abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 december 2022 @ 03:13:14 #1
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207168717
Ik ben gek op stamppot boerenkool op z'n Gronings/ Nedersaksisch... dus met speklappen, een verse worst en gort. Nu heb ik veel geleerd van mijn wijlen moeder.

In de snelkookpan gaat het redelijk snel... maar vaak te snel. Op de bodem koekt het al snel aan, waardoor ik toch al gauw 10 tot 20 % kunt weggooien. En dan nog laat het voor de rest van de stampot boerenkool nog een beetje kunt proeven.

Hebben jullie nog wat huis tuin en keuken ideeën paraat om Stamppot boerenkool te kunnen koken, zonder dat het aanbrandt?
Ik zag wel ooit een soort van zeef-achtig ding voor in de snelkookpan, waardoor niets van de stamppot boerenkool niet de bodem van de pan zou raken. Maar hoe heet zoiets en kan ik dat bij de Blokker kopen, of alleen in een speciaalzaak?!
Of zijn er nog meer (goedkopere) huis, tuin en keuken middeltjes, waarmee ik ook kan voorkomen dat de aardappels en boerenkool aanbranden in de snelkookpan?

P.S. Boerenkool koken in een gewone pan is momenteel geen optie. Alleen een snelkookpan is groot genoeg. Daarnaast ontbreekt het mij aan voldoende tijd.
  woensdag 21 december 2022 @ 07:45:32 #2
44346 junkiesietze
Trotse Scooter-rijder.
pi_207169030
Gort is gepelde wintergerst. Parelgort is rond geslepen gort. Het wordt vooral gebruikt als basis voor gortepap en in watergruwel. De gort moet 12 uur geweekt en daarna ongeveer een uur gekookt.

klinkt goed _O-
Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
pi_207170557
Iets van een stoommandje of zo?
  woensdag 21 december 2022 @ 13:47:41 #4
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_207172458
Snelkookpan, snelkookpan FOK!kers met goeie topics hou ik lekker van
  woensdag 21 december 2022 @ 23:32:53 #5
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207181792
quote:
15s.gif Op woensdag 21 december 2022 07:45 schreef junkiesietze het volgende:
Gort is gepelde wintergerst. Parelgort is rond geslepen gort. Het wordt vooral gebruikt als basis voor gortepap en in watergruwel. De gort moet 12 uur geweekt en daarna ongeveer een uur gekookt.

klinkt goed _O-
Ik koop natuurlijk een pakje vluggort. Dat hoeft niet geweekt te worden en is net als de rest 40 tot 45 minuten klaar.
Enne je kunt het als een pans gerecht bereiden.
  Spellchecker woensdag 21 december 2022 @ 23:33:28 #6
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207181797
quote:
1s.gif Op woensdag 21 december 2022 13:47 schreef RedFever007 het volgende:
Snelkookpan, snelkookpan FOK!kers met goeie topics hou ik lekker van
@FreshFruit _O_
  Spellchecker woensdag 21 december 2022 @ 23:34:22 #7
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207181810
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 23:32 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]
Ik koop natuurlijk een pakje vluggort. Dat hoeft niet geweekt te worden en is net als de rest 40 tot 45 minuten klaar.
Enne je kunt het als een pans gerecht bereiden.
40 tot 45 minuten in een snelkookpan?
  woensdag 21 december 2022 @ 23:38:20 #8
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207181841
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 11:00 schreef marc0871 het volgende:
Iets van een stoommandje of zo?
^O^ Ja, dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn. :Y
  woensdag 21 december 2022 @ 23:43:27 #9
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207181865
quote:
1s.gif Op woensdag 21 december 2022 23:34 schreef maily het volgende:

[..]
40 tot 45 minuten in een snelkookpan?
Ja, eerst water er in, dan de aardappelen (voor-geschilde kruimige aardappelen) daarboven de boerenkool en het gort. En daarboven op weer wat speklappen en evt een verse worst (dan wel Gelderse worst).

Enne, de boerenkool kun je ook voorgesneden kopen in een zak (verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt).
  Spellchecker woensdag 21 december 2022 @ 23:48:17 #10
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
pi_207181901
quote:
0s.gif Op woensdag 21 december 2022 23:43 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]
Ja, eerst water er in, dan de aardappelen (voor-geschilde kruimige aardappelen) daarboven de boerenkool en het gort. En daarboven op weer wat speklappen en evt een verse worst (dan wel Gelderse worst).

Enne, de boerenkool kun je ook voorgesneden kopen in een zak (verkrijgbaar in het koelvak van de supermarkt).
Zolang duurt het bij mij in een gewone pan ....
Vandaar mijn vraag.
  donderdag 22 december 2022 @ 02:40:38 #11
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207182601
quote:
1s.gif Op woensdag 21 december 2022 23:48 schreef maily het volgende:

[..]
Zolang duurt het bij mij in een gewone pan ....
Vandaar mijn vraag.
Ja, misschien kan heb mij ook sneller? In dat geval moet ik het nog eens korter proberen te koken.
Of ik kook vaak meer in mijn snelkookpan (?)
Vorige winters kookte ik al snel voor 4 a 5 dagen vooruit. 2 kg aardappelen 2 zakken boerenkool... 5 of 6 speklappen en een verse worst.

Dit jaar (deze week) slechts de helft daarvan, foutje bij de inkoop... daar kan het ook aan liggen.
Maar sowieso spant het er vaak om, of mijn boerenkool (in mijn smaak) perfect is of toch min of meer aangebrand is op de bodem. Maar natuurlijk zeer bedankt over het meedenken! :Y

In elk geval weet ik mijn meeste pannen niet groot genoeg zijn. En ja, ik roei met de riemen die ik heb. :{

Maar gaat dat idee van Marc niet goed werken... dan ervaar ik in alle dankbaarheid jouw reactie om het dan alsnog beter de doen! :Y
pi_207189186
Gewoon je snelkookpan als gewone pan gebruiken, dus deksel er maar half op/niet vastgeklemd. Je kook het blijkbaar toch al de normale kooktijd en niet korter (waar een snelkookpan normaal voor bedoeld is).
  vrijdag 23 december 2022 @ 03:06:19 #13
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207195565
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 18:04 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Gewoon je snelkookpan als gewone pan gebruiken, dus deksel er maar half op/niet vastgeklemd. Je kook het blijkbaar toch al de normale kooktijd en niet korter (waar een snelkookpan normaal voor bedoeld is).
Dat is ook een interessante suggestie best (lange usernaam). Tot nu toe heb ik het ook zelden geprobeerd het in een kleinere pan. Maar ik ben er niet van overtuigt dat' jouw reactie' de perfecte oplossing is. Maar hey, ik ben ook niet overtuigt dat mijn oplossing perfect is.

Maar soms moet je toch een gok durven nemen, van welk team dan ook!
  vrijdag 23 december 2022 @ 03:07:58 #14
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207195567
quote:
1s.gif Op woensdag 21 december 2022 23:34 schreef maily het volgende:

[..]
40 tot 45 minuten in een snelkookpan?
Helemaal afhankelijk van de hoeveelheid Boerenkool en andere producten die je in de een-pans gerecht toe voegt).
pi_207198643
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 03:07 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]
Helemaal afhankelijk van de hoeveelheid Boerenkool en andere producten die je in de een-pans gerecht toe voegt).
Nee, kokend water heeft één temperatuur, behalve een paar minuutjes tot het water op temperatuur is nadat je de koude producten er in hebt gegooid, maakt het verder voor de kooktijd niet uit hoeveel je maakt.
  zaterdag 24 december 2022 @ 01:52:49 #16
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207209464
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2022 12:34 schreef No239SquadronRAF het volgende:

[..]
Nee, kokend water heeft één temperatuur, behalve een paar minuutjes tot het water op temperatuur is nadat je de koude producten er in hebt gegooid, maakt het verder voor de kooktijd niet uit hoeveel je maakt.
Weet je het zeker? Want je gooit een laagje water (nog geen 7 cm diep) in de snelkookpan... net genoeg om de aardappels onder water te zetten. En dan gooi je de rest erboven op, tot aan de deksel. Dus feitelijk stoom je de rest klaar. Maar het water moet bijna allemaal verdampt zijn, wil al het eten goed bereid zijn. Want 85% van het eten ligt niet in het water. En dan maakt de kooktijd (naar mijn inzicht) wel degelijk uit.
  VIVA zaterdag 24 december 2022 @ 02:01:06 #17
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207209484
quote:
0s.gif Op donderdag 22 december 2022 18:04 schreef No239SquadronRAF het volgende:
Gewoon je snelkookpan als gewone pan gebruiken, dus deksel er maar half op/niet vastgeklemd. Je kook het blijkbaar toch al de normale kooktijd en niet korter (waar een snelkookpan normaal voor bedoeld is).
Dit is de oplossing...Fuck de snelkookoplossing. Deksel niet afsluiten, aardappels onderwater, boerenkool erop....Wachten tot het kookt...dan worst/vlees erbovenop en dan 15/20 minuten op een laag pitje laten koken totdat de aardappels zacht zijn (makkelijk te doorprikken met een vork) Een stampot is echt het meest makkelijke gerecht na het bakken van een ei.
What lies behind makes no sense in my mind
  VIVA zaterdag 24 december 2022 @ 02:03:33 #18
47344 cosmosis
Lucky to be alive
pi_207209489
Owja als je besluite om spekjes toe te voegen (geen slecht idee) Kook deze NIET mee!...Bak ze afzonderlijk in een koekenpan los totdat ze zo lekker zijn dat je er niet af kunt blijven om ze op te vreten...Voege ze dan pas toe op het moment dat je de boerenkool gaat stampen...
What lies behind makes no sense in my mind
pi_207209668
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_207209677
Snap niet waarom je boerenkool in een snelkookpan zou maken. Zie er geen voordeel in.
Kids are like farts in that way. They never seem to bother the owner as much as they bother everyone else.
pi_207209819
quote:
Valt je boerenkool daar niet gewoon doorheen?

Ik vraag me af wat in deze je voordeel van de snelkookpan is. Kun je niet beter een grote pan aanschaffen dat je het op het fornuis kookt? Zowel de aardappels als de boerenkool zijn in 20 minuten gaar. Dus snap niet zo goed dat het in een snelkookpan dan langer duurt, zou denken dat dat dan ook sneller gaat juist.

Maar ik heb zelf niet zo’n pan, dus misschien laat ik me misleiden door de naam
pi_207209993
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 07:34 schreef hilliebillie het volgende:

[..]
Valt je boerenkool daar niet gewoon doorheen?

Ik vraag me af wat in deze je voordeel van de snelkookpan is. Kun je niet beter een grote pan aanschaffen dat je het op het fornuis kookt? Zowel de aardappels als de boerenkool zijn in 20 minuten gaar. Dus snap niet zo goed dat het in een snelkookpan dan langer duurt, zou denken dat dat dan ook sneller gaat juist.

Maar ik heb zelf niet zo’n pan, dus misschien laat ik me misleiden door de naam
Hij legt de aardappels op dat rek, niet de boerenkool.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  Moderator zaterdag 24 december 2022 @ 08:46:09 #23
382129 crew  Donna
pi_207210042
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2022 01:52 schreef Also-von-Oder het volgende:

[..]
Weet je het zeker? Want je gooit een laagje water (nog geen 7 cm diep) in de snelkookpan... net genoeg om de aardappels onder water te zetten. En dan gooi je de rest erboven op, tot aan de deksel. Dus feitelijk stoom je de rest klaar. Maar het water moet bijna allemaal verdampt zijn, wil al het eten goed bereid zijn. Want 85% van het eten ligt niet in het water. En dan maakt de kooktijd (naar mijn inzicht) wel degelijk uit.
Zo doe je het in een normale pan toch ook? Alleen giet je het dan af en hoeft het niet droog te koken.
Boerenkool heb ik binnen 30 min. klaar.
20 min. koken en nog wat tijd voor de rest.
  zondag 25 december 2022 @ 02:33:15 #24
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207220922
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2022 08:46 schreef Donna het volgende:

[..]
Zo doe je het in een normale pan toch ook? Alleen giet je het dan af en hoeft het niet droog te koken.
Boerenkool heb ik binnen 30 min. klaar.
20 min. koken en nog wat tijd voor de rest.
Ik wil dit nog wel eens proberen/ een kans geven.
We zijn nooit uitgeleerd... Dus wie weet hoe we de stamppot boerenkool nog kunnen brengen.
  donderdag 5 januari 2023 @ 00:28:08 #25
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_207425941
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2022 02:33 schreef Also-von-Oder het volgende:
Ik wil dit nog wel eens proberen/ een kans geven.
We zijn nooit uitgeleerd... Dus wie weet hoe we de stamppot boerenkool nog kunnen brengen.
Wat ik leuk vind om te horen is dat jij ook vooruit kookt en het dan wss invriest; doe ik ook :)

En snelkookpannen zijn best super (helemaal met de huidige energieprijzen) en eigenlijk gebruik ik niet zo heel vaak meer een gewone pan, en zeker niet voor de boerenkool, waar ik gek op ben :9 :Y)

Omdat ik grote hoeveelheden maak, doe ik het als volgt:

1 Aardappels apart koken in een snelkookpan. Afgieten en opzij zetten. Kan ook een dag van tevoren.
2 Boerenkool koken in de snelkookpan met een laagje water onderin en dan zo'n zeefje en daar de boerenkool op.

3 In een wadjang bak ik spekjes, knoflook, uien en vervolgens nog even wat gesneden stukjes rookworst.
In de wadjang potpouri doe ik kruiden/smaakmakers en die kun je naar je eigen wens en smaak invullen.

Vervolgens meng ik in de wadjang alles door elkaar; de potpouri, de aardappelen en de boerenkool en bak ik nog heel even door en 'stamp' ik een beetje. Ik voeg als laatste zout toe en proef af. Als ik niet tevreden mocht zijn kan ik nu nog smaakmakers toevoegen en door het mengsel scheppen.

Ik heb zelf grote pannen en heeeeeele grote pannen. Dus het mengen doe ik soms in een hele grote pan als ik veel boerenkool heb in totaal. Mijn grootste pan is 35 liter en daar past iets dergelijks altijd in. Maar ik heb ze ook wat bescheidener zoals iets van 15 liter. Ik kies gewoon de pan die matcht met mijn totale hoeveelheid en wat ik aan boerenkool, met een aanbieding oid >:) op de kop heb kunnen tikken :9~ En soms (zelden) kan ik zeg maar 'het huwelijk' maken in mijn wadjang en dat is natuurlijk ook prima, maar bij grote hoeveelheden lukt dat dus niet meer.

En dat lijkt groot zo'n pan, maar onthoudt goed dat als een pan echt tot aan de rand toe vol zit dat je bijna ook niet meer kunt mengen of roeren en dan heb je een dik probleem als je nog wat zout wilt toevoegen en alles egaal wilt mengen....
Het is gewoon veel fijner als een pan bijvoorbeeld maar halfvol zit en je nog zat ruimte over hebt om makkelijk te husselen, en bovendien voel je je dan een echte kok! :Y)

Daarnaast stamp ik het ook niet helemaal in elkaar tot je geen verschil meer ziet in aardappel of boerenkool en je een soort babyvoer krijgt en iedere hap hetzelfde smaakt :{ Bij mij zitten er gewoon nog stukjes aardappel in; dat geeft een interessantere smaakbeleving omdat je dan nog aardappel kunt proeven en het ziet er ook aantrekkelijker uit; vind ik :)

Hou trouwens rekening dat je ongeveer 1 deel boerenkool neemt, en twee delen aardappels dan kom je redelijk goed uit.

Mijn mega hoeveelheid boeren kool ben ik een keer gestart met 10 kilo aardappelen en 5 kilo uien :D maar zo gek maak ik het dus niet meer.

En snelkookpannen gebruik ik dus, omdat het sneller gaat, en het minder energie verbruikt. Bovendien zet ik zo'n snelkookpan na 5 minuten koken ook nog even in 'de hooikist'; dat scheelt weer energie. En als ik dan ook nog op inductie kook krijg ik ook nauwelijks kookvocht in mijn huis; ook fijn en dat lukt niet met een gewone pan. En als je dingen na elkaar maakt in dezelfde snelkookpan dan hoef je het ook niet zo precies af te wassen en af te drogen.

Voor de rest: Boerenkool *O*

Tengano in GC / Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023?

[ Bericht 0% gewijzigd door Tengano op 05-01-2023 09:41:46 ]
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
  vrijdag 6 januari 2023 @ 01:50:59 #26
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_207438723
quote:
0s.gif Op donderdag 5 januari 2023 00:28 schreef Tengano het volgende:

[..]
Wat ik leuk vind om te horen is dat jij ook vooruit kookt en het dan wss invriest; doe ik ook :)

En snelkookpannen zijn best super (helemaal met de huidige energieprijzen) en eigenlijk gebruik ik niet zo heel vaak meer een gewone pan, en zeker niet voor de boerenkool, waar ik gek op ben :9 :Y)

Omdat ik grote hoeveelheden maak, doe ik het als volgt:

1 Aardappels apart koken in een snelkookpan. Afgieten en opzij zetten. Kan ook een dag van tevoren.
2 Boerenkool koken in de snelkookpan met een laagje water onderin en dan zo'n zeefje en daar de boerenkool op.

3 In een wadjang bak ik spekjes, knoflook, uien en vervolgens nog even wat gesneden stukjes rookworst.
In de wadjang potpouri doe ik kruiden/smaakmakers en die kun je naar je eigen wens en smaak invullen.

Vervolgens meng ik in de wadjang alles door elkaar; de potpouri, de aardappelen en de boerenkool en bak ik nog heel even door en 'stamp' ik een beetje. Ik voeg als laatste zout toe en proef af. Als ik niet tevreden mocht zijn kan ik nu nog smaakmakers toevoegen en door het mengsel scheppen.

Ik heb zelf grote pannen en heeeeeele grote pannen. Dus het mengen doe ik soms in een hele grote pan als ik veel boerenkool heb in totaal. Mijn grootste pan is 35 liter en daar past iets dergelijks altijd in. Maar ik heb ze ook wat bescheidener zoals iets van 15 liter. Ik kies gewoon de pan die matcht met mijn totale hoeveelheid en wat ik aan boerenkool, met een aanbieding oid >:) op de kop heb kunnen tikken :9~ En soms (zelden) kan ik zeg maar 'het huwelijk' maken in mijn wadjang en dat is natuurlijk ook prima, maar bij grote hoeveelheden lukt dat dus niet meer.

En dat lijkt groot zo'n pan, maar onthoudt goed dat als een pan echt tot aan de rand toe vol zit dat je bijna ook niet meer kunt mengen of roeren en dan heb je een dik probleem als je nog wat zout wilt toevoegen en alles egaal wilt mengen....
Het is gewoon veel fijner als een pan bijvoorbeeld maar halfvol zit en je nog zat ruimte over hebt om makkelijk te husselen, en bovendien voel je je dan een echte kok! :Y)

Daarnaast stamp ik het ook niet helemaal in elkaar tot je geen verschil meer ziet in aardappel of boerenkool en je een soort babyvoer krijgt en iedere hap hetzelfde smaakt :{ Bij mij zitten er gewoon nog stukjes aardappel in; dat geeft een interessantere smaakbeleving omdat je dan nog aardappel kunt proeven en het ziet er ook aantrekkelijker uit; vind ik :)

Hou trouwens rekening dat je ongeveer 1 deel boerenkool neemt, en twee delen aardappels dan kom je redelijk goed uit.

Mijn mega hoeveelheid boeren kool ben ik een keer gestart met 10 kilo aardappelen en 5 kilo uien :D maar zo gek maak ik het dus niet meer.

En snelkookpannen gebruik ik dus, omdat het sneller gaat, en het minder energie verbruikt. Bovendien zet ik zo'n snelkookpan na 5 minuten koken ook nog even in 'de hooikist'; dat scheelt weer energie. En als ik dan ook nog op inductie kook krijg ik ook nauwelijks kookvocht in mijn huis; ook fijn en dat lukt niet met een gewone pan. En als je dingen na elkaar maakt in dezelfde snelkookpan dan hoef je het ook niet zo precies af te wassen en af te drogen.

Voor de rest: Boerenkool *O*

Tengano in GC / Wat zijn jouw goede voornemens voor 2023?
Hey Tengano, hartelijk dank voor jou reactie!

Toch na 3 minuten lezen besef ik weliswaar dat we beiden enorm van boerenkool houden... ^O^ maar ook dat we over totaal andere tools beschikken, de gezinssamenstelling totaal anders is en ook de kookwijze.

Nee, ik vries in principe niets in. Ik heb heb een kleine keuken (type bejaardenkeuken haha). Ach ja het is ook een klein huisje, en hoewel ik niet bejaard, noch gehandicapt ben... ben ik wel alleenstaand en met katten. En vooral voor mijn katten heb ik een klein huisje gekozen (want een rustige buurt).

Maar goed, dit ter zijde. Ik heb slechts een ouder 4 pits gastoestel, de pannen die ik heb passen daarop.
Dus nee, geen hele grote pannen. Ja ik heb dan nog wel een Wok... maar verder ook geen exotische pannen.
Ja hallo, als (happy) single kook ik bijna alleen voor mezelf. Dus ik heb er vrede mee dat dit geen semi-restaurant keuken is. Maar invriezen bij boerenkool? Daar doe ik niet aan. Als ik stampot boerenkool bereid, dan bereid ik het voor meerdere dagen (2 tot 4 of 5 desnoods) meestal alleen voor mezelf naar Grootmoeders recept). Maar ook dat gaat niet de vriezer in, wel de koelkast natuurlijk.

En voor mij is stampot boerenkool een een (snelkookspansgerecht). Klaar binnen een half uur, afhankelijk van hoe lang je de speklapjes on top, laat stomen.

Ik kook geen spekjes, ik kook meerdere speklapjes mee boven op de boerenkool, dat dan weer boven op de aardappels ligt. Dan worden die speklapjes lekker mals (het stoom effect van de snelkookpan) . Dan hoef je ze met een beetje geluk amper meer te snijden, zo lekker mals en zacht zijn ze.

Rookworst, knoflook en uien gaat erbij mij niet in... niet dat ik het niet lekker vindt, maar vooral omdat ik singel ben.
En dat het ook niet al te duur moet worden. Misschien zou ik het ook zo doen, als ik het bij iemand anders gegeten had... maar experimenteren alleen voor mezelf, dat kan tot teleurstellingen leiden. En daarnaast is mijn oma's (en daarna mijn moeders recept) mij altijd goed bevallen.

Enne, sorry jou teleur te stellen, maar mijn boerenkool zit al in een 300 gram zakje uit de supermarkt, net als de voorgekookte "stampot" aardappelen.
Maar wat mijn stamppot boerenkool (vind ik persoonlijk) zo lekker maakt is vluggort, dat het smeuig maakt (ca 125 gram verdeel over 3 laagjes boerenkool.

Nee, dit is allemaal heel basic... het enige probleem is dat ik nog iets moet kopen waardoor de boel niet aanbrand in de snelkook pan.

Met beste groeten,

Also von Oder! :*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')

Het lijkt erop dat je onze advertenties blokkeert

Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.

Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.

Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe

Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop