abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 6 maart 2023 @ 16:45:34 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208266996


Deel 16 alweer *O* over de gebeurtenissen op de verschillende tours.

Voor major toernooien worden veelal aparte topics gemaakt

Zinnige links
DP World Tour (voorheen European Tour)
PGA Tour
www.golf.nl
Wikipedia Golf
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 6 maart 2023 @ 16:48:07 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208267031
Laatste post in het vorige topic:

Naast de Nederlandse topgolfers Joost Luiten, Daan Huizing, Darius van Driel en Wil Besseling heeft titelhouder Victor Perez (Fra) zijn deelname aan de 103de editie van het KLM Open toegezegd.

Toernooidirecteur Daan Slooter maakte op de perspresentatie van het toernooi uit de DP World Tour (voorheen Europese tour) daarnaast de komst van de Deense tweelingbroers Nicolai (tweede in 2019) en Rasmus Hojgaard en de Pool Adrian Meronk bekend.

Het KLM Open vindt van 25 t/m 28 mei op de banen van Bernardus in het Brabantse Cromvoirt plaats.
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 12 maart 2023 @ 15:22:17 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208344531
Darius van Driel is op het Kenia Open in Nairobi op de gedeelde elfde plaats geëindigd. De golfer klom met een ronde van 63 slagen (-8) liefst 25 plekken.
Van Driel kwam samen met Shaun Norris tot de beste dagscore. Na een eagle en een bogey volgden nog zeven birdies.
Wil Besseling heeft zich na zijn vrije val op zaterdag niet kunnen verbeteren. Hij liep opnieuw de slechtste ronde van de dag (+5) en eindigde met +5 als 78ste.

Jorge Campillo verdedigde met succes zijn koppositie en veroverde zijn derde titel op de Europese tour. De Spanjaard ging rond in 66 slagen en bleef zo met een totaal van 266 slagen de Japanner Masahiro Kawamura twee slagen voor.
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 16 maart 2023 @ 16:33:25 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208408904
Golfer Joost Luiten heeft op dag 1 van het SDC Championship een albatros op zijn kaart mogen bijschrijven, een
slag waarmee je drie slagen onder het gemiddelde van de hole blijft. Hij sloot de dag af met een ronde van 69 (-3).

De 37-jarige Nederlander sloeg de bal op de par-5 dertiende hole al met zijn tweede slag van grote afstand in het putje. De albatros kwam Luiten goed van pas, want vijf holes eerder had hij nog een triple bogey moeten toestaan.
Een albatros komt slechts zelden voor in het internationale golf. Het is dan ook opmerkelijk dat het voor Luiten al de derde keer is dat hij er een maakt. In 2014 en 2017 was het ook al eens raak.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 maart 2023 @ 20:14:09 #5
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208440477
Golfer Joost Luiten bezet na de derde dag van het SDC Championship de derde plaats. De nummer 317 van de wereld heeft in St.Francisbaai (ZAf) met -9 twee slagen achterstand op de leiders Matthew Baldwin (Eng) en Kristian Krogh Johannessen (Noo), die beiden nog vijf holes van hun derde ronde moeten lopen.

De 37-jarige Luiten moest zijn tweede ronde vrijdag al na drie holes afbreken vanwege de harde wind. Een dag later steeg hij mede dankzij twee birdies van de 21ste naar de tiende plaats. In de derde ronde maakte hij vijf birdies.
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 maart 2023 @ 20:39:10 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208441042
Overigens wel balen dat Zuggo Sport Golf dit toernooi van de DP worldtour niet uitzend.
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 19 maart 2023 @ 16:37:53 #7
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_208454056
Met een double bogey en een bogey op 16 en 17 verspeelde Luiten vandaag een zekere top 3 finish. Uiteindelijk +1 voor de dag en een 9e positie met een totaal van -8. Matthew Baldwin wint met -18, 7 slagen los van nummer 2 Adri Arnaus.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 21 maart 2023 @ 19:41:57 #8
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_208484282
Dit weekend mogelijk laatste WK Matchplay https://golfersmagazine.n(...)-laatste-wk-in-texas
Zowel spelers als sponsors lijken er geen zin in te hebben.

Wil Besseling, Daan Huizing en Joost Luiten zitten in Zuid-Afrika. Niet live. Niet omdat Ziggy niet wil, maar er zijn er alleen een samenvatting gemaakt wordt door ET Productions. .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  dinsdag 21 maart 2023 @ 20:53:53 #9
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_208485739
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 maart 2023 19:41 schreef borisz het volgende:
Dit weekend mogelijk laatste WK Matchplay https://golfersmagazine.n(...)-laatste-wk-in-texas
Zowel spelers als sponsors lijken er geen zin in te hebben.

Wil Besseling, Daan Huizing en Joost Luiten zitten in Zuid-Afrika. Niet live. Niet omdat Ziggy niet wil, maar er zijn er alleen een samenvatting gemaakt wordt door ET Productions. .
Zo jammer, wat mij betreft komen er veel meer matchplay wedstrijden. Net zoals bij tennis.
pi_208488702
quote:
Golfwereld in rep en roer omdat ballen mogelijk worden aangepast

Ambras in de internationale golfwereld, waar nieuwe ballen voor een revolutie zouden kunnen zorgen. “Het meest afschuwelijke dat je de golfsport zou kunnen aandoen”, volgens de ene kampioen. “Cool en beter voor het golf”, volgens een andere. Hoe een balletje opgooien door de beleidsmakers het komende half jaar voor flinke discussies zal zorgen.

Tien dagen geleden sloeg topgolfer Rory McIlroy tijdens de Players Championship op TPC Sawgrass in Florida de bal 331 meter ver. Als het van de beleidsbepalers in het internationale golf afhangt, zal de 33-jarige Noord-Ier dat over drie jaar niet meer kunnen. Zij willen de evolutie van ‘steeds harder en verder’ een halt toeroepen. In 2002 was de gemiddelde slagafstand in het professionele golf 255 meter, vorig seizoen bedroeg die bijna 275 meter. Dat is één meter verder per jaar. Te danken aan betere golfclubs en meer atletische spelers.

Die straffere prestaties brengen echter één praktisch probleem met zich mee: de gereputeerde golfbanen worden te kort voor de grootste slagkanonnen. Zo zal de iconische 13th hole van de Masters in Augusta komende maand 35 meter worden opgeschoven, naar 498 meter, omdat ze tijdens recente edities te makkelijk werd bevonden voor de wereldtop. Andere golfbanen kunnen door plaatsgebrek niet uitbreiden of zien ecologische en financiële bezwaren: meer onderhoudskosten en waterverbruik voor de peperdure grasvlaktes.

Bijgevolg kwamen de twee belangrijkste beleidsbepalers in het internationale golf – de Schotse R&A en de Amerikaanse USGA – met een creatief voorstel op de proppen: nieuwe ballen die minder ver vliegen. Concreet, in een gecontroleerde labo-omgeving zou die nieuwe bal als hij aan een (enorm hoge) clubsnelheid van 204 kilometer per uur wordt afgeslagen niet verder dan 292 meter mogen landen. Na de invoering van de nieuwe ballen zou de gemiddelde lengte van de tee shots met zo’n 14 meter moeten verminderen.

De USGA en de R&A willen op 1 januari 2026 rond zijn. De nieuwe ballen moeten nog worden ontwikkeld en zouden enkel gebruikt worden op toptoernooien. Het is niet de bedoeling dat Jan met de golfpet ze zou gebruiken. “We hebben sterk het gevoel dat we qua afstand de Rubicon zijn overgestoken en dat we iets moeten doen”, verduidelijkte R&A-topman Martin Slumbers aan BBC. “Niets doen is geen optie en zou volkomen onverantwoord van ons zijn.”

Kloof tussen elite en recreanten
De golfwereld heeft zes maanden de tijd om op het voorstel te reageren, maar de kritiek kwam de voorbije dagen uit alle hoeken. De invloedrijke PGA en DP World Tours zijn niet enthousiast om de imposante slagkracht van zijn topspelers te limiteren en ook de fabrikanten willen liever het maximum uit het potentieel van hun producten halen in plaats van het tegenovergestelde te doen. “Deze beslissing zou de golfsport opsplitsen in de elite en de recreanten. Dat zou vooral voor veel verwarring zorgen”, reageerde de Acushnet Company, de belangrijkste producent van golfballen.

Zij worden bijgetreden door een rits topspelers, de Amerikaan Justin Thomas, winnaar van de US PGA, op kop. “Dit zou héél slecht voor onze sport zijn. Het geweldige aan golf is net dat elke recreant met exact dezelfde bal als ik kan spelen. Voor een amateursporter is het uniek dat hij met een identieke uitrusting als die van een prof aan de slag kan. Men probeert een oplossing te zoeken voor een probleem dat niet bestaat. ”

De voormalige nummer één van de wereld maakt de vergelijking met records in andere sporten. “De mens loopt sneller dan ooit, maar gaan ze de mijl langer maken zodat de snelste tijd ooit niet meer wordt verbeterd? Gaan ze de basketbalring in de NBA hoger hangen omdat spelers nu hoger kunnen springen? Natuurlijk niet. Dit is gewoon evolutie. Nooit eerder was onze sport zo populair. Laten we er dan niet mee beginnen knoeien.”

Ook krachtpatser Bryson DeChambeau, ex-winnaar van de US Open en één van de mannen die de bal het verst kan slaan, steekt zijn afkeer niet onder stoelen of banken. “Het is het meest afschuwelijke dat je de golfsport zou kunnen aandoen. Fantasielozer en ongeïnspireerder kan niet. Laat golfballen niet minder ver gaan, maak golfbanen moeilijker. Iedereen wil atleten verder zien slaan. Dat is een deel van de reden waarom veel mensen houden van wat ik doe. En waarom veel mensen niet van mij houden.”

Niet iedereen in het circuit is gekant tegen de eventuele innovatie. Brandon Matthews, de man met de snelste swing van de PGA Tour, verwelkomt het voorstel. Omdat het de sport opnieuw iets technischer zou maken en bepaalde slagen die verdwenen zijn, zou kunnen terugbrengen. “Zoals een stijgende balvlucht. Die zie je nu niet meer. Het zou cool zijn als die een beetje zouden kunnen terugkomen. Ik denk dat die nieuwe ballen de sport een beetje beter zullen maken. Het geeft meer ruimte voor creativiteit in plaats van gewoon de bal zo hard en recht mogelijk slaan.”

De discussie is losgebarsten en zal de komende maanden een heet hangijzer blijven. Op het einde van de zomer wordt de knoop doorgehakt.
  woensdag 22 maart 2023 @ 10:23:27 #11
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_208491133
quote:
0s.gif Op woensdag 22 maart 2023 03:57 schreef wimderon het volgende:

[..]

De speren bij speerwerpen zijn in de loop der jaren al meerdere keren aangepast omdat de kans op gespiesde hardlopers op de sintelbaan steeds groter werd. Dus beperkingen om binnen dezelfde setting te kunnen blijven sporten worden óók gedaan.
  woensdag 22 maart 2023 @ 11:32:37 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208492073
Aanpassingen aan de golfballen is al meermalen gedaan:
https://golfmuseum.nl/ontwikkeling-van-de-golfbal/
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 25 maart 2023 @ 17:21:55 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208533057
Ook wel weer eens leuk het Dell matchplay kampioenschap uit Australië Texas.
Tot nu toe ben ik wel onder de indruk van Rory.
Gisteren sloeg ie op de par-4 18e een drive van bijna 343 meter in 1 keer op de green op een meter van de vlag. _O_

twitter


[ Bericht 24% gewijzigd door golfer op 25-03-2023 17:27:06 ]
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 maart 2023 @ 00:08:25 #14
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208550406
Sam Burns wint dus het matchplay-toernooi met een grote voorsprong in de finale tegen Cameron Young.
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 27 maart 2023 @ 00:49:26 #15
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208550559
Rory werd 3e in zijn match tegen Scheffele.

Hij is in vorm en ik tip hem nu al als kandidaat winnaar van The Masters.
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')