abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_207944168
Misschien weten niet zo veel mensen op dit forum dat ik half buitenlands ben, ik heb namelijk veel familie in Brazilie. Nou ja wij eten toch wel wat andere dingen dan alleen maar hollandse pot zoals pure/autochtone Nederlanders.

Ik denk dat de meeste pure Nederlanders dit niet aandurven, maar zou jij het wel proeven? Het is echt heel lekker hoor. Maar ja dan moet je dus wel wat avontuurlijker zijn.

1. Week de witte bonen in koud water totdat ze wat groter zijn. Je zou natuurlijk blik kunnen gebruiken maar dat is niet lekker, het is de apocalyps niet. Gewoon zelf weken a.u.b.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kook deze in de snelkookpan met extra laurierblaadjes voor de smaak. Doe geen zout want dan wordt het velletje zo hard, zout komt later ok? Ik doe ook ' Asafoetidapoeder' zodat ik niet zo moet ruften van de bonen, dit heeft verder niet echt een smaak. Niet echt traditioneel maar het helpt mij.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
2. Neem pens (tripe, tripas, dobradinha, koeienmaag, tripes) van de slager die al schoon is want als hij nog groen is sta je een uur te schrobben dat doe je alleen als je op de boerderij woont of zo.

Doe hier een behoorlijke lading zout en azijn op. (dit kun je ook zo eten maar vind ik niet lekker rauw :r )
Schrob dit goed bijvoorbeeld met de achterkant van je mes.

Was nu de tripas heel goed totdat alle zout en azijn er weer uit is. Dat duurt wel even. Het water wordt steeds schoner. Echt niet beknibbelen op het water.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
3.
1e keer koken van de tripas. Vanuit koud water, en doe een stukje citroen voor de geur zegmaar. Zodra dit kookt afgieten en weer de tripas zeer uitgebreid wassen in koud water, het water is goor !

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
4.
2e keer koken van de tripas. Vanuit koud water, en deze keer met zout voor de smaak (die 1e keer was dat niet nodig want je kookte hem maar kort). Doe ook extra laurierblaadjes voor de smaak en zodat het zacht wordt, en stukje citroen voor de geur (pak een nieuwe a.u.b.) Kooktijd ongeveer 10 minuten of zo.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
5.
Bak uien en knoflook in een behoorlijke lading olie. Bak de linguiįa worst (sorry ik weet niet wat dit in het Nederlands is), chouriįo, buikspek, varkensribben en gerookte varkenspoot of ander vlees ook even. Je kan allerlei soorten vlees doen maar ik kon niet de goede bloedworst vinden dat maakt het nog lekkerder.

Voeg deze colorau toe (ik kon alleen de pasta vinden maar dat poeder is beter). Sorry ik weet niet wat het in het nederlands is, ik denk gewoon Anatto? Doe ook wat paprikapoeder en komijnpoeder maar niet te veel.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
6. Het liefste had ik Portugese wijn maar helaas, die hadden ze niet. Als je dit Braziliaanse stijl maakt doe je geen wijn want wijn is in Brazilie te duur, de mensen zijn er arm.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
7. Maak rijst (rijst wassen, drogen, dan bakken in veel olijfolie met knoflook, als het BIJNA gaat verbranden doe je water erbij en goed losroeren). Ja kom op als je dit niet kan weet ik het ook niet meer.

8. Doe ook wortel erbij en de al gekookte bonen en de tripas. Worsten mogen er op het einde bij anders worden die droog.

Tadaa !!! Je kan dit natuurlijk met maar een paar soorten vlees doen, nu doe ik het een beetje overdreven. Als je het voor een heel restaurant maakt doen ze echt superveel soorten vlees dan kan dat uit.


Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944366
:r
  vrijdag 10 februari 2023 @ 23:48:46 #3
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207944373
No thanks
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_207944394


Weet je wat ik nou ben vergeten? Farofa ofwel gebakken cassave poeder.

Dat zou het echt afmaken. Morgen eens zoeken in de winkel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944399
quote:
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:48 schreef Molo het volgende:
No thanks
Dan maar een boterham met hagelslag he. Wat de boer niet kent, eet hij niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  VIVA vrijdag 10 februari 2023 @ 23:52:56 #6
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944411
Ik ben gestopt met traditionele ranzige landelijke gerechten te eten. Vooral uit de UK/Schotland/Ierland komt bijna alleen maar kotswekkende rommel, met als toppunt Haggis, wat me een aardig gevoel geeft bij dit topic.
What lies behind makes no sense in my mind
pi_207944418
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:51 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
[..]
Dan maar een boterham met hagelslag he. Wat de boer niet kent, eet hij niet.
Ik kan mij nog wel een heleboel andere lekkers bedenken om te eten, maar ik eet liever een boterham met hagelslag dan pens. Gr gr
pi_207944478
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_207944493
quote:
82s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:52 schreef cosmosis het volgende:
Ik ben gestopt met traditionele ranzige landelijke gerechten te eten. Vooral uit de UK/Schotland/Ierland komt bijna alleen maar kotswekkende rommel, met als toppunt Haggis, wat me een aardig gevoel geeft bij dit topic.
Haggis komt uit Schotland, niet uit Ierland.

Black pudding en white pudding is wel iers en dat is wel lekker. Haggis nooit op.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944499
quote:
Kijk ik wil het daar best plaatsen.

Maar ik doe niet echt aan hoeveelheden, zeg maar. Ik kook met gevoel. Dat kan je niet uitleggen.

Het is 1 kilo pens zover ben ik nog maar verder? Hoeveel colorau, hoeveel komijn, hoeveel zout? Is ook een beetje je eigen smaak snap je.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944505
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:50 schreef sirdanilot het volgende:
[ afbeelding ]

Weet je wat ik nou ben vergeten? Farofa ofwel gebakken cassave poeder.

Dat zou het echt afmaken. Morgen eens zoeken in de winkel.
De rijst ziet er niet gebakken uit.
pi_207944510
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:03 schreef mootie het volgende:

[..]
De rijst ziet er niet gebakken uit.
Nee dit is braziliaanse rijst.

Eerst bakken een beetje in de olie, en daarna koken. Het moet niet bruin worden dan is het verbrand.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944535
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nee dit is braziliaanse rijst.

Eerst bakken een beetje in de olie, en daarna koken. Het moet niet bruin worden dan is het verbrand.
Het moest toch bijna aanbranden, en waar is de knof? Ook als je er water bij gooit heb je niet ineens weer spierwitte, droge korrels.
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:06:01 #14
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944541
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:01 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Haggis komt uit Schotland, niet uit Ierland.

Black pudding en white pudding is wel iers en dat is wel lekker. Haggis nooit op.
Helaas moet ik die werelddelen "UK/Schotland/Ierland" dan ook helaas samenvoegen tot 1 geheel als het gaat om wat er it de traditionele keuken komt, daadwerkelijk niets heb ik kunnen ontdekken wat de moeite waard is (met het toppunt de maagomdraaiende Fish&Chips)
What lies behind makes no sense in my mind
pi_207944553
2x gegeten, de eerste keer was de stank en geur niet te harden. Heb het bij een hapje gehouden.

De tweede keer in een goed restaurant geproefd en toen smaakte het mij erg goed.

Denk dus dat er die eerste keer gewoon slecht gespoeld was
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:08:36 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944562
quote:
82s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:06 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Helaas moet ik die werelddelen "UK/Schotland/Ierland" dan ook helaas samenvoegen tot 1 geheel als het gaat om wat er it de traditionele keuken komt, daadwerkelijk niets heb ik kunnen ontdekken wat de moeite waard is (met het toppunt de maagomdraaiende Fish&Chips)
Ja, nou moet ik toch protesteren. Wat is er nou ‘maagomdraaiend’ aan fish and chips? Dat is toch gewoon een lekkerbekje met patat?

Trouwens, werelddelen???
The love you take is equal to the love you make.
pi_207944575
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:07 schreef 111210 het volgende:
2x gegeten, de eerste keer was de stank en geur niet te harden. Heb het bij een hapje gehouden.

De tweede keer in een goed restaurant geproefd en toen smaakte het mij erg goed.

Denk dus dat er die eerste keer gewoon slecht gespoeld was
Maar 1x gekookt

Slecht gewassen

Geen azijn gebruikt

etc.

Je moet weten wat je doet, volg mijn methode en succes is gegarandeerd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:12:19 #18
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944594
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:08 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, nou moet ik toch protesteren. Wat is er nou ‘maagomdraaiend’ aan fish and chips? Dat is toch gewoon een lekkerbekje met patat?

Trouwens, werelddelen???
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan paneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
What lies behind makes no sense in my mind
pi_207944612
quote:
85s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:12 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan panneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
Zo hoort het inderdaad zo is het in Ierland ook

Vind het op zich prima maar ik eet het niet vaak. Liever een lekkerbekje.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944620
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:05 schreef mootie het volgende:

[..]
Het moest toch bijna aanbranden, en waar is de knof? Ook als je er water bij gooit heb je niet ineens weer spierwitte, droge korrels.
Het moet niet bruin worden, maar zogeheten glazig.

En deze methode zorgt voor droge korrels en de juiste smaak. Je kan ook zout toevoegen. Sommige brazilianen voegen limoen toe maar dat vind ik :r
Ui kan ook.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:14:53 #21
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207944621
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2023 23:51 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
[..]
Dan maar een boterham met hagelslag he. Wat de boer niet kent, eet hij niet.
Ik ken het, op verschillende wijzen geprobeerd, maar ik hoef het echt niet meer
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:15:05 #22
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944627
quote:
85s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:12 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan paneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
Ja, vaker in Engeland gegeten. In een vissersdorp, dus verser kan je de vis niet krijgen. En als je het vraagt laten ze de azijn gewoon achterwege.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:17:41 #23
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207944654
quote:
85s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:12 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In Nederland ben ik het met je eens, niets mis met Patat en een goed stuk gefrituurde lekkerbek, maar heb je die wel eens in Engeland gehad? Ik heb daar niets anders dan met extreme laag aan paneermeel vetzuigende laag om een matig stuk vis zitten eten, en dan verder niets vermeldend aan de matig slappe patat, zowel in London als aan de kust (misschien had ik alle keren pech) Owja en dan ook nog eens azijn er bovenop om de olie te ontbinden....
Fish and chips met paneermeel?? :D

Heerlijk juist, mushy peas erbij, jum!

Vind haggis ook heerlijk trouwens, heb vaak wel ingeblikt in huis. Goeie aardappelpuree erbij, geglaceerde wortelen ofzo, zalig
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:18:02 #24
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944658
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:15 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, vaker in Engeland gegeten. In een vissersdorp, dus verser kan je de vis niet krijgen. En als je het vraagt laten ze de azijn gewoon achterwege.
De keren dat ik het heb gegeten werd de verse vis gewoon verkracht door de vette drap eromheen, zo zonde. Maarja ik heb dan ook geen uitzondering gevraagd op de "traditionele" manier zoals het bereid werd. De engelse traditionele gerechten kan ik helaas niet warm van worden in tegenstelling tot de rest van europa.
What lies behind makes no sense in my mind
pi_207944674
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:18 schreef cosmosis het volgende:

[..]
De keren dat ik het heb gegeten werd de verse vis gewoon verkracht door de vette drap eromheen, zo zonde. Maarja ik heb dan ook geen uitzondering gevraagd op de "traditionele" manier zoals het bereid werd. De engelse traditionele gerechten kan ik helaas niet warm van worden in tegenstelling tot de rest van europa.
Nou zeg overdrijven is ook een vak. Een cornish pasty of shepherd's pie is niks mis mee. Of probeer een Beef & Guinness Stew.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207944679
Dit ziet er nou niet smakelijk uit. Heb in mijn leven veel geprobeerd maar dit gaat mij te ver.
Om aan te geven hoe hoog Erdogan het moederschap acht, gaf hij een voorbeeld uit de praktijk. ''Ik kuste wel eens de voeten van mijn moeder omdat ze naar het paradijs roken. Zij wierp me dan een zedige blik toe en huilde soms.''
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:19:44 #27
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944682
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:17 schreef Molo het volgende:

[..]
Fish and chips met paneermeel?? :D

Heerlijk juist, mushy peas erbij, jum!

Vind haggis ook heerlijk trouwens, heb vaak wel ingeblikt in huis. Goeie aardappelpuree erbij, geglaceerde wortelen ofzo, zalig
Jij geniet ook van surströmming? :D
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:21:16 #28
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944701
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:18 schreef cosmosis het volgende:

[..]
De keren dat ik het heb gegeten werd de verse vis gewoon verkracht door de vette drap eromheen, zo zonde. Maarja ik heb dan ook geen uitzondering gevraagd op de "traditionele" manier zoals het bereid werd. De engelse traditionele gerechten kan ik helaas niet warm van worden in tegenstelling tot de rest van europa.
Imo kun je in Engeland echt prima eten.
The love you take is equal to the love you make.
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:21:20 #29
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944703
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nou zeg overdrijven is ook een vak. Een cornish pasty of shepherd's pie is niks mis mee. Of probeer een Beef & Guinness Stew.
Ik moet eerlijk bekennen dat de pies en de stews wel lekker zijn inderdaad (alhoewel de beef-stews in andere delen van de wereld 10x beter zijn)
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:22:14 #30
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944715
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:19 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
Nou zeg overdrijven is ook een vak. Een cornish pasty of shepherd's pie is niks mis mee. Of probeer een Beef & Guinness Stew.
Ja, dan ga ik met je mee.

Maar die pens mag je houden.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:22:59 #31
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944723
quote:
14s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:21 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Ik moet eerlijk bekennen dat de pies en de stews wel lekker zijn inderdaad (alhoewel de beef-stews in andere delen van de wereld 10x beter zijn)
10 x beter. Echt, wat een gelul.
The love you take is equal to the love you make.
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:23:45 #32
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944731
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:21 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Imo kun je in Engeland echt prima eten.
In elk land kun je prima eten, maar ben je bekend buiten Engeland met een restaurant dat Engelse delicatessen serveert? Das vrij zeldzaam en met een reden.....
What lies behind makes no sense in my mind
pi_207944761
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:22 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, dan ga ik met je mee.

Maar die pens mag je houden.
In Engeland eten ze de pens rauw, met azijn :r

Rauw eet ik het niet hoor.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:27:19 #34
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944772
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:23 schreef cosmosis het volgende:

[..]
In elk land kun je prima eten, maar ben je bekend buiten Engeland met een restaurant dat Engelse delicatessen serveert? Das vrij zeldzaam en met een reden.....
Heb je gemist hoe ontzettend veel fameuze chefs Engeland de laatste jaren heeft voortgebracht? De kookcultuur is daar echt niet meer zoals vroeger.

Traditionele Engelse gerechten zijn zeker ook buiten hun landsgrenzen geliefd.
The love you take is equal to the love you make.
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:30:10 #35
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944802
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:22 schreef Lienekien het volgende:

[..]
10 x beter. Echt, wat een gelul.
Nou, als stoofvlees liefhebber ben ik zeer geinteresseerd, welke Engelse stew is beter dan de Hongaarse/Bulgaarse/ , goulash zelfs de heerlijke Hollandse versie van de Hachee, heerlijk.... Ik heb verschillende stoofpotjes in Engeland/Schotland en Ierland gehad, zeker niet verkeerd, maar om nou te zeggen dat het de trots van het land is..
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:31:17 #36
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944813
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:26 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
In Engeland eten ze de pens rauw, met azijn :r

Rauw eet ik het niet hoor.
De structuur trekt me niet aan en het idee dat het aanvankelijk ranzig ruikt en dat je het eerst uitgebreid moet wassen maakt het ook niet echt aantrekkelijk.

Het lijkt me iets wat je lekker kunt vinden als je het jong hebt leren eten.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:34:32 #37
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207944837
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:19 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Jij geniet ook van surströmming? :D
Gebakken haring vind ik heerlijk, surströmming mogen ze blik van dicht houden :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:34:43 #38
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944838
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:30 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Nou, als stoofvlees liefhebber ben ik zeer geinteresseerd, welke Engelse stew is beter dan de Hongaarse/Bulgaarse/ , goulash zelfs de heerlijke Hollandse versie van de Hachee, heerlijk.... Ik heb verschillende stoofpotjes in Engeland/Schotland en Ierland gehad, zeker niet verkeerd, maar om nou te zeggen dat het de trots van het land is..
Het is duidelijk je smaak niet.

Ik krijg altijd een beetje jeuk van mensen die zo omstandig de keuken van een land lopen af te kraken.
The love you take is equal to the love you make.
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:34:49 #39
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944840
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Heb je gemist hoe ontzettend veel fameuze chefs Engeland de laatste jaren heeft voortgebracht? De kookcultuur is daar echt niet meer zoals vroeger.

Traditionele Engelse gerechten zijn zeker ook buiten hun landsgrenzen geliefd.
Maar zijn de Fameuze Britse chefs beroemd omdat ze de traditionele Engelse gerechten promoten? Ik betwijfel dit zeer.
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:36:18 #40
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207944850
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:34 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Maar zijn de Fameuze Britse chefs beroemd omdat ze de traditionele Engelse gerechten promoten? Ik betwijfel dit zeer.
Heston O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  VIVA zaterdag 11 februari 2023 @ 00:36:19 #41
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207944853
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:34 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Het is duidelijk je smaak niet.

Ik krijg altijd een beetje jeuk van mensen die zo omstandig de keuken van een land lopen af te kraken.
Dat wordt wel duidelijk, ik zal er mee stoppen, ligt gevoelig blijkbaar :D De kust van Engeland is wel mooi trouwens, mag je best trots op zijn!
What lies behind makes no sense in my mind
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:37:08 #42
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944859
quote:
84s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:36 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Dat wordt wel duidelijk, ik zal er mee stoppen, ligt gevoelig blijkbaar :D De kust van Engeland is wel mooi trouwens, mag je best trots op zijn!
Ik kom er niet vandaan, hoor.
The love you take is equal to the love you make.
pi_207944880
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:31 schreef Lienekien het volgende:

[..]
De structuur trekt me niet aan en het idee dat het aanvankelijk ranzig ruikt en dat je het eerst uitgebreid moet wassen maakt het ook niet echt aantrekkelijk.

Het lijkt me iets wat je lekker kunt vinden als je het jong hebt leren eten.
De structuur maakt het lekker.

Er zijn ook andere dingen die je moet wassen voordat het lekker is om te eten, bijvoorbeeld prei zit altijd vol zand.

Ik zou zeggen probeer het eens. Misschien lust je het niet, nou ja dan niet he. Maar dan heb je het geprobeerd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 11 februari 2023 @ 00:45:14 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_207944900
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:40 schreef sirdanilot het volgende:

[..]
De structuur maakt het lekker.

Er zijn ook andere dingen die je moet wassen voordat het lekker is om te eten, bijvoorbeeld prei zit altijd vol zand.

Ik zou zeggen probeer het eens. Misschien lust je het niet, nou ja dan niet he. Maar dan heb je het geprobeerd.
Ja, maar zand. Dat vind ik wel wat anders, hoor.

Het trekt me echt niet.
The love you take is equal to the love you make.
pi_207945334
Lijkt me niet appetijtelijk.
Google is your friend, abuse your friends
  zaterdag 11 februari 2023 @ 10:00:55 #46
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207946518
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:05 schreef mootie het volgende:

[..]
Het moest toch bijna aanbranden, en waar is de knof? Ook als je er water bij gooit heb je niet ineens weer spierwitte, droge korrels.
Rauwe droge rijst in wat olie in een koekenpan bakken tot het begint te kleuren en daarna koken geeft een loskorrelige rijst die nootachtig smaakt. Erg lekker.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 10:02:17 #47
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207946544
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:08 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Ja, nou moet ik toch protesteren. Wat is er nou ‘maagomdraaiend’ aan fish and chips? Dat is toch gewoon een lekkerbekje met patat?

Trouwens, werelddelen???
Met nep mout azijn erover? Of "Gravey"? Soggy chips? nee dank je
  zaterdag 11 februari 2023 @ 10:05:45 #48
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207946592
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:27 schreef Lienekien het volgende:

[..]
Heb je gemist hoe ontzettend veel fameuze chefs Engeland de laatste jaren heeft voortgebracht? De kookcultuur is daar echt niet meer zoals vroeger.

Klopt, het eten in UK in restaurants kan heel erg goed zijn, en het eten is veel beter dan de naam. In Frankrijk is het eerder andersom gegaan, de naam is nog heel erg goed, de realiteit valt vaak tegen. Duitsland is prima als je je lekker vol wilt eten, maar is ergens al 30 jaar aan het stil staan.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 10:08:00 #49
496005 Jan_Onderwater
Culinair tegen Corona
pi_207946635
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 00:34 schreef cosmosis het volgende:

[..]
Maar zijn de Fameuze Britse chefs beroemd omdat ze de traditionele Engelse gerechten promoten? Ik betwijfel dit zeer.
Heston BLumenthal, Tom Kerridge,
pi_207947103
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 10:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Rauwe droge rijst in wat olie in een koekenpan bakken tot het begint te kleuren en daarna koken geeft een loskorrelige rijst die nootachtig smaakt. Erg lekker.
Dat weet ik, maar dat zie ik niet terug in de foto. Dat is droge, witte rijst.
  zaterdag 11 februari 2023 @ 11:13:49 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_207947448
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 10:48 schreef mootie het volgende:

[..]
Dat weet ik, maar dat zie ik niet terug in de foto. Dat is droge, witte rijst.
Surinaamse rijst zo te zien, niet lekker die zit
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_207947558
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 11:13 schreef Molo het volgende:

[..]
Surinaamse rijst zo te zien, niet lekker die zit
Ik gebruik Thai Jasmin

Je kan het ook wel iets meer bakken hoor maar ik vind het zoals dit goed genoeg.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_207947595
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2023 10:00 schreef Jan_Onderwater het volgende:

[..]
Rauwe droge rijst in wat olie in een koekenpan bakken tot het begint te kleuren en daarna koken geeft een loskorrelige rijst die nootachtig smaakt. Erg lekker.
Ja voor Braziliaanse dingen maak ik het zo. Voor Aziatische gewoon gekookt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')