abonnement Unibet Coolblue
pi_207886831
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2023 14:25 schreef BehoorlijkKritisch het volgende:

[..]
Het is ook niet zoals het gaat. Sociale huurwoningen worden op basis van verschillende criteria verdeeld. Afspraak in de meeste gemeenten is dat ongeveer 30% van de woningen die vrijkomen worden toebedeeld aan mensen met een urgentie. Welke redenen een urgentie kunnen geven wordt door de corporaties (in de meeste gemeenten) samen met de gemeente bepaald. Statushouders zijn daar een groep van, maar ook mensen die vanuit een instelling (GGZ, Jeugdzorg, Blijf van mijn Lijf) doorstromen naar een reguliere woning vallen daar onder. In sommige gemeenten krijg je ook een urgentie als je gaat scheiden.

Dat het door alle 'ja mijn dochter krijgt geen huis en Ali wel'-posts op Facebook zo lijkt dat alle vrijkomende huizen naar statushouders gaan, wil niet zeggen dat het feitelijk zo is.

En dan kun je van alles vinden van hoe het in een specifieke gemeente is geregeld met de corporaties, maar dat je een allochtoon moet zijn om een huis te krijgen zoals sommige hier beweren is echt totale onzin.
https://www.nhnieuws.nl/n(...)ogelijk-in-amsterdam

30% voor de urgentiegroepen (waarvan ongeveer iets minder dan de helft naar statushouders), en wat overblijft (muv 23 woningen van de ~7000) naar mensen met voorrang.

Is op die manier een voorrangsgroep dan ook niet gewoon een verkapte urgentiegroep? Met als enige verschil dat je in de voorrangsgroep nog wel zelf moet gaan reageren, en je in een urgentiegroep als eerste iets toegewezen krijgt.

[ Bericht 1% gewijzigd door probeer op 06-02-2023 22:13:30 ]
"Pools are perfect for holding water"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')