abonnement Unibet Coolblue
pi_207971358


quote:
Zware aardbeving in zuiden van Turkije, vlak bij Syrische grens

In het zuiden van Turkije is vannacht een zware aardbeving geweest, meldt onder meer het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Rampenbestrijding op Twitter. De beving had een kracht van 7,8.

Het epicentrum lag op enkele tientallen kilometers ten noordwesten van Gaziantep, waar zo'n 2 miljoen mensen wonen. De Turkse stad ligt niet ver van de grens met Syri. Ook daar zouden mensen de beving hebben gevoeld. Hetzelfde geldt voor nabijgelegen landen als Libanon, Cyprus en Isral.

Op sociale media gaan beelden rond van ingestorte gebouwen. Ook melden meerdere mensen op Twitter dat er nog steeds naschokken zijn. Over gewonden en schade is nog niets bekendgemaakt.

https://nos.nl/artikel/24(...)k-bij-syrische-grens
twitter


twitter


Update Maandagmiddag 06 Februari - 12.00 uur

quote:
Turkije en Syri opnieuw getroffen door zware aardbeving en naschokken
Inmiddels wordt ook een nieuwe beving gemeld in het midden van Turkije. Volgens het EMSC gaat het om een beving met een kracht van 7.7, gevolgd door een naschok met een kracht van 6. Het epicentrum zou noordelijker liggen dan bij de eerdere aardbeving.

Turkije en Syri werden afgelopen nacht opgeschrikt door een beving met een kracht van 7.8. Die beving heeft inmiddels meer dan veertienhonderd slachtoffers geist.
quote:
Rode Kruis opent Giro 7244 voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syri

Het Rode Kruis begint een inzamelingsactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syri. Mensen kunnen geld geven via Giro 7244, meldt de hulporganisatie.
Volg de laatste ontwikkelingen rond de aardbeving in Turkije en Syri in ons liveblog.

In het grensgebied van Turkije en Syri vond in de nacht van zondag op maandag een eerste zware aardbeving plaats, met een kracht van 7,8. Vele (zware) naschokken volgden, met als hoogtepunt een nieuwe, zware aardbeving deze maandagochtend. Die beving had een kracht van 7,6.

Volgens reddingswerkers en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zijn zo'n drieduizend gebouwen verwoest. Zeker 6.500 mensen raakten gewond. Het officile dodental schommelt rond de 1.500. Autoriteiten vrezen dat het aantal snel zal oplopen, omdat er nog veel mensen onder het puin liggen.

Zo'n negenduizend reddingswerkers zoeken in Turkije naar overlevenden van de bevingen. Volgens Erdogan hebben al 45 landen hulp aangeboden. Zo heeft de EU tien specialistische teams toegezegd. Ook Nederland zegt hulpverleners en speurhonden te sturen.

twitter


https://twitter.com/ragipsoylu/status/1622564687907889152

Update Dinsdagochtend 07 februari - 10.00 uur

quote:
Bijna 5000 doden in Syri en Turkije
In de gebieden in Syri die door de regering worden gecontroleerd, zijn zeker 812 mensen omgekomen als gevolg van de twee aardbevingen en een reeks naschokken in buurland Turkije, meldt het Syrische staatspersbureau SANA.

Volgens SANA zijn minstens 1449 mensen gewond geraakt in de provincies Aleppo, Latakia, Hama, Idlib en Tartous.

De Witte Helmen melden dat het dodental in het Syrische rebellengebied is gestegen tot 790, met een waarschuwing dat het aantal nog "drastisch" zal stijgen. Met het meest recente dodental in Turkije van 3381 brengt dat het totale aantal officieel bevestigde doden in de drie gebieden op 4983.

Reddingsoperatie verloopt vooral in Syri moeizaam
De situatie in het Syrische deel van het rampgebied is erg lastig. "Het was een ongelooflijk zware nacht", zegt Midden-Oosten-correspondent Daisy Mohr vanuit Irak. Ze sprak een aantal mensen uit Syri. Het rampgebied is moeilijk te bereiken. Dat komt onder meer door de oorlog die er al twaalf jaar woedt.

Een deel van het rampgebied ligt in regeringsgebied en een deel in rebellengebied. "We horen wel dat er hulp komt uit Iran, Rusland, Algerije en Irak, dat een luchtbrug heeft ingesteld om voedsel, dekens en medische hulp de sturen", zegt ze. "Je ziet dan wel meteen wie de vrienden zijn van het regime van Assad, want samenwerken met dat regime is lastig. De meeste landen in het Westen hebben geen diplomatieke banden met Damascus."

Maar ook in het oppositiegebied is het lastig om hulp te bieden. "Er zijn op verschillende plekken allerlei gewapende groepen actief. Het gebied zou eventueel vanuit Turkije kunnen worden bereikt, maar ook dat is lastig omdat je door het Turkse deel van het rampgebied moet. En ook vanuit Libanon is de weg helemaal volgesneeuwd."

Het is bovendien niet helemaal duidelijk wat de omvang van de ramp is in Syri, ook omdat er geen internationale media worden toegelaten. "Dus we zien er ook veel minder van dan in Turkije." De correspondent vreest dan ook dat het aantal doden, nu ruim 1440, het topje van de ijsberg is.
quote:
Naschok van 5.7
Stevige naschok in Oost-Turkije van 5,7
In het oosten van Turkije heeft opnieuw een hevige naschok plaatsgevonden. Die had een kracht van 5.7, meldt het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum.

Volgens het United States Geological Survey zijn er sinds de hevige bevingen van gisteren zeker 100 naschokken geweest die een kracht van 4 of hoger hadden. Die naschokken zijn potentieel gevaarlijk omdat ze verdere schade kunnen aanrichten aan gebouwen die al beschadigd zijn.
Update woensdagochtend 08 Februari 10.15 uur

quote:
Dodental nadert de 10.000
Nederlands team haalt zeven mensen levend onder puin vandaan, dodental loopt op tot zeker 9500

Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije. Twee dagen na de eerste beving zitten volgens Syrische hulpverleners nog honderden families onder het puin, en zal het aantal slachtoffers nog 'aanzienlijk stijgen'. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog hieronder.

In totaal zijn er tot nu toe 9638 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdagochtend op tot 7108, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.

In het Turkse aardbevingsgebied zijn acht Nederlanders door naasten als vermist opgegeven. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Het heeft nog geen bevestiging of er Nederlanders onder de vele doden en gewonden zijn.

De samenwerkende hulporganisaties hebben Giro555 geopendom geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syri na de twee zware aardbevingen van maandag.
Meisje na veertig uur onder het puin alsnog gered
twitter


Update woensdagavond 8 februari 21.45 uur

quote:
In totaal zijn er tot nu toe zeker 11.587 doden geteld. In Turkije liep het aantal slachtoffers woensdag op tot 9057, melden de autoriteiten. In buurland Syri zijn inmiddels zeker 2530 mensen omgekomen. In Turkije raakten meer dan 37.000 mensen gewond, in Syri minstens 4600.
quote:
Drie Nederlanders om het leven gekomen
Twee mannen en een vrouw uit Zutphen en een man uit Deventer zijn om het leven gekomen door de aardbeving in Turkije. Dat bevestigen hun familieleden, Buitenlandse Zaken kan dit niet bevestigen. Hoeveel Nederlanders in Turkije nog zijn vermist, is niet duidelijk. Het Nederlandse zoek- en reddingsteam USAR heeft tot woensdagochtend zeven mensen levend onder het puin vandaan gehaald in het rampgebied in het zuidoosten van Turkije.
quote:
Syrisch gezin uit Goirle verliest tientallen familieleden bij aardbeving

Het Syrische gezin Kenefdi uit Goirle, in Brabant, heeft bij de aardbevingen in Turkije en Syri tientallen familieleden verloren. "Hoeveel precies weten we nog niet", zegt oudste zoon Mostafa. "Maar van vijftig mensen weten we het zeker." Veel andere familieleden zijn vermist of liggen nog onder het puin.

Vader Abdulrhman (53), moeder Jawhara (47) en de 24-jarige Mostafa leven al dagen tussen hoop en vrees en proberen ieder flardje nieuws tot zich te nemen. Hun andere zoon, Said (21), woont in Belgi. "We hebben al twee dagen niet geslapen", zegt de zoon. "Ik geloof het gewoon niet, het is net alsof we dromen."

Vader en moeder zitten stil op de bank, terwijl de zoon met zachte stem het woord voert. Op de foto willen ze liever niet, daarvoor is het verdriet te groot. "Mijn moeder heeft de laatste dagen aan een stuk door gehuild", vertelt Mostafa met een brok in zijn keel. "Ze heeft kalmeringsmiddelen van de huisarts gekregen."
Update vrijdag 10 februari 12.30 uur

Dodental stijgt tot boven de 21.000
quote:
Dodental aardbeving Turkije en Syri overstijgt 21.000
Reddingswerkers op de puinhopen van een ingestort gebouw in Turkije.Beeld ANP
Het aantal doden in Turkije en Syri na de zware aardbevingen van maandag is gestegen tot meer dan 21.000. In Turkije gaat het om zeker 17.674 doden. Syri heeft tot dusver 3377 dodelijke slachtoffers geteld.


Ook zijn er tienduizenden gewonden. In Turkije zijn volgens de regering 6479 hulpverleners uit 56 landen aan het werk. Binnen 24 uur zouden er nog reddingswerkers arriveren uit nog negentien andere landen. In deze video leggen we waarom d
Toch nog mensen gered na 90 uur onder het puin
quote:
In de provincie Hatay is een pasgeboren baby samen met zijn moeder na bijna 90 uur gered. Dat schrijft de burgemeester van Istanboel op Twitter. In een warmhoud deken werd baby Yagiz, slechts tien dagen oud, naar het ziekenhuis gebracht. Zijn moeder overleefde de aardbeving ook.

In Turkije is een aardbevingsslachtoffer na 101 uur levend onder het puin vandaan gehaald, meldt het Turkse persbureau Anadolu. Het gaat om een 30-jarige man in de provincie Hatay.

In diezelfde provincie is volgens Turkse media ook een familie van vijf personen gered. Een 1,5 jaar oud meisje, haar ouders, haar broer en haar oom zaten 96 uur vast onder het puin van een ingestort gebouw
Livetrackers

https://www.nu.nl/aardbev(...)g-en-naschokken.html
https://nos.nl/collectie/(...)e-gebouwen-in-aleppo
https://abcnews.go.com/In(...)thquake/?id=96913081
https://edition.cnn.com/m(...)st-020623/index.html
https://www.usar.nl/

Livestream

Zie ook
Turkije en Syri: ruim 3600 doden na aardbevingen, reddingswerk in volle gang

Meer weten over aardbevingen?
WKN / Aardbevingen #21
Definitely not CIA
pi_207971607
Het dodental is gestegen naar 33000 doden las ik in de Trouw.
pi_207971640
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:05 schreef rutger05 het volgende:
Het dodental is gestegen naar 33000 doden las ik in de Trouw.
34800 inmiddels
pi_207971724
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:09 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
34800 inmiddels
En hoever zijn ze inmiddels met opruimen?
pi_207971797
De beelden zijn ongelofelijk


twitter
  zondag 12 februari 2023 @ 21:20:22 #6
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207971841
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:14 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
En hoever zijn ze inmiddels met opruimen?
Van wat? De gebouwen?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  zondag 12 februari 2023 @ 21:21:09 #7
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_207971854
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:18 schreef polderturk het volgende:
De beelden zijn ongelofelijk


[ twitter ]
Lijkt wel een weg van karton. ;(
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_207971899
quote:
2s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:20 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Van wat? De gebouwen?
Wat anders?
  zondag 12 februari 2023 @ 21:24:29 #9
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207971925
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:23 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Wat anders?
Ik denk dat ze nog niet eens begonnen zijn. Japan duurde jaren voordat het opgeruimd was. In Christchurch is meer dan 10 jaar later zelfs nog niet alles opgeruimd. En dat zijn moderne landen...

Edit: ze zijn wel de wegen aan het vrij maken neem ik aan.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207972015
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:23 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Wat anders?
Het is een gigantisch gebied en een grote chaos. Wat denk je zelf?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207972034
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:28 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Het is een gigantisch gebied en een grote chaos. Wat denk je zelf?
We hoeven niet op alles te reageren natuurlijk. :)
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207972109
quote:
10s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:29 schreef Pisces29 het volgende:

[..]
We hoeven niet op alles te reageren natuurlijk. :)
Ik probeer een inschatting te maken van het aantal te verwachten doden. 38.000 en nog niet eens begonnen met opruimen? Hoeveel gaan ze daar dan aantikken? En hoe zit het met ziektes?
pi_207972281
quote:
1s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:33 schreef etuiedelapiel het volgende:

[..]
Ik probeer een inschatting te maken van het aantal te verwachten doden. 38.000 en nog niet eens begonnen met opruimen? Hoeveel gaan ze daar dan aantikken? En hoe zit het met ziektes?
Met de kans op naschokken en tijdens het zoeken naar mensen kunnen ze toch niet meteen als een malle opruimen? Mensen hebben eten en onderdak nodig. Het is niet twee maanden geleden gebeurd, h.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207972416
twitter
pi_207972465
Ik las dat ze bordjes plaatsen op puin waar geen teken van leven is ontdekt en dat dat alvast opgeruimd wordt.
pi_207972578
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:18 schreef polderturk het volgende:
De beelden zijn ongelofelijk

[ twitter ]
Daar loopt dus een breuklijn en gasten als deze twitteraar :r :r :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 12 februari 2023 @ 22:15:18 #17
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_207972918
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:18 schreef polderturk het volgende:
De beelden zijn ongelofelijk

[ twitter ]
Kan je uberhaupt sommige gebieden nog bereiken als de wegen zo in puin liggen?
pi_207972980
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 22:15 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Kan je uberhaupt sommige gebieden nog bereiken als de wegen zo in puin liggen?
Turkije heeft best wel een dicht wegennetwerk. Ik betwijfel dat er nu nog onbereikbare gebieden zijn
pi_207973263
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207973689
"Jij hebt mij nooit pijn gedaan. Moge de grond jou ook nooit pijn doen lieverd"

Schrijft ze voor haar zoon.

twitter
pi_207973732
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 22:18 schreef koos_vriendloos het volgende:

[..]
Turkije heeft best wel een dicht wegennetwerk. Ik betwijfel dat er nu nog onbereikbare gebieden zijn
Ben je weleens in de bergen geweest?
pi_207973756
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 23:12 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Ben je weleens in de bergen geweest?
Ik kom daar elk jaar...
pi_207973946
twitter
pi_207977714
Artikel over het Nederlandse reddingsteam

"Een van de hoogtepunten was volgens Kramer de redding, vrijdag, van een jongen van 8. "Elke redding is natuurlijk enorm bijzonder, maar deze kwam op een moment waarop we het eigenlijk niet meer verwachtten. En toen bleek ook nog eens dat het ging om een kind, dat ook nog relatief ongedeerd is. Die blik in zijn ogen vergeet je nooit meer."

https://nos.nl/l/2463623
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207977881
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 23:31 schreef Houtenbeen het volgende:
[ twitter ]
Hier kan je toch ook niet om juichen ;(
  maandag 13 februari 2023 @ 11:10:12 #26
292419 NoXia
Productiefoutje
pi_207978002
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 21:18 schreef polderturk het volgende:
De beelden zijn ongelofelijk

[ twitter ]
Waar kijken we naar?
pi_207978140
Zojuist een jonge dame in Hatay onder het puin gehaald. Heel veel militairen zie ik voor het eerst op beelden. Niet verwonderlijk na alle signalen rondom de veiligheid.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 13 februari 2023 @ 12:51:54 #28
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207979760
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 11:20 schreef Slayage het volgende:
Zojuist een jonge dame in Hatay onder het puin gehaald. Heel veel militairen zie ik voor het eerst op beelden. Niet verwonderlijk na alle signalen rondom de veiligheid.
Komen nog steeds mensen levend uit idd, die vaak nauwelijks konden bewegen in de ruimte zwaar ze vast zaten. Als je geen claustrofobie had heb je het nu wel.

Echt een gruweldood als je niet gered wordt. Nog een week lang of wat in je 'doodskist' liggen voor je echt weg bent.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207979787
quote:
14s.gif Op maandag 13 februari 2023 11:10 schreef NoXia het volgende:

[..]
Waar kijken we naar?
Een kapotgetrilde weg.
pi_207982684
Het noordwesten van Syri valt door de aardbeving tussen wal en schip. Het is rebellen gebied waar Damascus niet kan/wil komen. Sterker Assad lacht zich ongetwijfeld helemaal krom. Eigenlijk zouden de Turken hulp moeten leveren, maar die zijn dan weer bezig met hun eigen ellende , waardoor het getroffen gebied als een stiefkind wordt behandeld.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  maandag 13 februari 2023 @ 17:03:12 #31
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_207982877
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2023 22:40 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
Voor geen geld krijg je mij daar in denk ik… als mijn familie eronder zou liggen dan wel, maar ik krijg al claustrofobie als ik er naar kijk zeg.. wat een geluk dat er mensen zijn die dit wel kunnen.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  maandag 13 februari 2023 @ 17:26:46 #32
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_207983159
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2023 17:03 schreef nixxx het volgende:

[..]
Voor geen geld krijg je mij daar in denk ik... als mijn familie eronder zou liggen dan wel, maar ik krijg al claustrofobie als ik er naar kijk zeg.. wat een geluk dat er mensen zijn die dit wel kunnen.
Het stelt ook best eisen aan je fysieke gesteldheid om daar goed doorheen te lopen/kruipen.
  maandag 13 februari 2023 @ 17:29:43 #33
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_207983195
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 17:26 schreef Eightyone het volgende:

[..]
Het stelt ook best eisen aan je fysieke gesteldheid om daar goed doorheen te lopen/kruipen.
Noem je me nou dik?? :o

Nee fysiek zou het me wel lukken, maar psychisch… als je weet dat er nog naschokken zijn. Dat je met een beetje pech naast je slachtoffer komt te liggen… brrrr
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  maandag 13 februari 2023 @ 17:31:50 #34
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_207983221
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2023 17:29 schreef nixxx het volgende:

[..]
Noem je me nou dik?? :o

Nee fysiek zou het me wel lukken, maar psychisch... als je weet dat er nog naschokken zijn. Dat je met een beetje pech naast je slachtoffer komt te liggen... brrrr
Ik doelde op dingen als lenigheid en sterke spieren. En niet al te snel vermoeid raken.
  maandag 13 februari 2023 @ 18:10:28 #35
277627 Seven.
We are Borg.
pi_207983727
Ondanks de hoopvolle berichten van gistermiddag.. Helaas heeft de buurman van mijn ouders het niet overleefd. Zijn lichaam kan ook niet geborgen worden (gebouw is gedeeltelijk ingestort, dus geen pancake collapse).

:'(

https://www.telegraaf.nl/(...)ukken-het-is-te-laat
Resistance is futile.
pi_207983793
quote:
9s.gif Op maandag 13 februari 2023 18:10 schreef Seven. het volgende:
Ondanks de hoopvolle berichten van gistermiddag.. Helaas heeft de buurman van mijn ouders het niet overleefd. Zijn lichaam kan ook niet geborgen worden (gebouw is gedeeltelijk ingestort, dus geen pancake collapse).

:'(

https://www.telegraaf.nl/(...)ukken-het-is-te-laat
Wat vreselijk :'( De onmacht :'( Ik wens ze heel veel sterkte ;(
pi_207983802
quote:
9s.gif Op maandag 13 februari 2023 18:10 schreef Seven. het volgende:
Ondanks de hoopvolle berichten van gistermiddag.. Helaas heeft de buurman van mijn ouders het niet overleefd. Zijn lichaam kan ook niet geborgen worden (gebouw is gedeeltelijk ingestort, dus geen pancake collapse).

:'(

https://www.telegraaf.nl/(...)ukken-het-is-te-laat
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207983880
quote:
9s.gif Op maandag 13 februari 2023 18:10 schreef Seven. het volgende:
Ondanks de hoopvolle berichten van gistermiddag.. Helaas heeft de buurman van mijn ouders het niet overleefd. Zijn lichaam kan ook niet geborgen worden (gebouw is gedeeltelijk ingestort, dus geen pancake collapse).

:'(

https://www.telegraaf.nl/(...)ukken-het-is-te-laat
Och nee ;(

Die hele familie is ook wel ongenadig hard geraakt zeg, damn...
Aut viam inveniam, aut faciam
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
  Moderator maandag 13 februari 2023 @ 18:52:46 #39
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_207984319


Deze foto uit Turkije....
pi_207984453
quote:
9s.gif Op maandag 13 februari 2023 18:10 schreef Seven. het volgende:
Ondanks de hoopvolle berichten van gistermiddag.. Helaas heeft de buurman van mijn ouders het niet overleefd. Zijn lichaam kan ook niet geborgen worden (gebouw is gedeeltelijk ingestort, dus geen pancake collapse).

:'(

https://www.telegraaf.nl/(...)ukken-het-is-te-laat
Dit gaat nog veel extra psychische trauma's veroorzaken dat mensen geen waardig afscheid kunnen nemen van hun omgekomen dierbaren.
  maandag 13 februari 2023 @ 19:43:31 #41
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_207985239
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 18:52 schreef Momo het volgende:
[ afbeelding ]

Deze foto uit Turkije....
huh ? apart.....
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 13 februari 2023 @ 20:02:50 #42
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207985695
Wat deze aardbevingen heftig maakt is dat het slechts op 5 km diepte heeft plaatsgevonden in tegenstelling tot de aardbeving in de buurt van Istanbul in 1999 die op 17 km diepte was:

twitter

twitter
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207985872
quote:
9s.gif Op maandag 13 februari 2023 18:10 schreef Seven. het volgende:
Ondanks de hoopvolle berichten van gistermiddag.. Helaas heeft de buurman van mijn ouders het niet overleefd. Zijn lichaam kan ook niet geborgen worden (gebouw is gedeeltelijk ingestort, dus geen pancake collapse).

:'(

https://www.telegraaf.nl/(...)ukken-het-is-te-laat
Ah wat erg, had hoop na je laatste post.
  maandag 13 februari 2023 @ 20:10:25 #44
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_207985893
de Limburger
quote:
En dan is Biesmans als langjarig vrijwilliger bij de Stichting Reddingshonden RHWW toch wel wat ellende gewend. Het team wordt ingezet bij vermissingen en zoekacties en zocht bijvoorbeeld naar de slachtoffers van de brugramp in Portugal. „Maar iets van deze omvang, dat hebben we nog niet meegemaakt”, zegt de Maastrichtenaar, in het dagelijks leven vakbondsleider bij CNV. Hij kan het trouwens niet te lang maken aan de telefoon, waarschuwt hij. „We hebben nauwelijks stroom.” Hij moet zuinig zijn op de batterij.

Slachtoffers
Zaterdag zijn ze vanuit Nederland vertrokken met een ploeg die is samengesteld uit vrijwilligers van diverse Nederlandse en Belgische reddingshondenteams, om hier in de regio Hatay in de puinhopen te helpen zoeken naar slachtoffers. Biesmans zelf verwacht deze middag of in de nacht ingezet te worden. „We draaien volcontinu”, verduidelijkt hij. Want de gevoelige hondenneuzen zijn onmisbaar bij het zoekwerk tussen de brokstukken en het puin. „De honden slaan aan op menselijke geur. Op die plekken gaan de puinruimers aan de slag.”De hoop is daarbij volgens Biesmans nog steeds gevestigd op overlevenden. Maar het besef is er ook dat ze vooral doden zullen vinden. „De kans wordt steeds kleiner”, erkent hij. Al werd zondag, zes dagen na de beving nog een meisje van tien levend onder het puin vandaan gehaald. Maar ook zonder overlevenden wordt het zoeken volgens de Maastrichtenaar – die zelf vooral een cordinerende en ondersteunende rol heeft – niet minder belangrijk. „Niet weten waar je dierbaren zijn, is verschrikkelijk. Wij kunnen ervoor zorgen dat mensen in elk geval nog waardig afscheid kunnen nemen.”
Ik las dat er al een team weer terug naar Nederland gaat en schrok ervan. Gelukkig komen er nieuwe zoekteams die toch doorgaan. Nu hopen op nog een paar wonderen. ^O^
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 13 februari 2023 @ 20:39:12 #45
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207986472
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 19:43 schreef deedeetee het volgende:

[..]
huh ? apart.....
Duurde ook even voordat ik het snapte. De ramen zijn ondersteboven. Deze hele verdieping is dus zo te zien in zijn geheel 180 graden opzij gerold over de auto's heen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207986673
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207986714
quote:
2s.gif Op maandag 13 februari 2023 20:39 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Duurde ook even voordat ik het snapte. De ramen zijn ondersteboven. Deze hele verdieping is dus zo te zien in zijn geheel 180 graden opzij gerold over de auto's heen.
Ik zie dat nu pas. Idioot.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207986966
Lees dat wetenschappers / specialisten nog voor 2030 een gelijkwaardige aardbeving in de buurt van Istanbul verwachten. Wat een vooruitzicht..
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207988643
Nou, de haat richting Syrische mensen is goed bezig onder Turken. Wat is dat toch elke keer.
pi_207988652
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 22:55 schreef Rupibma het volgende:
Nou, de haat richting Syrische mensen is goed bezig onder Turken. Wat is dat toch elke keer.
Zelfde als hier. EiGen VolK EeRsT
  Spellchecker maandag 13 februari 2023 @ 23:01:34 #51
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207988846
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 22:56 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Zelfde als hier. EiGen VolK EeRsT
Dit gaat een stuk verder.
pi_207988867
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:15 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Dit gaat een stuk verder.
Syriers hebben zich in de afgelopen jaren zo'n beetje onmogelijk gemaakt.

Werkgevers maken misbruik van ze door ze laten werken voor minder dan minimumloon en geen verzekering. Wat dus heeft geresulteerd in veel nieuwe werkloze Turken.

Daarnaast zijn het er gewoon te veel geworden.
pi_207988880
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 21:04 schreef Jor_Dii het volgende:
Lees dat wetenschappers / specialisten nog voor 2030 een gelijkwaardige aardbeving in de buurt van Istanbul verwachten. Wat een vooruitzicht..
Istanbul, Bagcilar.



Tikkende tijdbom, wachten tot het zo ver is eigenlijk.
pi_207988934
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:18 schreef KrAlex het volgende:

[..]
Syriers hebben zich in de afgelopen jaren zo'n beetje onmogelijk gemaakt.

Werkgevers maken misbruik van ze door ze laten werken voor minder dan minimumloon en geen verzekering. Wat dus heeft geresulteerd in veel nieuwe werkloze Turken.

Daarnaast zijn het er gewoon te veel geworden.
Ja, dat is normaal. Denk aan Polen. Is het de schuld van Polen dat werkgevers ze laten werken voor een hongerloon?

Turken zijn er meteen bij als een groep de schuld moeten krijgen. Alevieten, Syriers, Koerden. Begin bij de man op wie je stemt, maar jij, als product van een gastarbeider moet je schamen om die pvv instelling. Het meest ironische is nog wel de Turken in diaspora die die shit posten.
pi_207988980
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:27 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Ja, dat is normaal. Denk aan Polen. Is het de schuld van Polen dat werkgevers ze laten werken voor een hongerloon?

Turken zijn er meteen bij als een groep de schuld moeten krijgen. Alevieten, Syriers, Koerden. Begin bij de man op wie je stemt, maar jij, als product van een gastarbeider moet je schamen om die pvv instelling. Het meest ironische is nog wel de Turken in diaspora die die shit posten.
Hoezo richt je je post nu op mij? :') Ik proef frustratie bij je word je als Alevi zo vaak buitengesloten?

Ik stem overigens nergens op, woon niet in Turkije dus heb er niks over te zeggen.
pi_207988998
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 21:04 schreef Jor_Dii het volgende:
Lees dat wetenschappers / specialisten nog voor 2030 een gelijkwaardige aardbeving in de buurt van Istanbul verwachten. Wat een vooruitzicht..
"The Big one".

Van de vorige zijn er binnen in de Aya Sofia nog sporen te zien. En dat is een van de meest solide gebouwen ter wereld gebleken. Valt over die moderne flatjes niet te zeggen.
pi_207989040
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:35 schreef KrAlex het volgende:

[..]
Hoezo richt je je post nu op mij? :') Ik proef frustratie bij je word je als Alevi zo vaak buitengesloten?

Ik stem overigens nergens op, woon niet in Turkije dus heb er niks over te zeggen.
Jij reageert toch met begrip op het racisme van die Turken?
pi_207989050
quote:
1s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:36 schreef Beathoven het volgende:

[..]
"The Big one".

Van de vorige zijn er binnen in de Aya Sofia nog sporen te zien. En dat is een van de meest solide gebouwen ter wereld gebleken. Valt over die moderne flatjes niet te zeggen.
Ze verwachten die big one al jaren.
pi_207989053
quote:
2s.gif Op maandag 13 februari 2023 20:39 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Duurde ook even voordat ik het snapte. De ramen zijn ondersteboven. Deze hele verdieping is dus zo te zien in zijn geheel 180 graden opzij gerold over de auto's heen.
Is wel logisch ergens. Gebouw valt opzij, tegen ander object aan, bovenkant gebouw breekt af en eindigt dan op zijn kop. /Ō\
beter een knipoog dan een blauw oog
pi_207989109
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:43 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Jij reageert toch met begrip op het racisme van die Turken?
Lees juist dat ze streng controleren op racisme, vooral op sociale media. Er wordt geregeld geroepen dat het nu de tijd is van samenhorigheid en men polariserende opmerkingen moet laten er worden zelfs mensen die racistische opmerkingen maken opgepakt voor verhoor?
pi_207989128
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:45 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Ze verwachten die big one al jaren.
Komt omdat ie in de historie al vaker voorbij gekomen is met een tijdspanne ertussen. Maar het is ook weer niet dat ze dat met de jaren nauwkeurig kunnen voorspellen. Reken iig op deze eeuw.
  dinsdag 14 februari 2023 @ 00:12:05 #63
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207989210
quote:
2s.gif Op maandag 13 februari 2023 20:39 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Duurde ook even voordat ik het snapte. De ramen zijn ondersteboven. Deze hele verdieping is dus zo te zien in zijn geheel 180 graden opzij gerold over de auto's heen.
De ramen zijn gewoon recht hoor; kijk maar naar de vensterbanken. Het meest waarschijnlijke is dat de begane grond ingezakt is en de eerste verdieping die over stoep uitsteekt naar beneden is gekomen. @Momo wat is de bron van de foto?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207989212
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:52 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Lees juist dat ze streng controleren op racisme, vooral op sociale media. Er wordt geregeld geroepen dat het nu de tijd is van samenhorigheid en men polariserende opmerkingen moet laten er worden zelfs mensen die racistische opmerkingen maken opgepakt voor verhoor?
Je mist mijn punt. People are racist AF. Wat moet de overheid daar aan doen?
  dinsdag 14 februari 2023 @ 00:13:39 #65
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207989217
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:12 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Je mist mijn punt. People are racist AF. Wat moet de overheid daar aan doen?
En nu kappen. Er is maar n menselijk ras. Dit topic gaat over de aardbeving.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207989253
https://www.iitk.ac.in/nicee/wcee/article/13_2652.pdf

Correctie. De sporen van de vorige grote aardbeving die Istanbul, het toenmalige Constantinopel trof zitten blijkbaar duidelijker in de kleine Aya Sofia.

Uitgebreide analyse met modellen en foto's in deze pdf.

[ Bericht 2% gewijzigd door Beathoven op 14-02-2023 00:27:12 ]
pi_207989264
quote:
13s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:13 schreef ACT-F het volgende:

[..]
En nu kappen. Er is maar n menselijk ras. Dit topic gaat over de aardbeving.
Die en nu kappen was komisch 😆

Wat is niet aardbeving gerelateerd aan de racisme sentimenten NAV DE AARDBEVING?
  dinsdag 14 februari 2023 @ 00:23:52 #68
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207989276
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:22 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Die en nu kappen was komisch 😆

Wat is niet aardbeving gerelateerd aan de racisme sentimenten NAV DE AARDBEVING?
Moet ik nu werkelijk een TR plaatsen?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207989288
quote:
13s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:23 schreef ACT-F het volgende:

[..]
Moet ik nu werkelijk een TR plaatsen?
Ja, doe maar.

Wat wil je verder vermijden? Rellen, plunderingen, de overheids rol in deze? Het hoort bij het onderwerp. Je kunt jezelf ook aanleren niet op elke post te reageren als het je niet uitkomt.
pi_207989304
Nm

[ Bericht 54% gewijzigd door marsan op 14-02-2023 00:33:40 ]
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_207989328
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:29 schreef marsan het volgende:
Nm
Try again 🫠
pi_207989336
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:12 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Je mist mijn punt. People are racist AF. Wat moet de overheid daar aan doen?
Want je leest troll tweets ofzo? Vind het nogal wat om Turken racistisch te noemen en ook nog eens alevieten en koerden erbij halen om even flink te gaan stoken. Bah
  dinsdag 14 februari 2023 @ 06:52:54 #73
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207989842
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:12 schreef ACT-F het volgende:

[..]
De ramen zijn gewoon recht hoor; kijk maar naar de vensterbanken. Het meest waarschijnlijke is dat de begane grond ingezakt is en de eerste verdieping die over stoep uitsteekt naar beneden is gekomen. @:Momo wat is de bron van de foto?
Ik zag er ook al niks geks aan.
Maar rollende huizen klinkt wel leuk natuurlijk
Tot nooit .......
pi_207990710
Willem Engel trekt de aardbeving in twijfel 8)7 8)7 8)7

https://www.dumpert.nl/filmpjes?selectedId=100053670_bc764cb7
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
pi_207990773
quote:
11s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 09:43 schreef StateOfMind het volgende:
Willem Engel trekt de aardbeving in twijfel 8)7 8)7 8)7

https://www.dumpert.nl/filmpjes?selectedId=100053670_bc764cb7
Laat dit alsjeblieft weg hier :r :r
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator dinsdag 14 februari 2023 @ 09:51:51 #76
8781 crew  Frutsel
pi_207990819
Inderdaad - kan wegblijven - loopt een topic in BNW
  Moderator dinsdag 14 februari 2023 @ 09:55:57 #77
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_207990862
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:12 schreef ACT-F het volgende:

[..]
De ramen zijn gewoon recht hoor; kijk maar naar de vensterbanken. Het meest waarschijnlijke is dat de begane grond ingezakt is en de eerste verdieping die over stoep uitsteekt naar beneden is gekomen. @:Momo wat is de bron van de foto?
Twitter, maar hij komt uit Turkse media
https://www.aa.com.tr/tr/(...)ata-yol-acti/2817829
  dinsdag 14 februari 2023 @ 10:23:04 #78
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207991116
quote:
11s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 09:43 schreef StateOfMind het volgende:
Willem Engel trekt de aardbeving in twijfel 8)7 8)7 8)7

https://www.dumpert.nl/filmpjes?selectedId=100053670_bc764cb7
Die man is echt alwetend.
En wij maar denken dat je voor dansen alleen maar soepele heupjes nodig hebt.
Tot nooit .......
  dinsdag 14 februari 2023 @ 10:24:10 #79
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_207991123
quote:
3s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 00:12 schreef ACT-F het volgende:

[..]
De ramen zijn gewoon recht hoor; kijk maar naar de vensterbanken. Het meest waarschijnlijke is dat de begane grond ingezakt is en de eerste verdieping die over stoep uitsteekt naar beneden is gekomen. @:Momo wat is de bron van de foto?
De vitrage hangt ook gewoon normaal zie ik nu. Dan zal de verdieping eronder mss zijn ingestort en is dit deel van t gebouw wat verschoven en op de auto's terecht gekomen.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_207992246
Hier een video met meer context. Lijkt erop alsof de begane grond het begeven heeft. Waarschijnlijk waren de kopse wanden loodrecht op deze gevel niet stijf genoeg en is de bovenverdieping als het ware zijwaarts als een kaartenhuis op de auto's beland.

twitter
  dinsdag 14 februari 2023 @ 12:17:27 #81
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207992392
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 21:04 schreef Jor_Dii het volgende:
Lees dat wetenschappers / specialisten nog voor 2030 een gelijkwaardige aardbeving in de buurt van Istanbul verwachten. Wat een vooruitzicht..
Mensen luisteren niet naar wetenschappers.

Echter een kerel die thee bladeren in de lucht gooit, 3 keer in het rond draait en vervolgens aan de hand van oude maya symbolen hetzelfde zegt zal op handen gedragen worden als de grote voorspeller.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207992399
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:17 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Mensen luisteren niet naar wetenschappers.

Echter een kerel die thee bladeren in de lucht gooit, 3 keer in het rond draait en vervolgens aan de hand van oude maya symbolen hetzelfde zegt zal op handen gedragen worden als de grote voorspeller.
Of je nu wel of niet luistert naar deze wetenschappers: wat wil je precies doen in een stad van 10+ miljoen inwoners?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  dinsdag 14 februari 2023 @ 12:20:14 #83
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207992412
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:18 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Of je nu wel of niet luistert naar deze wetenschappers: wat wil je precies doen in een stad van 10+ miljoen inwoners?
Voor 2030? Kan je misschien van 3 gebouwen de fundering aanpassen idd. Dus niks. Je kan wel een waarschuwingsysteem opzetten zoals mensen in Japan hebben. Of misschien hebben ze dat al? In japan krijgt iedereen een keihard alarm op z'n telefoon zodra er lichte trillingen beginnen.Die paar seconde zijn misschien net genoeg om je huis uit te komen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 14 februari 2023 @ 12:21:10 #84
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207992421
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:18 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Of je nu wel of niet luistert naar deze wetenschappers: wat wil je precies doen in een stad van 10+ miljoen inwoners?
We hebben nog 7 jaar de tijd.
Alarm en die paar seconden extra tijd dat zal misschien 5% doden schelen, vooral leuk in een land waar de gebouwen aarbeveingsbestand zijn.
Ik stel voor dat we de stad opnieuw bouwen maar dan aardbevingsbestendig.
En anders heeft Willem Engel vast een oplossing.

[ Bericht 9% gewijzigd door Speekselklier op 14-02-2023 12:27:21 ]
Tot nooit .......
pi_207992458
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:21 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
We hebben nog 7 jaar de tijd. Ik stel voor dat we de stad opnieuw bouwen maar dan aardbevingsbestendig.
En anders heeft Willem Engel vast een oplossing.
Istanbul opnieuw bouwen. Succes daarmee dan maar.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_207992836
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:21 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
We hebben nog 7 jaar de tijd.
Alarm en die paar seconden extra tijd dat zal misschien 5% doden schelen, vooral leuk in een land waar de gebouwen aarbeveingsbestand zijn.
Ik stel voor dat we de stad opnieuw bouwen maar dan aardbevingsbestendig.
En anders heeft Willem Engel vast een oplossing.
DW heeft daar een mooie docu over gemaakt. Een particulier biedt deze dienst in Istanbul aan maar zou eigenlijk meer meetpunten moeten hebben om het betrouwbaarder te maken. Dat een particulier dit gedaan heeft en niet door de overheid zegt alweer genoeg over het oppertunisme van Erdogan.

  dinsdag 14 februari 2023 @ 13:15:29 #87
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_207993131
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 12:52 schreef Basp1 het volgende:

[..]
DW heeft daar een mooie docu over gemaakt. Een particulier biedt deze dienst in Istanbul aan maar zou eigenlijk meer meetpunten moeten hebben om het betrouwbaarder te maken. Dat een particulier dit gedaan heeft en niet door de overheid zegt alweer genoeg over het oppertunisme van Erdogan.

Zo’n waarschuwing systeem heeft ook weer vervelende afwegingen die je in moet calculeren. Elke keer dat je een waarschuwing afgeeft en je een miljoenen stad uit hun huizen jaagt kun je ook weer een handvol doden verwachten. Paniek, hartaanvallen, verdringing etc dus hoe gevoelig zet je het? Te gevoelig, dan heb je teveel vals alarm, niet gevoelig genoeg, dan heb je er ook niks aan.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_207993304
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 13:15 schreef nixxx het volgende:

[..]
Zo’n waarschuwing systeem heeft ook weer vervelende afwegingen die je in moet calculeren. Elke keer dat je een waarschuwing afgeeft en je een miljoenen stad uit hun huizen jaagt kun je ook weer een handvol doden verwachten. Paniek, hartaanvallen, verdringing etc dus hoe gevoelig zet je het? Te gevoelig, dan heb je teveel vals alarm, niet gevoelig genoeg, dan heb je er ook niks aan.
je hebt niet gekeken? ;)

Dit systeem wordt allang succesvol in Japan gebruik en registeerd de vaak niet krachtige p golven en bij een beving is de waarschuwingstijd in de buurt van het epicentrum vaak maar 10 a 20 seconden voor de krachtige golven. :)
  dinsdag 14 februari 2023 @ 13:34:48 #89
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207993342
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 13:15 schreef nixxx het volgende:

[..]
Zo’n waarschuwing systeem heeft ook weer vervelende afwegingen die je in moet calculeren. Elke keer dat je een waarschuwing afgeeft en je een miljoenen stad uit hun huizen jaagt kun je ook weer een handvol doden verwachten. Paniek, hartaanvallen, verdringing etc dus hoe gevoelig zet je het? Te gevoelig, dan heb je teveel vals alarm, niet gevoelig genoeg, dan heb je er ook niks aan.
Miljoenen mensen de stad uitjagen gaat ook niet lukken want je hebt op het moment van het alarm nog een paar minuten. Net op tijd om je schoenen aan te doen en een fles water te pakken.
Tot nooit .......
pi_207993406
quote:
99s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 13:34 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Miljoenen mensen de stad uitjagen gaat ook niet lukken want je hebt op het moment van het alarm nog een paar minuten. Net op tijd om je schoenen aan te doen en een fles water te pakken.
Al kun je je huis maar verlaten, kan heel veel doden schelen natuurlijk.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  dinsdag 14 februari 2023 @ 14:55:45 #91
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207994320
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 09:55 schreef Momo het volgende:

[..]
Twitter, maar hij komt uit Turkse media
https://www.aa.com.tr/tr/(...)ata-yol-acti/2817829
FOK! detective :7

https://www.google.com/ma(...)13312!8i6656!5m1!1e1
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207994407
Ondertussen is het een "wonder" wanneer mensen nog levend onder het puin gevonden worden.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207994565
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:02 schreef Slayage het volgende:
Ondertussen is het een "wonder" wanneer mensen nog levend onder het puin gevonden worden.

[ twitter ]
Bizar hoor, een week lang liggen creperen onder het puin -O-
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_207994697
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:02 schreef Slayage het volgende:
Ondertussen is het een "wonder" wanneer mensen nog levend onder het puin gevonden worden.

[ twitter ]
En Turkije wil er al met de bulldozer overheen.
pi_207994783
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2023 23:43 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Jij reageert toch met begrip op het racisme van die Turken?
Hij is helaas niet de enige Turk die racisme normaal vindt. Het is niet normaal wat de Syrirs over zich heen krijgen de laatste jaren, eigenlijk sinds dat het economisch slecht gaat in Turkije. En de CHP de grootste oppositie partij voert al sinds 2011, begin van de Syrische burgeroorlog, een haatcampagne richting Syrirs . Erdogan zou "de Syrirs naar Turkije brengen om hun op Erdogan te laten stemmen". De CHP is traditioneel al een racistische partij sinds de begindagen van de republiek. Toen waren met name Koerden het slachtoffer. Nu hebben ze een nieuwe slachtoffer gevonden en is racisme en vreemdelingenhaat mainstream geworden. De grote oppositie blok dat zich heeft verenigd tegen Erdoğan heeft een verkiezingsbelofte gedaan om alle Syrirs te deporteren.

Weet je wat je wat de grap is, Turken zijn over het algemeen ook nog moslim en in de Islam is geen plaats voor racisme. Welke vorm dan ook. Dat maakt het racisme van moslims voor mij als moslim vele malen erger.
Het racisme probleem is helaas universeel en is een bijeffect van onze tribale aard als mensen, dus zo primitief als maar zijn, waardoor het uitbannen heel moelijk is.

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  dinsdag 14 februari 2023 @ 15:32:38 #96
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207994788
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:25 schreef Rupibma het volgende:

[..]
En Turkije wil er al met de bulldozer overheen.
Eens moet je ook door en je gaan richten op de overlevenden.
Onder het puin vandaan, dan heb je de aardbeving nog niet overleeft he.
Tot nooit .......
pi_207994818
Al die levenden onder het puin die niet gevonden zullen worden ;(
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
  dinsdag 14 februari 2023 @ 15:36:30 #98
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207994831
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:35 schreef Alarmonoff het volgende:
Al die levenden onder het puin die niet gevonden zullen worden ;(
Heel eng idd, nachtmerrie materiaal. Daar liggen tot je dan maar dood gaat van de dorst oid.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_207995128
quote:
Hoe heb je het uiteindelijk gevonden? Ik heb nog even rondgeneusd op internet maar kon nergens een goed aanknopingspunt vinden.
  dinsdag 14 februari 2023 @ 16:30:05 #100
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_207995439
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 16:00 schreef archito het volgende:

[..]
Hoe heb je het uiteindelijk gevonden? Ik heb nog even rondgeneusd op internet maar kon nergens een goed aanknopingspunt vinden.
Ik heb gezocht naar termen als auto's onder gebouw en vond de volgende site:

https://www.yenicaggazete(...)ntulendi-629201h.htm

Je ziet aan de foto's dat het videofragmenten zijn gemaakt rondom het centrum van Adıyaman, dus de zoektocht ging verder naar videobeelden en die vond ik hier:

https://halktv.com.tr/gun(...)ltinda-kaldi-718831h

Op de achtergrond zie je een elektronicawinkel met de tekst "bilgisayar gvenlik ve elektronik merkezi". Daarop gezocht in combinatie met Adıyaman en gelijk de eerste link:

https://www.adiyamanbilisim.com/

Onderin de site zie je een kaartje met de locatie van de winkel. Het bleek de juiste te zijn.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_207995810
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:25 schreef Rupibma het volgende:

[..]
En Turkije wil er al met de bulldozer overheen.
Op een gegeven moment moet je verder. Ik meen dat het Nederlandse team de laatste twee dagen niemand hebben gered.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_207996229
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:32 schreef Slayage het volgende:

[..]
Hij is helaas niet de enige Turk die racisme normaal vindt. Het is niet normaal wat de Syrirs over zich heen krijgen de laatste jaren, eigenlijk sinds dat het economisch slecht gaat in Turkije. En de CHP de grootste oppositie partij voert al sinds 2011, begin van de Syrische burgeroorlog, een haatcampagne richting Syrirs . Erdogan zou "de Syrirs naar Turkije brengen om hun op Erdogan te laten stemmen". De CHP is traditioneel al een racistische partij sinds de begindagen van de republiek. Toen waren met name Koerden het slachtoffer. Nu hebben ze een nieuwe slachtoffer gevonden en is racisme en vreemdelingenhaat mainstream geworden. De grote oppositie blok dat zich heeft verenigd tegen Erdoğan heeft een verkiezingsbelofte gedaan om alle Syrirs te deporteren.

Weet je wat je wat de grap is, Turken zijn over het algemeen ook nog moslim en in de Islam is geen plaats voor racisme. Welke vorm dan ook. Dat maakt het racisme van moslims voor mij als moslim vele malen erger.
Het racisme probleem is helaas universeel en is een bijeffect van onze tribale aard als mensen, dus zo primitief als maar zijn, waardoor het uitbannen heel moelijk is.

[ twitter ]
Je kan dit niet zomaar bij chp flikkeren, hoor. Maar ik ga er verder niet op in, dat past hier niet meer dan.
pi_207996565
twitter
pi_207997650
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:36 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Heel eng idd, nachtmerrie materiaal. Daar liggen tot je dan maar dood gaat van de dorst oid.
Ze moeten niet stoppen met zoeken, gister hoorde ik dat er nog levenden zijn gevonden na 9 dagen.
Hadden ze nu maar opspoortechnologie doorontwikkeld.
God was in Christ, reconciling the world unto himself, not imputing their trespasses unto them;
  dinsdag 14 februari 2023 @ 19:46:54 #105
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_207997884
quote:
8s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 19:37 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
Ze moeten niet stoppen met zoeken, gister hoorde ik dat er nog levenden zijn gevonden na 9 dagen.
Toch wel mooi dat wij op fok! zonder dat we er verstand van hebben op 4000km afstand in staat zijn de lokale hulpverleners te adviseren.
Tot nooit .......
  dinsdag 14 februari 2023 @ 20:39:36 #106
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207998782
quote:
8s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 19:37 schreef Alarmonoff het volgende:

[..]
Ze moeten niet stoppen met zoeken, gister hoorde ik dat er nog levenden zijn gevonden na 9 dagen.
Hadden ze nu maar opspoortechnologie doorontwikkeld.
Ik hoop over 20 jaar dat er gewoon een heel leger van Boston Dynamics robots gedropt kunnen worden die massaal gaan zoeken naar overlevenden.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 14 februari 2023 @ 20:51:34 #107
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207998986
Is er al bekend hoeveel mensen er ongeveer vermist zijn?
  Moderator dinsdag 14 februari 2023 @ 21:29:59 #108
5428 crew  miss_sly
pi_207999505
Op NPO1 is een programma over USAR in hun tijd daar. Heftig.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_207999688
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:29 schreef miss_sly het volgende:
Op NPO1 is een programma over USAR in hun tijd daar. Heftig.
Zit het te kijken. Die ontremde verdriet van mensen. Volwassen mannen die letterlijk op hun knieeen vallen van verdriet. Smeken of ze nog iemand misschien kunnen helpen.

Allemachtig....
pi_207999736
quote:
2s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 20:39 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Ik hoop over 20 jaar dat er gewoon een heel leger van Boston Dynamics robots gedropt kunnen worden die massaal gaan zoeken naar overlevenden.
Met sensoren/scanners volgepakte drones die binnen een minuut een digitale 3d kaart heeft van de rune :9
  Moderator dinsdag 14 februari 2023 @ 21:50:19 #111
5428 crew  miss_sly
pi_207999789
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:42 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Zit het te kijken. Die ontremde verdriet van mensen. Volwassen mannen die letterlijk op hun knieeen vallen van verdriet. Smeken of ze nog iemand misschien kunnen helpen.

Allemachtig....
En dan moeten beslissen dat je ergens niet gaat helpen omdat het niet te doen is…terwijl ze de mensen horen kloppen. Afschuwelijk ;(
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_207999806
quote:
7s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:50 schreef miss_sly het volgende:

[..]
En dan moeten beslissen dat je ergens niet gaat helpen omdat het niet te doen is…terwijl ze de mensen horen kloppen. Afschuwelijk ;(
Ja, de tyfus zeg. Dat je moet uitleggen aan iemand die gewoon zijn dierbare wil redden, dat jij er het gereedschap niet voor hebt. Omdat het misschien wel een week duurt, en er meer mensen liggen.

Kan niet anders. Maar je moet het maar even brengen. Pffff
pi_207999811
Godverdomme zeg, ik zit me echt met een brok in m’n keel naar die beelden op npo 1 te kijken.
Wat verschrikkelijk. Ik wist dat het heftig is daar, maar als je dan deze beelden ziet dan krijgt het nog meer een leven.

Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten. En praten om een amputatie uit te voeren bij een jongetje.
Jezus, deze mensen verdienen echt een standbeeld.
pi_207999828
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:52 schreef Minimunt het volgende:
Godverdomme zeg, ik zit me echt met een brok in m’n keel naar die beelden op npo 1 te kijken.
Wat verschrikkelijk. Ik wist dat het heftig is daar, maar als je dan deze beelden ziet dan krijgt het nog meer een leven.

Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten. En praten om een amputatie uit te voeren bij een jongetje.
Jezus, deze mensen verdienen echt een standbeeld.
Absoluut ! wat een helden.
  Moderator dinsdag 14 februari 2023 @ 21:55:57 #115
5428 crew  miss_sly
pi_207999850
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:52 schreef Minimunt het volgende:
Godverdomme zeg, ik zit me echt met een brok in m’n keel naar die beelden op npo 1 te kijken.
Wat verschrikkelijk. Ik wist dat het heftig is daar, maar als je dan deze beelden ziet dan krijgt het nog meer een leven.

Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten. En praten om een amputatie uit te voeren bij een jongetje.
Jezus, deze mensen verdienen echt een standbeeld.
Eens.

En de ravage. Ik had al heel wat beelden gezien, maar nu krijg ik nog veel meer een beeld van hoe ernstig de ravage is. Het is echt dramatisch.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  dinsdag 14 februari 2023 @ 21:58:24 #116
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_207999879
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:52 schreef Minimunt het volgende:
Godverdomme zeg, ik zit me echt met een brok in m’n keel naar die beelden op npo 1 te kijken.
Wat verschrikkelijk. Ik wist dat het heftig is daar, maar als je dan deze beelden ziet dan krijgt het nog meer een leven.

Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten. En praten om een amputatie uit te voeren bij een jongetje.
Jezus, deze mensen verdienen echt een standbeeld.
Raar om over na te denken eigenlijk hoe huizen, waar je in woont voor veiligheid normaal, opeens enorme deathtraps worden.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 14 februari 2023 @ 21:59:00 #117
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_207999887
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:52 schreef Minimunt het volgende:
Godverdomme zeg, ik zit me echt met een brok in m’n keel naar die beelden op npo 1 te kijken.
Wat verschrikkelijk. Ik wist dat het heftig is daar, maar als je dan deze beelden ziet dan krijgt het nog meer een leven.

Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten. En praten om een amputatie uit te voeren bij een jongetje.
Jezus, deze mensen verdienen echt een standbeeld.
Is er een link naar de aflevering?
houd ANDERHALVE METER afstand
pi_207999986
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:59 schreef EenAndereWeg het volgende:

[..]
Is er een link naar de aflevering?
NPOstart en dan bij 'live' even terug spoelen
  dinsdag 14 februari 2023 @ 22:20:32 #119
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_208000139
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 22:07 schreef tjoptjop het volgende:

[..]
NPOstart en dan bij 'live' even terug spoelen
Thx
houd ANDERHALVE METER afstand
pi_208000246
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:52 schreef Minimunt het volgende:
Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten.
Arme Tarik ;(
pi_208000363
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Spellchecker dinsdag 14 februari 2023 @ 22:47:04 #122
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208000432
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 22:42 schreef Slayage het volgende:
[ twitter ]
:{

Daar kunnen wij ons hier toch helemaal niks bij voorstellen ....

Bizar ....
  woensdag 15 februari 2023 @ 00:04:52 #123
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_208001124
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 21:52 schreef Minimunt het volgende:
Godverdomme zeg, ik zit me echt met een brok in m’n keel naar die beelden op npo 1 te kijken.
Wat verschrikkelijk. Ik wist dat het heftig is daar, maar als je dan deze beelden ziet dan krijgt het nog meer een leven.

Die man die ze achterlaten omdat de levende mensen te “diep” zitten. En praten om een amputatie uit te voeren bij een jongetje.
Jezus, deze mensen verdienen echt een standbeeld.
Heb net ook gekeken. De man die eerst heel blij was dat het team er was omdat zijn vrouw en 2 kinderen levend onder het puin lagen en ze geklop hoorden.
Het team kon echter niets doen omdat ze er niet bij konden.
Gruwelijk.
houd ANDERHALVE METER afstand
  woensdag 15 februari 2023 @ 00:10:11 #124
486162 EenAndereWeg
houd 1,5 meter afstand
pi_208001163
Toch moest ik even lachen:

Door team gered.

Mensen:12 + hond + kanariepiet
houd ANDERHALVE METER afstand
pi_208002151
quote:
Het blijven schokkende cijfers -O-
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  woensdag 15 februari 2023 @ 08:35:24 #126
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_208002223
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 08:23 schreef Jor_Dii het volgende:

[..]
Het blijven schokkende cijfers -O-
Gaat nog wel naar de 50.000 :{
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_208002228
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2023 08:35 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Gaat nog wel naar de 50.000 :{
Veel meer ben ik bang..
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 februari 2023 @ 09:01:18 #128
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_208002415
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2023 15:32 schreef Slayage het volgende:

[..]
Hij is helaas niet de enige Turk die racisme normaal vindt. Het is niet normaal wat de Syrirs over zich heen krijgen de laatste jaren, eigenlijk sinds dat het economisch slecht gaat in Turkije. En de CHP de grootste oppositie partij voert al sinds 2011, begin van de Syrische burgeroorlog, een haatcampagne richting Syrirs . Erdogan zou "de Syrirs naar Turkije brengen om hun op Erdogan te laten stemmen". De CHP is traditioneel al een racistische partij sinds de begindagen van de republiek. Toen waren met name Koerden het slachtoffer. Nu hebben ze een nieuwe slachtoffer gevonden en is racisme en vreemdelingenhaat mainstream geworden. De grote oppositie blok dat zich heeft verenigd tegen Erdoğan heeft een verkiezingsbelofte gedaan om alle Syrirs te deporteren.

Weet je wat je wat de grap is, Turken zijn over het algemeen ook nog moslim en in de Islam is geen plaats voor racisme. Welke vorm dan ook. Dat maakt het racisme van moslims voor mij als moslim vele malen erger.
Het racisme probleem is helaas universeel en is een bijeffect van onze tribale aard als mensen, dus zo primitief als maar zijn, waardoor het uitbannen heel moelijk is.

[ twitter ]
Het is echt veel te makkelijk om dit even op het bordje van CHP te gooien. Grootste deel van Turkije stemt nog steeds AKP. Een heel groot deel, misschien wel de meerderheid, van de bevolking die zich nu tegen Syrirs keert zijn ook gewoon AKP stemmers. Het is echt nergens op gebaseerd om dit toe te schrijven aan de CHP.

De MHP waar de AKP zo graag mee samenwerkt is bijvoorbeeld vele malen erger qua discriminatie. Alleen houden zij zich nu koest, omdat ze graag blijven slijmen met Erdogan.

Ik zeg niet dat CHP heilig is, verre van, maar dit is echt te makkelijk wat je nu doet.
pi_208002431
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 00:10 schreef EenAndereWeg het volgende:
Toch moest ik even lachen:

Door team gered.

Mensen:12 + hond + kanariepiet
Ik denk dat dat soort kleine dingen die een glimlach oproepen heel hard nodig zijn als je daar bent om hulp te verlenen in die omstandigheden.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 februari 2023 @ 09:05:56 #130
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_208002444
quote:
7s.gif Op woensdag 15 februari 2023 09:03 schreef miss_sly het volgende:

[..]
Ik denk dat dat soort kleine dingen die een glimlach oproepen heel hard nodig zijn als je daar bent om hulp te verlenen in die omstandigheden.
Precies. Je zag iedere keer weer dat die hulpverleners na zo'n redding bijna neervallen van de vermoeidheid. Ze gaan echt puur door op wilskracht en adrenaline.

Tuurlijk stelt het weinig voor als je maar 12 mensen kan redden, maar je redt toch 12 mensen en dat heeft misschien wel weer invloed op tientallen mensen. Je kan moeilijk zeggen dat je niks gaat doen, omdat het wiskundig gezien weinig voorstelt.
pi_208003889
Vier mensen levend uit het puin gehaald: https://www.telegraaf.nl/(...)n-gehaald-in-antakya

_O_
pi_208004047
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:19 schreef Schanu het volgende:
Vier mensen levend uit het puin gehaald: https://www.telegraaf.nl/(...)n-gehaald-in-antakya

_O_
Reddingshonten O+
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
  woensdag 15 februari 2023 @ 11:43:04 #133
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208004257
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 09:01 schreef Evenstar het volgende:

[..]
Het is echt veel te makkelijk om dit even op het bordje van CHP te gooien. Grootste deel van Turkije stemt nog steeds AKP. Een heel groot deel, misschien wel de meerderheid, van de bevolking die zich nu tegen Syrirs keert zijn ook gewoon AKP stemmers. Het is echt nergens op gebaseerd om dit toe te schrijven aan de CHP.

De MHP waar de AKP zo graag mee samenwerkt is bijvoorbeeld vele malen erger qua discriminatie. Alleen houden zij zich nu koest, omdat ze graag blijven slijmen met Erdogan.

Ik zeg niet dat CHP heilig is, verre van, maar dit is echt te makkelijk wat je nu doet.
Ik had mijn auto gister weggebracht voor een grote beurt + APK hier in Rotterdam.

Dat is een garage met Turkse eigenaren, komen zelf uit Mersin, maar ze begonnen gelijk ook over Syrirs, dat ze de oorzaak zijn van plunderen en berovingen van het Turkse volk, zij het Turkse volk die meer dan 10 jaar voor hun heeft gezorgd..

Ook hij is een groot fan van Erdogan, want daarna kreeg ik een halfuur hele verhalen te horen dat Erdogan allemaal nieuwe woningen voor iedereen laat bouwen, en de Turkse eenheid een van de sterkste is ter wereld.

Maar je merkt ook dat hij erg racistisch is geworden naar voornamelijk Syrirs, hij vond Afghanen een prima volk die zich goed gedragen in Turkije, maar Syrirs vallen helaas mensen lastig, ook vrouwen.. En ondanks het generaliseren moet er wel een kern van waarheid inzitten, als dit sentiment in de maatschappij zo breed gedragen word.
  woensdag 15 februari 2023 @ 11:47:44 #134
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208004332
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:43 schreef BMW1993 het volgende:

En ondanks het generaliseren moet er wel een kern van waarheid inzitten, als dit sentiment in de maatschappij zo breed gedragen word.
je bedoeld te zeggen dat jij eigenlijk ook wel vind "dat Syrirs mensen lastig vallen en dat ze de oorzaak van de plunderingen en berovingen zijn" ? Maak er dan niet zo'n wollig verhaal van.
Die verhalen over Erdogan hoor ik ook nog wel eens, ik ben alleen geen ja-knikker en dan zijn die verhalen snel afgelopen.

Ik zal je verklappen.. sentiment in de maatschappij dat breed wordt gedragen is niet altijd juist.
Tot nooit .......
  woensdag 15 februari 2023 @ 11:57:26 #135
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_208004478
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:43 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik had mijn auto gister weggebracht voor een grote beurt + APK hier in Rotterdam.

Dat is een garage met Turkse eigenaren, komen zelf uit Mersin, maar ze begonnen gelijk ook over Syrirs, dat ze de oorzaak zijn van plunderen en berovingen van het Turkse volk, zij het Turkse volk die meer dan 10 jaar voor hun heeft gezorgd..

Ook hij is een groot fan van Erdogan, want daarna kreeg ik een halfuur hele verhalen te horen dat Erdogan allemaal nieuwe woningen voor iedereen laat bouwen, en de Turkse eenheid een van de sterkste is ter wereld.

Maar je merkt ook dat hij erg racistisch is geworden naar voornamelijk Syrirs, hij vond Afghanen een prima volk die zich goed gedragen in Turkije, maar Syrirs vallen helaas mensen lastig, ook vrouwen.. En ondanks het generaliseren moet er wel een kern van waarheid inzitten, als dit sentiment in de maatschappij zo breed gedragen word.
In slechte tijden moet er altijd een zondebok gezocht worden.
Maar ik vind het vooral lekker makkelijk. Beloftes over nieuwe huizen die gebouwd worden… Wordt er gesproken over dat ze dan wel aardbevingsbestendig moeten zijn?
Wie dit leest is een lezer van dit
  woensdag 15 februari 2023 @ 12:01:15 #136
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208004527
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:57 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
In slechte tijden moet er altijd een zondebok gezocht worden.
Maar ik vind het vooral lekker makkelijk. Beloftes over nieuwe huizen die gebouwd worden… Wordt er gesproken over dat ze dan wel aardbevingsbestendig moeten zijn?
Binnen een jaar wil moet alles zijn herbouwd denk dat aardbevingsbestdig niet gaat lukken. Te duur en te traag. Vergunningen moeten snel worden afgegeven of eventueel achteraf massaal worden gelegaliseerd.

Aardbevingsbestendig zal er deze ronde niet inzitten. Maar waarschijnlijk komt de volgende beving in dit gebied pas na de ambtsperiode van Erdogan. Dus het is ook allemaal niet zo'n probleem.
Tot nooit .......
pi_208004544
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:43 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik had mijn auto gister weggebracht voor een grote beurt + APK hier in Rotterdam.

Dat is een garage met Turkse eigenaren, komen zelf uit Mersin, maar ze begonnen gelijk ook over Syrirs, dat ze de oorzaak zijn van plunderen en berovingen van het Turkse volk, zij het Turkse volk die meer dan 10 jaar voor hun heeft gezorgd..

Ook hij is een groot fan van Erdogan, want daarna kreeg ik een halfuur hele verhalen te horen dat Erdogan allemaal nieuwe woningen voor iedereen laat bouwen, en de Turkse eenheid een van de sterkste is ter wereld.

Maar je merkt ook dat hij erg racistisch is geworden naar voornamelijk Syrirs, hij vond Afghanen een prima volk die zich goed gedragen in Turkije, maar Syrirs vallen helaas mensen lastig, ook vrouwen.. En ondanks het generaliseren moet er wel een kern van waarheid inzitten, als dit sentiment in de maatschappij zo breed gedragen word.
Die verhalen hebben ze ook over Koerden en Alevieten. Zit daar een kern van waarheid in?
  woensdag 15 februari 2023 @ 12:06:09 #138
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208004599
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:43 schreef BMW1993 het volgende:

[..]
Ik had mijn auto gister weggebracht voor een grote beurt + APK hier in Rotterdam.

Dat is een garage met Turkse eigenaren, komen zelf uit Mersin, maar ze begonnen gelijk ook over Syrirs, dat ze de oorzaak zijn van plunderen en berovingen van het Turkse volk, zij het Turkse volk die meer dan 10 jaar voor hun heeft gezorgd..

Ook hij is een groot fan van Erdogan, want daarna kreeg ik een halfuur hele verhalen te horen dat Erdogan allemaal nieuwe woningen voor iedereen laat bouwen, en de Turkse eenheid een van de sterkste is ter wereld.

Maar je merkt ook dat hij erg racistisch is geworden naar voornamelijk Syrirs, hij vond Afghanen een prima volk die zich goed gedragen in Turkije, maar Syrirs vallen helaas mensen lastig, ook vrouwen.. En ondanks het generaliseren moet er wel een kern van waarheid inzitten, als dit sentiment in de maatschappij zo breed gedragen word.
zoek en vervang:

Erdogan -> rutte
Turk - > nederlander
Syrir ->Turk
Afgaan -> Belg

Met slechts 4 zoek en vervang handelingen zou ik hier voor een ongelovelijke racist zijn uitgemaakt. 4 MOD-jes achter me aan hebben en een ban voor een half jaar.
Tot nooit .......
pi_208004609
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2023 08:35 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]
Gaat nog wel naar de 50.000 :{
Dit zijn de bevestigde doden.

Een Turkse aardbevingsexpert gaf aan the Economist aan het totaal meer ergens rond de 180000 verwacht gaat worden.
pi_208005577
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 15 februari 2023 @ 13:19:06 #141
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208005682
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 12:06 schreef Beathoven het volgende:

[..]
Dit zijn de bevestigde doden.

Een Turkse aardbevingsexpert gaf aan the Economist aan het totaal meer ergens rond de 180000 verwacht gaat worden.
Ik krijg toch ook wel het gevoel dat hoe hogere getallen je roept hoe meer je in de krant komt...
Hoge getallen zijn nieuws he.
Tot nooit .......
pi_208005718
quote:
99s.gif Op woensdag 15 februari 2023 13:19 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik krijg toch ook wel het gevoel dat hoe hogere getallen je roept hoe meer je in de krant komt...
Hoge getallen zijn nieuws he.
Het zal ook heus wel gebaseerd zijn op inschattingen die ze nu kunnen maken nav de schade aan gebouwen en demografische gegevens.
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
  woensdag 15 februari 2023 @ 13:59:45 #143
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208006174
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 00:10 schreef EenAndereWeg het volgende:
Toch moest ik even lachen:

Door team gered.

Mensen:12 + hond + kanariepiet
twitter
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_208008577
:')

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Spellchecker woensdag 15 februari 2023 @ 18:10:40 #145
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  Spellchecker woensdag 15 februari 2023 @ 19:12:13 #146
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208009677
Qatar stuurt 10.000 fan-containers WK-voetbal naar aardbevingsgebied
quote:
Qatar gaat de containers die eind vorig jaar tijdens het WK voetbal fungeerden als onderkomens voor fans verschepen naar Turkije en Syri. De mobiele appartementen zijn daar broodnodig na de catastrofale aardbevingen van vorige week, waarna inmiddels meer dan 40.000 lichamen zijn geborgen.

In Turkije zijn meer dan een miljoen mensen dakloos geworden door de ramp. Reddingsorganisaties vrezen dat het cijfer in Syri misschien nog wel hoger ligt. Met het oog op het koude winterweer in de regio is het belangrijk dat de overlevenden ’s nachts een dak boven hun hoofd hebben. Qatar stelt in totaal 10.000 containers beschikbaar, waarin gemakkelijk twee bedden passen.

Het is volgens Qatarese officials altijd al de bedoeling geweest om de faciliteiten na het toernooi te doneren aan goede doelen. Het is ook het plan om enkele stadions te ontmantelen, om ze later weer op te bouwen in derdewereldlanden.
twitter



O+ ^O^

[ Bericht 15% gewijzigd door maily op 15-02-2023 19:46:09 ]
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 15 februari 2023 @ 19:39:47 #147
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_208010095
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 19:12 schreef maily het volgende:
Met het oog op het koude winterweer in de regio is het belangrijk dat de overlevenden ’s nachts een dak boven hun huis hebben.
Is het niet wat dubbelop om ook nog een extra dak boven het huis te hebben? Of zijn de huizen an sich zonder dak opgeleverd?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  woensdag 15 februari 2023 @ 20:48:10 #148
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208011842
Hele goeie video
- uitleg over de tektonische platen
- uitleg over hoe een gebouw aangepast kan worden om een aardbeving te weerstaan
- alle 6 miljoen huizen in Turkije aanpassen gaat 465 miljard usd kosten 8)7


[ Bericht 7% gewijzigd door slashdotter3 op 15-02-2023 22:33:47 ]
  woensdag 15 februari 2023 @ 20:51:21 #149
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  woensdag 15 februari 2023 @ 20:55:39 #150
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208011970
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 11:43 schreef BMW1993 het volgende:
Maar je merkt ook dat hij erg racistisch is geworden naar voornamelijk Syrirs, hij vond Afghanen een prima volk die zich goed gedragen in Turkije, maar Syrirs vallen helaas mensen lastig, ook vrouwen.. En ondanks het generaliseren moet er wel een kern van waarheid inzitten, als dit sentiment in de maatschappij zo breed gedragen word.
Apart verhaal, de Afghanen zijn zo'n kutvolk dat bij de overname van de Taliban dat Oostenrijk direct zei dat ze geen vluchtelingen niet gingen opnemen. Dit na meerdere breed in de media uitgemeten gevallen waarbij vrouwen achtervolgt, vermoord en verkracht zijn in de voorgaande jaren.
pi_208012942
met 65.000.000 euro is deze giro 555 actie de vierde meest succesvolle actie ooit.
pi_208013015
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 21:50 schreef koos_vriendloos het volgende:
met 65.000.000 euro is deze giro 555 actie de vierde meest succesvolle actie ooit.
Nice
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208013080
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 21:54 schreef Slayage het volgende:

[..]
Nice
Nederlanders hebben best een hart ! :)
pi_208013488
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 21:50 schreef koos_vriendloos het volgende:
met 65.000.000 euro is deze giro 555 actie de vierde meest succesvolle actie ooit.
Ik wou dat ik zo groots bij de mensen zou kunnen bedelen
pi_208013672
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 21:59 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Nederlanders hebben best een hart ! :)
Traditioneel doet Nederland het best goed met donaties aan goede doelen en vrijwilligers werk enzo.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208013680
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 21:59 schreef theunderdog het volgende:

[..]
Nederlanders hebben best een hart ! :)
Zou Turkije dit ook over hebben gehad voor Nederland? Nee tuurlijk niet! Maar wel mooi ja.
U MAD?
pi_208013757
88 miljoen ondertussen _O_
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 15 februari 2023 @ 22:51:04 #158
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_208013760
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 20:55 schreef slashdotter3 het volgende:

[..]
Apart verhaal, de Afghanen zijn zo'n kutvolk dat bij de overname van de Taliban dat Oostenrijk direct zei dat ze geen vluchtelingen niet gingen opnemen. Dit na meerdere breed in de media uitgemeten gevallen waarbij vrouwen achtervolgt, vermoord en verkracht zijn in de voorgaande jaren.
Turken uit Istanbhl die ik ken zeggen ook dat vooral Afghanen (mannen tussen 16 en 40 jaar) tuig zijn.
pi_208013802
Als dat Giro geld nou eens zou gaan naar de mensen die het verdienen.

Ipv naar de zakken van directeuren en Erdogan.
Ongelofelijk dat mensen daar nog zoveel geld blijven geven.

Echt heel erg wat daar aan de hand is, en ook toppers die er helpen.
pi_208013965
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2023 22:45 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Zou Turkije dit ook over hebben gehad voor Nederland? Nee tuurlijk niet! Maar wel mooi ja.
Nogal hypothetisch. Vast wel.
  woensdag 15 februari 2023 @ 23:45:24 #161
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208014273
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 22:54 schreef bianconeri het volgende:
Als dat Giro geld nou eens zou gaan naar de mensen die het verdienen.

Ipv naar de zakken van directeuren en Erdogan.
Ongelofelijk dat mensen daar nog zoveel geld blijven geven.

Echt heel erg wat daar aan de hand is, en ook toppers die er helpen.
Er zijn in mei verkiezingen in Turkije, hoe de crisis aangepakt gaat worden, zou doorslaggevend kunnen zijn of hij herkozen of niet word, dus ik verwacht dat hij alles doet om de mensen te helpen in dat getroffen gebied.
pi_208014276
quote:
1s.gif Op woensdag 15 februari 2023 22:45 schreef de_boswachter het volgende:

[..]
Zou Turkije dit ook over hebben gehad voor Nederland? Nee tuurlijk niet! Maar wel mooi ja.
Zei je hetzelfde toen NL zo gul gaf voor Oekrane?
pi_208014286
Meanwhile in Turkije is er 114 miljard lira gedoneerd door het volk
pi_208014448
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 23:47 schreef koos_vriendloos het volgende:
Meanwhile in Turkije is er 114 miljard lira gedoneerd door het volk
wat is een Turkse lira omgerekend in euro’s?
pi_208014496
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 23:45 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Zei je hetzelfde toen NL zo gul gaf voor Oekrane?
Jezus, wat is er mis met een Turk of Oekraner? Hou eens op zeg.
pi_208014503
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
wat is een Turkse lira omgerekend in euro’s?
pi_208014507
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2023 22:51 schreef Ciclon het volgende:

[..]
Turken uit Istanbhl die ik ken zeggen ook dat vooral Afghanen (mannen tussen 16 en 40 jaar) tuig zijn.
Jaja, ik zeg ook wel eens wat.
pi_208014527
quote:
Das mooi nieuws, hoeveel landen hebben een donatie actie? Weet jij dat?
pi_208014555
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:17 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Das mooi nieuws, hoeveel landen hebben een donatie actie? Weet jij dat?
Nee, geen idee.
pi_208014579
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:22 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
Nee, geen idee.
Ga ik ff uitzoeken, zijn de giro 555 acties serieus alleen maar een Nederlands dingetje?
Kan het me niet voorstellen.
  donderdag 16 februari 2023 @ 06:56:38 #171
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208015121
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ga ik ff uitzoeken, zijn de giro 555 acties serieus alleen maar een Nederlands dingetje?
Kan het me niet voorstellen.
Het hele gezin, gezellig met nootjes op de bank, een hele avond naar de ellende van een ander kijken is volgens mij heel nederlands.

Andere landen geven ook gul, maar die hoeven er geen leuke avond voor terug.
Tot nooit .......
pi_208015310
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:13 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Jezus, wat is er mis met een Turk of Oekraner? Hou eens op zeg.
Hou zelf.op, je ziet toch op welke reactie ik reageer.
pi_208015555
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2023 06:56 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Het hele gezin, gezellig met nootjes op de bank, een hele avond naar de ellende van een ander kijken is volgens mij heel nederlands.

Andere landen geven ook gul, maar die hoeven er geen leuke avond voor terug.
Ik heb het niet gezien, maar jij omschrijft het dus als leuk. Ok.
  donderdag 16 februari 2023 @ 08:38:50 #174
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208015571
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 08:36 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ik heb het niet gezien, maar jij omschrijft het dus als leuk. Ok.
Ik had toch wel de hoop dat je aan mijn beschrijving kon opmerken dat ik er niet naar zit te kijken.

Ik heb het dus niet gezien want ik heb niet de behoefte om een hele avond naar andermans ellende te kijken.
Andere mensen kijken blijkbaar wel, anders hadden ze deze avonden niet. Ik kan me niet bedenken dat dit een hele avond vol kan.

[ Bericht 2% gewijzigd door Speekselklier op 16-02-2023 08:43:54 ]
Tot nooit .......
pi_208015637
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:17 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Das mooi nieuws, hoeveel landen hebben een donatie actie? Weet jij dat?
Belgie:
quote:
In ons land startte het overkoepelende consortium 12-12 twee dagen geleden met een oproep om geld in te zamelen. Vanmorgen maakte 12-12 bekend dat er voorlopig 1 miljoen euro is opgehaald.

https://m.gva.be/cnt/dmf20230215_98017874
Kan niks vinden op Duitse Tagesschau en Engelse BBC. Jij wel?
  donderdag 16 februari 2023 @ 08:52:05 #176
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208015665
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 08:47 schreef Nober het volgende:

[..]
Belgie:
[..]
Dat is een website met samenwerkingen, tegenhanger van giro 555.
Geen avondvullende tv programma's voor zover ik zie.
Tot nooit .......
pi_208015769
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 08:47 schreef Nober het volgende:

[..]
Belgie:
[..]
Kan niks vinden op Duitse Tagesschau en Engelse BBC. Jij wel?
Nee, ook niet in Frankrijk en Spanje.
pi_208015805
quote:
99s.gif Op donderdag 16 februari 2023 08:38 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Ik had toch wel de hoop dat je aan mijn beschrijving kon opmerken dat ik er niet naar zit te kijken.

Ik heb het dus niet gezien want ik heb niet de behoefte om een hele avond naar andermans ellende te kijken.
Andere mensen kijken blijkbaar wel, anders hadden ze deze avonden niet. Ik kan me niet bedenken dat dit een hele avond vol kan.
Ik denk meer dat de actie allerlei kijkers even trekt, mensen die normaal nieuwsuur kijken en de kijkers die VI vandaag kijken. Ik kan me niet voorstellen dat mensen anno 2023 de hele avond naar alle ellende kijken met een schaal chips op schoot.
pi_208015833
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 09:06 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ik denk meer dat de actie allerlei kijkers even trekt, mensen die normaal nieuwsuur kijken en de kijkers die VI vandaag kijken. Ik kan me niet voorstellen dat mensen anno 2023 de hele avond naar alle ellende kijken met een schaal chips op schoot.
Heel Nederland kijkt al maanden de hele avond naar een ellendige termostaatknop onder een deken met een bevroren neus.
pi_208015876
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 09:02 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Nee, ook niet in Frankrijk en Spanje.
Moslimlanden zullen wel gul geven na hun vastenperiode dat moet om in de 'hemel' te komen.
pi_208015904
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 00:25 schreef ootjekatootje het volgende:

[..]
Ga ik ff uitzoeken, zijn de giro 555 acties serieus alleen maar een Nederlands dingetje?
Kan het me niet voorstellen.
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2023 06:56 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Het hele gezin, gezellig met nootjes op de bank, een hele avond naar de ellende van een ander kijken is volgens mij heel nederlands.

Andere landen geven ook gul, maar die hoeven er geen leuke avond voor terug.
Wat is daar leuk aan? Giro555 is echt een achterlijk ding (en ook nog een zakkenvullers ding).
Hopelijk gaat dat in andere landen echt wat beter dan hier.
pi_208017297
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 09:15 schreef bianconeri het volgende:

[..]
[..]
Wat is daar leuk aan? Giro555 is echt een achterlijk ding (en ook nog een zakkenvullers ding).
Hopelijk gaat dat in andere landen echt wat beter dan hier.
Gewoon wat generaliserende beschuldigingen doen over alle goede doelen zonder onderbouwing dat is pas achterlijk. :W
pi_208018344
Hoe Erdogan fouten rond bouw in aardbevingsgebied wil verbloemen

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)t-de-overheid-fouten
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_208018543
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208018595
Wat een bedrag. Medewerkers van giro555 hebben wel een extra bonus verdient na zo een succes!
pi_208018976
Op de Billboard van het nieuwbouwproject staat in gouden letters "bestand tegen aardbevingen"
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  donderdag 16 februari 2023 @ 13:34:10 #187
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_208019037
https://www.rtlnieuws.nl/(...)manmaras-overlevende _O_
Klein wonder, hopen dat ze weer helemaal opknapt.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  donderdag 16 februari 2023 @ 13:36:36 #188
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208019075
Misschien is dit de echte reden dat er minder tanks worden geleverd. Zodat Rusland niet gelijk de pan in wordt gehakt waarna er nucleaire escalatie volgt.

De Westerse tanks werden in januari pas toegezegd nadat Rusland een 2e mobilisatie deed en dreigde met 500k binnen te vallen. Nu blijkt dat het wel meevalt met de dreiging wordt het aantal tanks weer teruggeschroeft om het in balans te houden.

https://www.telegraaf.nl/(...)ocent-van-zijn-tanks
de Duitse Leopard 2 geldt als de Mercedes of BMW onder de tanks en als dat zo is, dan is de door president Biden beloofde Amerikaanse Abram wel een Cadillac.

Volgens de voormalige commandant van een genie-eenheid van het Britse leger, Hamish de Bretton-Gordon, kan n Leopard 2 het wel opnemen tegen tien tot vijftien Russische T-72-tanks. Dat komt vooral door hun snelheid, wendbaarheid en grotere bereik van het geschut. Dit type tanks biedt de bemanning bovendien veel betere bescherming tegen vijandelijk vuur en biologische aanvallen.
pi_208019131
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 13:36 schreef slashdotter3 het volgende:
Misschien is dit de echte reden dat er minder tanks worden geleverd. Zodat Rusland niet gelijk de pan in wordt gehakt waarna er nucleaire escalatie volgt.

De Westerse tanks werden in januari pas toegezegd nadat Rusland een 2e mobilisatie deed en dreigde met 500k binnen te vallen. Nu blijkt dat het wel meevalt met de dreiging wordt het aantal tanks weer teruggeschroeft.

https://www.telegraaf.nl/(...)ocent-van-zijn-tanks
de Duitse Leopard 2 geldt als de Mercedes of BMW onder de tanks en als dat zo is, dan is de door president Biden beloofde Amerikaanse Abram wel een Cadillac.

Volgens de voormalige commandant van een genie-eenheid van het Britse leger, Hamish de Bretton-Gordon, kan n Leopard 2 het wel opnemen tegen tien tot vijftien Russische T-72-tanks. Dat komt vooral door hun snelheid, wendbaarheid en grotere bereik van het geschut. Dit type tanks biedt de bemanning bovendien veel betere bescherming tegen vijandelijk vuur en biologische aanvallen.
Maar of ze ook aardbevingen kunnen veroorzaken lijkt me niet ;)
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
  donderdag 16 februari 2023 @ 14:10:27 #190
449329 Speekselklier
Komt niet meer terug
pi_208019432
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 13:30 schreef Slayage het volgende:
Op de Billboard van het nieuwbouwproject staat in gouden letters "bestand tegen aardbevingen" [ twitter ]
Ik vind het een gekke foto. Rechts lijkt in nog te staan en de bovenkant is ingestort.
Verder is het een gebouw dat nog in aanbouw is. Het is niet vreemd dat het pas aardbevingsbestendig is als het af is.
Tot nooit .......
pi_208019872
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 13:01 schreef Selenophilia het volgende:
Wat een bedrag. Medewerkers van giro555 hebben wel een extra bonus verdient na zo een succes!
Als de volledige opbrengst al bij de medewerkers in de zakken verdwijnt, waar moet die bonus dan vandaan komen?

Een derde of vierde huis kopen klinkt leuk maar het geeft ook extra verantwoordelijkheden en stress. Dat is ook niet fijn
pi_208020248
Een Japanse professor heeft met maxar satelliet beelden een slideshow gemaakt van de schade https://turkey.archiving.jp/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208020829
Geen reddingsoperatie voor deze koe
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208020868
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 13:01 schreef Selenophilia het volgende:
Wat een bedrag. Medewerkers van giro555 hebben wel een extra bonus verdient na zo een succes!
Nee, hebben ze niet.

quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 11:19 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Gewoon wat generaliserende beschuldigingen doen over alle goede doelen zonder onderbouwing dat is pas achterlijk. :W
Het klopt alleen wel altijd _O-
pi_208020910
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 16:09 schreef bianconeri het volgende:


[..]
Het klopt alleen wel altijd _O-
Als je je gelijk had willen bewijzen had je nu gemeld aan welke organisaties deze 555 actie ten goede komt en bewijzen neergezet dat het zakkenvullers zijn.

Het zal wel achterlijk moeilijk zijn. 8)7
pi_208020923
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 16:03 schreef Slayage het volgende:
Geen reddingsoperatie voor deze koe [ twitter ]
Oy, kurban olurum 🥰 Mijn oma hield net zo van haar koeien vroeger.
pi_208021343
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 16:14 schreef Basp1 het volgende:

[..]
Als je je gelijk had willen bewijzen had je nu gemeld aan welke organisaties deze 555 actie ten goede komt en bewijzen neergezet dat het zakkenvullers zijn.

Het zal wel achterlijk moeilijk zijn. 8)7
Ik ga me bijna schuldig voelen dat ik het geld wat ik had gespaard voor een CUL-meet waar ik uiteindelijk niet heen kan op 555 heb gestord.

Hou op hoor.

Wat een ellende aan mensen bestaan er in deze wereld -O-
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_208023648
https://cdn.jwplayer.com/previews/MJlgRLb4

Geen idee of dit lukt (mobiel).

Turkse jongeren die het Nederlandse team bedanken langs de weg. O+
Daar kunnen wij, Nederlanders, nog wel wat van leren.
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208023725
Heel mooi natuurlijk maar vond her wel grappig hoe ze heel droog helden roepen
pi_208024519
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 19:27 schreef Pisces29 het volgende:
https://cdn.jwplayer.com/previews/MJlgRLb4

Geen idee of dit lukt (mobiel).

Turkse jongeren die het Nederlandse team bedanken langs de weg. O+
Daar kunnen wij, Nederlanders, nog wel wat van leren.
Als er 1 groep is waar Nederlandse jongeren weinig van kunnen leren dan zijn het Turkse jongeren.

En nee dat is niet omdat het met de jeugd qua opvoeding momenteel zo goed gaat hier.
pi_208024809
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 20:03 schreef bianconeri het volgende:

[..]
Als er 1 groep is waar Nederlandse jongeren weinig van kunnen leren dan zijn het Turkse jongeren.

En nee dat is niet omdat het met de jeugd qua opvoeding momenteel zo goed gaat hier.
Open er een topic over. Succes.
  donderdag 16 februari 2023 @ 20:22:23 #202
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208024982
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2023 16:03 schreef Slayage het volgende:
Geen reddingsoperatie voor deze koe [ twitter ]
Ahhh, hopelijk kunnen ze de koe in leven houden tot ze eruit gehaald kan worden.
Resistance is futile.
pi_208025526
quote:
7s.gif Op donderdag 16 februari 2023 20:22 schreef Seven. het volgende:

[..]
Ahhh, hopelijk kunnen ze de koe in leven houden tot ze eruit gehaald kan worden.
De koe is na 11 dagen (253 uur) gered. :s). (Willekeurige bron: https://www.dha.com.tr/fo(...)kurtarildi-2207407/3).

De koe werd overigens gevoerd door haar mens. Haar geiten hebben het helaas niet overleefd.
pi_208029271
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2023 20:47 schreef YStec het volgende:

[..]
De koe is na 11 dagen (253 uur) gered. :s). (Willekeurige bron: https://www.dha.com.tr/fo(...)kurtarildi-2207407/3).

De koe werd overigens gevoerd door haar mens. Haar geiten hebben het helaas niet overleefd.
O+
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208029892
https://vm.tiktok.com/ZMYkRcxsG/

261 uur later gered, ligt er vrij relaxt bij.
pi_208029958
Er hebben drie aardbevingen van 7.5+ plaatsgevonden in plaats van 2

En de diepte was maar 6 km :'(

En misschien wel 4. Om 04:17 uur vonden er 2 aardbevingen tegelijkertijd plaats. n van 7.8 en n van 7.4.

Dit is nu mijn kommentaar:

Als er twee aardbevingen tegelijkertijd plaatsvinden, dan heb je met twee verschillende golven te maken.

Er kan dan op sommige plekken resonantie plaatsvinden (golven die elkaar versterken). De amplitude wordt dan groter. En op sommige plekken kunnen de golven elkaar grotendeels opheffen (uitdoving).

Er was een video waarbij de grond meer dan twee meter op en neer ging. Misschien vond er daar resonantie plaats.

twitter



twitter
pi_208035617
Uithuwelijkprobleem ook weer opgelost.

twitter
pi_208036078
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 18:19 schreef Nober het volgende:
Uithuwelijkprobleem ook weer opgelost.

[ twitter ]
Wtf?
pi_208036110
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 18:19 schreef Nober het volgende:
Uithuwelijkprobleem ook weer opgelost.

[ twitter ]
Hun adviezen zijn echt onwerkelijk. Onwerkelijk gewoon.
pi_208036556
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 18:19 schreef Nober het volgende:
Uithuwelijkprobleem ook weer opgelost.

[ twitter ]
Ondertussen is de pagina/bron verwijderd van de site omdat ze wel doorhadden dat hun knip en plakwerk advies wat ze hebben geleverd simpelweg idioot is. En gaan vervolgens mensen als deze twitteraar ermee aan de haal voor haar politieke doeleinden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208036582
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 19:36 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ondertussen is de pagina/bron verwijderd van de site omdat ze wel doorhadden dat hun knip en plakwerk advies wat ze hebben geleverd simpelweg idioot is. En gaan vervolgens mensen als deze twitteraar ermee aan de haal voor haar politieke doeleinden.
Nadat mensen hun kritiek uitten bedoel je?

Is het lastig om kritisch te zijn?
pi_208036892
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 19:36 schreef Slayage het volgende:

[..]
Ondertussen is de pagina/bron verwijderd van de site omdat ze wel doorhadden dat hun knip en plakwerk advies wat ze hebben geleverd simpelweg idioot is. En gaan vervolgens mensen als deze twitteraar ermee aan de haal voor haar politieke doeleinden.
De twitteraars zijn de schuldige hier? :') Hadden ze dat soort shit maar niet moeten plaatsen.
pi_208036976
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 19:37 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Nadat mensen hun kritiek uitten bedoel je?

Is het lastig om kritisch te zijn?
De knakker achter het toetsenbord bij Diyanet heeft een warrig verhaal de wereld in gelanceerd waarop het teruggefloten is door Diyanet.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208036987
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 19:59 schreef Slayage het volgende:

[..]
De knakker achter het toetsenbord bij Diyanet heeft een warrig verhaal de wereld in gelanceerd waarop het teruggefloten is door Diyanet.
He tabi, want adviezen worden zomaar geplaatst door jan alleman.
pi_208037028
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 19:54 schreef Selenophilia het volgende:

[..]
De twitteraars zijn de schuldige hier? :') Hadden ze dat soort shit maar niet moeten plaatsen.
De betreffende twitteraar maakt een link tussen een idioot antwoord op de site van Diyanet en inspraakorganen hier in Nederland. Maw bezig met haar Politike belangen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208037034
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 19:59 schreef Rupibma het volgende:

[..]
He tabi, want adviezen worden zomaar geplaatst door jan alleman.
Dat is wel duidelijk ja.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208037303
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 20:02 schreef Slayage het volgende:

[..]
Dat is wel duidelijk ja.
Dit is natuurlijk de eerste keer dat ze een domme advies geven.
  vrijdag 17 februari 2023 @ 22:15:35 #218
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208039151
Vandaag toch wat minder aandacht in de media over deze aardbeving dan normaal gesproken.
pi_208039177
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 22:15 schreef BMW1993 het volgende:
Vandaag toch wat minder aandacht in de media over deze aardbeving dan normaal gesproken.
Ook niet veel nieuwe ontwikkelingen toch?
pi_208042058
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 februari 2023 22:15 schreef BMW1993 het volgende:
Vandaag toch wat minder aandacht in de media over deze aardbeving dan normaal gesproken.
Hoe wrang ook, na een tijdje is het geen nieuws meer en gaat men over tot de orde van de dag.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 18 februari 2023 @ 09:07:54 #221
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympir:
pi_208042088
Het lichaam van voetballer Christian Atsu (voormalig Vitesse en Newcastle United) is onder het puin vandaan gehaald. Hij werd eerst nog gemeld als vermist, daarna gered, daarna toch niet gered, en nu dus bevestigd als overleden.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympir in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 18 februari 2023 @ 09:16:35 #222
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208042165
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 09:07 schreef heywoodu het volgende:
Het lichaam van voetballer Christian Atsu (voormalig Vitesse en Newcastle United) is onder het puin vandaan gehaald. Hij werd eerst nog gemeld als vermist, daarna gered, daarna toch niet gered, en nu dus bevestigd als overleden.
;( vreselijk ook voor zijn nabestaanden die eerst opgelucht en blij geweest moeten zijn, om vervolgens alsnog te moeten dealen met de vermissing en uiteindelijk het vinden van zijn lichaam ;( .
Resistance is futile.
pi_208042305
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 09:07 schreef heywoodu het volgende:
Het lichaam van voetballer Christian Atsu (voormalig Vitesse en Newcastle United) is onder het puin vandaan gehaald. Hij werd eerst nog gemeld als vermist, daarna gered, daarna toch niet gered, en nu dus bevestigd als overleden.
Verdrietig -O-
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
Abs are made in the kitchen.
pi_208042507
twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Spellchecker zaterdag 18 februari 2023 @ 09:57:56 #225
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208042781
RIP Atsu.

twitter
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208043306
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 09:57 schreef maily het volgende:

[..]
Geen richtingaanwijzers?!
Zo te zien hebben ze die niet idd. Mogelijk omdat dit aangepaste militaire voertuigen zijn, die niet bedoeld zijn voor de openbare weg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208043680
quote:
99s.gif Op woensdag 15 februari 2023 12:01 schreef Speekselklier het volgende:

[..]
Binnen een jaar wil moet alles zijn herbouwd denk dat aardbevingsbestdig niet gaat lukken. Te duur en te traag. Vergunningen moeten snel worden afgegeven of eventueel achteraf massaal worden gelegaliseerd.
De vastgoedvriendjes van Erdogan zullen in hun handjes kniijpen; de amper geregistreerde miljarden zullen binnenstromen. Ze zullen hele dikke strijkstokken moeten inslaan om al dat geld af te romen.
beter een knipoog dan een blauw oog
  zaterdag 18 februari 2023 @ 12:10:49 #229
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_208044301
Ook in Oekrane, Griekenland, en bijna alle landen in Afrika kennen een hoop corruptie, ik denk dat het niet perse door president Erdogan komt, je ziet het voornamelijk bij landen die relatief arm zijn.
  zaterdag 18 februari 2023 @ 12:21:55 #230
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_208044444
quote:
0s.gif Op zaterdag 18 februari 2023 12:10 schreef BMW1993 het volgende:
Ook in Oekrane, Griekenland, en bijna alle landen in Afrika kennen een hoop corruptie, ik denk dat het niet perse door president Erdogan komt, je ziet het voornamelijk bij landen die relatief arm zijn.
Wij waren ook niet bepaald rijk tijdens de watersnoodramp. Toch is er in genvesteerd dat het niet meer zou gebeuren.
Waar een wil is, is een weg.
Natuurlijk is het dan niet over 10 jaar al geregeld, maar ze zullen toch eens ergens moeten beginnen. Als ze slim zijn daar.
Wie dit leest is een lezer van dit
  zaterdag 18 februari 2023 @ 12:25:02 #231
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208044477
Dit is wel heel zielig gedrag _O-

Pronken met andermans veren
Om het eigen falen te verbergen probeerde AFAD bovendien herhaaldelijk met andermans veren te pronken. zerdem: „Als andere hulporganisaties op het punt stonden een redding te verrichten, verschenen er plotseling televisiecamera’s en vroegen mensen van AFAD die andere reddingswerkers te vertrekken en deden zij het laatste beetje werk.” Ook waren er berichten over etiketten met de namen van AFAD en Erdogans AK-partij die op buitenlandse hulpgoederen zouden zijn geplakt.

Lees verder: https://www.nrc.nl/nieuws(...)r-de-mand-2-a4157216
  zaterdag 18 februari 2023 @ 15:52:38 #232
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zaterdag 18 februari 2023 @ 16:50:53 #233
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208048095
Geen idee of deze hier al gepost is ..........


Aangepast met langere versie

[ Bericht 12% gewijzigd door marcb1974 op 18-02-2023 20:05:16 ]
stupidity has become as common as common sense was before
pi_208050367
Net weer een naschok van 5.4-5.5
twitter
pi_208050491
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208054263
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  zondag 19 februari 2023 @ 21:56:15 #238
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208068414
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2023 21:56 schreef slashdotter3 het volgende:
Tering wat een scheur!
[ twitter ]
Die scheur is niet 2 weken geleden ontstaan.
  zondag 19 februari 2023 @ 23:09:47 #240
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zondag 19 februari 2023 @ 23:13:22 #241
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
  zondag 19 februari 2023 @ 23:14:20 #242
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_208074884
“To have a fault this long fail in a populated area is horrific,” said Professor Tim Wright, head of the U.K. Centre for the Observation & Modelling of Earthquakes, Volcanoes & Tectonics (COMET).

Experts say the surface ruptures offer a valuable source of data that will help them understand the processes that caused such a devastating event - and ultimately save lives.

“Scientists around the world are using these kinds of data to build ‘source models’ of the event,” Wright said, adding that such models could predict how structures behave during earthquakes and how they might affect key infrastructure such as bridges and roads. “In the longer-term, forensically understanding every earthquake helps us prepare for future events in different regions.”

twitter
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
pi_208077752
Nieuwe naschok/beving van 6.3
twitter
pi_208077770
6,4 volgens turkse aardbevingsdienst
pi_208077896
Zeebeving?
“Rather than love, than money, than fame, give me truth.”
pi_208077952
Tsunami waarschuwing van EMSC
pi_208077975
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:27 schreef Jor_Dii het volgende:
Zeebeving?
Nee, het (nieuwe voorlopige) epicentrum ligt in Hatay bij de grens van Turkije en Syrie

Bij de steden Samandag en Antakya

[ Bericht 2% gewijzigd door Houtenbeen op 20-02-2023 18:41:47 ]
pi_208077977
twitter
twitter
  maandag 20 februari 2023 @ 18:37:21 #250
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208078009
Fuckkkk, wat een hel.
Resistance is futile.
  Moderator maandag 20 februari 2023 @ 18:37:45 #251
5428 crew  miss_sly
pi_208078018
Arme, arme mensen daar ;(
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 20 februari 2023 @ 18:39:49 #252
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_208078038
quote:
9s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:37 schreef Seven. het volgende:
Fuckkkk, wat een hel.
quote:
7s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:37 schreef miss_sly het volgende:
Arme, arme mensen daar ;(
Dat dus. Verschrikkelijk. -O-
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! golfer
  Moderator maandag 20 februari 2023 @ 18:42:45 #253
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208078060
Op een diepte van 10 km deze aardbeving, redelijk dichtbij oppervlak...
  maandag 20 februari 2023 @ 18:43:02 #254
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208078065
Deze keer op maar 14km van Antakya. Die stad lag al nagenoeg volledig in puin.
Resistance is futile.
  maandag 20 februari 2023 @ 18:43:54 #255
256935 xzaz
McBacon to the rescue!
pi_208078071
Again
pi_208078075
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:42 schreef Momo het volgende:
Op een diepte van 10 km deze aardbeving, redelijk dichtbij oppervlak...
10km wordt meestal gebruikt als een ''default" diepte, als nog niet duidelijk hoe diep de beving daadwerkelijk was.


Op 2km/3km diepte staat het nu
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 februari 2023 @ 18:45:29 #257
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208078091
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:42 schreef Momo het volgende:
Op een diepte van 10 km deze aardbeving, redelijk dichtbij oppervlak...
Dat zou gunstig zijn, dan wordt een veel kleiner gebied getroffen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator maandag 20 februari 2023 @ 18:45:42 #258
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208078092
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:44 schreef Houtenbeen het volgende:

[..]
10km wordt meestal gebruikt als een ''default" diepte, als nog niet duidelijk hoe diep de beving daadwerkelijk was.

Op 2km/3km diepte staat het nu
Ah dat wist ik niet. Nog dichter bij dus...
  Moderator maandag 20 februari 2023 @ 18:46:11 #259
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208078097
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:45 schreef Nattekat het volgende:

[..]
Dat zou gunstig zijn, dan wordt een veel kleiner gebied getroffen.
Maar ook veel zwaarder als een aardbeving dichterbij het oppervlak is.
  Moderator / Redactie Sport maandag 20 februari 2023 @ 18:47:12 #260
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_208078110
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:46 schreef Momo het volgende:

[..]
Maar ook veel zwaarder als een aardbeving dichterbij het oppervlak is.
Die 6.2 is er, dus daar verandert niets meer aan. Als deze heel diep was, dan krijgt een veel groter gebied te maken met die 6.2.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_208078116
:{
"Geef me een joint", zei de goudvis, "Dan word ik haai"
  maandag 20 februari 2023 @ 18:54:13 #263
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208078193
Eerste filmpjes alweer op twitter.

twitter
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_208078208
twitter
pi_208078226
quote:
2s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:54 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Eerste filmpjes alweer op twitter.

[ twitter ]
Als je nog geen PTSS had had je het nu wel
  maandag 20 februari 2023 @ 18:58:30 #266
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_208078236
Wat een ellende -O-
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 20 februari 2023 @ 18:59:35 #267
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208078244
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:57 schreef Rupibma het volgende:

[..]
Als je nog geen PTSS had had je het nu wel
Hm ja, gaat lang duren voordat deze mensen weer een nachtje kunnen slapen zonder omhoog te schieten bij de eerste trilling, of een deur die hard dicht slaat...
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  maandag 20 februari 2023 @ 19:02:05 #268
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208078286
twitter


Google translate:

Adem Metan called, the road to the field hospital has collapsed and ambulances cannot reach him. He wanted me to announce…
We will be live soon….

Nieuwe schade dus.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_208078295
Volgens turkse AFAD komt de zee 50cm hoger.
  maandag 20 februari 2023 @ 19:04:21 #270
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208078336
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 19:02 schreef koos_vriendloos het volgende:
Volgens turkse AFAD komt de zee 50cm hoger.
Hm significant maar geen ramp denk ik.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_208078348
twitter
pi_208078445
twitter
pi_208078456
Weer een laatste zetje voor veel gebouwen ben ik bang

twitter
  maandag 20 februari 2023 @ 19:13:30 #274
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_208078461
twitter


Je ziet ook dat mensen niet meer kijken van, hmmm wat gebeurd er, maar direct echt wegschieten naar een veiligere plek
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  maandag 20 februari 2023 @ 19:27:16 #275
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208078694
Ik hoop dat het gebouw waar de buurman van mijn ouders nog onder ligt, niet nu alsnog totaal ingestort is. De hoop is nu gevestigd op het borgen van zijn lichaam.
Resistance is futile.
pi_208078849
Zijn er nieuwe doden gevallen?
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_208078854
Allemachtig wat een ellende, alsof het allemaal al niet kut genoeg is ;(
  Moderator maandag 20 februari 2023 @ 19:37:11 #278
236264 crew  capricia
pi_208078877
Wat krijgen die mensen het zwaar te verduren. :{
Vreselijk.
Definitely not CIA
pi_208079061
Bizar.
  maandag 20 februari 2023 @ 20:01:07 #280
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208079451
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 18:27 schreef Jor_Dii het volgende:
Zeebeving?
Het zal wel meebewogen hebben gezien de korte afstand:

Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_208079825
Buitengewoon triest en beangstigend voor de mensen daar.
  Intelligentste user 2022 maandag 20 februari 2023 @ 21:21:57 #282
222817 Recce
pi_208080952
quote:
1s.gif Op maandag 20 februari 2023 19:36 schreef superniger het volgende:
Zijn er nieuwe doden gevallen?
Helaas wel. Hopelijk minder dan hier aangegeven omdat mensen nu meer in tenten etc. verblijven.



https://earthquake.usgs.g(...)age/us6000jqcn/pager
pi_208081292
quote:
0s.gif Op maandag 20 februari 2023 21:21 schreef Recce het volgende:

[..]
Helaas wel. Hopelijk minder dan hier aangegeven omdat mensen nu meer in tenten etc. verblijven.

[ afbeelding ]

https://earthquake.usgs.g(...)age/us6000jqcn/pager
3 tot nu toe. Maar zag al video's van paniek om nieuwe ingestorte gebouwen.
  maandag 20 februari 2023 @ 22:28:47 #284
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208081777
Het moment van de aardbeving gefilmd met een dashcam:

twitter
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 20 februari 2023 @ 22:42:47 #285
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208081991
Tijdens een live uitzending:
twitter


Wat was dat? Dat was groot. Het trilt nog steeds. Kom hier naar toe. Verwijder je van gebouwen. Er is een gebouw ingestort. Er is brand uitgebroken. Rennen, rennen!
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  maandag 20 februari 2023 @ 23:03:08 #286
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208082183
Zoals te verwachten viel stortten wankele gebouwen alsnog in:

twitter
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_208082232
pi_208082526
Wat vreselijk weer. Al die mensen dood.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 00:14:18 #289
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208082794
Slechts 2 jaar oud, en volgens de projectsite aardbevingsbestendig gebouwd. Maar wat heb je eraan als het gebouw overeind staat en de boel van binnen naar de gallemiezen is?
twitter

http://akyapimuhendislik.com.tr/

https://www.google.com/ma(...)16384!8i8192!5m1!1e1
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Intelligentste user 2022 dinsdag 21 februari 2023 @ 00:25:20 #290
222817 Recce
pi_208082851
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 00:14 schreef ACT-F het volgende:
Slechts 2 jaar oud, en volgens de projectsite aardbevingsbestendig gebouwd. Maar wat heb je eraan als het gebouw overeind staat en de boel van binnen naar de gallemiezen is?
[ twitter ]
http://akyapimuhendislik.com.tr/

https://www.google.com/ma(...)16384!8i8192!5m1!1e1
Volgens mij kun je niet verwachten dat je geen schade hebt na een aardbeving van M 7,8.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 00:28:26 #291
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_208082869
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 00:25 schreef Recce het volgende:

[..]
Volgens mij kun je niet verwachten dat je geen schade hebt na een aardbeving van M 7,8.
Je mag blij zijn als je zonder kleerscheuren het gebouw kunt ontvluchten, maar effectief ben je erna wel dakloos. En dat geldt voor praktisch alle gebouwen in de regio. Je bent er mooi klaar mee.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Intelligentste user 2022 dinsdag 21 februari 2023 @ 00:32:43 #292
222817 Recce
pi_208082889
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 00:28 schreef ACT-F het volgende:

[..]
Je mag blij zijn als je zonder kleerscheuren het gebouw kunt ontvluchten, maar effectief ben je erna wel dakloos. En dat geldt voor praktisch alle gebouwen in de regio. Je bent er mooi klaar mee.
Ja, het is dikke ellende.
  dinsdag 21 februari 2023 @ 04:46:42 #293
277627 Seven.
We are Borg.
pi_208083163
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 00:14 schreef ACT-F het volgende:
Slechts 2 jaar oud, en volgens de projectsite aardbevingsbestendig gebouwd. Maar wat heb je eraan als het gebouw overeind staat en de boel van binnen naar de gallemiezen is?
[ twitter ]
http://akyapimuhendislik.com.tr/

https://www.google.com/ma(...)16384!8i8192!5m1!1e1
Je gaat niet dood, dat heb je eraan.
Resistance is futile.
pi_208083200
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 00:14 schreef ACT-F het volgende:
Slechts 2 jaar oud, en volgens de projectsite aardbevingsbestendig gebouwd. Maar wat heb je eraan als het gebouw overeind staat en de boel van binnen naar de gallemiezen is?
[ twitter ]
http://akyapimuhendislik.com.tr/

https://www.google.com/ma(...)16384!8i8192!5m1!1e1
Had beter gekund, maar je leeft nog, lijkt me toch wel het belangrijkste. Doet me beetje denken aan auto's en kreukelzones, hoe meer de auto kreukels ligt hoe meer energie naar de auto is gegaan en niet naar jou als bestuurder. Ok, gebouwen kunnen en-en zoals te zien in Japan. Maar je moet het toch wel mee eens zijn dat dit 100x meer te prefereren is dan bedolven onder het puin overlijden?
pi_208084073
TOKI heeft de opdracht gekregen 200.000 nieuwe woningen te bouwen.

Wat kunnen we hieruit concluderen?

Waarschijnlijk zijn er 100.000 woningen ingestort en 100.000 woningen onbewoonbaar verklaard. Dat is 6 keer minder dan wat ik had voorspeld. Er zijn 100.000 gewonden. Waarschijnlijk zijn er dan 200.000 doden.
  Moderator dinsdag 21 februari 2023 @ 09:32:46 #296
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_208084420
twitter


Sneeuwt het daar nu gewoon binnen in het ziekenhuis?
  Spellchecker dinsdag 21 februari 2023 @ 09:34:52 #297
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208084442
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 09:32 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

Sneeuwt het daar nu gewoon binnen in het ziekenhuis?
:'(
pi_208084583
quote:
9s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 09:32 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]

Sneeuwt het daar nu gewoon binnen in het ziekenhuis?
Dit gaat door merg en been :{ Had ik niet moeten kijken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Moderator dinsdag 21 februari 2023 @ 09:56:57 #299
5428 crew  miss_sly
pi_208084667
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 09:48 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Dit gaat door merg en been :{ Had ik niet moeten kijken.
Nou, inderdaad. ;(
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  Spellchecker dinsdag 21 februari 2023 @ 10:01:23 #300
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_208084714
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 februari 2023 09:48 schreef Isabeau het volgende:

[..]
Dit gaat door merg en been :{ Had ik niet moeten kijken.
heb 'm niet afgekeken :'(
  Spellchecker dinsdag 21 februari 2023 @ 10:01:31 #301
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')