FOK!forum / Culinesse à gogo / Tripas do Porto (koeien pens)
sirdanilotvrijdag 10 februari 2023 @ 23:32
Misschien weten niet zo veel mensen op dit forum dat ik half buitenlands ben, ik heb namelijk veel familie in Brazilie. Nou ja wij eten toch wel wat andere dingen dan alleen maar hollandse pot zoals pure/autochtone Nederlanders.

Ik denk dat de meeste pure Nederlanders dit niet aandurven, maar zou jij het wel proeven? Het is echt heel lekker hoor. Maar ja dan moet je dus wel wat avontuurlijker zijn.

1. Week de witte bonen in koud water totdat ze wat groter zijn. Je zou natuurlijk blik kunnen gebruiken maar dat is niet lekker, het is de apocalyps niet. Gewoon zelf weken a.u.b.
SPOILER
DWxVyg8.png
Kook deze in de snelkookpan met extra laurierblaadjes voor de smaak. Doe geen zout want dan wordt het velletje zo hard, zout komt later ok? Ik doe ook ' Asafoetidapoeder' zodat ik niet zo moet ruften van de bonen, dit heeft verder niet echt een smaak. Niet echt traditioneel maar het helpt mij.

SPOILER
4a0U9wI.png
2. Neem pens (tripe, tripas, dobradinha, koeienmaag, tripes) van de slager die al schoon is want als hij nog groen is sta je een uur te schrobben dat doe je alleen als je op de boerderij woont of zo.

Doe hier een behoorlijke lading zout en azijn op. (dit kun je ook zo eten maar vind ik niet lekker rauw :r )
Schrob dit goed bijvoorbeeld met de achterkant van je mes.

Was nu de tripas heel goed totdat alle zout en azijn er weer uit is. Dat duurt wel even. Het water wordt steeds schoner. Echt niet beknibbelen op het water.
SPOILER
oH71Sun.png
3.
1e keer koken van de tripas. Vanuit koud water, en doe een stukje citroen voor de geur zegmaar. Zodra dit kookt afgieten en weer de tripas zeer uitgebreid wassen in koud water, het water is goor !

SPOILER
pSoTDrW.png
4.
2e keer koken van de tripas. Vanuit koud water, en deze keer met zout voor de smaak (die 1e keer was dat niet nodig want je kookte hem maar kort). Doe ook extra laurierblaadjes voor de smaak en zodat het zacht wordt, en stukje citroen voor de geur (pak een nieuwe a.u.b.) Kooktijd ongeveer 10 minuten of zo.

SPOILER
teliBOj.png
5.
Bak uien en knoflook in een behoorlijke lading olie. Bak de linguiça worst (sorry ik weet niet wat dit in het Nederlands is), chouriço, buikspek, varkensribben en gerookte varkenspoot of ander vlees ook even. Je kan allerlei soorten vlees doen maar ik kon niet de goede bloedworst vinden dat maakt het nog lekkerder.

Voeg deze colorau toe (ik kon alleen de pasta vinden maar dat poeder is beter). Sorry ik weet niet wat het in het nederlands is, ik denk gewoon Anatto? Doe ook wat paprikapoeder en komijnpoeder maar niet te veel.

SPOILER
ZFpGPaj.png
6. Het liefste had ik Portugese wijn maar helaas, die hadden ze niet. Als je dit Braziliaanse stijl maakt doe je geen wijn want wijn is in Brazilie te duur, de mensen zijn er arm.

SPOILER
NiYIzSA.png
7. Maak rijst (rijst wassen, drogen, dan bakken in veel olijfolie met knoflook, als het BIJNA gaat verbranden doe je water erbij en goed losroeren). Ja kom op als je dit niet kan weet ik het ook niet meer.

8. Doe ook wortel erbij en de al gekookte bonen en de tripas. Worsten mogen er op het einde bij anders worden die droog.

Tadaa !!! Je kan dit natuurlijk met maar een paar soorten vlees doen, nu doe ik het een beetje overdreven. Als je het voor een heel restaurant maakt doen ze echt superveel soorten vlees dan kan dat uit.


2IjGyY2.png
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2023 @ 23:48
:r
Molovrijdag 10 februari 2023 @ 23:48
No thanks
sirdanilotvrijdag 10 februari 2023 @ 23:50
Ukdupmo.png

Weet je wat ik nou ben vergeten? Farofa ofwel gebakken cassave poeder.

Dat zou het echt afmaken. Morgen eens zoeken in de winkel.
sirdanilotvrijdag 10 februari 2023 @ 23:51
quote:
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:48 schreef Molo het volgende:
No thanks
Dan maar een boterham met hagelslag he. Wat de boer niet kent, eet hij niet.
cosmosisvrijdag 10 februari 2023 @ 23:52
Ik ben gestopt met traditionele ranzige landelijke gerechten te eten. Vooral uit de UK/Schotland/Ierland komt bijna alleen maar kotswekkende rommel, met als toppunt Haggis, wat me een aardig gevoel geeft bij dit topic.
#ANONIEMvrijdag 10 februari 2023 @ 23:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:51 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
[..]
Dan maar een boterham met hagelslag he. Wat de boer niet kent, eet hij niet.
Ik kan mij nog wel een heleboel andere lekkers bedenken om te eten, maar ik eet liever een boterham met hagelslag dan pens. Gr gr
golfervrijdag 10 februari 2023 @ 23:59
CUL / [FOK!-kookboek]Post hier je recepten en opmerkingen deel 2
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:01
quote:
82s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:52 schreef cosmosis het volgende:
Ik ben gestopt met traditionele ranzige landelijke gerechten te eten. Vooral uit de UK/Schotland/Ierland komt bijna alleen maar kotswekkende rommel, met als toppunt Haggis, wat me een aardig gevoel geeft bij dit topic.
Haggis komt uit Schotland, niet uit Ierland.

Black pudding en white pudding is wel iers en dat is wel lekker. Haggis nooit op.
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:02
quote:
Kijk ik wil het daar best plaatsen.

Maar ik doe niet echt aan hoeveelheden, zeg maar. Ik kook met gevoel. Dat kan je niet uitleggen.

Het is 1 kilo pens zover ben ik nog maar verder? Hoeveel colorau, hoeveel komijn, hoeveel zout? Is ook een beetje je eigen smaak snap je.
mootiezaterdag 11 februari 2023 @ 00:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:50 schreef sirdanilot het volgende:
[ afbeelding ]

Weet je wat ik nou ben vergeten? Farofa ofwel gebakken cassave poeder.

Dat zou het echt afmaken. Morgen eens zoeken in de winkel.
De rijst ziet er niet gebakken uit.
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:03 schreef mootie het volgende:

[..]
De rijst ziet er niet gebakken uit.
Nee dit is braziliaanse rijst.

Eerst bakken een beetje in de olie, en daarna koken. Het moet niet bruin worden dan is het verbrand.
mootiezaterdag 11 februari 2023 @ 00:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nee dit is braziliaanse rijst.

Eerst bakken een beetje in de olie, en daarna koken. Het moet niet bruin worden dan is het verbrand.
Het moest toch bijna aanbranden, en waar is de knof? Ook als je er water bij gooit heb je niet ineens weer spierwitte, droge korrels.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Haggis komt uit Schotland, niet uit Ierland.

Black pudding en white pudding is wel iers en dat is wel lekker. Haggis nooit op.
Helaas moet ik die werelddelen "UK/Schotland/Ierland" dan ook helaas samenvoegen tot 1 geheel als het gaat om wat er it de traditionele keuken komt, daadwerkelijk niets heb ik kunnen ontdekken wat de moeite waard is (met het toppunt de maagomdraaiende Fish&Chips)
111210zaterdag 11 februari 2023 @ 00:07
2x gegeten, de eerste keer was de stank en geur niet te harden. Heb het bij een hapje gehouden.

De tweede keer in een goed restaurant geproefd en toen smaakte het mij erg goed.

Denk dus dat er die eerste keer gewoon slecht gespoeld was
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:08
quote:
82s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:06 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Helaas moet ik die werelddelen "UK/Schotland/Ierland" dan ook helaas samenvoegen tot 1 geheel als het gaat om wat er it de traditionele keuken komt, daadwerkelijk niets heb ik kunnen ontdekken wat de moeite waard is (met het toppunt de maagomdraaiende Fish&Chips)
Ja, nou moet ik toch protesteren. Wat is er nou ‘maagomdraaiend’ aan fish and chips? Dat is toch gewoon een lekkerbekje met patat?

Trouwens, werelddelen???
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:07 schreef 111210 het volgende:
2x gegeten, de eerste keer was de stank en geur niet te harden. Heb het bij een hapje gehouden.

De tweede keer in een goed restaurant geproefd en toen smaakte het mij erg goed.

Denk dus dat er die eerste keer gewoon slecht gespoeld was
Maar 1x gekookt

Slecht gewassen

Geen azijn gebruikt

etc.

Je moet weten wat je doet, volg mijn methode en succes is gegarandeerd.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:08 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, nou moet ik toch protesteren. Wat is er nou ‘maagomdraaiend’ aan fish and chips? Dat is toch gewoon een lekkerbekje met patat?

Trouwens, werelddelen???
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan paneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:13
quote:
85s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:12 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan panneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
Zo hoort het inderdaad zo is het in Ierland ook

Vind het op zich prima maar ik eet het niet vaak. Liever een lekkerbekje.
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:05 schreef mootie het volgende:

[..]
Het moest toch bijna aanbranden, en waar is de knof? Ook als je er water bij gooit heb je niet ineens weer spierwitte, droge korrels.
Het moet niet bruin worden, maar zogeheten glazig.

En deze methode zorgt voor droge korrels en de juiste smaak. Je kan ook zout toevoegen. Sommige brazilianen voegen limoen toe maar dat vind ik :r
Ui kan ook.
Molozaterdag 11 februari 2023 @ 00:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:51 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
[..]
Dan maar een boterham met hagelslag he. Wat de boer niet kent, eet hij niet.
Ik ken het, op verschillende wijzen geprobeerd, maar ik hoef het echt niet meer
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:15
quote:
85s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:12 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan paneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
Ja, vaker in Engeland gegeten. In een vissersdorp, dus verser kan je de vis niet krijgen. En als je het vraagt laten ze de azijn gewoon achterwege.
Molozaterdag 11 februari 2023 @ 00:17
quote:
85s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:12 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan paneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
Fish and chips met paneermeel?? :D

Heerlijk juist, mushy peas erbij, jum!

Vind haggis ook heerlijk trouwens, heb vaak wel ingeblikt in huis. Goeie aardappelpuree erbij, geglaceerde wortelen ofzo, zalig
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, vaker in Engeland gegeten. In een vissersdorp, dus verser kan je de vis niet krijgen. En als je het vraagt laten ze de azijn gewoon achterwege.
De keren dat ik het heb gegeten werd de verse vis gewoon verkracht door de vette drap eromheen, zo zonde. Maarja ik heb dan ook geen uitzondering gevraagd op de "traditionele" manier zoals het bereid werd. De engelse traditionele gerechten kan ik helaas niet warm van worden in tegenstelling tot de rest van europa.
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:19
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:18 schreef cosmosis het volgende:

[..]
De keren dat ik het heb gegeten werd de verse vis gewoon verkracht door de vette drap eromheen, zo zonde. Maarja ik heb dan ook geen uitzondering gevraagd op de "traditionele" manier zoals het bereid werd. De engelse traditionele gerechten kan ik helaas niet warm van worden in tegenstelling tot de rest van europa.
Nou zeg overdrijven is ook een vak. Een cornish pasty of shepherd's pie is niks mis mee. Of probeer een Beef & Guinness Stew.
bijdehandzaterdag 11 februari 2023 @ 00:19
Dit ziet er nou niet smakelijk uit. Heb in mijn leven veel geprobeerd maar dit gaat mij te ver.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:17 schreef Molo het volgende:

[..]
Fish and chips met paneermeel?? :D

Heerlijk juist, mushy peas erbij, jum!

Vind haggis ook heerlijk trouwens, heb vaak wel ingeblikt in huis. Goeie aardappelpuree erbij, geglaceerde wortelen ofzo, zalig
Jij geniet ook van surströmming? :D
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:18 schreef cosmosis het volgende:

[..]
De keren dat ik het heb gegeten werd de verse vis gewoon verkracht door de vette drap eromheen, zo zonde. Maarja ik heb dan ook geen uitzondering gevraagd op de "traditionele" manier zoals het bereid werd. De engelse traditionele gerechten kan ik helaas niet warm van worden in tegenstelling tot de rest van europa.
Imo kun je in Engeland echt prima eten.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nou zeg overdrijven is ook een vak. Een cornish pasty of shepherd's pie is niks mis mee. Of probeer een Beef & Guinness Stew.
Ik moet eerlijk bekennen dat de pies en de stews wel lekker zijn inderdaad (alhoewel de beef-stews in andere delen van de wereld 10x beter zijn)
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nou zeg overdrijven is ook een vak. Een cornish pasty of shepherd's pie is niks mis mee. Of probeer een Beef & Guinness Stew.
Ja, dan ga ik met je mee.

Maar die pens mag je houden.
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:22
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:21 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Ik moet eerlijk bekennen dat de pies en de stews wel lekker zijn inderdaad (alhoewel de beef-stews in andere delen van de wereld 10x beter zijn)
10 x beter. Echt, wat een gelul.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:21 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Imo kun je in Engeland echt prima eten.
In elk land kun je prima eten, maar ben je bekend buiten Engeland met een restaurant dat Engelse delicatessen serveert? Das vrij zeldzaam en met een reden.....
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:22 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, dan ga ik met je mee.

Maar die pens mag je houden.
In Engeland eten ze de pens rauw, met azijn :r

Rauw eet ik het niet hoor.
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:23 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In elk land kun je prima eten, maar ben je bekend buiten Engeland met een restaurant dat Engelse delicatessen serveert? Das vrij zeldzaam en met een reden.....
Heb je gemist hoe ontzettend veel fameuze chefs Engeland de laatste jaren heeft voortgebracht? De kookcultuur is daar echt niet meer zoals vroeger.

Traditionele Engelse gerechten zijn zeker ook buiten hun landsgrenzen geliefd.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:22 schreef Lienekien het volgende:

[..]
10 x beter. Echt, wat een gelul.
Nou, als stoofvlees liefhebber ben ik zeer geinteresseerd, welke Engelse stew is beter dan de Hongaarse/Bulgaarse/ , goulash zelfs de heerlijke Hollandse versie van de Hachee, heerlijk.... Ik heb verschillende stoofpotjes in Engeland/Schotland en Ierland gehad, zeker niet verkeerd, maar om nou te zeggen dat het de trots van het land is..
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:26 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
In Engeland eten ze de pens rauw, met azijn :r

Rauw eet ik het niet hoor.
De structuur trekt me niet aan en het idee dat het aanvankelijk ranzig ruikt en dat je het eerst uitgebreid moet wassen maakt het ook niet echt aantrekkelijk.

Het lijkt me iets wat je lekker kunt vinden als je het jong hebt leren eten.
Molozaterdag 11 februari 2023 @ 00:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:19 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Jij geniet ook van surströmming? :D
Gebakken haring vind ik heerlijk, surströmming mogen ze blik van dicht houden :+
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:30 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Nou, als stoofvlees liefhebber ben ik zeer geinteresseerd, welke Engelse stew is beter dan de Hongaarse/Bulgaarse/ , goulash zelfs de heerlijke Hollandse versie van de Hachee, heerlijk.... Ik heb verschillende stoofpotjes in Engeland/Schotland en Ierland gehad, zeker niet verkeerd, maar om nou te zeggen dat het de trots van het land is..
Het is duidelijk je smaak niet.

Ik krijg altijd een beetje jeuk van mensen die zo omstandig de keuken van een land lopen af te kraken.
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:34
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Heb je gemist hoe ontzettend veel fameuze chefs Engeland de laatste jaren heeft voortgebracht? De kookcultuur is daar echt niet meer zoals vroeger.

Traditionele Engelse gerechten zijn zeker ook buiten hun landsgrenzen geliefd.
Maar zijn de Fameuze Britse chefs beroemd omdat ze de traditionele Engelse gerechten promoten? Ik betwijfel dit zeer.
Molozaterdag 11 februari 2023 @ 00:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:34 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Maar zijn de Fameuze Britse chefs beroemd omdat ze de traditionele Engelse gerechten promoten? Ik betwijfel dit zeer.
Heston O+
cosmosiszaterdag 11 februari 2023 @ 00:36
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:34 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Het is duidelijk je smaak niet.

Ik krijg altijd een beetje jeuk van mensen die zo omstandig de keuken van een land lopen af te kraken.
Dat wordt wel duidelijk, ik zal er mee stoppen, ligt gevoelig blijkbaar :D De kust van Engeland is wel mooi trouwens, mag je best trots op zijn!
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:37
quote:
84s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:36 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Dat wordt wel duidelijk, ik zal er mee stoppen, ligt gevoelig blijkbaar :D De kust van Engeland is wel mooi trouwens, mag je best trots op zijn!
Ik kom er niet vandaan, hoor.
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 00:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:31 schreef Lienekien het volgende:

[..]
De structuur trekt me niet aan en het idee dat het aanvankelijk ranzig ruikt en dat je het eerst uitgebreid moet wassen maakt het ook niet echt aantrekkelijk.

Het lijkt me iets wat je lekker kunt vinden als je het jong hebt leren eten.
De structuur maakt het lekker.

Er zijn ook andere dingen die je moet wassen voordat het lekker is om te eten, bijvoorbeeld prei zit altijd vol zand.

Ik zou zeggen probeer het eens. Misschien lust je het niet, nou ja dan niet he. Maar dan heb je het geprobeerd.
Lienekienzaterdag 11 februari 2023 @ 00:45
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
De structuur maakt het lekker.

Er zijn ook andere dingen die je moet wassen voordat het lekker is om te eten, bijvoorbeeld prei zit altijd vol zand.

Ik zou zeggen probeer het eens. Misschien lust je het niet, nou ja dan niet he. Maar dan heb je het geprobeerd.
Ja, maar zand. Dat vind ik wel wat anders, hoor.

Het trekt me echt niet.
Metalfrostzaterdag 11 februari 2023 @ 04:42
Lijkt me niet appetijtelijk.
Jan_Onderwaterzaterdag 11 februari 2023 @ 10:00
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:05 schreef mootie het volgende:

[..]
Het moest toch bijna aanbranden, en waar is de knof? Ook als je er water bij gooit heb je niet ineens weer spierwitte, droge korrels.
Rauwe droge rijst in wat olie in een koekenpan bakken tot het begint te kleuren en daarna koken geeft een loskorrelige rijst die nootachtig smaakt. Erg lekker.
Jan_Onderwaterzaterdag 11 februari 2023 @ 10:02
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:08 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, nou moet ik toch protesteren. Wat is er nou ‘maagomdraaiend’ aan fish and chips? Dat is toch gewoon een lekkerbekje met patat?

Trouwens, werelddelen???
Met nep mout azijn erover? Of "Gravey"? Soggy chips? nee dank je
Jan_Onderwaterzaterdag 11 februari 2023 @ 10:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Heb je gemist hoe ontzettend veel fameuze chefs Engeland de laatste jaren heeft voortgebracht? De kookcultuur is daar echt niet meer zoals vroeger.

Klopt, het eten in UK in restaurants kan heel erg goed zijn, en het eten is veel beter dan de naam. In Frankrijk is het eerder andersom gegaan, de naam is nog heel erg goed, de realiteit valt vaak tegen. Duitsland is prima als je je lekker vol wilt eten, maar is ergens al 30 jaar aan het stil staan.
Jan_Onderwaterzaterdag 11 februari 2023 @ 10:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:34 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Maar zijn de Fameuze Britse chefs beroemd omdat ze de traditionele Engelse gerechten promoten? Ik betwijfel dit zeer.
Heston BLumenthal, Tom Kerridge,
mootiezaterdag 11 februari 2023 @ 10:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 10:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Rauwe droge rijst in wat olie in een koekenpan bakken tot het begint te kleuren en daarna koken geeft een loskorrelige rijst die nootachtig smaakt. Erg lekker.
Dat weet ik, maar dat zie ik niet terug in de foto. Dat is droge, witte rijst.
Molozaterdag 11 februari 2023 @ 11:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 10:48 schreef mootie het volgende:

[..]
Dat weet ik, maar dat zie ik niet terug in de foto. Dat is droge, witte rijst.
Surinaamse rijst zo te zien, niet lekker die zit
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 11:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 11:13 schreef Molo het volgende:

[..]
Surinaamse rijst zo te zien, niet lekker die zit
Ik gebruik Thai Jasmin

Je kan het ook wel iets meer bakken hoor maar ik vind het zoals dit goed genoeg.
sirdanilotzaterdag 11 februari 2023 @ 11:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 10:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Rauwe droge rijst in wat olie in een koekenpan bakken tot het begint te kleuren en daarna koken geeft een loskorrelige rijst die nootachtig smaakt. Erg lekker.
Ja voor Braziliaanse dingen maak ik het zo. Voor Aziatische gewoon gekookt.