abonnement Unibet Coolblue
  zondag 8 januari 2023 @ 13:45:09 #2
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_207469132
Zonneveld als prof is wel, uhm, opmerkelijk. Zelfs op zijn hoogtepunt was hij verre van imponerend en nu is de beste man 42. Denkt hij dat hij Valverde is ofzo?
pi_207469241
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2023 13:45 schreef DecoAoreste het volgende:
Zonneveld als prof is wel, uhm, opmerkelijk. Zelfs op zijn hoogtepunt was hij verre van imponerend en nu is de beste man 42. Denkt hij dat hij Valverde is ofzo?
Stukje publiciteit enzo en vooral voor offroad.

Zelfde wat gold voor Puck Tietema eigenlijk. Deed alleen maar offroad zaken
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zondag 8 januari 2023 @ 13:58:16 #4
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_207469357
Ik vind dit ook niet tellen als prof.
pi_207469769
quote:
1s.gif Op zondag 8 januari 2023 13:58 schreef Immerdebestebob het volgende:
Ik vind dit ook niet tellen als prof.
Het is een wielerclub en bij een club betaal je meestal contributie. ;)
Maar serieus: het is natuurlijk een continentale ploeg dus prof zou ik het ook niet noemen, zeker niet in het geval van Zonneveld.
pi_207473038
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2023 13:45 schreef DecoAoreste het volgende:
Zonneveld als prof is wel, uhm, opmerkelijk. Zelfs op zijn hoogtepunt was hij verre van imponerend en nu is de beste man 42. Denkt hij dat hij Valverde is ofzo?
Prof is veel gezegd toch? Continental team. Meeste renners daar zijn geen prof.

En hij gaat daar een beetje strandraces en gravelraces doen. Daar zal hij ongetwijfeld best goed uit de verf komen. Tot de grote boys meedoen, dan zien we meteen wat al die specialisten voorstellen.
pi_207474915
Hij reed al die strandraces toch sowieso al de afgelopen jaren? Enige verschil is dat hij nu een Beat-shirt draagt ipv een neutraal shirt..

En dat hij ook een koers op de weg kan rijden als er 6 ziek, zwak of misselijk zijn binnen de ploeg

[ Bericht 0% gewijzigd door Marcoss op 09-01-2023 10:39:53 ]
pi_207479304
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2023 20:38 schreef Marcoss het volgende:
Hij reed al die strandraces toch sowieso al de afgelopen jaren? Enige verschil is dat hij nu een Beat-shirt draagt ipv een neutraal shirt..

En dat hij ook een koers op de weg kan rijden als er 6 ziek, zwak of misselijk zijn binnen ploeg
Ze hebben er maar 12, waarvan 'n deel ook nog de baan doet, dus hij zal best weleens in kunnen vallen. Strandraces en gravelraces deed hij sowieso al. Voordeel van zo'n ploeg is dat je met meer ploegmaten in de koers bent en dus samen kunt werken. Dat gaat ook bij gravelraces en strandraces belangrijker worden.

Maar goed, als de echte toppers aanschuiven, dan is al die Beat-meuk volkomen kansloos. Op het WK gravelen zou er niet eentje top 10 rijden vermoedelijk.
  maandag 9 januari 2023 @ 21:10:06 #9
14505 OProg
A Life in Music
pi_207488900
quote:
Ploegleider Allan Peiper keert na ruim een jaar van afwezigheid terug bij UAE Emirates. De Australiër heeft positief gereageerd op de nadrukkelijke vraag van tweevoudig Tour de France-winnaar Tadej Pogacar om hem weer bij te staan in de sportieve staf. Om gezondheidsredenen nam Peiper eind 2021 afstand, maar inmiddels is hij fysiek weer in staat om zich op het sportieve gebeuren te richten.
Prettig dat het weer kan voor hem qua gezondheid.
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
  Moderator dinsdag 10 januari 2023 @ 16:05:06 #10
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_207498698
twitter

quote:
Nieuwe studie: ‘Inname ketonen zorgt voor verhoogde EPO-concentratie in het bloed’

Er is de afgelopen jaren in het wielrennen veel te doen om ketonen. Volgens sommigen is het een wonderdrankje, volgens anderen kwakzalverij. Bij veel wielerploegen wordt het dure middeltje gebruikt, onder andere bij Jumbo-Visma (vandaar hebben we ze in dit artikel in de header als foto gebruikt, het is geen verdachtmaking ofzo).

Ketonen zijn niet verboden en Tom Dumoulin legde in een artikel al eens uit wat het nu precies is: een brandstof die het lichaam ook zelf aanmaakt als je dagen niks eet. (Ook wel interessant: Laurens De Plus zegt dat het smaakt naar gin tonic – en George Bennett ging dan weer voor kattenzeik..)

De werking van niet lichaamseigen ketonen in de sport is nooit keihard bewezen (en ook de eventuele gevaren van het gebruik ervan niet). Renners als Romain Bardet en Thibaut Pinot vinden daarom dat het verboden moet worden.
Onderzoek: stimuleert EPO-aanmaak

Hun mening zal wellicht versterkt worden na een onderzoek dat recent naar buiten is gekomen. Wij hebben de ingewikkelde materie zelf tot ons proberen te nemen (dat kun je hierrr zelf proberen, maar het is dus echt nogal ingewikkeld..)

Gelukkiig twitterde de wetenschapsjournalist Jurgen van Teeffelen erover en vatte hij het kort samen: “Het is geen superbrandstof, maar mogelijk hebben ze een andere rol in het wielerlijf, zo laat recente studie zien. Na een uur stevig fietsen zorgt inname ervan namelijk voor een verhoogde EPO-concentratie in het bloed.”

In het onderzoek werden de ketonen wel intraveneus ingebracht, iets wat gezien de no needle policy in het wielrennen niet (legaal) zal kunnen. Maar in de conclusie stellen de onderzoekers ook dat het voor ‘orally ingestible ketone monoesters’ (lees: ketonendrankje) waarschijnlijk hetzelfde effect heeft.
Lekker hoor die ketontjes.
  dinsdag 10 januari 2023 @ 16:11:09 #11
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_207498768
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 16:05 schreef Momo het volgende:
[ twitter ]
[..]
Lekker hoor die ketontjes.
Maar EPO helpt helemaal niet!
pi_207501645
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 16:11 schreef hhh38 het volgende:

[..]
Maar EPO helpt helemaal niet!
Plus fietsen is toch een tactische en technische sort waar je niks aan doping hebt.
  Moderator dinsdag 10 januari 2023 @ 20:43:31 #13
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207503124
twitter


De bandjes zitten volgend jaar heel strak bij Allinq.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_207503334
Thijsje heeft een midlifecrisis. :')
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_207505140
quote:
Na acht jaar bij Intermarché-Wanty-Gobert ruilde Tom Devriendt zijn vertrouwde omgeving in voor het Q36.5 Cycling Team. Dat is de nieuwe ploeg van Doug Ryder, de voormalige teambaas van MTN-Qhubeka of het latere NTT Pro Cycling. Vincenzo Nibali is technisch adviseur en ambassadeur van het merk Q36.5. “Ik mag hier meer mijn eigen kans gaan”, zegt de 31-jarige Devriendt.

Gianluca Brambilla, Matteo Moschetti, Jack Bauer, Tobias Ludvigsson en Carl Fredrik Hagen zijn de bekendste namen uit de ploeg. Tom Devriendt is de enige Belg. Hij heeft een contract van twee jaar bij het team. “Ik voel me hier al goed thuis”, zegt hij vanuit het Spaanse Calpe. “Ik voel dat ik op alle vlakken een stap vooruit heb gezet. Het team is weliswaar geen World Tour en ze waren een jaartje uit koers, maar je voelt aan alles dat ze tonnen ervaring hebben. De omgeving, het materiaal, de logistiek en tal van andere dingen: het is op en top professioneel.”

“Uiteindelijk, of ik nu koers voor een WorldTour-ploeg of een Pro-team maakt voor mij niet veel uit. Wanty was een paar jaar geleden ook geen World Tour. Wat telt voor mij is de manier waarop je als renner behandeld wordt. Dat bepaalt mijn prestaties, niet de status van een team. Officieel zijn ze op papier geen World Tour, maar ze werken wel als een topteam. Ik was echt verbaasd hoe ze alles aanpakken en ben er heel tevreden over.”

Devriendt won een rit in de Ronde van Oostenrijk (2019) en de Omloop van het Houtland (2017), maar brak in 2022 pas door bij het grote publiek met zijn vierde plaats in Parijs-Roubaix. “Dat heeft veel voor mij veranderd”, blikt hij nog even terug. “Ik was een jongen die zich altijd wegcijferde, voor een ander reed, maar plots zag het publiek, en ook anderen, dat ik zelf een resultaat kan rijden. De ploeg was ook daarom in me geïnteresseerd, ik mag hier nu mijn eigen kans gaan.”

Dankzij die vierde plek kon hij een stevige stap zetten, maar hij blijft met de voetjes op de grond. “Ik ga niet plots alle grote koersen winnen”, lacht hij. “Maar met een vierde plek in een Monument kan je wel zeggen: kijk, dit kan ik in het peloton. Dat is zeker niet alle renners gegeven. Ik heb vorig jaar veel werk verzet voor Alexander Kristoff, en met plezier rijd ik in dienst van een ander. Hij was een dankbare kopman, maar hier krijg ik nieuwe kansen en dit is een stap die ik wilde zetten.”

Hopen op invitaties
De ploeg is geen World Tour, het programma voor de klassiekers ligt nog niet vast en ze zijn afhankelijk van wildcards. “Dat besef ik”, zegt hij. “Dat was vroeger bij Wanty ook het geval. Het maakt me niet zo veel uit, we zullen hopelijk wel een paar voorjaarsklassiekers mogen rijden. Als we invitatie krijgen voor één of twee van die koersen, dan gaan we gewoon keihard ons best doen om ons te tonen in die wedstrijden. We hebben een goede ploeg, maar niet de grote winnaar, maar dat neemt niet weg dat je je niet kan in de kijker rijden.”

“Jack Bauer, Tobias Ludvigsson en ik zijn de jongens voor het klassieke werk”, stelt hij nog. “En voor de rest zijn er nog een pak jonge gasten die bij ons zullen toetreden. De ploeg heeft zich de voorbije maanden goed geïnformeerd en de renners gekozen op basis van hun kwaliteiten. Ze zullen wel weten wie ze moeten selecteren en we kijken ook verder dan dat voorjaar. We hebben geen grote klassieke kern, maar uiteindelijk gaat het om een periode van drie weken. Je koerst meer dan drie weken per jaar. Het is een internationale ploeg, er zijn meer wedstrijden dan de klassiekers.”

Resultaten wil hij niet kleven op 2023. “Zo zit ik niet in elkaar. Mijn geluk of mijn tevredenheid komt niet voort uit wat ik presteer in de koers. Ik leef van dag tot dag, ik zet mezelf geen doelen. Wat komt, dat komt. Dus ik ga geen uitspraken doen dat ik deze of een andere wedstrijd wil winnen of een ereplaats wil halen, want als dat dan niet lukt, wat moet ik daar mee aanvangen? Dat neemt niet weg dat ik wel ambitieus ben, ik wil het beste uit mezelf halen, me tonen in 2023. Ik moet me niet langer wegcijferen voor een ander en ik wil laten zien dat ik een stap vooruit heb gezet. Ik heb, behalve een kleine buikgriep, een nagenoeg vlekkeloze winter achter de rug en ben tevreden over mijn conditie. Ik zit op schema en kijk uit naar mijn eerste koersen.”
Zou Doug kunnen rekenen?
pi_207506514
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 20:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
[ twitter ]

De bandjes zitten volgend jaar heel strak bij Allinq.
Profpeloton zeggen ze. Sinds wanneer is Allinq een profploeg... :{
  woensdag 11 januari 2023 @ 07:38:28 #17
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_207506567
Hoera, de eerste overwinning van het seizoen voor het immer sympathieke Black Spoke. Overmorgen aankomst boven op Te Wharau. Beter bekend als Admiral Hill.
Put these foolish ambitions to rest.
  woensdag 11 januari 2023 @ 08:39:48 #18
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_207507058
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 22:41 schreef wimderon het volgende:

[..]
Zou Doug kunnen rekenen?
“Jack Bauer, Tobias Ludvigsson en ik zijn de jongens voor het klassieke werk”

Yikes ..
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_207507927
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2023 08:39 schreef Mani89 het volgende:

[..]
“Jack Bauer, Tobias Ludvigsson en ik zijn de jongens voor het klassieke werk”

Yikes ..
Ja, dan weet je het wel 😂
  Moderator woensdag 11 januari 2023 @ 16:25:13 #20
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_207512806
twitter
pi_207512898
quote:
Wat opvalt is dat er over sprinters in de grote rondes geen enkel woord viel. Sterker nog, aanvankelijk leek Rudi Kemna dit onderdeel tijdens de voorstelling even te vergeten. Uiteindelijk benadrukte hij dat ook de sprinttrein een belangrijke peiler is binnen Team DSM. Als afmaker hebben ze drie opties. Normaal gesproken zou je zeggen dat Alberto Dainese daarin de eerste keuze zou zijn. De 24-jarige Italiaan won vorig seizoen nog een rit in de Giro d’Italia.

Voorlopig is hij voor geen enkele grote ronde ingeroosterd in 2023. In de pikorde lijkt Dainese gezakt te zijn ten opzichte van Sam Welsford én Casper van Uden. Team DSM schuift de Nederlandse neoprof nadrukkelijk naar voren als eerste sprinter. In de Saudi Tour én Parijs-Nice speelt de ploeg hem uit in de sprintetappes. Een grote ronde rijden is voor Van Uden voorlopig niet het plan. Met Frederik Rodenberg is er nog een sprinter aan boord.
Zou Alberto zijn aflopende contract nog gaan verlengen?
pi_207514212
Heb wel het idee dat het meer interpretatie van de schrijver is dan de werkelijkheid, maar je gaat toch niet serieus Welsford en van Uden (die net 2 uur prof is) verkiezen boven een sprinter die vorig jaar nog een rit in een grote ronde won?
  Moderator woensdag 11 januari 2023 @ 18:06:10 #23
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_207514225
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2023 18:05 schreef Marcoss het volgende:
Heb wel het idee dat het meer interpretatie van de schrijver is dan de werkelijkheid, maar je gaat toch niet serieus Welsford en van Uden (die net 2 uur prof is) verkiezen boven een sprinter die vorig jaar nog een rit in een grote ronde won?
We hebben het over Team BDSM, he.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  woensdag 11 januari 2023 @ 18:09:33 #24
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_207514291
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2023 18:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]
We hebben het over Team BDSM, he.
Dainese wilde niet verlengen neem ik aan.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 11 januari 2023 @ 18:18:04 #25
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_207514426
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2023 07:38 schreef Koffieplanter het volgende:
Hoera, de eerste overwinning van het seizoen voor het immer sympathieke Black Spoke. Overmorgen aankomst boven op Te Wharau. Beter bekend als Admiral Hill.
Wat een onmeunig grafweer wel, dankzij cycloon Hale.

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')