abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Behulpzaamste user 2022 dinsdag 21 februari 2023 @ 10:01:42 #1
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_208084719


quote:
Zware aardbeving in zuiden van Turkije, vlak bij Syrische grens

In het zuiden van Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest, meldt onder meer het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Rampenbestrijding op Twitter. De beving had een kracht van 7,8.

Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers ten noordwesten van Gaziantep, waar zo'n 2 miljoen mensen wonen. De Turkse stad ligt niet ver van de grens met Syri. Ook daar zouden mensen de beving hebben gevoeld. Hetzelfde geldt voor nabijgelegen landen als Libanon, Cyprus en Isral.

Op sociale media gaan beelden rond van ingestorte gebouwen. Ook melden meerdere mensen op Twitter dat er nog steeds naschokken zijn. Over gewonden en schade is nog niets bekendgemaakt.

https://nos.nl/artikel/24(...)k-bij-syrische-grens
Updates:
21 februari
quote:
In het grensgebied tussen Syri en Turkije heeft gisteren opnieuw een zware aardbeving plaatsgevonden, gevolgd door een naschok. Daarbij zijn volgens de autoriteiten in het Turkse deel zeker zes doden gevallen. Aan de Syrische kant zijn er volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten vijf doden en meer dan 500 gewonden.

De beving had een kracht van 6,4. In de regio waren twee weken geleden verwoestende bevingen, waarvan de eerste een kracht had van 7,8. Hierbij zijn tot nu toe ruim 45.000 mensen om het leven gekomen.


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syri

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syri. Mensen kunnen geld geven via Giro 7244, meldt de hulporganisatie.
Volg de laatste ontwikkelingen rond de aardbeving in Turkije en Syri in ons liveblog.

In het grensgebied van Turkije en Syri vond in de nacht van zondag op maandag een eerste zware aardbeving plaats, met een kracht van 7,8. Vele (zware) naschokken volgden, met als hoogtepunt een nieuwe, zware aardbeving deze maandagochtend. Die beving had een kracht van 7,6.

Volgens reddingswerkers en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn zo'n drieduizend gebouwen verwoest. Zeker 6.500 mensen raakten gewond. Het officile dodental schommelt rond de 1.500. Autoriteiten vrezen dat het aantal snel zal oplopen, omdat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Zo'n negenduizend reddingswerkers zoeken in Turkije naar overlevenden van de bevingen. Volgens Erdogan hebben al 45 landen hulp aangeboden. Zo heeft de EU tien specialistische teams toegezegd. Ook Nederland zegt hulpverleners en speurhonden te sturen.

twitter


https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622564687907889152

Update Dinsdagochtend 07 februari - 10.00 uur

quote:
Bijna 5000 doden in Syri en Turkije
In de gebieden in Syri die door de regering worden gecontroleerd, zijn zeker 812 mensen omgekomen als gevolg van de twee aardbevingen en een reeks naschokken in buurland Turkije, meldt het Syrische staatspersbureau SANA.

Volgens SANA zijn minstens 1449 mensen gewond geraakt in de provincies Aleppo, Latakia, Hama, Idlib en Tartous.

De Witte Helmen melden dat het dodental in het Syrische rebellengebied is gestegen tot 790, met een waarschuwing dat het aantal nog "drastisch" zal stijgen. Met het meest recente dodental in Turkije van 3381 brengt dat het totale aantal officieel bevestigde doden in de drie gebieden op 4983.

Reddingsoperatie verloopt vooral in Syri moeizaam
De situatie in het Syrische deel van het rampgebied is erg lastig. "Het was een ongelooflijk zware nacht", zegt Midden-Oosten-correspondent Daisy Mohr vanuit Irak. Ze sprak een aantal mensen uit Syri. Het rampgebied is moeilijk te bereiken. Dat komt onder meer door de oorlog die er al twaalf jaar woedt.

Een deel van het rampgebied ligt in regeringsgebied en een deel in rebellengebied. "We horen wel dat er hulp komt uit Iran, Rusland, Algerije en Irak, dat een luchtbrug heeft ingesteld om voedsel, dekens en medische hulp de sturen", zegt ze. "Je ziet dan wel meteen wie de vrienden zijn van het regime van Assad, want samenwerken met dat regime is lastig. De meeste landen in het Westen hebben geen diplomatieke banden met Damascus."

Maar ook in het oppositiegebied is het lastig om hulp te bieden. "Er zijn op verschillende plekken allerlei gewapende groepen actief. Het gebied zou eventueel vanuit Turkije kunnen worden bereikt, maar ook dat is lastig omdat je door het Turkse deel van het rampgebied moet. En ook vanuit Libanon is de weg helemaal volgesneeuwd."

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de omvang van de ramp is in Syri, ook omdat er geen internationale media worden toegelaten. "Dus we zien er ook veel minder van dan in Turkije." De correspondent vreest dan ook dat het aantal doden, nu ruim 1440, het topje van de ijsberg is.
quote:
Naschok van 5.7
Stevige naschok in Oost-Turkije van 5,7
In het oosten van Turkije heeft opnieuw een hevige naschok plaatsgevonden. Die had een kracht van 5.7, meldt het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum.

Volgens het United States Geological Survey zijn er sinds de hevige bevingen van gisteren zeker 100 naschokken geweest die een kracht van 4 of hoger hadden. Die naschokken zijn potentieel gevaarlijk omdat ze verdere schade kunnen aanrichten aan gebouwen die al beschadigd zijn.
Update woensdagochtend 08 Februari 10.15 uur

quote:
Dodental nadert de 10.000
Nederlands team haalt zeven mensen levend onder puin vandaan, dodental loopt op tot zeker 9500

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Twee dagen na de eerste beving zitten volgens Syrische hulpverleners nog honderden families onder het puin, en zal het aantal slachtoffers nog 'aanzienlijk stijgen'. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

In totaal zijn er tot nu toe 9638 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdagochtend op tot 7108, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.

In het Turkse aardbevingsgebied zijn acht Nederlanders door naasten als vermist opgegeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het heeft nog geen bevestiging of er Nederlanders onder de vele doden en gewonden zijn.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopendom geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syri na de twee zware aardbevingen van maandag.
Meisje na veertig uur onder het puin alsnog gered
twitter


Update woensdagavond 8 februari 21.45 uur

quote:
In totaal zijn er tot nu toe zeker 11.587 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdag op tot 9057, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.
quote:
Drie Nederlanders om het leven gekomen
Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije.
quote:
Syrisch gezin uit Goirle verliest tientallen familieleden bij aardbeving

Het Syrische gezin Kenefdi uit Goirle, in Brabant, heeft bij de aardbevingen in Turkije en Syri tientallen familieleden verloren. "Hoeveel precies weten we nog niet", zegt oudste zoon Mostafa. "Maar van vijftig mensen weten we het zeker." Veel andere familieleden zijn vermist of liggen nog onder het puin.

Vader Abdulrhman (53), moeder Jawhara (47) en de 24-jarige Mostafa leven al dagen tussen hoop en vrees en proberen ieder flardje nieuws tot zich te nemen. Hun andere zoon, Said (21), woont in Belgi. "We hebben al twee dagen niet geslapen", zegt de zoon. "Ik geloof het gewoon niet, het is net alsof we dromen."

Vader en moeder zitten stil op de bank, terwijl de zoon met zachte stem het woord voert. Op de foto willen ze liever niet, daarvoor is het verdriet te groot. "Mijn moeder heeft de laatste dagen aan een stuk door gehuild", vertelt Mostafa met een brok in zijn keel. "Ze heeft kalmeringsmiddelen van de huisarts gekregen."
Update vrijdag 10 februari 12.30 uur

Dodental stijgt tot boven de 21.000
quote:
Dodental aardbeving Turkije en Syri overstijgt 21.000
Reddingswerkers op de puinhopen van een ingestort gebouw in Turkije.Beeld ANP
Het aantal doden in Turkije en Syri na de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 21.000. In Turkije gaat het om zeker 17.674 doden. Syri heeft tot dusver 3377 dodelijke slachtoffers geteld.


Ook zijn er tienduizenden gewonden. In Turkije zijn volgens de regering 6479 hulpverleners uit 56 landen aan het werk. Binnen 24 uur zouden er nog reddingswerkers arriveren uit nog negentien andere landen. In deze video leggen we waarom d
Toch nog mensen gered na 90 uur onder het puin
quote:
In de provincie Hatay is een pasgeboren baby samen met zijn moeder na bijna 90 uur gered. Dat schrijft de burgemeester van Istanboel op Twitter. In een warmhoud deken werd baby Yagiz, slechts tien dagen oud, naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder overleefde de aardbeving ook.

In Turkije is een aardbevingsslachtoffer na 101 uur levend onder het puin vandaan gehaald, meldt het Turkse persbureau Anadolu. Het gaat om een 30-jarige man in de provincie Hatay.

In diezelfde provincie is volgens Turkse media ook een familie van vijf personen gered. Een 1,5 jaar oud meisje, haar ouders, haar broer en haar oom zaten 96 uur vast onder het puin van een ingestort gebouw
Zie ook
Turkije en Syri: ruim 3600 doden na aardbevingen, reddingswerk in volle gang
Opnieuw forse aardbevingen in rampgebied Turkije
Doneren aan Turkije/Syri via Rode Kruis
Doneren aan Turkije/Syri via Giro 555
Nieuwsoverzicht NOS over aardbevingen in Turkije/Syri

Platentektoniek Turkije
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Meer weten over aardbevingen?
WKN / Aardbevingen #21

[ Bericht 1% gewijzigd door Momo op 21-02-2023 14:19:23 ]
  dinsdag 21 februari 2023 @ 11:57:49 #2
-1 #ANONIEM
pi_208086004
Kan de OP korter? Op mobiel is het nogal scrollen.

Ik snap dat er informatie wordt gegeven, maar veel info is outdated (van meer dan 2 weken terug).

Wellicht is het handig om FP-artikel te schrijven met daarin alle updates, en dan daarnaartoe te linken, of zo.

Maar goed, carry on.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 11:59:04 #3
-1 #ANONIEM
pi_208086014
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 08:54 schreef polderturk het volgende:
TOKI heeft de opdracht gekregen 200.000 nieuwe woningen te bouwen.

Wat kunnen we hieruit concluderen?

Waarschijnlijk zijn er 100.000 woningen ingestort en 100.000 woningen onbewoonbaar verklaard. Dat is 6 keer minder dan wat ik had voorspeld. Er zijn 100.000 gewonden. Waarschijnlijk zijn er dan 200.000 doden.
En je gaat maar door. :').
  dinsdag 21 februari 2023 @ 12:01:01 #4
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208086039
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 11:59 schreef YStec het volgende:

[..]
En je gaat maar door. :').
Het komt over als iemand met autisme, die mensen zijn vaak heel erg met getallen bezig.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 12:20:39 #5
128271 Slayage
INFP
pi_208086240
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Behulpzaamste user 2022 dinsdag 21 februari 2023 @ 13:30:42 #6
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_208087043
quote:
2s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 11:57 schreef YStec het volgende:
Kan de OP korter? Op mobiel is het nogal scrollen.

Ik snap dat er informatie wordt gegeven, maar veel info is outdated (van meer dan 2 weken terug).

Wellicht is het handig om FP-artikel te schrijven met daarin alle updates, en dan daarnaartoe te linken, of zo.

Maar goed, carry on.
Ik zal er zo even wat aan doen. (Zit nu ook mobiel)
  Moderator dinsdag 21 februari 2023 @ 13:52:29 #7
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208087294
quote:
1s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 13:30 schreef maily het volgende:

[..]
Ik zal er zo even wat aan doen. (Zit nu ook mobiel)
Ik heb voor nu even wat zaken in de spoiler gezet (nieuws van de afgelopen weken).
  dinsdag 21 februari 2023 @ 13:55:30 #8
128271 Slayage
INFP
pi_208087323
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 13:52 schreef Momo het volgende:

[..]
Ik heb voor nu even wat zaken in de spoiler gezet (nieuws van de afgelopen weken).
Dit is veel beter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 14:31:18 #9
-1 #ANONIEM
pi_208087705
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 13:52 schreef Momo het volgende:

[..]
Ik heb voor nu even wat zaken in de spoiler gezet (nieuws van de afgelopen weken).
Bedankt!
  woensdag 22 februari 2023 @ 09:12:21 #10
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208096907
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 12:01 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Het komt over als iemand met autisme, die mensen zijn vaak heel erg met getallen bezig.
Ik vind vooral de conclusies die @polderturk vervolgens trekt wel heel bijzonder.
De enige conclusie die je hieruit kan trekken is volgens mij dat TOKI 200.000 woningen mag bouwen.

Hoe je in hemelsnaam van 200.000 woningen op 100.000 gewonden en 200.000 doden komt is me een compleet raadsel.
Tot nooit .......
  woensdag 22 februari 2023 @ 12:08:01 #11
128271 Slayage
INFP
pi_208099016
Ik las zojuist dit artikel https://www.rtlnieuws.nl/(...)an-woondiscriminatie over woning discriminatie in Nederland waarin Syrirs worden gediscrimineerd vanwege hun afkomst. Kom ik vervolgens de Turkse variant tegen op Twitter

twitter

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator woensdag 22 februari 2023 @ 13:31:19 #12
8781 crew  Frutsel
pi_208100083
twitter
  woensdag 22 februari 2023 @ 15:50:07 #13
492145 Rupibma
Niet meer actief
pi_208101560
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 12:08 schreef Slayage het volgende:
Ik las zojuist dit artikel https://www.rtlnieuws.nl/(...)an-woondiscriminatie over woning discriminatie in Nederland waarin Syrirs worden gediscrimineerd vanwege hun afkomst. Kom ik vervolgens de Turkse variant tegen op Twitter

[ twitter ]
[ twitter ]
Fijn dat er een nieuwe groep is die de klappen opvangt.
  woensdag 22 februari 2023 @ 15:56:25 #14
128271 Slayage
INFP
pi_208101620
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 15:50 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Fijn dat er een nieuwe groep is die de klappen opvangt.
Daar is niks fijns aan lijkt me.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 22 februari 2023 @ 18:01:12 #15
501906 koos_vriendloos
pi_208102750
108 miljoen euro gedoneerd aan giro555
  woensdag 22 februari 2023 @ 19:03:59 #16
501766 Dusthor92
pi_208103437
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 18:01 schreef koos_vriendloos het volgende:
108 miljoen euro gedoneerd aan giro555
Heb je goed gedaan man
  woensdag 22 februari 2023 @ 19:14:44 #17
360331 PicoMMP
pi_208103562
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 18:01 schreef koos_vriendloos het volgende:
108 miljoen euro gedoneerd aan giro555
Ik maar 25 euro
  donderdag 23 februari 2023 @ 16:21:44 #18
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208113731
Waren de makers van het gebouw maar dezelfde als de makers van de trappen:

twitter


https://www.google.com/ma(...)16384!8i8192!5m1!1e1
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  donderdag 23 februari 2023 @ 19:54:55 #19
128271 Slayage
INFP
pi_208116499
Docu over het Nederlandse reddingsteam in Turkije

Bekijk Oranje Helmen in Turkije op https://www.npostart.nl/BV_101409753
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 23 februari 2023 @ 20:43:54 #20
476567 QWARQTAARTJE
pi_208117664
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 18:01 schreef koos_vriendloos het volgende:
108 miljoen euro gedoneerd aan giro555
Ben je toevallig Bill Gates? :P
  donderdag 23 februari 2023 @ 22:28:45 #21
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208120029
De buurman van mijn ouders is alsnog gevonden, en direct begraven.
Resistance is futile.
  donderdag 23 februari 2023 @ 22:38:39 #22
269809 polderturk
pi_208120213
quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2023 19:03 schreef Dusthor92 het volgende:

[..]
Heb je goed gedaan man
_O-
  donderdag 23 februari 2023 @ 22:45:28 #23
269809 polderturk
pi_208120316
Waaaaat ???? is diiiiit ??????


twitter
  donderdag 23 februari 2023 @ 22:54:01 #24
128271 Slayage
INFP
pi_208120458
quote:
9s.gif Op donderdag 23 februari 2023 22:28 schreef Seven. het volgende:
De buurman van mijn ouders is alsnog gevonden, en direct begraven.
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 23 februari 2023 @ 23:25:06 #25
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208120952
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2023 22:45 schreef polderturk het volgende:
Waaaaat ???? is diiiiit ??????

[ twitter ]
Nieuwe kloof. Groot bord bij zetten met een leuke naam en gaan met dat toerisme.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 24 februari 2023 @ 00:02:39 #26
263706 Barbusse
Geneuzel
pi_208121320
quote:
9s.gif Op donderdag 23 februari 2023 22:28 schreef Seven. het volgende:
De buurman van mijn ouders is alsnog gevonden, en direct begraven.
;(
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  vrijdag 24 februari 2023 @ 09:35:25 #27
154335 Knipoogje
*smile*
pi_208122830
quote:
2s.gif Op donderdag 23 februari 2023 23:25 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Nieuwe kloof. Groot bord bij zetten met een leuke naam en gaan met dat toerisme.
Daar zullen mooie fossielen & mineralen gevonden worden de komende jaren :Y
beter een knipoog dan een blauw oog
  Moderator vrijdag 24 februari 2023 @ 15:39:09 #28
8781 crew  Frutsel
pi_208127444
twitter


en die stress aan de andere kant bij Istanbul zal zich ooit gaan ontladen door nog een flinke beving
  vrijdag 24 februari 2023 @ 18:08:00 #29
128271 Slayage
INFP
pi_208128996
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 15:39 schreef Frutsel het volgende:
[ twitter ]

en die stress aan de andere kant bij Istanbul zal zich ooit gaan ontladen door nog een flinke beving
Er is ook goed nieuws!
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 24 februari 2023 @ 22:07:13 #30
352376 voetbalmanager2
pi_208132927
quote:
Dodental aardbeving Turkije en Syri opgelopen tot boven de 50.000
Het aantal dodelijke slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syri is de 50.000 gepasseerd. Vandaag maakte de Turkse overheid bekend dat er alleen al in Turkije 44.218 lichamen zijn geborgen. Samen met de ongeveer 5900 bevestigde doden in Syri komt het dodental op zeker 50.118.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 24 februari 2023 @ 22:48:32 #31
257772 Pisces29
pi_208133468
quote:
9s.gif Op donderdag 23 februari 2023 22:28 schreef Seven. het volgende:
De buurman van mijn ouders is alsnog gevonden, en direct begraven.
Wat verdrietig @Seven.

Wel ‘fijn’ dat ze hem wel hebben kunnen begraven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pisces29 op 24-02-2023 22:56:12 ]
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  zaterdag 25 februari 2023 @ 00:11:33 #32
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208134916
quote:
9s.gif Op vrijdag 24 februari 2023 22:48 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
Wat verdrietig @:Seven.

Wel ‘fijn’ dat ze hem wel hebben kunnen begraven.
Ja, zeker verdrietig. Het afscheid nemen kan nu beginnen, voor zover dat mogelijk is.
Resistance is futile.
  Moderator zaterdag 25 februari 2023 @ 00:19:11 #33
185648 crew  mascara-klodder
make-up veeg
pi_208134996
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 00:11 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ja, zeker verdrietig. Het afscheid nemen kan nu beginnen, voor zover dat mogelijk is.
:*
  Behulpzaamste user 2022 zaterdag 25 februari 2023 @ 00:38:28 #34
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_208135199
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 00:11 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ja, zeker verdrietig. Het afscheid nemen kan nu beginnen, voor zover dat mogelijk is.
:{ :*
  zaterdag 25 februari 2023 @ 04:30:11 #35
432335 ootjekatootje
ootjekatootje
pi_208135965
Zijn er nog updates? Is er nog positief nieuws na de derde knal daar?

We worden weer gek gemaakt met Oekrane maar persoonlijk mis ik het nieuws uit Turkije nu.
Geld gedoneerd vorige week en klaar ofzo…

Ik hoop dat onze Turkse users ons wel blijven voorzien van informatie, want deze ramp is niet gedaan met een donatie op giro 555.
  zondag 26 februari 2023 @ 07:28:38 #36
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208149643
Dit huis zit precies op de breuklijn en is wl aardbevingsbestendig. Het enige nadeel is dat het huis 2 meter naar links en een meter naarboven is verschoven. Voor de deur zit een opstapje dat op z'n plek is gebleven:

twitter
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  zondag 26 februari 2023 @ 17:09:54 #37
128271 Slayage
INFP
pi_208155865
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 februari 2023 04:30 schreef ootjekatootje het volgende:
Zijn er nog updates? Is er nog positief nieuws na de derde knal daar?

We worden weer gek gemaakt met Oekrane maar persoonlijk mis ik het nieuws uit Turkije nu.
Geld gedoneerd vorige week en klaar ofzo…

Ik hoop dat onze Turkse users ons wel blijven voorzien van informatie, want deze ramp is niet gedaan met een donatie op giro 555.
Net zoals met elke natuurramp is aan het begin begrijpelijkerwijs veel aandacht om vervolgens langzaam steeds minder aandacht te krijgen. Alle reddingsoperaties zijn achter de rug en is het puinruimen, slachtoffers onderdak regelen en uiteindelijk wederopbouw. En die laatste dingen zijn niet interessant zijn voor de media.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 26 februari 2023 @ 17:32:59 #38
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208156132
quote:
0s.gif Op zondag 26 februari 2023 17:09 schreef Slayage het volgende:

[..]
Net zoals met elke natuurramp is aan het begin begrijpelijkerwijs veel aandacht om vervolgens langzaam steeds minder aandacht te krijgen. Alle reddingsoperaties zijn achter de rug en is het puinruimen, slachtoffers onderdak regelen en uiteindelijk wederopbouw. En die laatste dingen zijn niet interessant zijn voor de media.
Je merkt ook wel dat hoe groter de aantallen slachtoffers worden hoe minder ze betekenen. Van 0 naar duizend is een schok, maar van 40.000 naar 50.000 zegt weinig meer. Dus op een gegeven moment stoppen media ook met het opnoemen van die cijfers.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 26 februari 2023 @ 18:32:31 #39
128271 Slayage
INFP
pi_208156946
quote:
2s.gif Op zondag 26 februari 2023 17:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Je merkt ook wel dat hoe groter de aantallen slachtoffers worden hoe minder ze betekenen. Van 0 naar duizend is een schok, maar van 40.000 naar 50.000 zegt weinig meer. Dus op een gegeven moment stoppen media ook met het opnoemen van die cijfers.
Die cijfers zijn ondertussen een statistiek geworden.

“The death of one man is a tragedy. The death of a million is a statistic.”
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 27 februari 2023 @ 10:11:18 #40
423250 Houtenbeen
pi_208162821
twitter

Weer een 5,7 paar minuten geleden
  dinsdag 28 februari 2023 @ 11:34:14 #41
128271 Slayage
INFP
pi_208176200
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator dinsdag 28 februari 2023 @ 13:39:50 #42
8781 crew  Frutsel
pi_208177429
twitter


Kan toch haast niet... of beest moet toegang hebben gehad tot water en eten ofzo :{
  dinsdag 28 februari 2023 @ 13:44:00 #43
90600 Jor_Dii
pi_208177477
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 13:39 schreef Frutsel het volgende:
[ twitter ]

Kan toch haast niet... of beest moet toegang hebben gehad tot water en eten ofzo :{
Wel makkelijk je eigen pis drinken met een paardenlul.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  dinsdag 28 februari 2023 @ 13:46:59 #44
128271 Slayage
INFP
pi_208177510
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 13:44 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Wel makkelijk je eigen pis drinken met een paardenlul.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 28 februari 2023 @ 13:54:08 #45
128271 Slayage
INFP
pi_208177605
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 13:39 schreef Frutsel het volgende:
[ twitter ]

Kan toch haast niet... of beest moet toegang hebben gehad tot water en eten ofzo :{
Aannemelijk dat het paard stro had liggen in zijn stal en water kan op de een of andere manier neer sijpelen.

Dat is natuurlijk als het geen fake rescue video is :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 28 februari 2023 @ 14:00:44 #46
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_208177727
quote:
0s.gif Op donderdag 23 februari 2023 22:45 schreef polderturk het volgende:
Waaaaat ???? is diiiiit ??????


[ twitter ]
Wel een mooie kleur steen, dat grijs beetje naar blauw neigende.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  Moderator dinsdag 28 februari 2023 @ 18:08:00 #47
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208180703
twitter
  dinsdag 28 februari 2023 @ 23:56:31 #48
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208186015
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 18:08 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
Lijkt mee te vallen:De andere rechtsonder is zwaarder en ondieper:

2023.02.28 18:16:38 (M=4.5) KARPUZSEKISI-HACILAR (KAYSERI)
Enlem 38.7088
Boylam 35.3277
Derinlik 1.4 km
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  woensdag 1 maart 2023 @ 10:15:07 #49
269809 polderturk
pi_208188466
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 14:00 schreef nixxx het volgende:

[..]
Wel een mooie kleur steen, dat grijs beetje naar blauw neigende.
Een nieuwe grand canyon.
  woensdag 1 maart 2023 @ 10:20:15 #50
269809 polderturk
pi_208188534
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 februari 2023 23:56 schreef ACT-F het volgende:

[..]
Lijkt mee te vallen:

[ afbeelding ]

De andere rechtsonder is zwaarder en ondieper:

2023.02.28 18:16:38 (M=4.5) KARPUZSEKISI-HACILAR (KAYSERI)
Enlem 38.7088
Boylam 35.3277
Derinlik 1.4 km
1,4 km is extreem ondiep. Het zal daar heel heet zijn onder de grond.

Weet je wat ze moeten doen?

Met een boor die ze voor fracking gebruiken een gat boren van een kilometer diep. Daarna de grond splijten zoals bij fracking gedaan wordt. Daarna water erin spuiten. Het water gaat koken. Met de stoom die naar bovenkomt laat je boven de grond stoomgeneratoren draaien. Het afgekoelde water stop je terug de grond in. Gaat weer koken etc. Je kan zo heel veel electriciteit opwekken. Dat moet je in Turkije over alle breuklijnen doen. Daarmee kan Turkije genoeg groene energie opwekken voor Turkije en misschien voor grote delen van Europa.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')