abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_206995619
https://www.hln.be/buiten(...)sielzoeker~a16c4ce1/


De Turkse ambassadeur in Duitsland, Ahmet Basar, gaat vandaag naar het Zuid-Duitse dorp waar maandagmorgen een Duits meisje van Turkse komaf werd doodgestoken. Ze liep samen met een ander meisje naar de bushalte in Oberkirchberg om de bus naar school te nemen. Een 27-jarige man viel de twee met een mes aan en rende daarna weg.

Het 14-jarige meisje overleed later in een ziekenhuis aan haar verwondingen. Haar 13-jarige metgezellin ligt in het ziekenhuis met zware maar niet-levensbedreigende verwondingen.

De dodelijke aanval heeft heel Duitsland diep geschokt. Ook de minister van Binnenlandse Zaken van de getroffen deelstaat Baden-Württemberg, Thomas Strobl, gaat naar de plaats van het delict in de bescheiden gemeente Illerkirchberg, die 4.900 inwoners telt. Om 18 uur is er een herdenkingsdienst.

Motief nog niet bekend
Over de precieze toedracht en het motief van de misdaad is nog steeds niets bekend. De verdachte moest in een ziekenhuis behandeld worden aan verwondingen die hij zichzelf toebracht. De krant ‘Schwäbische’ schrijft dat de verdachte dinsdag verhoord kon worden, maar dat hij zich beroept op zijn zwijgrecht. Het parket wil volgens de krant dat er zo snel mogelijk een psychiatrisch rapport wordt opgesteld over de vermoedelijke dader.

De man is een Eritrese asielzoeker die in Illerkirchberg was ondergebracht. De politie weet niet of hij de meisjes kende of wat hem bezielde. Hij is niet bij de politie bekend. Er zijn volgens Strobl geen aanwijzingen dat er politieke of religieuze motieven een rol hebben gespeeld.

Andere verdachten vrijgelaten
De man rende na de aanval het pand in waar hij woonachtig was. Twee andere Eritreeėrs zijn er maandag ook door de politie aangehouden, maar dinsdag weer vrijgelaten. De politie begrijpt dat de gebeurtenissen tot heftige emoties en angst leiden, maar vraagt af te zien van uitingen waarmee asielzoekers of vreemdelingen in het algemeen verdacht worden gemaakt.

De mesaanval vond plaats in Illerkirchberg, een kleine gemeente op een tiental kilometer van de stad Ulm:
Het is pas echt crisis als het bier op is.
  donderdag 8 december 2022 @ 16:55:31 #2
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_206995738
Wat is dat toch met die Eritreėrs, die lijken wel heel vaak daders van zulk zinloos geweld richting zwakkere mensen.
pi_206998621
Stemmen Duitse Turken/ Turkse Duitsers in met dit soort migratie?

Weet het niet.
pi_207001485
quote:
0s.gif Op donderdag 8 december 2022 20:07 schreef Horzula het volgende:
Stemmen Duitse Turken/ Turkse Duitsers in met dit soort migratie?

Weet het niet.
Uit ervaring weet ik dat daar heel veel racisme heerst.
Cindy De Vuyst
  vrijdag 9 december 2022 @ 00:58:46 #5
488213 BMW1993
Het echte leven.
pi_207001914
De Turken die ik ken, zijn voornamelijk tegen asielzoekers uit Syriė.

Dat komt mede omdat er in Turkije 3,7 miljoen Syriėrs leven, dit op een totaal van 80 miljoen mensen is dit behoorlijk wat.. Je hoort regelmatig dat er tussen Turkse en Syrische groepen jongeren vecht en steekpartijen ontstaan.

Eritreeėrs zijn ook niet heel populair, maar onder Turken is er sowieso wel racisme, zeker onder de nationalistische groepen.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')