken, dan de rest erbij.

Daarnaast -het zal aan mij liggen- ben ik soms ook zo stom om met een grote koekenpan te beginnen, maar voor de Lasagna moet ik halverwege over op een diepe braadpan. Ik had 8 tomaten -niet de grootste, maar toch) terwijl de pan al driekwart vol zat. Omdat je in veel recepten dit bij het vlees moet toevoegen, moet je denk ik niet teveel op de tijd letten. Op kip na moet het vlees echt een baksmaak krijgen, en dat moet voordat je het hele verspakket in de pan mikt gebeurd zijn. En dat geldt ook voor het wokken van groenten. Om een saaie smaak te voorkomen, gooi ik soms niet alles in één pan, maar wok eerst per groente apart in een kleine hete pan.

Opleuken. Met een beetje verse kruiden kan ik smaakvol eten met minder zout. Mijn moestuin bevat zaken als bieslook, peterselie, tijm, rozemarijn, salie, basilicum... En de meeste verspakketten gaan erop vooruit met meer verse kruiden. Daarnaast ben ik verzot op de groene pepertjes op sap van Carbonell. en een flinke theelepel door elk gerecht doet geen afbreuk. Integendeel. Omdat ik ui en knoflook altijd wel in huis heb, kan ik ook daar soms wat extra aan toevoegen. Twee knoflook teentjes op een gerecht voor vier personen vindt ik wat mager...

Veel gerechten zijn met kip, en -een beetje afhankelijk van het gerecht- kan ik de kip vervangen door gerookte kip. Kun je kopen, maar ook zelf maken. Ik ben in het bezit van een rookpan, maar -misschien is dit vloeken in de kerk- ik kan ook prima overweg met kip die eerst een paar drupjes van dit heeft gehad. Waarschuwing! Zeer weinig van gebruiken. Ik doe drie jaar met zo'n fles. Of ik smeer de kip eerst in met ketjap, of er gaat een lading kipkruiden bij. Of allebei. Of vervang het vlees door oesterzwammen/kastanjechampignons.

Tot slot: je werkt met verse ingrediënten. Of je er nou van alles bij gooit of niet: In heel veel recepten mist een heel belangrijke tussenstap op veel plekken: proeven! Wij zijn gewend aan kant en klaar meuk met teveel zout. Deze recepten zijn vaak tamelijk zout-arm. Op zich goed, maar onze smaakbeleving wil ook wat. Selderij of Maggi plant toevoegen wil ook nog wel eens helpen, maar soms een (half) maggiblokje, wat juspoeder of gewoon peper en zout toevoegen wil ook nog wel eens werken.
_-L'avenir est déja là
pi_214759163
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2024 23:51 schreef Paddo het volgende:
Ik probeer de vers pakketten van de Appie uit als ik er een 40% sticker op zie zitten. De meesten zijn geloof ik rond de zes euro, dan 3,60. Het is alleen niet echt vier personen, het is meer twee volwassenen en twee kinderen. (en dat is voor veel mensen denk ik ook juist wat ze zoeken) maar ik leuk het zelf vaak wat op (verse tuinkruiden e.d.)
Zelfs met 2 kinderen redden wij het niet met 1 verspakket. Ik gooi er zelf vaak nog extra groente doorheen dan is het net zo makkelijk en niet veel duurder.

Ik koop ze ook alleen met korting, behalve op vakantie want dan zijn de precies afgepaste hoeveelheden handig maar dan dus geen pakketten zoals die pasta pesto van de AH, daar zat ik ook al raar naar te kijken.

quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2024 23:51 schreef Paddo het volgende:
Je moet een beetje inschatten wat de bedoeling is. Als je de ui, knoflook, tomaat en paprika moet bakken, doe ik eerst de ui en de knoflook. (Ze gooien vaak veel ingrediënten in eens in een pan, waardoor bakken overgaat op koken) Eerst de dingen die je wil bakken, dan de rest erbij.

Daarnaast -het zal aan mij liggen- ben ik soms ook zo stom om met een grote koekenpan te beginnen, maar voor de Lasagna moet ik halverwege over op een diepe braadpan.
Mogelijk een stap in het recept overgeslagen? "3. Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan." en bij stap 4 eerst de hardere ingrediënten te bakken, niet direct de tomaat erbij.
Prima stappenvolgorde al doe ik het snijden meestal tussen het koken door want dat heb ik minder wachttijd maar als een van de kinderen mag helpen doen we het snijden eerst want dat gaat nog niet snel genoeg.
pi_214764617
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 08:56 schreef Elleska het volgende:
Mogelijk een stap in het recept overgeslagen? "3. Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan." en bij stap 4 eerst de hardere ingrediënten te bakken, niet direct de tomaat erbij.
Prima stappenvolgorde al doe ik het snijden meestal tussen het koken door want dat heb ik minder wachttijd maar als een van de kinderen mag helpen doen we het snijden eerst want dat gaat nog niet snel genoeg.
Ik heb hier ff geen verpakking, maar ik krijg de indruk dat de mensen die het te smakeloos vinden de fout maken zich te letterlijk aan het summiere recept te houden.

je bakt geen 5 minuten, je bakt tot je een doel bereikt hebt (baksmaak, boel voldoende opgewarmd, saus gebonden, vocht verdampt, noem maar op). Ik denk dat jij op het lasagna recept doelt, en inderdaad: de tomaat gaat daar bij stap vier pas in. Maar bij stap drie zit je eigenlijk al met dat bakken overgaat in koken als je niet een erg krachtige pit hebt (*daar houden recepten ook geen rekening mee)

Iedereen heeft andere pitten, andere pangrootte, iets andere samenstelling van het verspakket, kortom: je moet niet naar tijd kijken, maar naar doel. Dat luistert wel nauw. Ik bepaal meestal vantevoren welke producten een baksmaak moeten hebben, en bak die desnoods apart en zet weg. Gezien de inhoud van een verspakket: je kunt op mijn formuis -inductie- geen 400 gr groenten en 200 gram vlees goed aanschroeien. Dat is teveel op de grote pit in de grootste koekenpan (Demeyere 32cm). En eventueel vocht afvoeren onder het bakken. Bij teveel vocht in de pan zakt de temperatuur naar kookpunt: 100 graden. En da's te weinig voor bakken.
_-L'avenir est déja là
pi_214764873
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 22:20 schreef Paddo het volgende:

[..]
Ik heb hier ff geen verpakking, maar ik krijg de indruk dat de mensen die het te smakeloos vinden de fout maken zich te letterlijk aan het summiere recept te houden.

je bakt geen 5 minuten, je bakt tot je een doel bereikt hebt (baksmaak, boel voldoende opgewarmd, saus gebonden, vocht verdampt, noem maar op). Ik denk dat jij op het lasagna recept doelt, en inderdaad: de tomaat gaat daar bij stap vier pas in. Maar bij stap drie zit je eigenlijk al met dat bakken overgaat in koken als je niet een erg krachtige pit hebt (*daar houden recepten ook geen rekening mee)

Iedereen heeft andere pitten, andere pangrootte, iets andere samenstelling van het verspakket, kortom: je moet niet naar tijd kijken, maar naar doel. Dat luistert wel nauw. Ik bepaal meestal vantevoren welke producten een baksmaak moeten hebben, en bak die desnoods apart en zet weg. Gezien de inhoud van een verspakket: je kunt op mijn formuis -inductie- geen 400 gr groenten en 200 gram vlees goed aanschroeien. Dat is teveel op de grote pit in de grootste koekenpan (Demeyere 32cm). En eventueel vocht afvoeren onder het bakken. Bij teveel vocht in de pan zakt de temperatuur naar kookpunt: 100 graden. En da's te weinig voor bakken.
Lijkt mij dat jij niet de doelgroep voor verspakketten bent.
pi_214764946
Gaat over die pasta pesto? Die is best duidelijk.
Er staat echt niet 'flikker alles bij stap 1 bij elkaar in een pan'. _O-

AH Italiaanse pasta pesto verspakket https://www.ah.nl/product(...)sta-pesto-verspakket


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dus @Paddo dit klopt volgens mij niet helemaal:
quote:
Als je de ui, knoflook, tomaat en paprika moet bakken, doe ik eerst de ui en de knoflook. (Ze gooien vaak veel ingrediënten in eens in een pan, waardoor bakken overgaat op koken) Eerst de dingen die je wil bakken, dan de rest erbij.
De beschrijving is gewoon zoals het 'hoort'.

[ Bericht 9% gewijzigd door capricia op 20-08-2024 23:29:43 ]
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_214766194
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 23:20 schreef capricia het volgende:
Gaat over die pasta pesto? Die is best duidelijk.
Het stukje recept wat ik noemde was van de AH lasagne aan aangezien Paddo daarbij een koekenpan had gepakt die te klein bleek.
pi_214766236
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2024 09:23 schreef Elleska het volgende:

[..]
Het stukje recept wat ik noemde was van de AH lasagne aan aangezien Paddo daarbij een koekenpan had gepakt die te klein bleek.
Ja. Die is ook heel duidelijk in de stappen, wanneer je wat moet toevoegen. Ook in dat recept staat niet "gooi alles in eens in de pan". :D

Maar misschien heeft @Paddo niet eerst het recept gelezen voordat ie begon. Gezien zijn te kleine pan ook.

En zo moeilijk zijn die recepten niet.
Overigens vind ik die lasagne wel echt lekker zeg. O+
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_214766546
quote:
1s.gif Op woensdag 21 augustus 2024 09:30 schreef capricia het volgende:

[..]
Ja. Die is ook heel duidelijk in de stappen, wanneer je wat moet toevoegen. Ook in dat recept staat niet "gooi alles in eens in de pan". :D

Maar misschien heeft @:paddo niet eerst het recept gelezen voordat ie begon. Gezien zijn te kleine pan ook.

En zo moeilijk zijn die recepten niet.
Overigens vind ik die lasagne wel echt lekker zeg. O+
Klopt ik ook alleen echt ontzettend veel snijwerk. Daarintegen wel veel waar voor je geld als je al die groente los koopt ben je veel meer kwijt.
pi_214772478
quote:
1s.gif Op dinsdag 20 augustus 2024 23:20 schreef capricia het volgende:
Gaat over die pasta pesto? Die is best duidelijk.
Er staat echt niet 'flikker alles bij stap 1 bij elkaar in een pan'. _O-

AH Italiaanse pasta pesto verspakket https://www.ah.nl/product(...)sta-pesto-verspakket

Dus @:paddo dit klopt volgens mij niet helemaal:
[..]
De beschrijving is gewoon zoals het 'hoort'.
Hmm. Dan hebben wij een andere Albert Heijn....

En nee, het ging over de lasagna.

Letterlijk staat er bij stap 4:

quote:
4. Voeg de ui, knoflook, prei, paprika, winterpeen en kruiden toe en roerbak 5 minuten op hoge temperatuur.
Hoewel mensen hier anders zeggen, zijn de recepten minimaal. En dan is stap 1 ook nog eens dat je op Spotify een Italiaanse playlist moet opzoeken. Wel leuk gevonden overigens.

Begrijp me niet verkeerd, het concept vind ik goed. En hierboven werd ook geopperd dat ik misschien niet de doelgroep ben: vers en goedkoop past bij elke doelgroep.

En mijn reactie sloeg -zoals eerder aangegeven- op de mensen die bepaalde gerechten smakeloos vonden. Mijn vriendin heeft de lasagna laatst ook gemaakt. Die heeft niet zoveel met koken, als het maar warm en voedzaam is.

Bij stap drie gaat 300 gram gehakt in de koekenpan, en dat moet je op hoog vuur in 3-5 minuten rul bakken. Zij heeft een ouderwets gasfornuis met kleine pitten, en na 5 minuten is het gehakt zijn vocht nog niet goed kwijt. Sterker nog: dit vocht is deels vet/water, dus de temperatuur in de pan daalt richting de 100 graden. Maar de vijf minuten zijn voorbij, dus we mogen naar stap 4. Al bovenstaande groenten en kruiden gaan erbij. Het vochtniveau in de pan stijgt, en je bent aan het koken ipv bakken. Wordt dit vies? Nee. Wel minder lekker.
_-L'avenir est déja là
pi_214772559
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2024 22:39 schreef Paddo het volgende:

[..]
Hmm. Dan hebben wij een andere Albert Heijn....

En nee, het ging over de lasagna.

Letterlijk staat er bij stap 4:
[..]
Hoewel mensen hier anders zeggen, zijn de recepten minimaal. En dan is stap 1 ook nog eens dat je op Spotify een Italiaanse playlist moet opzoeken. Wel leuk gevonden overigens.

Begrijp me niet verkeerd, het concept vind ik goed. En hierboven werd ook geopperd dat ik misschien niet de doelgroep ben: vers en goedkoop past bij elke doelgroep.

En mijn reactie sloeg -zoals eerder aangegeven- op de mensen die bepaalde gerechten smakeloos vonden. Mijn vriendin heeft de lasagna laatst ook gemaakt. Die heeft niet zoveel met koken, als het maar warm en voedzaam is.

Bij stap drie gaat 300 gram gehakt in de koekenpan, en dat moet je op hoog vuur in 3-5 minuten rul bakken. Zij heeft een ouderwets gasfornuis met kleine pitten, en na 5 minuten is het gehakt zijn vocht nog niet goed kwijt. Sterker nog: dit vocht is deels vet/water, dus de temperatuur in de pan daalt richting de 100 graden. Maar de vijf minuten zijn voorbij, dus we mogen naar stap 4. Al bovenstaande groenten en kruiden gaan erbij. Het vochtniveau in de pan stijgt, en je bent aan het koken ipv bakken. Wordt dit vies? Nee. Wel minder lekker.
Ik tweak ook wel eens wat aan die gerechten hoor, peperoncino gaat altijd door de lasagne, en ik gebruik meer lasagne-bladeren dan meegeleverd. Dus ook wat meer vocht, etc. Of ik top deze lasagne af met een eigen bechamelsaus etc.
Maar bij stap drie staat
"Verhit de olie in een ruime hapjes- of braadpan'. Niet een koekenpan. Dus vandaar dat het wellicht niet paste? En ook staat er toch duidelijk dat je het gehakt rul moet bakken.

Met alle recepten altijd en overal, hou je natuurlijk rekening met het soort pan en het soort pit wat je hebt. Dat is niet echt anders met een AH recept. Toch?

[ Bericht 0% gewijzigd door capricia op 21-08-2024 23:01:51 ]
"People that use Fiat currency as a store of value.
There is a name for it:
We call them Poor"
pi_214819025
Zojuist het verspakket Provençaalse taart gemaakt van AH. Op zich wel lekker, maar erg zout en ik heb er zelf geen zout bij gedaan. Schijfjes aardappels die op de taart moeten dienen wel van te voren gekookt te worden, zo rauw worden ze echt niet gaar in de oven. Ik bedacht me dat pas toen het in de oven stond.

Ik zou het niet zo snel nog een keer maken.
  zaterdag 23 november 2024 @ 13:29:03 #97
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_215660693
Zojuist de Indiase wortelsoep gemaakt. Smaakte echt prima, was lekker romig en pittig. :Y) Het erbij geserveerde naanbrood was het net niet. Volgende keer gewoon kan er gewoon een boterham bij.
pi_215666038
Vandaag eens een plaattaart biet van ah bereid.
Stom, dat ik niet las, dat de geitenkaas er nog bij moest kopen. 8)7 ( werd het pakket anders te duur ?) Gelukkig had ik nog voldoende feta in huis.
De overige groenten in een kom met de olijfolie en 2 theelepels tijm omgeschud en bij de biet gelegd. Beetje weinig groenten achteraf. Daar had rustig nog de winterpeen bijgekund, die wel in huis was. Té laat.
Hiervan aten wij met 2 personen als hoofdmaaltijd. Er hoorde nog wat rucolasalade bij.

Al met al prima met eigenlijk wel de bovengenoemde aanvullingen.
  maandag 30 december 2024 @ 21:14:48 #99
277627 Seven.
We are Borg.
pi_216103762
Wij hebben elke week 2 of 3 pakketen van Picnic. Flammkuchen, couscous pakketten en van alles met kip en rijst hebben we hier al geprobeerd. Af en toe zit er iets tussen dat tegenvalt maar in de regel zin. We er heel erg over te spreken. Meestal pak ik wel een aanbieding mee, en ongesneden is goedkoper dan voorgesneden.
Resistance is futile.
  maandag 30 december 2024 @ 21:44:38 #100
500473 Morgane89
Omnomnomnivoor
pi_216105059
quote:
14s.gif Op maandag 30 december 2024 21:14 schreef Seven. het volgende:
Wij hebben elke week 2 of 3 pakketen van Picnic. Flammkuchen, couscous pakketten en van alles met kip en rijst hebben we hier al geprobeerd. Af en toe zit er iets tussen dat tegenvalt maar in de regel zin. We er heel erg over te spreken. Meestal pak ik wel een aanbieding mee, en ongesneden is goedkoper dan voorgesneden.
Ja, meestal dikke prima inderdaad. Wij vinden vooral de Italiaanse plaattaart erg lekker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')