Inderdaad. Bij 6% per jaar is, na 30 jaar je kapitaal ¤9328 uitgegroeid. Neem daarbij de dekking bij (hopelijk niet) voortijdig overlijden, en je zit safe.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 12:29 schreef Rene het volgende:
30 jaar lang voor 110eu per jaar met wat indexatie (7200 euro bij overlijden) vind ik op zich niet eens een verkeerde deal.
Daarom worden polissen geïndexeerd, dan groeit het verzekerde bedrag mee met de stijging van de kosten.quote:Op donderdag 23 februari 2023 21:47 schreef Pensioengenieter het volgende:
Ooit legde een verzekerings expert mij uit dat je, je verzekerd tegen een ongewenste situatie die veel geld kost om te herstellen tegen een lage premie. Dat kan omdat er heel veel mensen voor zo”n zelfde gebeurtenis geld inleggen waaruit de schade betaald wordt. En de gebeurtenis berust op louter toeval en pech. Overlijden van enig mens is zeker alleen het moment waarop niet. Een overlijdens verz is dus pas interessant als je vandaag afsluit en morgen doodgaat. Anders is het verkapt sparen waarbij je aan het einde altijd tekort komt. Ik heb genoeg polissen gezien van 100 gulden die toen voldoende waren maar vandaag dus een druppel op een gloeiende plaat
Ja en nee. Je hebt hebt wel de lasten van sparen in de zin dat je geld reserveert waar je dus niets anders mee kunt doen. Bij sparen heb ik een doel voor ogen en dit doel overstijgt mijn tijd en dus ben ik dat geld feitelijk gewoon kwijt. Als ik algemeen spaar kan ik er ook een auto of vakantie van kopen. In de praktijk heb ik meestal voldoende op de bank staan om mij in zee te verstuiven of onder de grond te stoppen. En daarnaast mijn huis is afbetaald. Ik woon en leef alleen dus mijn erfenis vervalt naar mijn beide zusters (of hun erfgenamen). Eventueel moeten die dus even voorschieten maar kunnen wel dat huis verkopen. Nu nog een verzekering aangaan zal sowieso de hoofdprijs kosten en het bedrag alvast reserveren vind ik dus een beetje zonde.quote:Op maandag 27 februari 2023 15:30 schreef Lienekien het volgende:
Het is ook gewoon sparen. Prima, toch?
Ik vind het prima dat mensen voor zichzelf beslissen dat ze geen uitvaartverzekering willen. Maar ik snap niet waarom er steeds door mensen naar argumenten gezocht moet worden om de keuze om het wél te doen, of een ooit gestarte verzekering voort te zetten, te bestempelen als dom of zonde.quote:Op maandag 27 februari 2023 15:46 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Ja en nee. Je hebt hebt wel de lasten van sparen in de zin dat je geld reserveert waar je dus niets anders mee kunt doen. Bij sparen heb ik een doel voor ogen en dit doel overstijgt mijn tijd en dus ben ik dat geld feitelijk gewoon kwijt. Als ik algemeen spaar kan ik er ook een auto of vakantie van kopen. In de praktijk heb ik meestal voldoende op de bank staan om mij in zee te verstuiven of onder de grond te stoppen. En daarnaast mijn huis is afbetaald. Ik woon en leef alleen dus mijn erfenis vervalt naar mijn beide zusters (of hun erfgenamen). Eventueel moeten die dus even voorschieten maar kunnen wel dat huis verkopen. Nu nog een verzekering aangaan zal sowieso de hoofdprijs kosten en het bedrag alvast reserveren vind ik dus een beetje zonde.
In een gezinssituatie en zeker met kleinere kinderen zal het misschien anders zijn hoewel ik ook dan eerder voor een kapitaal verzekering die aflost bij leven zou kiezen dan voor uitvaart.
Dat ga je mij dan ook niet horen zeggen.quote:Op maandag 27 februari 2023 15:50 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik vind het prima dat mensen voor zichzelf beslissen dat ze geen uitvaartverzekering willen. Maar ik snap niet waarom er steeds door mensen naar argumenten gezocht moet worden om de keuze om het wél te doen, of een ooit gestarte verzekering voort te zetten, te bestempelen als dom of zonde.
Ja, sowieso moet je natuurlijk wel weten waar je voor betaalt.quote:Op maandag 27 februari 2023 15:59 schreef qajariaq het volgende:
[..]
Dat ga je mij dan ook niet horen zeggen.
Aan de andere kant heb ik ooit een dergelijke verzekering gestopt, premie was enkele tientjes per jaar (in guldens). Ik kreeg toen iets van 150 gulden retour na ruim twintig jaar betalen. Uitkeren bij overlijden had ongeveer een fantastische ¤ 450 geweest schat ik. Daar kun je net de cake van betalen. Eigenlijk kan ik iedereen aanraden om een verzekering zonder indexering wel tijdig op te heffen dus.
Bij 3% per jaar was je op 10.246,59 gekomen. 3% is alleen al het gemiddelde dividend op aandelen in de AEX, komt dan nog de stijging van de aandelenprijs erbij, dan zit je op net geen 40.000 euro.quote:Op zaterdag 25 februari 2023 12:29 schreef Rene het volgende:
30 jaar lang voor 110eu per jaar met wat indexatie (7200 euro bij overlijden) vind ik op zich niet eens een verkeerde deal.
Want iedereen begint op zijn 25ste al met aandelen? En dan heb je bij overlijden niet zomaar geld ter beschikking voor je nabestaanden.quote:Op maandag 27 februari 2023 16:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Bij 3% per jaar was je op 10.246,59 gekomen. 3% is alleen al het gemiddelde dividend op aandelen in de AEX, komt dan nog de stijging van de aandelenprijs erbij, dan zit je op net geen 40.000 euro.
Je mist het punt een beetje. Dat de verzekeraar er bij een AEX indexfond belegging bijna 33.000 aan verdient heeft. Verzekeren moet je alleen doen als je zelf het risico niet kan dekken, anders is het een heel slechte deal.quote:Op maandag 27 februari 2023 16:28 schreef laziness het volgende:
[..]
Want iedereen begint op zijn 25ste al met aandelen? En dan heb je bij overlijden niet zomaar geld ter beschikking voor je nabestaanden.
Die aandelen die er in elk topic maar bijgesleept worden als betere investering.
Niet iedereen wil beleggen. Zeker niet jongeren net beginnend op de arbeidsmarkt (ook in oogschouw nemend dat een grote groep users van voor social media tijdperk etc is en beleggen niet is was wat elke pipo deed toen de verzekering werd afgesloten). En het is geen instant gratificatie zoals bij een verzekering wel is. Als je vandaag je eerste inleg doet op aandelen is er niet genoeg voor je uitvaart als je morgen dood gaat. En heb je het ook goed geregeld dat je nabestaanden a la minute de portefeuille kunnen verkopen als je uitvaart betaald moet worden?
Dit is geen risico dekken. Het is geen verzekering in de gebruikelijke zin.quote:Op maandag 27 februari 2023 16:42 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Je mist het punt een beetje. Dat de verzekeraar er bij een AEX indexfond belegging bijna 33.000 aan verdient heeft. Verzekeren moet je alleen doen als je zelf het risico niet kan dekken, anders is het een heel slechte deal.
Er zit een kras in je plaatjequote:Op maandag 27 februari 2023 16:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dit is geen risico dekken. Het is geen verzekering in de gebruikelijke zin.
Jij herhaalt ook hetzelfde.quote:Op maandag 27 februari 2023 16:44 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Er zit een kras in je plaatje
Wat dan wel? Bij voortijdig overlijden (stel, na 10 jaar premiebetalen en op je 40-ste) vindt kapitaaluitkering plaats.quote:Op maandag 27 februari 2023 16:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dit is geen risico dekken. Het is geen verzekering in de gebruikelijke zin.
Er is een garantie van overlijden, geen risico. De kapitaaluitkering is gegarandeerd voor het verzekerde bedrag, vanaf de eerste premie.quote:Op maandag 27 februari 2023 16:45 schreef blomke het volgende:
[..]
Wat dan wel? Bij voortijdig overlijden (stel, na 10 jaar premiebetalen en op je 40-ste) vindt kapitaaluitkering plaats.
Vertel, hoe is het een goede deal 7000 euro uitbetaald te krijgen na 30 jaar 110 euro in te leggenquote:Op maandag 27 februari 2023 16:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Er is een garantie van overlijden, geen risico. De kapitaaluitkering is gegarandeerd voor het verzekerde bedrag, vanaf de eerste premie.
quote:Op maandag 27 februari 2023 16:19 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Bij 3% per jaar was je op 10.246,59 gekomen. 3% is alleen al het gemiddelde dividend op aandelen in de AEX, komt dan nog de stijging van de aandelenprijs erbij, dan zit je op net geen 40.000 euro.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |