abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_207833646
Het is lang geleden dat ik op vuur heb gekookt maar ik heb iemand eens horen beweren dat koken op vuur veel lekkerder smaakt. Gasfornuis vs inductie dus

Klopt dit?
  vrijdag 3 februari 2023 @ 15:43:25 #2
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207833681
Nee.
Tenzij je kookt op houtvuur.
Poef.....gone! ęgolfer
  vrijdag 3 februari 2023 @ 15:44:51 #3
313152 Harvest89
Black Metal fan
pi_207833699
Lijkt me sterk. Je bakt eten in een pan en niet rechtstreeks op een kookplaat of gaspit.
Deceit for a lifetime has taken it's toll.
An emotional void, I feel numb and cold.
You're all dead to me now. And has been for long.
The time has come to reap what you've sown.
  Behulpzaamste user 2022 vrijdag 3 februari 2023 @ 15:44:55 #4
197773 crew  maily
mevrouwtje oeps
pi_207833700
Of iets wel of niet lekker smaakt is heel persoonlijk.

Smaken verschillen.
hier denk ik nog even over na ......
  vrijdag 3 februari 2023 @ 15:44:57 #5
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207833702
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 15:40 schreef koos_vriendloos het volgende:
Het is lang geleden dat ik op vuur heb gekookt maar ik heb iemand eens horen beweren dat koken op vuur veel lekkerder smaakt. Gasfornuis vs inductie dus

Klopt dit?
Het is onzin. Geen verschil in smaak.

Wel verschil in schoonmaaktijd.
Dat alleen al is een reden om voor inductie te gaan.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 15:48:45 #6
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_207833738
Hitte is hitte. Tenzij je kookt/bakt op een manier waarop het eten daadwerkelijk blootgesteld wordt aan de vlammen of rook van het vuur, zoals bij een barbecue.

Maar als je van gas naar een van de electrische kookmethoden overstapt moet je wel je techniek aanpassen, omdat opwarm- en afkoeltijden van de pitten heel erg verschillen (dat maakt natuurlijk niet uit voor ovens, die je voorverwarmt naar de gewenste temperatuur).
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 15:51:13 #7
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207833768
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 15:48 schreef mvdejong het volgende:
Hitte is hitte. Tenzij je kookt/bakt op een manier waarop het eten daadwerkelijk blootgesteld wordt aan de vlammen of rook van het vuur, zoals bij een barbecue.

Maar als je van gas naar een van de electrische kookmethoden overstapt moet je wel je techniek aanpassen, omdat opwarm- en afkoeltijden van de pitten heel erg verschillen (dat maakt natuurlijk niet uit voor ovens, die je voorverwarmt naar de gewenste temperatuur).
Inductie gaat sneller met opwarmen (als je de hoogste stand gebruikt) maar het afkoelen is ongeveer gelijk aan gas.
Bij een keramische kookplaat gaat het afkoelen wel langzamer, dat vind ik niet fijn werken.
Daarnaast heb je voor een keramische kookplaat pannen nodig met een perfect vlakke bodem (ivm contactwarmte), waar het bij inductie niet zoveel uitmaakt dat je pannen wat krom zijn.

Een groot voordeel van inductie vind ik ook dat handvatten koeler blijven.
  Redactie Frontpage vrijdag 3 februari 2023 @ 15:52:26 #8
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_207833781
Nee. Verschil tussen houtvuur/kolen/welk type kookplaat dan ook kan je wel proeven. Maar inductie/elektrisch/gas... nee.
Ta mŔre
El Co˝o
ウイスキー
pi_207834369
Geen verschil

Anders gewoon even de bbq aanslingeren
pi_207834931
Nee. Hout of houtskool proef je wel, maar verder maakt het geen verschil waar je je pan op zet.


Inductie werkt eigenlijk wel het mooiste. Inductie kan heter dan gas (vergeleken met een normaal gasstel), maar ook lager dan een gasstel met vlamverdeler.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
  vrijdag 3 februari 2023 @ 18:56:27 #11
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207836230
Ik denk dat TS intussen wel begrepen heeft wat het antwoord op zijn vraag is. :')
Poef.....gone! ęgolfer
pi_207846367
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 februari 2023 18:56 schreef golfer het volgende:
Ik denk dat TS intussen wel begrepen heeft wat het antwoord op zijn vraag is. :')
Bepaal jij wanneer de discussie klaar is?
  zaterdag 4 februari 2023 @ 13:52:07 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_207846465
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 13:43 schreef Jeroboam het volgende:


Bepaal jij wanneer de discussie klaar is?
Welke discussie?
Zie jij de TS nog meeposten?
Poef.....gone! ęgolfer
pi_207846477
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 13:52 schreef golfer het volgende:

[..]
Welke discussie?
Zie jij de TS nog meeposten?
Dat is geen voorwaarde voor een discussie toch ook al was de reden van het openen in eerste instantie omdat er een vraag was.
pi_207846500
OT: Ik denk dat het wel uitmaakt, ik bak mijn biefstukje het liefst in een pan die denk ik niet geschikt is voor inductie.
  zaterdag 4 februari 2023 @ 14:05:19 #16
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207846593
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 13:56 schreef Jeroboam het volgende:
OT: Ik denk dat het wel uitmaakt, ik bak mijn biefstukje het liefst in een pan die denk ik niet geschikt is voor inductie.
En waarom zou die pan niet geschikt zijn voor inductie?

Tenzij het gemaakt is van aluminium, gaat dat prima.
Er zijn overigens ook aluminiumpannen met metaal in de bodem zodat ze toch werken op inductie.
pi_207846621
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 14:05 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
En waarom zou die pan niet geschikt zijn voor inductie?

Tenzij het gemaakt is van aluminium, gaat dat prima.
Er zijn overigens ook aluminiumpannen met metaal in de bodem zodat ze toch werken op inductie.
Wist ik niet, bedankt voor deze nuttige toevoeging aan de discussie.
pi_207846633
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 14:05 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
En waarom zou die pan niet geschikt zijn voor inductie?

Tenzij het gemaakt is van aluminium, gaat dat prima.
Er zijn overigens ook aluminiumpannen met metaal in de bodem zodat ze toch werken op inductie.
Bekenden met een sociale huurwoning die van het gas af ging en dus waar ze gingen koken op inductie kregen een compensatie van een paar honderd euro voor nieuwe pannen
pi_207858125
Volgens mij heeft pitmaster x op youtube een keer een testje gedaan met houtskool, briketten en gas.

Verschil was er bijna niet.

Let wel, dit waren goed gebrande briketten en houtskool, als je er rookhout tussen gooit is het een ander verhaal en als je goedkope meuk houtskool gebruikt en je vlees laat cremeren dan proef je ook verschil ja.
  zondag 5 februari 2023 @ 00:58:44 #20
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_207858472
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2023 14:09 schreef Jeroboam het volgende:

[..]
Bekenden met een sociale huurwoning die van het gas af ging en dus waar ze gingen koken op inductie kregen een compensatie van een paar honderd euro voor nieuwe pannen
Dat is netjes maar niet nodig, tenzij je met aluminium pannen kookt.
pi_207859575
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 00:58 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Dat is netjes maar niet nodig, tenzij je met aluminium pannen kookt.
Veel van die goedkope pannen zijn aluminium. Dus waarschijnlijk was het wel nodig voor deze mensen
  zondag 5 februari 2023 @ 10:49:23 #22
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_207861268
Gebakken aardappels kan ik meer naar mijn zin bakken op gas dan op een andere manier. En die vind ik dus ook lekkerder als ze op gas gebakken zijn. En ik kook al 24 jaar niet op gas, dus het is geen kwestie van "even wennen dat je niet meer op gas kookt".
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')