abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 woensdag 8 maart 2023 @ 15:59:32 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_208290063
In het bijzijn van zijn naasten is dinsdagavond programmamaker Harry de Winter op 73-jarige leeftijd overleden. Dit nieuws maakt zijn familie bekend. De producer leed aan longvlieskanker.

De programmamaker, die doorbrak met het programma Wintertijd, wordt in besloten kring begraven.

Harry Jacob de Winter (Oss, 22 mei 1949 - 7 maart 2023) was een Nederlandse producent en programmamaker.
Jeugd en opleiding
De Winter werd in 1949 in Oss geboren als zoon van de chemicus Max de Winter en Bertine Meijer. Hij is de oudere broer van hoogleraar pedagogiek Micha de Winter. Hij behaalde zijn kandidaatsexamen economie aan de Universiteit van Amsterdam.

Vroege carriŤre
Na een periode als radioverslaggever voor KRO en VARA werd De Winter door de NCRV ontdekt als DJ. Hij werkte daarvoor in die hoedanigheid al op studentenfeesten in Amsterdam. Hij begon als freelance producent (muziekselectie) van het jongerenradioprogramma Filter, waarvan hij daarna ook presentator werd. Bij het vijftigjarig bestaan van de NCRV werd De Winter gevraagd om samen met zijn radiochef Rob Bijnsdorp vier live-radiofestivals te organiseren. Als gevolg hiervan kreeg De Winter zijn eigen televisieprogramma: De Filter Furore Show. Na zes afleveringen stopte de NCRV hiermee, omdat deze destijds nog conservatievere omroep meende dat het programma niet bij hen paste. De Winter beklaagde zich hierover op televisie en werd prompt ontslagen. Als tegenreactie richtte De Winter in 1977 de productiemaatschappij IDTV op. In het begin produceerde IDTV vooral popprogramma's als Je Ziet Maar, Clipparade en live-concerten van onder anderen Madonna, Pink Floyd, U2 en Prince, die over de hele wereld werden uitgezonden. In de jaren 90 groeide het bedrijf dankzij uiteenlopende programma's als de spelletjes Lingo, Boggle en de series Oud Geld, Taxi en Pleidooi uit tot de op een na grootste tv-producent van Nederland (op Endemol na).

In 1994 verkocht De Winter vijftig procent van de aandelen IDTV aan Chrysalis Records en in 1996 de tweede vijftig procent aan VNU. IDTV nam daarna van het Belgisch DD, DD Nederland over. De Winter werd voorzitter van de Raad van Bestuur en hield zich tot 2001 bezig met IDTV International. Na de uitkoop van VNU verkocht Chrysalis IDTV aan ALL3MEDIA, dit was tevens het moment dat De Winter definitief IDTV verliet. Zijn vermogen werd in de Quote 500 in 2003 geschat op 46 miljoen euro. Hij stond daarmee op de 500e plek.

Wintertijd
De Winter werd bij een groot publiek bekend als presentator van Wintertijd, waarin bekende Nederlanders en soms ook buitenlandse gasten (zoals Cliff Richard, Salman Rushdie en Bill Wyman) ondervraagd worden over hun leven en de rol van muziek daarin. Van deze muziek worden dan ook de bijbehorende, vaak unieke video’s getoond. Het programma werd jarenlang door RTL 5 (ruim 100 uitzendingen) uitgezonden. In 2005 verhuisde het programma naar de AVRO, waar het zowel op radio als televisie werd uitgezonden (36 uitzendingen). Van 2007-2009 werd Wintertijd een radioprogramma bij Arrow Classic Rock, in 2009 kwam het programma terug bij televisiezender Het Gesprek, tot in de zomer van 2010 een eind kwam aan deze zender. In 2013 kwam De Winter terug met de talkshow Talking 'bout my generation, waarin hij met bekende Nederlanders van verschillende leeftijden sprak over wat muziek betekent in hun leven. Deze voortzetting van Wintertijd wordt uitgezonden op RTL 7. Vanaf 2016 is Wintertijd terug, wekelijks te beluisteren op De Winters' 40UP Radio Listen to the Music en in januari 2020 keerde Wintertijd met vijf tv-afleveringen terug op NPO 2. In 2022 maakt De Winter nogmaals een serie Wintertijd, dit keer voor Omroep MAX (de zevende omroep van dit programma). In de laatste aflevering wordt hij in zijn eigen programma geÔnterviewd door Jeroen Pauw. De Winter heeft verklaard dat dit echt de laatste serie is en dat het nu aan de nieuwe generatie is. De reden hiervoor is dat De Winter ongeneeslijk ziek is. Bij de talkshow Jinek vertelt hij op 10 maart 2022 dat het om asbestkanker gaat.

Stichting De Initiatieven
In 2003 opgericht door De Winter met als doel het steunen van maatschappelijke en culturele doelen en het stimuleren van talent. Daarnaast projecten die de co-existentie tussen IsraŽl en de Palestijnen bevorderen. Stichting De Initiatieven steunt onder andere Een Ander Joods Geluid, SIVMO, het VUmc Cancer Center Amsterdam, documentaires en fototentoonstellingen over de problematiek in het Midden-Oosten.

WinterMedia
Productiebedrijf WinterMedia werd opgericht in 2004 als opvolging van IDTV. WinterMedia houdt zich bezig met nieuwe ideeŽn op het gebied van cultuur, met de nadruk op muziekevenementen, radio en televisie. Zodra deze ideeŽn zich hebben ontwikkeld tot concrete projecten vinden zij hun weg naar een van de aan WinterMedia gelieerde werkmaatschappijen. Deze werkmaatschappijen zijn Sarphatimedia, WinterSpelen, 40UP Radio en DaVID&Co. WinterMedia was in het verleden betrokken bij onder andere SociŽteit De Kring, en televisiezenders TV Oase en Het Gesprek. De Winter had met zijn productiebedrijf een adviserende rol bij de VPRO-serie Beagle: In het kielzog van Darwin en investeerde in grote en kleine mediaprojecten.WinterSpelen
In 2004 richtte De Winter samen met Yvonne van den Hurk WinterSpelen Theaterproducties op, met als doel kleine theaterproducties te produceren. Het bedrijf produceerde samen met Bos Theaterproducties de bekende voorstelling De Vagina Monologen . Andere producties van WinterSpelen: Caveman en Moord (gebaseerd op Een nagelaten bekentenis van Emants). Daarnaast werden de theaterstukken Chopin, Frau Bach en Hormonologen (alle geschreven door Yvonne van den Hurk), en Seks maakt Gelukkig met Wilbert Gieske op de planken gebracht.

40UP
In 2006 begon Harry de Winter een eenmalig feest voor 40-plussers in Paradiso, onder het motto Rock Now Rollater oftewel Lets Dance Again. Boven de 40 zijn er nauwelijks plekken om te dansen, vond hij.[4] Inmiddels zijn de 40UP-feesten een begrip geworden en is er ieder weekend wel ergens in Nederland een 40UP-feest, waar De Winter zelf ook nog regelmatig draait. In 2015 werden er ook twee non-stop 40UP internet-radiozenders gelanceerd, 40UP Radio Let's Dance Again en 40UP Radio Listen to the Music. In mei 2016 werd 40UP Radio Listen to the Music uitgebreid met een dagelijks live programmablok tussen 22.00 en 01.00 uur in de avond. Hier draaien bekende dj's de favoriete muziek uit hun eigen collectie, albumtracks en nummers van tijdloze en nieuwe artiesten, die niet meer te horen zijn op de hedendaagse radio. Hiervoor wist De Winter een team aan bekende Nederlandse diskjockeys te strikken: Mart Smeets, Johan Derksen, Jan Donkers, Robert ten Brink, Michiel Romeyn, Vincent van Engelen, Leo van der Goot, Adeline van Lier, Stan Rijven, Felix Rottenberg en Marc Stakenburg en Rob Stenders.

TV Oase en Het Gesprek
De Winter wilde na IDTV een kwaliteitstelevisiezender van de grond krijgen, omdat er zijn inziens een grote groep ontevreden televisiekijkers was die niet voldoende bediend werd door de bestaande televisiestations. TV Oase ging uiteindelijk niet door, omdat de steun van de Stichting Democratie en Media wegviel. Deze stichting moest APAX uitkopen uit de PCM (de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad), waarna er niet voldoende middelen overbleven om TV Oase te steunen. Daarna stapte De Winter in 2008 in het initiatief Het Gesprek, een televisiezender opgezet door Derk Sauer (ook partner in OASE), Ruud Hendriks en Frits Barend. Eind 2009 nam Het Gesprek samen met investeringsmaatschappij Egeria, NRC Media over. De Winter en partners verruilden hun aandelen Het Gesprek voor een minderheidsaandeel in NRC Media, waarna De Winter algemeen en programmadirecteur werd van de zender. In augustus 2010 besloot Egeria zich terug te trekken uit Het Gesprek, waarna dit tv-station failliet ging. De Winter verkocht zijn aandelen NRC Media aan Egeria en zet sindsdien WinterMedia voort.

Een Ander Joods Geluid
De Winter was in 2001 samen met Anneke Mouthaan initiatiefnemer van Een Ander Joods Geluid (EAJG), een stichting van Nederlandse Joden die kritisch staat ten opzichte van de IsraŽlische politiek tegenover de Palestijnen. De Winter woonde zelf na zijn middelbare school anderhalf jaar in IsraŽl, waar hij Hebreeuws leerde. De Winter is nu voorzitter van de Raad van Advies van EAJG. Ook is hij lid van het Comitť van aanbeveling van Steuncomitť Israelische Vredes- en Mensenrechten-Organisaties (SIVMO).

Kritiek op Geert Wilders
De Winter uitte op 17 maart 2008 kritiek op de aankondiging van de film Fitna van de politicus Geert Wilders door middel van een paginabrede advertentie in de Volkskrant. De tekst luidde: "Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme." De Winter stelde, in zijn toelichting op de advertentie, de moslimkritiek van Geert Wilders op ťťn lijn met antisemitisme en vergeleek de situatie rond de moslims nu met die in het nazi-Duitsland van de jaren dertig. De advertentie werd medeondertekend door Een Ander Joods Geluid en de Stichting De Initiatieven. De advertentie riep veel reacties op van onder andere Hanneke Groenteman en Afshin Ellian.

Een mooie, intelligente, creatieve en markante man. Met ludieke en mooie programma's.


:{
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  woensdag 8 maart 2023 @ 17:33:59 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208291103
Godver.
Vanuit EAJG contact met hem gehad en vrijwel al zijn programma's gezien.
Wist al een tijdje dat ie ziek was en heb ook zijn laatste Wintertijd, waarin hij een keer door Jeroen Pauw werd geÔnterviewd gezien.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208291377
En naast presentator ook producent van programma’s, met het bedrijf IDTV.
pi_208292467
Zonder Harry de Winter was er ook geen WIDM geweest

*RIP*
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_208293518
Nooit van gehoord edoch RIP
U MAD?
  woensdag 8 maart 2023 @ 20:32:56 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208293590
Vanavond, na het late journaal een extra uitzending op NPO1 van TV-monument (herhaling) over Harry de Winter.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208295385
Winter has come.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208296019

Hier werd die hippie wel even gepowned, RIP Hans Jansen en RIP Harry de Winter
Denk onbegrensd en kijk verder dan je kan zien
Wij zijn unlimited barriŤres kennen we niet
Denk unlimited
  Trouwste user 2022 donderdag 9 maart 2023 @ 14:25:04 #9
7889 tong80
Spleenheup
pi_208300857
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:32 schreef golfer het volgende:
Vanavond, na het late journaal een extra uitzending op NPO1 van TV-monument (herhaling) over Harry de Winter.
15.40-17.00 uur WINTERTIJD (HH)

Harry de Winter neemt met een gast
de soundtrack van zijn/haar leven door.

In deze laatste aflevering vertelt
Harry zelf zijn levensverhaal aan
Jeroen Pauw.

Harry groeide op in Oss en ging in
Amsterdam economie studeren.Nadat hij
via via bij radio en televisie
terechtkomt,schopte hij het met IDTV
tot de nummer 2 tv-producent van ons
land.Hij vertelt over de soundtrack
van zijn leven met muziek van o.a.The
Beatles,James Brown en Bob Dylan.

:T
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  vrijdag 10 maart 2023 @ 21:23:38 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208319216
Gisteravond werd de docu 'Broertje" gemaakt door Natascha van Weezel (dochter van Max van Weezel) uitgezonden over de broers Harry en Mischa de Winter die terugkijken op het oorlogsverleden van hun ouders.
Uitzending was eigenlijk gepland voor 3 mei, maar vanwege overlijden van Harry dus eerder uitgezonden.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 10-03-2023 22:26:45 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208321054
quote:
In verband met het overlijden van producent en programmamaker Harry de Winter zendt de EO donderdagavond de documentaire Broertje uit. In deze film, gemaakt door Natascha van Weezel, maakt De Winter, samen met zijn broer Micha, een bijzondere reis door Duitsland. De broers wandelen vanaf voormalig concentratiekamp Sachsenhausen bij Berlijn circa 100 kilometer naar het stadje Havelberg. Hiermee treden ze letterlijk in de voetsporen van hun vader, chemicus Max de Winter. Hij legde dezelfde tocht af in mei 1945.DONDERDAG 09 MAART | NPO 2 | 22.30 uur
Niet terug te kijken nu.
  vrijdag 10 maart 2023 @ 23:45:59 #12
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_208321091
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 23:09 schreef nils_22 het volgende:

Hier werd die hippie wel even gepowned, RIP Hans Jansen en RIP Harry de Winter
Harry was opeens dood
  zaterdag 11 maart 2023 @ 00:01:37 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208321213
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 maart 2023 23:40 schreef Firuze60 het volgende:

Niet terug te kijken nu.
Nee, nog niet via NPO Start, maar als je Ziggo abonnee bent kan je programma's ook terug kijken via de TV en Replay-mogelijkheid.
Zo hebben wij het vanavond bekeken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_208321270
https://www.nrc.nl/nieuws(...)e-ondergang-a4159118

quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 00:01 schreef golfer het volgende:

[..]
Nee, nog niet via NPO Start, maar als je Ziggo abonnee bent kan je programma's ook terug kijken via de TV en Replay-mogelijkheid.
Zo hebben wij het vanavond bekeken.
Helaas geen ziggoklant hiero, had het graag willen zien.
  zaterdag 11 maart 2023 @ 00:28:42 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208321359
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 maart 2023 00:11 schreef Firuze60 het volgende:
https://www.nrc.nl/nieuws(...)e-ondergang-a4159118

Helaas geen ziggoklant hiero, had het graag willen zien.
Dan zal je helaas tot 3 mei moeten wachten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 22 maart 2023 @ 18:37:49 #16
328189 ArnieAlberts
Zit me niet te jennen, man
pi_208497434
quote:
0s.gif Op woensdag 8 maart 2023 20:32 schreef golfer het volgende:
Vanavond, na het late journaal een extra uitzending op NPO1 van TV-monument (herhaling) over Harry de Winter.
Was dus eigenlijk geen herhaling. Eerste uitzending was op NPO 1 Extra, maar de eerste uitzending op landelijke televisie (open net) was nog niet geweest.
Nee, het leven spaart je niet. Geloof me.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')